B1 blogcsalád



1000 milliárd pár nap alatt: az Orbán-kormány elkezdte kilapátolni a pénzünket az ablakon

Olyan pénzszórásba kezdtek, mintha nem lenne holnap

2016. december 21. - Mr Flynn Rider

Évek óta nem látott pénzszórásba kezdett az Orbán-kormány. Egyetlen hónap alatt a költségvetési egyenleget 1040 milliárd forinttal akarják rontani - más szóval ennyi pénzt terveznek elkölteni. A pénzből többek között a Mészáros Lőrinchez köthető határon túli sportakadémiák is kapnak, de jut 3,688 milliárd forint a Külgazdasági és Külügyminisztérium 90 százalékos tulajdonában lévő kereskedőházak és kapcsolt vállalkozásaiknak is.

penzkidobas.gif

Vannak, akik az év végére hihetetlen gazdag karácsonyt ünnepelhetnek, közpénzből.

Mesés vagyonoknak kel lába a napokban: egy kormányhatározatban 251-306 milliárd forintot osztottak el - hogy pontosan mennyit, azt maga a kormány sem tudja.

Ezzel együtt 2016 utolsó hónapjában bő 1000 milliárd forint elköltésről döntenek úgy, hogy valójában egy fillér sem jut az egészségügyre vagy épp az állami közoktatásra, miközben ekkora összegből akár jelentősebb reformokat is lehetne finanszírozni.

Hogyan tehetik meg? Az adóbevételek messze meghaladják a tervezettet, nem várt felül bevételek "esnek be" százmilliárdos nagyságrendben. Elvileg az extra pénzeket a kormány nem költhetné el, hisz a költségvetés ura a törvényhozás, a parlament. A kormány "csak" a költségvetési törvény végrehajtására lenne jogosult – vagyis, eddig ez volt a szokás a parlamentáris demokráciákban és így volt két évtizeden keresztül Magyarországon is. Ám a Npai.hu szerint az utóbbi években olyan mértékben lazultak fel az áht-ra vonatkozó jogszabályok, hogy a kormány gyakorlatilag kénye kedve szerint csoportosíthat át a maradványokból. A parlament lemondott az ellenőrzési jogáról az államháztartási törvényben adott felhatalmazással, míg a Költségvetési Tanács és az Állami Számvevőszék erre soha nem is volt alkalmas. Az utolsó szakmai kontrollt a költségvetésért felelős nemzetgazdasági tárca jelentené, ám a jelek szerint ma már a költségvetési politikával kapcsolatos lényegi döntések nem az NGM-ben születnek, azokat sok esetben csak befolyásolni tudják. Mára az NGM kompetenciája vélhetően a kormány döntéseinek "lepapírozásra" korlátozódik.

A Napi.hu szerint az össz költekezés egyetlen hónap alatt 1040 milliárd forintot tesz ki. Csak, hogy érzékeltessük, egy évben 6 milliárd jut gyermekétkeztetésre. De az 1040 milliárd forint nagyságrendileg a Magyar Honvédség hároméves költségvetésének, illetve a közoktatási intézményfenntartó (Klik) csaknem kétéves kiadásainak felel meg. A Napi.hu szerint ennyi pénzből ésszerű, tervezett hatásvizsgálatokkal alátámasztott reformokat lehetne finanszírozni.

Ám a jelek szerint a kabinetnek nincsenek stratégiai tervei a fiókban, egyáltalán tervei sincsenek, csak kiszórja a pénzt a haveroknak.

Szebben megfogalmazva: a rendelkezésére álló pár hétben csak arra futja, hogy gyorsan elköltse a GDP 2 százalékára rúgó összeget. E döntés részbeni lepapírozását jelenti az a december 17-i kormányhatározat, amely 306 milliárd forintot osztott újra.

Mondunk példákat, mire költi az állam az ön pénzét rohamtempóban:


1. A felcsúti gázszerelő adományából épült csíkszeredai sportakadémia egymilliárdos támogatást kap a költségvetésből. A milliárdos gázszerelő horvát futballklubjának akadémiája szintén ugyanennyi pénzhez jut.


2. Még 3,688 milliárd forintot kapnak a Külgazdasági és Külügyminisztérium 90 százalékos tulajdonában lévő kereskedőházak és kapcsolt vállalkozásaik. A kedd este megjelent Magyar Közlönyből az is kiderül, hogy jövőre két jogcímen 7,685 milliárd forint áll még az MNKH rendelkezésére.

3. Adósságrendezésre kap az Országos Cigány Önkormányzat 1 milliárd körüli összeget - ezt korábban elcsalták

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2412065391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jandera 2016.12.21. 15:59:41

1000 milliárd. Ebből minden nyugdíjas kaphatott volna 350 000.- Bözsit...
Ezzel helyre tehették volna egy időre (1-3 év) az egészségügyet.
Visszahozhatták volna a minimálbéresek adóvisszatérítését, és még megmaradt volna a fele! Meghosszabbíthatták volna a felcsúti kisvasutat Rómáig...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2016.12.21. 16:45:19

Az államadósság csökkentésére kellene fordítani, hogy ne fizessünk már feleslegesen annyi kamatot az imperialistáknak.

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.12.22. 22:00:08

mivan sikerült minden kommentet kitörölni délután óta?

BiG74 Bodri 2016.12.22. 22:28:59

Megyünk lopni, megyünk lopni .....
Mert lehet lopni, lehet lopni.....

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.12.22. 22:41:01

amúgy az 1000 mrdból rögtön 300 mrd lesz amint rákattintasz a portfolios linkre

olyan 300 mrd ami a szociknak nem hogy nem vót ilyenkor vették fel rá a kölcsönt kari előtt

idióta szocik!

sírjatok 2016.12.22. 22:44:36

lehetetlenség, honnan lenne a zorbánéknak ennyi pénze, mikor mér régesrég elköltöttek mindent és még annál is többet

2016.12.22. 23:19:23

@sírjatok: Orbánéknak egy fillére sincs ebben, ez mind az adófizetők pénze. Máshonnan a Magyar Államnak nem nagyon van pénze. Na meg az EU-s pénzek, de azt se a legyek hordták össze nekik.

Tehát amikor Orbán Mészárosnak áttol pár milliárdot, ami aztán elveszti közpénz jellegét és offshoreba vándorol, akkor a te pénzedet is lopják. Persze csak akkor, ha fizetsz adót. Ha nem, akkor megértem, hogy nem zavar.

Érdekes, ha ezt a pénzt a társasházi közös képviselő elkezeli, vagy az ügyvéded sikkasztja el cagy a villamoson húzzák ki a zsebedből, akkor szájhabzás közepette feljelentést teszel. De Orbánnak elnézed. Ebből is látszik, hogy az orbánizmus egy szektás vallás, csak hívőkkel lehet ilyen böszme szopatást eljátszani.

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.12.22. 23:50:36

@karandash: ne fürészeld a fingot soros fióka!

nagyon jól tudod miről van szó. feriéknek már januárban elfogyott az éves adópénz aztán más országok adójából éltek vidáman, most meg fizetjük vissza kamatostól mégis mindenre van péz.

Jövőre az elmút25 legnagyobb hadseregfejlesztésére IS, pedig nem olcsók a játékszerek

2016.12.23. 00:11:34

@Parasztlengő az imperialistáknak: a jó édes, telibevert anyád a sorosfióka!
Ma gyakorlatilag pont ugyanaz megy, mint Gyurcsány alatt, csak rendszerszintre emelve. EU nélkül lófasz és pusztaság lenne Magyarországon.
Hurrá lesz hadseregfejlesztés! A Honvédség 90%-a irodista. Persze Gyurcsány alatt is így volt ez. Még mielőtt ideokádod. A magyar haderő egy vicc volt és akármennyit költenek rá, vicc marad.
Látom te is azoknak a faszmagyaroknak a sorába tartozol, akik csak azért, mert most Orbánék lopnak, bármit lenyelsz. Mert legalább nem Gyurcsányék lopnak ma... ez az egyetlen érvetek. Az eszetekbe se jut, hogy nem kéne lopni.

Persze aki nem fizet adót, mert nyugger vagy segílykén él, annak mindegy.

2016.12.23. 00:12:54

@Parasztlengő az imperialistáknak: "Jövőre az elmút25 legnagyobb hadseregfejlesztésére IS, pedig nem olcsók a játékszerek"
Na és mit fog védeni a hadsereg? A drága pénzen vásárolt saját eszközeit? Mert más védenivaló ebben az országban nincs. Elvileg a szomszédos országok egyike sem ellenség. De még a szomszédaink szomszédai közül is csak egy olyan ország van, amely területszerző háborúkat folytat vagy folytatott a közelmúltban.

Larry Silverstein 2016.12.23. 00:17:08

@Ylim: mi közöd hozzá mit fog védeni te károlyi fióka?

nem támadott meg minket soha egy szomszéd se meg a migrik se, mi? Remélem az új bakáknak te leszel a boxzsákja.

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.12.23. 00:20:30

@karandash: Ja pont ugyanaz megy csak most van péz akkor meg nem volt. Most munkaerőhiány van akkor meg munkanélküliség volt. Most építik Bp-et akkor lerohadt. Most van GDP növekedés akkor meg csökkent. Akkor volt infláció most nincs, de különben, egész pontosan ugyanaz van.

Ez azér van mer Orbán rendszerszinten lop, ebből fizeti vissza Feri adósságát TE BAROM!

ember100 2016.12.23. 01:02:44

@Parasztlengő az imperialistáknak:
Helló !

Te mekkora egy agyatlan barom vagy ! :)
Bakker pénz az uniótól jön , van !
Munkanélküliség most is van , csak elsumákolják a statisztikákat, a külföldön dolgozó is dolgozó ugye , menj el szabolcsba nincs munkahely!
6 éve a vezíred rohasztja le a várost M3, stb, persze díszburkolat 3-4 új stadion az van .Persze a haveroknak túlárazottan !
Nincs GDP növekedés az úniós pénzek nélkül , ugyanez az inflációra is vonatkozik , amúgy meg van infláció de nincs világválság !
Ja meg ha nem lenne infláció olcsóbb lenne a kenyér , krumpli , benzin.... mint tavaly :)
Látod kibújt a szög a zsákból azt írtad
"Ez azér van mer Orbán rendszerszinten lop, ebből fizeti vissza Feri adósságát TE BAROM! "
EZEK szerint mégiscsak lop a vezíred rendszerszinten !!!
Ja mikor láttad a ov ,ml , ha, av ..... elvtársaid államadósság csekket befizetni a postán ?????

EZEK MIND HAZAÁRULÓK !!!!!

atuman 2016.12.23. 01:18:09

@Parasztlengő az imperialistáknak:

te sem látsz az orrod hegyéig és a gondolkodásod is maximálisan korlátolt, hozod a szocialista időszakban felnevelt magyar formát! Ha egy kicsit gondolkoznál és nem egy bolsevik rendszer hozadéka lennél, akkor látnád mi megy itt. Szarnak a politikusok rád, mert nekik az élet már megvan oldva. A Mi (ide értve téged is) és leszármazottaink fognak szenvedni, mert nincs ebben az országban semmi:oktatás, egészségügy, nyugdíj és még sorolhatnám... Ezek meg mind külföldön, paradicsomi körülmények között fogjál tengetni napjaikat. de sebaj, majd lehet menni felcsútra imádkozni egy jobb sorsért a stadion úgysem alkalmas másra...

agarik 2016.12.23. 01:21:33

Oh, édeseim. Megévedni? Ha megtámadna bármely ország, itt semmit nem lehetne megvédeni.
Ez az ország annyira pici, egyetlen A-bomba megsemmisítené az egészet. Könyörgöm, van EGYETLEN város az országban - ennél már Románia is többet tud. Nem mintha bárki viselne a Földön háborút az amcsikon kívül.
Hagyni kell az egészet a picsába, meg kell szüntetni az országot, hivatalos nyelv legyen az angol, osztán jónapot.

BiG74 Bodri 2016.12.23. 01:40:31

@agarik:
Izrael sem túl nagy, és sikeresen védte magát több háborúban.
A többség pedig nem totális megsemmisítést akar, hanem valamit amiből több kell neki. Az atom ellen a nagy és erős orszàgok sem tudnak védekezni, csak elrettenteni.
Amúgy a birkák akárhogy is bégetnek, megnyírjàk és levágják őket.

Kelly és a szexi dög 2016.12.23. 01:41:57

Kb 5 milliárd sorsáról írsz, a több, mint 1000 milliárddal mi a helyzet!?

f123 2016.12.23. 02:17:11

Úristen most mi lesz?! Tönkremegy minden... Pedig ott van a 100e millijárd, amiből lehetne finanszírozni az agyhalott népszabit, népszavát és a sok liberális szervezetet, akik a tudás tárházai. Szörnyű! Még a nap is megáll... Ja, mégse. Pont mindenki lesz....
Úú mik vannak le kell cserélni a népet, mert rosszul szavaz...

VT Man 2016.12.23. 02:55:33

Ha az olimpia 3000 milliard, es egy honap alatt 1000 milliard penzunk van, akkor hany honap alatt (lenne) osszedobhato az olimpia koltsege?

BiG74 Bodri 2016.12.23. 03:03:57

@VT Man:
Pénzünk van? Mi ez a királyi többesszám? Nekem egy milliárdom sincs, nemhogy ezer, és nem egy hónapban.

Melee 2016.12.23. 07:05:03

Csak szólok, hogy ma nagyobb az államadósság, mint Gyurcsány idején volt. Ennyit arról, hogy ki mennyit lop. Legjobb az lenne, ha mindegyiknek a keze lerohadna, amelyik megteszi.

Parpan 2016.12.23. 08:00:34

Ennyi pénzből rengeteg BÉRKOMMENTELŐT lehet venni, ahogy elnézem a kommenteket, Habonyék rendesen bevásároltak.

Kedves "Fideszes" kommentelők! Milyen érzés némi pénzért eladni a hazátokat és egy maffia szolgálatába szegődni? Komolyan annyit fizetnek, hogy nektek ez megéri? Hát gratulálok!

Peterpapo 2016.12.23. 08:25:01

Nem értem a címet. Mi az hogy elkezdte? 6 éve ezt csinálja. Az az eszes Parasztlengő meg még tapsol is neki. A szerencsétlen.

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.12.23. 08:37:30

Valójában olyan h, szoci pénz nincs igy ki se lehet lapstolni.

Szoci adossag van na azt se a szoci szavazok elfekvosok devians cikanyok gyurcsany fergei fogjak kifizetni az is tutti

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.12.23. 08:39:33

@Parpan: berkommentelok szoktak 4 evente 2/3ot szavazni a patasnak

Nembaj jon a kovetkezo porolycsapas balfaszok

jolankovacs 2016.12.23. 08:40:33

@Parpan: Gyanítom, hogy ezt a kommentözönt néhány "ember" követi el. Ráadásul valószínűleg a határon túlról, vagy odaköthetően. Kizárt dolog, hogy kultúremberek ezt megtennék, nem tudnák felmérni a következményeket, amik az országra, esetleg személyesen rájuk, családjukra is várnának. Ez vonatkozik minden jelenlegi politikai hordára.
Persze lehet hogy kevesen vagyunk, akikben még él a becsület és tudjuk, hogy nincs az a pénz....
Mindenesetre több okból szeretném tudni személyesen kik ezek az emberszabásúak. Az egyik, hogy küldhetnék nekik tükröt, legyen mire köpni mindig, amikor belenéznek.
Egyébként borzasztó, hogy sok éve annyi a tudásuk, hogy a baloldalt (a másik a jobboldalt) szidják. Egyébként teljesen jogosan.
Tematizálásuk lényege, nehogy valakinek eszébe jusson, hogy le van szarva mindkét hazug oldal, zavarjuk el, zárjuk be mindet és jöjjön egy olyan csapat, amelynek eddig semmi köze nem volt a politikához és első intézkedéseiben saját magát korlátozza, teszi ellenőrizhetővé.
Én csak néhány évet kérnék, de sajnos a magyar közgondolkodás megváltoztatásához nem elég egy-két ciklus, az elmút 70 évet kiheverni csak sokkhatás árán lehet.

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.12.23. 08:46:12

@jolankovacs: ja, a 4 evente menetrendszerinti szoci fosba alazast is par ember koveti el foleg a hataron tulrol

Tartsd a lelket a zemberekbe v kiestek 18ban a gecibe

torró 2016.12.23. 09:05:19

Nem vagyok pénzügyi szakértő, viszont figyelemmel olvasok, és nézek meg olyan műsorokat ahol hozzáértő szakemberek magyarázzák el, elég érthetően, hogy mi miért történik a pénz világában.
Nos 1-2 hónappal ezelőtt néztem pont a költségvetési hiánnyal foglalkozó beszélgetést, nem kormányzati részről. Annyit megjegyeztem, hogy túl alacsonyra engedték le a költségvetési hiányt, és ezért nagyobb kiadásokat kell a kormánynak megtenni, hogy ezt a hiányt feljebb emeljék, (mert ilyen alacsonyan tartani nem éri meg)
úgy 3% körülire. Tehát van benne valami, mert a poszt írója 2% körüli összeg elköltését vetíti ki elénk. Ez tehát megegyezik a kb 2 hónappal ezelőtt független pénzügyi szakemberek jóslatával. Az persze már kérdőjeles, hogy ezeket a pénzeket hová lett volna célszerűbb kiosztani. Minden esetre itt egy link amiben ezzel foglalkoznak.
www.napi.hu/magyar_gazdasag/igy_csokkent_nagyot_a_magyar_koltsegvetesi_hiany.609984.html
Ahhoz hogy érdemben tudjunk vitatkozni, egy rakás információra van szükség. Úgy lehet kritizálni is ha kicsit tájékozódunk. Amúgy persze kell kritizálni, mert biztos, hogy van mit!

Rombusz 2016.12.23. 09:29:42

@Parasztlengő az imperialistáknak:

Azt hiszem, nem hiába mondják: a stílus maga az ember. A Fideszes kommentelők között évek őta nem látni értelmes, érvelni képes, normálisan kommunikáló embereket, csak ilyen kultúrálatlan, iskolázatlan prolikat, mint amilyen te vagy. Azt hiszem ez sokat elmond a pártodról.

Ami pedig a szavazásokat illeti:

- 1998-ban 1,34 millióan szavaztak Orbánékra.
- 2002-ben 2,31 millióan.
- 2006-ban 2,27 millióan.
- 2010-ben 2,7 millióan.
- 2014-ben 2,1 millióan!

Ebből tökéletesen látszik, hogy 1998 óta nem szavaztak olyan kevesen a Fideszre mint 2014-ben, SŐT még 2002-ben és 2006-ban is több szavazója volt imádott pártodnak AMIKOR PEDIG ELVESZTETTÉK A VÁLASZTÁST! A helyzet pedig azóta csak romlott. Nem volt itt tehát semmiféle 2/3-ad, testre szabott választási szabályok, átrajzolt választókörzetek és közpénzből finanszírozott Fidesz propaganda, na meg önmagát kicsináló ellenzék viszont annál inkább. Nem véletlen, hogy a Fidesz azóta is mindent megtesz, hogy lehetőleg a teljes médiát vagy annak legalább a nagyobb részét bekebelezze, hiszen tudják ők is, hogy ha a kormányzásuk alapján ítéltetnének meg, abból csak orbitális bukta lehet, nem marad hát más mint a minden tényt elnyomó propaganda - amiből láthatóan te is igyekszel kivenni a részed, noha te maximum morzsákat kaphatsz a tortából.

Ami a szocikat illeti, megérdemelten buktak meg és én is úgy gondolom, hogy 18 után szinte biztos, hogy feloszlanak. Nem lesz kár értük. Ebből viszont nem az következik, hogy az ország Orbán mellett áll. Ahogy a tényleges szavazatok számából is látszik a Fidesz támogatói egyre fogynak, a bizonytalanok száma drasztikusan nő, innentől csak idő kérdése, hogy a kormányváltásra váró kereslethez igazodjon a kínálat is.

Mivel ostoba vagy, hiheted azt, hogy innentől már örökké a Fidesz lesz hatalmon, ahogy minden bizonnyal ezt hitték Nicolae Ceaușescu híve is, még akár 1989 novemberében is, aztán tudjuk mi történt. Szóval ne nagyon indulj ki a személyes imádatodból, szerencsére a magyarok többsége nem olyan ostoba mint te.

torró 2016.12.23. 09:49:08

@Rombusz:
Ez így van! Az a helyzet, hogy van 4 millió, illetve pontosan 3.5mll. szavazóképes akik soha nem mennek el szavazni. Kérdés, hogy ezeket hová lehet besorolni. Mondjuk lehet azt mondani, bárki nyerjen, ők egyetértenek a végeredménnyel. Viszont az ellenzék is magukénak értelmezi őket. Patt!! Tehát abszolút többséget senki nem tudhat maga mögött.

Kreml propaganda osztály bérszámfejtés 2016.12.23. 09:49:58

Tovaris birca! Nem jelezte hogy ma szabadságon van! Vagy azonnal vegye fel a munkát, vagy ez a napja nem lesz elszámolva!

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.12.23. 10:13:12

@Rombusz: ervelni itt nektek kell mienk a husos fazek

Sok kikert

torró 2016.12.23. 10:25:11

@Parasztlengő az imperialistáknak:
Csak a fazék! A hús már nincs benne!:)))

Mi az IP címem pecás? 2016.12.23. 10:25:15

@Parasztlengő az imperialistáknak: Pontosan. Most minket szavaztak be a húsosfazék mellé, annyit merítünk belőle amennyit akarunk. A ballibek meg csak sírjanak!

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.12.23. 10:34:27

@BalIib cenzúrázók réme 19: a fidesz
Mindenkinek annyi husost ad amennyit megerdemel

A semmirekelloknek mint a szoci herek a 27% afa jut, de orulhetnek h nem oljuk le oket

A dolgozoknak csokkeno jarulek 9% szja ezt igerte varga ez lesz

Meg 2/3

ZX 2016.12.23. 10:39:23

@BalIib cenzúrázók réme 19: "annyit merítünk belőle amennyit akarunk." Amíg fel nem húzunk bennetek az első fára a gyurcsányék mellé.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.12.23. 10:45:33

@Parasztlengő az imperialistáknak: Ja értem. A minimálbéresek 27% áfával vehetik az alapvető élelmiszereket. A sertéshús áfáját meg levitték. Rögtön meg is drágult.

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.12.23. 10:48:23

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: perszehogy megdragult, csak inflacio nincs 4 eve

Igaz, feri?

ZX 2016.12.23. 11:00:28

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Akkor lámpaoszlop. Végülis mindegy. ;)

ZX 2016.12.23. 11:16:18

@Parasztlengő az imperialistáknak: Majd most lesz, miután jól megemelték a minimálbért, az árak is megindulnak felfelé, máskülönben a munkáltatók sok helyen nem tudják kigazdálkodni.
Amúgy meg:
2013 3,3%
2014 -0,2%
2015 -0,1%
2016 0,4%
2017 2,4% előrejelzés
2018 3% előrejelzés

Ha jól számolom azt a 4 évet akkor valójában 2 év amikor negatív volt, de az is csak épphogy, és nem a kormány hihetetlen munkájának eredménye, hanem az olcsó világpiaci olajárak miatt volt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.12.23. 11:48:31

@Parasztlengő az imperialistáknak: Különben miért is válasz az hogy nincs infláció, arra hogy csökkentették a sertéshús áfáját és mégis drágult?
A nagyon alacsony infláció, sőt defláció pedig kifejezetten káros gazdaságilag. Ja te mattolcsizmust tanultál, nem közgazdaságtant!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2016.12.23. 12:03:17

@ZX: "Amíg fel nem húzunk bennetek az első fára a gyurcsányék mellé."

+

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2016.12.23. 12:20:54

@Parasztlengő az imperialistáknak: "inflacio nincs 4 eve"

Az olajárak esését, és a világgazdaségi trendeket is orbán a zisten intézte el. Borulj le előtte, és imádd!

midnight coder 2016.12.23. 12:33:22

@Rombusz: "Ami a szocikat illeti, megérdemelten buktak meg és én is úgy gondolom, hogy 18 után szinte biztos, hogy feloszlanak. Nem lesz kár értük. Ebből viszont nem az következik, hogy az ország Orbán mellett áll. "

Igazából ez egy olyan játék, amit az nyer meg, akire többen szavaznak. Igen, Orbán legnagyobb erőssége az ellenfelei. De én nem nagyon látom a potens kihívókat továbbra sem.

ex-dr. vuk 2016.12.23. 12:35:27

@a gyűlölködő uszitás eredménye, egy rendőr meghalt: meg ugye a fogyasztas visszaesese is deflaciot eredmenyez. Na miert is esik vissza a fogyasztas? ..

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.12.23. 21:33:00

@ZX: Az elmúlt 2006-10 ciklusban 20% volt az infláció (4 év alatt), úgyhogy ebben is qrvakjók voltunk, nem hiába van nosztalgia a liberális demokráciánk iránt.

billentyüzet 2016.12.24. 08:04:10

@Parasztlengő az imperialistáknak: a megagiga nyilvános lopásról ez jut eszébe, hogy :"idióta szocik", ezért rohad az ország minden téren

szemésfül 2016.12.26. 00:47:58

Európa (és Ázsia) legcsaládbarátabb államának vezetője a Gyermek születésének szent estéje előtt 2 nappal hoz olyan döntést, amellyel nem egyszerűen a pénzünket szórja ki a klienseinek! Hanem előbb elveszi a már tervezésekor sem elegendő pénzt onnan, ahová törvény rendelte: a szociális kiadásoktól, a Biztos kezdet programtól, a rehabilitációtól, az oktatástól, az egészségügytől, a nélkülözők segítésétől. És a tavaly gonosz smucigságból fel nem használt pénzeket is odaszórja a vajnáknak, tállaiknak. mészárosoknak.

Ez egy olyan ország, ahol a mi pénzünket lehet egy Orbáni tollvonással sportcsarnokra - akár a határokon túl is - elkölteni. A gyerekektől, betegektől elvont pénzünket. A közszférában dolgozóknak ki nem fizetett pénzünket. Törvény helyett Orbán egy könnyed, gyors határozattal megoldja ezt. Jövő ilyenkor már csak egy sajtcetlit fog odaadni a pénztárnak - Varga Mihálynak. Mint amikor vásárolni indulunk a közértbe.
De még idén, 4 nap múlva, 30-án is figyelnünk kell! Akkor szokta a sarkalatos törvényeket egy salátával kifordítani a sarkukból.

Pöty 2017.08.30. 17:42:29

@ember100: Nem az a baj, hogy abban nincs igazad hogy tenyleg lenyuljak az eu-s penzek egy reszet, hanem nem latod hogy ez oldal függetlenül törtenik. Regebben a ballibek a strabag demokratakkal karöltve külföldi cegekkel biztak meg a munkakat ahonnan azok visszacsurgattak a penzeket es jutott vissza a feladohoz. Ez a külföld szemeben kevesbe banto. Most par magyar nagyvallakozot epit fel Orban ami annyiban jobb hogy az a penz ami a munkak reven hozzajuk kerül idehaza kerül befektetesre es nem kerül minden külföldi kezbe. Nem mondom hogy ez tökeletes lenne de földesurak mindig is voltak es lesznek is akik egy adott kormanyzat hüberesei. A ballibek mar ha rajuk szavaznal olyan szinten tettek tönkre az orszagot GDP52%-ROL MENT FEL 82% hogy csak az adossag ami naluk született eleri a 9-10. milliard forintot. Ehhez kepest 100milliardos Meszaros vagyon eltörpül.

Pöty 2017.08.30. 17:44:41

@szemésfül: a ballib kormany alatt nem volt ekkora fizu emeles az egeszsegügyben mint most. Ez nem azt jelenti hogy hü de jo formaban lenne az egeszsegügy csak hogy azert azt is latni kel mi volt. A xarbol jöttünk vissza es mindenre jut valamennyi penz.

szemésfül 2017.08.30. 20:14:31

@Pöty: arra nincs egy szavad sem, amit leírtam. Pont mint a családbarát államtitkárasszony, Novák K., az is amikor egyetlen egy alkalommal hajlandó volt válaszolni, akkor elkezdte sorolni a nagyszerű eredményeket.
Szóval?

szemésfül 2017.08.30. 20:18:21

@Pöty: a héten csak 90 millióval ugyanez történt.
Találtam egy sajtcetlit:
Zolikám, Te erőforrás, lécci a biciklibajnokságra tedd már át azoknak az élhetetlen szociális szférabszolgáknak a pótlékpénzét, minek az nekik. Ja, és ne feledjétek Sára esküvőjét, 3-kor. Traktor nem lesz.
süti beállítások módosítása