B1 blogcsalád



Németh Szilárd újabb fogást talált Vona Gábor nyakkendőjén – és most szorítja

2016. november 26. - Mr Flynn Rider

Látszólag nincs mókásabb, amikor az egyik szélsőjobboldali párt a másikkal marakodik azon, ki a nagyobb demokrata, vagy a másik nácibb-e. A Fidesz és a Jobbik a bőnyi rendőrgyilkosság óta egymást vádolja, hibáztatja a rendőr haláláért és saját magát próbálja minél messzebbre tolni az eseménytől. A kevésbé mókás, hogy mindketten nyakig benne vannak.

Ki kell mondanunk: a Bőnyben lelőtt rendőr halálához mindkét pártnak indirekt módon köze van. A leggusztustalanabb viszont az, ahogy mindkét párt megpróbálja magát tisztára mosni és a másikat besározni.

gyorkos.jpg

Miért is?

A Fidesz a menekültellenes kampánnyal indult el a szélsőjobb kanyargós ösvényein. A kampányra simán mondhatjuk, hogy szélsőjobbos uszítás (itt már hosszabban írtunk róla).

Sőt: az is bizonyára közismert, hogy a Fidesz évek óta látszik a Jobbik kottájából. Amit a Jobbikban kigondolnak, azt a Fidesz szépen megvalósítja, így fogva ki a szélsőjobbos párt vitorlájából a szelet. Erről még Vona Gábor is nyíltan beszélt pár éve. 

Miért gond ez? Mert borzalmasan torzítja a társadalmi érétkeket, tolja az egész országot a gyűlölet és a diktatúra irányába. 

A Fidesz viszont a gyilkosság óta hihetetlen nyomást gyakorol a Jobbikra és a neonácikra:  

  • ráállították Kósát, Rezsiszilárdot és a KDNP-t is a témára (legalább a KDNP csinál is valamit, hehe);
  • egymás után adnak hangot a szélsőjobbos, paramilitáris szervek felszámolásának; 
  • a rendőrség, a TEK és a Nemzeti Nyomozóiroda meg, mintegy véletlenül, nyomozni kezdett;
  • tartják a házkutatásokat, hirtelen zsákszámra kerülnek elő a fegyverek mindenhonnan;
  • viszik el vasra verve a Jobbik-közeli szélsőjobber arcokat;
  • a Belügyet Kósa Lajos hivatalosan is felkérte, tárja fel, melyik párttal volt kapcsolat az MNA-nak.

Kínos.

Azért is kínos, mert ez a Jobbik egyik hátországa. Azok az arcok, akik hitelesen neonácik, akik fenntartják a párt társadalmi beágyazottságát és öregbítik a hírnevét. 

Nem kell „habonyista médiának” lenni ahhoz, hogy megírjuk: a Jobbik és a Magyar Nemzeti Arcvonal ezer szállal kötődik egymáshoz. A gyilkosság másnapján a Jobbik szóvivője ugyan belehazudott egy ordas nagyot a mikrofonba, amikor azt találta mondani, hogy semmi közük Győrköshöz és a bandájához.

Kijelentette: sem a pártnak, sem tagjainak nem volt és nem is lesz kapcsolata a szervezettel. Az erről író lapokat Habony Árpád érdekeltségi körébe sorolta, hozzátéve: a kormányzati propagandának ez a legfontosabb. "Egészen biztos vagyok benne, hogy ki fogják azt is deríteni, hogy valójában tegnap Vona Gábor lőtte fejbe azt a szerencsétlen rendőrt" - fogalmazott. Nyilván, ezzel próbálta elütni a dolgot, de sajnos, erre képtelenség mit mondani. 

A szóvivőt kérdezték arról is, hogy Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője tagja volt-e az MNA-nak. "Honnan lenne erről információm?" - kérdezett vissza elképesztő pofátlansággal Mirkóczki Ádám, hozzátéve, erről a hatóságokat kell kérdezni. Mint mondta, a Jobbik és tagjai tevékenységéről tud felelősen nyilatkozni, az MNA-ról vagy a Betyárseregről nem.

Pedig pontosan tujda: az Origo aznap elkezdte szépen összeszedni mindazokat a már köztudott információkat, amelyek rávilágítanak a szélsőséges párt és neonáci szervezetek kapcsolatáról. Nem volt nehéz dolguk.

Aztán beindult a habonyista média és a többiek is, mintha ráébredtek volna, hogy a hungaristák már a spájzban vannak. 

  • Gyöngyösi Mártonról, a Jobbik politikusáról megjelent a Népszavában egy szép fotó, ahogy együtt kávézik a neonáci elvtársával, a Hídfő nevű nyilas portál újságírójával, Szalai Gáborral. Ezt az újságot is az MNA alapította.
  • Abszurd jelenet volt, amikor a Paks2-vel nyilvánvalóan jól megkent fideszesek emlegették  fel az orosz szálat, meg a nemzetbiztonsági kockázatot a Jobbikkal és az MNA-val kapcsolatban.
  • Aztán jött a 888-on az a kép, ahogy Vona beszélget Győrkös fiával egy bulin az iráni követségen. A jobbikos szóvivő szabályos kanosszát járt, amikor az újságírók kajánul megkérdezték: ezt így hogy?

 

Vonjuk csak le a következtetést: a Fidesz propagandája heccelte fel az országot a menekültek ellen, a szélsőjobbos őrültek meg persze ráharaptak. Évek óta fegyverkeztek, gyakorlatoztak. Csak egy alkalom kellett, hogy valamelyik dilinyós meghúzza a ravaszt. Pont egy rendőr lett az áldozat.

Most meg mindneki a másikra keni a felelősséget és próbál előnyt kovácsolni magának ebből a tragédiából. Ez Magyarországon a politika.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6611999488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BiG74 Bodri 2016.11.26. 18:30:40

Sajnos az elmelibbant szélsőjobb 1990 -től jelen van. A migráncs kérdésre is előbb ugrott a jobbik, mint a fityisz. Az más kérdés, hogy fityisz használta, és valamennyire használja is ezt a jobbszélt, de a mostani választásokra a jobbik már kihívó, ezért szét kell verni kissé, megzilálni, hogy a fityiszből kiábrándultak ne mozduljanak a jobbik felé, vagy legalább passzívak maradjanak.

pamut 2016.11.26. 18:43:50

az komoly hogy van olyan téma amiben nem gyurcsányahibás hanem vonaahibás? :D

mélyen csalódtam, nekem ugyanis biztos infóim vannak hogy soros, gyurcsány, és a nemzetközi liberálnáci pénztőke áll a magyar szélsőjobb (=fideszjobbik) mögött, és ezt csak a lipsik tagadják....

pamut 2016.11.26. 18:46:16

Erről miért kussol a lipsi hátország?
Végre szabad és független lett a vidéki magyar sajtó, eljött a független nemzeti újságírás aranykora, vége komcsi cenzúrának:

67.media.tumblr.com/9db59ca48338ab44df91d40e8b94420f/tumblr_oh7579Rz3C1qzbmh0o1_500.gif

beduka 2016.11.26. 18:53:46

Rezsiszilárdnak a hájfejű kriptofasisztának már régen deklaráltan is a szélsőjobbon a helye.A sok tájékozatlan polgártárs megkajolja, hogy a regnáló hatalom érte el az energiahordozók árcsökkenését.Megkérdem, hol realizálták a világpiaci árszínvonalat, hiszen a csökkenés "nem gyűrűzött be" teljes egészében.

Beerhead 2016.11.26. 20:14:26

Csak hangosan röhögni tudok azon, ahogy a balfasz nácikat üti a kormány.

Mordechaj 2016.11.26. 20:52:26

A tolvajtól lopni az nem lopás? A hazudozókról hazudozni az nem hazugság? A cikk fölöslegesen csúsztat és sugall hazug következtetéseket. A valóság éppen elég ronda ahhoz, hogy ne kelljen túlszínezni.
A kormánypárt igen sok elítélendő dolgot követ el, de teljesen fölösleges nácinak beállítani, mikor nem az. Az MNA probléma már a migráns krízis előtt fennállt, nem a fidesz retorika hozta létre. És a Szoci/SZDSZ kormány is szépen elnézte a létezésüket, mert rá lehetett maszatolni őket a jobboldalra.
A migránskérdésben tanúsított kormányzati kommunikáció finoman szólva is fura volt, de ez önmagában nem okozta a cikkben említett gyilkosságot, sem az MNA térnyerését. Okoska cikkíró vajon mivel magyarázza a rendkívül migránsbarát Merkeli politika ellenére az idegenellenes támadások Németországban tapasztalható növekedését? Hasonló tendenciák figyelhetőek meg a rendkívül toleráns skandináv országokban is. Ha köpködni akartok, az a ti dolgotok, de elég lenne a valós problémákat ostorozni, nem kell azt is a fidesz nyakába varrni, ami nem az övék

Chiccbp 2016.11.26. 21:20:03

Csak hangosan röhögni tudok azon, hogy annyira minden rendben van nálatok, hogy már csak a jobboldal a téma:) oszt' szavazótok van-e már? ;)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.26. 22:38:01

Nagy szükség lenne egy jobboldali pártra! De baloldalira is, hogy ellenpólus legyen. A szélsőjobbosok is folytogatják egymás, meg az álbaloldaliak is. Inkább szánalmas, mint vicces.

gizmo26666 2016.11.27. 01:16:55

Ha leszerelik a neonácikat, akkor ki véd meg minket a migránsok hordáitól? A hadsereg vagy a TEK? Na ne nevettessenek.

E.Katolnai 2016.11.27. 03:22:31

Már megint egy magyar embereket gyalázó irás! Nácizmus, a német nemzeti szocializmus alapja, meghatározó sarokköve a germán faj felsőbbrendűsége, a germán faj minden más nép felé helyezése. Hogyan emelheti egy magyar hazafi a germánokat saját fajtája felé? Hogyan vallhatja a germánok magasabbrendűségét a saját nemzeténél egy magyar nemzeti radikális? Az ilyen sunyi és aljas feltételezések nem más, mint a magyar nemzeti radikális emberek gyalázása, köpködése!
Valaki lehet vallásos, de aki nem hisz Jézus feltámadásában az nem lehet keresztény, mert Jézus feltámadása a meghatározó sarokköve a kereszténységnek, miképp a német felsőbbrendűség a legfontosabb fundamentum ideológiája a nácizmusnak. Ezt nem változtathatja meg egy maréknyi magyargyűlölő lúdtalpas-göthös, liberális hulladék.
Azért mert pl. valaki utálja a zsidókat, még nem biztos, h náci, csak esetleg zsidógyűlölő. Azért mert valaki pl. utálja a cigányokat még nem biztos, h náci, csak cigánygyűlölő. Azok a göthös belvárosiak, akik gyűlölik a magyarokat nem biztos, h nácik, csak magyargyűlölők. Azok, akik gyűlölik a palesztinokat nem biztos, h nácik, csak palesztingyűlölők.
Csak az a náci, aki, aki szivből vallja a germán faj felsőbbrendűségét.

ebella 2016.11.27. 03:58:36

Hajrá magyarok! Hajrá Jobbik!

ebella 2016.11.27. 03:59:48

Ja, és hajrá Belváros!:))))

N. Barbie 2016.11.27. 04:02:37

A ballib zugblog jól megmagyarázza magának, hogy ezek a csúnya náci pártok (nyilván mindenki náci meg szélsőjobbos, akik nem ők) "indirekt" módon gyilkosságban bűnrészesek.
Értem. Azt' a reggeli gyógyszereket meg megint nem vettük be, ugye, kedves Flynn Rider?
Naivan mindig azt hiszem, hogy ballib1-éknél már nincs lentebb, de jön a következő cikk és kiderül, hogy de van...

N. Barbie 2016.11.27. 04:05:04

Ja, persze jó ballib szokás szerint csak rágalmak hadát olvashattuk, bármire bizonyitékot természetesen nem.

Csaba Szikora 2016.11.27. 07:57:39

Ja,mikor megalakult ez a csodaszervezet,legfeljebb a hangyák jöttek kenyérmorzsákért az asztal alatt.
Nem kellene a Fideszt belemosni ebbe a senkiházi Vona szarba.

nu pagagyí 2016.11.27. 08:12:43

A fasiszta hatalom sikeresen fészket rakott, így már leszámolhat saját különítményeseivel, mivel már akadályozzák a totális néphülyítést és elnyomást. A különítményesek elsősorban saját vezérükhöz hűségesek, így potenciális konkurenciát jelentenek a diktátorra. A terror bevezetésében még jó szolgálatot tettek a bakancsos falujárók, a provokátorok, az erőszak nyílt hirdetői és gyakorlói, de most, hogy már kiépült az önkényuralom nincs rájuk szükség, az atrocitások és az erőszak bűneit rájuk kenve, a jövőben már semmi sem árnyékolhatja be a könyörületes és tisztalelkű vezér elvtárs imádatát.

nu pagagyí 2016.11.27. 08:14:49

@Csaba Szikora: Az orbáni polgári körből küldték nyugatra Schiffer elvtársat, keletre meg Vona elvtársat, hogy hirdessék az igét.

Janossz 2016.11.27. 10:26:44

@Csaba Szikora: "Nem kellene a Fideszt belemosni ebbe a senkiházi Vona szarba."
Nem kell semmibe belemosni. Besározza magát rendületlen. Az NVI-s kopasz gorillákat is a a Vona küldte szerinted?

==T== 2016.11.27. 11:10:28

Úgy látom a cikkírónak sem kel la szomszédba mennie egy kis hazudozásért. De sokért sem.

N. Barbie 2016.11.27. 11:47:36

@Csaba Szikora: Ja, hogy a fideszt nem kéne belemosni, de te nyugodtan belemosod a Jobbik-ot. Aranyos.

nu pagagyí 2016.11.27. 14:13:24

@N. Barbie: Ha jól értem te nem szimpatizálsz a Nemzeti Arcvonal tevékenységével és eszméivel. Amúgy magyarázd már el a névválasztásodat nagyorrúkám.

N. Barbie 2016.11.28. 14:04:31

@nu pagagyí: Nem ismerem a tevekenyseguket es eszmeiket, igy nehez is lenne valakivel szimpatizalni. Eletembe nem hallottam roluk ezen eset elott.
Nagyorrukam? Ez esetleg egy burkolt zsidozas a foballibsi szoszolotol? Hat hova sullyed a vilag. :D
Johogy majd egy nupagagyinak fogom magyarazni a nevvalasztast. :D
süti beállítások módosítása