B1 blogcsaládSzijjártó behajolt a törököknek

2016. augusztus 24. - B1blog

eror.jpgTámogatnunk kell a török kormányt! - adta ki még Rióban az ukázt Orbán Viktor. Szijjártó Péter ezt annyira komolyan vette, hogy Ankarában azonmód megígérte: ovisokra küldi a nemzetbiztonságot. Sok az őrült beszéd Törökországgal kapcsolatban, de sajnos veszélyes logika rajzolódik ki belőle.

Kezdjük Orbánnnal, aki még az olimpia végén nyilatkozott egy brazil lapnak. Egyebek mellett ilyenek mondott:

Az európai országok nem tudják betartani azt az ígéretüket, amelyet Törökországnak tettek. … Ha Törökországban nincs stabilitás, az az egész régió problémája lesz. Támogatnunk kell a török kormányt … a halálbüntetés esetleges alkalmazása letérítené az unióba vezető útról az eurázsiai országot.

Vegyük a legutóbbi kijelentést. Nem értjük, Orbánnak személyesen mi a problémája

a halálbüntetés bevezetésének lebegtetésével.

Legutóbb 2015 április 28-án találta azt mondani:

Nagyon sokan vannak, akik azt hisszük, hogy ha van halálbüntetés, illetve egyes bűncselekmények halálbüntetéssel való fenyegetettsége létezik, akkor nagyobb biztonságban vagyunk.

Néhány nappal később, május 8-án még megjegyezte:

én pedig azt gondolom, hogy erről (a halálbüntetésről – a szerk.) minden országnak magának kell döntenie, mert semmi okunk arra, hogy erről a kérdésről ugyanúgy gondolkodjon egyik vagy másik ország. … onnan nézem a kérdést, mire van szükség ahhoz, hogy megvédjük a törvénytisztelő, ártatlan embereket. Ha mi meg tudjuk őket védeni a halálbüntetés bevezetése nélkül, akkor védjük meg őket úgy. Ha azonban másképp nem megy, akkor be kell vezetni.

Akkor hát, mi a probléma? A török kormányt amúgy is támogatni kell. De még mennyire! Mennyire? Annyira, hogy kedden Szijjártó külügyminiszter Ankarában közölte:

a török kérésnek megfelelően a magyar hatóságok alaposan kivizsgálják, hogy egyes Magyarországon működő szervezetek veszélyeztetik-e Törökország stabilitását, illetve együttműködnek-e  ilyen tevékenységet folytató mozgalmakkal. Ha igen, akkor Magyarország meg fogja tenni a saját, valamint Törökország és Európa biztonságának garantálásához szükséges lépéseket.

szpturkey.jpgEz a gyakorlatban a következőt jelenti: minthogy a török kormány most minden bokorban és csúzda mögött saját bejáratú Soros Györgyüket - vagyis Fetullah Gülent - látja, pontosabban, akarják látni, letartóztatnak bárkit gülenizmus vádjával. Olyan ipari méreteket öltött a puccs óta a gülen-váddal dobálózás, hogy kénytelenek voltak 30 ezer(!) köztörvényest hazaküldeni a börtönökből, hogy legyen hely a gülenistáknak.

De gülenista nem csak Törökországban nő – akad belőlük még Magyarországon is.

A kőbányai Orchidea iskola - amely az óvodától az érettségiig viszi az oda járókat - hirtelen rajta találta magát a Gülen-listán. Őket fogja Szijjártó - mint Törökország és Európa biztonságát fenyegetőket - hatóságilag alaposan átvizsgáltatni.

Csak aztán el ne felejtsenek benézni a mászókák alá is, mert az a gülenisták kedvenc tartózkodási helye.

De nézzük egy kicsit messzebbről ezt a katyvaszt.

Orbán február 10-én, a Fidesz évindító frakcióülésén még titkos német-török paktumról vizionált. Utóbb kiderült: se titok, se paktum nincs. Megállapodás az van: euromilliárdok és a vízummentesség ígérete, cserébe 2,5 millió - zömében szír - menekült helyben tartásáért. Akkor éppen ezzel volt baja Orbánnak. Most az a gondja, hogy „az európai országok nem tudják betartani azt az ígéretüket” - mintha bizony erről az európai országok tehetnének.

Lépjünk még hátrébb.

Momentán senkinek nincs pontos elképzelése arról, ki tervezte meg a török puccsot. Ami bizonyos: a leverést követő reggelen Erdogan már meg is nevezte Gülent, egykori mentorát, jelenlegi legnagyobb ellenlábasát. Bizonyíték? Azzal nem fáradtak. Csak a letartóztatásokkal, kirúgásokkal, betiltásokkal. Hozzávetőleg

50 ezer embert hurcoltak meg eddig

- mindenféle ítélet vagy konkrét vád nélkül. Ilyen hangulatban jelentette be Erdogan, hogy népének nyomására akár a halálbüntetést is hajlandó bevezetni újra.

Az EU tagállamai egymást túllicitálva igyekeztek az állítólag az EU-ba igyekvő Ankarán számon kérni bármiféle, jogállami módszerekre kicsit is hasonlító eljárást. Mindhiába. Ki lett viszont újból (három)puszi barátja a török rezsimnek? Hát Putyin Oroszországa. Hogy, s hogy nem, épp most találtak egymásra újfent. Nem is számít már az a lelőtt vadászgép a halott pilótákkal. A legjobb családban is megesik az ilyesmi.

Röviden: a puccs hatására hatalmát őrjöngve bebetonozó Erdogántól kezd távolodni az EU és az USA - utóbbi már nukleáris arzenálját sem érzi biztonságban török kézen -, aközben újra szeret az orosz medve. És vajon ki lenne a legnagyobb nyertese annak, ha Európa menekültek millióinak elszállásolásával lenne elfoglalva, miközben a NATO-n belüli egység is megbomlik?

Csak nem Putyin?

Orbán Viktor egy ilyen helyzetben tesz hitet a megbonthatatlan magyar-török(orosz) barátság mellett.

És végezetül vissza a riói interjúhoz, amelyben elhangzik: Erdogan leszögezte, hogy amennyiben Brüsszel nem tartja magát az egyezséghez, Ankara menekültek tömegeit indíthatja el az EU-ba. Ezek után azt már csak nagyon halkan jegyezzük meg, hogy végre kiderült: ki is áll a menekültek özöne mögött.

És az bizony nem Soros "Spekuláns" György, de még csak nem is Brüsszel vagy az Egyesült Államok. Hanem az orbáni támogatásra méltónak bizonyult Recep Tayyip Erdogan.

ashwood

(Képek: MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3511610956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.08.24. 15:32:00

A menekültek EU-ba áramlását Soros Gyuri pénzelte és szervezte.
Erre ma már bizonyítékok vannak.
EU-s képviselők, akik a bábjai, és Civil szervezetek sokasága akiket támogat.
Ez nem kérdés.

Merkel és az EU elmebeteg fele rátett egy lapáttal és ösztönözte a muszlim illegális bevándorlók beáramlását.

Amikor Merkelnek leesett, hogy ez elmebeteg ötlet, megkérte a törököket hogy állítsa meg a menekülteket.
Cserébe a Törökök vízummentességet, és pénzt kértek.

Merkel és az EU ezt megígérte nekik.
Ha nem kapják meg, akkor a Soros tervének megfelelően a Törökök újra tovább engedik őket.

Ennyi a sztori.
Takarózni persze lehet ezzel, hogy a Törökök megállítják vagy átengedik őket, de az eredeti rohamot, és az újat is Soros szervezi személyesen.

Persze maguktól is jönnének, miután már az Eu-ba már beérkezett társaikat jól lakatják Merkelék, (idén 19 milliárd Eurót költenek rájuk), de Soros azért rásegít.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.08.24. 15:42:48

888.hu/article-soros-gate-kiderult-hogy-a-migransparti-politikat-ki-tamogatja
Soros kiket pénzelt?
Soros György szinte egész Európába öntötte a dollármilliókat azért, hogy baloldali, a migrációt támogató pártok képviselői jussanak a választásokon előtérbe.
---

888.hu/article-soros-titkok-a-migransaradatot-penzzel-is-tamogattak
Dollármilliók világszerte a migráció elősegítésének érdekében.
A 2016. május 12-re datált dokumentum — mely a Migration Governance and Enforcement címet viseli — egyfajta kivonata Soros György tevékenységének, amely a migránsok politikai helyzetbehozásáról szól. A forrás szerint Soros nemcsak az illegális határátlépőket megillető jogok kiterjesztésén dolgozott, hanem mintegy 8 millió dollárt (2,2 milliárd forintot) fektetett be azokba a szervezetekbe, amelyek aktívan részt vesznek a migráció sújtotta országok kormányainak befolyásolásában, helyenként lejáratásában és destabilizálásában.

exterminador 2016.08.24. 15:55:33

@Ballib cenzúrázók réme 18: vigyázz, ott van Soros az ágyad alatt is egy migránssal!

exterminador 2016.08.24. 15:58:53

Kedves blogger, nem kell annyira kétségbeesni. Mondani sok mindent lehet. Majd akkor kell verni a balhét, ha netalán előállnának valami olyasmivel abban a vizsgálatban, amivel az elmebeteg Erdogan igazát támasztják alá. Akkor lesz jogos ez a poszt. Addig viszont Szíjártó megjegyzése csak a diplomáciában szokásos jópofizás.

ZX 2016.08.24. 16:12:24

@Ballib cenzúrázók réme 18: Nálad komolyan elgurult a gyógyszer. Vagy, eléd raktak egy random listát azokkal a baromságokkal amiket mantráznod kell, és azokból válogatsz.
Egyik sem túl jó opció. :(

patkányarcúáginéni 2016.08.24. 16:13:45

Blogger nem ért a külpolitikához (sem) és ezt még reklámozza is.

A magyar külpolitika azzal, hogy megnyerjük Törökországot, a magyar érdekeket szolgálja. ( A libbant nyivákkal ellentétben.)

ZX 2016.08.24. 16:25:56

@patkányarcúáginéni: Így van. Hamarosan tőlünk fogják vásárolni a sertéshúst is. :P

morpho 2016.08.24. 16:29:33

Ballib cenzúrázók réme 18
"A menekültek EU-ba áramlását Soros Gyuri pénzelte és szervezte.
Erre ma már bizonyítékok vannak."

Néhányat tolj ide légyszi! Köszi!

jandera 2016.08.24. 16:32:32

@Ballib cenzúrázók réme 18: Azért nem egészen igaz amit írsz! Eredetileg az ETA Baszk szeparatista szervezet találta ki, hogy Ronald Reagannel felfüggeszteti Putyin mentelmi jogát Törökországban. Erre a civil szervezetek pénzén Ír szeparatisták megkeresték Sorost, hogy Erdogánnal karöltve helyezzenek el titkos megfigyelő állomásokat a magyar óvodákban. Persze ezt nem nézhette Orbán ölbe tett kézzel, felhívta Obamát, akivel megállapodtak, hogy az Észak Kóreában készült hekkergépeket bölcsödékben dugják el, mert a 3 éven alauliak nem utazhatnak a 4-es metróval a budapesti olimpiára. Ekkor történt. hogy a foci EB -n a Magyar csapat megverte az Osztrákokat (mást nem -ez fontos adalék-), és Bayer Zsolt kikényszerítette Gyurcsányból, hogy építsen kerítést Pest és Buda közé.
Brüsszel migránsokról szóló 4.sz. törvénye 12.-fejezete szerint Líbiából a 40 fős gumicsónakokkal csak 100 fő felett lehet tengerre szállni, ami Kína gazdaságát eléggé megroppantotta, és ez miatt próbáltak puccsot csinálni Törökországban is. Természetesen Merkel asszony ezt is Orbán hibájának tekinti, lesz mit megmagyaráznia Szijjártónak Thaiföldön!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.08.24. 16:42:25

@Ballib cenzúrázók réme 18: "A menekültek EU-ba áramlását Soros Gyuri pénzelte és szervezte."

Ezt úgy írod, mintha bizonyíték lenne rá, és nem csak egy fideszes agyrém lenne, mióta már nem a bankok, a tanárok, stb... az aktuális lopási-figylemelterelő ősellenség, hanem a Soros meg a migráncsok. A 2 együtt meg gondolom flawless combo.
Nézzetek csak mindenkit hülyének, de egyszer visszaüt majd és akkor te is megleszel, ne aggódj.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.08.24. 16:44:13

@Ballib cenzúrázók réme 18: 888-as linket meg ne hozzál már ide jó? Még jó hogy nem Magyar idők, meg Pestisrácok bammeg. Folyamatosan részrehajlással vádolod az index blogokat, meg a 444-et, aztán meg idehozol ilyen szarokat. Normális vagy?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.08.24. 16:45:27

@exterminador: Várj, miért kéne diplomáciailag smúzolni Erdogannal, mikozben éppen távolodik attól a szövetségtől, ahova mi is tartozunk?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.08.24. 16:53:13

És persze tudjuk, hogy Orbnnak úgy kellenek a menekültek, mint egy falat kenyér. Ok, jobb lenne, ha nem akarnának továbbmenni, meg ha anno némi gyilok, meg megerőszakolás is let volna a Keleti pályaudvarnál, ez nem jött össze, de azért a gyűlöletkampány így is düböröghet, nem mellesleg ezel milliárdokhoz juttatva a médiában utazó cimborákat. Szép, lehet tapsolni.

exterminador 2016.08.24. 16:57:35

@Kampánymigráncs: mondjuk, ez egy jó kérdés. De egyelőre sajnos Juncker és Merkel is megteszi.

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.08.24. 17:58:42

Ez pont olyan dolog mint a baltás ügye. Orbánék nyomják a pragmatista reálpoltikát, a baloldal meg beszél össze vissza.

Semmi baj nincs ezzel, hiszen kormányozni nem fogak többet.

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.08.24. 18:04:28

@Ballib cenzúrázók réme 18: 'Merkel és az EU ezt megígérte nekik.
Ha nem kapják meg, akkor a Soros tervének megfelelően a Törökök újra tovább engedik őket.'

Ez igaz és az EUnak ezt eszében sincs betartani. Ezért megy Ördögan Putyin felé. De a törökök nem hiszem h emberkednének Merkellel, mert a németországi 5-6 milló török többsége nem német áp., hanem Merkel túsza. A hazaküldött pénz megszünése nagyon fájna a törököknek.

glinolid 2016.08.24. 18:16:32

Annyira benyalt, hogy még a vízum kényszert is eltőrőlnék...ja nem.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.08.24. 18:56:09

@wartburg1963: Persze. Csak bizonyítsd be, hogy nem én töltöttem fel... vagy a Józsi a szomszédból. :-)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.08.24. 18:57:09

@exterminador: Azért nem annyi vazelinnel, mint Orbán és Szijjártó... ezek a srácok mindent túltolnak?

wartburg1963 2016.08.24. 19:14:02

@Kampánymigráncs:
Kérted, hogy NE 888, Pestisrácok, Sputniknews etc. legyen. Elküldtem az eredeti/frrás linket Neked, amit a fél német/nyugati média szintén beidézett...

De, igazad van. A DCLeaks odalt a szomszéd Józsibácsi üzemelteti. "Amint ez közismert"
"Safranek, ne tettesse magát hülyébbnek, mint amilyen..!"

morph on deer 2016.08.24. 22:43:02

@Ballib cenzúrázók réme 18:
"...Ha nem kapják meg, akkor a Soros tervének megfelelően a Törökök újra tovább engedik őket..."

Akkor ezek szerint Erdogant is Soros irányítja?
Azért erről szólhattál volna előbb is!
És most vele barátkozik a Szijjártó?

Na, ha ezt a Viktor meg a Vlagyimír megtudják..!
Lehet, hogy jópár kézcsókba fog ez még kerülni ;)

wartburg1963 2016.08.25. 09:27:17

@Kampánymigráncs:
Persze. Patásorbánnan közös vállalkozásban.
Szerintem előbb olvasson, s utána kommenteljen, kedves Safranek!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.08.25. 09:27:46

@morph on deer: Igen, ezek szerint a paranoiás (és mindig ellenségképet kereső) fideszes agitprop trollok szerint az egész világot Soros pénzeli és irányítja, csak a hős Viktort nem. Az a hős pedig csak harcol értünk folyamatosan. :-) Pedig a valóságban ez a folyamatos ellenségkeresés és harctéri kommunikáció csak arról szól, hogy a közpénzszivattyú minél olajozottabban működhessen, a közvélemény tematizálva legyen a foyamatos harccal. Közben a stómanok "gazdagodnak" a gazdaállataik számára, akok a törvényeket és a szabályozást ehhez optimalizálják. Ennyi a történet.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.08.25. 09:30:10

@wartburg1963: Attól, hogy fölényeskedsz, még nem lesz igazad. Ilyen weboldalt én is összerakok, meg te is. Hát még ha fizetnek is érte. Köztudott, hogy a putyini agitprop 100-as nagyságrendű magyar nyelvű oldalt is fenntart, amire rendszeresen ráhivatkozik a fideszes lakájmédia is.
De persze én nem vagyok fideszes, nem zavar, ha más véleményen vagy, mint én. De a hülyeségről meggyőzni ne akarjál már másokat légyszi, mert az árt.

wartburg1963 2016.08.25. 09:42:17

@Kampánymigráncs: Nézd, ha kicsit is lenne kedved/energiád, nyolc és fél perc guglizás után láthatod, olvashatod magad is a DLCLeaks botrány részleteit. Persze hogy kínos, elismerem. A Watergate is az volt anno, s az amerikaiak nem kezdtek el az oroszokra mutogatni. Sőt. Emlékeim szerint épp a két (amerikai) újságíró lett az eset morális hőse, pozitív szereplője.
Attól, hogy tények, linkek, bizonyítékok nélkül folyamatosan ismételgetsz egy mondatot, orbánozol-putyinozol, még nem lesz igazad-
Egy dolognak viszont őszintén örülök: Te SEM vagy fideszes. Ez akár kezdete is lehet egy induló barátságnak.. :-)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.08.25. 09:52:52

@wartburg1963: Ok.
Soros szerined okos ember?
Az USÁ-nak szerinted jobban érdeke egy gyenge EU, mint Oroszországnak?