B1 blogcsalád



Eszkalálódott a helyzet a Széll Kálmán téren: teljesen összeragasztották órákkal az "órát"

2017. január 28. - Mr Flynn Rider

Kultikus hellyé kezd változni. 

ora.jpg

Két hete kezdődött az egész sztori: egy ideje már elromolva állt a felújított, átnevezett Széll Kálmán tér (leánykori nevén: Moszkva tér) órája.

Kedd délelőtt ragasztottak az oszlopra ismeretlenek először órát, amit szerdára leszedtek a hatóságok és ki is kapcsolták a hivatalos órát, hogy ne járjon össze-vissza. Az óra gyártója és a BKK egymást hibáztatta, hogy miért nem működik a "hivatalos" óra.

Múlt hét vasárnap délután ismét kiragasztottak egy jó, de nem hivatalos órát. Ez elindította a lavinát. A budapestiek folyamatosan újabb és újabb órákkal jelennek meg, mostanra kezd igazi közösségi műalkotás-jellege lenni az órának. 

Olyan is volt, aki egy kézzel állítható fa játékórát tett fel rá valaki, hogy aki arra jár, beállíthassa az aktuális pontos időt.

Ez az óra igazi szimbóluma a Nagy Állami Beruházásoknak:

  • nem működik,
  • sokba került,
  • közpénzből készült,
  • mindenki a másikat hibáztatja, mert nem működik.

Ízlelgessük a szót

időigényes

a javítása. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9612161649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tina Balogh 2017.01.28. 11:29:31

Mert annyit sem ér ebben az országban a magyar barma, hogy legalább azt megtudja egy köztéren, mennyi a pontos idő! Már a köztér is elvesztette közjellegét, nemcsak a közpénz! :(

Margó Kőrösy 2017.01.28. 11:29:49

vekkeres forradalom? de ez le lesz verve, mert nem a tudjukki szervezte

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.28. 11:39:06

Nekem tetszik a civilek akciója. Majd jönnek a rendőrök, és mindenkit lecsuknak, megvernek, eltörik a karjukat. orbán kutyái.

morph on deer 2017.01.28. 12:46:06

Na ugye, hogy meg tudnánk oldani az olimpia rendezését is!
Mert mindig csak az a huhogás, meg az akadékoskodás! Ahelyett, hogy büszkék lennénk az innovatív, igazi magyar megoldásokra, amelyek garantálnák a világhírt!

Mert hány eddigi olimpián látott már valaki igazi magyar népművészeti alkotásként kézműves munkával előállított időmérő berendezéseket, amelyeket ráadásul teljesen környezetbarát módon, "emberi erőforrás" felhasználásával mozgatunk?
Arról nem is beszélve, hogy mindez milyen alacsony fogyasztású lesz!
Bizony!
Józsi bácsi két felessel elmegy akár fél óráig is, és akkor mindig lök egyet a mutatón, jogy jöhet a következő adag!
Hajszálpontosan!

Na ugye! Fog ez menni, ha nem vagyunk kishitűek!

Skankhunt42 2017.01.28. 17:51:06

szerintem ez egy jó ötlet (az óra ragasztgatás), az elmúlt időszak legjobb trollkodása és civil kurázsija

cimborella 2017.01.28. 18:44:39

Ezek a Soros-bérenc civilek még erre is képesek! Hogy működő, pontos órát tegyenek a hivatalos óra helyére! Börtönbe velük!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.29. 17:31:13

@morph on deer: :))

Mint mikor a vándorhangyák összekapaszkodnak, és a testükből készítenek fészket. A magyarok meg majd statdionokat az olimpiára. Így az olimpia egy forinttal se kerül többe, a tervezet pont elég lesz a tolvajlásra, maga az olimpia ingyen lesz.
süti beállítások módosítása