B1 blogcsalád



Orbán nem rasszista, de aki nem fehér bőrű keresztény, az neki nem ember

2016. szeptember 09. - B1blog

orban-papa.jpg

Meg kell védeni a kereszténységet, mert a kereszténységet meg kell védeni – mondá Orbán Viktor. Magyarország pedig végvári vitéz e harcban. De miért kell megvédeni? És fontos-e annyira a kereszténység, hogy védelmezzük? Ugyan már! A keresztényekre Európában az elmúlt évszázadokban leginkább a többi keresztény volt veszélyes.

Senki nem ölt meg annyi keresztényt, mint épp a keresztények.

És nem csak úgy, hobbiból – éppen a felekezeti hovatartozásuk okán.

Mindenekelőtt: a hit semmivel sem előrébb való, szentebb vagy sérthetetlenebb, mint bármelyik másik meggyőződés – legyen az politikai hovatartozás vagy ízlésbeli kérdés.

Ha egy baloldali szavazónak a szólásszabadság jegyében el kell viselnie – márpedig el kell , hogy őt magát vagy pártját büdöslábú komcsinak nevezzék, akkor a kutyafülű katkóért sem lehet sírva szaladni az üldözésügyi államtitkárságra. (Vagy egy film vagy egy könyv miatt.) Aki e fenti állítással nem ért egyet, az soha többé ne mosolyogjon a repülő spagettiszörny egyházán

  • Miért épp a "keresztény" az a jelző, amit habonyi mellényzsebből mostanában előhúzott?
  • A gyermekeit hol evangélikusnak, hol katolikusnak, hol pedig reformátusnak keresztelő Orbánnak, aki karrierje kezdetén még bőszen csúfolta a KDNP-s politikusokat hitbéli meggyőződésükért, megjelent volna a Szentlélek?

Nem hihetetlenebb ez sem, mint a szűznemzés.

Válasszuk szét a kormánypropaganda mondatait.

Az állítás első része úgy szokott hangozni, hogy Európa épp keresztény gyökerei miatt olyan, amilyen. Ezt az állítást nem lehet igazolni mindaddig, amíg valaki vissza nem csévéli az időt, és játszatja le újra az elmúlt kétezer évet Jézus nélkül. Az biztos, hogy egységes etikai rendszer, építészeti, irodalmi vagy bármilyen kulturális termék egész nyugodtan létrejön kereszténység nélkül is - sőt, néha épp a kereszténység ellenére.

A kereszténység nemzetmegtartó erejéről beszélni szimpla marhaság, hisz számos nemzetet ismerünk a világban, amelyek Jézus-hit nélkül is fennmaradtak évezredeken át. Általánosságban a vallás identitásképző funkciója kezelhetőbb idea, azzal, hogy elsősorban az ellenségkép kialakításában múlhatatlan a felekezeti hovatartozás szerepe. (Ahogy Sam Harris a Hit vége című könyvében találóan megfogalmazta:

A vallásos hitnek az a veszélye, hogy egyébként normális emberek számára lehetővé teszi, hogy leszüreteljék és szentnek tekintsék az őrület gyümölcsét. (…) Még ma is képesek vagyunk halálba menni ősi írások miatt. Ki gondolta volna, hogy ilyen tragikusan abszurd dolog lehetséges.

Mielőtt egy öntudatos keresztény e szövegre jól irányzott megsértődéssel reagálna, gondoljon az iszlám fundamentalizmusra, és máris bőszen bólogatni fog.)

Azonban e fenit állítás is csak azzal a megszorítással érvényes, hogy mindez a XIX század első feléig volt – annyira amennyire – igaz. A felvilágosodás és a szekularizáció folyamata a közös vallás egybentartó funkciója helyére a nemzetet emelte – e fogalmat kitágítva az adott ország majd' minden lakosára. (Szemben a korábbi, erősen szűkítő, csak a nemességre érvényes meghatározással.)

A Biblia erkölcsisége

szerint ha csak úgy gondolsz(!) a szomszédasszonyra, akkor egy örökkévalóságig fogsz a pokolban égni – de Isten azért szeret téged. Nem ér joghátrány viszont, ha saját nejedet és/vagy gyermekedet fegyelmezed egy-két pofonnal. Azt is mondá Jézus, hogy „ki a kufárokkal az én atyám házából”. Mégis simán belefért a mennyországi letelepedési-kötvény, vagyis a búcsúcédulák árusítása a klérusnak.

A Bibliából viszonylag nehezen vezethető le a nők szavazati joga vagy a rabszolgaság eltörlése. Nem kell kereszténynek lenni az iszlám hívők gyűlöletéhez sem – Mianmarban a buddhista szerzetesek hergelik buddhista híveiket a rohingyák elleni pogromokra, meglehetős sikerrel. A szent szövegek minta olyasmit is említenének, hogy „ne ölj!”. Ennek se lelni nyomát a keresztény Európa elmúlt kétezer évében.

A Biblia kétségtelenül kulturális önazonosságunk része. Ahogy számos másik ókori szöveg is az. Azt mégsem halljuk, hogy védjük meg az Odeüsszeiát pedig Matolcsy György nem Mátéról vagy Péterről nevezte el jellegvesztő alapítványait, hanem Pallas Athénéről.

De hagyjuk is az ókori iratokat, mert a végén még úgy tűnhet, a kelleténél komolyabban vesszük mind a Bibliát, mind Orbánt.

Utóbbi ugyanis – alaposan merítve az előbbi tanításaiból – ezúttal is

az ellenség kijelölésére használja a "keresztény" jelzőt.

Nem kell ahhoz templomban herdálni a drága időt és gyóntatószékben kuksolni, hogy bárki az orbáni értelemben keresztény lehessen. Elegendő hozzá fehér bőrrel születni Európában, de inkább Magyarországon.

Elkéne ide egy Orbán-magyar szótár. Ilyesmik állnának benne:

  • "Európa elvesztette keresztény identitását" = na nehogymá' a buzik is házasodhassanak,
  • "vissza kell térni a keresztény gyökerekhez" = mindig nekem van igazam,
  • "Magyarország keresztény" = fehér fajú
  • "a bevándorlók a kereszténységet veszélyeztetik" = idegen ide a lábát be nem teszi, mer' nem vagyok rasszista, de az ember színe fehér.

Hogy mennyire nem egyedi, különleges, avagy unortodox a mi Viktorunk, mi sem példázza jobban, hogy miután bebukott az orosz gazdaság a globális krízis és az olcsó olaj hatására, az exszovjet, ateista kém, nevezett Vlagyimir legtöbbet ismételt szófordulatai:

  • a pravoszláv,
  • a hagyományos család
  • és a közös történelmi emlékezet lettek.

Ismerős?

ashwood

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1911689151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.09.09. 05:28:20

"gyermekeit hol evangélikusnak, hol katolikusnak, hol pedig reformátusnak keresztelő"

Téves. Az első 2 gyerek metodista volt. Aztán átmentek más felekezetbe, Evangélikusok sosem voltak,

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.09.09. 05:34:20

Igen, ismerős. A liberálisok nagy problémája, hogy még mindig létezik kereszténység. Ez ugyanis nehezíti a nép kizsákmányolását, elmyomását. A liberális oligarchia - s annak fő láncos ebe, a ballibák - el akarja törölni a családokat, a normalitást, a kisember szabadságát, helyette végtelenített homokos büszkeséget akar Karácsony helyett, valamint liberális értékekben való agymosást a kisgyerekeknek.

Csak van itt egy baj! A nép mindebből nem kér, s lassan egész Európóban az asztalra csak a nép az oligarchia ellen, mert nem akar se pedofil-homokos fesztivált nappalijában, se gyerekeik megrontását, s nem akar a liberális olugarchia "szabad piacának" és "láthatatlan kezének" parancsai szerint vegetálni.

A nép szava egyre erősebb!

CrossWare 2016.10.15. 03:07:31

Ennyi eszelős hülyeséget, hogy tudott valaki kitalálni!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.15. 03:10:54

@CrossWare: "Ennyi eszelős hülyeséget, hogy tudott valaki kitalálni! "

A habonynak ez a dolga. A sok hülye meg simán beszopja.
süti beállítások módosítása