B1 blogcsalád



Az LMP egy szélsőjobbost szavaz be az Alkotmánybíróságra

2016. november 21. - jdesi

ha_3.jpg

A gittegyletté és fideszes kifizetőhelyé süllyesztett Alkotmánybíróságba három új tagot jelölnek, akiket minden valószínűség szerint hamarosan meg is választanak, miután az LMP lepaktált most ez ügyben a Fidesszel.

Az Alkotmánybíróság ma már sem jogkörét illetően, sem személyi összetétele miatt nem alkalmas arra, hogy betöltse eredeti funkcióját és afféle kontrollként, ellensúlyként működjön.

Ennyiben nincs különösebb jelentősége annak, hogy kik a tagjai. Kétségtelen, van a testületnek egy „biztonsági” funkciója. Olyan megbízható embereket kell elhelyezni itt, akik egy esetleges ellenzéki győzelem esetén, mint afféle „alvó ügynökök” felébrednének és blokkolni próbálnának minden kezdeményezést, amely a jogállam helyreállítására szolgálna.

Igen, ma még nem látszik, hogy nyerhet az ellenzék, de az óvatosság nyilván nem árt. A dologban kétségtelenül érdekes, hogy az LMP támogatta a jelölteket.

Most közülük csak eggyel foglalkozunk egy kicsit részletesebben.

Horváth Attila jogtörténésszel,

aki a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen is tanít, miközben még az ELTE-n is docens. Hivatalos életrajzából (pdf) két dolgot legalább elolvashattak volna az LMP-sek.

  • Az egyik, hogy „A Vitézi Rend Ezüst Nemzetvédelmi Keresztjének Polgári Fokozata” birtokosa, talán már ez is gondolkodóba kellett volna, hogy ejtse az ellenzéki pártot.
  • Az, hogy Horváth a  kormánytól nem áll messze, talán kiolvasható abból, hogy „az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékéve meghirdetéséről szóló 1728/2015. (X. 8). Korm. határozat alapján megalakított Emlékbizottság tagja.” De ez még hagyján.

Ám,  ha tovább olvassák a CV-t, az is kiderül belőle, hogy sok szervezet és szövetség tagsága között

Horváth Attila az úgynevezett Civil Jogász Bizottságban is részt vállalt.

És mi ez a Civil Jogász Bizottság?

A Civil Jogász Bizottság volt az amelyik a jobbikossá vált Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás vezetésével azt próbálta bizonyítani, hogy 2006 őszén az akkori kormány politikai érdekektől vezérelve „rátámadt a saját nemzetére”. A végtelenül elfogult és meglehetősen szélsőjobboldali társaság végigroadshowzta az országot, elsősorban politikai propagandát folytatva. (S e testület körül szépen kirajzolódott akkoriban a Jobbik és a Fidesz valamifajta együttműködése.)

A jobb- és szélsőjobboldalnak azóta is visszatérő motívuma, hogy akkor „a nemzetre támadtak”, s ezt jelentős részt a Civil Jogász Bizottság alapozta meg.

Szakmai értékére a jelentéseiknek – amelyeket, amikor könyv alakban adtak ki, éppen Gaudi-Nagy mellett éppen Horváth szerkesztett – valószínűleg nem érdemes sok szót vesztegetni, az kétségtelen, hogy

politikailag motivált, elfogult, az igazság felderítésébe finoman szólva is keveset segítő anyag jött össze.

A Horváth által jegyzett anyag stílusára jellemzőek az efféle szófordulatok:

magukból kivetkőzött rendőregyenruhás személyek tombolása, (...)

Sokaknak a nyilvánosságra került beszéd (mármint Gyurcsány öszödi beszéde – DJ) - azt üzente, hogy hatalom megszerzésért vaskos hazugságokra képes kormányerők semmitől sem riadnak vissza az ebül szerzett hatalom megtartása érdekében, és ezt ellenállási joggal visszaverendő magatartásnak (hatalom kizárólagos birtoklása) értékelték.

És így tovább.

És azt, hogy a szélsőjobb szubkultúrában a bizottság milyen helyet foglalt el, nagyszerűen bizonyítja ez a kis hírecske is:

MTI 2007. október 22.
A Civil Jogász Bizottság tagjainak civil kitüntetést adtak át hétfőn a Magyarok Házában Budapesten az 1956-os Magyarok Világszövetsége, a Corvin Közi Bajtársi Közösség és az 1956-os Pesti Srácok Alapítvány nevében.
Az 1956-os forradalom múlt évi, 50. évfordulójára kiadott emlékérmet Hajdú Szabolcs, a Corvin Közi Bajtársi Közösség alelnökének indoklása szerint a tavaly őszi események áldozatainak való segítségnyújtással érdemelték ki a bizottság tagjai. Kitüntetést kapott Morvai Krisztina és Völgyesi Miklós, a Civil Jogász Bizottság két társelnöke, Gaudi-Nagy Tamás, Horváth Attila, Juhász Imre, Szöőr Anna, illetve a betegsége miatt hiányzó Kabódi Csaba jogász. Mindannyian részesültek egy másik elismerésben is. Vitéz Hunyadi László főkapitánytól a Történelmi Vitézi Rend nevében átvehették a Nemzetvédelmi Keresztet.”

Egyébként a „civil” jogászkodás Horváthnak nem fizetett rosszul: a Miniszterelnökségtől 4,2 millió forintot kapott munkájáért.

Most ez a szakmailag elfogult, a szélsőjobbal erős kapcsolatot tartó, a kormányzat által fizetett ember lesz alkotmánybíró, LMP-s támogatással.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7311977036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.11.21. 07:24:28

LoMPosék már régóta annyira ellenzéke a fideSSnek, mint a HNF volt az MSZMP-nek. Alkotmánybíróság? Mi az? Ahhoz Alkotmány is kellene, de ugye az már rég nincs, hála a fideSSnek. Igaz, ÁVH már van, AlkotmányVédelmi Hivatal álnéven...

Zsuzsanna Heltai 2016.11.21. 10:31:15

Felháborító, ha ezeket az szélsőséges jogászokat megszavazza az lmp.

László Knapp 2016.11.21. 12:02:00

A pártatlanság már oda veszett,de a biztos fenntartása a fidesz egyik fontos tevékenysége,mint ez is. Sajnos AZ LMP -t rászedték !!!

Kállai Ákos · https://plus.google.com/110461678966803800584 2016.11.21. 16:32:54

@László Knapp: „Sajnos AZ LMP -t rászedték !!!”

komolyan nem értem, miért jobb azt gondolni az LMP-ről, h ostobák, ahelyett, h tisztességtelenek

figyelő jehu 2. 2016.11.21. 20:47:08

Schifferről azt mondanám, szánalmasan hazudik - ha nem volna bicskanyitogató.

Bolsi Buster 2016.11.22. 16:33:18

Mivelhogy a szélsőjobbos vélemény is egy védendő vélemény, teljesen rendben lenne egy széljobbos bíró.

De Morvait ismerve ez teljesen valószínütlen, sosem hallottm tőle semmi radikális náciságot.

Francia Kiss Mihály katonája 2016.11.22. 18:41:12

Siralmasak és nevetségesek vagytok!!!
Számos különféle szereplésének voltam tanúja.
Kiváló ember!
Ha csak minden ezredik magyar ilyen minőséget képviselne itt lenne a földi paradicsom.

aluf 2016.11.22. 19:10:28

Régen az Ab tagjai az MTA tagjai vagy doktorai voltam. Most egy MTA doktor van a többi szinte a kivétel nélkül a katolikus egyetem ilyen olyan olykor cimzetes oktatója, de van mezei doktor is.

Jakab.gipsz 2016.11.22. 19:57:18

Ha egy törvény konszenzusos alapon megszülethet, az megszületik, ez a jog-államiság lényege.
A társadalom kisebbsége pedig vagy megtanul alkalmazkodni, vagy keres magának egy másik földrészt, ez pedig a szabad választás lényege.
De az azért furcsa lenne, ha a marginális kisebbség kikövetelné, hogy a többség változtassa meg az élet vitelét, úgy és olyan arányba, hogy csak a kisebbség érezze magát jól.

baldoc 2016.11.22. 20:27:29

@Jakab.gipsz: "De az azért furcsa lenne, ha a marginális kisebbség kikövetelné, hogy a többség változtassa meg az élet vitelét, úgy és olyan arányba, hogy csak a kisebbség érezze magát jól. "
Fordítva viszont ez azt jelentené, hogy a többség élet vitelét vegye át a kisebbség.
Szóval a végén MINDENKI legyen ugyanaz.
De jó lenne ugye?

illaim 2016.11.22. 20:31:07

@Jakab.gipsz: te Jakab! Csak nem a második generációs oláh-cigány bevándorlóra gondolsz, aki folytonosan a magyarok nevében beszél, mintha bárki is felhatalmazta volna rá?!

Ktinka 35 2016.11.23. 21:16:09

Hadházy Ákos kifejtette véleményét az alkotmánybíróságról (7:28):

www.youtube.com/watch?v=L75I4WwjaZY

Francia Kiss Mihály katonája 2016.11.24. 09:47:38

@Fejben Futó: Nemcsak a vörös gyilkosok brosúráiból kellene tájékozódni.
Az I. VH hősei és a Rongyosgárda tagjai minden tiszteletet megérdemelnek. ennek ellenére végül az 56-os gyalázatos megtorlás áldozataként végezte. Ha csak az utolsó időszakot nézzük is, a most annyira tisztelt Nagy Imrével van egy sorson és a közelében nyugszik.
süti beállítások módosítása