B1 blogcsalád



Éles kések, széles mosolyok - még nem indult meg a hadjárat Botka ellen

2017. január 30. - Mr Flynn Rider

Két kiszólás kivételével Orbán Viktor kulturált mosolydiplomáciai látogatást tett a szegedi polgármesternél és lehetséges kihívójánál, Botka Lászlónál.

oran_botka.jpg

Botka az MSZP miniszterelnök-jelöltje és könnyen lehet, hogy kihívója lesz a másfél év múlva esedékes választásokon Pontosan ezért mindenki egy kicsivel több feszültséget és több kiszólást várt mindkét fél részéről, akik konzekvensen hárították el az aktuálpolitikai kérdéseket. Mi is találgattunk tegnap, hogy miért találkozhatnak igazából - a fejlesztéseken kívül vajon miről beszélgettek?

Orbánnak két gázos megmozdulása volt összesen. A sajtótájékoztatón mindenki kedvesen mosolygott és az aktuálpolitikáról senki sem beszélt. Sőt: az volt a meglepő, hogy mennyire kulturáltak voltak egymással és a sajtóval is – mint egy európai országban. Az Index tudósítása is meg volt döbbenve, hogy szabadon lehetett kérdezni Orbántól a sajtótájékoztatón. 

Orbán pedig középre nyilatkozott – nagyon középre és nagyon visszafogottan. A kényes kérdésekre senki sem adott választ, vagy elviccelte őket.

 

De miért? - kérdezhetnénk. Ennek nagyon egyszerű oka van: Orbán közvetlenül nem mocskolja be a kezét újabban. Szépen felköltözik a Várba, eljátssza a kulturált, európai államférfit. Majd az emberei, meg a médiája lejáratja Botkát, ha veszélyes ellenféllé válik. Arra ott van Rogán, Habony, meg a Magyar Idők és a teljes "közszolgálati média".

Addig meg maradnak a mosolyok.  

Miről mit mondtak? 

Olimpia és népszavazás:

"A kormány tudomásul veszi, ha úgy alakul, hogy az emberek népszavazáson dönthetnek a budapesti olimpiáról"

 - mondta a miniszterelnök.

Amikor Orbánt arról kérdezték, ő is hazaárulónak tartja-e azokat, akik aláírták a NOlimpia népszavazási kezdeményezését, azt a kérést is kikerülte..

Népszavazásügyben majd az aláírásgyűjtés lezárása után tud nyilatkozni

 mondta Orbán.

Az aktuálpolitikai kérdésekről

Botka Lászlót a baloldali összefogásról kérdezték, de elhárította az érdeklődést, mondván, ez a mai nap nem erről szól.

Orbán szerint ő ma egy komoly polgármesterrel tárgyalt, komoly megállapodást kötöttek, és a pártpolitikai kérdésektől függetlenül ezt meg is tartják.

"De pártpolitikai témákra most nem térünk ki"

- mondta arra a kérdésre, hogy lesz-e miniszterelnök-jelölti vita esetleg éppen kettejük között.

Orbán egyetlen visszatetsző mondata az ellenzéki városokkal kapcsolatban volt. Úgy csinált ugyanis, mintha nem tudná, hogy Felcsút mellett a független polgármester által vezetett Órbarokra semmi támogatás nem jut, míg Felcsútra ömlik a pénz.

„Szeged városa egy ellenzéki vezetésű önkormányzat, és ritkán adódik lehetőség hasonló egyeztetésre, pedig fölfogásuk szerint az az élet rendje, hogy vannak ellenzéki vezetésű városok.”

- mondta Orbán, tulajdonképpen szinte saját magát cáfolva - hiszen pont ő az a politikus, aki semmilyen ellenállást nem tűrt el az utóbbi években. Kíváncsiak leszünk, hogy mikor indul meg a Botka-ellenes hadjárat a Magyar Időkben.  

Megint mi védjük Európát

A másik elszólás megint a migráncsozás volt. Annyi propaganda azért volt Orbánban, hogy egy újabb fallal hozakodjon elő a déli határon. A leggázosabb momentum az önmagát megpuccsoló török diktátorral való példálózás volt:

"Huszon-egynéhány percen múlt Erdogan török elnök és családjának élete. Ezért nekünk is meg kell mindent tennünk a tőlük délre eső országok békéjének megteremtéséért. De nekünk egy instabil déli térség esetén is meg kell védeni a határokat"

- mondta. 

A szegedi polgármester és a miniszterelnök egy csomó fejlesztésről állapodott meg egyébként.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7612168822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ballib cenzúrázók réme 22 2017.01.30. 13:42:57

Tehát most éppen az a gond, hogy nem szólt be..
Értem..

Frusztrált egy életed lehet neked, te Flynn Rider.

Ám szerencsére mostmár tudjuk, hisz leírtad, hogyha innentől kezdve bárki csúnyát ír Botkáról, aztat Orbán kézivezérli személyesen.
Hogy ez miből derült ki az rejtély, de a lényeg hogy kiderült.

NemodaBuda 2017.01.30. 17:08:48

@Ballib cenzúrázók réme 22: Gond ez a pasas mindenképpen. Te komolyan azt gondolod, hogy őszinte volt ? Pontosabban, ugye nem gondolod, hogy bármelyikük is őszinte volt ma ? Bár Botkánál nem lehet tudni, lehet, hogy folyamatban van a fidesz-felvételi kérelmének elbírálása, ajánlója már biztosan van ! Az volt a poén, hogy "ritkán fordul elő, hogy ellenzéki városvezetővel találkozik az ember" - no ez a lefojtott orbán, ha van füled !

metax 2017.01.30. 22:38:16

Köztörvényes bűnözővel nem találkozunk, nem fogunk kezet és nem ülünk le tárgyalni.

Soha, semmiről.

Botka megtette. Lelke rajta.

6.Lenin 2017.01.31. 09:42:54

Én sem értem, hogy miért nem köpködtek egymásra, az olyan ballib lett volna.

Már az is baj, ha ellenzéki város fejlesztésre támogatást. Nem lesz mindig ellenzéki, de marad Mo része. Tipikus ballib idióta gondolkodásmódra vall ez az egész hiszti.

Van rajta sapka, nincs rajta...

Botka nem lesz 18-ban me.
Szerintem.

fda 2017.01.31. 09:45:20

De nehéz lehet valakit akkor pocskondiázni, ha azt kell leírni, hogy semmi olyat nem tett, amibe könnyű lenne belekötni.

Netuddki. 2017.01.31. 09:51:31

Mi volt a találkozó oka?
Ha a botka nem akar találkozni a tolvajok fejedelmével, akkor azért nyújt támadási felületet. Polgármesterként meg sajna nemigen tehette volna meg ezt.
Ha meg mosolyogva parolázik vele, akkor azt a látszatot kelti, hogy ő is csak lefeküdt az orbánnak, és ha véletlenül ő kerülne a mini szterelnöki székbe (nem fog) akkor nem lesz megint semmiféle elszámoltatás.

Mint láthattuk az utóbbi jött be. Miközben Magyarországon, köszönhetően a sudribunkó, tolvaj bűnöző orbán rezsim stílusának, nem a diplomácia ideje van éppen.

Amúgy meg, balesetvédelmi szempontból rossz ötlet így megkötni a sálat. Ha valamibe beleakad a vége akkor a viselőjének annyi.

Netuddki. 2017.01.31. 09:53:39

@Tibi !: Majd elfelejtettem megjegyezni, hogy mindeközben egyre nagyobb a társadalmi igény a tolvajok elszámoltatására.

Netuddki. 2017.01.31. 09:56:30

@Ballib cenzúrázók réme 22: "Frusztrált egy életed lehet neked, te Flynn Rider."

Hát, neked is batyu...

mojszipupi 2017.01.31. 10:21:38

Botka a fidesz elvárásainak megfelelően kezeli azt az irgalmatlan mennyiségű pénzt amit oda irányítanak eu s forrásokat, még szép hogy kedélyes volt a találkozó.
Botka nagyon kell Orbánnak, mint látszat ellenzék, és mint "megbízható ügyintéző"

ben2 2017.01.31. 10:38:04

Botkát nem fogják a kormányoldalról támadni, mert nem ő lesz a baloldal miniszterelnök jelöltje. Ha más nem, Gyurcsányék gondoskodnak erről. Ennek főleg az az oka, hogy nyerni Botkával sem tudnának, de egy korrekt módon végigjátszott kampány baloldali vezérfigurává emelheti Botkát, az a pozíció meg ugyebár Gyurcsánynak van fenntartva.
Botka jelenleg még Szeged polgármestere és Orbán nyilván nem szeretne egy komplett várost elidegeníteni magától egy eleve esélytelen kihívó betámadásával.
A másik, hogy 2018-ban nem a baloldal lesz a Fidesz legnagyobb ellenfele, hanem a Jobbik. Ha most leamortizálnák a balosokat, azok egy jelentős része könnyen a Jobbiknál köthet ki. A Fidesznek tehát addig jó, amíg az ellenzék két hasonló méretű blokkra oszlik és nincs átjárás köztük.

Ballib cenzúrázók réme 22 2017.01.31. 10:40:25

Ahogy olvasom a ballib agyhalottakat, Orbán simán megnyeri a választást, ha csak végigmegy minden felmerülő ballib jelöltön és kezet fog velük.

Kivéve persze Gyurcsányt, mert ha Gyurcsányt is hiteltelenné teszi, a ballib agyhalottak szemébyen pl egy kézfogással, akkor jelentősen nőne a ballibek esélye.

high up! 2017.01.31. 10:42:04

Egyszer még fog Orbaneszku Szegedre menni.

A Csillagbörtönbe.

A hívei majd mehetnek oda hozzá látogatóba.

FOLYTASSUK!

high up! 2017.01.31. 10:47:12

@Ballib cenzúrázók réme 22: "Orbán simán megnyeri a választást, ha csak végigmegy minden felmerülő ballib jelöltön és kezet fog velük."

Ezt hitte Orbaneszku egykori illib kollegája Ceaucesu is 1989 december egyik kora reggelén, a szokásos néphez szóló beszédének az előkészületekor.

Aztán délután már az életéért futott.

Ez rendre megesik az illib diktátorokkal, legutóbb Janukovics kollega járt így, hogy a nép nem lacafacázott, hogy 4 évig várjon valami hamisított választásra, inkább a saját kezébe vette az ügy azonnali elintézét.
Szar előjel ez a fidesz naccsaládodnak.

FOLYTASSUK!

high up! 2017.01.31. 10:55:33

@csentecsa: "a büdös életben nem jöttök vissza.."

Hehe, ha a polgáság és az európai jogállamiság nem jön vissza, akkor most aszontad, hogy Bóvlisztánban akkor örökös félázsiai vezérelvü diktatúra marad, a röghöz kötött lebutított nép támogatásával.
Fasza bizonyítványt állítottál ki magadról nertárs.

A gyerekeid egyébként már leléptek külföldre? Vagy annyira hülyék mint te, hogy maradnak, oszt épitik veled az illiberalizmust?

FOLYTASSUK!

audishapi 2017.01.31. 10:58:13

Nem semmi. A balosok egymást jobban utálják, mint a bárki mást.

high up! 2017.01.31. 10:58:46

@csentecsa: "A jelenlegi kormányoldalnak is érdeke, hogy kialakuljon végre egy tisztességes, libsi és csótány mentes baloldal."

A jelenlegi kormánynak az az érdeke, hogy az ostoba nép ostoba maradjon, nehogy felébredjen és elszámoltassa az egész fidesz bünszövetkezetet.
Ez csak álom, a nép előbb utóbb akasztani akar majd. Ez mindig így volt a történelemben, Orbnaneszku meg nem tudja a törvényszerüségeket átírni.

FOLYTASSUK!

Willkommenskultur 2017.01.31. 11:15:16

botka...hagyjuk már, 1 év múlva választás

megin elment a sika

Sir Galahad 2017.01.31. 11:26:13

A Fidesznek az az érdeke, hogy az ellenzék minél megosztottabb legyen. A Botkát a találkozó miatt ekéző baloldali hozzászólásokból ítélve ezt a célt tökéletesen szolgáló húzás volt a szegedi látogatás.

Willkommenskultur 2017.01.31. 11:29:17

@Sir Galahad: hacsak nem akarna vonával összefogni a baloldal, nem teljesen mindegy hogy egységesek vagy megosztottak?

tökkéletesen indifferens

Sir Galahad 2017.01.31. 11:54:57

@Willkommenskultur: Nem feltétlenül. Alakulhat úgy, hogy a Jobbik szavazóinak egy jelentős része átvándorol mondjuk az MSZP-hez anélkül is, hogy a két párt formálisan szövetséget kötne. Mondjuk ha a Jobbik bizonyos számára esélytelen körzetekben eleve nem indít jelöltet, a kormányellenes szavazók átpártolhatnak balra. S egy ilyen helyzetben nem mindegy, hogy a baloldal egységes-e.

konrada 2017.01.31. 12:06:10

@high up!:
...hát az a fajta polgárság, mely mindenki mást ostobának tart, és akasztgatni akar, tényleg jobb, ha nem tér vissza....

Willkommenskultur 2017.01.31. 12:14:09

@Sir Galahad: persze. Az MSZP 2006 óta 1 db. szavazót nem szerzett, a tábora sokkal öregebb mint a jobbiké

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.31. 12:18:16

Miért olyan nagy szám, hogy az ország miniszterelnöke elmegy egy ellenzéki vezetésű településre, és a támogatásokat megbeszélik?

? ? ? ? ?

Ja, mert az elmúlt 7 évben csak fojtogatta őket. Bolond fejemmel, mindég eeefelejtem.

konrada 2017.01.31. 12:36:04

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
...na ja, Ájem Mónika is megmondta már, hogyan kell különbséget tenni az ellenzéki illetve kormánypárti települések között...;)

(Tudom, mindkettő menjen a ...csába, és ezzel az álláspontoddal továbbra sem vitatkozom, csak ez a blog most pont mindkettőről szól...;)

Sir Galahad 2017.01.31. 12:44:32

@Willkommenskultur: Ez nagyrészt igaz, de nem teljesen. Szerintem a Fidesz úgy van vele, hogy a legrosszabb eshetőségre is felkészül.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.31. 12:47:03

@konrada: Lamperth Mónikát képességei egy oztályvezetőségig vitték, nem kellett volna továbbemelni. Azt nemtom, mire utalsz, vagy kimaradt, vagy elfelejtettem. Bármilyen fasságot bemondásra elhiszek róla.

Andy73 2017.01.31. 12:52:17

"Orbán közvetlenül nem mocskolja be a kezét újabban."
Ja, jelezte, hogy Botkával hajlandó kezet fogni. Gy.F.-el meg nyilván nem. Most aztán marakodhatnak a baloldalon, hogy ki legyen a kihívó.
A balos bloggert egyébként meglepte a kulturált hangvétel. Orbán megteheti, akkora a fölénye, hogy tehet gesztusokat az ellenzéknek. Botka meg kénytelen volt kultúremberként viselkedni, hogy 50 milliárdhoz jusson. Arra azért kiváncsi vagyok, hogy az aláírások után is tartja-e magát, vagy visszasüllyed a baloldali politizálás szintjére, ami itt a kommentekben is megnyilvánul.

dunántúli gyerek 2017.01.31. 13:00:07

1. Ha vmi csoda folytán holnap Orbánt és a teljes fideszt elvinnék az UFOk, és maradna Vona meg a ballib törzs 2018ra, ti akkor sem nyernétek itt választást, mert a választók többsége magyar, nem migráns.

ennyi

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.31. 13:05:12

@dunántúli gyerek: "maradna Vona meg a ballib törzs 2018ra, ti akkor sem nyernétek itt választást"

A 2farkúak nevében köszönöm a bialmat!

Andy73 2017.01.31. 13:19:26

Orbán csak beugrott Szegedre, mielőtt határszemlét tartott. És 50 milliárdot igért a városnak, ahol azért nem csak baloldaliak laknak.
Botkának egyébként nagyot zuhant a népszerűsége a városban, miután a határzár ellen agitált. Ma már egyáltalán nem biztos, hogy megint megválasztanák polgármesternek. Lehet, hogy ezért is akar inkább miniszterelnök-jelölt lenni, hogy legalább a parlamentbe bejuthasson a listán.

high up! 2017.01.31. 13:28:32

@konrada: ".hát az a fajta polgárság, mely mindenki mást ostobának tart, és akasztgatni akar, tényleg jobb, ha nem tér vissza..."

hehe, ez meg pont ti vagytok. Csak tegnap volt, hogy a Macisajt nevü kretén fideszes családtagod akarta Tomanovicsot akasztani. Mert elárult a fidesz naccsaládodat, oszt kilépett a szennyes világotokból.

Ezt röhögöm bennetek segghülye kádári fidióta nyuggerekben, hogy a memóriátok már egy félórára se tart ki. Ilyenekkel aztán könnyü dolga volt mind gyúrtcsánynak mind Orbaneszkunak.

FOLYTASSUK!

konrada 2017.01.31. 13:29:05

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:
Önkormányzati és területfejlesztési miniszterként nyugtatta a szocialista polgármestereket emigyen:
„Napirenden van a területfejlesztési törvény módosítása. Higgyétek el, tudjuk a dolgunkat. Én olyan javaslatot fogok a frakciókkal való egyeztetés után a kormány elé terjeszteni, ami a kormánypárti politikusoknak és a szocialista politikusoknak erős lehetőséget és mandátumot ad a regionális területfejlesztési tanácsban..."

...pont annyi esze volt, mint a főnökének, nem kell mindig kimondani...;))

konrada 2017.01.31. 13:31:59

@high up!:
Hehe, minden akasztgatni akaró hülyéért nem tudok felelőséget vállani, csak kimondani rá azt, hogy ilyen hülyéből nem kérünk.
...még akkor se, ha magát polgárságnak hiszi, és azt se tudja, mit írt abban az előzményben, amire a válasz ment...

Skankhunt42 2017.01.31. 14:04:50

@high up!: iszod vitya minden szavát!! Ő határozza meg a léted. Nélküle egy senki vagy. Péter úr!!

torró 2017.01.31. 14:19:19

@high up!:
Feltehetek egy kérdést? Egyszerű, csak a korodra lennék kíváncsi, ha egyáltalán vállalod. Nos én 70 vagyok! Te jössz!

Skankhunt42 2017.01.31. 16:56:34

@torró: ő Dr. Dániel Péter úr

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.31. 17:54:21

@csentecsa: "Botkában megvan az esély, hogy egy tisztességes-libsi mentes- szocdem pártot építsen fel az Mszp romjain."

Ha nem hiteltelenítetted volna rögtön a mondaton belül a saját állításodat, elhinném.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.31. 21:49:01

@csentecsa: Nincs semmi köze a liberális eszmének a szocdem eszméhez. Mintha egy náci-mentes zsidó közösségről beszélnél. Értelmetlen. Vagy inkább hazug. Azt sejteteted, hogy gyakorta tagjai nácik egy-egy hithű zsidó közösségnek.
süti beállítások módosítása