B1 blogcsalád



Orbán Viktor azt mondta, a monstre állami rendezvények felelősei személyes vagyonukkal álljanak jót azért, hogy nem lesz veszteséges az adófizetőknek a beruházás

2017. január 31. - nickgrabowszki

A Fidesz nem hajlandó asszisztálni, hogy néhány, a kormánypárt "húsosfazekához" közel álló hazai nagyvállalkozó az adófizetők pénzéből tollasodjon meg - egy fideszes képviselő mondta ezt a Parlamentben.ovm_1.jpg

Világos, egyértelmű és következetes felszólalásában arról beszélt, a kormány nem tájékoztatja a közvéleményt, mik a monstre állami rendezvény előzményei, kockázatai és lehetséges gazdasági következményei.

A terv egy bizonyos Grósz Károly MSZMP-főtitkár által megálmodott szocialista nagyberuházás hagymázos álmának... (közbeszólás a jobb oldalról: Ilyen hülyeséget!)..., a folytatása. (...)

Az akkori terv célja több mint nyilvánvaló volt: a kádári "legvidámabb barakk" ütött-kopott építményét lett volna hivatott reklámozni a fejlett nyugaton, nem kevés politikai tőkét kovácsolva ezzel a hazai kommunista vezéreknek.(...)

Úgy akarnak több tízmilliárd forintot elkölteni az adófizető polgárok pénzéből, hogy a legkevésbé sem kíváncsiak arra, hogy az mire megy el és milyen áron.(...)

Saját álláspontjuk népszerűsítése ürügyén nem átallanak a képviseleti demokrácia alapintézményei ellen minősíthetetlen színvonalú, noha kétségtelenül hangzatos és, bizonyos erre fogékony társadalmi csoportokban népszerű támadást intézni. (...)

Ne képzelje azt a közvéleményben senki, hogy itt azok fognak igazán jól járni, akik a piacon a vásárlók kegyeiért megküzdve tudják eladni portékájukat! Nekik is csurranhat-cseppenhet valami, de

az igazi nagy falatokért nem a piacon kell majd megküzdeni, hanem a fehér asztal mellett vagy zegzugos kormányhivatalokban.

A FIDESZ fennállása óta küzd a piacgazdaság minél szélesebb körű térhódításáért. Ahhoz azonban, a legnagyobb sajnálatunkra,

nem vagyunk hajlandók asszisztálni, hogy néhány, a kormánypárt "húsosfazekához+ közel álló hazai nagyvállalkozó az adófizetők pénzéből tollasodjon meg.

(...)

Egy valamit azonban nem tehet meg sem a FIDESZ parlamenti frakciója, sem a tisztelt Ház, sem pedig a Kormány: nem dughatja a fejét a homokba, nem tehet úgy, mintha a népszavazást kezdeményező aláírásgyűjtés nem folyna gőzerővel.

Ezért a kormány csak a népszavazás után,

az ottani eredmények ismeretében terjessze elénk elképzeléseit, ugyanis csak így láthatunk világosan abban a kérdésben, vajon milyen mértékben osztja a közvélemény a Kormány álláspontját, amely tényre oly szívesen hivatkoznak a kormánytagok.

Kornait idézte:

azok a kormányzati tisztségviselők, bizottsági tagok, minisztériumi biztosok, akik az előterjesztésért felelősséget vállalnak, ajánlják fel jelzálogként személyes vagyonukat: öröklakásukat, nyaralójukat, autójukat, műtárgyaikat. Az előterjesztés melléklete tartalmazza ezeknek az értékeknek a teljes leltárát. Maguk döntsék el, hogy személyes tulajdonukból mit vonnak ki a jelzálogként felajánlott vagyon alól, de legyen nyilvánvaló, hogy amit felajánlanak, az valóban sokat jelent a számukra. Nem a várható befektetéshez képest legyen nagy ez az érték, hisz annak nyilvánvalóan csupán csekély töredéke lehet, de foglalja magában az előterjesztő személyek eddig végzett munkája gyümölcsének számottevő részét. (...) Előre biztosítani kell az alkalmas szükséglakásokat, ahová az előterjesztés készítői kudarc esetén átköltözhetnek.

Ez szerinte világossá tenné,

miben különbözik az, ha valaki az adófizetők zsebére vállal következmények nélkül kockázatot, attól az esettől, ha mindezt saját kockázatára kell megtennie.

(Hosszanntartó taps.)

A teljes beszédet itt lehet elolvasni. A tervezett budapesti világkiállításról szóló törvény vitájában a Fidesz akkori frakcióvezetője, bizonyos Dr. Orbán Viktor Mihály szólt hozzá 1991. november 5-én.

Elmondhatná ugyanezt a tervezett budapesti olimpia vitájában is (talán annyi különbséggel, hogy nem Grósz Károlyt, hanem Rákosi Mátyást kellene megemlítenie, mint akinek a terve a fejéből kipattant), de biztosan nem fogja.

  • Vagy az történt, hogy a Fidesz lett az a kormánypárt, amelynek húsosfazekához közel álló nagyvállalkozók akarnak megtollasodni.
  • Vagy az, hogy Orbán Viktort kicserélték.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8912170652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.31. 22:15:19

Hol vannak a narancstálibok, hogy megmagyarázzák Pénztáros Lőrinc jószágigazgató úr meggazdagodását?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.31. 22:22:43

Ki ez az őszinte, karakán, becsületes fiatalember? Meg kéne tenni miniszterelnöknek!

ursus artos 2017.02.02. 10:06:13

Esteleg valami szaftos mondjuk úgy 46 évvel korábbi nincs?
süti beállítások módosítása