B1 blogcsalád



Polt Péter kiemelkedő sikere

2016. augusztus 19. - B1blog

mengyiorbanhernadi.jpgMengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztéséről szóló ügyészségi indítvány „a korrupció elleni harc kiemelkedő sikere”. 

Ízlelgessük kicsit a legfőbb ügyészség közleményének állítását.

A korrupció elleni harc kiemelkedő sikere.

Forgassuk meg szájunkban, szürcsöljük, öblögessünk vele, keressük benne a strukturált avarízt, a markáns savgerincet, a kerekded taninokat, a gyümölcsös lecsengést.

Aztán köpjük ki.

Lenyelése semmiképp nem javallott. Már egyszeri fogyasztása is súlyos mellékhatásokat eredményezhet – idegi alapon szíves–cukros –, tartós fogyasztás esetén visszafordíthatatlan agykárosodással kell számolni. Túladagolásnál agyhalállal, vagy – ami tán még rosszabb – Fidesz-szavazóvá változás is előfordulhat.

Mert miben is áll e „kiemelkedő siker”?

  • Először is abban, hogy a nyomozók tétlenül nézték végig, amint Mengyi átveszi egy szatyorban a neki járó, 5 millió forintos alkotmányos költséget a pályázóktól.
  • A siker talán csak akkor lett volna még „kiemelkedőbb”, ha ahelyt kattan is a bilincs – tetten érés esetén ugyanis még a méltóságos képviselő urat sem védi a mentelmi jog. Nem úgy a narancsos párttagkönyv – a rendőrök főnökei hogy, s hogy nem,

nem engedélyezték a rajtaütést.

Talán az is kurblizott volna egyet a sikerfaktoron, ha a megbundázott pályázatot hagyták volna tovább futni, így esetleg azt a kiterjedt céghálót is felderíthették volna, ahol az uniós támogatás 90 százalékát akarták narancslévé változtatni. Bár ez bizonyára igen fárasztó nyomozati cselekmények folyamatba tételét vonta volna maga után, így aztán jobb is ezzel nem bíbelődni.

Ahogy azzal sem, ki volt az a cukipofa, aki – amúgy haverilag – megsúgta Mengyinek, hogy nyomozati cselekmények látókörébe talált kerülni kicsiny kompániájával egyetemben.

  • Tette volna ezt a nyomozók által támogatott Balog Zoltán emberminiszter?
  • Avagy a NAV trónjára készülő Tállai András, akit hivatalból úgyszintén értesítettek?

Melyikükkel szemben állna meg az államtitoksértés alapos gyanúja? Netán az összejátszás egy bűnszövetkezettel? Bűnrészesség? Ezt volna csak „kiemelkedő siker” megtudni!

De ne legyünk telhetetlenek. Önmérséklet, kedves barátaim, önmérséklet! Elégedjünk meg azzal a „kiemelkedő sikerrel”, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség nem is akárhogy, hanem

„soron kívül eljárva” elolvasott egy évnyi nyomozati anyagot röpke 38 nap alatt.

Azt a sok telefonlehallgatást, jegyzőkönyvet meghiúsult akciókról, gyanúsítotti teljes beismerő vallomásokat. Nehéz kenyér ám a „soron kívüli” olvasás.

Másnak se menne sokkal gyorsabban.

Azt pedig kizárólag a véletlen könyvelheti el  a maga „kiemelkedő sikerének”, hogy épp egy tényfeltáró cikksorozat harmadik – védhetetlen állításokat tartalmazó – részének megjelenésével egy időben fejezték be az ügyészek az olvasást és csaptak a homlokukra, hogy: nini, kérjük ki ezt a Mengyit, üstöllést!

Már csak arra vagyunk kiemelkedően kíváncsiak, hogy jövő csütörtökön, amikor a 168 óra esetleg újabb részleteket közöl az ügyről, milyen „kiemelkedő sikerrel” örvendeztet meg bennünket Polt Péter legfőbb ügyész, úgy is mint a Fidesz egykori képviselőjelöltje.

ashwood

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr310426348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tökönrúgott Feleségek 2016.08.19. 23:36:53

Maradjunk annyiban, hogy undorító!

anonymand 2016.08.19. 23:51:48

Ha valaki 6 év után nem képes világraszóló sikerként értékelni, hogy már-már kikérték egy fideszes képviselő mentelmi jogát ((nem biztos, hogy a frakció ki is adja!), az magára vessen!

pamut 2016.08.20. 00:03:38

ne vicceljünk gyerekek.

voldemortnak azért kell buknia, hogy rogán megmeneküljön.

a maffiafőnök szépen beáldozott egy utolsó kis csicskást hogy a jobbkezét mentsék. már túl forró talaj, valakit be kellett áldozni, hát egy kis talpast bedobott, ennyi.

ez egy kis taktikai parasztáldozat, hogy a stratégiai nagy lopásfolyamatok biztosan mehessenek tovább.

ami meg Poltot illeti, ő garantálja hogy a nagykutyák a törvény felett álljanak. pont mint Kádár idejében....

2016.08.20. 00:45:08

Az már kiderült, hogy nem a lopás számít, nem a hazugság számít és nem az ország tönkretétele számít a szavazóknak. Csak azt kellene most már megtudni a drága fideszes szavazóktól, hogy akkor mégis mi a jó bödüs francért tartják hatalmot ezt a rohadt maffiabandát.

tpl 2016.08.20. 03:09:07

Újabb gyűlölködő írás. ... yakkkk

jandera 2016.08.20. 07:11:00

@Ylim: Azért, mert rettegnek a menekültektől.

2016.08.20. 07:32:52

@tpl: újabb semmit mondó komment

anonymand 2016.08.20. 08:16:51

@tpl:

Kedves felebarátom!

Véleményed szerint "gyűlölködő" írás.
Kérlek, hogy fogalmazd meg az írásban szereplő tényeket gyűlöletmentesen!
Kérlek!

Felebaráti üdvözlettel:
én

Measurer 2016.08.20. 10:06:45

Mindenképpen nagy sikere ez a Központi Nyomozó Ügyészségnek: sikerült izolálnia a felelősök körét M.Rolandra, B.Szilviára és F.Mártára. Kivették az intézkedési jogot az ügy teljeskörű lebonyolításához megfelelő kompetenciával nem rendelkező NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága kezéből, a jó időben és kellő szinten meghozott döntésekkel minimalizálták a kárértéket és igy a büntetőjogi minősítést. M.Roland megkapja az ilyenkor szokásos védelmet, amely a még elvarratlan szálak elvarrásáig áll majd fenn.

nyünyüge 2016.08.20. 15:08:16

@anonymand: pontosítanám az "egy fideszes képviselőt" "EGYETLEN (noname) fideszes képviselőre".

nyünyüge 2016.08.20. 15:11:39

@pamut: buknia? Hát várjuk ki a végét, hogy bukni fog-e és ha igen, mennyire. Óvatosan kell bánni a bukás-strómanokkal, mert stresszhelyzetben kiszámíthatlanul viselkednek.

Bambano 2016.08.20. 17:39:14

szerintem ez tényleg kiemelkedő siker. egy csomó más ügyben nem léptek semmit vagy teljesen eltussolták az egészet, ehhez képest az, hogy itt történik valami jogállamiságot nyomokban tartalmazó dolog, az tényleg kiemelkedik és siker.

más kérdés, hogy ez egyben az ügyészség szégyene is.

mint ahogy az a mondat is szégyen, amit voldemort mondott: "majd a rendőrség tisztára mossa őt". ez általában egy bepánikolt ember segítségkérése lehetne, de az ő esetében sima kijelentő mondatként is értelmezhető, amitől még fenyegetőbbé válik.
süti beállítások módosítása