B1 blogcsalád



Óriási rendőri készültség a Ligetben: újabb fapusztításra készül a hatalom

2016. december 12. - Mr Flynn Rider

Bár Baán László, a Liget Projekt miniszteri biztosa égre-földre esküdözött, hogy nem vágnak ki egyetlen fát sem a Városligetben, egy trükkje azért van a dolognak: az emberi hülyeség.

liget_rendorok2_20161212.jpg

Ma délelőtt ugyanis megjelent a Városligetben, a volt Kertem nevű szórakozóhely mellett egy nagy adag rohamrendőr, akik azért jöttek, hogy a faátültetéseket biztosítsák. A szemtanúk szerint a helyszínen  van két busz és vagy tíz rendőrautó teljes személyzete.

De minek kellenek rohamosztagosok a faátültetéshez a Városligetben?

 

Azért kellenek, mert a Ligetvédők nevű mozgalom megpróbálja a Városliget beépítését megakadályozni. Kevesen tudják, de 300 ezer tonna betont fognak beönteni a városligetbe az elkövetkező 3-4 évben, 250 milliárd forint közpénzen (nem EU-s pénzből). Ennek "köszönhetően" létrejön Európa egyik legrégebbi közparkja helyén egy múzeumnegyed. 

 liget_rendorok_20161212.jpg

A tiltakozások hatására az Ingatlanfejlesztő Zrt, aminek a Fővárosi Önkormányzat átjátszotta a Városliget kezelését, megígérte, hogy nem vágnak ki egyetlen fát sem. A szavukat most úgy próbálják betartani, hogy átültetik őket. Ezzel csak pár probléma van:

1. Legalább egy év előgondozás kell egy fának ahhoz, hogy átültethessék. (Ez a Ligetben nem történt meg.)

2. Maximum 20 cm lehet annak a fának a törzse, amit átültetnek. (Ilyen alig van a Ligetben.)

3. Az átültetés irgalmatlanul sokba kerül, milliók mennek el arra, hogy ugyanúgy kivégzik a fákat, mintha kivágnák őket.

Mindebből három dologra következtethetünk:

1. A Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt magasról tesz rá, mi történik a fákkal és mennyi közpénzt lehet leszórni az abszurd ötletre, hogy múzeumokkal építsék be a Ligetet. 

2. Teljesen szakmaiatlan módon nyúltak hozzá a Városligethez, hiszen már egy mezítlábas Ligetvédő is betéve tudja a faátültetés szabályait. Olcsóbb lett volna egy szakembert alkalmazni, mint hülyeséget csinálni és ezzel is halálra ítélni a fákat.

3. Mindennek persze a budapestiek isszák meg a levét, főleg a közelben lakók: a Liget Projekt miatt ugyanis megnövekszik az autóforgalom a Ligetben és a környékén (több turista, több busz, több látogató), megszűnik a csend és a nyugalom a Liget maradék részén is - amit nem fognak szétverni. Mindehhez hozzájárul még a mélygarázsok építése is, ami miatt az egész Dózsa György úton megszűnik az ingyenes parkolás. 

 

A Ligetvédők blogunknak elmondták, tekintettel arra, hogy a munkaterület a bejelentett demonstrációs területükkel egybeesik, illetve, hogy a fák bizonyosan el fognak pusztulni az értelmetlen átültetés miatt, ellenállást szerveznek. Bejelentették, hogy a területen veszélyes munkavégzés folyik (nem kerítették körbe a munkaterületet), illetve értesítették a hatóságokat is. Arra kérnek mindenkit, hogy menjen ki a Városligetbe és tiltakozzon az értelmetlen pusztítás ellen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8912042663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mikimackó 2016.12.12. 15:06:05

nincs is jobb alkalom, mint viharos szélben.........

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.12. 15:10:53

Azt értem, hogy orbán gyúlöli a magyar embereket. De a fákat miért gyűlöli, mit vétettek neki?

turcsikur 2016.12.12. 17:51:18

Sajnos ez a liget átalakító agyamentség, oly annyira szívügye a "vezér"nek, hogy ha kell erőszakot is fog alkalmaztatni, hogy elérje a célját! Csak az elmúlt héten két nemzetközi szövetségben tagadta meg a saját szavát, majd egy ilyen számára semmiségen fog fennakadni!? Ha másként nem megy, kiküldi a legújabb magánhadseregét és teljesen körbezáratja az egész ligetet! Egyetlen szavába kerül és a csicskásai törvényt, vagy jogszabjt hoznak a lezárás érdekében!!!

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2016.12.13. 11:15:27

@a gyűlölködő uszítás eredménye; egy rendőr meghalt: Mert a fák mögött elbújhatnak a partizánok (Co. progresszív blog - vagy valamelyik másik).

dunántúli gyerek 2016.12.13. 17:47:04

Annyi fát még soha senki nem telepített országosan és bp-en se, mint az Orbán kabinet.

Durva, hogy a komcsi-libsik a FAPÉNZT is ellopták, pont úgy mint a stadionpénzt, kisvasútpénzt, szuperkórházpénzt, 4esmetrópénzt, várbazárpénzt, széllkálmán pénzt, barosstérpénzt, minden pénzt + 20ezer milliárd adósságot mellé

ehehe

DFK 2016.12.15. 16:19:50

Na, megyek haza, gyorsan lemészárolok egy fát a kertemben.

Sírjatok libsik.
süti beállítások módosítása