B1 blogcsalád



Hazugságokkal támad Orbán a Brüsszel elleni látszatháborúban

2016. szeptember 18. - B1blog

A kedves vezető úgy hazudik, mintha nem lenne holnap. Pontosabban: mintha megtehetné. Annak biztos tudatában, hogy udvari írnokai – a közmédia és csatolt talpnyalói – még véletlenül sem mondanak neki ellent.orpozs.jpg

Orbánisztánban az udvari média nem rés, hanem erős bástya, amely nem a valóságról, hanem a kedves vezető lázálmairól szól. Most épp – már megint és/vagy állandóan – Brüsszelről hazudozik.

Sikertelen volt a találkozó. Nem változtatták meg a bevándorláspolitikát. Sőt, továbbra is a korábbi önsorsrontó és naiv bevándorláspolitika uralkodik.

Ezt mondta a kedves vezető a hétvégi, Európai uniós csúcsról. Kár, hogy

ebből megint egy szó sem igaz.

A legpontosabban Andrej Kiska, szlovák köztársasági elnök foglalta össze az orbánisztáni lázálmokat, amikor a fenti mondatokra úgy reagált:

Ez kicsit igazságtalan a résztvevőkkel és a szervezőkkel szemben is. Mindannyian tudjuk jól, hogy az Európai Unió eszméjének nem csak a hibák, tévedések, vagy azok a problémák ártanak, amelyeket az élet hoz magával. Hanem az is, hogy ha a politikusok már nem tudnak egy szép szót mondani az EU-ról és annak intézményeiről, Brüsszel pedig szitokszóvá válik. Emellett gyakran csak a saját, hazai céljaikat tartják szem előtt. Nem az unió jobbítása, hanem csupán a hazai választási eredmények, százalékok érdeklik őket, emiatt cinikusan leegyszerűsítenek összetett kérdéseket, vagy túloznak.

És ez nem holmi romlott, hanyatló, nyugati politikus volt, esetleg egy brüsszeli bürokrata vagy egy a luxemburgi kormánytag, hanem a V4-ek meghatározó tagállama, amely épp az unió soros elnöki tisztjét látja el.

De sajnos nem csak Kiska mond ellent a kedves vezető dorgáló szavainak. Az Orbán által is elfogadott zárónyilatkozat szerint:

Soha többet nem engedhetjük meg a tavalyi ellenőrizetlen hullám megismétlődését, és tovább kell csökkenteni a szabálytalanul érkező migránsok létszámát. … Biztosítani kell a schengeni külső határok teljes ellenőrzését.

Hát nem pont azok a szavak, amelyeket a kedves vezető mantráz állítólag hónapok, sőt, évek óta. Bizonyára kvótaszemüvegén át nem ismert rá saját gondolataira. És ha már kvóta:

Elköteleztük magunkat, hogy közös megoldásokat keressünk azokban az ügyekben is, amelyekben megosztottak vagyunk

– olvasható ugyancsak a közös nyilatkozatban.

A gyengébbek kedvéért: utóbbi annyit tesz, hogyha a tagállamok sora elutasítja az áttelepítési kvóta ötletét(!) – ugyanis döntésről még szó sincs –, akkor keresnek más, olyan megoldást, amely konszenzusos támogatást élvez.

Igaz, ha mindezt megosztanák az udvari írnokok az isten adta néppel, elképzelhető, hogy nem lehetne a kellő intenzitással folytatni a Brüsszel elleni látszatháborút.

ashwood

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7011718815

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Matolcsyval a közerkölcs kiméletlen 2016.09.19. 07:40:35

Matolcsyval a párterkölcs kesztyűs kézzel bánik, de a közerkölcs az kíméletlenül odamondja: "Dúsgazdag Matolcsy közpénzből kurvázik."

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tom66 2016.09.18. 17:59:22

Erre a firkálmányra nem lehet mit mondani. Az már nagyobb baj, hogy a sajátjaid híreinek ( Index) sem hiszel. Egyértelmű, hogy az iromány kiagyalója teljesen hülye.

Rwindx 2016.09.18. 18:16:46

Nem olvastam el a posztot, de a címet elég volt, hogy mindössze egy kérdésem merüljön fel: miért probléma számodra az, ha Orbán hazugságokkal támad, ami akár igaz, akár nem, ha ti mindennap akár többször is pofánhazudjátok az embereket a blogotokban?

Semper Fidelis 2016.09.18. 18:25:58

Megint egy szó, mi? Attól, hogy kisárgítod még nem lesz igazad.

Bravehearth 2016.09.18. 18:53:49

"Igaz, ha mindezt megosztanák az udvari írnokok az isten adta néppel, elképzelhető, hogy nem lehetne a kellő intenzitással folytatni a Brüsszel elleni látszatháborút."

Igaz, ha mindezt el is hinné az istenadta nép, elképzelhető, hogy kellő intenzitással lehetne folytatni a színfalak mögötti egyezkedést és a keleti országok elleni rejtett háborút!
Anyád! Mintha egy szavát is el lehetne hinni annak a nyilatkozatnak, amit egy ilyen jucnker-schulz-merkel patkányháromszög jegyez! Majd ha a kifolyt vérükkel írják ki száz nyelven a Hősök tere kövére! Akkor majd megfontolom, hogy elhiggyem-e akár egy szavukat is! De addig...!

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2016.09.18. 19:00:29

Te fasz! Megváltoztatták? Visszafordítják a hajókat, és felbasztak egy vagonnyi arabot valami Damaszkusz felé induló vonatra?

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2016.09.18. 19:40:26

A csőcselék ne kérdezzen, hanem hajtsa végre Orbán főtitkár utasítását!
Mik lenne már, ha a magyar parasztja határozná meg hogy mennyire legyen fajgyülölő, EU bomlasztó és nem a mindenttudó gumicsozmás vézeré?

1ghost 2016.09.18. 21:46:23

Azért az a tény, hogy nekünk egy ilyen betegesen, és gátlástalanul hazudozó miniszterelnök jutott sok mindent elárul az ország morális állapotáról.

Arcade Macho 2016.09.18. 21:46:49

vonaton vannak a biztonsagos orszagbol erkezett illegal migrik?
pl. az a 3 algeriai tini az Eiffel - torony alol?

Astalavista 2016.09.18. 21:51:43

" úgy hazudik, mintha nem lenne holnap"

Ez a "like there"s no tomorrow" magyar hangja akar lenni? Hááát... emelni kéne a bérbloggerek fizetésén is. :)

Aranyi Gábor 2016.09.18. 22:01:31

A Hierosolyma Post megírta, hogy Sz@rosgyuri áll a migrinchullám, a tőzsdejátékok, az álcivilek meg a választásbefolyásolások mögött. B@szod, nem a k.info!! Antiszemitizmusról tehát szó ne essék. Valami 2500 oldal sz@r dőlt ki a winyóról... Lehet, hogy azt ottani zsidajok nem értesítették az ittenieket - vagy más zsoldban állnak?? Lemaradtam valamiről? Affrancba!

az utca embere 2016.09.18. 22:53:53

jók a hozzászólások!!!

1ghost 2016.09.18. 23:48:03

@Aranyi Gábor:

Fiacskám, te egy idomított csimpánz vagy.

bloglegelő 2016.09.18. 23:50:56

a mai nap végleg itthagyom az Index hírportált.

mert feslett, ócska prostik

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2016.09.19. 00:17:11

Mielött bármit össze-vissza írkáltok, egy pillantást vessetek a fotón lévők arcára.
Gondolkodjatok!

bkkzol 2016.09.19. 01:02:47

Történt valami fontos Pozsonyban? Nem. Jót beszélgettek és hazamentek. Ha azámon akarjuk kérni a hazugságot akkor ott van Merkel is. Korlátok nélkül meghivót küld azután meg szétszórná a sz.rt egész Európában. Juncker és a földije beszél össze vissza. Így gondoltam, illetve még se... illetve majdne úgy, de nem annyira....
Szép csapat!

Pop40 2016.09.19. 01:49:30

Rühellem Vityát, mert a magyar történelem legnagyobb tolvaja, de a migránsinváziót eddig jól kezelte.

Brüsszel meg már sokszor, sokfélét mondott az ügyben.

És ez nem kizárólag magyar vélemény, elég ránézni mostanság a német időközikre - úgy pofozzák Merkelt, ahogy kifér.
2 éve még az egyik legsikeresebb német vezető volt, alternatíva nélkül, most meg már egy bukás szélén álló pária, akire a saját pártja is egyre inkább teherként tekint.

E.Katolnai 2016.09.19. 03:52:51

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy:
Minden olyan alak szemétláda, aki nem veszi figyelemben a világhálon százasával megtalálható képanyag, amin tisztán látni mit művelnek Nyugat-Európában az arab és néger bandák. Minden olyan alak szemétláda, aki elbagatellizálja a nők, lányok meggyalázását, a szerencsétlen német és francia férfiak elverését, megrugdosását, minden olyan alak aljas, aki olyasmit hangoztat, h ezek „elszigetelt”, kevés számú esetek, holott százasával, de lehet ezresével lehet könnyedén dokofilmeket találni, ami bemutatja az arab, néger bandák erőszakos őrjöngését, gyalázatos brutalitását.
Minden olyan alak gonosz szemétláda, aki ugyanezt szeretné látni hazánkban is, aki szenvedést, terrort akar a magyar nép nyakába zúdítani, minden olyan alak szemétláda és aljas féreg, aki ezt az alantas söpredéket hazánkba szeretné telepíteni.
te egy ilyen szemétláda-féreg kategóriába tartozol: saját nemzetét leköpő hazaáruló

ob.szerver 2016.09.19. 06:54:23

Egyvalamire tényleg jó lesz a népszavazás. Darabra megtudjuk a részvevők számából, hogy hány segghülye, átbaszható fideszbarom él az országban, akiket egy (Magyarországon) nemlétező problémával lehet hülyíteni, hogy ne tűnjön fel nekik, hogy eközben a fidesznek nevezett és politikai pártnak álcázott bűnszervezet kormányzás helyett ezermilliárdos tételben rabolja szét az országot, szakítja ki abból a nyugati értékközösségből, akiknek a támogatásának köszönhetően nincs még itt (mindenütt) afrikai nyomor, és teszi annak a csődtömeg Oroszországnak csatlósává, akiknek annyi jót köszönhetünk a történelmünk során.

Netuddki. 2016.09.19. 07:56:45

@ob.szerver: Pontosan!
Ezt mondom mióta a balfasz takonyárpi kiötölte az orbán bandának ezt a figyelemelterelő pótcselekvést, hogy szavaztassák meg a népet, és basszanak el közpénz 10 milliárdokat a népszavaztatás kampányára.

Érdekes, most minden ilyen kampánybenyögés előtt bemondják, hogy politikai hirdetés. Amíg nem lehetett kampányolni addig társadalmi célú hirdetés volt. Hazudnak ezek éjjel-nappal. Ahogy a vezér is csak akkor hazudik ha kinyitja a száját.

Reggel a Kossuthon valami nacsa nevezetű kereszténydemokrata ifjúsági hakapeszit szedtek össze a migráncsok ellen kampányolni. Elmondta az összes fideszes agitpropot a bemondó rávezető kérdéseire válaszul. Bizonyítva, hogy ezek se nem keresztények se nem demokraták.
Magyarországon miért a selejt kerül szinte mindennek az élére mostanában?

Orbán banda! Nemcsak lopik, de hülyének is néz, hagyod? Akkor valóban hülye vagy.

$pi$ 2016.09.19. 08:02:39

"ebből megint egy szó sem igaz."

Huh, akkor jó. Megváltozott a bevándorláspolitika, de jó! Ezentúl nem engedik be őket, szépen hazaküldenek mindenkit. Ja, nem. Semmi sem változott, ugyanazok a szabályok, ugyanazok a törvények, ugyanúgy erőltetik a kvótát, ugyanazok az emberek ugyanazokat ismételgetik. Nem ismerik be a tévedéseiket, nem kérnek bocsánatot, nem mondanak le, nem vonnak vissza semmit, nem írnak új törvényeket.

Akkor mit is hazudott Orbán?

K0nrada 2016.09.19. 08:11:15

Elbukjátok a kvóta népszavazést, és ettől agyvérzést kaptok.

Nem baj.

$pi$ 2016.09.19. 08:16:21

A viccess a kettős mérce. Ha egy megbeszélés eredményeit két ember nem egyformán értékeli, ha az egyik azt mondja, hogy "jajj, de jó sok mindent elértünk itt" egy másik meg azt mondja, hogy semmi érdemleges nem történt, akkor szülvetik egy blog, hogy az orbán már megint hazudott. Nem máshogyan értékelte az eredményeket, hanem HAZUDOTT!

Ugyanakkor a másik ballib blogger ír egy másik cikket, hogy Gyurcsány nem hazudott. Igaz, ő maga mondta, hangfelvétel van róla, lebukott, azóta kiderült, hogy tényleg hazudott, de nem. Gyurcsány NEM hazudott.

Nagyon gáz!

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.19. 08:27:28

@$pi$:

Én a Gyurcsányt nem bántanám.
Elvitathatatlan érdemei vannak, a baloldal leszalámizásában, és rendületlenül folytatja most is.

Ugyan meglehetősen röhejes, mikor az elkúrását, valamiféle kimagasló eredménynek, a titokban elmondott beszédét, meg őszinte szembenézésnek, adja elő, dehát Gyurcsány már soha nem lesz komolyan vehető.

$pi$ 2016.09.19. 08:35:00

@Ballib cenzúrázók réme 18: Egyetértek. Gyurcsány megadta az országnak a lehetőséget, amire 20 évet vártunk. Ráadásul azóta is tolja a szekeret hihetetlen munkabírással és kitartással.

Isten áldja meg Gyurcsány Ferencet. :D :D

n3spr3ss0 2016.09.19. 08:58:48

Orbán mikor mondott igazat? Max.mikor az anyja nevét kérdezik.

Ballib Cenzúrázók Réme 10 2016.09.19. 09:44:09

@E.Katolnai:

és azt se felejtsd ki, hogy az EU azért akarja ránk ontani ezt az 1300 migráncsot, hogy azok megszállják Magyarországot és túlszaporodjanak minket. Ve´gső céljük az, hogy elvegyék a földjeinket hogy aztán ők egyék meg a megtermett uborkát, meg hogy ők rakják zsebre az EU milliárdos támogatásait Mészáros Lőrinc, Leisztinger Tamás és a többi nemzeti magyar nagyvállalkozó helyett.

A migránsok nem is titkolt célja. hogy le akarják nyúlni a magánynyugdíjpénztzárat amit Orbán Viktort és Selmeci Gabriella mentett meg nekünk az eltőzsdézéstől. Ezenkívül már fenik a fogukat a magyar trafikok és kaszinók lenyúlására, ezt mind kinyomozták a Pesti Srácok.

Udo Utlottke pedig azt leplezte le, hogy a migránsok ezresével akarnak beszivárogni a nógrádi falvakba, hogy az ottani nyugdíjas nagymamákat tömegben erőszakolják meg. Azt is leleplezte Udo Utpotke hogy Soros György már az összes részvényét eladta, hogy abol 100 millió migráns Európába való áttelpítését finanszírozza.

OKTÓBER 2-ÁN SZAVAZZ NEM-MEL ARRA, HOGY AKARUNK-E BENMARADNI AZ EU-BAN, HOGY AZTÁN NEKÜNK KELLJEN ELTARTANI EZT A 100 MILLIÓ MIGRÁNSOT.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.19. 10:55:47

@Ballib Cenzúrázók Réme 10:

Nickhamisító pöcs.
Enniyt tudsz meg a nevedet.

Csak ilyenkor mindig elfelejted, hogy Soros Gyurinak a megbízható EU-s képviselőkről a listája nem kitaláció, hanem feltörték a szerverét és kiderült.

Kiderült, hogy akik Magyarországot fikázzák az EU-ban mind Soros Gyuri megbízható csicskái.

Ahogyan az is kiderült, hogy a civiljei irányítják, segítik, pénzelik a migránoskat.

És éppenhogy azért kell megállítani a migránsokat, hogy az EU egyben maradjon.

fidesz maszop dk együtt egykutya 2016.09.19. 11:00:09

Emberek !

Ne higgyetek az Orbáni gyűlöletnek.

Éppen most készíti elő Orbán személyesen a terrortámadást, ahogyan ebben a blogban is leírják a másik posztban.

Ha kell Orbán személyesen lövi le a kerezstényeket, hogy meglegyen a szavazat.
Kibelezi Gyurcsányt egy macsetével, mert ez mindenre képes szörny.

Pedig csak Gyurcsány képes itt rendet tenni !
Szükségünk van a migránsokra. Szükségünk van rájuk.
Hogy néhány nőt megdugnak, vagy megölnek pár magyart az járulékos veszteség.

Szavazz Gyurcsányra, és hidd el kell minden migráns nekünk !
Ők a jövő Magyarországa, akik segedelmével leszavazhatjuk a jobboldali terroristákat.
!

gyurmicsek 2016.09.19. 11:05:44

@$pi$: Most hogy jön ide Gyurcsány, ja az elmúlt nyóc év?
Vagy az már elmúlt? 1x vagy 2x lassan 3x 8, nem tudom, de ki számolja? :)

gyurmicsek 2016.09.19. 11:10:01

@Ballib cenzúrázók réme 18: Mindenki szertné, hogy egybe maradjon, de addig is aki tud vegyen nyaralót, meg hajót az adrián, mert hátha nem jön össze. valamiből kell éni utána....

E.Katolnai 2016.09.19. 12:09:31

@Ballib Cenzúrázók Réme 10: miért nem a neten százassával megtekinthető képanyagot magyarázod, melyeken a mohamedánok nőket zaklatnak, brutálisan támadnak, sokszor véresre vernek, megerőszakolják őket, védtelen járókelőket ütnek, rugdosnak vagy épp papjaik az őket befogadó népet köpködik, gyalázzák.
Csak nem túl hülye vagy megtalálni a százassával fellelhető anyagot?
Csak nem túl aljas vagy figyelmen kivül hagyni a dokofilmeket?
vagy csak egyszerüen te is egy magyargyűlölő trőger vagy?

$pi$ 2016.09.19. 13:39:29

@gyurmicsek: "Most hogy jön ide Gyurcsány"

Olvasd el még egyszer, próbáld megérteni.

Arcade Macho 2016.09.19. 19:18:13

azoknak akik szerint NEM kell elmenni mert mar megoldodott a dolog:
www.bloomberg.com/news/articles/2016-09-18/sweden-wants-eu-to-punish-member-states-who-don-t-take-refugees

el kell menni es uzenni hogy le kell zarni a hatarokat!!!

idiota uberPC barom svedek meg tehetnek egy szivesseget...
pl. utalhatnanak a magyar romaknak felzarkoztatasi tamogatast a helyett hogy a vilag masik felerol mindenfele jottmentnek adnak jo kis szoke eroszakolnivalot meg meg egy valag lovettat melleje
süti beállítások módosítása