B1 blogcsalád



Ezért tiltotta ki Kövér a DK szóvivőjét: Orbán felelősségét nem lehet szabadon firtatni egy halálesetben

2016. november 27. - nickgrabowszki

bic.jpg

Kövér László épphogy feloldotta a DK szóvivőjének április óta tartó kitiltását a parlamentből, de a héten megint újra kitiltotta.

  • Áprilisban az volt Kövér baja, hogy Gréczy Zsolt - aki nem képviselő - tiltott helyen, az az Országgyűlés sajtótermében tartott sajtótájékoztatót, pedig ott csak képviselőknek szabad.
  • Ezúttal viszont az ún. kék társalgóban tartott, ahol eddig szabad volt. Kövér mégis kitiltotta.

Ezek után nem tűnik teljesen alaptalannak a gyanú, hogy Kövérnek nem azzal volt baja, ahol mondta, hanem azzal, amit mondott.

Gréczy ugyanis összefüggést keresett

a rimóci polgármester halála és a KRESZ-ben ismét nem tiltott ittas kerékpározás között.

Beszkid Andor, a Nógrád megyei Rimóc polgármestere egy hete halt meg amiatt, mert autójával kikerült egy részeg biciklistát, és frontálisan ütközött egy szemközti kocsival.ba.jpg

A kerékpárosok alkoholfogyasztására korábban éppenúgy zéró tolerancia vonatkozott, mint az autósokéra, de 2012-ben és 2014-ben két lépésben enyhítették, és kivették a KRESZ-ből. Most bárki ihat alkoholt, majd ülhet biciklire, csak

közlekedésre alkalmas állapotban kell lennie.

Amit bármit jelenthet. Gyakorlatilag a helyszínelő rendőrök meglátására van bízva ennek eldöntése.

Gréczy a szabályozás enyhítését, a korlátozás feloldását Orbán Viktor szándékaival magyarázta. A miniszterelnök 2011-ben nyilatkozta azt a TV2-nek ( a videón 4:30-tól), hogy

ő most éppen a piás biciklisekért harcol:opa3.jpg

Én most éppen a piás biciklisekért harcolok. Valaki azt találta ki még valamikor régebben, ha biciklin az ember iszik, akkor megbüntetik. Szerintem ez a magyar valóság ismeretének teljes hiánya alapján született.

A magyar valóság legnagyobb tudora szerint tehát minden úgy van jól, ahogyan van. Ha mindenki gyűlöli az idegeneket, akkor nyilván igazuk van, és azt is jól csinálják, ha részegen ülnek biciklire.opa1.jpg

Kellenek a Fidesznek a falusi népek szavazatai, nem idegeníthetik el őket azzal, hogy megtiltanak nekik ezt-azt, amit ők mindig is csináltak. (Sőt, csinálni is fognak: nagy visszatartó ereje a régi szabályozásnak sem volt, amikor a KRESZ még tiltotta a kerékpárosok alkoholfogyasztását, illetve az az alkoholfogyasztók kerékpározását.)

Fontos az ügy a Fidesznek, ez abból is látszik, hogy a kormánypropaganda bulvárszekciója is foglalkozott vele. Persze ők abból a célból, hogy Orbán felelősségét elkenjék az ügyben:

a piás biciklistákért harcoló Orbánt nem lehet hibáztatni, ha a piás nem is biciklizett.

opa2.pngA Lokál nevű, állami finanszírozású fideszes bulvárlap megtalálta "Feri bácsit", "Szép Ferenc gépszerelőt" Rimócon, aki

tagadta, hogy biciklire ült volna,

mert jól tudta, hogy ha ivott, akkor nem szabad. (Pedig dehogynem.)

Azt elismerte, abban hibázott, hogy rossz volt a hátsó helyzetjelzője, és nem vette fel a láthatósági mellényét sem. De az nem igaz szerinte, hogy ittasan kacsázott volna a biciklijével. Mert azt az út szélén tolta. Így aztán ő nem hibás a balesetben.

És ha ő nem hibás, akkor Orbán hogy lehetne az?

A parlamentben például biztosan nem; ott beszélni se szabad a témáról.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9712003556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MostmarAztanEleg 2016.11.27. 19:38:04

Az autósok figyeljenek oda jobban. Mindegyik száguldozik, mint a fosszar.
Anyira félünk a bringán, hogy muszáj vagyunk pijálni, még ha nem akarunk akkor is.

qwertzu 2016.11.27. 19:57:07

Látom a DK nem tudtok leszakadni a témáról.
1. Részegen kerékpározni még most is tilos.
"Amit bármit jelenthet. Gyakorlatilag a helyszínelő rendőrök meglátására van bízva ennek eldöntése."

Ha nem tud egyenesen menni, akkor nem felel meg neki

2. A fickó azért halt meg, mert átment a szembejövő sávba.
Részeg kerékpárost nagy ívben kell kerülni, nem centizni.

3. Ha nem volt kivilágítva, és nem viselt jólláthatósági mellényt, akkor viszont konkrétan szabálytalan, nagyon konkrétan le van írva a kreszben, hogy hogyan kell kidekorálnia magét a biciklisnek.

Medgar 2016.11.27. 19:57:39

Értem én, hogy Orbán meg minden, de a tények kedvéért:

- rossz volt a hátsó helyzetjelzője
- nem vette fel a láthatósági mellényét
- és a szerző szerint be volt baszva rendesen, ezért nem ülhetett volna biciklire.

A járművezetés személyi feltételei
4. § (1) Járművet az vezethet, aki
a) a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott, érvényes engedéllyel rendelkezik, és a jármű vezetésétől eltiltva nincs;
b) a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban van, továbbá
c) a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.
(2) A jármű vezetését az üzemben tartó nem engedheti meg, illetőleg a vezető nem engedheti át olyan személynek, aki az (1) bekezdésben meghatározott feltételeknek nem felel meg.
(3) Az (1) bekezdésben említett engedélyt a vezetőnek vezetés közben magánál kell tartania.
(4)5 Az (1) bekezdés b) pontjában foglalt feltétel fennállása esetén a kerékpárosra nem kell alkalmazni az (1) bekezdés c) pontjában a járművezető szervezetében szeszesital fogyasztásából származó alkohol jelenlétére vonatkozó korlátozást.

Skankhunt42 2016.11.27. 20:08:20

én láttam, h ovi lökte le, lázár meg lerúgta a bicajról

Sir Galahad 2016.11.27. 20:12:07

Nekem ez a poszt zavaros. Nem derül ki belőle, konkrétan milyen indokkal tiltotta ki Gréczyt a házelnök. Tudja valaki? Mert amit a szerző leírt, az csak az ő tippje.

Krutzifix 2016.11.27. 20:25:32

Még nem ismerjük a vizsgálat eredményét, de már eredményt hirdetnek egyesek! Pedig engem is úgy tanítottak gjművezetésre, hogy kerékpárost úgy kerülünk, hogy a négykerekű legalább fele átlógjon a mellettünk lévő sávba, ahol éppen ne jöjjön szembe senki. Az kevésbé életszerű, hogy épp akkor rántott egy balost a bringa kormányán a kedves alkesz Feri bácsi, amikor a még szerencsétlenebbül járt polgármester úr mellé ért. Az is kérdés, hogy milyen sebességgel közlekedett a polgármester a közúton, ha a kivilágítatlan, láthatósági mellényt mellőző kerékpárost így kellett megelőznie, hogy a szembejövőt sem vette figyelembe... és sorolhatnánk. Isten nyugosztalja a polgármester urat, akinek talán van némi felelőssége ebben a balesetben...de majd a rendőrség tisztázza ezt. Egy biztos, a kerékpáros szabályt sértett, de nem közvetlenül ő okozta a balesetet. Szerintem.

blm 2016.11.27. 20:25:59

@qwertzu:
Minden kerékpárost nagy ívben kell kerülni, nem csak azt aki részeg.

Krutzifix 2016.11.27. 20:27:14

@Krutzifix: Sőt, már megközelíteni is úgy kell az előzendő bringást, hogy nehogy éppen előzés közben szembe találjuk magunkat egy éppen szemben közlekedő gjművel...

HussarX 2016.11.27. 20:36:28

Bírom, ahogy a DK maga alatt vágja a fát. Csak attól félek egyszer rám dől, és soha nem lesz valódi kontrollja a kormánypártnak. Gyűlöletből és félremagyarázásból maximum az 5% marad nekik. Amúgy én az ebédhez is engedélyeznék az autó sofőröknek is egy pohár (2-3 dl) bort, ahogy kultúrnépeknél is szokás: mentok.blog.hu/2010/04/28/a_veralkoholszint_kuszobertekei_az_eu_ban

FikkFakk 2016.11.27. 20:54:04

Nem ebbol lesz az 5%. Amilyen idiotak voltatok eddig, nektek mar semmibol se legyen meg az 5%.

igazi hős 2016.11.27. 20:56:22

"Feri bácsi" az abszolút hiteles tanú. Elképzelem a szituációt, Feri bácsi, maga most azt vallja, hogy:
- részegen biciklizett (és leül pár évet, ráadásul a pálinka-szabadságharcot vívó minielnök is ciki, legalábbis ha van egy tökös ellenzék vagy média),
- biciklizett, de nem is volt részeg (bukta, ha vért vettek tőle),
- nem is biciklizett (ez nagyjából annyira életszerű, mint hogy a Fidesz vezérkar visszafizeti ez ellopott milliárdokat, viszont -mivel az egyetlen szemtanú meghalt- nem is cáfolható).
Lehet tippelni...

qwertzu 2016.11.27. 21:14:43

@blm: Jajmár, tudod miről beszélek.

Amikor falun elédkerül valami bizonytalanul kacsázó szerencsétlen, azt nagyobb ívben kerülöd, mint a sokkal profibb nyílegyenesen munkába hajtó pesti hipsztergyereket.

halaloszto 2016.11.27. 21:33:19

@qwertzu: a hármas pont a lényeg. a balesetet az okozta, hogy a bringás nem volt kivilágítva és mellény sem volt rajta. mindkettő kötelező, akár piált akár nem. úgyhogy egyáltalán nem piás bringásról van szó, hanem kivilágítatlanról. csak az már nem olyan érdekes, és ov-t sem lehet olyan egyszerűen belekeverni. bulvárpolitika...

ulpius66 2016.11.27. 21:35:08

Általában azért az a jellemző, hogy a részeg sofőr üti el a józan kerékpárost!

Tudom, tudom, persze, hogy tudom.......

EZÉRT IS A PATÁS A HIBÁS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alick 2016.11.27. 21:39:36

Ha ennyi a fogáskeresés Orbán gengszterszindikátusán, még hat év múlva is simán nyerik a választást...

vakapad 2016.11.27. 22:01:59

Tulajdonképpen igaza van itt sok hozzászólónak, Orbán nem hibás, ő csak annyit intézett el, hogy piásan is lehessen kerékpározni, ami a magyar népléleknek pontosan megfelel. És az elintézés is teljesen törvényes volt.

A többihez már semmi köze.

vakapad 2016.11.27. 22:04:44

@Alick:

Mint tudjuk, az Orbán kormány minden lépése teljesen törvényes, vagy ha nem lenne az, akkor holnaptól van egy új törvényünk, amely szerint az. Te mibe tudnál belekötni?

Gondolom a fölény tudással is párosul, azért kérdezlek téged.

vakapad 2016.11.27. 22:10:34

@ulpius66:

Ha ezt hiszed, akkor te nem ismered a magyar néplelket.
(meg ne tudja a főnök!)

fifibá55 2016.11.27. 23:31:24

Mert ha tiltva lenne az ittas kerekezés, Feri úr biztos nem ült volna arra a fránya biciklire, ugye?

Alick 2016.11.27. 23:59:26

@vakapad: Bőven lenne mibe belekötni Orbánék törvényhozó és végrehajtó tevékenységével kapcsolatban... de a részeg bringás figyelmetlen kikerülésének (az autós felelőssége a manőver megfelelő végrehajtása) nincs köze ahhoz, hogy szabályos-e egy kevés alkohol fogyasztása mellett közlekedni vagy sem.

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2016.11.27. 23:59:43

Nyilván Orbán miatt nem volt bekötve az elhunyt polgi.

Tizenötmillió Magyarok 2016.11.28. 00:05:37

Tehat ha az orszag sikeres az Olimpian, vagy kiemelkedoen szerepel a futball EB-n, vagy mind harom minosito ceg felminositi az orszagot, ahoz Orban Viktornak semmi koze, pusztan veletlen.
Viszont ha kesik egy vonat, vagy tortenik egy baleset, akkor azert Orban Viktor egyszemelyben felelos. Ertjuk.

Chiccbp 2016.11.28. 00:16:52

A polgi azért hunyt el, mert kirepült az autójából. Biztonsági öv??? A dk szót sem érdemel, mert úgy ciki, ahogy van.

morph on deer 2016.11.28. 00:44:50

@Alick:
" de a részeg bringás figyelmetlen kikerülésének "

Ja, ha látod. Ha pl. a szembejövő autó fénye mellett még időben észre is veszed a sötétben bujkáló Feri bácsit, aki ráadásul - elmondása szerint - a bringája mellett gyalogolt. Későn vette észre és szerintem ösztönből, ijedtében reagált.

Az pedig, hogy nem volt bekötve még Feri bácsi hibája se!

Ettől még faszság nem meghatározni az alkoholosság megengedett mértékét a kerékpárosoknál. Mondjuk úgy, hogy "járművezetesre alkalmas állapotban, de legfeljebb 0.XXX ezrelék véralkoholszint esetén" vagy hasonló, ami "csak indokolt esetben" kerülne ellenőrzésre.
Vagy valami ilyesmi.
Ez megint egy gumiszabály, ami semmire sem jó.

Jakab.gipsz 2016.11.28. 00:58:36

Nem értitek van már a Brexit miatt harminc millió angol aki "barom", továbbá van százötven millió amcsi "barom" is aki Trump-ra szavazott, az zorbán kormány pedig csak nem akar megbukni.
Tehát az elkövetett hibákra rá kell mutatni, össze mosni fél igazságokat a nyilvánvaló hazugságokkal, hátha a sok "barom" magyar okosabb lesz általuk.

2016.11.28. 03:17:22

Nem szeretem se vityát, se a bandáját, sőt kimondottan utálom őket. Lopnak, csalnak, hazudnak napestig, undorító amit csinálnak.
De tegnap a haverommal megittunk 2-2 sört, és utána hazatekertem. És közben eszembe jutott, hogy milyen jó, hogy most ezért nem büntet meg senki. Mellesleg közben nem veszélyeztettem senkit, nem akadályoztam senkit. Ez a szabály nekem íródott! Kéretik nem bántani! Ha tántorgok, kettőt látok, rókázok a piától, most sem ülhetek fel a kerékpárra!
Tessenek máshol fogást keresni ezeken a trógereken. Nem lesz nehéz, naponta derülnek ki az újabbnál újabb disznóságok.

Árkászati Hadimérnökség 2016.11.28. 06:01:14

1. részeg, nem részeg - mintha nem lenne mindegy, milyen jogszabályi környezetet hoznak létre. Ha nem volt alkalmas (mert részeg volt), a rendőrnek kellett volna kikapnia a forgalomból (persze, tudom: nincs elég rendőr = Orbán a hibás, van rendőr, de hülye = Orbán a hibás, van rendőr, nem hülye, csak lusta és/vagy fél a Fidesztől = Orbán a hibás)
2. hajtotta vagy tolta - mintha a kikerülés szempontjából nem lenne mindegy, részegen és veszélyesen gyalogolni sem szabad, sőt józanul sem szabad a többi közlekedőre veszélyesen közlekedni semmilyen módon*, innentől meg 1. pont
* engem cseszegetett már rendőr azért, mert a kijelölt gyalogátkelők között húztam át a lusta belem, mondjuk a pénzbírságból kidumáltam magam, a végén még röhögött is, de akár meg is sújthatott volna, szabályszerűen
3. kikerülni vagy sem - ez döntés és lehetőség kérdése, ha kerül, ne a szembejövőbe kerüljön, meg az életébe, ha nem jött neki össze, akkor persze 1. pont, Orbán a hülye, ki más, aki pont benne van a szituációban, az nem, persze, de ez a blog, ugye, erről szól, csillámpóni-rajongók ne itt keressék a csillámpónit - én arra tréningezek, hogy biciklist csak akkor kerülök, ha nem jön szembe senki, főleg a sötét háttérben sötétben tekerőnél nem rángatom a kormányt, inkább elütöm, mint magam meg a szembejövőt meg az utasaimat veszélyeztessem (sajnálom, de ha engem akar veszélyeztetni, vagy dömperrel jöjjön, vagy vállalja a következményt)
4. kirepült - igen, faluban 50-nél is ki lehet röppenni a szélvédőn, oldalablakon, akkor is, ha be van kötve az ember, meg a keményen dolgozó - csakhogy valószínűbb, hogy öv nélkül statisztikailag több eséllyel ívelünk kifelé. Mivel már Orbán a hibás per se, nem is kell ezt a posztban külön levezetni, mert ez a premisszája az egész blognak, így az "Orbán a hibás" kijelentés itt már nem egy conclusio, hanem csak a szöveg mint irodalmi termék mottója.
5. Gréczy keressen más faszt, amin lovaglolhat, mert az ilyen vérciki vergődésük miatt következnek a következők
- Andy Vajnát nem számoltatják el 2018 után (kaszinók, kultúrpénzek, kedvezményes állami hitelek), és még többet lop
- Lázár Jánost nem számoltatják el 2018 után (dohány, kaszinók), és még többet lop
- Rogán Antalt nem számoltatják el 2018 után (gyakorlatilag minden), és még többet lop
- Polt Pétert nem számoltatják el 2018 után, és még többet enged a barátainak
- egy fideszest sem számoltatnak el 2018 után, és még többet lopnak

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2016.11.28. 07:14:38

Már múlt héten is ugyanezt a halálesetet próbáltátok Orbán nyakába varrni.

Azóta nem halt meg senki más, vagy ilyen sekélyes a DK-s szóvivők fantáziája ?

Netuddki. 2016.11.28. 08:03:12

Csak nem te vagy a tolvaj fidesz @Legeslegalja: ?

Netuddki. 2016.11.28. 08:08:02

Csekély értelmű tolvajfidesz trollok kedvéért még egyszer:
"Én most éppen a piás biciklisekért harcolok. Valaki azt találta ki még valamikor régebben, ha biciklin az ember iszik, akkor megbüntetik. Szerintem ez a magyar valóság ismeretének teljes hiánya alapján született."

Egy füst alatt elintézhette volna a vajda, hogy a biciklik fel nem szerelése miatt se büntethessen meg a rendőr. Milyen már, hogy fényes nappal a rendőr a biciklin a lámpát keresi? Közte nincs a magyar valósághoz.
Most szegény iszákos biciklist azért fogják bevarrni, mert nem viselt mellényt, meg nem volt világítása? Hát milyen libeláristerror van itt kérem?
Balfasz fideszesek, fideszes tolvaj balfaszok!

szepipiktor 2016.11.28. 08:47:51

Tényleg bosszantó, hogy egy blogger meg sem próbál a valóságra koncentrálni, igazi Mórickaként mindenről ugyanaz jut az eszébe!
Ma blog = szándékos hazudozás.
Vajon a szerzőt miért nem foglalkoztatja például a kerékpárosfutárok általános szabályszegése?
Ez úgy 1:10000000000000000 arányban van jelen, de nincs mögötte az orbán...
Vagy bármi mással, ami ma alapvetően demoralizálja a társadalmat.
A blogger szándékosan nem akarja felfogni, hogy ez egy egyedi eset, számtalan szabálytalansággal fűszerezve, a bringás akkor is így tett volna, ha józan. És a autós is élne, ha a KRESZ által előírt módon vezet abban az időben.
De ha a valóságról beszélnénk, nem lehetne megjelentetni a százezredik orbán, szoci, jobbik, libsi, kdnp, tarlós, gyújcsány stb. kamuposztot.
Ha aszerző a KRESZ szabályt hiányolja, én meg a sajtótörvényt és a sajtóetikát.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.28. 08:51:31

Volt idő mikor a ballibek még azért hisztiztek, mert a rendőrök kerékpárosokat ellenőriztek:

magyarnarancs.hu/tranzit/a_kerekparos_kozlekedes_biztonsaga_-_elriasztjak_az_embereket-76556

magyarnarancs.hu/belpol/lesujtoan-szabalyosak-a-bringasok-85773

jogtalanul.blog.hu/2011/04/05/bicikli_34

De mivel egy seggrészeg bicajos halált okozott (részegen megjegyzem most sem lehet bicajt vezetni), így Orbán lett a hibás, az agyhalott Gyurcsnyisták körében.
Maga a szóvivő Gréczy gyűlöletkeltő Zsolt varja a hullát Orbán homlokára.

sorbacsillag 2016.11.28. 08:56:58

Grétzynek mennie kellet, mert kommunista csökevény

metal · http://electric.blog.hu 2016.11.28. 08:57:34

Most komolyan még mindig ezen rugóztok? Már a másik agyament blognak is szánalmas volt ez a vergődése, de ez meg már főleg gáz! Lehet, hogy a polgármester "úrnak" be kellett volna kötnie az övét, meg normális sebességgel haladni, ha nem egy bringás van ott, hanem egy szarvas, akkor ki lenne a hibás?

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.28. 09:07:05

@metal:

Az attól függ.
Ha Orbán nm hozott olyan törvényt, hogy szarvasok nem rohongálhatnak az utcákon, akkor egyértelműen Orbán lenne, éppen olyan analógia mentén mint most.

Alick 2016.11.28. 09:43:59

@morph on deer: "Ja, ha látod."

Kemény ügy, mert a szabály szerint a látási viszonyokat össze kell hozni a menetdinamikával. A "nem vettem észre, nekimentem" esetekben mindig felmerül a sofőr felelőssége.

"Ettől még faszság nem meghatározni az alkoholosság megengedett mértékét a kerékpárosoknál."

Persze... viszont ha nem tud egyenesen tekerni, mindenképpen jogos a bünti.
süti beállítások módosítása