B1 blogcsalád



Az Együttnek Orbán nem elég: már Putyinra fenik a fogukat

2017. január 10. - Mr Flynn Rider

Ki akarják fütyülni Orbán mellett az orosz elnököt a február 2-i látogatásán.

viktor_es_vladminir.jpeg

A hírek szerint Vladimir Putyin orosz elnök február 2-án Budapestre látogat, hogy találkozzon Orbán Viktorral. Október 23-án Juhász Péterék már megrendeztek egy füttykoncertet, ahol a fanatikus Orbán-hívők és az „ellenzéki demokraták” összecsapásának számos sérülés lett a vége: a fütyülőkre ugyanis rátámadtak a fideszesek. Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke bejelentette, most újabb kifütyülésre készülnek, lesz felállított színpad a Kossuth téren, elhangzanak beszédek.

oktober_23_futtykoncert.jpg

Füttykoncert és verekedés október 23-án (fotó: HVG)

Az Együttnek azzal van gondja, hogy a magyar kormány az orosz vezetés értékvilágát osztja, ez pedig Szigetvári Viktor szerint ellentétes az ország érdekeivel. Szigetvári szerint a miniszterelnök a magyar titkosszolgálatokat tétlenségre ítélte, "hagyják, hogy orosz titkosszolgák szabadon grasszáljanak országszerte, akár paramilitáris csoportokkal együttműködve".

A Facebook-on bővebben is kifejtették az álláspontjukat:

"Február 2-án ismét füttykoncertet rendezünk Orbán Viktornak. Ezúttal ott lesz vele Vlagyimir Putyin orosz elnök is, akitől a magyar miniszterelnök szorgalmasan tanulja az illiberális kormányzást, a civilek vegzálását, a sajtószabadság korlátozását, a lopást, a családi vagyon gyarapítását.

Tüntetünk, sípolunk az Orbán−Putyin-szövetség ellen. Mert a mi szövetségesünk és jövőnk Európa, nem pedig az elnyomó, putyini Oroszország.

Nem tűrjük, hogy Orbán Viktor még jobban kiszolgáltassa Magyarországot Oroszországnak. Nem tűrjük, hogy Orbán Viktor a magyar nemzeti érdekekkel ellentétben Európával szembe vezesse hazánkat!”

Tagadhatatlan, hogy az orosz-magyar kapcsolatok szépen fejlődnek: tavaly a magyar miniszterelnök járt Moszkvában, idén ezek szerint Putyin a soros. A két politikus két éven belüli háromszor találkozott egymással, ami a HVG szerint azt jelenti, hogy Orbán Viktor immár Vlagyimir Putyinnal folytat a legsűrűbben kétoldalú tárgyalásokat. Ez az Európai Unióban biztosan, de talán az egész kontinensen is példátlan egy kormányfő részéről.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2412115505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

papageno39 2017.01.16. 14:22:11

Fütyülni nem kellene. Nem illik a vendéget kifütyülni, akkor sem, ha nem szeretjük. A vendéglátót, azt lehet, mert ő a mienk. Akkor is a mienk, ha nem szeretjük. Ő egy demokrata, állítása szerint, akit érdekel az emberek véleménye és tudja, hogy közszereplőként el kell viselni a kemény kritikát is. Ebbe a kifütyülés is beletartozik. Csak várják meg, amig a vendég hazamegy. A házon belül aztán szólhat a síp. Akinek nem tetszik, az ne menjen oda.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.16. 16:00:26

@papageno39: "Nem illik a vendéget kifütyülni, akkor sem, ha nem szeretjük."

Miért nem? Tudsz hatékonyabb legális módját a tiltakozásnak? Nem látok én semmi problémát a kifütyüéssel, ha a delikvens megérdemli. A gyurcsány ellen is bevetette orbán, nagyon helyesen.

"2007.103.15. Múzeumkert, 11 óra, központi állami ünnepség
A hivatalos állami ünnepség kezdetekor kétezer árpádsávos zászlókkal, karikírozott Gyurcsány-fejekkel és fakeresztekkel felszerelkezett tömeg érkezett a békés megemlékezők közé. A Himnusz eléneklése után a műsor első fele gyakorlatilag elveszett a kormány távozását követelő hangorkánban. Számtalan család próbálta halálra rémült, zokogó gyermekeit kimenekíteni a kereplők, sípok és ordibálások erdejéből."

www.epa.hu/00800/00804/00473/63807.html

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.16. 16:07:19

Életem nagyobbik részét orosz uralom alatt töltöttem. Soha többet! Az összes Putyin simogató hazaáruló.
süti beállítások módosítása