B1 blogcsalád



A lopáson kívül nem csinált semmit a Fidesz az elmúlt 6 évben

2016. november 09. - Mr Flynn Rider

nsz_2.jpg

Elbukott az összesen 20 milliárdból megkampányolt népszavazás (összehasonlításképp: a gyerekétkeztetésre múlt évben 1,6 milliárd forintot költött az ország), utána elbukott az alkotmánymódosítás is tegnap. De a „Megüzentük Brüsszelnek” folytatódni fog – a Fidesz nem szállhat le erről a vonatról,  hiszen akkor kiderülne, hogy

a lopáson kívül nem csináltak semmit az elmúlt hat évben.

Rogán Antal szomszédja, Csetényi Csaba örülhet: jövő augusztus 10-éig kötöttek vele szerződést, hogy plakátolja tele az országot a kék gyűlölet-üzenetekkel. Ezt a kormányzat úgy állította be a Magyar Nemzetnek, hogy is „a Miniszterelnöki Kabinetiroda aktuális kormányzati intézkedésekről szóló lakossági tájékoztató kampányaival kapcsolatos feladatokra” szerződtek Rogánék szomszédjával. 

Nyilvánvaló, hogy az utóbbi másfél hisztérikus idegengyűlölő kampánya után ki kell találni valamit. Elköltöttek 15, de lehet, hogy 20 milliárdot az egészre, kisült belőle egy érvénytelen népszavazás, aztán belementek egy alkotmánymódosításba, ahol a másik oldalról is jött egy ütés.

A Fidesz jelenleg – bármekkora támogatottságot is mérnek neki a közvélemény kutatók –

féltérdre esett a szorítóban. Saját maga verte a fejét a falba,

hiszen a béndzsa ellenzék hol ide táncolt, hol oda táncolt a népszavazási kérdésben. Egyedül a Kétfarkú viccpárt volt képes komoly kampányt összehozni – ami önmagában egy vicc.

Természetesen, az ellenzék most is önmagával van elfoglalva, az előválasztási csikicsukival, ahol sikeresen zárják ki egymást ostoba emberek, ostoba okokkal.  Még nem ébredtek rá, hogy ez ugyanaz a helyezkedős játék, amibe az előző választás alkalmával belebuktak.

Tehát a Fidesznek most azt kellene bizonyítania, hogy még mindig kormányképes erő, hogy még mindig hatalmon van – ezt pedig újabb kampánnyal tudja csak megoldani.

Közpolitikai szempontból a Fidesz igazi tragédia:

  • a járulékcsökkentésből megint nem lett semmi,
  • az ország nagy része rohamosan szegényedik el,
  • egy része kivándorolt,
  • a többi meg ügyeskedik, hogy túléljen.

Egy markáns és hiteles baloldali párt, szociálpolitikai tervvel, vagy egy markáns, jobboldali párt piacélénkítő tervvel simán lesöpörné a Fideszt a korrupt mamelukjaival együtt – ha lenne.

Amit tudunk: Rogán Anti szomszédja jövő augusztusig kapott keretszerződést  – tehát jön majd még megrendelés plakátokra, kampányra. A kérdés az, hogy ki maradt még, akit kinevezhetnének főellenségnek? 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9511942533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andras J Fazekas 2016.11.09. 10:10:28

Ezt az egytekervényes, alja gyagyás dumát …

Jelenleg köszöni szépen jól van, épül, szépül az ország, majd akkor pofázz, "Flynn Rider", ha megint IMF hitelt kell felvenni !

Addig coki van …

akko 2016.11.09. 13:29:04

@Andras J Fazekas: De neked még tekervényed sincsen.

prognosys 2016.11.09. 16:03:25

"Közpolitikai szempontból a Fidesz igazi tragédia"

Ugyanez elmondható az egykori ballib pártok tevékenységéről is.

ani58 2016.11.09. 16:40:10

Elszegényedés, Az IMF hitelt visszafizették a magánnyugdíj pénzből. Elképesztően meggazdagodott jó néhány fideszes. Hihetetlen rablás és egyben pazarlás folyik, olyan beruházásokra, amire semmi szükség. Milliárdokat költenek stadionokra, a várkert bazár már esik szét több milliárdért. A kórházak meg lassan szikét is a betegtől kérnek a műtéthez. Miközben a mostani szavazáshoz is pénzért vettek szavazatokat. Tudom mert a saját szemem előtt zajlott. Aljas, és hazug banda.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.09. 16:40:27

@prognosys: ""Közpolitikai szempontból a Fidesz igazi tragédia"
Ugyanez elmondható az egykori ballib pártok tevékenységéről is."

Akkor már nem is akkora baj? Örülsz és tapsikolsz, hogy utolsók lettünk az EU-ban?

Nem tisztem az MSZMP-t védeni, de látható, hogy ők nem loptak sokszázmilliárd közpénzt. A nyomorult népszabadságot sem tudták fenntartani, annyi pénzük sincs.

prognosys 2016.11.09. 17:25:21

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:

Rossz a következtetésed. Az a tény, hogy szerintem sz..ul kormányoztak az egykori ballib pártok, s lényegében ugyanez elmondható a mai kormányról is, ennek én egyáltalán nem örülök.

A nagyobbik baj az, hogy ma mindenki teljes tanácstalanságában széttárja a kezét, mert évek óta nincs olyan szellemi tőke az országban, ami világossá tenné, hogy merre van előre. Így a kormányzás nem szól másról, mint a különböző érdekcsoportok lobbiharcáról, aminek az eredője jelenik meg törvényalkotás címén.

A felszínen zajló csatározások a káoszba fullasztás technikai megvalósítását igyekszik leplezni, aminek a társadalom napi feszítő problémáihoz semmi köze sincs! Nos ezért nincs minek örülnöm.

Ebben a környezetben csak akkor lehetne valamiféle eredményt elérni, ha 100 emberből legalább egy képes lenne valamilyen jövőképet megfogalmazni és a maradék 99 pedig szó nélkül beállna mögé. A politikai alapszervezetek nagyon sokat tehetnének ennek érdekében!

gozike 2016.11.09. 17:52:09

@ani58: Kedves ani a baloldal követelte az Uniótol hogy köteleze Orbánt a 3% állam háztartási hiány alá. A kormány kérte adjanak 2 évet és alatta lesz a hiány /persze az ország a békasegge alatt volt hál a balosoknak/ a baloldal bőssz támogatássával az unió elutasította akkor kérték számolják be a magán nyugdíjvagyont és 3% alatt lesz a hiány .Baloldalunk sikeres ismételt támogatásával ezt elutasították és akkor nyúltak a nyugdíj kasszához.A lopásról sajnos mind a bal és jobb lop: annyi különbséggel,hogy a baloldal a kölcsönkért hitelt is el lopta a Fidesz meg a vanbol lop.

a nagy hohoohooo 2016.11.09. 18:08:47

@prognosys: ""Közpolitikai szempontból a Fidesz igazi tragédia"
Ugyanez elmondható az egykori ballib pártok tevékenységéről is."

JobbikuSS szellemi kiscsoport óvóda,az "ÍKÚ"csoport....Ne beszélj magadban hülyeségeket mert aztán nem emléxel ki mondta..heee... .már nem egyszer írtam,Kósának a FideSS rendkívüli és meghatalmazott közhülyéjének volt egy ostoba ötlete,a választásokon való részvételt kössék bizonyos értelmi képesség szinthez.
Már akkor felmerült mi lenne ha az újságokba regisztrálóknál is ez lenne,akkor lehülyéztük Kósát...,de látva téged az a Kósa nemis annyira hülye..Senki nem mondja ,hogy a szocik jól vezették az országot, de az akkor is tény hogy a jelenlegi FideSS kormányzat 1000x többet lop és 1000x rosszabb.
Mellesleg az államadósság 1995 a GDP 84,5%-a volt ami folyamatosan csökkent 1998-ra már csak 60% volt amit a FidesSz 2002-re lecsökkentett 55%.
Ezt a Bokros csomagnak tulajdonítják és így is van,még Orbán is elismerte Merkel előtt.
Na most nézzük tovább jött az MSZP és a hozzá nem értő kormányzásuk ideje amikor 2007-re felment újra 65%-ra az államadósság, majd jött a 2008-2009-re a subprime válság 2010-re már 80%os államadósság lett. Utána nagy csökkentés nem csinált a FideSS sőt volt még e fölött is bár legyünk korrektek mára már ténylegesen csökkent az államadósságunk GDP-hez viszonyítva. Ám az államadósság nagyság nagyobb mint 2010-ben.
Most értük el a 2010-es szintet okostojás!A százalékokba ne menjünk bele,mert 2013-tól másként számolják és ez önmagában 5 %-al csökkentette a szintet!Az IMF hitel jó része be lett téve az MNB tartalékába, amit az orbán kormány 35,5 milliárd dollárral vett át és jelenleg 27 milliárd alatt van, azaz elköltöttek kb 8 milliárd dollárnyi tartalékot. Ugyanakkor a Magánnyugdíjpénztár 3000 milliárdját is elköltötték! Ezek meglévő pénzek voltak és ha összeadjuk az kb. 20 milliárd Euróra rúg! (85 %-os adósság az Orbán kormánynál volt ,nem Gyurcsánynál! A kormányzást Bajnaitól vették át kb. 18 000 milliárdos államadóssággal, és ez jelenleg eléri a 26000 milliárdot!Egyébként pedig az akkori adósság éppen 80 % körül volt! A 2002-es államadósság 55% volt, de azért,mert az államadósság egy részét eldugták az FHB -nél és az EU vissza számoltatta az eredeti adósságba, azonban az már a Medgyessy kormány idején történt és kb 5% pluszt jelentett de még az ov kormányának a sara volt!
Nem utolsósorban az IMF hitel nagyobb részét már az Orbán kormány költötte el. Csak a kormánykasszában hagyott Bajnai 1860 milliárdot belőle, amit szintén Orbánék használták fel .Többek között abból vásároltak 500 milliárdért MOL-részvényeket,amit eltőzsdéztek.
.... ,húgy is volt az a 2008-as gazdasági válság amit Gyurcsány az IMF hitellel kivédett,majd Bajnai egyensúlyba hozta a gazdaságot ,4%-ra hozta le a hiányt,amit aztán a két FideSS tesó köcsögöd Kósa és Szijjártó a forinttal bedöntött,majd Orbán könyörgött a 7 %-os hiányért Merkelnél és Barrosonál,hogy osztogatni tudjon,de mivel nem kapta meg az olcsóbb IMF-et ,a 3000 milliárd manyupot lenyúlta,az 5689 milliárd "nemmegszorításokkal"hazazavarta heheee...aztán a kétszer olyan drága dollárhitelkötvényekkel még jobban eladósította az országot...a 2010 évi 21 749 milliárd forintomilliárd forintról,2016 -ra az adóssága 25 910 milliárd.
A probléma az, hogy még sok-sok idióta van, akinek ezt a hülye maszlagot be lehet adni.

a nagy hohoohooo 2016.11.09. 18:24:09

@prognosys: Látod, látod, te is igazolod, hogy sokat kell előbb olvasni ahhoz, hogy írásra vetemedjen valaki.
Ne mond ,hogy neked van választójogod ,de a sárga ház gumiszobájában a csendes őrülteknek nincs....ez az igazságtalanság .
Vedd le lécci a szemüveged ,had jusson be némi fény a sötét fejedbe legalább a pupillákon át:

Index - Külföld - Hét évig egy helyben álltunk - Index.hu

Az uniós gazdasági országjelentést boncolgatták Budapesten uniós és kormányzati tisztviselők, valamint gazdasági szakértők.
Hét év úgy ment el, hogy az EU és Magyarország is egy helyben állt

– jelentette ki az uniós országjelentésről csütörtökön Budapesten szervezett műhelymunkán Székely István Pál. Az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi kutatási részlegének igazgatója közölte, hogy a bruttó nemzeti össztermék (GDP) Magyarországon és uniós átlagban is csak tavaly érte el újra a 2008-as szintet (igaz, nálunk meredekebb volt az esés és a növekedés is).

Az Európai Bizottság országjelentései az uniós gazdasági kormányzás részeként vizsgálják a tagállamok helyzetét, hogy később ajánlásokat fogalmazzanak meg ez alapján. A mostani elemzés alapvetően kedvező képet ad Magyarországról: kiegyensúlyozott, de mérsékelt növekedési pályán halad, fokozatosan csökkentve makrogazdasági egyensúlyhiányát, miközben a költségvetési hiányt és az államadósságot is sikerült leszorítani. Ugyanakkor több problémát is felsoroltak, különösen az oktatással és a korrupció kezelésével voltak kritikusak.
Nem biztos, hogy mi vagyunk Európa motorja:
index.hu/kulfold/eurologus/2016/03/04/het_evig_egy_helyben_alltunk/

a nagy hohoohooo 2016.11.09. 18:51:38

@gozike: " gozike
2016.11.09. 17:52:09
@ani58: Kedves ani a baloldal követelte az Uniótol hogy köteleze Orbánt a 3% állam háztartási hiány alá"
Heheheee...ez olyan:nézegetem magam a tükörben... hm... nem nézek ki teljesen hülyének... és mégis.... ( régen ezt úgy mondtuk, hogy tollas a hátam? Nem? Akkor ne nézzetek madárnak!) Dehát az evolúció.. ,nade ilyen gyorsan gyártja a selejtet?
Néhány héttel a 2010-es választások után Orbán
Viktor Berlinbe zarándokolt Angela Merkel német kancellár támogatásáért
az Európai Unió szigorával szemben.
Orbán könyörgött a 7 %-os hiányért Merkelnél és Barrosonál,hogy osztogatni tudjon,
Az EU elvesztette a türelmét, és kemény kiigazításokat
követelt a kétharmados többséggel újonnan megválasztott kormánytól.
Orbán megértést, időt és a szigor enyhítését kérte Merkeltől, de az euró
válságával küszködő német kancellár őt is – mint az előtte kilincselő
görög miniszterelnököt, Jorgosz Papandreut – elutasította. Nem maradt
más hátra, mint a feketeleves hozzávalóinak összeállítása, a leves
megfőzése és lenyomása a társadalom torkán.

Az első hozzávaló a
nyugdíjpénztári vagyon törvénytelen elkobzása volt. A második a
bankokkal kötött nagy alku: ha lenyelitek az orbitális banki különadót, a
kormány biztosítja számotokra az eszement devizaalapú hitelezés
behajtását. Miközben Orbán és Matolcsy az országot a bankok, a tőke és a
kipaterolásra ítélt Nemzetközi Valutaalap ellen hergelte, éppen a
bankok és a tőke érdekében adott utat a kilakoltatásoknak, a magyar
családok kilátástalan vergődésének.

Hogy a devizaalapú kölcsönök
nem feleltek meg a hatályos törvényeknek? Sebaj. Részben bevezetjük a
visszamenőleges törvényhozás intézményét, hogy ezeket a törvényeket
átírhassuk, részben pedig várunk, amíg a bíróságokra, a Kúriára és az
Alkotmánybíróságra nem helyezhetünk olyanokat, akik értik és tisztelik a
Főnök céljait. Vártak is, öt évet, miközben honfitársaink százezreinek
ment tönkre az élete.

A nagy akadály persze az 1959-es polgári
törvénykönyvnek A bank- és hitelviszonyok című XLIV. fejezete volt,
amely pontosan megfogalmazza a kölcsön fogalmát: „523. § (1)
Kölcsönszerződés alapján a pénzintézet vagy más hitelező köteles
meghatározott pénzösszeget az adós rendelkezésére bocsátani, az adós
pedig köteles a kölcsön összegét a szerződés szerint visszafizetni.”
Hogyan lehet ezt a világos szöveget – amely szerint a kölcsön az a
meghatározott pénzösszeg, amit a bank az adós rendelkezésére bocsát –
megkerülni? Mert meg kell kerülni, hiszen a devizaalapú kölcsön a
törvényben leírtaknak nem felel meg. A törvény szerint a kölcsön a
szerződésben meghatározott pénzösszeg, és nem – ahogy azt a Kúria
átértelmezi – olyasvalami, ami „kiszámítható az átszámítás szerződésben
rögzített későbbi időpontjában”. A polgári törvénykönyv idézett
paragrafusa nem ad helyet semmiféle „kiszámításnak”, „átszámításnak”
vagy „későbbi időpontnak”.

gozike 2016.11.09. 20:41:55

Ennyi észel és egy vödör vizel még tüzolzó is lehetsz!!

Andras J Fazekas 2016.11.09. 20:54:44

@akko: Jaah …

Mert szerinted akinek van, az a kipróbáltan legalább egy évtizede lúzer balf@sz ellenzék szekerét tolja, mint te …

Éljen a politikai és gazdasági program nélkül hatalomra törő balf@sz ellenzék !

Így gondoltad?

HajrÁ !

a nagy hohoohooo 2016.11.09. 23:16:30

@Andras J Fazekas: Szerencsétlen szellemi kiscsoportos ...hehee az óvodai jelük az ajtón:
"ÍKÚ"csoport.....heheeee..

Andras J Fazekas 2016.11.09. 23:19:15

@a nagy hohoohooo:

Mi van ho-ho?

Összetűzésbe keveredtél a valósággal?

Nézz a tükörbe, és számold meg magad, te szerencsétlen balfék !

a nagy hohoohooo 2016.11.09. 23:29:02

@gozike: "tüzolzó "..húgy miiii?

Azt röhögöm bennetek mihígmélymagyar birkalényekben, hogy ti is tudjátok, hogy szellemi képességek terén a társadalom legalacsonyabb rétegéhez tartoztok. És iszonyatosan utáltok ezért mindenkit aki nálatok csak egy fél fokkal műveltebb, tanultabb.

A csőcselék dühöng a polgári osztály ellen, itt járunk Orbán "polgári" pártjának a következményeként 2016-ban.

a nagy hohoohooo 2016.11.09. 23:32:14

@Andras J Fazekas: Van egy nagyon vékony határ a szánalmasság és a nevetségesség között. Remekül egyensúlyozol, de azért légy óvatos.
Tesztoszteron túltengés ellen kiváló az aktív sport, trilvialitás ellen a művelődés, tanulás, széleslátókör megszerzése.Hajts rá, még fiatal vagy, bőven kinőheted a demagóg manipulálhatóságot. Ha ügyesen élsz a lehetőségekkel, 10 éven belül már te moshatod más agyát és nem mások fogják a tiédet,....heheee...

prognosys 2016.11.10. 00:05:18

@a nagy hohoohooo: Ezek után már azt sem tudom eldönteni, hogy vajon Fideszes, MSZP-s vagy Jobbikos seggnyaló vagyok-e!?

Feleslegesen írogatsz nekem itt makrogazdasági számadatokról, ugyanis a társadalom döntő hányadának problémái (az egészségügy és oktatás) katasztrófális helyzete csak kampányok idején kerül szóba...a szavazatokért. Négy évig aztán kuss van mindenféle társadalmi problémáról.

Lehet azt mondani, hogy a ballibák ügyesebbek, jobbak közgazdasági szinten, ha az egyszeri átlag embernek az ügyeskedéseikből csak az árnyoldal jut:

értsd: bármit teszel, annak mindig valahol lesz negatív lenyomata. A ballibák a "megoldásaikat" pedig egyetlen (a legkisebb védekező képességgel rendelkező) rétegre zsuppolták rá: a melósokra. Ez volt a nagy megoldásuk. Gyurcsány jól megrángatta az Áfát, amivel mesterséges árfelhajtást ért el -> ezt pl. lehetett előre tudni. Nem az infláció miatt nem álltak vissza a csökkentés után az árak, hanem mert a kereskedős sem hülyék.

Így egyértelmű, hogy bár elmondható, hogy világrekord mértékű Áfát fizetni szar dolog, de még mindig jobb, mintha rángatnák fel-le, s az alkalmankénti csökkentés miatt hiányzó összeget máshonnan (pl. a munkabér további adóztatásából) kelljen végül kipótolni.

Ami a nyugdíjpénzek "ellopását" illeti. Nem látok bele a kártyákba, mivel nem vagyok bennfenntes, de tudomásom szerint a magánnyugdíj pénztárak kockázat kerülő magatartását épp a ballib kormányzat írta elő nekik (azaz kockázatos portfolióba nem fektethettek magánnyugdíj pénzt...legalábbis 2007-ig - ha jól emlékszem), így számukra az egyetlen kézen fekvő megoldás az államkasszából (beszedett nyugdíjjárulékokból) kiterelt pénzt állampapírba fektették, ami így értelemszerűen fokozatosan egyre nagyobb lyukat ütött a költségvetésen, hiszen az államkasszába már be nem gyűjtött összegek belső (kamatozó) államadósságként jelentek meg, miközben a nyugdíjakat is ki kellett fizetni...ez igen nagy mértékben destabilizálta a központi költségvetést. Hiszen hiába, hogy 2007-től már kockázatosabb portfólióba is át lehetett csoportosítani magánnyugdíjas pénzeket, jó részük továbbra is állampapírban maradt, ami így negatív szaldóval jelentkezett a költségvetésen. Vagyis ezek felszámolása valójában nem nevezhető semmilyen lopásnak, mert itt csupán a negatív szaldó és az exponenciálisan fenyegetől költségvetési kiadás került befoltozásra. Efektive senki sem nyert vele...a magánnyugdíjak felszámolása után nem maradt elkölthető pénz, hiába emlegetnek 3000Mrd-t...ez csak egy olyan egyenleg volt, aminek a negatív lenyomata a központi költségvetésre nehezedett. A kettő eredője jó esetben nulla lehetett, de a kamatok miatt inkább negatív.

A ballibek is nyilván látták előre azt a veszélyt, hogy a magánnyugdíj állományának felhízása kezelhetetlen problémákat fog rövid időn belül okozni a költségvetésnek. A kockázatosabb portfolió felé ezért nyiottak, de egyben ezzel meg is szivatták a nagy ballibák a melósokat, hiszen a következő évben bekövetkező világválság meglehetősen nagy vagyonvesztést okozott a pénztártagoknak, s ha ez nem volna elég, még belerángatták a lakosság tetemes részét egy óriási adósság csapdába is, amiből sokan a mai napig nem voltak képesek kiszabadulni.

Szóval a lakosságnak ezek után nem maradtak illúziói sem a magánnyugdíjakkal kapcsolatban, sem pedig a lakáshitelekkel szemben. Az árszinvonal elszállását pedig nem követte béremelés, ami fedezhette volna a fokozatosan növekvő megélhetési költségeket.
Egyre többen szorultak ki a munkaerő piacról. Piacképes tudással rendelkező embereket hajtottal el mindenféle mondvacsinált indokokkal (pl. túlképzettség miatt - nem is tudom értelmezni ezt: az a baj, hogy túl szorgalmas az illető?) szartak a melós fejére, aminek következménye a fokozottan egyre nagyobb arányú elvándorlás, s mostanra pedig a napi szintű létszám problémák a cégeknél, ami aztán az egész gazdaságot visszafogja. És mindez bizony a ballibák fene nagy makrogazdasági tudására vezethető vissza.

sakkosfx 2016.11.10. 00:46:24

Sajnos ez nem igaz, igenis sok dolgot tett a fidesz! Folytatólagosannyomorban tartja a népet és ez nem semmi!

Andras J Fazekas 2016.11.10. 03:55:34

@a nagy hohoohooo:

Jól elvagy a téveszméiddel …

Azért nem árt néha szembenézni a valósággal, nehogy végérvényesen elnavigáld magad …

Hogy másokra aggatod a saját butaságod, attól neked nem lesz jobb, mert előbb utóbb ígyis-úgyis nekimész a falnak.

a nagy hohoohooo 2016.11.11. 13:16:59

@prognosys: Bocsánat én tévedtem,azt hittem normális ,értelmes emberrel állok szóba,vitázom ,érveket sorolok,aki érti is amiről szó van,arra nem számoltam,hogy egy nemzetthy papagáj kaparintott meg magának egy PC-t és felmondja a FideSS propagandaszövegét.
Ez viszont tiszta ,hogy a pecered sem találod meg a gatyába ha pisilni kell,ha majd a gazdi leveszi a takarót a kalitkáról talán nem vakít el a fény annyira ,hogy meglátnád a valót.
Azt hiszem a mai magyar valóság megértése,sokkal egyszerűbb mint azt sokan gondolnák.A legobjektívebb kritikával is csak arra a megállapításra lehet jutni,az egész alfája és ómegája,az elmúlt évtizedekre nyúlik vissza.Orbán azoknak akik kitartanak mellette bizonyára jó egzisztenciát ígért ha hatalomra jut.Minden ennek volt,és van alárendelve.Az EU-ból dől a pénz,a 2/3 totális hatalmat biztosít,és a többi meg nem érdekes.Ha kell az ördöggel is hajlandó összefogni a hatalom megtartása érdekében.Nagyon jól érzékelte,a választók jó része finoman szólva alul-informált,egy szint alatt megvehető ezzel-azzal.

Emlékezve:
Orbán:" "sose titkoltam, hogy a FELSŐBB középosztályban látom hazánk felemelkedésének kulcsát".
A egyik fő ok,az 2011-es egykulcsossal az EGOISTA "senkiházi bitang"
FideSSkormány a költségvetésnek okozott évi több mint 500 milliárd ft
hiányt és a bruttó 220 000 ft és az azalatt keresők nettója csökkentette
,amit az EGOISTÁK átraktak a saját és a felső tízezer zsebébe. Kétség
nem fér ahhoz ,hogy ennek a szűk rétegnek ugrásszerűen nőtt a
megtakarítása ,ugyanolyan ugrásszerűen nőtt a szegénység az ország
lakosságának a 60%-nál. A FELSŐ TÍZEZER MEGTAKARÍTÁSA NŐTT!
A másik fő ok"A munka sem véd teljesen a szegénységtől"
Ez a legnagyobb baj! A XXI. században vagyunk, a napi 8 óra(hopp!inkább 12!)munkáért kapott bérnek mindenki számára normálismegélhetést kellene biztosítania.
Ma azonban nálunk ez nincs így, a minimálbér nettója megélhetéshez kevés, éhenhaláshoz sok.
A másik szomorú tény: az utóbbi évek megszorításai igencsak lyukassá tették a szociális hálót, emiatt a munkahely elvesztése a többség számára azonnal a szegénységet jelenti.
A szegénység terjedésében nagyon komoly szerepet játszottak a FideSS intézkedései.
Néhány példa: családi pótlék befagyasztása; minimálbér megadóztatása;
egykulcsos szja; rokkantellátások átalakítása; előrehozott nyugdíjba
vonulás lehetőségeinek megszüntetése; munkanélküli ellátás idejének és
összegének csökkentése stb.

Amikor a felnőtt elszegényedik,vele a gyermek az a kicsi ember is, aki képtelen önmagáról gondoskodni. Ha hideg van, fázik. Ha nincs étel, éhezik. Ha nincs pénz gyógyszerre, orvosra, meghal. Jelzem a nagyon tisztelt keresztény, valamint demokrata
honatyáknak, nem csupán a magzati élet védendő tűzzel-vassal, akár a
magzatot hordozó fiatal nő akarata ellenére is. A már megszületett életet is védeni kellene. Legalább úgy, mint az elefántok, "akik"körbeveszik az apróságokat és testükkel védelmezik. Függetlenül attól,melyikük borja került veszélybe.
A nyomorban élő, éhező, fázó gyermek is ember. Nem csupán az én gyerekem, a szomszéd, a fodrász, az orvos, a miniszterek elnöke, az államtitkár gyereke, hanem minden gyermek ebben az országban. Nincs nagyobb érték, fontosabb dolog, az
ország jövőjének nincs más záloga, mint a gyermekeink.
Akkor is, ha a szülők minden igyekezete ellenére és akkor is, ha a szülők hibájából
vannak kilátástalan helyzetben. A gyermekeket védeni kell, mert önellátásra, önvédelemre képtelen. Az ő védelmük közös felelősség. A társadalomé és a kormányé.
Az ország szegényebb fele nagyon is érzi az orbáni szociálpolitika büntető és megalázó jellegét.Miközben a kormány azon céljával, hogy a költségvetésből erre a célra áldozható pénzeket takarékosan kívánja felhasználni, ezt a célt aláássa azzal, hogy az igénybe vehető főleg a gyermekek után járó támogatások egy részét alanyi jogon juttatja és nem a rászorultság elvét alkalmazza.Ezzel indokolatlanul előnyben részesíti a jómódú felső középosztályt , akik erre egyáltalán nem szorulnának rá.Ugyanez vonatkozik a rezsi- valamint a most meghirdetett lakossági háztartási gép-, ablak- , és kazán csere tekintetében is, amelyet csak azok tudnak igénybe venni, akik a jövedelmükből is képesek ezt a költséget állni. A mozgássérülteket megillető autóvásárlási támogatás hasonló, Az a réteg kapja a több százezres támogatást aki egyébként is le tudja cserélni az autóját.A segélyek összegét és a közmunka díjazását meg sem említem.Orbán ígéretével szemben - ami arra vonatkozott, hogy senkit sem hagynak az út szélén - annyi valósult meg, hogy 4,5 millió ember a gödör aljára került , ahonnan már ki sem lát, kikapaszkodni meg senki sem segít neki.

a nagy hohoohooo 2016.11.11. 13:22:24

@prognosys: Sztem szórakoztató vagy,lehet ,hogy szadista disznó vagyok, de élvezem nézni a vergődésed
Megpóbálom kitalálni, milyen kreatív dologgal fogsz előállni. Jó mondjuk,általában nem sikerül, mert elég egysíkú vagyol, de annyira nem rossz....itt kell abbahagyni mert soha egy legkisebb fingod nincs ,ahogy a többi "íkúvitéz"takonynáci trollnak sem se a postról,se a témáról,csak amit a nyelvetek kinyalt a 888-mAgyaridők,kurutty,M1 ésatöbbi seggekből,nincs az az értelem amivel egy kis fényt befogadnátok abba a sötétségbe ami a fejetekbe gyomlált Orbán szektavezéretek....

Az egykulcsos adó és a Fidesz
Meglepő botrányt okozott két közgazdász egyetlen tanulmánnyal, amely az egykulcsos adóról szól. Ismerőik politikailag semleges személyeknek tartják őket, ráadásul a tanulmányukban az elején leszögezik, hogy nem értékelik az adópolitikát, csak a következményeket veszik számba. A számításaik szerint az adófizetők többségének emel­kedett az adója, átlagosan 75 ezer forinttal. A vesztesek nagy többsége alacsony keresetű.

A skandalum oka, hogy az elemzők egyike, Virovácz Péter a kormány számára számtalan tanulmányt készítő, konzervatív agytröszt, a Fidesz-közelinek tartott Századvég Intézet mű­helyéből került ki. Az pedig köztudott, hogy a Fidesz gazdaságpolitikájának egyik politikai alapvetése a jelentős adócsökkentés, a korábbinál alacsonyabb mér­tékű, egykulcsos, 16 százalékos jöve­delemadó bevezetése. A tanulmány azért okozhatott vihart, mert a nyertesek mellett a szép számú vesztest is számba vette.

www.hetek.hu/belfold/201311/az_egykulcsos_ado_es_a_fidesz

A Fidesz újra hitet tett a rekordmagas adók mellett |
24.hu/fn/gazdasag/2016/02/16/a-fidesz-ujra-hitet-tett-a-rekordmagas-adok-mellett/

prognosys 2016.11.11. 14:06:11

@a nagy hohoohooo: Az engem minősítő alpári, lenéző, lekezelő stílusra inkább nem reagálnék -> az ilyen beírások biztosan nem visznek előre.

Röviden annyit, hogy

1, Egyet értek veled abban, hogy a gyermekeket védeni kell, minden áron. Nekem is napi szinten problémáim vannak az iskolákkal. Az egyikben „elfelejtenek" szólni, hogy a kedves tanárnő epilepsziás és a 8 évesek között, fényes nappal a matekóra közepén kap rohamot, amitől a kicsinek szó szerint rémálmai voltak, ami aztán odáig fajult, hogy ki kellett vennem az iskolából és átraknom egy másikba. Ne értsd félre: nem a tanárnőre haragszom, mert tényleg egy kedves jelenség. Nah, az a másik iskola meg teljes szereptévesztésben harcol a gyerekek(!) és a szülők(!) ellen! Egy iskola, bazzeg! Alap, hogy szóba sem állnak a szülővel. Ha valami problémájuk van, akkor behívatnak és kb. úgy beszélnek velem, mint a kutyával vagy (mint legutóbb) hatósághoz rohangálnak. Hermetikusan elzárnak egész napra a kicsitől, és volt olyan alkalom, amikor kék-zöld ütésnyomokkal a testén adták haza! Igen! Osztálytársa megütötte az iskolában. Olyan agresszív osztálytársa, aki később az egyik új tanárnak is nekiment. Vagyis egy pszichopata állat!

Mi van, ha nem én veszem észre előbb az ütés nyomot? Olyan aljasok, hogy képesek lettek volna még ezt a felelősséget is rám tolni és engem(!) bíróság elé állítani azért, amit az iskolában az ő felelősségi idejük alatt történt!

Most ott tartunk, hogy kiveszem magántanulónak, mert ezt a szarságot nem tudom tovább tűrni.

2. Nagyrészt, de nem teljesen értek abban egyet veled, hogy „A FELSŐ TÍZEZER MEGTAKARÍTÁSA NŐTT!". Mégpedig azért, mert ez nem csak a Fidesz-kormány „elcseszett" (ami nem is annyira elcseszett) adópolitikája. Ha egy kicsit hajlandó volnál körülnézni, akkor láthatnád, hogy

a) a munkabérek az EU-s régió leghátulján kullognak, Bulgáriával és Romániával egyetemben. Ez utóbbi lassanként lehagy minket is. Már csak Bulgáriának kell beelőzni, s megnézhetjük magunkat. Ami miatt most már kezd a munkaerő-piac legfeszítőbb gondjává válni, mert lassan nincs kit a pultba állítani. Ez a felismerés viszont eléggé kétélű: ha valaki mégis rászánná magát, hogy dolgozni megy, a feszítő problémák ellenére ugyanolyan megalázó bérrel találja magát szembe, mikor még ez a probléma még nem ennyire volt a felszínen -> ergo: még mindig nem eléggé fáj a vállalkozásoknak ez a probléma, de a nagyok által fizetett bértollnokok szinte minden nap rózsaszínre festik az eget a 30%-os béremelésről. Amiről viszont nem vesznek tudomást, hogy nem 30-al, hanem 300%-al kellene emelni a béreket, hogy legalább a középszintre felhozza az évtizedes lemaradást.

És úgy mellékesen nem a 20. tulajdonos által megvásárolt Mercedessel kellene frusztrálni a melósokat, miközben egy szaros izzót sem hajlandóak kicserélni a munka megfelelő ellátása érdekében. Számos helyen komoly hozzáállásbeli problémák vannak a munkahelyeken is, aminek együttes eredője a mai állapot.

b) A magyarok jó néhányszor megégették magukat a pénzpiacon. Kaptak devizahitelt először fél áron, utána dupla áron. Egy életre megtanulták, mi az a pénzügyi kockázat. Sajnos a nyugatos pénzügyi kultúráról még most sincs fogalma a legtöbb embernek. Félnek a bankkártyáktól, hitelkártyáktól, hitelektől. Hónap közepén sokaknak elfogy a pénze, DE NEM FELTÉTLENÜL AZÉRT, MERT A GAZ FIDESZ KORMÁNY ÁTCSOPORTOSÍTJA AZT A GAZDAGOKNAK, hanem azért, mert teljességgel hiányzik a pénzügyi kultúra.

Egy mondás szerint „Magyar ember fizetés napján vastagot szarik, aztán egész hónapban szopik". Te nem ismersz olyan embereket, akik a fizetés napján eltűnnek, majd előkerülnek egy hét múlva, ugyanolyan vagy még rosszabb állapotban.

És hogy mindezt alátámasszam: az én alapfizetésem sosem közelítette meg a 220.000ft-ot! Ettől jelentősen kevesebb! Jutalékot nem kapok, csak műszakpótlékokat (nem olyan vidám dolog éjszakázni). És képzeld, úgy tűnik jövőre mégis sikerül összehoznom egy saját családi házat! Nah erre varrjál gombot, nagyokos!

2000-ben még én is úgy álltam, hogy BAR listás lettem egy felmondott B-hitel miatt. Véres verejtékkel jöttem ki ebből a pöcegödörből. Most pedig a kegyeimet keresik. Tudod miért? Mert tanultam belőle. Tanultam ebből a hibából és képes voltam változtatni a hozzáállásomon, amire sokan még most sem képesek!

Szóval még 1x, hogy világos legyen: az egyén saját maga az, aki a legtöbbet képes tenni önmagáért! Egyéni szinten lehet akár kormányváltást is elérni! Ha sikerülne tömegeket egy pénzügyileg sikeresebb irányba terelni, akkor az Orbáni populizmusnak nincs esélye - de a Bokrosoknak, Gyurcsányoknak sem! Ha valamit ma a társadalomnak fel kellene vállalni az az, hogy aki tudja és érti, hogy mit kell tenni, annak adományozás helyett meg kell tanítania halászni azokat, akik még nem tudják.

Viszont ez is kétélű dolog: szorgalom, vevőkészség és kitartás is kellene hozzá. Ez ma azonban nem nagyon van meg!

a nagy hohoohooo 2016.11.11. 17:41:09

@prognosys: Ne beszélj magadban,mert egyszercsak nem tudod honnan hallottad a sok hülyeséget.

prognosys 2016.11.11. 18:28:33

@a nagy hohoohooo: Nah látom körbeért a lemez. :) Új pedig nincs...hmmm...lehet, hogy mégsem az én készülékemben van a hiba!?
süti beállítások módosítása