B1 blogcsalád



Közlekedési káosz Budapesten, de Tarlós szerint "nincs generális metróügy"

2016. december 07. - Mr Flynn Rider

Bár az utóbbi héten három különböző vonalon történt valami anomália, baleset, Budapest ma reggel is lebénult, de Tarlós István főpolgármester szerint "nincs generális metróügy". Csak mi tesszük hozzá: a felcsúti kisvasút is zavartalanul közlekedik! 

utkozes.jpg

A utóbbi hét napban mindegyik metróvonallal gondok voltak. 

Múlt pénteken leállt a kettes metró és füstölt a 4-es.

A tűzoltókat a Fővám téri és a Gellért téri megállókhoz is riasztották. Az utasokat az alagútban kellett leszállítani, a katasztrófavédelem szerint mind a 122 utas épségben feljutott a felszínre, senki nem rekedt a szerelvényen. Mindenhol tűzoltók dolgoztak a Duna mindkét partján.

A BKK péntek este facebook oldalán mindössze annyit közölt, hogy "az M4-es metró helyett a teljes vonalon pótlóbusz jár", illetve hogy a szerelvények áramellátási hiba miatt nem közlekednek. 30 pótlóbuszt állítottak forgalomba.

Hétfő reggel utolérte egymást és összekoccant két szerelvény az M2-es metró vonalán, a Pillangó utcánál.

A fekete dobozokban tárolt információk szerint az a metró, ami nekiütközött az állomáson várakozó szerelvénynek, ötvennel ment, amikor a vezető a Pillangó utcától 300 méterre elkezdett lassítani. A sofőr végül 200 méternél kapcsolta be a vészféket. A vizsgálat alapján a vonat ezután álló kerekekkel, 4-5 kilométeres sebességgel ment neki a megállóban várakozó szerelvénynek.

A baleset 15 sérültje közül már csak hárman vannak kórházban. Tóth Ferenc, a Péterfy Sándor utcai Kórház Baleseti Központ intézetvezető főorvosa a hirado.hu-nak azt mondta, hogy 1-2 napon belül várhatóan ők is hazamehetnek. A rendőrség is nyomozást indított az ügyben, amiről kiderült, hogy előre számítani lehetett rá.

Ma reggel a 3-as metró megint füstölt és leállt.

Buszokkal kellett pótolni a Deák Ferenc tér és az Árpád híd között, mert elromlott egy szerelvény. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerint azóta a teljes vonalon járnak a metrók.

Ma reggeli az a BKK szolgálati közlemény a Deákon, hogy a 2-es metró ugye nem áll meg a Kossuth téren, nem jár a 3-as metró a Deák és az Árpád híd között, de van pótlóbusz, a 47-49-es villamos se jár a Deáktól, de nincs pótlóbusz, az utasok hasznàlják a 4-es metrót (ami ugye nincs a Deákon...).

Mindezt úgy, hogy hétfő óta a 2-es metró vonalán kevesebb metró indul és azok is csigalassúak.

Közben a 3-as és a 62-es villamosok helyett is pótlóbuszok mennek sz Örstől Zugló felé.

Az Index úgy tudja, ma reggel az egyik Kőbánya-Kispest felé haladó metró füstölt, a Lehel téren szállították le az utasokat. Az Újpest felé közlekedő szerelvényt is megállították és kiürítették, az egész állomáson állt a füst.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy elektromos kapcsolódoboz füstölt. A fővárosi hivatásos tűzoltók hőkamerákkal átvizsgálták a metrót. 

Tarlós: nem az én hibám, nem az én hibám, nem az én hibám

 Az ellenzék természetesen vizsgálóbizottságot követelt, de a fideszes a többség leszavazta az indítványt a fővárosi közgyűlés ülésén, mondván, nincs generális metróügy.

Tarlós István főpolgármester az ülésen közölte: nem generális metróügy van, hanem három különböző metró, három különböző problémával, és abból csak egy a súlyos, a 2-es vonalon történt baleset. Hozzátette: a 4-esen egy papírfecni gyulladt meg, az okozta az eseményt, ami miatt le kellett szállítani az utasokat. A 3-as metró felújításával kapcsolatban pedig nem tud a főváros tovább lépni.

A kassza kulcsa nem nálunk van – utalt a főpolgármester arra, hogy a kormány miatt többször halasztani kellett a metrópótló buszok beszerzését, és a felújítás finanszírozása is bizonytalan.

A 2-es metrón történt balesetről Tarlós annyit mondott: egy ember volt, aki azt mondta, várjuk meg a vizsgálat végét, az pedig ő maga volt, és most is ezt mondja. A három metróban történteket összemosni a főpolgármester szerint "alamuszi, tisztességtelen dolog".

Mindez bizonyára megvigasztalja azokat akik nem értek be a munkahelyükre, vagy az iskolába. Abszurd az abszurdban, hogy a metrót még városnéző hajókkal is megpróbálják pótolni Budapesten... 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr512030027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakab.gipsz 2016.12.07. 12:30:18

Demszky úr vetette meg ezeket a gyanús nyugati metró kocsikat. (kéretik az SZDSZ- es város atyáknál reklamálni, bíróság, ügyészség tegye a dolgát).
Agyon elektronizált vackok.
Ja ha csúsznak a sínek egy kis jegesedéstől, kivan már találva a fűtő-kábel, 0, vagy 1-2 C fokon már nem csúsznak.
Bezzeg az átkosban, nem csúsztak a sinek és volt rendes tömeg közlekedés Budapesten.
süti beállítások módosítása