B1 blogcsalád



Lázár János 500 évvel eltájolta magát: minden gyerekből jó keresztényt akar nevelni

2016. november 26. - Mr Flynn Rider

Amikor a miniszterelnökséget vezető miniszter az egyházakat nevezi az oktatás legfontosabb szereplőinek, ott már a baj nem kicsi. Európában ugyanis már Luther Márton idején kezdett divatba jönni a szekularizáció, 1517-ben. Az állam és egyház szétválasztását VIII. Henrik idején kezdték el Európában – vagyis azt, hogy, hogy az egyház ne szóljon bele az állam működésébe. Ezt most a Fidesz visszacsinálja. 

korkomm_1.jpeg

Ma Magyarországon nem ez történik: a Fidesz és a „történelminek” nevezett egyházak szövetségéből olyan torzulások származnak, hogy

  • a gyerekeket erővel tanítják hittanra, vagy

  • nem tudnak világnézetileg semleges iskolában tanulni.

2015-ig a különböző felekezetek által fenntartott oktatási intézmények száma 614-ről 909-re növekedett. Ez pedig nem azért történt, mert egyre több a hívő az országban és nem is a szülők szeretnék így. A kivéreztetett önkormányzatok ugyanis inkább lerázták magukról az oktatási intézmények fenntartásával járó pluszterheket, így az utóbbi években számos intézmény került egyházi fenntartásba. (Ezzel egyébként számos faluban, kisvárosban sérül a tanulók semleges világnézetű oktatáshoz való joga). 

Nagyot fordult a Fidesz a rendszerváltás óta, akkor még liberális és antiklerikális pártként működött. 1994-től a párt és az egyház – főleg a katolikus egyház – szövetségesekké váltak. Azóta a Fidesz (és a KDNP) számos alkalommal a választóik tudtára adta, hogy nem hisz a szekularizációban. 

Balog Zoltán – Orbán Viktor egyházügyi tanácsadójaként is működik - szerint

a Fidesz a politika felől közelít a valláshoz, a KDNP a vallás felől a politikához.

A kapcsolat kezdetben nyilvánvalóan a szavazatmaximálás érdekében épült fel: a Fidesz remekül használja fel a hívőket arra, hogy rá is szavazzanak. Ezért cserébe pedig az egyes egyházak (a „történelmi egyházak”) kiemelt elbánásban és vaskos állami támogatásban részesülnek. Mostanra azonban minden főbb fideszes komolyan veszi, hogy vallásos. Ahhoz képest, hogy Orbán Viktor annak idején állítólag azt kiabálta a Parlamentben, hogy „Csuhások! Térdre, imához!”

Az egyházakkal fenntartott „bimbózó kapcsolatnak” egy újabb szép állomása Lázár János legújabb beszéde Mezőtúron, a református kollégium felújított ókönyvtárának átadásán.

A beszéd – ezek után érthetően és nyilvánvalóan -

két lábbal tiporja a szekuláris állam alapelveit.

Nézzünk néhány csemegét:

  1. A mai magyar állam meggyőződése, hogy az oktatás legfontosabb szereplői az egyházi fenntartású intézmények;
  2. Lázár szerint a munkájuk során kiemelt figyelmet szentelnek annak, hogy ezeket támogatni is tudják és nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy Mezőtúron is hozzájárulhattak a református kollégium működéséhez;
  3. A kormány meggyőződése szerint a legtöbb, amit egy diáknak adni lehet, hogy jó keresztényt, illetve keresztyént és jó magyart nevelnek belőle;
  4. Ez tartotta meg ezer éve az országot és a jövőben is ez fogja;
  5. A kabinet ehhez a nevelési elvhez remél szövetségest a történelmi egyházakban, ennek rendeli alá az új alaptantervet és a magyar oktatáspolitika megszervezését is.
  6. Lázár „a magyar nemzeti jövő zálogaként tekint az egyházi oktatási intézményekre”;
  7. Minden ilyen intézmény növekedését támogatni fogják, hiszen az elmúlt ezer év tapasztalata szerint a nemzet ezeken keresztül erősödik.
  8. „A nemzet jövője és a történelmi egyházak oktatási rendszere elválaszthatatlan egymástól.”

Vajon nem érzi a miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy a XXI. századi Európában meglehetősen kínos már mindez? Vagy az a pár szavazat megéri ezt a rengeteg pénzt és fáradtságot? Muszáj-e a gyerekekre ráeröltetni a vallást?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8312000120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norbinorbi 2016.11.26. 16:42:19

útban a királyság felé, nincs itt semmi csodálkozni való.......éljen I. O.V. király!

vértes 2016.11.26. 17:48:30

Az európai jólét elfordította az embereket a vallástól,ezért fognak a muszlimok leigázni minket.Sajnos biztos vagyok benne ,hogy eljön az idő mikor az európaiak keresik majd az istenüket de valószínű akkor már késő lesz.

tpl 2016.11.26. 23:50:35

@norbinorbi: ennyire azert ne rettegj.

wertza 2016.11.26. 23:55:00

@vértes: Amikor papok molesztálnak kisgyerekeket, olyankor hol van az európaiak istene? Épp nem ér rá? Más dolga van?

Akkor elég elfoglalt lehet: en.wikipedia.org/wiki/Catholic_Church_sexual_abuse_cases

A muszlimok mást se akarnak mint leigázni minket. Ja. Mondják ezt véletlenül pont azok az autoriter vezetők, akik épp leigáznak, kirabolnak minket, akik lebontják a demokráciat, akik csak a saját hatalmuk bebetonozásával foglalkoznak. Az ostoba nép meg hevesen tapsol mindehhez, mert cserébe meg lesznek védve a nemlétező muszlim veszélytől.

A nyugati világra a legnagyobb veszélyt az olyan fasiszta vezetők jelentik mint Orbán Viktor, Le Pen, Putyin meg Trump. Amikor a legutóbb a fasiszta nézetek teret nyertek, annak az eredménye 60 milló háborús áldozat és egy szétbombázott Európa lett.
A muszlimok ezt ha akarnák se tudnák überelni, de az újraéledő európai fasizmus sajnos képes lesz rá. Ugyanaz a kotta mint Hitlernél, csak a zsidókat átírták muszlimokra.

A legszebb, hogy miközben a muszlim terrortól rettegtek, Magyarországon egy év alatt többen vesztik életüket kórházi fertőzésekben, mint közlekedési balesetben, és triviális problémákkal kórházba kerülő betegek is meghalhatnak olyan kórokozóktól, amelyeket már az intézménybe kerülésük után szedtek össze. De ez nem számít, ettől nem kell félni, mint ahogy attól se, hogy háromszor annyi az amputáció Magyarországon mint az EU többi országában, viszont muszlim, na az egy darab sincs. Sokkal jobb ezzel a tudattal meghalni egy kórházi fertőzésben, miután drága érműtét helyett levágták az ember lábát, nemde?

Sütemény1975 2016.11.26. 23:56:45

Ne a vallastol feltsd a gyerekedet, hanem libsi szarsagoktol, ami mindenhonnan a vilagbol ömlik ra.

Francois77 2016.11.26. 23:58:11

egyrészt nincs kötelező hittan, tehát hazudtok.

igen, az egyházi intézmények gyakran jobbak, mint az államiak, ugyanis azokba az állam mellett az egyház is tesz bele pénzt

az, hogy valaki keresztény nevelést kap, nem fog a hátrányára válni. az, hogy csak oktatják bele a vakvilágba, az meg csak magában nem teszi EMBERRÉ. annak ugyanis gyökerei vannak. persze ezt balról úgysem érti senki, pedig most, hogy Killery bukott, eléggé gyökértelennek tűnnek :)

Jakab.gipsz 2016.11.27. 00:02:02

Mr. Flynn Rider !
Európa és benne a fehér keresztény kifinomult kultúráját gyanítom nem érti talán mert a felsőbb rendű ember történelme nem pusztán a szavak gondosan összeválogatott sorozata.
Ha Ön nincs megelégedve a történelmünkkel (jó magam sem), ha nem képes kijavítani hibáinkat, ne kotyogjon bele annak alakításába, akiknek nem felel meg ballagjanak vissza szépen a sivatagba.
De ne akarjanak egy ateista-materialista elmebajt erőltetni a keresztény identitású európaiakra, ismételten azért mert egy ilyen kísérletet egy szer már megtapasztaltunk.
Ha tévedtünk mi keresztények mert engedtünk a szekularizáció kísérletének, majd közmegegyezés és törvények létrehozásával újból szabályokat alkotunk önmagunknak.

2016.11.27. 00:05:50

Nem a jolet, hanem a muveltseg forditotta el a vallastol az embereket. Nagy resze elert arra az ertelmi szintre, hogy felfogja, az egyhaz lop, hazudik es tudatlansagban tart, mikozben arra torekszik, hogy nala legyen az osszes hatalom. Ha hiszel istenben az a te dolgod, csak ne probald meg a felvilagosultakat is visszabombazni a sotet kozepkorba, ahogy az az arab vilagban megy a mai napig.

pamut 2016.11.27. 00:06:31

hehe, az orbánmaffia az olasz maffiák stílusát utánozza, azok is hányták a keresztet :D

az hogy lábbal taposnak évek óta a keresztény értékeken, hogy a magyar történelem egyig legundorítóbb antikeresztény uszítókampányát tolták másfél évig, hogy betegesen-szenvedélyesen lopnak és hazudoznak megállás nélkül, az nem számít, tolják az álszent keresztény blablát :D
mintha nem verné ki Lázár a fogait Jézus egy bottal ha itt lenne....

sírjatok 2016.11.27. 00:09:27

nyafogjatok, öröm hallgatni :)

2016.11.27. 00:14:26

Jakab.gipsz: a problem az, hogy "Ti keresztenyek " kissebbseg vagytok ebben az orszagban, ennek ellenere a kereszteny iskolakat lassan nem lehet kikerulni. Te ugy dontessz, ahogy akarsz, de ha hozzam bekopogsz es terjeszteni akarod a hulyeseged, ket labbal ruglak tomporon, abban biztos lehetsz. egyenlore ti akarjatok a vallasos hulyesegeiteket kissebbsegkent a tobbsegre kenyszeriteni es nem forditva!

kjkx (törölt) 2016.11.27. 00:15:11

Jakab.gipsz: a problema az, hogy "Ti keresztenyek " kissebbseg vagytok ebben az orszagban, ennek ellenere a kereszteny iskolakat lassan nem lehet kikerulni. Te ugy dontessz, ahogy akarsz, de ha hozzam bekopogsz es terjeszteni akarod a hulyeseged, ket labbal ruglak tomporon, abban biztos lehetsz. egyenlore ti akarjatok a vallasos hulyesegeiteket kissebbsegkent a tobbsegre kenyszeriteni es nem forditva!

kjkx (törölt) 2016.11.27. 00:19:35

bocs...2x is bedobta...de lagalabb nyomatekositja a mondanivalot :)

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2016.11.27. 00:26:06

A három egy padban ülő "keresztény" jómadárnak felhívnám a figyelmét a tízparancsolat néhány pontjára:
- VII. Ne lopj!
- VIlI. Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!
- X. Mások tulajdonát ne kívánd!
Hetekig fogtok a gyóntató fülkében ülni!
Aztán meg éveket!
De az már nem a gyóntató fülke lesz!

Jakab.gipsz 2016.11.27. 00:34:55

@kjkx:
Tévedsz Magyarországban még az ateisták is keresztények, ugyanis ha nem azok lennének akkor kommunisták lennének, zsidónak ugyebár születni kell, muszlinak is kötelező az apja hitét követni, nálunk keresztényeknél más a helyzet.

Kereszténynek lenni és gondolkodni, nem jelent feltétlenül felekezeti hova tartozást, ugyanis a felekezet egy hierarchiát is megkövetel, ez pedig egy keresztény számára nem előfeltétel, csak ha szükségét érzi. A világot igazgató rendező elv egységes és logikus, ebben pedig nem csak hinni lehet hanem a vizsgálódás tárgya is egyben az elme számára, a gondolkodás pedig gyönyörködtett, kereszténynek lenni ezt is jelenti.

Csirke nyakat és egyéb dolgokat nyiszálók ezt soha sem érthetik meg, menjenek békével, oda vissza ahonnan jöttetek.

2016.11.27. 00:39:30

@Francois77: "igen, az egyházi intézmények gyakran jobbak, mint az államiak, ugyanis azokba az állam mellett az egyház is tesz bele pénzt"
BAROMSÁG!

Az egyázaknak nincs pénze, az államtól kapják a befizetett adónkból.
Ráadásul az egyházi oktatási intézmények több pénzt kapnak egy gyerek után az államtól, mint az államiak, mert a normál fejkvótán felül egyházi fejkvóta is van.
megnézném, hogy mit kezdenének az egyházak, ha megszűnne az állami pénzfolyam és a híveiknek kellene eltartani pket, és az iskoláik egy fillérrel sem kapnának többet, mint az államiak.

bbwd 2016.11.27. 00:45:28

@wertza: szegény, vak és süket barátom, hol hallottad ezt a sok ökörséget, amit itt összehordtál?

bbwd 2016.11.27. 00:48:14

a keresztény nevelés vagy a hittan árthat-e a gyerekeknek?

mi ez a ballib hőzöngés megint világnézetileg semleges oktatásról?
az emberek semlegesek világnézetileg? nem? a családok? azok sem?
akkor az iskolának miért kellene semlegesnek lennie?

igenis válasszon értékeket és azokat képviselje és adja át a gyerekeknek.

olyan értékeket, mint becsület, hazaszeretet, család, önfeláldozás, az elesettek segítése...

ezzel vajon mi lehet a baj?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.27. 00:55:09

@Jakab.gipsz: "még az ateisták is keresztények, ugyanis ha nem azok lennének akkor kommunisták lennének"

Te olyan sötét vagy, hogy világít a szádban a negró. :))

sorbacsillag 2016.11.27. 00:59:18

@Jakab.gipsz: igyad krisztus vérét te csirkenyak nem elvágó. Ne is zabálj csirkét

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.27. 01:01:28

Rossz hírem van a szemforgató kersztények, muzulmánok, zsidó vallásúak, stb. számára: nincs isten az Univerzumban. A kvantummechanika, a fizika alapvető elmélete nem hagy lehetőséget az isteni közbeavatkozásra. Tehát ha van isten, akkor nincs lehetősége a mi világunkkal bármiféle kapcsolatot létesítenie, nem tudhat semmit rólunk, és mi se róla.

Ja, és a Mikulás se létezik, a Jézuska se, és a húsvéti nyuszi se tojja a tojásokat.

sorbacsillag 2016.11.27. 01:01:33

@bbwd: az amputálós rész meg a fertőzéses az tény

vvertza 2016.11.27. 01:02:08

@bbwd: Meg tudsz cáfolni egyetlen szót is abból amit leírtam vagy csak ennyire futja? A tények tudod makacs dolgok, hinni hihetsz amiben akarsz, én viszont tudom, amit a leírtam.

A hozzád hasonlóakkal ellentétben, én nem gondolkodás nélkül böfögöm vissza amit hallok, tudod vagyunk még egy páran szerencsére, akik képesek az önálló gondolkodásra.

Gyere vissza, ha majd lesznek érveid is!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.27. 01:03:09

Nincs semmi baj az egyházi iskolákkal. Az a tragikus, hogy az önkormnyzatoktól elvették az iskolákat.

Jakab.gipsz 2016.11.27. 01:05:14

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:

Nocsak nocsak, ismét szöveg értelmezési problémáid akadtak.
Egy kiragadott mondatra hivatkozol, ám legyen, mit nem értesz, elmagyarázom, minden komcsi materialista barom, ugyanis a saját rengeteg eszére hivatkozik, vagy egy beteges lelkű őskomcsira Marxra.

vvertza 2016.11.27. 01:07:19

@bbwd: " olyan értékeket, mint becsület, hazaszeretet, család, önfeláldozás, az elesettek segítése..."

Ezek közül melyik jellemző Lázár Jánosra és párttársaira? A korrupció, a lopás vagy épp a háborúk elől menekülő emberekkel szembeni gyűlöletkeltés nem igazán azok a tevékenységek, amelyekről a "becsület, hazaszeretet, család, önfeláldozás, az elesettek segítése" jut az ember eszébe. Bár a család talán, feltéve ha a család alatt azt érted, amit Don Corleone értene.

vvertza 2016.11.27. 01:12:11

@Jakab.gipsz: Ezek a tények. A rendőrgyilkos a migránsellenes propaganda miatt fegyverkezett, migránsokat akart ölni. Aztán rendőrt ölt. A legszebb az egészben, hogy házkutatni se mentek volna hozzá, ha nem lett volna a körúti robbantás - amit persze megintcsak nem a migránsok, hanem egy magyar követett el, méghozzá Budapest központjában, a folyamatos terrorvészhelyzet kellős közepén. Még szerencse, hogy az igazi terroristák pont leszarják ezt az országot, inkább bele se gondolok, hogy tőlük, hogy védene meg bárkit vagy bármit a Fidesz kormányzat, ha még az ilyen wannabe terroristákkal se tudnak mit kezdeni.

lol7 2016.11.27. 01:14:07

@Francois77:

Az ájtatosmanók tartsák el magukat a hívők felajánlásaiból, ne a mi nyakunkon élősködjenek! A pedopapok kökzépkori hülyéket nevelnek, és még meg is basszák őket. A buzulás nem nemzeti érdek, közpénzből finanszírozásnak nincs helye!

vvertza 2016.11.27. 01:14:40

@Jakab.gipsz: "Magyarországban még az ateisták is keresztények"

Fordítva lesz az...

bbwd 2016.11.27. 01:17:49

@vvertza:

"A muszlimok mást se akarnak mint leigázni minket" szerinted nem? miből gondolod? ismered a muzulmán vallást?

" vezetők, akik épp leigáznak, kirabolnak minket, akik lebontják a demokráciat,"
téged kiraboltak? de érdekes, engem nem, de még a családomban se senkit...
lebontják a demokráciát? mi lenne a demokrácia? te tudod? a ballib gyűlölködés? a nyolcadik generációs emberi jogok? a hazafiság kigúnyolása? a cigányok bujtogatása? a nép akaratának semmibe vétele? ez a demokrácia?

"nemlétező muszlim veszélytől. "

voltál mostanában németországban vagy svédországban? el kéne látogatnod oda, és utána röfögni a nemlétező veszélyről. attól, hogy nem tudsz valamiről, még létezik

"A nyugati világra a legnagyobb veszélyt az olyan fasiszta vezetők jelentik mint Orbán Viktor, Le Pen, Putyin meg Trump." ezek mitől lennének fasiszták? tudod, mi az a fasizmus? vagy kun béla, kádár jános, horn gyula hanti vilmos, meg a többi hazaáruló szövegéből okosodtál ki ennyire? szerencsétlen, nem tudod mit beszélsz ezek az emberek pontosan a nyugati világ megmentői a jóléttől elkényelmesedett és elpuhult demokratákkal szemben

"Amikor a legutóbb a fasiszta nézetek teret nyertek, annak az eredménye 60 milló háborús áldozat és egy szétbombázott Európa lett. "

biztos hiányoztál történelem órán vagy a fiatal baloldal aktivistája lehetsz ilyen szöveggel:P a fasizmusnak nulla áldozata volt, fasizmus ugyanis csak olaszországban volt, ott azonban a zsidók is nagy számban és örömmel vettek benne részt
attól mert neked mást mondtak és elhitted, a fasizmus egy haladó és előremutató ideolgia, ami nem keverendő a nemzeti szocializmussal
a 2. vh. egyébként sem a fasizmus vagy a nácizmus következménye, hanem az 1. vh.-t lezáró elbaszott békediktáumoké

"De ez nem számít, ettől nem kell félni, mint ahogy attól se, hogy háromszor annyi az amputáció Magyarországon mint az EU többi országában, viszont muszlim, na az egy darab sincs. "

vannak, de azok a normálisabbak, aki be akarnak és be is tudnak illeszkedni.
akik most jönnek, azok nem tudnak és nem is akarnak. de addig jó, amíg nincs, ha oda kerülne a sor, dönthetnél, hogy felveszed-e a muszlim vallást vagy meghalsz. mit választanál? akkor ugathatnál demokráciáról, meg emberi jogokról, nem érdekelne senkit, levágnák azt az okos fejecskédet.
van egy magyar bölcsesség, és ezek a bölcsességek mindig igazak: jobb félni, mint megijedni, ezt ne felejtsd el

és olvass, olvass, olvass, tanulj, művelődj, és utána kezd el beszélni a muszlimokról meg a fasizmusról

rasztaszív 2016.11.27. 01:21:35

@bbwd: világos.itt senki nem tudja,mi az a fasizmus - csak te tudod,hogy az egy jó dolog.

bbwd 2016.11.27. 01:22:12

@vvertza: politikusoktól ilyet csak a botor emberek várhatnak el...

lázár és tsai sokkal többet tettek a hazáért, mint a maszopos internacionalista férgek

minden politikus hazudik, mert ez a lényege, a legkisebb rosszat kell választani, most ez van folyamatban

Francois77 2016.11.27. 01:26:45

@Ylim: pont mint a pártok. Én támogatnám :) nektek lenne rosszabb:):):)

rasztaszív 2016.11.27. 01:27:00

@bbwd: nem is tudom...te vagy valaki...?

Francois77 2016.11.27. 01:27:42

@lol7: mert pedagógus nem tesz ilyet, és még fizetést is kap érte. Te magadtól vagy ennyire sötét, vagy képeznek?

apro_marosan_petergabor 2016.11.27. 01:29:23

Jót tesz az embereknek, és a fiataloknak főleg, ha a XX század elvadult gyökértelensége, a kommunizmus vadhajtásai után találkoznak a kereszténység 2000 éves stabil, kifinomult értékrendjével. Európát a Kereszténység tette naggyá, a magyar népet ez mentette meg a teljes eltűnéstől, most sokan szeretnék gyökérteleníteni mindkettőt. A lengyelek erős hite megtartotta őket a legnehezebb időkben is, s ez még az oroszokkal(szovjet időkben!) a II VH vészterhes idején is így volt. Hitler ellensége volt az egyháznak, látjuk hová jutottak.
Unalmas már ez a libero károgás, a hit és erkölcs fontos összetartó erő, 500 éven át védte Európát az iszlám viharban, most ismét szükség lesz rá.

rasztaszív 2016.11.27. 01:33:54

a XX.század során a katolicizmus ahányszor,ahány helyen belefolyt a politikába,abból mindig fasizmus lett.véletlen...?

histar007 2016.11.27. 01:43:21

Vagyis tartsuk tiszteleben a te ateizmushoz való jogodat, te pedig taposd nyugdtan mások vallási meggyőződését.
Amúgy az egyházi iskolák a történelem során elég jó minőségű oktatást nyújtottak, tudták ezt az elvtársak is, a más vallásúak is, de a megveszekedett ateisták is. Suttyomban tán még te is oda iratod a gyereket, aztán magyarázhatod majd neki, hogy mekkora marhaság is a hit. Bezzeg a sors. Aztán majd amikor életed vége felé érsz, majd elkezdessz tűnődni azon, hogy nem is olyan buta gondolat a túlvilág meg az örök élet, utolsó perceidet pedig alighanem ez határozza majd meg...

monddazigazatmar 2016.11.27. 01:44:06

Tényleg hatalmas baja lesz a gyereknek ha egy héten 2 órát hittant tanul. Sokkal jobb lenne, ha akkor is médiaszakra járna hátha annyira szuper celeb lesz mint Aurélió..

Jakab.gipsz 2016.11.27. 02:32:52

@vvertza: @rasztaszív:
A saját képzetlenségetekkel ne akarjátok meg magyarázni a világot, cső látók vagytok, ugyanis ezt a technikai civilizációt a kereszténység hozta létre.
Ha nem így lenne, mi mennénk tanulni, a muszlinokhoz vagy a zsidókhoz.
A zsidó-filozófia csődöt mondott, lásd kommunizmus, és ez a mostani neoliberális globalizáció is elsősorban név szerint megnevezhető, bűnösökhöz köthető, tudták, hogy tudománytalan de csak tovább erőltették.

Teljesen felesleges itt a kereszténységet hibáztatni, ha van bűne a Vatikánnak az a szekularizáció, úgy vonult ki az egyház az állam életéből, hogy nem vetett számot azzal ami a helyébe lép, az ateista-materialista világ rend belső ellentmondását nem ismerte fel.
Ugyanis ezt elnyomta elfedte a relativizmus elmélete, amely ugyan fizikai elméletnek vette kezdetét de aztán mint lepel ráterült a politikai közbeszédre is.

Hol ott a relativitás elmélete is csak egy paradigma, (egyébként marhaság) csak ügyesen van álcázva bonyolult matematikai képletek formájában, (tehát bizonyítottan sületlenség), csakhogy tilos róla beszélni. Miért? Csak mert ezt is egy zsidó-fizikus agyalta ki, Gödel 1940-ben megmondta Einsteinnek hogy butaság azóta van titkolva. Nyilván valóan sérülne a nimbusz, minden mítosz szerte foszlik előbb vagy utóbb, felváltja egy jobb hatékonyabb.

Reventon 2016.11.27. 02:46:23

@apro_marosan_petergabor:
Az erkölcs nagyon fontos dolog lenne, a baj az, hogy a magukat leginkább vallásosnak mondó emberek a legerkölcstelenebbek.
Tudod, amikor a templomba kifüggeszt a pap egy listát azokról a falubéli emberekről, akiket utálni kell, mert nem értenek egyet vele és mertek ellentmondani és emiatt a keresztény nagymama éveken keresztül nem beszél a saját gyerekével, akkor könnyen elgondolkodik az ember azon, hogy a hit van-e az egyházért, vagy az egyház van-e hitért!
1000 éves dogmákat a legkönnyebb hangoztatni a hit ilyen meg olyan jó, az egyházi iskolák milyen színvonalasak, mégis mindig az egyház állt a fejlődés útjában! pl. Galilei ...
Képzeld én már láttam olyan táblát, amin az állt: A templom felújítását az európai unio támogatja. (Az én adómból). Az Vatikán kincs hegyeken ül, mégis miért kell őket támogatni?
Azért, mert csak a pénz és a hatalom számit neki a jelenben, a híveit pedig beeteti a maszlaggal a túlvilági boldogságról. Innentől kezdve az egész egy képmutatás és hazugság.
A fidesz nagyon jól meglátta, hogy mekkora hatalmat jelent az emberek hiszékenysége és butasága, ezt használja ki. Nekik buta irányitható emberekre van szüksége.
Ők a saját gyerekeiket külföldre járatják iskolába, hogy minél jobb oktatást kapjon és jobban boldoguljon az életben. Miért nem magyar egyházi iskolában taníttatja? Mert ez csak mese a kisembernek.
A különbség annyi, hogy ők könnyen megtehetik, amíg pl. az MNB pénzek hipp-hopp elveszíthetik a közpénzjellegüket és arra költhetik, amire csak akarják, vagy a férje a nagyon ügyes vállalkozó, aki sorra nyeri a közbeszerzéseket, emiatt Svájcban tanulhat és még büszke is rá, hogy megélnek a saját lábukon és meg tudják könnyen finanszírozni, addig a kisember a hozzá legközelebbi iskolába íratja be a gyerekét, mert nem tud mást tenni.
Végezetül csak annyit mondanék:
A hit maga egy szép, jó dolog. Mindenki éljen vele, ha akar, de ehhez semmi szüksége nincs közvetítőkre! Az egyház egy 2000 éves párt, azalatt a 2 évezred alatt volt ideje kifinomítania a maga rendszerét.
(Láttál már online kasszát a templomban? Kaptál már valamilyen bizonylatot az otthagyott pénzed után? Mi ez, ha nem pénzmosás, nagyban, legálisan?)

rasztaszív 2016.11.27. 03:02:30

@Jakab.gipsz: a kereszténység,de nem a katolicizmus.az a kereszténység,az a Tanítás tette ezt,amelyik a francia forradalom eszméiben,az emberi jogok nyilatkozatában,a számotokra elviselhetetlen "pc" beszédmódban manifesztálódva hatja át az életünket.

ha van bűne a liberalizmusnak,akkor az az a toleranciának eufemizált bárgyúság,amivel elnézték,ahogy újra a fejünkre nő az ismert parazita.

Reventon 2016.11.27. 03:04:47

@rasztaszív:
Ennél tökéletesebben ezt el sem lehet mondani! Grat.

Reventon 2016.11.27. 03:09:23

@Jakab.gipsz:
Nézd vissza az üzeneteidet, a katolikusok szeretete nevében csak gyűlölködsz és fröcsögöd magadból a zsidókat, muszlimokat, kommunistákat...
Én ezekre a csoportokra annyit mondok: embertársaim, beleértve téged is.

Mr. Neutron 2016.11.27. 04:33:27

Ezek a sémita eredetű monoteista vallások, mint a zsidó, keresztény és a muszlim bigott sötétséget terjesztenek a világban. Elhitetik a csatlakozókkal, hogy valami abszolút igazság birtokában vannak és erkölcsileg fölényben vannak mindenki mással szemben, aki nem tartozik közéjük. A keresztény uralkodók a középkorban kíméletlenül elpusztították Európa népeinek kultúráit és a gyarmati népek leigázásának idején a keresztény hittérítők tovább pusztították a leigázott népek kultúráját. A zsidó gyökerű kereszténység volt a globalizáció első nagy csapása az emberiségre.
A keresztény egyházak engedelmes alattvalók homogén masszájává gyúrják az embereket, ezért kiválóan beilleszkednek bármilyen kizsákmányoló politikai rendszerbe és tök mindegy, hogy császárnak, Kóhnnak, Franconak vagy Viktornak nevezik a kizsákmányoló hatalmat megtestesítő figurát. Nem csoda, hogy a mostani politikai kurzus is nekilátott a legszarabb, középkori stílusú keresztény kurzust építeni.

kis864 2016.11.27. 04:45:16

Aztán orvos látta-e, ezt az "okos" lázaslázárt?
Meg a többi politikust a parlamentben.
Nem hiszem, mert akkor ragályos fertőzés miatt vesztegzár lenne.

generalist 2016.11.27. 07:33:16

Gondoltam, hozzászólok, de látva a kommenteket, inkább nem teszem. Rengeteg sötétséget sodort itt össze a szél...

nu pagagyí 2016.11.27. 07:46:40

Hát a Fidesz nem a tudásalapú társadalom megteremtésén ügyködik. De elnézve azt a dilettáns rombolást, amit eddig elkövettek az oktatás területén, azt hiszem ez senkit nem lep már meg. Lázár tulajdonképpen azt is közölte, hogy a szülőknek már semmi beleszólásuk sincs abba, milyen iskolát tartanának kívánatosnak a gyerekük számára, a gyerek az államé.

nu pagagyí 2016.11.27. 07:52:20

@monddazigazatmar: Úgy tűnik az Andy Vajna, Rogán Tóni, Bayer Zsóti féle celebeké a jövő, miért akarod elvenni az egyszerű emberektől az érvényesülésnek ezt a nagyszerű útját?

Csaba Szikora 2016.11.27. 07:59:12

Hogy a nyomorult sájba szekszuált anyukádat rakd teherbe.Szerintem tudod miért.

Netuddki. 2016.11.27. 08:16:39

Nem lehet összehasonlítani a pár 100 évvel ezelőtti egyházat a mostanival. Akkor az egyháznak volt befolyása a világi politikára, most meg az orbán használja szavazatszerzésre az egyházat. A kettő valahogy éles ellentétben van egymással.

Nem mindegyik egyház, nem mindegyik egyházi vezető fekszik le a tolvaj orbán rezsimnek. Amikor visszaáll a világ rendje, ez se lesz elfelejtve.

Netuddki. 2016.11.27. 08:19:27

Mellesleg, a legnagyobb egyházból is éles kritikával illetik egyházi vezetők amit az orbán maffia művel. Ostoba aki nem veszi észre. De mivel a pénzcsap fölött ennek a rablóbandának a keze van...

na__most__akkor 2016.11.27. 08:21:01

Na most akkor lázáreeeetárs, ki a "keresztény", és ki a "keresztyén" ? Talán egy meghatározás, ha szabad kérnem...

És mi az, hogy "magyar nemzeti jövő" ?
Mondjuk, mi az, hogy "magyar jövő" ? Mert ezt még csakcsak el tudom képzelni.

Minden szar, minden lófasz ezután nemzeti lesz?
- NEMZETI Dohánybolt --- van. A csókosoknak.

- NEMZETI Adó- és Vámhivatal --- van. Kell is!
És, mondjuk, mit is jelent a "gov" a "http://www.nav.gov.hu" internet címben? Netán az új hivatalos nyelv a magyarban az angol? (a sok ékezetnélüli seggfej, mindenhol - itt is - bevezetné... @tpl: @Sütemény1975: @kjkx: )(meg akik nem írnak szóközt írásjelek után... @rasztaszív: )

NEMZETI szerencsejáték már van (Vajna, hét milliárd adókedvezménnyel...)
NEMZETI bót már van (CBA, ha nem tudnátok...)

Lesznek NEMZETI kocsmák? (Vajna? Mészáros? Egyéb csókos?)

Visceroid 2016.11.27. 08:25:57

Erről a nagy keresztyín oktatásról egy komment jut eszembe: "hiába sulykolták belénk Ceausescu-t éveken keresztül, mégsem lett belőlem jó román". Na, ezzel is ezt fogják elérni.

Crystah Mastah (törölt) 2016.11.27. 08:29:41

@Jakab.gipsz:
"Hol ott a relativitás elmélete is csak egy paradigma, (egyébként marhaság) csak ügyesen van álcázva bonyolult matematikai képletek formájában, (tehát bizonyítottan sületlenség), csakhogy tilos róla beszélni. Miért? Csak mert ezt is egy zsidó-fizikus agyalta ki, Gödel 1940-ben megmondta Einsteinnek hogy butaság azóta van titkolva. Nyilván valóan sérülne a nimbusz, minden mítosz szerte foszlik előbb vagy utóbb, felváltja egy jobb hatékonyabb."

1., a tudósok epekedve várják a jobb, újabb, hatékonyabb elméletet.

2., amiben valszeg nem szerepel sem isten, sem a bibliának nevezett mesekönyv.

3., a természet nyelve a matematika, nem a latin (vagy más nyelvű) misézés.

4., volt egy híres tudósunk, aki tagadta a kvantumfizikát, a relativitáselméletet és hasonlókat (lásd: zsidó tudomány), Lénárd Fülöpnek hívták. Szegénynek csak annyi volt a baja, hogy ha ez mind mese, vajon mi a francért működik a fény-elektromos jelenség? Erre nem tudott választ adni.

5., Gödel mibe is halt bele? Légyszi, meséld el. Köszi!

6., Az, hogy valaki tagad valamit -- legyen bár rettenetesen kiváló -- semmit nem jelent. A tudományban a vallással szemben ugyanis jó eséllyel nem érvényesül az autokratizmus. Itt nem a pap bácsi mondja meg az Lp terek működését...

Kár rád az időt vesztegetni, bőven műveletlen vagy egy ilyen vitához.

$pi$ 2016.11.27. 08:30:50

@apro_marosan_petergabor: "Hitler ellensége volt az egyháznak, látjuk hová jutottak."

Nem akarlak elkeseríteni, de HItler például elég keményen keresztény volt. Katolikus, nagyon jó kapcsolatot tartott a katolikus egyházzal, jól megértették egymást. Az egész antiszemitizmust valószínűleg a katolikus neveltetéséből vette. Hitler rengeteget hivatkozik Istenre a beszédeiben, rengeteget mutatkozik a katolikus egyház vezetésével. Nézd csak:

www.google.hu/search?q=catholic+nazi&safe=off&client=ubuntu&hs=2eb&channel=fs&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjYs8uLtcjQAhUHCcAKHeUBAzwQ_AUICCgB&biw=1400&bih=726

Szóval nem, semmi olyasmiről szó sincs amit írtál.

Stenonis 2016.11.27. 08:42:18

@Jakab.gipsz:
Azért sikerült sztálini mélysége küzdened magad...

Zsidó fizika...

Egyébkét, légyszi bizonyítsd már be az állításod, hogy nem jó a relativitás elmélet. Tuti Nobel-díj.

Az se zavarjon, hogy Marx előtt is voltak ateisták és most is léteznek nem komcsi ateisták. Sőt messze ők vannak többségben.

Magyarországon jelenleg a teljes populáció kb. 10%-a vallásos. És ebben már benne vannak az idióta amerikai neoprotestánsoktol kezdve a krisnásokig mindenki.

Az egyházi oktatás sikerességéről meg csak annyit, hogy meg kell nézni, hogy az egyházi iskola elvégzése után mennyien mennek továbbra is misére/istentiszteletre. Elárulom: szinte senki.
És elég sokszor pont az egyházi iskola utáltatja meg legjobban az intézményesült egyházakat.

2016.11.27. 08:45:39

Sokféle egyházi suli van, van, amelyik szellemi elfekvő (elég sok ilyen van), mások teljesen középszerű gimnáziumok pszichopata apácákkal, brutális papokkal, megint mások pedig kifejezetten versenyistállók, ahonnan akár az orvosi egyetemre is besétál a gyerek. Nem mind szar színvonalú oktatást tekintve, de nem is jobbak, mint a többi, állami.

Egy okkal több az elvándorlásra, emigrációra, ha a gyereket nem lehet világnézetileg semleges helyre járatni. A Fidesz erősen dolgozik azon, hogy minden épeszű polgár elköltözzön Magyarországról.

Én ismertem sok embert, akik egyházi gimibe jártak. A reformátusba járók még csak-csak elmentek normális embernek, de a katolikus gimiből érkezettek eléggé lelki sérültek voltak. Voltak olyan lány, aki 3. évfolyamon jött át a mi giminkbe, mert az apácák kikészítették a katkó lánygimiben. Mindenbe beleszóltak, zene, öltözködés, szabadidő, aki nem volt elég hívő, azt kikészítették.

Egyetemen volt olyan fiú évfolyamtársam, aki katkó gimiből jött, a gimi kollégiumában lakott, sok közös farokverésről, buzulásról, elfojtásról, brutális bántalmazásról beszélt, de ő ezt viccesen fogta fel utólag visszatekintve. Lelki behálózás, szülőktől elszigetelés, gyengébb jelleműeket beforgatták, hogy szerzetesnek menjenek gimi után. Beteg dolgok...

"Az állam és egyház szétválasztását VIII. Henrik idején kezdték el Európában" - ez szerintem faszság, pont hogy VIIII. Henrik óta teljesen összefonódik az angol állam és az egyház. Az uralkodó az anglikán egyház feje.

2016.11.27. 08:48:53

@Jakab.gipsz: "ezt a technikai civilizációt a kereszténység hozta létre"

Nem, ez egy orbitális faszság. A kereszténységben semmi tudományos nincs. Egy eretnek zsidó szekta. Inkább úgy mondanám, hogy a mai civilizációt a fehér ember hozta létre a keresztény uralom ellenére, azon túllépve.

Stenonis 2016.11.27. 08:49:22

@Reventon:
Csak egy kiegészítés...

Galilei egyszerűen egy összeférhetetlen idióta volt. Galilei simán eléldegélhetett volna, ha nem egy baromállat. Az egyház annyit kért, hogy amit hangoztat, azt egy hipotézisnek tekintse. Erre Galilei nem volt hajlandó. Ekkor az egyház arra kérte, hogy bizonyítsa be állításait. Ezt meg nem tudta.
Összességében Galilei, mint tudós tényleg nagyot alkotott (noha állításait bizonyítani nem tudta, csak az utókor), de mint ember eléggé megkérdőjelezhetően viselkedett (és akkor finom voltam és nőies).

2016.11.27. 08:50:21

@$pi$: a katolikusok voltak legkevésbé nácik Hitler idején. A protestáns egyházak viszont hamar beálltak mögé.

2016.11.27. 08:53:31

@Jakab.gipsz: nem, nem vagy keresztény, amíg meg nem kereszteltek. A szó eredeti értelméből adódik.
Mivel nem vagy tisztában ilyen vallási alaptézisekkel, azt kell mondjam, a kereszténység számodra csupán politikai eszköz.
Hitetlen , gipszagyú fideszes vagy.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.27. 08:57:20

@karandash: "a mai civilizációt a fehér ember hozta létre a keresztény uralom ellenére, azon túllépve."

Igen. Lásd mondjuk Galliei.

A vallás pozitív hatású volt, mikor nem volt más szervezőerő. Az, a jótanács, hogy "ne edd meg a saját szarodat", elszáll. De ha Mózes lehozza a hegyről kőtáblába vésve, mint a kegyetlen isten parancsa, szájról-szájra terjed, és megmarad az évezredek folyamán, és akkor nem hal ki az az embercsoport, aki tartja magát hozzá.

2016.11.27. 09:00:03

@histar007: "az egyházi iskolák a történelem során elég jó minőségű oktatást nyújtottak"

Amíg nem volt más, addig az egyházi iskola volt a jobb, mint a semmi. Ma is vannak jó egyházi iskolák, gimnáziumok. De azt hinni, hogy mind szuper, egy orbitális faszság. Van a pannonhalmi bencés, a fasori evangélikus, amik tényleg jók, de a többi inkább középszerű. Persze megint lehetnek jók az egyháziak a világi iskolákkal szemben, ha a Fideszke meg a KDNP (és külön Semjén Zsolt :) ellehetetleníti, lerombolja a világi iskolákat.

Alattvalókat képeznek, nem sikeres embereket, ebben az egyházak partnerek.

Az külön vicces, hogy ilyen ateista, materialista arcok, mint Lázár, Orbán használják fel az egyházakat a fiatalok idomítására.

CsZZ 2016.11.27. 09:03:47

Szerintem a kereszténységgel önmagában nem lenne baj, ha az eredeti formájában őrizték volna meg. Sajnos a politikai hatalomnak sosem volt érdeke, hogy ne manipulálható emberek legyenek az országokban.

A kereszténységnek és a buddhizmusban több közös van, mint hinnénk. A tízparancsolatban pld. szerepel a ne ölj, de nem úgy van megfogalmazva, hogy ne ölj embert (A ne ölj-ben benne van, hogy semmilyen lélekkel rendelkező érző lényt nem szabad megölni, így az állatokat sem). Később adták hozzá/ferdítették el ezeket különböző magyarázatokkal.

Jézus fiatalkorában buddhista (és egyéb)technikákat tanult a távol-keleten, amellett hogy egy megvilágosodott mester volt.

A másik dolog, ami miatt nem tartom hitelesnek az egyházat, hogy a szellemek (ittmaradt lelkek) továbbküldését és az ellenük történő védelmet nem megfelelően végzik. Akiknek van látó képességük, azok látják, hogy a temetők, kórházak, (és ahol sokan meghaltak) teli vannak szellemekkel, főleg sötétedés után. Akin nincs védelem, azon csüngnek, mint a piócák, akinek gyenge az ellenállóképessége, vagy legyengítették azt tudják irányítani(megszállni).

A megszállás úgy néz ki, hogy kivetkőzik az egyén magából (kiabál, olyat mond amit normál körülmények között nem tenne, esetleg tettlegességig is fajulhat a dolog). A megszállás után nem emlékszik az egyén legtöbbször a tetteire.

Buddhista (szanszkrit) eredetű mantrák használnak bizonyos esetekben.

2016.11.27. 09:04:50

@monddazigazatmar: mondjuk a gyerek meg a szülei eldönthetnék, hogy hova járjon... ha már adót fizetnek. Az egyházak nem fizetnek adót, viszont ömlik hozzájuk a közpénz, adóforintok.

Én általános iskolás voltam, amikor visszahozták a fakultatív hittanoktatást, nem kértem belőle, pedig ért elég komoly nyomás, hogy menjek.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.27. 09:04:53

@Stenonis: "állításait bizonyítani nem tudta"

Fizikában nem lehet bizonyítani. Amire te gondolsz, az a matematika.

karpackie 2016.11.27. 09:08:11

CsZZ: rajtad is csünghet pár száz zavart lélek:))

norbinorbi 2016.11.27. 09:13:08

1. hál' Isten ateista vagyok
2. a papokban/nak mint földi helytartókban nem hiszek...

nem magával a hit, vagy az erkölcs oktatásával van gond, de azért ez már nem a középkor

2016.11.27. 09:14:09

@Francois77: "igen, az egyházi intézmények gyakran jobbak, mint az államiak, ugyanis azokba az állam mellett az egyház is tesz bele pénzt"

Hazudsz! Az egyházi iskolák közt bőven vannak szellemi elfekvők meg kisebb számban versenyistállók is. Az egyház az államtól kapja a pénzt, egyházi iskolában a gyerek után fejpénz is több jár az állami iskolához képest. Tehát az állam közpénzt önt egy teljesen átláthatatlan szervezetbe, az egyházba. Így az a pénz elveszti közpénz jellegét.

Az egyházakat arra kötelezném, hogy tartassák el magukat a híveikkel. Az állam még közvetetten se fizessen nekik. Meglátnánk, hogy mekkora a buzgalom az emberekben :) A papok 90%-át lehetne szélnek ereszteni, aztán keressenek maguknak rendes munkát, de sajnos semmihez se értenek.

2016.11.27. 09:17:38

@vértes: ostoba fasz! A mohamedánokat pont az olasz katolikus templomokban babusgatják, meg a pápa követeli, hogy engedjék be őket Európába.

Ebből látszik, hogy a kereszténység nem európai, őket nem érdekli, hogy Európa fehér maradjon, csak hogy minél több birkát tereljenek be hozzájuk. A németországi protestánsok is befogadják a migriket. A kereszténység Euróoa ellensége.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.27. 09:19:02

@CsZZ: "Buddhista (szanszkrit) eredetű mantrák használnak bizonyos esetekben."

Igen. Pl. a "Magyarország jobban teljesít" mantra ismételgetése elviselhetővé teszi az életet a fidesz hívőknek a gazdaság mélyrepülése ellenére is.

karpackie 2016.11.27. 09:23:16

@karandash: 2012. évi Kvtv. 38. § (2) A közoktatási közfeladatot ellátó egyház a normatív hozzájáruláson és támogatáson túl kiegészítő támogatásra jogosult. A támogatási összeg 230 000 forint/év minden tanuló után, amely a fenntartót illeti meg óvodai ellátottak, iskolai közismereti oktatásban, szakképzési elméleti oktatásban, gyógypedagógiai oktatásban.
Ez van amikor @Francois77 kommentelő társunk a kb 1 perces utánjárást is megspórolja, inkább alapból tol egy hazugságot.

megamedve 2016.11.27. 09:24:30

Az elmúlt években gyakorlatilag az összes templomot, egyházi épületet (a paplaktól a püspöki palotáig) felújítottak, vagy újjáépítettek az országban. Érdemes lenne utánajárni, vajon honnan lett a keresztény egyháznak hirtelen ennyi lóvéja, mert sztem valami bűzlik itt.

sumes67 2016.11.27. 09:25:23

Köszönöm lézer jani neked, és haverjaidnak ezt a kimagasló tárgyi feltételeket adó klikes oktatást. (Az Emberi még rendben van a mi sulinkban) . Köszönöm, hogy van kötelező hit vagy erkölcstan, hisz szerinted ez a jövő, de odafigyelhetnél arra az apróságra, hogy 2 éve nem tud az iskola képzett számítástechnika tanárt felvenni. Tudod jó ez a keresztyénség, de ha a mai világban nem oktatunk a mai világra, az elég nagy probléma lesz. Persze ,a mi gyerekeinknek, nem a tièteknek. Köszönöm,hogy összekovácsolod a szülőket azzal, hogy felsőbe lépő gyerekeink koszlott, lelakott, beázott "új" termét két délután , önkéntes munkával rendbe tettük, de legalább a festéket ,meg a 15 pad tetejére az új lapot adhattad volna .
Ha mindezekre a szűkös anyagiak a válasz, akkor mégis kellene már vinni pénztárgépet a vajna kaszinókba, ha már úgyis mindenhol van, nem gondolod?

midnight coder 2016.11.27. 09:33:11

@karandash: "A kereszténységben semmi tudományos nincs. Egy eretnek zsidó szekta."

A zsidó már eleve egy technológiai vallás. Ha jól megnézed, kb. Jehova az egyetlen isten az emberiség történetében, aki gépeket használt. Lásd Pl. Frigyláda. És az Ószövetségben elég pontos leírás van róla (sajnos, csak a dobozról, a belsejéről semmi), illetve a viselkedéséről. Ez utóbbi alapján ez bizony valamiféle fegyver volt - jóval több mint egy egyszerű kondenzátor amivel magyarázni próbálják, de semmi mágikus nem volt benne.

Szemben Jézussal, akinek a tevékenysége egyértelműen mágikus volt: sehol egy eszköz, csak kézrátétel, ilyen-olyan csodák.

Ami a dolog társadalmi hatását illeti, az hogy a mai technológia létrejött, egyértelműen a kereszténységnek köszönhető. Régebben is ismert az emberiség sok kisebb-nagyobb trükköt, Pl. a görögöknél is megvolt a gőzturbina primitív őse, a rómaiak pedig egész jó kis vízimalmokat tudtak építeni, de az igazság az, hogy különösebb szükség nem volt ezekre egy rabszolgatartó társadalomban. A rabszolgatartó társadalom megszűnése kényszerítette ki az emberekből hogy hozzák létre a mesterséges rabszolgákat: a gépeket. Márpedig a rabszolgatartó társadalom megszűnése egyértelműen a kereszténységhez köthető.

Amúgy egyébként a papok valóban végeztek értékes tudományos munkát - sőt, kezdetben szinte csak ők végeztek ilyet, mivel a nemesség igazából írni sem nagyon tudott - és bizony az európai technológiai civilizáció erősen keresztény-zsidó gyökerű.

midnight coder 2016.11.27. 09:36:37

@sumes67: Igen, sajnos a legtöbb iskola valóban elég szar anyagi helyzetben van, ezen nagyon sürgősen változtatnia kellene Orbánéknak. Persze valahol az is igaz, hogy a legtöbb iskola nem ebben a 6 évben rohadt szét, elég sok 30 éve nem lett felújítva. Az asszony pedagógus, múlt évben váltott iskolát (általános) és én segítettem átköltözni: bizony az előző helyen, és az új helyen is bőven Kádár idejéből származik a legtöbb felszerelés.

midnight coder 2016.11.27. 09:37:49

@karandash: "A mohamedánokat pont az olasz katolikus templomokban babusgatják"
Leginkább azért, mert ha van Antikrisztus, akkor ez a mostani pápa az.

midnight coder 2016.11.27. 09:40:30

@nu pagagyí: "Úgy tűnik az Andy Vajna, Rogán Tóni, Bayer Zsóti féle celebeké a jövő"
Ne feledd el a jó Gyurcsány Ferencet sem. Az első ilyen pedig talán a Torgyán Józsi volt.

CsZZ 2016.11.27. 09:41:39

@karpackie: Tapasztaltam már, hogy hogy lehet megszállást kiűzni, megszentelt kereszt+mala volt nálam, a kereszt a hátam mögött, mégis tudta a szellem hogy kereszt van nálam

CsZZ 2016.11.27. 09:45:52

@midnight coder: A kézrátételes technikák ma is létező dolgok, csak tudni kell, hogy hol kell keresni.

C. Lee Boss 2016.11.27. 09:47:27

Lázárt feltámasztotta Jézus… olvasható a Bibliában. De ez a lázár az ellenkezőjét bizonyítja.. agyhalott! Ébresztő! Ez a 21-dik század! Vagy majd felhúzott reverendával futunk az űrhajóhoz, hogy vegyen fel? Késő lesz!

midnight coder 2016.11.27. 09:49:13

@wertza: A szélsőséges iszlám 100x veszélyesebb mint a nácizmus volt. A nácizmus idővel ugyanúgy lecsengett volna, ahogy a kommunizmus is. Az iszlám viszont évszázadok óta velünk van, és erősebb mint valaha.

Serivor 2016.11.27. 09:56:42

@midnight coder: A kereszténységben nem érték, hanem inkább ellenség a fejlődés, a haladás. Ha rajtuk múlik, még mindig lóval járnánk. Még azt is csak nemrég ismerték el, hogy Galileivel nem jól bántak (a XVI. században!). Tessék megnézni, hogy a VI. századtól a reneszánszig mennyit fejlődött a világ - lényegében semmit. Ezt szeretné most is a katolikus egyház.

A másik a személyes felelősség teljes hiánya - bűnbocsánat, oszt jónapot. Legfeljebb le kell szopni a gyóntató papot. Ezért kedves a keresztény vallás manapság Orbánéknak.

ALW 2016.11.27. 09:57:11

CsZZ: Ne itt probalgasd a Reiki baromsagokat, meg az univerzum rezgeseit atadni, ez nem ez a kozeg, innen nem lesz penzecsked, meg tanfolyamra jelentkezo ;) Ha a kezratetel mukodik, akkor tedd a kezed a pocsodre es huzogassad Zolika, azzal kevesebbet artasz a csaladoknak :)

látjátok feleim szümtükkel 2016.11.27. 09:57:48

Nem kell a Lázár szavain izgulni. Kádárék idején is működtek egyházi iskolák az országban, és volt szerencsém ismerni olyanokat akik oda jártak. Bezony tudtak azok csúnyán káromkodni, semmivel nem voltak különbek, mint a többi fiatal, csak sokkal képmutatóbbak voltak. Ha ez a cél, akkor aki eleve képmutatónak született, vagy a szülei annak szánnak, annak pont ott a helye.

midnight coder 2016.11.27. 09:59:13

@CsZZ: Nem tartom kizártnak, hogy létezhet(ett) a dolog, bár a rokonságban van egy valaki aki tanult ilyeneket az intézményben ahol mint adminiszrátor dolgozott, nos róla kb. 100%-os biztonsággal ki merem jelenteni, hogy kb. annyi varázsereje van, mint a hasábfának a kandallóban. De lehet, hogy 100000 emberből születik egy valaki aki megfelelő képzés illetve életmód mellett, sok év alatt valóban szert tehet(ett) érdekes képességekre.

látjátok feleim szümtükkel 2016.11.27. 09:59:59

@midnight coder:

Attól, hogy vallásosnak akanak nevelni minden magyar fiatalt, még az iszlám nem fog megrogyni. Ott sem a vallás, hanem az állami erőszak fogja egybe a népet. A kettő meg nem ugyan az.

midnight coder 2016.11.27. 10:02:16

@látjátok feleim szümtükkel: Kádár idején az egyházi iskoláknak volt egy olyan tulajdonságuk, hogy bitang erősek voltak az átlag gimihez képest. Hozzánk jött át egy diák Pannonhalmáról aki ott épp hogy bukdácsolt, nálunk pedig lazán négyes átlaggal végzett, pedig a miénk is erős giminek számított.

midnight coder 2016.11.27. 10:06:06

@látjátok feleim szümtükkel: Az iszlámnál az iszlám fogja egybe a népet. Erre lehet felépíteni az iszlamista államot, ami aztán pont ezért bármit megtehet. Hiszen ha szembe szállsz vele, akkor magával Istennel szálltál szembe, és a Sátán szövetségese vagy. De ez simán megy állam nélkül is, lásd Boko Haram. Persze előbb-utóbb ők is felépítik majd a fenti kis államukat.

egysmás 2016.11.27. 10:10:04

@midnight coder: A kereszténység nem okozója a rabszolgaság végének.
A Bibliában meglehetősen sok helyen írnak róla elfogadóan.

midnight coder 2016.11.27. 10:15:42

@Serivor: "A kereszténységben nem érték, hanem inkább ellenség a fejlődés, a haladás."
Attól függ, hol és mikor. A kereszténységnek ugyanúgy megvoltak a progresszív időszakai, mint a baloldaliságnak.

"Tessék megnézni, hogy a VI. századtól a reneszánszig mennyit fejlődött a világ"
Akkoriban kissé viharos volt a történelem errefelé.

"A másik a személyes felelősség teljes hiánya - bűnbocsánat, oszt jónapot"
Ennek a kiteljesedése a demokrácia. Elkúrtuk, oszt jónapot.

midnight coder 2016.11.27. 10:19:59

@egysmás: A kereszténység a rabszolgák között terjedt el, pont azért mert az emberek közötti egyenlőséget hirdette.

egysmás 2016.11.27. 10:24:27

@midnight coder: Ettől még a kereszténység és a rabszolgaság nem antagonista fogalmak.
A Dél államaiban pl. keresztény alapon volt megideologizálva, hogy miért is jogos a rabszolgaság, a Biblia pedig gyakorlatilag kötelezővé teszi az intézményt.

sumes67 2016.11.27. 10:24:40

@midnight coder: a mindenkori politikai rezsimnek -saját rövid távú érdekében -nem célja egy okos szavazó kinevelése. Orbángyurcsányéknak sem! Ez az elmúlt 30 év. Ha valóban a Nemzet fennmaradása lenne a cél, akkor az oktatással, annak is az ovodától a 8. év végéig tartó időszakkal kezdenék a megreformálást. Nem hit és erkölcstan, hanem pénzügyi alapismeretek, vállalkozási alapismeretek tárgyak lennének. De nem ez az érdek. Gondolom az ő iskoláikban más a NAT.

$pi$ 2016.11.27. 10:24:50

@CsZZ: "A ne ölj-ben benne van, hogy semmilyen lélekkel rendelkező érző lényt nem szabad megölni, így az állatokat sem"

A kereszténység szerint az állatoknak nincs lelkük. Mindig is benne volt, állatok leölni soha nem volt a kereszténység ellenére. A zsidók állatartó nép voltak, esélye nem lett volna egy olyan vallásnak, ami azt tanítja, hogy az állatok leölése tilos.

Szóval nem, a "ne ölj" paramcsolatban nincs benne az, hogy az állatokat nem szabad leölni. Te raktad bele utólag.

/manens 2016.11.27. 10:27:25

@kjkx: Ahogy a bunyevácok mondják : Egyezek !

$pi$ 2016.11.27. 10:27:41

@CsZZ: "Jézus fiatalkorában buddhista (és egyéb)technikákat tanult a távol-keleten"

Jézus egy kitalált személy, semmiféle technikákat nem tanult. Bár annyiban igazad van, hogy pont annyi bizonyíték van a te állításaidra mint a keresztények állítására, ha ők azt mondhatják, hogy feltámadt, akkor te nyugodtan mondhatod, hogy buddhista tanításokat követett. :D

ami szabad 2016.11.27. 10:35:19

Jó magam is tragikusnak tartom, hogy az egyházi iskolák jelentik mára az egyetlen alternatívát a klikkes marhasággal szemben! A gyerekek jelentős része még csak nem is vallásos/ hívő családból kerül oda, csak menekítik az állami fosból. Az identitás csere gőzerővel zajlik, a történelem hamisítás sem kisebb mára, mint az átkosban, és attól tartok évtizedek mennek majd el arra, hogy egy normális irány mentén a hagyományok -és a fejlődés helyes ötvözete irányvonalába visszatérjünk!

Jakab.gipsz 2016.11.27. 10:41:50

@Crystah Mastah:

Kedvelem a konkrét kérdéseket.

1, Miért is ne lenne, egy epekedve várt, konkrét tehát koherens és konzisztens elmélet a tarsolyomban, persze hogy van.
Noha nem volt egyszerű dolog, létre hozni töredelmesen bevallom.
Ugyanis a jelenlegi tudásunkat kellett csak meghaladni, azaz valamennyi tudományág (matematika, elméleti-fizika, nyelv-filozófia, esztétika-filozófia, és persze a teológia, továbbá a közgazdaság tudomány) belső önkonzisztenciáit kellett feloldani és más nézőpontból újra rendezni.
Amint látod ez csak hat tudomány ág nem is sok.
Írott történelmünk kezdetétől napjainkig eltelt fejlődési időszak tükrében érthető meg, a változások ismétlődő mintázata.
Ez az új elmélet persze sokak számára sokkolóan hathat, tartok tőle kevesen értenék meg ezért óvatosnak és körültekintőnek kell lenem, bajt és káoszt okozni minden ütődött tud.Viszont újra rendezni a jelenleg rendelkezésünkre álló ismereteket idő igényes munka folyamat, ezt követi majd egy hatékonyabb válság kezelés.

2, Roppant kínos de "Isten fogalmától" nem tudtam megszabadulni, pedig mint megátalkodott konok materialista, igyekeztem.
Viszont találtam egy nagyon egyszerű bizonyítást, olyant amit bárki megérthet.

3, A latin valóban egy holt nyelv. Ami élő nyelv az a matematika roppant elvont tételeit kellett csak magyar nyelvre lefordítani ekkor könnyedén értelmezhetőek. Pl, A. Wiles Fermat-tétele, vagy Poincaré- Perelmann tételének értelmezése csak filológiai probléma. Viszont Bólyai, Gödel, és Neumann elgondolásai nélkül nem rendezhetőek össze. Nem szükséges kapkodni Neumann dolgozata még csak nyolcvan valahány éve porosodik, megértés és alkalmazás hiányában.
4, Igen sokan megkérdőjelezték Einstein relativitás elméletének egzaktságát (pl. Jánossy Lajos) ámde csak kevesen élték túl elismert tudósként (pl, Penrose,ritka kivétel, de csak azért mert a teológiáról hülyeségeket beszélt) minden honnan ki lettek irtva, aki a magas tudomány szent berkeiben, kételyt mert megfogalmazni annak sorsa megpecsételődött.
5, Gödel úgy volt Neumann-al egyetembe matematikus, mint ahogy mi lélegzünk, Einstein-nek viszont egy évébe tellett mire a Minkowski féle geometria alkalmazását begyakorolja, bezzeg Neumann ránézett és tudta ez pedig szignifikáns intellektuális különbözőségre utal. Gödel átnézte Einstein képleteit, és rögtön tudta róluk, hogy marhaság, persze finoman célzott rá, hogy ez a "c" azaz a fénysebesség konstans volta nem bizonyít semmit. Gondolom hajba kaptak a maguk módján, Princeton-ban és Einstein fel tette a kérdést a 40-es évek elején, a világháború kellős közepén, hol van és mit csinál ilyenkor Isten, na ezt mond meg ha tudod, és Gödel kezébe nyomott egy kockás papíron egy bizonyítást. Majd még vagy húsz évig dolgozott rajt, igen elfelejtet enni, az ilyesmi velem is előfordul ugyanis nem lényeges az evés, csak ha fáj a fejem. Viszont igazán csak Cohen 1964- es bizonyítása után fordulta rosszra a dolgok.De te ezt nem értheted meg, (hiányzik hozzá kétszáz ezer oldal a fejedből).
6, " A bizonyíték nemléte nem azonos a nemlét bizonyításával".

Ha te elégedett vagy a saját műveltségeddel ez legyen a te bajod, én a helyedben nem nagyon dicsekednék vele..

Vrplt 2016.11.27. 10:57:57

Lázár már régóta versenyzik Rogánnal meg Varga Mihállyal a legutáltabb politikus címéért. Csak hogy OV-t ne említsem...

Ringlósztár 2016.11.27. 11:08:10

@sírjatok: Ti meg örüljetek, hiszen olyan, a KDNP fő vonulatához tartozó személyek kaptak erős katolikus oktatást, mint Fidel Castro és Szily László, no meg a Pápa, akit Orbánék és a KDNP ki akart tagadni, mert nem hajlandó gyűlölni a menekülteket.

pamut 2016.11.27. 11:10:32

de most komolyan:

van az ördöggel egy erkölcsi szinten álló fideszesek közül csak egy is akinek van pofája kijelenteni, hogy bár ő a hazug tolvaj uszító-gyűlölködő antikeresztény orbánmaffia kollaboránsa, de azért egyben nagy keresztény is? :DDD

István Tamasi 2016.11.27. 11:14:20

@Jakab.gipsz:
A rögvalóság az, hogy a vallásos hívők aránya Európában nagy jóindulattal is kb 25 % - ez az arány Magyarországon is - és ebben az összes vallás hívői benne vannak - és ezt a klérus is elismeri.

István Tamasi 2016.11.27. 11:17:54

@Jakab.gipsz:
A tudományok szabálya szerint a bizonyíték nemléte egyenlő a tétel hamisságával, egy tétel akkor bizonyul igaznak és érvényesnek ha bebizonyítják.

egysmás 2016.11.27. 11:19:12

@Jakab.gipsz: "A bizonyíték nemléte nem azonos a nemlét bizonyításával".

Ez mi?

Mióta van az, hogy nem az állítást, a létet kell bizonyítani és hogyan lehet bizonyítani valaminek a nemlétét?

egysmás 2016.11.27. 11:24:56

@pamut: A keresztények nem olyanok, mint amilyennek elképzeled őket a propagandájuk alapján, hanem olyanok, amilyennek mutatják magukat.
Tudod, a reklám és a valóság elválik egymástól.

A keresztények olyanok, mint a kdnp.
Esszenciálisan.
Olyanok, mint a legvéresszájúbb fideszes.
Mert olyan a lelkük, olyanná tette őket a kereszténység.

pamut 2016.11.27. 11:25:17

itt egy friss kép a pénteki vidéki lapok címlapjairól, miután az orbánmaffia kezébe kerültek:

67.media.tumblr.com/9db59ca48338ab44df91d40e8b94420f/tumblr_oh7579Rz3C1qzbmh0o1_500.gif

mit látjátok a legszebb sztálini propaganda-hagyományokat követve a gátlástalan totális propaganda-szennyalpkkaá züllesztették mindet, azonnal, egy lépésben, még a leghalványabb látszatra sem adva hogy nem a központi propagandát kell tolniuk tökegyformán. (fideszes trollok: most kicsit még tagadni fogjátok, aztán miután már nem lehet tagadni, majd majd büszkék lesztek rá).

Szóval meséljetek nekem a kereszténységről ti sztálinista propagandát orrba-szájba toló mocskos maffiózók, had röhögjek rajtatok , fideszbolsik :DD

pamut 2016.11.27. 11:27:10

@egysmás:

szerintem ne szennyezzük be Jézust a fideszesekkel, kádéenpésekkel, meg a többi ál- és antikeresztény patkány maffiózó rohadékkal.

méltatlan és hamis lenne.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2016.11.27. 11:29:44

@egysmás: neha egeszen konnyen, reductio ad absurdum. allitas: letezik legnagyobb primszam. nemletenek bizonyitasa: szorozzuk ossze a primszamokat egeszen az allitolagos legnagyobbig, adjunk hozza egyet. az eredmeny primszam es nagyobb a legnagyobbnal.

Jakab.gipsz 2016.11.27. 11:30:44

Asszociálj például "Istenre fogalmára" tehát "a bizonyíték létezésének nemlétére" nem azonos a nemlét (létezésének) bizonyításával, és itt igen komoly bizonyítást képzel el olyant amely kétségbe vonhatatlan. (miszticizmus és homályos utalgatások nélkülit, amiben benne van egy kis csibészség, egy kis móka egy kis megkönnyebbült kacagás)

Sokatoknak aki a hívők létszámából vezetik le a kereszténységet igazuk van abban, hogy hinni a templomba kell, de a tudomány az a bizonyításról szól. @egysmás: gondolom érthető.

egysmás 2016.11.27. 11:39:47

@pamut: Én hiszek a lelkiismereti- és vallásszabadságban.

Ha ők azt mondják, hogy keresztények, én elhiszem nekik.
A többi keresztény, akik szerint azok, meg az egyházaik nem keresztények, majd megküzdenek egymással.
Ám, nincsenek többi keresztények.
Ők vannak. Ők "A" keresztények és ezt a társadalom, a keresztény közösség elfogadja.

Hogy klasszikust idézzek, hát őrizője vagyok én atyám fiának?

És te az vagy?
És, ha igen, kitől a felhatalmazás?
És _tényleg_ nem zavar, hogy elvitatod tőlük az ő identitásukat egy, a fejedben élő -mellesleg a történelmi ismereteinkre támaszkodva biztosan- hamis idea alapján?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2016.11.27. 11:40:58

Haha
Lázár dobott egy gumicsontot.latom örömmel csocsaljak is.

pamut 2016.11.27. 11:43:38

@egysmás:
szép dolog a gyermeki naivitásod.

ha egy hiéna egy pillanatra megszakítja a dög-zabálását, és nyakig véres fejével odafordul hozzád, és közli veled hogy ő vegetáriánus, azt is lehiszed?

mert a fideszeseknél ez a helyzet.

a kereszténység pedig nem egy rongy amit minden sötét geci bűnöző magára húzhat, annak megvannak az elég alaposan dokumentált kritériumai, lásd pl. a bibliát meg a parancsokat.

egysmás 2016.11.27. 11:43:38

@droid_: A számok, absztrakciók és az absztrakciós közegben az indirekt bizonyítás működik, de ha onnan kilépsz, bele a valóságba, ez az eszköz megszűnik létezni.
Azt pl nem tudod bizonyítani, hogy nincs háromszemű elefánt.

nu pagagyí 2016.11.27. 11:45:03

@egysmás: Érdeklődve figyelem, ahogy a "keresztények" egymást hülyítik és versengenek ki a keresztényebb. Nekem csak egy kérésem lenne, intézzék el egymást közt, engem pedig hagyjanak békén és ne pofázzanak bele az életembe.

pamut 2016.11.27. 11:45:57

hé, fideszesek! :D

továbbra is várom van-e köztetek akár csak egy olyan, utolsó maffiakormány-kollaboráns amelyik nyíltan bepróbálkozik azzal hogy kereszténynek hazudja magát! :D

na? :D
sehol senki? :D

egysmás 2016.11.27. 11:46:33

@pamut: Mikor nem viselkedtek úgy -vagy úgyabbul- a magukat kereszténynek vallók, mint ahogy most viselkedik a fidesz-kdnp-katolikus anyaszentegyház, vagy épp a református egyház?

Az, amiről te beszélsz, az a propaganda.
Pont olyan, mint a komcsik propagandája világbékéről, proletariátus hatalmáról.

nu pagagyí 2016.11.27. 11:48:56

@FILTOL: Miért gondolod, hogy gumicsont? Nem hallottál még a keresztényüldözés elleni hivatalról, vagy mi az az Isten f**-ról. Nem véletlenül butítják le az állami oktatást és nem véletlenül szennyezték be vallásos trutyival. Komolyan gondolja, és intézményi következményei lesznek.

egysmás 2016.11.27. 11:49:06

@Jakab.gipsz: semmit sem mondtál.

De oké, tegyük fel, hogy tegyük fel.

Mi lenne az a dolog, amit elfogadnál mint isten nemlétének bizonyítéka?
Nevezd meg!

Irbisz 2016.11.27. 11:51:22

Amikor elolvastam tegnap ennek a szerencsetlennek az elmebeteg gondolatait, nalam jobban csak felesegem örült hogy a gyerekek nem az otthoni iskolakban töltik (pazaroljak) ertekes idejüket.
Vissza a közepkorba, oktatas teren meg viktator peldakepeinek, a kommunistaknak is sokkal több eszük volt.
Következő lepes a nyelvtanitas modernizalasa lesz, angol es egyeb hasznos nyelvek helyett a latintanitas vsszahozasa lesz, mint idötallo es kereszteny ertekeket hordozo nyelv oktatasa.
a sokat es joggal szidott magyarbalinti evek elkezdtek a hajdan szinvonalas oktatas lezülleszteset, ezek a szarhazi gazemberek viszont porig romboljak es a helyet felszantani, soval bevetni.
A csemeteiket persze farizeusi modon meregdraga maganiskolakba meg külföldi intezmenyekbe küldik tanulni, nehogy a szandekosan lebutitott közoktatasban a köznepnek szant semmiterö tudast szerezzek meg.

egysmás 2016.11.27. 11:52:27

@FILTOL: minden gumicsont, úgyhogy nem szabad hőbörögni, beszélgetni.
Mert a lényeg, az úgysem látszik.
Hiszen, ami kilóg, az csak gumicsont.
Gumicsont volt a manyup, gumicsont volt a klikk, gumicsont az egészségügy pénzeinek kurtítása, gumicsont a stadionépítési mánia, gumicsont Mészáros, gumicsont, hogy Orbán ki akarja vinni az országot az EU-ból.
Minden-minden csak gumicsont.

2016.11.27. 11:55:59

nem biztos, hogy olyan nagy baj az iskolai hittan erőltetése: olyan ez, mint a kötelező olvasmány, minél jobban erőltetik, annál több gyerek utálja/gyanakszik, hogy átverés
leglább olyan gyerekek is megtanulják, micsoda hülyeség tud lenni a vallás és micsoda szörnyek bizonyos "mélyen hívők", aki amúgy nem találkozna vele.

pamut 2016.11.27. 11:58:58

tényleg, itt van ez a geci rohadt állat patkány fideszes, Mikola István unokaöccse, ez a Dr. Bene Krisztián.

Ez egy naaaaagy fideszes és naaaaaaaaaaaaaaaaaaagy keresztény, olyannyira, hogy a Budai Irgalmasrendi Kórház főigazgatója volt.

Na most ez az állat patkány fideszes fogta magát, és miután kidobta a szeretője, visszament hozzá, elfogta, megkötözte, gondosan magával hozott injekcióval elaltatta (jól is jön ilyenkor az orvosi képzettség), majd savval szétmarta a volt szeretője punciját.

Ráadásnak elvette tőle a telefonját és rázárta az ajtót, hátha el is vérzik és ott hal meg szegény nő.

Ezt a naaaagy fideszes és naaaagy keresztényt épp most ítélték el kemény 4 évre, amiből ha mázlija van talán 2 és fél évek kell leülnie. ennyit ér a különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkossági kísérlet ha nagy fideszes politikus nagy keresztény unokaöccse vagy.

és most meséljetek nekem fideszesek a nagy keresztény értékeitekről, különösen tetszik az a hatalmas tüntetés és felháborodás amit összehoztatok a fideszbűnözőre kiszabott szégyenteljesen kicsi büntetés után (a valóságban: totális kuss volt a fideszes oldalon.... az ő kutyájuk kölke ugyebár...)

exterminador 2016.11.27. 12:00:06

Elég valószínű, hogy ha a középkorban nem az egyház uralkodik, ma ötszáz évvel előbbre tartana a tudomány. Talán már elértük volna a legközelebbi csillagokat és megvalósul a halhatatlanság.
@Jakab.gipsz:
"Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert bezárjátok a mennyek országát az emberek előtt: ti magatok nem mentek be, és azokat sem engeditek be, akik be akarnak menni.

14 Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert felemésztitek az özvegyek házát, és színlelésből mégis hosszasan imádkoztok: ezzel súlyosabb ítéletet vontok magatokra. *

15 Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert bejárjátok a tengert és a szárazföldet, hogy egyetlen pogányt zsidó hitre térítsetek, és ha ez megtörtént, akkor a gyehenna fiává teszitek, kétszerte inkább magatoknál.

16 Jaj nektek, vak vezetők, akik ezt mondjátok: Ha valaki a templomra esküszik, az érvénytelen, de ha valaki a templom aranyára esküszik, azt köti az eskü.

17 Bolondok és vakok, mi a nagyobb: az arany vagy a templom, amely megszenteli az aranyat?

18 Ezt is mondjátok: Ha valaki az oltárra esküszik, az érvénytelen, de ha valaki a rajta levő ajándékra esküszik, azt köti az eskü.

19 Bolondok és vakok, mi a nagyobb: az ajándék vagy az oltár, amely megszenteli az ajándékot?

20 Aki tehát az oltárra esküszik, az arra is esküszik, ami rajta van.

21 Aki pedig a templomra esküszik, az arra is esküszik, aki benne lakozik.

22 Aki pedig az égre esküszik, az Isten trónusára esküszik, és arra is, aki azon ül.

23 Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert tizedet adtok a mentából, a kaporból és a köményből, de elhagytátok azt, ami a törvényben fontosabb: az igazságos ítéletet, az irgalmasságot és a hűséget; pedig ezeket kellene cselekedni, és azokat sem elhagyni. 3Móz 27,30 ; Mik 6,8

24 Vak vezetők, kiszűritek a szúnyogot, a tevét pedig lenyelitek.

25 Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert megtisztítjátok a pohár és a tál külsejét, belül pedig tele vannak rablásvággyal és féktelenséggel.

26 Vak farizeus, tisztítsd meg először a pohár és a tál belsejét, hogy azután a külseje is tiszta legyen!

27 Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert hasonlók vagytok a meszelt sírokhoz, amelyek kívülről szépnek látszanak, de belül tele vannak halottak csontjaival és mindenféle tisztátalansággal.

28 Így kívülről ti is igaznak látszotok az emberek szemében, de belül tele vagytok képmutatással és törvényszegéssel.

29 Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert síremlékeket emeltek a prófétáknak, és felékesítitek az igazak sírköveit,

30 és ezt mondjátok: Ha atyáink idejében éltünk volna, nem vettünk volna részt velük a próféták vérének kiontásában.

31 Ezzel csak azt bizonyítjátok magatokról, hogy fiai vagytok a próféták gyilkosainak. ApCsel 7,52

32 Cselekedjetek csak ti is atyáitok mértéke szerint! 1Thessz 2,15

33 Kígyók, viperafajzatok! Hogyan menekülhetnétek meg a gyehennával sújtó ítélettől?"
Úgyhogy készülhetsz a pokolra.

pamut 2016.11.27. 12:01:45

@egysmás:
azért voltak-vannak igaz keresztények is, csak ők nem fideszesek.
attól még hogy tele a jelenkor és a történelem is rengeteg magát kereszténynek hazudó ordas patkánnyal (köztük az egyházzal magával is), attól még a fideszesek nem válnak kereszténnyé.

Abban igazad van, hogy igen, ez propaganda, és igen, pont olyan, mint a komcsik propagandája világbékéről, proletariátus hatalmáról. De ahogy az is nevetségesen hamis volt, úgy ez is az.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2016.11.27. 12:02:06

@egysmás: itt egy ellenpelda nem segit sajnos. az a velemeny, hogy nemletet lehetetlen bizonyitani, hibas. ebbol nem kovetkezik, hogy barminek a nemletet, akar haromszinu elefantet, feltetlenul lehetne bizonyitani.
konkret pelda, szamok nelkul. egy konyvtarban letezik egy konyv, amely pontosan felsorolja a konyvtar azon konyveit (cim szerint), amelyek nem emlitik meg sajat magukat (cim szerint). a konyv nemletenek bizonyitasa?

Netuddki. 2016.11.27. 12:03:59

@midnight coder: Bazmeg, ekkora egy setétséget...

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.11.27. 12:04:36

A kádár korszak kommunistái üldözték a kereszténységet, a ma kommunistái ugyan olyanok.

egysmás 2016.11.27. 12:04:44

@droid_: Asszem rossz helyen kezdtem!

Meséld el először nekem azt, hogy három.
Mutasd meg, hogy az az absztrakció, az egy létező dolog, aztán, miután ez sikerült, beszélgessünk arról, hogy létezik-e az a legnagyobb absztrakció.

egysmás 2016.11.27. 12:08:53

@pamut: itt van pl. @Tiszteltetem Brüsszelet: , aki szerint az a kereszténység, amit a fidesz-kdnp meg a szatelitszervezetei, a történelmi egyházaknak nevezett közösség képvisel.

Amúgy, az általad emlegetett igaz keresztények hol vannak?
Miben nyilvánul meg a ténykedésük?
Őket nem zavarja az a hazug propaganda, amit a nevükben folytat a kormány?

Netuddki. 2016.11.27. 12:08:59

@pamut: A fideszesek reformátusok, nem keresztények. A kényszerből áttért zsidók általában reformátusok lettek. Az orbán anyja zsidó, az apja meg cigány származású.
Mindezt pusztán csak tájékoztatás végett írtam, mindenféle rasszizmus nélkül. Rossz aki rosszra gondol. Muhaha!

nu pagagyí 2016.11.27. 12:09:03

@Tiszteltetem Brüsszelet: Azt hiszem tévedsz. Most a "keresztények" üldözik a nem "keresztényeket", hiszen üldözni csak az tud, aki hatalmon van. De van, ami tényleg nem változik: a módszer.

Netuddki. 2016.11.27. 12:10:42

@egysmás: Akit említesz az egy közismert tolvajfidesz troll. Ergo faszt se érdekel mi a "véleménye", ami nem is a saját véleménye.

pamut 2016.11.27. 12:10:43

@Tiszteltetem Brüsszelet:
neeeem barátocskám, nem: a mai kor komcsii keresztények hazudják magukat két gigantikus szégyentelen geci lopás között, mert rájöttek hogy a keresztény-blablával (amin ők is hasukat fogva röhögnek egymás közt) is tudják hülyíteni a nyomorult agyhalott híveiket.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2016.11.27. 12:11:54

@egysmás: fyi, a bizonyitas abban all, hogy ha letezne ilyen konyv es
- emlitene onmagat, akkor nem olyan konyv lenne, hiszen szerepel benne egy rossz tetel
- ha nem emlitene onmagat, akkor nem olyan konyv lenne, mert hianyzik belole egy tetel
harmadik eset nincs. ilyen konyv tehat nem letezik. marmint a valosagban, absztrakciok nelkul.

nu pagagyí 2016.11.27. 12:12:14

@egysmás: A "háromból", mint absztrakció létrehozható a valóság, mondjuk egy híd. Az "Istenből", mint absztrakció semmi nem hozható létre, csak legfeljebb olyan zagyva duma, ami belőled folyik.

Netuddki. 2016.11.27. 12:12:51

@Tiszteltetem Brüsszelet: Arra hogyan köttök gombot amit az orbánod által utált Trump mondott a kasztróról, miután az feldobta a pacskert?

Netuddki. 2016.11.27. 12:13:37

@Tibi !: Bocs, újra:
Arra hogyan köttök gombot amit az orbánod által IMÁDOTT Trump mondott a kasztróról, miután az feldobta a pacskert?

pamut 2016.11.27. 12:14:22

@egysmás:

hát az hogy egy agyhalott szánalmas fideszzombi beveszi az orbánmaffia hazugságait (vagyis inkább jó pénzért terjeszti azokat), az aztán végképp nem érv semmire, ezt te is tudod.

igaz keresztények vannak, csak nagyon-nagyon kevesen. pl. a pápa szerintem az, elég magányos is szegény az egyházában.... de itthon akad szerintem 1-2 alak, pl. a másfél éves gyűlöletkampány alatt úgy emlékszem volt 1-2 pap amelyik - ugyan halkan, de mégis - megszólalt és kritizált.

Netuddki. 2016.11.27. 12:14:41

@Tibi !: Egyre jobban tetszik ez a Trump. Nyehehe!

egysmás 2016.11.27. 12:16:41

@droid_: Ezt most nem értem igazán...

@nu pagagyí: A híd nem a "háromból" lesz, hanem kőből, fából, betonból és acélból.

A "három"-ból max úgy lesz híd, ahogy istenből, háború.

N48 2016.11.27. 12:16:56

A lutheri reformációt és VIII. Henrik reformját az állam és az egyház szétválasztásaként feltüntetni csak akkor lehet, ha az állam és az egyház szétválasztását úgy értelmezzük, hogy az egyház ne szóljon bele az állam ügyeibe. Ha úgy nézzük, hogy az állam beleszól-e az egyház ügyeibe, akkor már egészen más a helyzet.

pamut 2016.11.27. 12:19:35

nem mellesleg az a csendes árulás is bőven megérne egy posztot, sőt egész poszt-sorozatot, hogy a magyar keresztény egyház már nem istent szolgálja (őt megtagadták, elárulták) hanem orbánt.

egysmás 2016.11.27. 12:19:42

@pamut: halkan kritizált, miközben tagja egy olyan szervezetnek, ami a hittételeivel ellentétes nézeteket vall.
:)

Ilyen az igaz keresztény?
Ez inkább Mézga Géza, akit miután elküldték Kistarcsára aktákat pókhálózni, odacsapott az asztalra és tisztelettel megjegyezte, hogy persze, természetesen...

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2016.11.27. 12:22:40

@egysmás: szerintem erdemes megerteni, akkor tobbszori elolvasassal is. mellesleg ami az absztrakciok szintjen igazolast nyer, az a valosagban minden esetben igaz, kulonben az absztrakcio maga hibas, nemdebar.

kjkx (törölt) 2016.11.27. 12:25:30

@na__most__akkor: nemhogyekezetnelkul,hanemszokoznekluislehetir,ugyhogymegertsevalakiesmegugyisertelmesebbhozzaszolastirjonmintte :) Érdekes ilyet olvasni egy olyan embertől olvasni, aki egy épkézláb mondatot nem tud összehozni. Azonban, ha már "nyelvtan nácit" próbálsz játszani, legalább tanulj meg pár sort helyesen, hiba nélkül leírni és nézz utána az általad használt szavak jelentésének, seggfej (hogy a te szóhasználatoddal éljek) ;) Nem mintha ettől én jobban aludnék, mert leszarom, hogy ékezetekkel, vagy anélkül írsz, csak azért, hogy fordulj magadba...ha már úgyis ilyen sok fölös időd van.

egysmás 2016.11.27. 12:28:07

@droid_: Amikor azt mondom, hogy "ezt nem értem igazán", az azt jelenti, hogy nem értem, mit írsz.
Vagy nem állnak össze a szavak értelemmel rendelkező mondattá, vagy az asszociációk számomra nem koherensek.

Arra kértelek, hogy mutasd meg, mi az a "három".

Erre elkezdtél valami könyvről beszélni.
TÉNYLEG nem értem, hogyan jött oda a könyv és mit akarsz vele.

pamut 2016.11.27. 12:33:01

@egysmás:
ezen nem fogunk összeveszni, az egyház mint intézmény és ezen keresztül minden résztvevője áruló.

de őket most pont leszarom, momentán épp az orbánmaffia bősz keresztényezésén röhögök.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2016.11.27. 12:36:21

@egysmás: az volt az allitasod, hogy valaminek a nemletet lehetetlen igazolni. lattuk a primszamok peldajan, hogy ez a velemeny hibas. aztan arra finomitottad, hogy a nemletet csak absztrakciok szintjen lehet igazolni indirekt modon, hiszen a modszer a valosagban nem mukodik. ekkor lattunk egy konkret esetet a valosagbol meritve, hogy a nemletet lehet bizonyitani indirekt modon, ezert ez a velemeny is hibas. tettel egyeb hibas kovetkeztetest is, ennek elismetleset inkabb megsporolom.

élhetetlen 2016.11.27. 12:37:35

@monddazigazatmar: Most megint azt hiszed, okosat mondtál. Normális esetben napi öt óra tanítás lenne, heti 25 mondjuk. 2 óra hittan (nem lesz baja tőle), napi egy óra testnevelés, (csak heti öt óra, nem lesz baja tőle), 18 óra marad a többi tantárgyra, mint matek, magyar, történelem, földrajz, fizika, kémia stb. Már csak a honvédelmi ismeretek hiányzik heti pár órában terepgyakorlattal, és a többi tantárgyat el is felejthetjük. Tudod, mikor én voltam gyerek, akkor is volt hittanóra, de csak annak, aki akarta (vagy a szülei akarták). És az is elég volt.

nu pagagyí 2016.11.27. 12:40:33

@egysmás: A hidat meg kell tervezni, nem hit fogja összetartani. A "három" a megtapasztalható valóság absztakciója, gondolom te is láttál már három almát egymás mellett. Az ilyenfajta absztrakciók visszafelé is működnek, a "hárommal" közölhetjük a létrehozandó dolog valós paramétereit. Az "Isten", mint absztrakció nem a valóságból ered, így visszafelé is zavaros a következtetés, mert aki kitalálta, már rég nem él, aki hivatkozik rá, már nem tudja mire gondolt. Így aztán flexibilisen lehet róla össze-vissza dumálni és tényleg, mást mond a pápa, mást Semlyén főkeresztény, mást a helyi plébános.

Francois77 2016.11.27. 12:40:52

@karandash: a balosokkal ellentétben nem szokásom hazudni, és amit állítottam, nincs is ellentétben a te állításoddal, persze ismerni kellene pontosan, melyik magyar szó mit jelent :)

Ami meg a pénzt illeti: amint a baloldalt eltartják a szavazói, támogatom, hogy az egyház se kapjon pénzt. Nagy hiszti lenne:):):)

egysmás 2016.11.27. 12:42:14

@droid_: ha létezne ilyen könyv... -milyen könyv?

Mi az állítás?

Kicsit olyan ez, mint amikor a feleségem mondja nekem, hogy adjam oda a neki a gyerek zokniját, én megkérdezem, hogy hol van, ő meg csak annyit mond, hogy ott van.

egysmás 2016.11.27. 12:47:14

@nu pagagyí: A hídhoz nem kell a "három" fogalma: kidől egy fa, és átér a patakon, akkor az egy hídként használható dolog.
Ha kidöntök egy fát, hogy átérjen a patakon, nem kell hozzá számításokat végeznem.
Ahhoz sem kell számításokat végeznem, hogy készítsek egy boltívet.

A "három"-ból, dimenzió nélkül, amúgy sem lesz híd.
A három alma pedig nem "a" három.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2016.11.27. 12:48:19

@egysmás: akkor megsem erted a peldat? mintha az elobb nem ezt irtad volna. ha nem segit a tobbszori elolvasas, el tudom magyarazni bovebben, amennyiben ez nem megalazo.

nu pagagyí 2016.11.27. 12:50:16

@midnight coder: Amíg az egyház kisajátította az írást és a tudományt nem nagyon fejlődött semmi ("sötét középkor"). Aztán az eretnek gondolatok: az ember középpontba állítása, a felvilágosodás, az individualizmus kiemelte a mocsokból Európát.

nu pagagyí 2016.11.27. 12:50:59

@egysmás: Remélem nem mérnök vagy.

egysmás 2016.11.27. 12:52:53

@droid_: Magyarázd el kérlek, mit írtál, mert nem értem!

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.11.27. 12:56:02

@egysmás: @pamut: @Tibi !:

Egy kommunista nem tudja megtagadni a kommunistaságát.

egysmás 2016.11.27. 12:58:54

@Tiszteltetem Brüsszelet: Jaja!
Ahogy egy keresztény sem azt, hogy ő milyen is valójában...

pamut 2016.11.27. 13:06:31

@Tiszteltetem Brüsszelet:
értékelem a beismerésed, fideszbolsi.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2016.11.27. 13:10:20

@egysmás: idemasolom az eredeti kommenteket, kiegeszitve egy keves lenyegtelen, de talan a megertest segito informacioval.

egy konyvtarban letezik egy konyv, amely pontosan felsorolja a konyvtar azon konyveit (cim szerint), amelyek nem emlitik meg sajat magukat (cim szerint).

mondjuk van "az ido rovid tortenete" c konyv, amelynek elso oldalain szerepel valami olyasmi, hogy "az ido rovid tortenete cimu konyvemet a relativitaselemelet irant erdeklodo olvasoknak szanom". ekkor ez a konyv emliti onmagat cim szerint. van egy masik, a "negyjegyu fuggvenytablazatok es kepletgyujtemeny" cimu, ebben akarhogy is keressuk, nem talaljuk a belso oldalakon a "negyjegyu fuggvenytablazatok es kepletgyujtemeny" szoveget, ezert ez a konyv nem emliti onmagat. a peldaban szereplo konyv, nevezzuk most "a peldaban szereplo konyv"-nek, utobbiakat sorolja fel, pontosan (hiany es tevedes nelkul). letezhet-e a konyvtarban ez "a peldaban szereplo konyv"? az allitas ennek a konynek a nemletezese, bizonyitasa indirekt modon tortenik, tegyuk fel, hogy igen.

a bizonyitas abban all, hogy ha letezne ilyen konyv es
- emlitene onmagat, akkor nem olyan konyv lenne, hiszen szerepel benne egy rossz tetel

tehat ha "a peldaban szereplo konyv" a belso oldalain talalhato a felsorolasban tartalmazna "a peldaban szereplo konyv"-et is, akkor emliti onmagat, ily modon nem szerepelhetne a listaban vagyis a lista hibas.

- ha nem emlitene onmagat, akkor nem olyan konyv lenne, mert hianyzik belole egy tetel

tehat ha "a peldaban szereplo konyv" a belso oldalain talalhato a felsorolasban nem tartalmazna "a peldaban szereplo konyv"-et, akkor nem emliti onmagat, pedig eppen az ilyen konyveket kellene felsorolnia, tehat a felsorolas hianyos, a konyv ismet hibas.

harmadik eset nincs. ilyen konyv tehat nem letezik. marmint a valosagban, absztrakciok nelkul.

mi ertelme ennek az egesznek? megmutatja, hogy az indirekt bizonyitas akkor is mukodik, ha nem elvont fogalmakrol gondolkodunk, hanem akkor is, ha a valosagrol, es egy dolog nemletet neha egeszen konnyen igazolhatjuk.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2016.11.27. 13:17:39

@nu pagagyí: nézd, az ilyen ideologikus viták értelmetlenek.nem értek egyet lázárral.viszont jól tudható pavlovi reflexeket kihasználó provo mondat volt ez.kb. annyi értelme van mint anno a hordót a szónoknak horty korszakozás, hóbagolyozás, meg milyen legyen a magyar címer..miközben eladták mo-ot.konkrétan.
de mivel a ballib tábor reflexei kiszámíthatóak, kicsit köcsögöl janó.emezek meg ugranak és megtöltik a blogrovatot az előre ismert véleményeikkel.

egysmás 2016.11.27. 13:21:08

@droid_: Ehhez először be kell tudnod bizonyítani, hogy egy adott könyv nem említi önmagát, ami viszont kizárt, hiszen lehet, hogy csak rosszul kerested az említést.
Ez a példa nem pont úgy hibás, mint a matematikai, mert ahhoz, hogy a matematikai példát helyesnek fogadd el, egy sor olyan tételt is el kell fogadnod, amik a matematika axiomái, így bizonyíthatatlanok.
Magyarul, a legnagyobb prímszám esete csak akkor igaz úgy, ahogy mondod, ha a számok sora megszámlálható végtelen.
De ezen állítás elfogadása nélkül is felállítható egy matematika, ami pontosan olyan komplexitású lesz, mint az, amit mi használunk.

nu pagagyí 2016.11.27. 13:21:23

@Tiszteltetem Brüsszelet: Az a baj, hogy az úgynevezett mai "keresztények" sem tudják megtagadni a "kommunistaságukat". Hiába alakult át a Fidesz a "térdre csuhások", majd az emberszerető Isten (Orbán Iványi "korszaka") után a nepotizmust és embertelenséget hirdető Isten imádatát propagáló gigaszervezetté, a hatalmon vigyorgó ájtatos pofák kíméletlen hatalomtechnikusok maradtak, igazi modernkori kommunisták. Nincsenek elveik, csak olvasták Machivellit, hogy kell megragadni és megtartani a hatalmat, ennek része a néphülyítés, a vallási jámborság álarca.

Crystah Mastah (törölt) 2016.11.27. 13:27:48

@Jakab.gipsz:
"Noha nem volt egyszerű dolog, létre hozni töredelmesen bevallom.
Ugyanis a jelenlegi tudásunkat kellett csak meghaladni, azaz valamennyi tudományág (matematika, elméleti-fizika, nyelv-filozófia, esztétika-filozófia, és persze a teológia, továbbá a közgazdaság tudomány)"

Ismertetni gondolom nem ismerteted sehol, olyan ez mint Egely Gyuri varázsvackai, és a Széles-féle generátor. ;)
Egyébként gratulálok, ha te ennyi tudományág hozzáértő mestere vagy, az nem semmi. Komolyan. Kevés manapság a polihisztor. (Ha rosszindulatú lennék, akkor következő olvasmánynak a helyesírási szabályzatot ajánlanám egyébként.)

"Roppant kínos de "Isten fogalmától" nem tudtam megszabadulni, pedig mint megátalkodott konok materialista, igyekeztem. Viszont találtam egy nagyon egyszerű bizonyítást, olyant amit bárki megérthet."

Szuper. Én a hidegfúziót találtam fel. És van egy ismerősöm aki Napóleon reinkarnációja.

"Igen sokan megkérdőjelezték Einstein relativitás elméletének egzaktságát (pl. Jánossy Lajos) ámde csak kevesen élték túl elismert tudósként (pl, Penrose,ritka kivétel, de csak azért mert a teológiáról hülyeségeket beszélt) minden honnan ki lettek irtva, aki a magas tudomány szent berkeiben, kételyt mert megfogalmazni annak sorsa megpecsételődött. "

Aki épkézláb módon tudja cáfolni (értsd, nem így: "Ez szar!") azzal ez nem történik meg. Konteók és egyéb baromságok meg nem érdekelnek. De azért érdekelne az elképzelésed a gravitációs hullámokról és a többi vacakról. :)

"Gödel úgy volt Neumann-al egyetembe matematikus, mint ahogy mi lélegzünk, Einstein-nek viszont egy évébe tellett mire a Minkowski féle geometria alkalmazását begyakorolja"

Nem érdekelnek az egyének.
Sem Neumann, sem Einstein, sem Kispista János; a tekintélyelv az elvtársaknak és a csuhásoknak való.

"De te ezt nem értheted meg, (hiányzik hozzá kétszáz ezer oldal a fejedből)."

Olyan kis cuncurgó vagy, hogy tudod mi van és jár a fejemben. :)) Eszembe jut erről néhány nép- és embercsoport. :))

"A bizonyíték nemléte nem azonos a nemlét bizonyításával".

Meg a maci faszával. De oké, ezzel a lendülettel sem isten, sem a te létezésed nincs bizonyítva számomra. Mert ennyi erővel lehetsz egy chatbot is; és ha megfeszülsz akkor sem tudod bizonyítani nekem az emberi létezésed.

Szóval akkor miről is beszélünk?
Ködösítesz, sztorizgatsz, közlöd, hogy te az igazság birtokában vagy, de érvelni nem tudsz. Ez nettó trollkodás idáig. Sok sikert a továbbiakhoz! :)

nu pagagyí 2016.11.27. 13:29:37

@FILTOL: Akkor halljunk tőled egy nem "gumicsontot", mert érzésem szerint a gumicsontozás a leginkább gumicsont. Sajnos tény a hatalom részéről, a hit erőszakos terjesztése, ezáltal vaéóban jól kiszámíthatóan, a társadalmi feszültségek gerjesztése. A hatalmi arrogancia és a rosszindulat, vegyülve ostobasággal Magyarországon húzóágazat lett, persze minden várható haszon nélkül, legalább is a társadalom részére.

egysmás 2016.11.27. 13:31:14

@droid_: Szóval, visszatérve ide, csak akkor tudsz bizonyítani nemlétet, ha a keretrendszer elemeit megdönthetetlen, isteni igazságként fogadod el, ami viszont alapjaiban mond ellent mind a tudományos gondolkodásnak, mind a valóságnak.
Amikor az absztrakció önmagát vizsgálja, azzal szinte mindig tautológiához jutunk.
Amikor az absztrakciót összehasonlítjuk az absztrahált dologgal, jelen esetben a valósággal, akkor tisztában kell lenni az absztrakció korlátaival, azzal, hogy nem az absztrakció szabályai határozzák meg a valóságot, hanem olyan szabályokat kell alkotni, amik az absztrakció során leírják a valóságot.
Amúgy, nincs ezzel semmi gond, le lehet vezetni bármiből, bármit, de a nemlét, igazolhatatlan, mert tautológia: minden dolog, aminek léte nincs igazolva, az nem létezik.

élhetetlen 2016.11.27. 13:33:17

@Tiszteltetem Brüsszelet: „A kádár korszak kommunistái üldözték a kereszténységet”. Nem értem. Nem tudom, hány éves vagy, és hol éltél. Én 53-ban születtem, tehát elég sokat lehúztam a kádári korszakban, de nem láttam egyetlen megfeszített keresztényt sem, a templomokat nem gyújtották fel, nem zárták be. Megkereszteltek, bérmálkoztam is, bekerültem a jó középiskolába anélkül, hogy bárki megkérdezte volna, hogy vallásos vagyok-e. Biztosan üldöztek embereket, de, hogy nem a kereszténységük miatt, az tuti. Bocs, csak néha besokallok az átfestéstől. Csak az ilyenek, kétoldalas cikk a Kremlről, fotókkal, és a szöveg, hogy és ezt a rendszerváltásig senki nem láthatta. Ja, csak az összes túrista csoport. Na, mindegy.

Márk_Márk 2016.11.27. 13:41:26

@Jakab.gipsz:
"ateista-materialista elmebaj"
Mondja ezt egy seggbuta, valláskárosult fasz, aki valami felsőbbrendű lény létezésében hisz, akiről egy Biblia nevű szar mesekönyvben írnak.
A világ röheje.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2016.11.27. 13:49:23

@egysmás: hehe, a valosag megismeresenek korlatja egy jo probalkozas, de sajnos a "meresi hiba" itt nem jatszik. a konyv sajat meghatarozasaval zarja ki onmaga letezeset. lehet az mondani, hogy talan hibazik az, aki a konyvet irja, vagy hibazhat az is, aki ellenorzi, de ez nem befolyasolja azt, hogy ilyen konyv nem letezik, sem akkor ha valaki hibazi, sem akkor ha nem. aki tevedesre hivatkozik, az keszitsen maganak 3 cimmel ellatott papirlapra irt egy-egy mondatbol "konyvtarat" es probalja elkesziteni a "peldaban szereplo konyv"-et.

egysmás 2016.11.27. 14:08:55

@droid_: Amikor megpróbálod bizonyítani a létezését, majd nem sikerül, akkor te nem a nemlétezést bizonyítod, hanem azt jelented ki, hogy igaz az az állítás (elfogadod azt a tautológiát), miszerint "a dolog, aminek léte nincs igazolva, az nem létezik."

Sir Galahad 2016.11.27. 14:10:03

Lázár egy egyházi iskola avatásán mondott egy nekik hízelgő, amúgy teljesen jelentéktelen udvarias mondatot. Ebből ekkora posztot írni legalábbis fölösleges.

Jakab.gipsz 2016.11.27. 14:15:21

@egysmás:
A nem létezés bizonyítását az ateistákra nyugodtan rábízhatjuk lásd, Brendel Ateista blog, (tudod Ő mesterséges intelligencia kutató, és persze nagyon okos, csak a kellemetlen tény kérdéseket nem szereti, viszont szereti elküldeni a nehéz kérdéseket firtatót a qurva anyába, szerencsénkre még nem lövethet).

Tehát rebellis magyarként nem nehéz belátni a következőket: "isten fogalmát" nem mi találtuk ki, sem Zeuszt, sem pedig Jahvét, sem pedig a kereszténységet, sem pedig az iszlámot, sem pedig a feudalizmust, sem pedig a kapitalizmust, sem pedig kommunizmust, sem pedig a nemzetiszocializmust sem pedig a neoliberalizmust és így tovább.
Következtetés képen, engemet a magyart az ég egy adta világon semmi sem kötelez arra, hogy azt lássam, azt nézzem, és azt értelmezzem amit ezek a teóriák, láttatni engednek vagy azt értsem amit értettetni engednek azaz a gondolkodás szabadságával rendelkezhetek, ugyanis ezek mind vissza vezethetőek egy matematikai problémára, a hogyan ismerjük fel a hamis prófétákat.
Tehát matematikai kérdések és mint ilyenek a szellemtudományok hatáskörében tartoznak a teológiával és a filozófiával egyetemben.

Ezért nyugodtan feltehetek egy egyszerű kérdést. Teremtő Istenem létezel-e vagy sem? Ne kapkodjuk el a kézenfekvő válaszokat, (pl. apánk-anyánk teremtőink és még sem istenek), vagy a Spinoza kérdését mi az amit tudunk, ha amit tudunk egymástól tudjuk.

A megfelelő válsz kézenfekvő, mert csak az időutazó paradoxonjának az inverze esetében kaphatunk értelmes válasz. Ugyanis ezt a kérdést (Isten) már akkor megválaszolta, mielőtt én ezt a kérdést megfogalmaztam volna, vagyis a bizonyíték mindenkor a rendelkezésünkre állt, egyébként renonsz, az univerzum. Tehát Isten létezése az idő természetével van összefüggésben azaz a kozmoszhoz tartozó kell hogy legyen, úgy mint az entrópia. Ezt viszont már tudom egzakt mód bizonyítani. (feltéve ha érdekel valakit) ha nem érdekel senkit, kínlódjatok még egy kicsit.

na__most__akkor 2016.11.27. 14:17:43

@kjkx:
""Érdekes ilyet olvasni egy olyan embertől olvasni, aki egy épkézláb mondatot nem tud összehozni.""
1. Melyik mondatom nem épkézáb, seggfej? Idéznéd?
2. Egyszerre megtaláltad az ékezeteket, seggfej?

"legalább tanulj meg pár sort helyesen, hiba nélkül leírni"
Melyik sorban van hiba? Idézd, ha szabad kérnem, mert legközelebb nem akarok újra hibázni.

""nemhogyekezetnelkul,hanemszokoznekluislehetir,ugyhogymegertsevalakiesmegugyisertelmesebbhozzaszolastirjonmintte""
Ez szép volt. Meg jellemző.

egysmás 2016.11.27. 14:18:32

@Jakab.gipsz: nem válaszoltár arra a kérdésre, hogy mit fogadnál el bizonyítéknak és nem írtad le, hogy mit tartasz te bizonyítéknak.
az időutazó paradoxonjából sok van.
Melyikre gondolsz és hogyan képzeled el az inverzét?

Visceroid 2016.11.27. 14:19:29

És akkor most mindenhova írjuk oda kommentnek, hogy nem kellett volna elkúrni, meg hogy nem kellett volna hagyni, hogy egy agyament emberek tömegeit vigye ki az utcára, akik már 2006-ban maguktól is mentek, hogy összeveressék magukat? És mindezt csak azért, hogy azt az agyamentet megválasszák miniszterelnöknek? Késő bánat fiúk! Oda minden médiumotok! Lassan már csak a blog.hu marad, mert az Indexet is felzabálja a Fidesz! Gondolkodjatok el rajta, hogy mit kúrtatok el!

VadMacs 2016.11.27. 14:25:01

@Tiszteltetem Brüsszelet:
>Egy kommunista nem tudja megtagadni a kommunistaságát.

Azért próbálod minden alkalommal itt mosdatni az korábban MSZMP/KISZ titkáros múlttal rendelkező főnökeidet? Erre itt meg kijelented, hogy teljesen felesleges. Ritka egy nagy barom vagy, de látom van az a (Lendvay utcából) fizetett pénz, amiért itt erőlködsz... :)

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2016.11.27. 14:32:43

@egysmás: a fenti nem a konyv letezesenek bizonyitasara tett sikertelen kiserlet, hanem a nemletezesenek bizonyitasa. eppen ezert egyaltalan nem fogadtam el igaznak olyan allitast, hogy "a dolog, aminek a lete nincs igazolva, az nem letezik", meg hallgatolagosan sem.

Bicepsz Elek77 2016.11.27. 14:40:32

@nu pagagyí:
Inkabb megorizte. Bar teny es valo, hogy a késő-romai csaszarok is bezarattak a pogany iskolakat.

nu pagagyí 2016.11.27. 14:49:16

@Visceroid: Na, és most jobb? Biztosan azt kúrták el, hogy nem csináltak ők is egy jó kis diktatúrát, mert akkor most Orbán kussolna. A diktatúrának nincs indoka, kell hozzá néhány harcra kész idióta és kellő gátlástalanság, aztán ha berendezkedtek visszamenőleg hazudozhatnak bármit. Egy viszont biztos, ez sem tart örökké és lehet, hogy most lesz elszámoltatás is a végén.

egysmás 2016.11.27. 14:55:28

@droid_: pedig, pont azt teszed, amikor megvizsgálod, hogy lehet-e olyan állapota a könyvnek, amit a kijelentés takar.

Pisti 90 2016.11.27. 14:59:15

Persze a libsik szerint jó kereszténynek lenni elavult, 500 éves dolog. Ma már a homoszexualitás, meg a b...zulás a menő, akár az utcán is. Ilyen vadi új trendekbe nem fér bele a kereszténység. Meg aztán mi lesz a libsik kedvenc muszlimjaival ha itt jó keresztény emberek lesznek?

Visceroid 2016.11.27. 15:04:46

@nu pagagyí: "ez sem tart örökké"

Mi fog neki véget vetni?

pamut 2016.11.27. 15:11:34

@Sir Galahad: szokásod szerint nincs olyan fideszes gaztett ami mellé ne állnál ki, vagy nem mosdatnád-relativizálnád. kár is megszólalnod tudjuk hogy hű vagy a maffiádhoz, mindig, mindenben, okozzanak bármekkora kár a magyaroknak.

pamut 2016.11.27. 15:12:23

@Pisti 90: szóval az orbánmaffia jó keresztény szerinted? :DDDDDDDDDDDDD

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2016.11.27. 15:19:05

@egysmás: most akkor engem gyozkodsz arrol, hogy mit allitok? :) szerintem a "nemletezese bizonyitott" es a "letezeset nem sikerult bizonyitani" ket kulon kerdes. szerinted nem?

torró 2016.11.27. 15:21:28

@élhetetlen:
Csak kapcsolódok, röviden. Én 47-s vagyok.%6 előtt még voltak súlyos dolgok. Vertek agyon papot, és vettek el épületeket. 56 után csak keresztbe tettek sokaknak. Attól függetlenül, hogy a megmaradt egyházi közép iskolák tele voltak funkci gyerekekkel, pedig apuka igencsak tudott az egyházak ellen ugatni. Csak a mi esetünkben, később a 80 -a években a feleségem igazgató helyettes lett, nem kapta meg a teljes neki megfelelő fizetését, mert nem lépett be a pártba. Azt mondták ebben a beosztásban csak akkor lehet ha pártag. Pedig már akkor lehetett tudni a végét. De tudok másokról is . Később ugyanez a pártitkár, a gengszter váltás után, az első sorban ült a templomban. Ilyenek ezek, mind szétszóródtak valamilyen pártba. Mi mindig templomba járók voltunk. Én voltam egyházközségi képviselő testületi tag, mint pénzügyes. A gengszter váltás után oda is jöttek hirtelen azok akik azelőtt a kapuban támaszkodva mosolyogtak vasárnap. Majd jöttek és befurakodtak minden hová. Mi egy másik taggal kiléptünk, mert egyszerűen nem lehetett velük dolgozni. Hát ez van. A mostani templom atya köztudottan MSZP-s szavazó. Most akkor nála ez hogy jön össze? Jó kérdés. Nem?Nincs Isten, de lehet, hogy van? Hajaj!

mgdé 2016.11.27. 15:21:35

@Pisti 90:
Egyre inkább elborzadok a kényszeres ostobaságaitoktól.
Minek írtok, ha nincs semmi értelmes mondanivalótok?
Nem a "jó kereszténynek lenni" az elavult. Az az elavult, hogy az iskola elsődleges dolga minden körülmények között engedelmes hívővé tenni a gyermeket. Vagy ha igen, ajánlom a gyerekeidnek a muszlim hitiskolákat, ők már szerinted is bizonyították, hogy eredményesek. (Az iszlámot meg nem a kisiskolás unoka kezét görcsösen fogva a templomban 7x24 órában imádkozó nénikék fogják megállítani. A tudás meg legkönnyebben a tanulás, a jó iskola, jó tanár útján érhető el. Tudod, matematika, fizika, kémia, biológia, történelem, földrajz, stb. Az erkölcsi tartás meg a - leginkább a családi - példamutatás által. Erre pl. a Tóni a jó tanár, akinek már a nagyija is példamutatóan takarékos néni volt... :P )

torró 2016.11.27. 15:22:33

@torró:
Látszik hogy öregszem "56" előtt!

egysmás 2016.11.27. 15:24:33

@droid_: persze, hogy két külön dolog.
Az egyik van, a másik meg nincs, mivel a nemlét bizonyítékát a létezés tarthatatlanságán keresztül tartod evidensnek.

egysmás 2016.11.27. 15:25:36

@Pisti 90: A jó keresztények nem tudnak együtt élni a muszlimokkal, zsidókkal, liberálisokkal, buzikkal?

egysmás 2016.11.27. 15:26:54

@pamut: Ezen miért lepődsz meg, ezt magyaráztam órákkal ezelőtt!

A "jó keresztény" olyan, mit amilyen a kdnp.
Ez a közmegegyezés a keresztények körében.

pamut 2016.11.27. 15:38:23

@egysmás: ebben továbbra sem értünk egyet, azért mert az orbánmaffia megpróbál kisajátítani, kiforgatni, maga érdekére torzítani egy fogalmat vagy akár ideológiát, attól még az nem változik meg. az kevés egy fogalom megöléséhez hogy a fidesz százmilliószor elismételje hogy nem is azt jelenti amit hanem az ellenkezőjét. azzal hogy te ezt elfogadod, kapitulálsz a fideszmaffia agresszivitása és kisajátítása előtt.

2016.11.27. 15:42:07

@megamedve: ha te így megtollasodsz és hirtelen felújítod az ingatlanaidat, szórni kezded a pénzt, akkor biztos, hogy kapsz egy NAV vizsgálatot. Egyházaknak, mivel eleve adóelkerülésre optimalizálták őket és a csúti vajda propagandáját nyomják, semmitől se kell tartaniuk.

2016.11.27. 15:52:17

@Francois77: nem vagyok baloldali, ateista viszont vagyok. Szerintem a Fidesznél is igen nagy ajvékolás lenne, ha a tagságuknak kellene eltartani a pártot és fizetni a propagandájuk költségeit. Ugyanis már első eljövetele Simicska óta közpénzből megy a pártépítés.
Nem kérdés, hogy minden párt megszopná, ha végre a tagságuk tartaná el őket, a balosok is. De a Fidesznél most sokkal húsbavágóbb dolog lenne ez, ugyanis az egész gépezetet az adókból összelopott, közbeszerzésekkel elsíbolt pénzből összerakott pártvagyon mozgatja.

Az egyházakat mindenképp a valláskárosultakkal kellene eltartatni. Az én swinger klub látogatásaimat, túrázásaimat meg a egyéb hobbijaimat se fizettetem másokkal. A valláskárosultak is fedezzék a pedo papjaik fizetését, közvetlen adományokkal, ne az állam szedje be és ossza szét.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2016.11.27. 16:02:41

@egysmás: bizony, ha valaminek kizart a letezese, akkor az nem letezhet. ezzel megvolnank.

élhetetlen 2016.11.27. 16:04:02

@torró: Nem vitatom, amit írsz. Arra még én is emlékszem, hogy a TSZ alakulásakor a nagyapám (egy holdanként vették azt a pár holdat, persze, hogy nem akarták adni), pár hónapig másik faluban lakó rokonoknál vendégeskedett. Aztán, mikor beletörődtek, hogy nem lépünk be, akkor hazajött. Vertek agyon papot? De nem irtották a papokat, és ez különbség, még az sem biztos, hogy azért verték agyon, mert pap volt, csak lehet, hogy előtte nem merték agyonverni. Nálunk később egy TSZ elnököt lőttek agyon, az ablakán belőve az ágyában, a családja körében. De ezek nem rendszerszintű dolgok voltak. Vettek el épületeket, nálunk az apácarendet feloszlatták, az épületükben lett az első óvoda. (Oda jártam). Kaptak lakást, aki addig tanított, az tanított tovább az államiban, volt, aki az akkor nyílt kórházban helyezkedett el. De nem tiltották be a vallásgyakorlást. Működött a templom, és a pap az állami iskolában tartotta a hittanórát, már annak, akit beírattak. Nem lehetett igazgató, aki nem lépett be a pártba? Igaz, de ezt azért ne nevezzük már keresztényüldözésnek.

$pi$ 2016.11.27. 16:07:55

@karandash: "Egyházaknak, mivel eleve adóelkerülésre optimalizálták őket és a csúti vajda propagandáját nyomják, semmitől se kell tartaniuk. "

Az egyházaknak a gyurcsány feri alatt sem volt mitől tartaniuk. Akkoriban a feri propagandáját nyomták volna? :D

Boost Boosted 2016.11.27. 16:15:16

a jó kurva anyádból nevelj te keresztényt. buta a magyar mint a segg és nem csak hogy észre sem veszi azt hiszi hogy okos. kibaszott egy pöcegödör ország agyatlan droidokkal megérdemlitek amit kaptok.

élhetetlen 2016.11.27. 16:16:37

@torró: "Látszik hogy öregszem "56" előtt!". Képzeld, így is értettem. (mosoly)

Boost Boosted 2016.11.27. 16:17:58

debil az összes vallás a buta emberek kapaszkodója:) valaki nagyon okos volt mikor kitalálta a vallásokat de rothadt nagy hazugság az összes legyen az bármelyik.

Boost Boosted 2016.11.27. 16:20:10

@Pisti 90: segg hülye vagy beleillesz a tarsadalmadba:)

Sir Galahad 2016.11.27. 16:21:03

@egysmás: Jelen esetben inkább csak udvarias volt. Gondolom, mondjuk a vasárnapi ebédnél te sem azt mondod, hogy ettél már ennél finomabbat (pedig esetleg tényleg), hanem hogy de jó volt, kedves mama :) . Egyébként meg, persze, mint minden politikus, Lázár is szokott hazudni. Mi van olyankor? Semmi különös.

Nephin 2016.11.27. 16:21:32

A jó odala, hogy a gyerekek nagyon nagy részének ennyi lesz a templomozás.

Unokaöcsémet az anyja beíratta erkölcstanra elsőben, de az apja - a saját falusi, képmutató templombajáró anyja, azaz a nagymama sugallatára - átíratta hittanra. Oké. A gyerek harmadikra eljutott odáig a sok szirszar meg hétvégi kötelező misérejárás-misenaplótöltögetés miatt, hogy ha majd nem lesz muszáj, a közelébe se megy templomnak, talán még turistaként sem. :) Ja és érik nála a kérdés feltevése az egyik szeánszon, hogy "na és mi van a nagy repülő spagettiszörnnyel?" ... :)

Jakab.gipsz 2016.11.27. 16:22:06

@egysmás:
Tekintsd úgy az idő utazó paradoxonját mint ha csak egy szöveges matek feladat lenne, a sokféle is csak egyféle, ugyanazt jelenti, ugyebár hogy egy dologról beszéljünk, ha visszamennék az időbe és elszúrnám a szüleim randiját nem jöhetnék én létre, tehát vissza sem mehetnék az időben,
Nos ennek a story-nak a fordítottja (inverze), az ha felteszem úgy a kérdést, hogy Isten ezt a problémát hogyan oldaná meg, mert ugyebár bármit megtehet.
De csavarok a dolgon egy kicsit, hogy nehezebb legyen mert itt van a szabad akarat kérdése, tehát hogyan bizonyítja pl, Isten a saját létezését úgy, hogy az embernek nem mutatkozhatott, és nem avatkozhatott be sem csodával, sem tevőlegesen, mert ugyebár akkor megszegi a szabad akaratra vonatkozó ígéretét. Vedd észre közömbös, hogy valóban vagy ténylegesen ígért bár mit is vagy sem, ugyanis a szabad akaratunkba nem vagyunk korlátozva.
Tekintsd úgy, hogy ez egy házi feladat, csak egy fejtörő logikai játék, de létező probléma, márpedig létező problémát csak létező tud megoldani.

Ne foglalkozz azzal a mit a zsidó-papok állítanak Jahvéról, az egyik fele tévedés a másik fele hazudozás, mert elvesztetek valamit ez úgyszintén matematikai probléma csak még nem értik ők sem. Nem véletlenül gyűlölik és irigylik a kereszténységet, ugyanis az a Jézus nevű rossz-zsidó hozzájuk beszélt, (fogalma sem lehetett arról, hogy lesznek még keresztények) a megfeszítés és a per csak színjáték, az igazság mélyebben van elrejtve.

Ugye milyen érdekes? Nem olyan bonyolult ám mint ahogyan az első hallásra hangzik.

Martingrand 2016.11.27. 16:23:29

Azt nem értem,Németh Gábor (felesleges a nicknevekkel szórakoznod sztem)ha Magyarország ilyen szörnyű hely,ahol ilyen rettenetes diktatúra van,minek szült le az (időnként ex)barátnőd egy gyereket ide???mért nem húztok minél messzebb innen? Ja tudom,mert máshol nem tudnál megélni abból hogy nulla végzettséggel baromságokat irogatsz Mesterházyék megrendelésére...sztem a te kölyköd csak jól fog járni az erkölcstan órákkal,mert tőled ezen a téren nem sok mindent tanulhat majd...mindenesetre az összes,politikai megrendelésre írt blognál elrendelném a NAV vizsgálatot, mert kíváncsi lennék,mennyi pénzt ölnek ezekbe az általunk fizetett adóból...

Jakab.gipsz 2016.11.27. 16:25:23

@Márk_Márk:
Már hiányoltalak, időnként érdekes hallgatni egy kis gyűlölködést fel üdít, csak ennyire futja?

Jakab.gipsz 2016.11.27. 16:38:49

@Crystah Mastah: Lásd kicsit feljebb a válaszomat.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.11.27. 16:48:39

@Boost Boosted: szerencsetle, magyarorszag I. Istvan ota kereszteny orszag, ahhoz nem kell vakon hivonek lenni vagy templomba jarni
bar a hozzaszolasod stilusa biztos mas lenne ha valaki megnevel, legyen az az egyhazj vagy vilagi iskola
a liberalisok mar annyira liberalisok hogy elfogadnak mindent , meleghazassagot, meleg orokbefogadast, szexet buzulast a tv-ben, az ujsagokban, az ocsmany stilust, a kurvakat, a lereszegedes alapveto jogat a pesti utcakon
egyet nem fogadnak el
a kereszteny hivoket

n3spr3ss0 2016.11.27. 17:04:53

Buta,hülyíthető emberekkel nálunk ma is Dunát lehet rekeszteni,így a fidesz és a gyertyaszopogatók bátran támadhatnak a kereszténység nevében.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.11.27. 17:18:33

@n3spr3ss0: sosem gyujtassz gyertyat valaki emlekere? nem tartod a karacsonyt, a husvetot?

Kenicsiro 2016.11.27. 17:40:49

Ateista materialista iskolák mióta biztosítják a semleges világnézethez való jogot? Mi az, hogy semleges világnézet? Minden iskolában az evolúció és a materializmus a tananyag szerves része. A cikkíró fejében a baj már nem kicsi.

Dorinda41 2016.11.27. 17:41:19

Nem akarom ezt a szegény Lázárt elkeseríteni, de az összes belga muszlim terrorista katolikus iskolában tanult

2016.11.27. 17:41:35

@$pi$: Gyurcsány is be volt szarva tőlük, meg úgy volt vele liberálisként, hogy nem baszogat senkit a vallása miatt, mert az nem demokrata dolog, mert azt hitte, akkor őt se baszogatjaajd senkinaz ateizmusa miatt. Úgy gondolhatta, ha békénhagyja az egyházakat, akkor majd nem prédikálják ki a templomban. Tévedett, én pont Gyurcsány regnálása alatt hallottam egy katkó pap szájából, hogy Gyurcsányt a sátánnal emlegeti egy lapon és feltette a kérdést a hallgatóságnak, hogy ki öli már meg végre...

Kenicsiro 2016.11.27. 17:50:01

Elképesztő ez a keresztény gyűlölet propaganda liberális oldalról. Az aberrációt viszont messzemenőkig támogatják. Beteg világ ez.

$pi$ 2016.11.27. 17:56:58

@karandash: "Gyurcsány is be volt szarva tőlük"

Oké, ha jól értem, akkor a keresztény egyházak nem fizetnek adót az orbán alatt, mert egy követ fújnak vele, a gyurcsány alatt meg azért nem fizettek, mert a feri félt tőlük.

A megyó alatt? Az mdf alatt miért nem fizettek? Okés, mikor is fizetett a keresztény egyház adót a magyar államnak? Elárulom neked, soha!

$pi$ 2016.11.27. 18:02:34

@Kenicsiro: "Minden iskolában az evolúció és a materializmus a tananyag szerves része."

Az iskolában a kommunista ideológia is tananyag meg a náci fajelmélet is. Tudod miért? Azért, hogy tudd mi az. Tanuld meg mi az. Nem azért, mert el kell hinni mint ahogyan a templomban.

A tudományban pont ez a lényeg: nem kell elhinni semmit. A vallásban meg pont az ellenkezője a lényeg: el kell hinni. Az oktatás meg a prédikálás közt nem az a különbség, hogy mi a téma, hanem az, hogy el kell hinni vagy nem kötelező elhinni.

Kenicsiro 2016.11.27. 18:11:06

@$pi$: a modern természettudomány materialista feltételezéseken alapul, benne a tudóssal, mint szubjektív tényezővel. Ennyit a modern tudomány hitelességéről. Aki az anyagban hisz, annyi értelme nincs az életének, hogy reggel felkeljen az ágyból, és mozduljon csak egy pár cm-t.

Dionysos 2016.11.27. 18:18:22

A cikk rettenetesen félreinformált, de az is lehet (sőt valószínű), hogy tudatosan ferdíti el a tényeket. Attól függetlenül, hogy mit gondolunk Lázár kijelentéséről, ez az írás már a bevezetőben leleplezi, hogy ostobaságból és ideológiai megfontolásból született. "VIII. Henrik kezdte el az állam és az egyház elválasztását..." Ez égbekiáltó és nyilvánvaló baromság!!! VIII. Henrik volt az, aki magát az angol egyház fejévé nyilvánítva a katolikus középkor számára ismeretlen módon olvasztotta egybe az állami és egyházi hatalmat. Itt éppen nem elválasztásról, hanem összemosásról volt szó! No, de itt lepleződik le az ideológia! Ha az állam tiporja sárba az egyház szabadságjogait, az persze oké, az felvilágosult dolog, de ha az egyház akar erkölcsileg hatni az államra (mint ahogy az kötelessége és joga), az már maga a sötét középkor! Atyavilág, milyen nagy primitívség ez, az Index-szel együtt, amelyik meg ezt a sületlenséget kiposztolja, belinkeli! Szégyelljétek magatokat mind!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.11.27. 18:19:41

@$pi$: en nem jartam egyhazi iskolaba, de szerintem ott tanitanak, nem predikalnak
igen bibliat is, vallastortenetet is, ami nagyon helyes
predikalni a templomban szoktak
en ugy vagyok kereszteny, hogy tala ketszer voltam ejfeli misen, semi mas kozom az egyhazhoz /persze barhol jarok megcsodalom a templomokat, de nem jarok misekre, meg gyonni, ilyenek/
de attol meg kereszteny vagyok, hogy nem erdekel az egyhaz mukodese
ismerem a bibliat, erdekel,, tartom a kereszteny unnepeket, elitelem a mar -mar sodoma-gomora jellegu eletvitelt, nem ertek egyet a homoszexualisok hazassagaval es orokbefogadasaval, ellenzem az abortuszt
kedves liberalisok ezzel en nem bantok meg senkit, haggyatok meg ezt a jogomat nekem, ami tizedannyi amit magatoknak koveteltek
thx

torró 2016.11.27. 18:22:52

@$pi$:
Tudod hány iskolát működtetett, és, működtetnek ma is az egyházak? Érdekes módon, ahogy előrébb jeleztem, a Kádár rendszerben a vezetők gyerekei majdnem mind oda jártak. Mert jó iskolák voltak. Azonkívül rengeteg karitatív tevékenységet végeznek. Ezért nem kellett nekik fizetni.

nu pagagyí 2016.11.27. 19:20:17

@Kenicsiro: Biztosan Isten is tud repkedni az űrben, bár erről még nem győződhettünk meg, de a "modern természettudomány" ezt az embernek is lehetővé tette.

Jakab.gipsz 2016.11.27. 19:24:10

@Dionysos: Így igaz, ezek a félig sem művelt, elmebajos libsi csőcselék értelmiségi köntösbe előjogokat követel, követelőznek kioktatnak, és le nácizzák azt aki gondolkodni mer.

nu pagagyí 2016.11.27. 19:28:07

@Dionysos: Az egyház csak akkor lehet szabad, ha nem függ az államtól.

exterminador 2016.11.27. 19:34:52

@Kenicsiro: hát igen, ez van. Az életnek nincs értelme. Csakis önmagáért és önmaga miatt létezik. Legyél erős.

2016.11.27. 19:59:00

@droid_:
@egysmás:

" az a velemeny, hogy nemletet lehetetlen bizonyitani, hibas. ebbol nem kovetkezik, hogy barminek a nemletet, akar haromszinu elefantet, feltetlenul lehetne bizonyitani.
konkret pelda, szamok nelkul. egy konyvtarban letezik egy konyv, amely pontosan felsorolja a konyvtar azon konyveit (cim szerint), amelyek nem emlitik meg sajat magukat (cim szerint). a konyv nemletenek bizonyitasa? "

1 Egy vélemény nem lehet hibás.
Ez most látszólag mellékes, de komoly vitákban ilyen hiba rettenetes torzulásokat okozhat abban, hogy az egész okfejtésnek van-e bármi értelme.
2. Az, hogy tudsz írni egy paradoxont, az egyetlen egy dologra bizonyíték. Hogy létezik paradoxon. Mikor azt állítod, hogy nincs ilyen könyv, az nem különbözik attól, hogy nem létezik egy másodfokú egyenletnek három megoldása.
Mindkettő absztrakciós folyamat eredménye.

Ha közös malomban akartok őrölni, akkor ebben az esetben meg kell különböztetni két dolgot egymástól:

Ami NEM LÉTEZIK vs ami NEM LÉTEZHET

Azt be tudod bizonyítna, ami nem létezhet. Lásd: fenti példák. De ez mind absztrakció lesz. Ami nem létezik, annak a nem létét nem tudod biznyítani.

2016.11.27. 20:06:37

@Jakab.gipsz:

"ha visszamennék az időbe és elszúrnám a szüleim randiját nem jöhetnék én létre"

Hagy csavarjak én is egyet ezen! ;)
Definiáld: mit is jelent pontosan "visszameni az időben"?

A többit egy kicsit túltotad! :D
Maga a mindenható (értsd: Isten) az egy paradoxon az emberi logika szerint.
De pl. a visszamész az időben, elszúrod szüleidet az nem az, mert még definiálni sem fogod tudni, mi a bánatot jelent. :)

apro_marosan_petergabor 2016.11.27. 20:07:39

@rasztaszív: Nem hülyeség, marhaság. + hazugság.

rasztaszív 2016.11.27. 20:20:22

@apro_marosan_petergabor: ha tudnám,miről beszélsz,ezzel valószínűleg még úgy sem győznél meg...:)

kewcheg 2016.11.27. 21:10:30

A kereszténységünk maga a civilizációnk. Nélküle, meg a zsidó, római hagyományunk nélkül itt most maga a sötét,barbár "középkor", az ember embernek farkasa lenne. Minden ami szép és jó - a csillogó-villogó városok,autópályák, az hogy nem tudjuk elviselni a szenvedő gyerek látványát, a nyomort, stb. Jézus szavaiból, meg az Ószövetség igéiből fakad....

2016.11.27. 21:12:32

@kewcheg:

Ámen!
Nem teszek fel olyan keresztkérdést, hogy mire is alapozod, amit írsz. ;)

Jakab.gipsz 2016.11.27. 21:14:57

@MikeBoy: Ezt a példát úgy nevezzük gondolat kísérlet, egy logikai konstrukció a létezés megértését érintő kérdések vizsgálatához.
Persze ha tégedet a gólya hozott akkor ilyesmivel nem foglalkozz.
De ha nem tudnád vannak olyan természeti törvények is amelyeket tudunk definiálni, például, tudjuk hogy egészen biztosan kaotikus rendszert eredményeznek, de nem tudjuk determinálni, hogy miért történik mind ez.

2016.11.27. 21:19:28

@Jakab.gipsz:

Mellébeszélünk? :D
Figyelj! Totál mindegy, hogy gondolat vagy valós a kísérlet, ha a fogalmak amiket használsz nem tisztázottak benne, nem lesz sok értelme.
Nyilván azért nem mondtad meg, mit jelent időt utazni, mert bajos lenne megfogalmaznod.
Ez nem baj, de akkor meg minek is kísérletezel vele gondolatban?

Jakab.gipsz 2016.11.27. 21:19:31

@kewcheg: Hemzseg a kommented a csúsztatásoktól összemosástól szóval zagyvaság.

2016.11.27. 21:25:44

@Jakab.gipsz:

"De ha nem tudnád vannak olyan természeti törvények is amelyeket tudunk definiálni"

Na itt kezdődnek a gondok.
Tudod a definiálásnak legalább három szintje van és még csak nem a szimplán tudományos definíció a legszigorúbb. Ezt figyelembevéve ebben az univerzumban nagyjából azt definiálsz, amit csak akarsz.
Az időutazást pl. felőlem a leggyengébb szinten is definiálhatod, csak mond meg, hogy mit jelent?

2016.11.27. 21:29:39

@Jakab.gipsz:

De hogy rövidre zárjam ezt egy konkrétummal:
"ha visszamennék az időbe és elszúrnám a szüleim randiját nem jöhetnék én létre, tehát vissza sem mehetnék az időben, "
Kérdés: mi alapján is állítod azt, hogy ha egyáltalán vissza tudsz menni az időben és találkozol a szüleiddel az ugyanaz a "valóság" lesz, mint amit egyszer már átéltek ahhoz, hogy te megszülethess?

Jakab.gipsz 2016.11.27. 21:47:36

@MikeBoy: Tisztázd a tojás, tojás fogalmát, és még is tudod mit jelent. Te például létezel mert időben is létezel azaz van előzményed mert gyermek is voltál és szüleid is vannak és nekik is vannak szülei, ezt úgy is hívhatjuk, hogy folytonosság eredménye szerint vagy jelen. Akkor lehetnél idő utazó, ha abszolút eltudnád magadat szigetelni az egész univerzumtól, és kívülről figyelnéd meg az itt zajló eseményeket mint egy videó filmet, ezt oda és vissza felé is tudod játszani, megvágni beavatkozni. Vagy előre menni az időben és megtudni a jövőheti lottó számokat. Ne azt kérdezd, hogy hogyan lehet megvalósítani, mert nem lehetséges számunkra, mert részei vagyunk az univerzumnak, azaz benne vagyunk. Istenről viszont úgy gondolkodtak a régiek, hogy e-világ felett tehát kívül áll, és beavatkozhat a világunkban folyó eseményekbe, vagy folyamatosan igazgatja, ezt nevezzük monoteizmusnak.

Jakab.gipsz 2016.11.27. 22:09:24

@MikeBoy: Igen, nem egy könnyen érthető dolgok ezek. Sajna a cikk szerzője egy eleve ostoba tudománytalan hülyeséggel indított támadást, olyan témához nyúlt amiről fogalma sem lehet.

Attlass 2016.11.27. 22:48:02

Minden gyerekből keresztényt akar nevelni? Próbálja meg az én gyerekeimmel. Csak merje megpróbálni!...

morph on deer 2016.11.27. 22:49:24

@$pi$:
"Tudod miért? Azért, hogy tudd mi az. Tanuld meg mi az."

Mert valóban ez lenne a lényeg!

Hogy te magad légy képes döntést hozni - a tudásod, ismereteid birtokában - arról, hogy mit tartasz helyesnek/helytelennek, és ne csak a mások (politikusok, klérus, egyéb világmegváltók, stb) által feltálalt előregyártott gondolatokat légy képes szajkózni, hogy hit pótljaatudást...

Teljesen egyetértek.

morph on deer 2016.11.27. 22:58:41

@torró:
"Mert jó iskolák voltak."

Így igaz!
Kevés volt belőlük és tényleg többnyire a legjobbakkal dolgoztak.
Csak az a kérdés, ha már minden sarkon lesz még néhány, akkor ez csak a mennyiség növekedését fogja jelenteni, mert a rendelkezésre álló oktatók hirtelen nem fognak 'megtáltosodni', és 'szaporodni' egyik napról a másikra.
Vagy nem?

morph on deer 2016.11.27. 23:04:15

@kewcheg:
"...itt most maga a sötét,barbár "középkor", az ember embernek farkasa lenne."

Nem mondod..!
Micsoda különbség...

$pi$ 2016.11.27. 23:06:55

@Jakab.gipsz: "Vagy előre menni az időben és megtudni a jövőheti lottó számokat. Ne azt kérdezd, hogy hogyan lehet megvalósítani, mert nem lehetséges számunkra,"

Hahh, te nem tudsz előrre menni az időben és nem tudod megnézni a jövő heti lottószámokat? Nagyon gáz, nekem ez semmi nehézséget nem jelent.

", és beavatkozhat a világunkban folyó eseményekbe, vagy folyamatosan igazgatja, ezt nevezzük monoteizmusnak. "

Nem, monoteizmusnak azt nevezzük, amikor azt mondják, hogy egy isten van. Nem nulla, nem három, hanem pontosan egy. A keresztények azt állítják, hogy ők maguk monoteisták, mert azt gondolják, hogy csak egy isten van, de igazából elég komoly szellemi gimnasztikát kell ehhez bemutatniuk szegényeknek, hogy az apa is ugyanaz, meg a fiú is ugyanaz, de azért beszélgetnek egymással meg ilyenek.

Amire te gondolsz szerintem az az, hogy "omnipotent", azt jelenti, hogy az isten mindent megtehet, mindenható. Ez persze önmagában ellentmondás, amire persze már száz évekkel ezelőtt felhívták a keresztények figyelmét (tud -e az isten olyan nagy követ teremteni, amit már ő sem tud felemelni), persze nem sok sikerrel. A megoldást a keresztények számára az jelentette, hogy "az ilyen kérdések az ördögtől valók".

A tudományban persze az ilyen érvelést nem fogadjuk el, pedig meg kell mondanom jópár vizsgán szívesen használtam volna. :D

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2016.11.27. 23:48:07

@MikeBoy: ami nem letezhet, az nem letezik, nem vitas igaz? ha az allitas az, hogy 1) valaminek a nemletet lehetetlen bizonyitani, mert az 2) indirekt bizonyitas nem mukodik a valosagban, akkor ennek cafolatara elegendo egyetlen pelda is arra, hogy 1) valaminek a nemletet lehet bizonyitani (akar olyan dologet, ami nem is letezhet) 2) ezt indirekt modon megtenni egy valos peldaval, amiben kezzelfoghato dolgok vannak. marpedig az allitasok ezek voltak. ha hasznalok egy paradoxont, pl a naiv halmazelmelet Russell fele ellentmondasat kicsit atfogalmazva, az csak annyit jelent, hogy kenyelmes peldat valasztottam, nem azt, hogy a cafolat nem megfelelo. nyilvan olyan dologrol, aminek a letet semmi sem zarja ki, nem lehet elvi modon bizonyitani, hogy nem letezik, de en nem is allitottam, hogy minden nemletezo nemletet bizonyitani lehet, sot ami azt illeti, ezt az allitast kifejezetten elutasitottam.

Pukka Pad 2016.11.28. 00:06:12

@$pi$: Tényleg ennyire futja? Siralmas.

2016.11.28. 00:16:14

@droid_:

"valaminek a nemletet lehet bizonyitani (akar olyan dologet, ami nem is letezhet)"
NEM! A zárójeles rész nem igaz!!!!
Nem tudsz átugrani egy definíciós falon. :)
A bizonyítás az egy absztrakciós folyamat. Ez tény.
És ebből az következik, hogy csak arról tudod bizonyítani, hogy nem létezik, ami nem is létezhet a tudásunk szerint.
A könyves példád ebből a szempontból ugyan az, mint a másodfokú egyenlet harmadik megoldása.
Mindkettő absztrakciós folyamattal vezethető le, hogy miért nincs.

"nyilvan olyan dologrol, aminek a letet semmi sem zarja ki, nem lehet elvi modon bizonyitani, hogy nem letezik"
Erről van szó. Csak azt lásd már be végre, hogy az ezzel:
"És ebből az következik, hogy csak arról tudod bizonyítani, hogy nem létezik, ami nem is létezhet a tudásunk szerint."
ekvivalens állítás és cáfolja ezt:
"valaminek a nemletet lehet bizonyitani (akar olyan dologet, ami nem is letezhet)"
HISZEN! Aminek a létét bármi is cáfolja az NEM LÉTEZHET!

Tehát utoljára vesd össze a két állításod és találd meg az ellentmondást végre:

"valaminek a nemletet lehet bizonyitani (akar olyan dologet, ami nem is letezhet)"
VS
"nyilvan olyan dologrol, aminek a letet semmi sem zarja ki, nem lehet elvi modon bizonyitani, hogy nem letezik"

Jakab.gipsz 2016.11.28. 00:44:30

@$pi$: Egy középkori szófordulattal mit bizonyítasz, például, hogy nem ismerték a hatás ellenhatás fogalmát, tehát ez számukra talány volt, de a bacikat sem ismerték, miféle érv ez, számunkra már nem érv.
Mert például ha behelyettesíted a követ a töltés fogalmával, nyilvánvalóvá válik az univerzum kiegyensúlyozottsága, pozitív-negatív, töltések paritásba vannak. És most rakja fel szépen a kezét az aki tudja "mi a csuda az amit töltésnek nevezünk", no ezt sem tudja senki sem.
Tehát akkor hogyan is állunk azzal a kővel, amin nyilván állnia kell ha másikat is akar csinálni vagy a kettőt egyszerre készítette. Az idő utazást nem szükséges nekem determinálnom, ha megszeretném tudni az inverzét, ugyanis ezt a problémát ha létezik, már akkor megoldotta mielőtt én ezt a kérdést fel tettem volna. Tehát a kérdés így hangzik Teremtőnk létezel vagy sem? Ez a mondat egy kérdés lényege. Valós logikus és értelmes ez a kérdés igen vagy sem, ha igen a megfelelő válasznak a rendelkezésünkre kell, hogy álljon éspedig egyértelműen. Ugyanis ha ez a kérdés nem értelmes a papok milyen alapon nyiszálgatják a pöcsöket.
Vegyük észre a római birodalom nyelve a latin volt nem az arámi, a korai keresztények csak áthallottak egy ígéretet és pedig azt, hogy eljön még e-földön a béke és a bölcsesség kora, ezt az ígéretet vették komolyan a kifosztottak és becsapottak és ez az a "valami" amiben már érdemes volt "hinni", üvöltöző csőcselék arcába szelíd mosollyal, vissza nézni, ostoba barmok azt hiszitek tiétek a hatalom.
Hova lettek az arénában üvöltöző, pöffeszkedő hatalmasok akik azt hitték bármit megtehetnek. Így megfogalmazva talán még a "kereszténység sem érti önmaga lényegét" és azokat a körülményeket, amelyek a létrejöttét szükségessé tették.
Ez a felvázolt gondolat menet, csak arra való, hogy a teológusaink is gondolkozzanak el egy kicsit.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2016.11.28. 00:46:57

@MikeBoy: ezert kezdtem ezzel: ami nem letezhet, az nem letezik, nem vitas igaz? melyik a bovebb halmaz? mirol szolt az allitas? ha a bovebb halmazra (azaz: altalanosan) tettunk egy hibas allitast, elegendo-e egy szukebb halmazon (azaz: specialisan, majd peldaval) bemutatni, hogy az allitas hibas?

megfejtes: nem vitas. ami nem letezik. ami nem letezik. elegendo.

Pukka Pad 2016.11.28. 00:52:46

@Én de genere Mi: Ezt a hülyeséget honnan veszed? Ki beszélt itt engedelmes hívőről?

Pukka Pad 2016.11.28. 00:59:42

Ez egy meglehetősen álságos, félinformációkat tendenciózusan előadó vallásellenes bejegyzés.
Olyan szinvonalú, amilyen már az 50 - es, 60 - as években is gáz volt. A legbornírtabb tudszoc és polgazd oktatók sem mertek ilyen szinten vallásellenes kritikákat előadni. Kár ilyesmivel hergelni az egyébként is félművelt, álintellektuális futamokat előadó blog-társadalmat.

Serivor 2016.11.28. 01:10:53

@MikeBoy: "Ami nem létezik, annak a nemlétét nem tudod bizonyítani."

Azért ez egy kicsit erős állítás. Megszámlálható alaphalmazon elég csak megszámolni, és ha nulla darabot találsz, akkor nem létezik. Ettől persze még létezhetne, de most éppen egy se létezik.

(Nem olvastam végig a vitát, és egy nap alatt biztosan voltak ennél nagyobb logikai bukfencek is, nem téged akarlak bántani, csak azért írtam, nehogy véletlenül valaki elhiggye. :))

varisztor 2016.11.28. 05:45:58

@Sir Galahad: Ezzel még várjál...az a gyanúm, hogy valami elkezdődött. Mifelénk is feszegeti a helyi párttitkár elvtárs az iskola egyházi iskolává válását. Fura világ körvonalazódik, ilyen félfeudáslis szocializmus, ahol lesznek a földesurak és a párttitkárok, néha egy személyben, néha szimbiózisban egymással.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.28. 05:53:47

Világnézetileg semleges iskola NEM létezik.

nu pagagyí 2016.11.28. 05:56:57

@Visceroid: Csődbe megy az ország, vagy kipurcan a diktátor.

nu pagagyí 2016.11.28. 06:00:00

@maxval bircaman BircaHang szerk: Hogyne lett volna, de úgy tűnik most már nem lesz.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.28. 06:06:05

@nu pagagyí:

Az ateista, liberális iskola nem semleges, hanem ateista és liberális.

rasztaszív 2016.11.28. 06:55:20

@maxval bircaman BircaHang szerk: az ideológiai semlegesség létezik.az ideológiailag semleges iskola nem ateista,vagy liberális,hanem semleges.

nu pagagyí 2016.11.28. 07:08:01

@maxval bircaman BircaHang szerk: A tudományt keverheted az ateizmussal. Nehéz az informatikába, fizikába, nyelvtanba belekeverni a vallást. Az iskolának pedig a valós tudás átadása az egyik fő feladata. Állami iskoláról beszélek természetesen. Attól, hogy nincs hittan nem jelenti, hogy egy iskola ateista, pusztán nem részesíti előnyben az egyik hitet egy másikkal szemben. A hit mindenkinek a magánügye, az iskolára ebből annyi tartozik, hogy ismerteti a sokféle hiedelemvilágot. A "liberális" pedig nem világnézetet jelent, hanem különböző világnézetű emberek békés egymás mellett élésének módszere. Mivel egy köztársaság mindenféle világnézetű polgár közös állama, elvárható, hogy az állami iskolák világnézetileg semlegesek legyenek. Aki világnézeti suliba akarja járatni a gyerekét, az ne az állami oktatást válassza, minden egyháznak és szektának van saját intézménye.

gmihaly621 2016.11.28. 07:12:00

Az internacionalista, "antinacionalista" elvtársak miatt 45, vagy még több év alatt lejáratott "keresztény - nemzeti", ugye, szóba sem jöhetett, pedig abba még a zsidó is belefért - Kodály Zoltán pl. így gondolta. Nem úgy tűnt, hogy Lázár olvasta volna a szöveget, pedig ezzel a párosítással, ha rááll a beszélőkéje, jobban járt volna. Mert abba másképp kötöttek volna bele a dekkoló elvtársak.

Void Bunkoid 2016.11.28. 07:28:53

@bbwd: tudom, hogy akadékoskodásnak tűnik, de ha a fasizmus olyan jó és szép dolog volt, és imádták, akkor Mussolini miért nyilvánosan meggyalázva, fejjel lefele lámpavasra kötve végezte?

látjátok feleim szümtükkel 2016.11.28. 07:47:31

@midnight coder: "Elkúrtuk, oszt jónapot."

Ne tessék összemosni! Használj színfogót!

Egyiket a nagy(?), jobboldali keresztény oldali politikus nő mondta, a másikat egy kormányfő, mint beismerő vallomást. A kettő erősen eltér egymástól. Vagy a kereszténységnek nem alapja a bűneik bismerése, He? Ezt egy vallás nélküli politikusnak kell megtennie? Szóval mi is van ezzel a nagy bűnbánással, kereszténységgel?

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.28. 07:51:29

@rasztaszív:

Ideológiai semlegesség nem létezik, esetleg a természettudományokban igen, de a humán tudományokban ez képtelenség.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.28. 07:52:50

@nu pagagyí:

Az a nézet, hogy a hit mindenkinek a magánügye már NEM semleges nézet eleve. Szóval már itt bukik elméleted.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.28. 07:53:58

@nu pagagyí:

"A "liberális" pedig nem világnézetet jelent, hanem különböző világnézetű emberek békés egymás mellett élésének módszere."

A liberalizmus egy politikai eszme, s nem jelent semmilyen együttélést.

"Mivel egy köztársaság mindenféle világnézetű polgár közös állama, elvárható, hogy az állami iskolák világnézetileg semlegesek legyenek."

Mivel nincs világnézeti semlegesség, így kár beszélni róla.

Void Bunkoid 2016.11.28. 07:56:36

@Pukka Pad: habár valóban vallásellenes a cikk, de a legtöbb "kommunista-ateistának" - akár nevezhetsz engem is annak - az a baja a vallásokkal, hogy - és nemcsak a kereszténység, szinte BÁRMELYIK vallás, talán a buddhizmus kivételével - leginkább egy pótszer, egyfajta "magyarázat" olyan dolgokra, amit az emberek MÉG nem értenek (lásd véletlenül kifordított dinoszauruszkövület az tutira "óriások" vagy "sárkányok" csontja, természetesen óriás alatt a humanoid mesefigurát értik, ami NEM létezett soha), és ezeket a "magyarázatokat" tényként, készpénzként kezeli, amiket tilos nemhogy tagadni vagy cáfolni, még megkérdőjelezni sem.

Ha netán valaki mégis megpróbálná, akkor ez ugye problémát jelent. Az egyház pedig - akárcsak a jelenlegi félklerikális vezetésünk - ha valami kínos, vagy netán bizonyító erejű lenne abban a dologban, hogy a mindenit, hát a mindentudó mégsem tud jól mindent - az ilyen problémás dolgokkal egyszerűen NEM FOGLALKOZIK, elfordítja a fejét és nem vesz róla tudomást (ennek a világi leképezése a pár hete lezajlott, nem eredményes népszavazás, aminek eredménytelenségéről a kormány egyszerűen nem vett tudomást, és továbbra is ugyanazt prédikálta, mint előtte - persze szép csendben azért kispadra tették a dolgot azóta, minél kevesebb csinnadrattával, mint annak idején Gyurcsány "majd idővel megunják és hazamennek" kijelentése...).

Annyiban legalább fejlődött a keresztény egyház, hogy most már csak így elfordítja a fejét a számára kínos dolgoktól, nem pedig megsütögeti a kételkedőket egy póznához kötözve. De attól még ugyanúgy nem problémamegoldó jellegű út.

Void Bunkoid 2016.11.28. 08:04:09

@Void Bunkoid: ja, és mielőtt lekommunistázod az ateistákat, a leginkább kommunizmusra hasonlító államberendezkedésben, a Szovjetunióban pl hasonlóan vallásos révülettel működött a dolog, sőt, ugyanez a struccpolitika jellegű dolog (ha nem nézünk oda, akkor nem is létezik a probléma) működött ott is, csak említeném azt, hogy köztudott volt, államilag ki volt kommunikálva, hogy a Szovjetunióban nincs prostitúció, és nem léteznek sem kábítószerfüggők, sem sorozatgyilkosok...

Szal bárhogy próbáljátok ráhúzni ezt a vörös vizes lepedőt az ateistákra, speciel nekem ateistaként a kommunizmus SEM tetszik. Meg úgy általában semmi nem, ami fanatizált, buta tömegek manipulálásán alapul.

rasztaszív 2016.11.28. 08:15:17

@maxval bircaman BircaHang szerk: az oktatásban igenis létezik ideológiai semlegesség.kizárólag az agresszív parazitizmusotok miatt nem létezhet számotokra.

rasztaszív 2016.11.28. 08:17:15

@maxval bircaman BircaHang szerk: a hit magánügy.de,persze,magyarázzam el egy piócának,hogy a vérem nem az övé...

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.28. 08:20:36

@rasztaszív:

A hit nem magánügy, hiszen eleve közösséget feltételez. A közösség pedig valamin alapszik. Persze alapulhat a közösség ateista alapon is, de az ugyanúgy nem semleges, mint a keresztény alap.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.28. 08:21:19

@rasztaszív:

Utópia, hogy van semleges oktatás. Nincs, a semleges oktatás az oktatás hiánya.

rasztaszív 2016.11.28. 08:24:53

@maxval bircaman BircaHang szerk: a hithez nem kell közösség.esetleg te nem tudod ezt elképzelni.ugyanez a helyzet a semleges oktatással.attól,hogy ti ilyenre képtelenek lennétek,még van.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.28. 08:28:13

@rasztaszív:

Nincs semleges oktatás, minden tárgy valamilyen szempontot tükröz. Már egy történelemkönyvben a tények sorolása sem semleges.

A hit kollektív jellege evidencia. Nyilván nem csak kollektív, de az is. Aki ezt tagadja, az nem tudja mi a vallás.

rasztaszív 2016.11.28. 08:31:43

@maxval bircaman BircaHang szerk: ez nem a templom,itt nem kinyilatkoztatni kell.bár lehet,csak nevetséges...:)))

látjátok feleim szümtükkel 2016.11.28. 09:03:09

@maxval bircaman BircaHang szerk: "Ideológiai semlegesség nem létezik,..."

Ezt megmondhatnád Orbánnak is, aki a Trump megválasztása kapcsán azt találta mondani, hogy ő nem ideológia mentén lesz elnök. Akkor mijacsuda mentén? Mert ugyél eddig is jó volt a gazdasági kapcsolat az usával, csak az ideológia mentén voltak eltérések. Gondolom ezért nem hívták meg már nagyon régen. Ideológiailag.

látjátok feleim szümtükkel 2016.11.28. 09:06:42

@maxval bircaman BircaHang szerk:

A hit kollektív jellege nem evidencia. Vannak magányos hívők is.
A valláshoz kell a kollektív jelleg, mert anélkül egy, meg sok ház sem jött volna létre ( egyetlen vallási vezető sem kéne ). Miért is nevezik egyháznak?

Tutta maga, hogy vannak hívők, akik nem vallásosak?

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.28. 09:10:14

@látjátok feleim szümtükkel:

Orbán államférfi, nem filozófus. Az államférfi meg a gyakorlat ember: sokszor kell mindani sok ökörséget. Ez a politizálás művészete.

Ne próbálj protokoláris és praktikus mondantokból politikai filozófiát kiolvasni.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.28. 09:11:09

@látjátok feleim szümtükkel:

A kereszténységben, az iszlámban, a judaizmusban ez nem lehetséges. ezek mind közösségi vallások.

látjátok feleim szümtükkel 2016.11.28. 09:17:53

@maxval bircaman BircaHang szerk: "Ne próbálj protokoláris és praktikus mondantokból politikai filozófiát kiolvasni."

Értem, ezt csak neked/nektek szabad. Szóval hazudhattok, csak más ne tegye.:D

Void Bunkoid 2016.11.28. 09:22:48

@maxval bircaman BircaHang szerk: no de látod, itt a nagy különbség. Te szeretsz egy nyájban birka lenni - hiszen a neved is ezt tükrözi -, akinek majd egy pásztor megmondja merre kell menni, füvet ad a szájába meg minden. Van, aki inkább gondolkodó ember szeretne lenni, akár van hite, akár nincs, de nincs szüksége arra, hogy mindenáron valaki alá tartozzon, meg valaki megmondja neki.

látjátok feleim szümtükkel 2016.11.28. 09:23:10

Azért 45 előtt ha a cseléd nem ment vasárnap a misére, az uraság erősen és csúnyán rénézett. Ezt a nagyapámtól tudom, aki nem volt vallásos, de hitt abban, hogy nem muszáj egyik embernek ( földes úrnak ) kizsákmányolni a másikat ( őt ). Elment a misére, mert 8, azaz NYOLC szájat kellett etetnie a saját és a felesége száján kívül ( arról most nem értekeznék miként élt az uraság, és miként a nagyapám családja az egy szobában és közös konyhában ). Sajnos a templomba járástól nem lett több a kenyerük. Ennyit a vallás kollektivitásáról.

Sok nagyapám van a világban.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.28. 09:39:17

@Void Bunkoid:

Minden nyájban birka, csak van aki olyan buta, hogy ezt nem veszi észre.

Pukka Pad 2016.11.28. 10:03:30

@Void Bunkoid: mindkettőhöz: ez a magyarázat még vulgármarxista szinten is gyönge. S eszemben sincs lekommunistázni egy ateistát, mert vannak nem kommunista ateisták és kommunista keresztények is, bár ez utóbbi meglehtősen érdekes dolog, de Dál-Amerikában "működött". Semmiféle vörös vizes lepedő nincs, legalábbis abban az értelemben, ahogy te elképzeled. A vörös lepedő a kommunisták sajátja, elég lenne ezt rájuk meg a gyilkos, embertelen tevékenységükre húzni.
Továbbá a vallásokról leirt eszmefuttatásodat érdemes finomítani, mert bizony sok hiányosság van benne. De itt nem segíthetek, léteznek használható és jó könyvek ezen a területen. Csak meglehetős nyitottság és előítéletmentesség kell a megértésükhöz. Végezetül - az én tapasztalataim szerint - a keresztény egyházak zöme egyáltalán nem fordítja el a fejét a világban lévő problémák elől, sőt.

Sir Galahad 2016.11.28. 10:08:04

@varisztor: Ehhez képest én tudok olyan városról, ahol az iskolák államosítása elől adtak egyházi kézbe az önkormányzati iskolákat - és akkoriban a polgármester baloldali volt.

Pukka Pad 2016.11.28. 10:16:11

@rasztaszív: egyrészt, valóban nincs világnézetileg semleges oktatás, nem is lehet. mivel az oktatás, mint folyamat, interperszonális esemény, a pedagógus világnézete nem elhanyagolható ebben a kérdésben.
A másik: a hit megélése általában a vallásokon keresztül történik, tehát a hit - nyilván a hit jellegétől függő mértékben - de kollektív jellegű. A kereszténység például éppenhogy ilyen, mégpedig a krisztusi tanítás alapján: sok idézetet lehetne ennek alátámasztására találni Szentírásban. Az már más kérdés, hogy a vallások vezetői hogyan élnek vagy visszaélnek azzal a 2hatalommal", amihez hozzájutottak.

rasztaszív 2016.11.28. 10:39:46

@Pukka Pad: csak ti nem bírjátok elképzelni,hogy lehet olyan.a pedagógus világnézete,ha tisztességes,igenis elhanyagolható kérdés,hiszen egy becsületes pedagógus nem a saját világnézetét kéri számon.egyszerűen nem bírtok abból kiindulni,hogy létezik tisztesség is.

a hithez pedig nem kell vallás.írták fentebb.de ez is ugyanaz : úgysem fogod föl.

Attlass 2016.11.28. 10:41:31

@karandash: Maximálisan egyetértek Önnel! Az egyházakat tartsák el a hívek! Az államnak nincs joga azok adóját is erre fordítani akik egyébként nem élnek az egyházak szolgáltatásaival.
A vallásban ez bosszant engem a legjobban. Vagyis az, hogy az ország azon fele is eltartja az egyházat akik nem vallásosak, nem járnak templomba, nem hisznek a babonákban.

Attlass 2016.11.28. 10:49:38

@maxval bircaman BircaHang szerk: "Az ateista, liberális iskola nem semleges, hanem ateista és liberális. "

?!?!
Ön hallott már ateista iskoláról? Megtud nevezni nekem egy olyan iskolát amit ateista iskolának neveznek?

Attlass 2016.11.28. 10:56:18

Magyarország kormánya hittérit? Hazánkban ismét lesz máglyán égetés, keresztre feszítés? És ezt a kormányunk teszi?! irány vissza a sötét középkorba?

Most döntöttem el végleg, hogy a következő választáskor mindent megteszek azért, hogy ne a fidesz kerüljön ismét hatalomra.

Pukka Pad 2016.11.28. 11:02:15

@rasztaszív: jóember, nem tudod, hogy miről beszélsz, alapvető fogalmakkal nemvagy tisztában, mint ahogy itt nagyon sokan. A világnézet nem propagandát jelent, hanem világ nézetet: azt, hogy hogyan tekintek arra a világra, amelyben élek. Hogy hogyan élek ebben a világban. Te valami egészen elfajzott dologról beszélsz. Más élni egy világnézet szerint és más számonkérni valamit. Hol van ebben a tisztesség hiánya?
A hit-vallás kérdésben meg nincs kedvem itt vitázni, erre ugyanaz vonatkozik, mint amit az előbb írtam. Egy komoly és elmélyült hitnek vannak feltételei és következményei. Minden más ebből fakad. A megértéssel neked vannak problémáid, de hidd el (látod, itt is jelentkezik valamiféle hit), ezt nem rosszallóan vagy lenézően mondom. Érdemes ebben a témában kicsit mélyebbre ásni, nem azért, hogy hívő legyél, hanem talán csak azért, hogy tudd, hogy miről beszélsz.

Pukka Pad 2016.11.28. 11:03:03

@Engler Attila: valahol nagyon eltévedtél.

Attlass 2016.11.28. 11:04:42

@Dionysos: "de ha az egyház akar erkölcsileg hatni az államra (mint ahogy az kötelessége és joga)"

Joga?! Joga?!!?

Megmondom én neked, hogy mihez van joga az egyházaknak: joga van foglalkoznia a híveivel és ennyi. Itt van vége a jogainak. Az ország másik felének az ügyeibe nincs semmilyen jogalapja beleszólni.

rasztaszív 2016.11.28. 11:08:34

@Pukka Pad: igen,valami egészen elfajzott dologról beszélek,amit ti műveltek.ha egy pedagógus a saját világnézetét kéri számon,az tisztességtelen.nektek pedig ez a természetes.

nem te fogod meghatározni,ki az aki hisz.vésd az eszedbe,csak hogy tudd,miről beszélsz.

Pukka Pad 2016.11.28. 11:13:11

@Engler Attila: Ez szamárság. Engem pl. még sosem vitt mentőautó kórházba, mégis az adómból fizetik a mentőszolgálatot. Budapesten lakom, nem járok pl. a debreceni, miskolci, szegedi villamossal, mégis támogatja az állam az adómból ezeket. Az Egyházak jelentős műemlékeket tartanak fenn, üzemeltetnek, ahová bemehetsz, hangversenyeket hallgathatsz, megcsodálhatod az építészeti és művészi alkotásokat, a belépési díj mindenütt (még az állami múzeumokban is) jelképes. Az Egyházak kórházakat, óvodákat, szeretetotthonokat, iskolákat, szeretetszolgálatokat, stb. tartanak fenn, üzemeltetnek, eléggé magas színvonalon, s nem csak az egyházakhoz tartozó emberek számára. Az egész ország javára teszik ezt.

Attlass 2016.11.28. 11:15:18

"A vallás a leghatásosabb drog a valóság ellen"

Attlass 2016.11.28. 11:18:53

@Pukka Pad: Az Ön hasonlata a szamárság, mégpedig jó nagy szamárság.
Az egészségügy, oktatás, művelődés az ország közös ügye. A vallás viszont személyes magánügy! Még akkor is magánügy ha a hívők közösséget alkotnak, mivel az ország másik fele nem kíván tagja lenni ennek a közösségnek. Márpedig ha tudatosan nem kíván, akkor nem várhatják el semmilyen jogalapon, hogy azok "hobbiját" ők is finanszírozzák.

Attlass 2016.11.28. 11:24:11

@Pukka Pad: Engem nem zavar ha valaki vallásos, de az már zavar ha a vallásos emberek (bármilyen módon) piszkálnak, kioktatnak, megsarcolnak engem, illetve az összes többi nem hívőt.
Nem kívánok beleavatkozni a vallásos emberek életébe, személyes dolgaiba. Egyet, mindössze egyetlenegyet kérek az ő részükről: Ők se avatkozzanak bele a nem ateisták életébe! Ne akarjanak senkit megtéríteni! Ne akarjanak egy forintot se az én adómból! Lázár ne akarja megtéríteni az én gyerekeimet!
A picsáért nem tudjatok békén hagyni a nem hívőket!?! Miért nem!?!

rasztaszív 2016.11.28. 11:24:52

@Pukka Pad: talán nem azt magyaráztad,hogy szerinted természetes?!

rasztaszív 2016.11.28. 11:25:48

@Engler Attila: mert agresszív paraziták,azért.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.28. 11:26:36

@Engler Attila:

"Az egyházakat tartsák el a hívek! Az államnak nincs joga azok adóját is erre fordítani akik egyébként nem élnek az egyházak szolgáltatásaival."

Miért pont az egyházakkal szemben legyen ilyen jellegű negatív diszkrimináció?

rasztaszív 2016.11.28. 11:28:51

@maxval bircaman BircaHang szerk: mert az egyházak viselkednek agresszív parazitaként.

rasztaszív 2016.11.28. 11:31:46

az állam feladata az lenne,hogy megvédje az állampolgárait a szervezetten működő élősködőktől - nem pedig az,hogy kiszolgáltassa őket nekik!!!

Pukka Pad 2016.11.28. 11:31:46

@Engler Attila: kedves idézet önmagadtól, de butaság.

Pukka Pad 2016.11.28. 11:34:50

@Engler Attila: a betegellátás, oktatás, miegyéb mióta "hobby"? Funkcionális analfabétákkal igazán nincs kedvem foglalkozni. S még csak nem is picsázok hozzá.

$pi$ 2016.11.28. 11:40:59

@Pukka Pad: Tényleg ennyire futja? Siralmas.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.28. 11:54:18

@rasztaszív:

Mondanál erre 3 konkrét példát?

S ne hitgyüliseket, mormonokat, jehovistákat sorolj, hanem valami hagyományos egyházat.

rasztaszív 2016.11.28. 12:05:15

@maxval bircaman BircaHang szerk: minek három?a katolicizmusról van szó,te is tudod!plusz esetleg a szatellitjeik,akik elfogadják az alaphazugságaikat.de eleve,mit számít a számosságuk?az a kérdés,megvalósul-e a parazitizmus!?az pedig,hogy a világnézetileg semleges oktatás lehetőségét sem bírjátok elképzelni,pont ebből a parazita mentalitásból ered!

látjátok feleim szümtükkel 2016.11.28. 12:07:54

@Pukka Pad: "Az már más kérdés, hogy a vallások vezetői hogyan élnek vagy visszaélnek azzal a 2hatalommal", amihez hozzájutottak."

Ne viccelődjék már!
A visszaélés mindig a vallás nevében történik. Szóval akkor mi is van ezzel a megbánjuk a bűneinket kérdéssel?
Gyurcsány a patás, mert bevallotta bűneit? ( nem szeretem, ne kezdj bele ) Aki meg hazudik első és második mondatában is, az a hívő vallásos?

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.28. 12:12:21

@rasztaszív:

Oké, mondj 3 példát a katolicizmussal kapcslatban!

látjátok feleim szümtükkel 2016.11.28. 12:14:40

@maxval bircaman BircaHang szerk: "Miért pont az egyházakkal szemben legyen ilyen jellegű negatív diszkrimináció?"

Az nem diszkrimináció, hogy a nem vallásos ember gyerekéből is vallásost akar Jani faragni?
Faragja a saját gyerekét.

A vallásszabadság kinyilatkozása óta mindenki szabadon olyan vallásban hisz, amiben akar. Aki meg nem vallásos, az abban hisz, ami neki teccik. Ki is diszkriminál :

"A kormány meggyőződése szerint a legtöbb, amit egy diáknak adni lehet, hogy jó keresztényt, illetve keresztyént és jó magyart nevelnek belőle;"?

Mi van azzal, aki nem akar kersztény lenni, csak simány jó magyar? Ha nem lesz keresztény, akkor már nem is jó magyar? Hol tartunk?

Basszus!

rasztaszív 2016.11.28. 12:15:55

@maxval bircaman BircaHang szerk: te tényleg gyengeelméjű vagy?előbb írtam.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.28. 12:23:25

@látjátok feleim szümtükkel:

Azt mondod, a hívők tartsák fent az egyházakat?

Akkor miért nem mondod, hogy a párttagok tartsák el a pártokat? A színházbajárók a színházakat? A könyvtárba járók a könyvtárakat? A mozgássérültek az akadálymentesítést? Stb.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.28. 12:24:00

@látjátok feleim szümtükkel:

"Ha nem lesz keresztény, akkor már nem is jó magyar?"

A 2 között nincs kapcsolat.

rasztaszív 2016.11.28. 12:29:07

@maxval bircaman BircaHang szerk: egy is bőven elég.ráadásul pont az,amiről szó van.anyádat fogod te ugráltatni.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.28. 12:43:26

@rasztaszív:

Nyugodj le, emberszabású ballibám, törődj bele: ateista Gyurcsányod nem lesz kormányfő.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.28. 13:20:12

@rasztaszív: :))

Aki nem orbén faszát szopja, az a gyurcsányt akarja vissza.

varisztor 2016.11.28. 14:28:49

@maxval bircaman BircaHang szerk: Lázár elvtárs mégis lát kapcsolatot a szocialista-lusta kormányával egyetemben. Mit láthat ő, amit az index blogok trollja nem lát?!

látjátok feleim szümtükkel 2016.11.28. 14:45:48

@maxval bircaman BircaHang szerk:

Mert hülységeket beszélsz.
Nem lehet összehasonlítani egy mozgáskorlátozottat a vallásosok közösségével. Vagy te össze tudod?

Egyébkén tmeg ugorj neki mit is mondott Lázár, fentebb kétszer is olvasható. Vagy nem tudsz magyarul, vagy meghazudtolod Lázárt. Utóbbi veszélyes művelet.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.28. 14:52:16

@látjátok feleim szümtükkel:

Aki használ egy szolgáltatást, fizesse meg azt, nem? Miért fizetteti meg mással?

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.28. 14:52:53

@látjátok feleim szümtükkel:

"meghazudtolod Lázárt. Utóbbi veszélyes művelet"

Miért lenne az?

látjátok feleim szümtükkel 2016.11.28. 14:53:24

@maxval bircaman BircaHang szerk:

Mondjuk azt is mondhatjuk, a focisták tartsák el a stadijonyokat, és nem kell nekik fűtött fű, amikor az országban sok embernek a lakásába nem jut fűtés.
A demagógok is tartsák el magukat, ne a kormány fizessen nekik t(r)ollbért.

Mellesleg a kádári rendszert is azért váltottuk le, hogy ne a nép tarsa el a sok párttitkárt és pártfunkcit, erre most többet tartunk el, és sokkal jobban élnek, mint a kádári időkben éltek.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.28. 14:57:12

@látjátok feleim szümtükkel:

"a kádári rendszert is azért váltottuk le, hogy ne a nép tarsa el a sok párttitkárt és pártfunkcit, erre most többet tartunk el"

A Kádár-rendszer nem váltottuk le. Magától megrohadt, majd elsöpörte Moszva és Washington egyeszsége. A magyar ellenzék csak apró módosításokat tett.

Minden modern állam drága, mindegyik eltartja a maga politikusi rétegét. Miért pont Mo. lenne a kivétel?

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.28. 14:58:47

@rasztaszív:

Én a helyedben kussolnék. Az előbb érvek nélkl maradtál, amire elkezdtél félrebeszélni.

látjátok feleim szümtükkel 2016.11.28. 15:00:00

@maxval bircaman BircaHang szerk: "Aki használ egy szolgáltatást, fizesse meg azt, nem? Miért fizetteti meg mással?"

Ha nem lennél birka, hanem jó magyar keresztény, akkor tudnád, hogy a szolidaritás az emberi közösségeket összetartó erő. Ez a keresztények egyik fő elve, legalább is annak kéne lennie. Ne mond, hogy nem így van, mert én is keresztény vagyok, csak éppen nem gyakorlom, de az magánügy, hogy miért. Egyébként meg veled befejeztem.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.28. 15:04:33

@látjátok feleim szümtükkel:

Tehát akkor azt állítod, hogy a szabad piac mégse old meg mindent, s nem igaz elv, hogy mindenki fizesse meg azt, amit használ, s ne fizettesse meg azt másokkal???

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.28. 15:06:20

@rasztaszív:

Évek óta profi ballib bétrollok próbálnak engem sarokba szorítani, a legkülönbözőbb módszerekkel. Gondolod, neked menni fog?

látjátok feleim szümtükkel 2016.11.28. 15:10:16

@rasztaszív:

Ebbe a bircába valaki bele generálta a terelő kutyát , meg a szamarat is. Ennyi genom egy alakban igen ritka, szinte hungarikum. Szinte csuda, hogy eddig nem kapott tudathasadást.

rasztaszív 2016.11.28. 15:13:36

@maxval bircaman BircaHang szerk: vagy játszd csak tovább a fekete lovagot...:)

Attlass 2016.11.28. 16:13:16

@Pukka Pad: "a betegellátás, oktatás, miegyéb mióta "hobby"?"
Próbáld meg értelmezni amit írtam, mert nem azokra értettem, hogy hobby.

Attlass 2016.11.28. 16:15:54

@maxval bircaman BircaHang szerk: Mert a vallás arra tartozik aki hívő, a többire nemhogy nem tartozik, de nem is kívánnak részesülni az egyházak szolgáltatásaiból. Márpedig minden más területen úgy van, hogy az adónkból így vagy úgy, de legközelebb visszakapunk valamit. Ezért tehát az oktatás, egészségügy, illetve más esetében jogos a kötelező adóvállalás.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.28. 16:25:07

@Engler Attila:

Tehát melyek azok a területek, melyeknél indokolt, hogy az adott szolgáltatást NEM használók adójából is költsön az állam? S melyek azok, ahol tisztán piaci az alap?

Mondjuk a gyermekvállalás támogatása indokolt a gyermeket nem nevelők adójából?
Szabad színházakat fenntartani a színházba nem járók adójából?
Szabad a pártoknak állami finanszírozást adni, vagy éljenek meg híveikből?
Költsön az állam a tömegközlekedésre, vagy ennek picai alapon kell működnie?

Mi az ismérv?

rasztaszív 2016.11.28. 16:41:38

@maxval bircaman BircaHang szerk: borzasztóan egyszerű : a pártokon kívül az összes megérdemli,tudniillik nem élősködésből élnek.

apro_marosan_petergabor 2016.11.28. 16:47:26

@Reventon: Előítéletes, kondícionált - s rosszul informáltságon alapszik - a véleményed.
Az egyház nem párt, hanem szeretetre épülő ideológia közvetítője.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.28. 16:55:38

@rasztaszív:

Tehát semmi gond az egyhézak állami finanszírozásával se.

rasztaszív 2016.11.28. 16:57:25

@maxval bircaman BircaHang szerk: ha lemondanának az élősködésről,akkor nem lenne vele semmi gond.

rasztaszív 2016.11.28. 19:56:05

@maxval bircaman BircaHang szerk: mit nem értesz ezen?ha valaki csak a kezét nyújtogatja a pénzért,cserébe meg csak még több embert akar behálózni,hogy eltartsák,ez tipikus parazitizmus.

látjátok feleim szümtükkel 2016.11.28. 20:27:09

"Alaptörvény-ellenes, amit Lázár mondott - Kunhalmi ...
Alaptörvény-ellenes és a köznevelési törvénnyel is ellentétes, amit Lázár János az oktatás és az egyház viszonyáról mondott, hisz a világnézeti semlegesség, a szabad iskolaválasztással és a a szabad vallásgyakorlással is szembe megy. Ezt Kunhalmi Ágnes az MSZP budapesti elnöke mondta a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában. Ezzel együtt azt hangsúlyozta a szocialista politikus, hogy az egyház fontos szereplője lehet az oktatásnak, de nem lehet azt mondani, hogy kizárólagos. Mint mondta, nem tartja meglepőnek Lázár János szavait, mert 2010 óta folyamatosan terelik a középosztálybeli gyerekeket az egyházi iskolába.
Hozzátette, gyakran a középosztálynak nincs is más választása, mert lerongyolta, lebutította, kiüresítette az állami iskolákat a Fidesz. Emellett ennek a választási lehetőségnek a szűkülése érinti a pedagógusokat is. Arról nem beszélve, hogy az egyházi iskolákra nem vonatkozik a megtaníthatatlan és megtanulhatatlan alaptanterv, a lebutított egyen tankönyv, így érthető, hogy a családok oda menekítik a gyerekeiket. A szülők - akik megtehetik egyáltalán - kénytelenek megvenni az állam iskolán kívül azt a tudást, amire a gyermeküknek szüksége van. Mert míg régen csak a nyelvórára járt a gyerek, most már a külön történelem és magyarórák száma is szaporodik."
www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=204426

Ennyit a szabad valásgyakorlásról, az oktatás színvonaláról, meg arról, hogy az állam, illetve a kormány kényszeríti bele az embereket a színlelés, kétszínűség utcájába.Így bizony nem fognak olyan jó keresztény, vallásos állampolgárok termelődni, mint amiről Lázár álmodozik. Hiszen már maga az iskola választása, majd az iskola követelményeinek a teljesítése ( a vallási előírások kötelező teljesítése ) is képmutatásra ösztönösz.

Attlass 2016.11.28. 21:14:53

@maxval bircaman BircaHang szerk: "Tehát semmi gond az egyhézak állami finanszírozásával se. "
Ön ezt mondja, én pedig határozottan az ellenkezőjét. És nincs joga felülbírálni a döntésemet, az államnak pedig szintén nincs joga önkényesen az én adómból is adni az egyházaknak. Az ezzel kapcsolatos további véleménye nem érdekel. Így is-úgy is kapják továbbra is az én adómból a pénzt, hiába etikátlan, hiába bosszantó. Olyan szolgáltatásra vesznek el tőlem pénzt amit én soha nem fogok igénybe venni. Ha tehetném megakadályoznám, de sajnos nincs rá módom.

Attlass 2016.11.28. 21:20:42

Mindig utáltam az erőszakos hittérítést, erre kiderül, hogy hazám kormánya is hittérítő. A fejlett társadalmak államhatalmai közül Magyarország kormánya az egyetlen ilyen. Hazánk gőzerővel rohan vissza a sötét középkorba és úgy tűnik, hogy nincs ki megakadályozná. Talán keresztes hadjárat is lesz és Lázár lesz az élen aki kiadja majd a máglyán-égetések parancsát. Sötétedik, nagyon sötétedik és megdöbbenve tapasztalom, hogy vannak akik ennek örülnek is.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.29. 06:04:35

@Engler Attila:

Erre már válaszoltam neked: az adózás azt jelenti, nem mondhatod meg, hogy a te adód erre menjen, arra meg nem, erről a közösség dönt, a költségvetés elfogadásakor.

Ha mindenki csak arra adózna, amit használ, szétesne az állam.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.29. 06:09:28

@rasztaszív:

A színházakra gondolsz? Pénzt akarnak, pedig nem termelnek piacképesen. Miért lopnak az színházba nem járó többség adójából, miért követelőznek? Rohadékok!!!

rasztaszív 2016.11.29. 06:28:41

@maxval bircaman BircaHang szerk: anyádra gondolok...
a színházakban nem terjesztenek agymosó propagandát,és nem rontják meg a gyerekeket.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.29. 08:47:38

@rasztaszív:

Azaz egy színdarab szerinted nem rendelkezik mondanivalóval?

A gyerekmegrontás meg lejárt lemez.

rasztaszív 2016.11.29. 08:55:01

@maxval bircaman BircaHang szerk: a mondanivaló nem azonos az agymosó propagandával.

rasztaszív 2016.11.29. 08:56:28

@maxval bircaman BircaHang szerk: a gyerekmegrontásokon pedig nem fogtok úgy átlépni,mint kutya a szarán,hiába szeretnétek!

rasztaszív 2016.11.29. 09:16:44

@maxval bircaman BircaHang szerk: nyilvánvalóan nem csak játszod a hülyét...:)úgy azonos,mint venni valamit,vagy ellopni.

rasztaszív 2016.11.29. 09:17:35

@maxval bircaman BircaHang szerk: te mindig tudsz egy kicsit még gusztustalanabb lenni...tehát nem is voltak molesztálások?!

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.29. 09:18:16

@rasztaszív:

A legtöbb ilyesmi iskolákban volt, tiltsuk be az iskolákat?

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.29. 09:19:12

@rasztaszív:

Hol az eltérés? Minden mondanivaló célja az emberek befolyásolása. Nem mindegy, hogy mise vagy színdarab?

rasztaszív 2016.11.29. 09:22:14

@maxval bircaman BircaHang szerk: nem az iskolákat kell ezért büntetni,hanem azokat,akik tették.de gusztustalankodj csak...legalább láthatja mindenki,hogy álltok ti a morállal.

rasztaszív 2016.11.29. 09:24:02

@maxval bircaman BircaHang szerk: a lopásnak,és a vásárlásnak is ugyanaz a célja.ha nem bírod észrevenni a különbséget,magadban keresd az okát.

látjátok feleim szümtükkel 2016.11.29. 09:24:16

@rasztaszív:

Nem csak a morállal, hanem az egymás iránti türelemmel is hadi lábon állnak, pedig a keresztényi hitvallásba az is benne van, hogy még a bircákkal szemben is türelmesnek kell lenni. Akkor is, ha 7 éve ugyan azt bégeti.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.29. 09:53:09

@rasztaszív:

Megint nincs érved... nem tudsz egyszerű kérdésekre választ adni...

rasztaszív 2016.11.29. 09:58:32

@maxval bircaman BircaHang szerk: aki megtette,és aki fedezni próbálta,azt mindet büntetni kell.

rasztaszív 2016.11.29. 09:59:31

@maxval bircaman BircaHang szerk: megkaptad a választ,de sajnos nem érted,mi a különbség a lopás,és a vásárlás között...

Attlass 2016.11.29. 10:54:44

@maxval bircaman BircaHang szerk: "Ha mindenki csak arra adózna, amit használ, szétesne az állam."

Nincs igazad. A vallás más kérdés minden többihez képest. Logikus és természetes dolog, hogy a közösség dönt, a költségvetés elfogadásakor arról, hogy a befolyt adókat mire fordítják, de a vallást nem lehet összehasonlítani a többi közterhekkel, mivel az kőkeményen egy ideológiai világnézeti jellegű eszme. Aki hozzátartozik az támogassa, de aki nem tartozik oda, attól milyen jogon várják el, hogy ugyanúgy finanszírozza?!
Az egyházat tartsák el a hívek és punktum! Ez így korrekt, így etikus.

Attlass 2016.11.29. 10:56:34

@rasztaszív: "a színházakban nem terjesztenek agymosó propagandát,és nem rontják meg a gyerekeket. "
Nálad a pont! :)

Attlass 2016.11.29. 11:01:50

@maxval bircaman BircaHang szerk: "De az egyházakat büntetni kell? "
2000 év alatt adtak rá bőven okot. Annyit adtak, hogy azt már alig bírja elviselni az emberi civilizáció. Az emberiség rákfenéje az összes vallás. Jó lenne már túljutni rajta.

látjátok feleim szümtükkel 2016.11.29. 11:06:46

@rasztaszív:

Birca piócát még nem láttam, de állítólag az is isten teremtménye, tehát szeretet, türelem kéne, hogy benne is lakozzon. Ha már kiköltözött, akkor maga az ördög.:D

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.29. 11:35:19

@Engler Attila:

A vallás abszolút nem más finanszírozási szempontból.

Az állam egy rakás tevékenységet támogat, s messze nem csak olyanokat, melyeket indokolni lehet szolidaritási és közérdek alapon (mozgássérültek, úthálózat, állami hivatalok, stb.). Hatalmas pénzek mennek kultúrára, s a lehető legkülönbözőbb civil szervezetekre. Nézz meg egy részletes állami költségvetést bármely évből!

A bridzsklubot támogathatja az állam, az egyházat nem?

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.29. 11:37:12

@Engler Attila:

Ez a te álláspont, mivel ateista vagy. De sokan nem így látják. Az állam semlgessége nem az, hogy a te szubjektív nézetedet hirdeti, hanem az, hogy teret enged neked is és a vallásnak is. Pont.

2000 év alatt elsősorban jót tett a kereszténység.

rasztaszív 2016.11.29. 11:58:12

@maxval bircaman BircaHang szerk: minden olyan agymosás,ami arra irányul,hogy a használója eltartassa magát az áldozataival, kőkeményen tisztességtelen.ilyet nem tesznek sem a színházak,sem a bridzsklubok.de ez az,amit úgysem fogsz fel,mert a te világnézeted antagonisztikus ellentétben áll a tisztességgel.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.29. 12:05:15

@rasztaszív:

A hívő mitől áldozat?

Tisztességtelen a vallás?

A színházak ingyen működnek?

rasztaszív 2016.11.29. 12:10:13

@maxval bircaman BircaHang szerk: akit agymosással rávesznek,hogy eltartson valakit,az áldozat,akár hívő,akár nem.aki ezt teszi velük,az pedig tisztességtelen.a színházakban pedig nem történik ilyen.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.29. 12:50:03

@rasztaszív:

A színházba bemenetelhez fizetni kell, a temlomba be lehet menni ingyen. Azaz a színházbajáró a nagyobb áldozat, nem? Megfizettetik vele az agymosást!

rasztaszív 2016.11.29. 13:10:44

@maxval bircaman BircaHang szerk: a színházban szó sincs agymosásról,de ennek a belátásához már kellene egy csipetnyi tisztesség.esetedben tehát reménytelen...

látjátok feleim szümtükkel 2016.11.29. 13:10:58

Hatalmas állami pénzeknek nem kultúrára, sportra, stadijonyokra, meg haver újságokra kéne elmenni, hanem az oktatásra, oszt majd a kiművelt fők megkeresik maguknak, ha igényük van rá. Persze ez azért nem tud működni, mert nagyon sokan élnek meg azokból támogatásokból, akiket az állam ezekbe tesz. Áltatalában sok a rokon is arra felé.

látjátok feleim szümtükkel 2016.11.29. 13:14:40

@rasztaszív:

Nem érti, hogy a színházakba önként megy be az ember ( kivéve, amikor a pár és ormányunk oda vezényli híveit, hogy telt házat lásson ), az iskolába meg kénytelen bemenni, mert kötelező. Szóval hol is van a nagy agymosás? Nyilvánvalóan ott, ahol kötelező tömegeknek éveken át megjelenni, és az előírt tevékenységben részt venni. Birca ésszel ezt nehéz megérteni.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.29. 13:19:59

@rasztaszív:

A színdaraboknak nincs mondanivalójuk, nem próbálnak hatni az emberekre?

rasztaszív 2016.11.29. 13:23:27

@maxval bircaman BircaHang szerk: nem ezek az agymosás kritériumai.mondom,hogy reménytelen...

rasztaszív 2016.11.29. 14:35:09

@maxval bircaman BircaHang szerk: egy biztos : olyan kritériumrendszer nincs,ami szerint a színház az lenne.márpedig most ez a kérdés.csak hát ennek a belátásához kellene az a fikarcnyi tisztesség...

rasztaszív 2016.11.29. 14:49:28

@maxval bircaman BircaHang szerk: az,hogy nincs olyan kritériumrendszer,egy érv.tehát megint csak kidomborodott az apró hiányosságod...

látjátok feleim szümtükkel 2016.11.29. 17:33:41

@maxval bircaman BircaHang szerk:

Elég birka vagy, ha ezt olvastad ki az eddigiekből. Legyen, de ne vallási alapon kezdjék osztályozni a gyerekeket a jó katolikus magyarok kategória bevezetésével. A nem katolikusok is fizetik az adót, nekik is vannak jogaik. Vagy szerinted nekik nem jár jog csak az adó fizetéséhez?

Attlass 2016.11.29. 20:36:05

@maxval bircaman BircaHang szerk: Az ateizmus jelzőnek nem sok értelmét látom. Ebből a szempontból amilyennek születtem olyan maradtam. Nem lettem egyik kitalált istennek sem a követője.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.30. 05:09:23

@Engler Attila:

Minden ember hívőnek születik, csak aztán van, aki átképzi magát ateistává.

látjátok feleim szümtükkel 2016.11.30. 07:31:25

@maxval bircaman BircaHang szerk:

Ne terelj, nem kutya vagy te, hanem ember! Egyszer próbálj meg arra válaszolni, amiről más írt!

látjátok feleim szümtükkel 2016.11.30. 09:00:29

@maxval bircaman BircaHang szerk:

Mondjuk arról, hogy aki nem hívő keresztény, az már nem is lehet jó magyar ember? Mert Jani haverod erről beszélt.

Attlass 2016.11.30. 09:50:29

@maxval bircaman BircaHang szerk: "Minden ember hívőnek születik, csak aztán van, aki átképzi magát ateistává. "

Ekkora butaságot már régen olvastam. Én úgy gondolom, hogy te is tudod jól, hogy most ökörséget írtál. Ugyanakkor nem lepődöm meg azon amit írtál, mivel már megszoktam, hogy a vakhit valóban ezt hozza ki a hívőkből. Kár tovább beszélgetni veled. Kár az időért, kár az energiáért.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.30. 09:52:33

@Engler Attila:

Ez nem butaság, hanem alapvető tény. Az ember egyik sajátossága, hogy szükséges van hitre, ez a természetes vallás. Nincs nép vallás nélkül.

Attlass 2016.11.30. 09:55:09

@maxval bircaman BircaHang szerk: "Azaz a színházbajáró a nagyobb áldozat, nem? Megfizettetik vele az agymosást! "

Kezdek hinni neked. Azaz kezdem elhinni azt, hogy a hívők talán valóban agymosásnak tartják a művészetet, tudományt, és minden olyan tant amit nem a templomban adnak át.

Attlass 2016.11.30. 10:05:10

@maxval bircaman BircaHang szerk: Nos akkor elmagyarázom, habár tudom jól, hogy szándékosan nem fogsz megérteni. Elsőként leszögezem, hogy a hit és a vallás nem ugyanaz.
A vallásokat (több mint 5000) az ember találta ki. Nem velünk született attitűd. Vallásos hite egyetlen csecsemőnek sincs. A bölcsődében, óvodában egyetlen gyermek sem mondja azt, hogy hisz egy felsőbb hatalom létezésében és egyetlen gyermek sem mondja azt, hogy féli az istent. Minden ember egészen addig vallástalan, mígnem a környezetében lévő emberek által meg nem tér a kitalált sok-ezer isten valamelyikéhez. Nem szükséges egyetértened velem, mert attól függetlenül is így van.

látjátok feleim szümtükkel 2016.11.30. 10:25:29

@maxval bircaman BircaHang szerk:

Akkor miről? Fordíccs, mert nem értek fideszmagyarul.

rasztaszív 2016.11.30. 10:26:57

@Engler Attila: egyébként nagyon jellemző a moráljukra,ahogy nem a saját agymosásaikkal foglalkoznak,hanem kennék a szarukat mindenkire,hogy hiszen még a színház is olyan...
meggyőződésem,hogy azért ilyenek,mert erre nevelik őket.és ez mindent el is mond róluk.az ilyeneket nemhogy nem lenne szabad a gyerekek közelébe engedni,de szeneslapáttal kellene elhajtani őket onnan.

látjátok feleim szümtükkel 2016.11.30. 10:28:32

Persze vannak emberek, akik nem tudják, hogy a formállogika szerint vannak állítások, melyekkel mást állításokat tagadni lehet. Pl. Ki a jó magyar ember. Lázár János előadásában. De nem színháziban, csak a templomban adja elő magát. Ottan akad rá -ingyen- vevő.

Attlass 2016.11.30. 11:02:59

@rasztaszív: Megmondom, hogy engem mi bosszant a leginkább, a legjobban a vallásokban: a hittérítés!
Valójában nem sok gondom lenne a vallással és tiszteletben is tudnám tartani a vallásos hívőket. De nem tudok így tenni mert okot adnak az utálatomra azzal, hogy engem is, a családomat is, a gyerekeimet is olyanra akarják formálni amilyenre őket is formálták annak idején. Minden nap ezzel foglalkoznak és mindenhol ezt teszik. Nem csak az erre kijelölt helyen, nem csak a templomban és a hitgyülekezetben, hanem közénk trolkodnak. Hit-térítenek a médiában, az iskolákban, az óvodákban, az utcán és nem átallanak még az otthonunk ajtajában is ezt tenni. Nem elégszenek meg azzal, hogy ők elhiszik valamelyik isten létezését. Nem, ó nem. Ez nekik kevés. Nekik mindenki kell! Nos... ne várják el tőlem, hogy így tisztelni tudjam a hitüket, illetve a viselkedésüket. Lázár se várja el, hiszen kijelentette, hogy az én gyerekeimből is vallás károsultat akar csinálni. Ha megteszi, akkor én pedig halláskárosultat fogok belőle csinálni.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.30. 12:02:37

@Engler Attila:

Pont ellenkezőleg: nincs nép vallás nélkül. Az csak modern izé, hogy tagadjuk a vallást.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.30. 12:03:25

@látjátok feleim szümtükkel:

Olvasd el szövegét ballib indulat nélkül! Melyiik mondatával van gonod?

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.30. 12:04:05

@rasztaszív:

Engem konkrétan nem neveltek hívőnek, szüleim ateisták.

Attlass 2016.11.30. 12:13:49

@maxval bircaman BircaHang szerk: "Pont ellenkezőleg: nincs nép vallás nélkül. "

Én nem ezt vitattam. Mi lenne, ha megpróbálnád értelmezni is a válaszaimat. Az, hogy nincs nép vallás nélkül, nem igazolja azt, hogy az ember vallásos hittel születik. Nincs nép matematika nélkül, de ez nem azt jelenti, hogy minden ember úgy születik, hogy tudja a szorzótáblát. A matekot és a vallást is később sajátítja el minden ember.

rasztaszív 2016.11.30. 12:14:17

@maxval bircaman BircaHang szerk: ilyennek senki nem születik,mint te.a legtöbb emberben születésétől megvan a tisztesség szikrája.téged a papok tettek ilyenné.

rasztaszív 2016.11.30. 12:15:07

és nagyon nem szeretném,hogy másokat is ilyenné tehessenek!

Attlass 2016.11.30. 12:21:58

@maxval bircaman BircaHang szerk: "Miért zavar, hogy szólásszabadság van? "
Más a szabad véleménynyilvánítás és más az, ha minden vallásos ember formálni akarja a véleményemet. Mert akarja, nagyon is akarja. Minden nap megtapasztalom. És ha ellenkezek, akkor közülük sokan (nem mind) agresszívvá válnak. Ez bizony zavar, nagyon is zavar! Ti kitaláltátok a blaszfémiát, az eretnekséget, a vallásgyalázást, de ha én gyakorolni akarom az általad említett szabad véleménynyilvánítást és szemtől-szembe mondom, hogy az isteneket nem léteznek mert azokat az emberek találták ki, akkor azonnal felszínre bukik, hogy részetekről a szabad véleménygyakorlás egyoldalú fogalom, aminek a gyakorlására, csak nektek van jogotok, mert minden más blaszfémia, valláskáromlás, vallásgyalázás.
Köszönöm, de ebből nem kérek!

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.30. 12:25:52

@rasztaszív:

Mit értesz tisztesség alatt?

Mit tettek velem a papok, s mikor?

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.30. 12:27:02

@Engler Attila:

Minden szólásszabadság lényege a véleményformálás. Jogod van nem elfogadni azt, amit hallasz. Mi a bajod?

rasztaszív 2016.11.30. 12:28:37

@maxval bircaman BircaHang szerk: számodra ez nyilván egy teljesen idegen fogalom.különben nem akarnád elmagyaráztatni.

rasztaszív 2016.11.30. 12:29:49

@maxval bircaman BircaHang szerk: a gyereknek az iskolában is joga van nem elfogadni,amit hall?!mert erről van ám itt szó!

Attlass 2016.11.30. 12:45:11

@maxval bircaman BircaHang szerk: A matematika nem tárgyi tudás. Ugyanúgy tanítják mint a hitet: oktatással. A hitet is ember adja át embernek, akárcsak a matematikák. Tehát a hasonlat tökéletes.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.30. 12:51:54

@Engler Attila:

Keverni világnézetet természettudománnyal abszurdum.

rasztaszív 2016.11.30. 12:54:59

@maxval bircaman BircaHang szerk:
"Keverni világnézetet természettudománnyal abszurdum. "

na,ezért is takarodjatok az iskolákból.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.30. 13:14:06

@rasztaszív:

Azaz ki a nyelvvel, irodalommal, történelemmel, stb. az iskolákból?

rasztaszív 2016.11.30. 13:18:03

@maxval bircaman BircaHang szerk: miért is?mert hülye vagy,és félrebeszélsz?

Attlass 2016.11.30. 13:23:34

@maxval bircaman BircaHang szerk: "Jogod van nem elfogadni azt, amit hallasz. Mi a bajod? "
Az a bajom, hogy ebbe a jogomba nem tudnak beletörődni a vallásgyakorlók. Ezerszer és milliószor jártam már úgy, hogy hiába mondtam egy hívőnek, hogy amiben hisz, véleményem szerint tévedés. Összeveszett velem és személyeskedett. Tehát a véleményszabadságomat képtelen elfogadni. Te most itt korrekt vagy, mert nem személyeskedsz hanem kulturáltan vitatkozol velem, de ez a legtöbb esetben nem így van.
A másik gondom pedig a hittérítés. Más dolog ha valaki gyakorolja a szabad véleménynyilvánítást és más ha valaki a véleményt másokra karja erőltetni. A kettő közel sem ugyanaz. Az óvodákban tartott hitoktatás NEM véleménynyilvánítás! Az már a vélemény másokra erőltetése. És ez egy sunyi, etikátlan viselkedés. Szerencsére amikor az én lányaim jártak óvodába, akkor még nem volt ez divat, akkor még nem tolakodott be az óvodákba az egyház, illetve egyéb hit-gyülekezett. De most már a pici lurkók védtelen elméjét sem kímélik.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.30. 13:27:19

@rasztaszív:

Nem az az akaratod, hogy ideológiamentes legyen az iskola?

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.30. 13:28:07

@Engler Attila:

"ebbe a jogomba nem tudnak beletörődni a vallásgyakorlók"

Igen, vannak agresszív hívők. Ahogy agresszív ateisták is.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.30. 13:29:09

@Engler Attila:

"Az óvodákban tartott hitoktatás NEM véleménynyilvánítás!"

De az. A szülő joga viszont olyan óvodát, iskolát választani, ahol ateista szellemiség van.

Attlass 2016.11.30. 13:31:17

@maxval bircaman BircaHang szerk: "Keverni világnézetet természettudománnyal abszurdum. "

Te írtad fentebb, hogy minden ember vallásosként születik. Azaz Te mondtad, hogy minden ember vallásos világnézettel születik. Erre hoztam ellenpéldának a matekot amit (ha hiszed ha nem) ugyanúgy sajátít el az ember mint a világnézetet. Ebben a formában pedig tökéletes a hasonlat. A folyamat hasonló, nem a kettő fogalom.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.30. 13:43:14

@Engler Attila:

Írtam már: a matematika nem veleszületett, ezt tanulni kell. Vannak ma is természeti népek, melyek NEM számolnak.

Attlass 2016.11.30. 13:43:48

@maxval bircaman BircaHang szerk: "De az. A szülő joga viszont olyan óvodát, iskolát választani, ahol ateista szellemiség van. "
Nem, nem az!!!
Te tényleg nem vagy képes értelmezni a véleménynyilvánítás és a véleményterjesztés közötti különbséget?! Tényleg nem, vagy csak nem vagy hajlandó?

Az óvoda közintézmény, a vallás magánügy, nem pedig közügy és ez miatt közintézményben nincs helye! Számos hely létezik a hit gyakorlására és oktatására, de közintézményben nincs helye!!! Vannak olyan falvak és kisebb városok ahol mér minden óvodában van hitoktatás, tehát a vallástalan szülök számára nincs biztosítva az, hogy a gyerekeiknek ne keljen találkoznia a vallással. Erről cikkek is kerültek az internetre. Rettentően felháborító ez a helyzet. Aljas, etikátlan, sunyi módszernek tartom azt, hogy az egyházak ilyen erkölcstelen eszközökkel akarják biztosítani, hogy a jövőben is legyen elég hívő ember akik majd eltartják őket.
Ha más nem is, de a gyerekek ártatlan, védtelen személyiségét igazán megkímélhetnék és várhatnának addig a hittérítéssel amíg a gyermek személyisége már lesz olyan fejlett, hogy önállóan dönteni bír világnézeti kérdésekben. Ez tulajdonképpen a gyermekek megerőszakolása, ami nem a testüket hanem a személyiségüket érinti.

Attlass 2016.11.30. 13:45:35

@maxval bircaman BircaHang szerk: "a matematika nem veleszületett, ezt tanulni kell."

Amire pedig írtam, hogy a vallás sem velünk született tulajdonság.

rasztaszív 2016.11.30. 13:47:11

@maxval bircaman BircaHang szerk: de.és?hogy jön ehhez ez a hülyeség,hogy ne legyen nyelv,irodalom,történelem?!

rasztaszív 2016.11.30. 13:49:46

@maxval bircaman BircaHang szerk:
"A szülő joga viszont olyan óvodát, iskolát választani, ahol ateista szellemiség van. "

és persze te nem is hallottál olyanról,hogy erre nincs lehetőség,mi?elképesztően amorális vagy.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.30. 13:51:03

@Engler Attila:

Vedd észre: a vallást kizáró közoktatás UGYANÚGY nem semleges, mint a vallást befogadó közoktatás. Azaz bármelyiket választod, valaki elégedetlen lesz.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.30. 13:52:14

@rasztaszív:

Ezek humán tárgyak, azaz nem oktathatók eszmesemlegesen.

rasztaszív 2016.11.30. 13:53:57

@maxval bircaman BircaHang szerk: dehogynem.ahhoz kell a tisztesség.azért nem tudjátok ezt elképzelni,mert nektek olyanotok nincs.

Attlass 2016.11.30. 13:59:57

@maxval bircaman BircaHang szerk: "De igen, minden ember természetes hívő. "

Nos akkor a véleményedet támaszd alá érvekkel, bizonyítékkal, különben, csak jelentéktelen vélemény marad.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.30. 14:06:22

@rasztaszív:

Ezt már megbeszéltük: eddig se tudtad megválaszolni, mit értesz a szó alatt.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.30. 14:07:49

@Engler Attila:

Nem találtak sose még emberi közösséget vallás nélkül.

rasztaszív 2016.11.30. 14:10:25

@maxval bircaman BircaHang szerk: a legtöbben tudják.ezt csak nektek kell elmagyarázni...ilyenek csak ne menjenek gyerek közelébe!

Attlass 2016.11.30. 14:11:31

@maxval bircaman BircaHang szerk: Ez hol bizonyítja azt, hogy az ember vallásosnak születik?

rasztaszív 2016.11.30. 14:13:05

@maxval bircaman BircaHang szerk: na persze.ha mással esik meg,az pech,ha veletek,az vallásüldözés.újabb adalék a katolikus etikáról...

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.30. 14:35:01

@Engler Attila:

Ha egymástól elszakított emberi kultúrákban kialakul ugyanaz, joggal lehet feltételezni, hogy ez a dolog magából az emberi természetből ered. Kereket pl. nem talált fel minden emberi kultúra, pénzt se, de pl. magántulajdont és vallást igen

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.30. 15:07:07

@rasztaszív:

Mindenkinek pech, függetlenül a személytől.

Amikor voltak iskoláskorú gyerekeim Mo-on, én pl. peches voltam, az én vallásomat nem oktatta egyetlen iskola se.

rasztaszív 2016.11.30. 15:09:19

@maxval bircaman BircaHang szerk: ja,meg a beszédet is.nem találtak sose még emberi közösséget beszéd nélkül. mégsem tud senki rögtön beszélni,ahogy megszületett.

Attlass 2016.11.30. 15:11:02

@maxval bircaman BircaHang szerk: "Ha egymástól elszakított emberi kultúrákban kialakul ugyanaz, joggal lehet feltételezni, hogy "

Csakhogy nem ugyanaz! Sok vallás hanyatt-homlok különbözik. Olyannyira, hogy a történelem során a különböző vallású népek egymást gyilkolták.

rasztaszív 2016.11.30. 15:11:13

@maxval bircaman BircaHang szerk: az enyémet se,de én nem is várom el.ez köztünk a különbség...

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.30. 15:13:59

@Engler Attila:

"Sok vallás hanyatt-homlok különbözik."

Az alap mindegyikben ugyanaz, vedd észre ezt.

rasztaszív 2016.11.30. 15:30:20

@maxval bircaman BircaHang szerk: és pont ugyanúgy tanulja mindenki,mint a vallást.

Attlass 2016.11.30. 15:32:35

@maxval bircaman BircaHang szerk: " Az alap mindegyikben ugyanaz, vedd észre ezt.
Ha az lenne, akkor nem ugranának egymás nyakának a különböző vallásúak.
De ez mindegy is. Marad a véleményem, nem tudtál meggyőzni. Minden ember vallástalanul születik. Számomra ez abszolút logikus.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.30. 15:37:59

@rasztaszív:

Nem, a NYELVET tanulja, nem a beszédet. Láttál már kisgyereket?

A párhuzam: a természetes vallás és az intézményes vallás.

látjátok feleim szümtükkel 2016.11.30. 15:38:11

@Engler Attila: "Ez hol bizonyítja azt, hogy az ember vallásosnak születik?"

Ejnye no, nem tudtad, hogy ősünk már a fáról is kereszttel a kezében jött le? Az sem baj, hogy a fejében még csak velő volt, tudat nem annyira.

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.30. 15:40:21

@rasztaszív:

Mi a gond pontosan? Nyilván nem várom el, hogy ahol 100 gyerek van egy iskolában, s ott 2 gyerek x vallású, legyen ott x hittan. De ha 30 gyerek x vallású, már teljesen normális igény ez.

rasztaszív 2016.11.30. 15:40:52

@maxval bircaman BircaHang szerk: tök mindegy,hogy nyelvet,vagy beszédet,aki még beszélni sem tud,annak vallása sem lehet.

rasztaszív 2016.11.30. 15:42:18

@maxval bircaman BircaHang szerk: akkor most elvárod,vagy nem?ne cigánykodj,döntsd már el!

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.30. 15:42:37

@Engler Attila:

A vallások ritkán ugranak egymásnak, a világtörténelem háborúiból 1 % a vallási alapú.

De nem is erről van szó! A természetes vallás azonos, de az intézményes vallások nagyon eltérőek, így nincs ellentmondás itt. Lásd a keresztény felekezeteket, van hogy minimális az eltérés a tanításban, s mégis viszály van.

rasztaszív 2016.11.30. 15:46:38

@maxval bircaman BircaHang szerk: tehát szerinted a beszéd képessége nélkül is létezhet vallás?

rasztaszív 2016.11.30. 15:52:44

@maxval bircaman BircaHang szerk: tehát szerinted egy gyerek már azelőtt vallásos lehet,hogy megtanul beszélni,gondolkodni?melyik lenne ez a vallás...?:)
biztos nem csak arról van szó,hogy ti már akkor is igényt tartotok rá...?

rasztaszív 2016.11.30. 16:05:08

@maxval bircaman BircaHang szerk: összeszámoljam,hány kérdést nem válaszoltál meg eddig?és hányszor próbáltad másokra kenni ezt...?

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.11.30. 16:21:40

@rasztaszív:

Mindere válaszoltam, de ha van kérdésed, tedd fel bátran.

látjátok feleim szümtükkel 2016.11.30. 18:10:37

@rasztaszív:

Nem hazudik, csak nem tényeket állít. Kúrija döntése szerint.
Egyébként meg birka ésszel nehéz is felfogni, hogy itten nem kérdezgetjük egymást, bircát főleg nem, csak felvetünk témákat, és beszélünk róla. Ő is, de mindig mellé. Egyenesbe nem megy neki.

sorbacsillag 2016.12.03. 13:16:11

@maxval bircaman BircaHang szerk: A templomba ingyen? Minden egyházat az állam támogat az adómból

sorbacsillag 2016.12.03. 13:26:08

@maxval bircaman BircaHang szerk: MInden kisgyerek nagyon vágyik a templomba. Majd beszarik úgy menne oda a játszótér helyett.

sorbacsillag 2016.12.03. 13:26:58

@maxval bircaman BircaHang szerk: nézz meg egy kisgyereket - ez egy vallás? Ismerősnek tűnik

maxval bircaman BircaHang szerk · http://bircahang.org 2016.12.03. 16:20:39

@sorbacsillag:

Az egyénnek ingyenes, míg a színház nme az, pedig azt is támogatja az állam.

Jakab.gipsz 2016.12.07. 09:35:52

Kinek jó a szekularizált állam, az ateistákon kívül. Senkinek sem!

egysmás 2016.12.07. 17:37:58

@Jakab.gipsz: meg azoknak a hívőknek, akik nincsenek hatalmon.
Pl. a reformátusoknak, ha katolikus a góré, vagy a katkóknak, ha unitárius, meg ilyesmi.
süti beállítások módosítása