B1 blogcsalád



Most a Jobbik-terror az új mumusa a kormánynak – a lényeg, hogy legyen mitől félni

2016. november 01. - B1blog

gyi.jpg

Egyre több a kérdőjel a Nemzeti Nyomozóiroda bőnyi akciójával kapcsolatban. Annyi viszont biztos: nem a körúti robbantás miatt kezdődött a tragédiába torkolló házkutatást. És az is, hogy ez újabb muníciót szolgáltatott a kormánynak a Jobbik elleni propagandaháborújához.

  • Az első kérdés: miért ment ki az NNI két rendőre a bőnyi házkutatásra? Bár a hivatalos szervek hallgatnak az esettel kapcsolatban, az ügyészség annyit mégis elárult: a korábbi sajtóhírekkel szemben nem a Teréz körúti robbantással kapcsolatban nyomoztak.
  • A második kérdés: miért éppen most néztek körmére Győrkös Istvánnak? Évtizedek óta a titkosszolgálatok látókörében van, mint aktív náci, aki idejét és energiáját leginkább újnyilas csoportok szervezésére és kiképzésére áldozza. Tudvalevő volt, hogy legálisan (is) tart fegyvert, hisz volt ehhez engedélye. Kolos fia fegyvermester, a családnak Bőny mellett legálisan működtetett lőtere van. Vagyis semmi újdonság a Magyar Nemzeti Arcvonalat gründoló bácsi körül, aki amúgy rég rászolgált a sittre – csak a tragédiáig valahogy senkinek nem jutott eszébe körülnézni a háza táján.
  • A harmadik kérdés: hirtelen miért lett fontos, hogy Budaházy György előzetes letartóztatásban várja ki bűnügye másodfokú tárgyalását? Budaházyt Győrkös lövöldözése után 24 órán belül, indoklás nélkül tették hűvösre. A Magyar Nyilainak tetteiért terrorizmusban bűnösnek talált utcai harcos első fokon 13 évet kapott, a másodfokot pedig lakhelyelhagyási tilalommal kellett volna kivárnia. Senkitől nem érkezett olyan információ, hogy Budaházy megszegte volna a bírói rendelkezést, amikor bevitték, az otthonából állították elő. Miért? (Nem mintha szívünkön viselnénk Budaházy György komfortérzetét, sőt.)

Válasz egy sincs.

Az viszont nagyon is jól látszik, miként igyekszik a Fidesz, a kormány és minden csatlós médium rátolni a Jobbikra a terrorizmus vádját. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője egy nappal a rendőrgyilkosság után már arról beszélt:

meg kell vizsgálni, hogy kötődik-e valamilyen parlamenti erőhöz a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szélsőjobboldali szervezet.

  • Előtte Rétvári Bence erőforrás-államtitkár a parlament plenáris ülésén lobogtatott képeket arról, hogy Vona Gábor a török Szürke Farkasokkal parolázik.
  • Majd egy klasszikus öninterpelláció jött a fideszes Vinnai Győzőtől: a belügyi államtitkárt faggatta, mit tesznek Vonával szemben, hisz nemzetbiztonsági kockázatot jelent egy ilyen kapcsolat. Kontrát Károly alapos vizsgálatot ígért – praktikusan Vona ellen.

Aki pedig a csatlós lapokat kívánja olvasgatni, itt egy rövid szemle, a teljesség igénye nélkül:

Vona a török nácik barátja

Vona Gábor és a Szürke Farkasok

Terrorszervezettel tart kapcsolatot Vona Gábor

A Jobbik és a Magyar Nemzeti Arcvonal

Magyar Nemzeti Arcvonal: számtalan kapcsolat a Jobbikkal

Így kapcsolódik egymáshoz a Jobbik és a rendőrgyilkos Győrkös István

A szélsőjobboldali, korábban a Jobbikhoz húzó Magyar Nemzeti Arcvonal vezetőjét gyanúsítják a bőnyi rendőrgyilkossággal

Ha már egyetlen fránya migráns sem hajlandó robbantgatni Magyarországon, akkor a kormány szívesen átpasszolja a terrorizmus vádját a Jobbiknak.

A lényeg természetesen a permanens életveszély kommunikálása, majdnem mindegy is, kitől kell épp rettegni.

Persze a Jobbik alaposan rászolgált a hírbe hozásra – efelől kétségünk ne legyen. Összekötni a Magyar Nemzeti Arcvonal legkülönb frakcióit a párttal, a Betyársereggel, Budaházyval, a Szürke Farkasokkal – a legkevésbé sem alaptalan és nem is kíván különösebb oknyomozó munkát.

Egy apró probléma mégis akad mindezzel: a nagy hírverés és Vonáék nyakába akasztott médiacunami

egyetlen incifinci kis új információval sem bír.

Akad benne féléves, többéves, sőt, évtizedes hír is, de újdonság egyetlen egy sem. Így adja magát a kérdés: miért éppen most kellett a jobbikos terrorveszélyt felmelegíteni?

Mivel a kampány lényegében két hete tart Vonáék ellen, esetleg az NNI-s nyomozóknak épp az volt a feladatuk, hogy ehhez a politikai propagandához gyűjtsenek muníciót Habony Árpádnak? Pontosan tudták, hogy találnak valamit a bőnyi házban? Tisztában voltak az orosz katonai hírszerzők rendszeres látogatásával? (Csak épp kellően komolyan nem vették a Győrkös jelentette fenyegetést.)

A tízmilliárdokat fialó letelepedési kötvény-biznisznek lőttek, de ráfarag még Vona a sompolygásra. Zsarolni a miniszterelnököt? Stabilan másodiknak lenni a pártok versenyében? A centrum felé húzódni, ahol pedig tudvalevőleg a centrális erőtér kedves vezetője az úr? Olyan szélsőjobbos terror-tockos a vége, hogy a jobbszél adja a másikat.

Szó se róla, szívesen nézzük a jobber cicaharcot, még akkor is, ha a Fidesz-Jobbik összecsapás nyitotta résbe nincs párt, amely be tudna nyomulni. Azonban e két erő amortizációja csak használ az országnak.

ashwood

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1311921343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása