B1 blogcsalád



A legmagyarabb megoldás: ha rossz az eredmény, inkább ne is mérjünk

2016. december 12. - B1blog

Egy Fidesz-kompatibilis szülői szervezet a siralmas PISA-eredmények láttán előállt a legmagyarabb megoldással: többé ne vegyünk részt a felmérésben. Ismerős? A Statisztikai Hivatal inkább nem méri a szegénységet, a kormány inkább kiszáll a korrupció-ellenes szervezetből – mert nem tetszik a végeredmény.

keszei_sandor.jpg

A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete közleményben kürtölte világgá korszakos ötletét:

ha ilyen rossz eredmények születnek a PISA-felméréseken, akkor „szüneteltetni kell a PISA mérésekben való részvételt”,

hiszen „nemzetközileg is lejáratják a magyar gyerekeket a frissen publikált PISA-teszt eredményei”. Csak egyet érteni tudunk a kezdeményezéssel. Jámbor ötlet ez – azt is mondhatták volna, hogy zárjuk börtönbe mindazokat, akik beszámolnak az eredményekről.

Igazán kormány-kompatibilis a megoldás: gondolkodni, hát még cselekedni nem szükséges, elég elhallgatni a valóságot ahhoz, hogy máris jobban érezzük magunkat. Igaz, a gyerekek ettől nem lesznek képesek jobban alkalmazni a tudásukat az életben, de hát nem is ez a cél. Csak a közhangulatot ne borzoljuk fölöslegesen rossz hírekkel. Főleg „nemzetközileg” ne. Mert a végén még Soros György is megjelenik, koponyalékelővel és szívószállal. Elnézve az eredményeket, lehet, hogy már itt is van.

Az ötlet persze nem új: a Központi Statisztikai Hivatal is olyan könnyedén, hitelesen és őszintén képes beszámolni egy éve a szegénység drasztikus csökkenéséről. Főleg, mióta nem is méri. Egyszerűen eltűntek a szegények az országból! Köszönjük, Viktor! Aki pedig mégsem jön ki a fizetéséből, az tudja, ki tehet róla: Soros György és a migráncshordák. Máris jobban csúszik a feles tej.

A lényeg, hogy még véletlenül se kelljen szembe nézni a valósággal.

ashwood

Nem rémlik, kik ezek?

 

A Magyar Szülők Országos Egyesülete korábban azzal vonta magára a figyelmet, hogy javasolta: az erkölcstan oktatására csak erős hivatástudattal rendelkező és feddhetetlen életmódot folytató pedagógusokat lehessen alkalmazni. Vagyis olyanokat, akik nem néznek pornót. 

Keszei Sándor, az Egyesület elnöke szerint, ha egy átfogó vizsgálaton esett volna át a pedagógus, akkor elkerülhetőek lettek volna a szülői „támadások”. Azzal kapcsolatban, hogy milyen szempontok alapján állították össze az ajánlást, az MSZOE elnöke azt mondta: kikérték a szülők véleményét is, de például a családvédelmi törvényt is alapul vették. Így az ajánlás alapján élettársi kapcsolatban élő, elvált vagy gyermektelen pedagógus nem is lehetett volna erkölcstan oktató. Keszei Sándor hangsúlyozta: ő maga sem felel meg a kritériumoknak, hiszen jelenleg második feleségével él, de ő nem is akar erkölcstant tanítani.


Kijelentette: aki másodállásban sztriptíz táncos, az ne tanítson erkölcstant, tanítson inkább matematikát. Az ajánlásban az is szerepelt, hogy az adott pedagógus ne nézzen otthon sem szexfilmet. Keszei Sándor azt mondja: példamutatónak kell lenni, aki maga is ilyen filmeket néz, nem mondhatja azt a gyerekeknek, hogy ne üljenek a számítógép elé és ne nézzenek ilyen tartalmakat.


Arra, hogy az a pedagógus miért nem taníthat erkölcstant, aki családban él, de valamilyen oknál fogva nem lehet gyereke, a MSZOE elnöke érdemben nem tudott reagálni.  

Keszei Sándort az ATV-ben Kálmán Olga tette taccsra végképp és élőben vonta vissza a javaslatát:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7912042097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fidesz maszop dk egykutya 2016.12.13. 10:49:53

Ez nem magyar megoldás. Simán "elvtársi"

jágör68 2016.12.13. 11:03:31

A PISA amúgyis egy lebutított nyugati módszer.
Nem alapvető képességket mér- pölö számológép nélkül elvégzett 4 alapművelet- hanem mindenféle szoftver segítségével végzett bonyolultabb feladatok- de hangsúlyozom, nem saját ész, képességek alapján.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.12.13. 11:15:19

Az EU-ból is kilépünk meglátjátok. Mindig akadékoskodik mikor lopnak a fideszesek.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.12.13. 11:18:00

@jágör68: A nyugat buta persze. Szerintem csatlakozzunk Putyinhoz. Az nem mér ilyen baromságokat. Ugye batyuköcsög fideszes?

Jakab.gipsz 2016.12.13. 11:20:25

PISA teszt úgy marhaság ahogyan van ezt elmebajos libsi filozófusok kiagyalták a tesztalanyok lebutításának a fokmérője, tehát számunkra kifejezetten jó az eredmény.

high up! 2016.12.13. 11:32:03

@jágör68: @Jakab.gipsz:

még jó hogy bedugtátok ide az orrotokat, mert így legalább itt vagytok élő példának az OECD bizonyítványához, miszerint Orbanisztán rendszere a funkcionális analfabéták tenyésztője.

Le se szarjátok sutyerákok, hogy a PISA teszt a szellemi képességeket méri, ami nélkül nem viszitek semmire sem a világban. Na itt egy példa nektek, hogy bizonyítsátok a fidióta szellemi képességeiteket:

"Ha az egyikőtök hülyébb mint a másik, akkor melyikőtök a nagyobb hülye?"

FOLYTASSUK!

Jakab.gipsz 2016.12.13. 11:50:00

@high up!:
" a PISA teszt a szellemi képességeket méri" mondod Te.
Na emiatt, a szellemi képesség miatt, tart itt a nyugat és a világ, (mindenki össze veszett már mindenkivel), az Európai-únió. pedig a bolondok hajója ahol egy érettségizett Schultz osztja az ész demokráciából, Soros Gyuri meg exportálja.
Nektek elment az eszetek libsik.

kissiú 2016.12.13. 11:52:17

Hihetetlen. Pár napja, amikor az antikorrupciós szervezetből kiléptünk, mint abszurd poént javasoltam, hogy PISA teszt helyett legyen inkább Nemzeti Képességfelmérő Teszt, ahol a jómagyar és jókeresztény értékeket mérik. És nézzétek meg, a végén megcsinálják.

Júlia Big 2016.12.13. 12:17:39

Ma Magyarországon a legerkölcstelenebb dolog szülni. Kitenni a gyereket annak, ami majd a későbbiekben várhat rá. A cselédsorsnak, a nyomornak, az egyre fokozódó embertelenségnek. Az erkölcsös ember ma nem csinál gyereket. Mintha ezek már megint fordítva ülnének a lovon.

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2016.12.13. 12:18:02

Ezek a gyerekek még gyurcsány alatt születtek, gyurcsányahibás.

Egyébként meg a fideSS fasszopói se tudják kitölteni a tesztet, így nem releváns. Nem az orbán iránti vakhűségről szól.

Júlia Big 2016.12.13. 12:18:40

Mondjuk, úgy látom ez a Sándor sem az eszéért híres. Kíváncsi vagyok, menyire menne neki a PISA-teszt. :D

Júlia Big 2016.12.13. 12:24:02

Tényleg felháborító, és mi van akkor, ha egy tanár saját akaratából nem akar gyereket? Ettől már nem erkölcsös? Ha valaki nem akar szaporodni, mitől erkölcstelen?

rasztaszív 2016.12.13. 12:34:09

@Júlia Big: 100%-ig egyetértünk.sőt,továbbmegyek : itt és most az az erkölcstelen,aki letagadja a túlnépesedést,és gátlástalanul nyomja tovább a szaporodási propagandáját.

2016.12.13. 13:28:57

Pedig tényleg ez az egyetlen megnyugtató megoldás. Én pl. már jóideje nem állok rá a mérlegre. Hehehe

dr. mesterséges színezék 2016.12.13. 13:48:06

@jágör68: Megkérdezhetem, hogy rápillantottál-e a napokban a főoldalra is belinkelt tesztsorra?
Ha igen, miért írsz baromságot? Képpel és szöveggel közölt információkból kellett kiválasztani a kérdésre vonatkozót, nem pedig bonyolult szoftveres feladatot. Ez nem ment - ezt pedig funkcionális analfabetizmusnak hívják.
Ha pedig nem néztél rá, miért nem? Nem érdekel? És ha nem, minek alapján mondod az alaptalan véleményedet?
NER-es elkötelezettségből? Helyes dolog ez?
süti beállítások módosítása