B1 blogcsalád



Most már biztos, hogy belső ember hekkelte meg az Orbán-interjút

2016. december 26. - nickgrabowszki

A Fejér Megyei Hírlapnál valaki elégedetlen volt azzal, hogy újságíróból a kormánypropaganda kiszolgálójává fokozták le.fmh.jpg

A rendszer elleni külső támadást szinte kizárja, hogy a központi interjú csak egyetlen megyei lapnál módosult. Egy hekker bele tudott volna nyúlni az összesbe, nemcsak a FMH-éba. Ráadásul az online változatokat könnyebb módosítani, mint a printet, az mégse történt meg.

A hatalom tudatos provokációját  (lásd még: a Reichstag felgyújtása), az zárja ki, hogy nem próbáltak belőle ügyet csinálni: hacsak a kormánypropaganda leágazásait olvasná valaki, nem is tudna arról, hogy valaki őszintébbé tette Orbán Viktort.

Szóval belső, a Fejér Megyei Hírlapnál dolgozó, Mészáros Lőrinc alkalmazásában álló ember volt. Egy úgynevezett újságíró.

Egy vakond.

Egyértelműen erre gondolnak ott is: a Pannon Lapok Társaságának ügyvezető igazgatója, Kázmér Judit azt nyilatkozta, a belső rendszeren szigorítottak. Szóba se került, hogy a külső védelmet erősítik.

Azaz vége az eddigi gyakorlatnak, hogy a központilag kiküldött szövegeket meg lehet nyitni a deskben, majd utána el lehet menni egy kávét meginni, egy cigit elszívni, vagy fölhívni valakit. Ezután fegyveres őrök vigyázzák majd az Orbán-interjúkat.

Ezeken szerkesztenivaló úgy sincs sok, sőt, semmi. Egyenesen tilos.

  • Tollba mondják a kérdéseket.
  • A mikrofonállványnak kijelölt újságírónak csak annyi a dolga, hogy diktafonról begépelje a szöveget, amit majd a miniszterelnöki kabinetben írnak készre.
  • A riporternek csak a nevét kell hozzá adni (teljesen fiktív nevet mégse írhatnak alá).
  • A propagandairodán címet is adnak neki.
  • A kiadó betördelve adja tovább.

Mindössze meg kell nyitni a fájlt, beilleszteni a lapba, és már mehet is.

Csak ne álljunk fel az asztaltól, mert akadhat valaki, akit nem elégít ki a robotmunka, hogy egyik napról a másikra a kormánypropaganda kiszolgálóját csináltak belőle -

az ismerősök és ismeretlen vicceinek, rosszabb esetben megvetésének céltábláját.

A Fidesz 5-6 éve megalkotta Európa leginkább korlátozó médiaszabályozását. Az elemei önállóan még - úgy-ahogy - vállalhatók lettek volna, így együtt már azt jelentették, hogy a hatalom mindent megtehet a sajtóval, amit csak akar.

De nem alkalmazták. A törvény miatt ugyan tényleg mindent megtehettek volna volna, és még most is megtehetnének, de a nemzetközi visszhang nem lett volna megfelelő, ha újságokat cenzúráznak, tiltanak be vagy korlátoznak.

Mint Gulyás Gergely, az emberarcú Fidesz-alelnök volt szíves kifejteni a napokban, a hatalom rájött arra, hogy

a sajtót nem az állam tudja leginkább befolyásolni, hanem a tulajdonos.

Ezért az Orbán-rezsim közpénzből felhizlalt oligarchái egyre vásárolják fel a médiát, miközben az állam még költségeket is állja: vállalja, hogy állami hirdetésekkel tömi ki őket. A politikai ellenfél - és mindenki ellenfél, aki nem ők: ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség, Pelikán elvtárs - lapjait nem kell betiltani: állami hirdetések hiányában elsorvadnak azok maguktól.

De vannak, akik nem tudják elfogadni az új szabályokat, és olyan szavakat adnak Orbán szájába, amit legfeljebb csak gondolt. Felelőst mindenképpen találnak majd, a logfájlokból visszakövethető, melyik gépen módosult úgy a szöveg, hogy Orbán nem is kíváncsi a zemberek véleményére, de nem feltétlenül a valódi felelős lesz.

Az a legvalószínűbb, hogy nem szabotázs volt (mert mit ért volna el vele a szabotőr? legfeljebb kicsi bors a vezér és vazallusainak orra alá), hanem

csak vicc.

Valaki látott egy nyitva hagyott Orbán-szöveget, és kicsit őszintébbé tette. Hogy úgyis kiszúrja a szerkesztő, az olvasószerkesztő, a korrektor, a tördelő vagy a szedő. És milyen jót lehet röhögni azon, mennyire meg lesznek ijedve, hogy majdnem lement nyomtatásban.

De aki ezzel tréfálni próbált, az túlbecsülte a saját lapját. Hogy annak még működik az immunrendszere, hogy nem jelenhet meg akármi nyomtatásban. De egy központi Orbán-interjúhoz nem mer nyúlni, nem is nyúlhat se szerkesztő, se korrektor, se tördelő. Ezért aztán el se olvassa a lapnál senki. Formálisan imprimálják, de olvasatlanul megy ki egy szöveg. Úgy megy át egy vicc a teljes szerkesztői láncon, mint kés a vajon.

Mert itt félreértés van: egy kormányközelbe került megyei lap - bár ez legkevésbé az újságírók hibája -

nem újság már, hanem csak elérés.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5312073961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Izabella Király 2016.12.26. 14:23:24

"Dolgozz, levegőben úszó Kéz, működj, nemzeti lét szívdobogása, erő, hirdesd: veszve a nép, aki lustán, mástól, – akár a mennybeli istentől várja a „boldogulást”. – Hirdesd: gyáva a nép, amelyet csak vértanúk óvnak: nem „hőstett” –: napi mersz, köznapi, percnyi kurázsi ment embert s honokat." (Illyés Gyula) KBIzabella

a nagy hohoohooo 2016.12.26. 20:00:22

Paff ..seggrevágtam magam a nevetéstől...höhöö ...az igazimihígmélymagyarok, most felgyújtják a karácsonyfát. ..nna ...egy kis komolyság ,az élat nem habostorta hehee, de ki az aki észrevette, olvas valaki ilyet?..gondolom van erre idomított és jól fizetett hívő..
Na demost télleg lehet ezt komolyan...hehee..
Magam és családom "mélységes megrendeléssel értesült" e példátlan gaztettről,
amellyel Szeretett MiniÁlnokunk interjúját a nyomtatott számban
egy szabotázscselekmény aljas módon meghamisította. Követeljük a
felelősök példás megbüntetését, ahogy ez már 63 éve megtörtént...
“Mélységes MEGRENDELÉSSEL” Sztálin haláláról (betegségéről)
Mindenki hallott már az ügyeletes szerkesztőről, akinek egyetlen elírt betű miatt kellett börtönbe vonulnia 1953-ban, Sztálin halálát követően. E bejegyzésben az ő történetéről olvashattok egy rövid áttekintést.

www.urbanlegends.hu/2009/04/melyseges-megrendelessel-sztalin-halalarol-betegsegerol/

Végre valaki gondolkodik hehee...az igazság kimondása az nem hamisítás, viszont amit Orbán mondott az valóban az igazság meghamisítása volt!

werecke 2016.12.26. 20:47:06

Mekkora baromság ! Amit a főszerkesztő nem olvas el az nem mehet nyomtatásba.
Hasonló amikor a Vörösmarty szobor helyére Rákosit akarják tenni. Hogy oldják meg ?
Azt mondja az öreg paraszt : Vegyék ki az R betűt. Vörös Matyi.
De ott a hátulján a Szózat első sora : Az se baj , cseréljék ki a Á-t U-ra , Hazudnak rendületlenül.
Habár ahogy elnézem ezen itt nem sokan fognak röhögni....

sakkosfx 2016.12.26. 21:47:28

Semmi különös nem történt, hisz a médiák már kitárgyalták amit Orbán szájába adtak! Inkább az lehet részükre felháborító, hogy fideszes is úgy lát mint a nép!

Jozsef Janos Hoffmann 2016.12.27. 10:16:07

Hol itt a prbléma? Ez szerintem egy egyszeru helyreigazitas!!! Valami odaát is elkezdodott? lehet ,hogy az imádott nagyvezer mégiscsak egy beteges hazudozo? egy nepellenes hazaárulo???? Hogy csak a penz es a hatalom számit?? 1,5 millio ember "velemenye" a mervado a 7-8 milloval szemben ????? Még uresek az utcák????!!!!!

Árpád Mészáros 2016.12.27. 10:20:15

Akárhogy is történt,nagyon jól esett a szőrös szívemnek,hogy végre akadt valaki(valakik),aki belerúgott ebbe a cezaromániás rohadékba!Ráadásul ott,ahol a legjobban fáj neki,az általa uralt baráti sajtóban.Csak azt sajnálom,hogy biztos megtalálják és kirúgják őket,mert ezt a gecit a hatalom- és a bosszúvágy tartja össze.Pedig ez már eső után köpönyeg,ami megtörtént,az megtörtént,rajta röhög az ország.
süti beállítások módosítása