B1 blogcsaládPompás új rezidenciát építenek a parlament elnökének

2016. augusztus 16. - jdesi

bal.jpg

A sok jó hír között kis híján elsikkadt az a kivételesen örömteli, hogy pompás rezidenciát építenek a parlament elnökének.

Bár feltételezhető, hogy az országgyűlés elnökei eddig sem szoba-konyhában tengették napjaikat, mégiscsak megmelegszik az ember szíve ha arra gondol, Kövér Lászlónak és hivatali utódainak méltó hely jut, ahol reggel, munkába indulás előtt elmerenghetnek azon,

mi értelme van még a parlamentnek manapság.

Annyi kétségtelenül, hogy ha van országgyűlés, akkor annak kell lennie elnökének is. És akkor annak az elnöknek kell rezidencia, amely felépítése, üzemeltetése, karbantartása munkahelyeket hoz létre, nem beszélve a felfegyverzett és titkosszolgálati jogokkal is felruházott bandériumáról. Amely, csak remélni tudjuk, nem csap össze mondjuk a Matolcsy-féle nemzeti bank hadseregével a nyílt utcán, mert az bizony lenne olyan, mint egy Kubatov féle Fradi B-közép versus DVTK-keménymag csata.

Igaz, a ligetbéli kopaszok akkor megmutathatnák mit tudnak és simán elhozhatnák nékünk a békét, és szétválaszthatnák őket.

De ne szaladjunk ennyire előre.

Szóval, lesz a házelnöknek új rezidenciája. Éppen most, amikor kiderült, hogy a két szolgálati autó mellé még havi jó hatszázezer forintnyi benzinpénzt is kap – ne kelljen az egymillió hétszázezernél valamivel több fizetéséből azt állnia. Mondjuk, hogy hova töltene ennyi benzint, ha a hivatalból járó kocsijait a rendőrség fizeti nem tudjuk, de ez már legyen az ő gondja.

És most juszt sem számoljuk ki, hogy egy átlagos magyar ápolónőnek hány hónapot kell három műszakban lejsztolnia ezért a pénzért, már csak azért sem, mert nem tudom, hogyan áll ma a font árfolyama.

És tényleg, az is micsoda egetverő demagógia lenne, ha most azzal folytatnám, hogy

  • rezidencia,
  • parlamenti irodaház a Kossuth téren,
  • földalatti folyosóval összekötve az országházzal,
  • királyi várbéli palota az uralkodónak,
  • kisvasút a sufnijától a stadionjáig,

miközben itt fekszik előttem a Somogyi hírlap csütörtöki száma, a  címlapon skarlát betűkkel ennyi: Szociális katasztrófa közelít, Minden eddiginél több a kilakoltatott család.

Persze ezek a családok maguknak keresték a bajt.

Miért nem lettek házelnökök és akkor most egészen más gondjaik lennének. Például, hogy az őrséget hol helyezzék el és hogy a biedermeier bútorhoz illik e a vízeséses poszter, valamint a damaszt abroszba belefujjhatjuk-e az orrunkat.

Szociális katasztrófa. Lárifári. Havi 47 ezer forintból nagyszerűen meg lehet élni, hallhattuk. És aki ügyes, annak az EU utat épít a birtokáig, a kőbányáiból megveszi a követ, stadiont kap a budija mellé, rabok dolgoznak a szőlőjében, miközben nektárt csepegtettél. A saját lábán áll, bár nekünk néha az az érzésünk, hogy a mi vállunkon áll az a saját láb, miközben a szar nekünk már az orrunkig ér. De  a büdös sem hallik az égig.

És különben is. Teljesen igazságtalan Kövér Lászlón számon kérni, hogy ennyit vagy annyit keres. Ha valakinek itt elégedetlenkedni lenne joga, na az éppen Kövér.

  • Hát hol van neki jó Mészáros gazdája, aki két kócolás között nevére vette az országot.
  • Vagy hol van Kövér Garancsija, akinek csak annyi a dolga, hogy az üzleti év végén kivegyen annyi pénzt, amennyit csak lehet  - és sokat lehet - aztán azt arra legméltóbb figyelmébe ajánlja, életem, halálom, kegyelmes királyom, a Market Zrt. profitját kezedbe ajánlom.

Nem, Kövér nem ilyen. Ő még azt is lediktálja valamelyik iródeákjának, hogy szerinte azért túlzásba nem kellene esni, és

legalább vasárnap ne tessünk lopni,

ahogy édesanyánk nevenapján se raboljunk ki senkit – maximum ha nagyon muszáj -, mert a martalóc is valahol csak ember, kell, hogy nemes eszmék is hevítsék a lelkét.

Innen üzenem a rezidenciámról föl a magos királyi várba szeretett vezérem, hogy lopjatok nyugodtan továbbra is, meg migráncsozzatok, meg minden, ami jól esik. De mi legyen ezzel a szociális katasztrófáról szóló hírrel.

Nos, nem véletlenül az a legbölcsebb, a legkirályabb, aki a legnagyobb.

Hogy efféléket ír az a Somogyi Hírlap? Sebaj édes szolgám. Megvesszük kiadóstul az egész hóbelevancot és lesz benne kétoldalas képriport, amin Rogán Cili nevű hívünk falatnyi textilben éppen magyar anya.

És Kövér a rezidencián, meg Mészáros gazda a milliók súlya alatt, meg az MLSZ egész elnöke, meg a kurtafarkú kismalac mind bólogat, hogy valóban. Ennyi az egész. Már megint nyertünk.

S a távolból egy ismert bariton azt kérdi: Tudta, hogy nagy hülyék vagyunk?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr310414820

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kozmetikázzák Államunk korát 2016.08.17. 08:09:41

  Sokaknak feltűnt, hogy az 1896-os Magyarország, azaz a Magyar Állam 1000 éves  fennállásának millenniumi ünnepétől valahogyan nem stimmel a számolás. Az eltelt 115 évet évet egyesek csak 11 évnek számolják.    A kormány szerint az Államunk olya...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2016.08.16. 22:58:00

ócsai lakóparkra, szociális bérlakásra még biztos emlékszünk. ja, senki.

" A Fidesz és országgyűlési frakciója továbbra is támogat minden olyan javaslatot, amely végleges és biztonságos megoldást nyújt a devizahitelesek problémájára, ennek érdekében az eddigi intézkedések mellett újabb segítséget kínál az érintett családoknak – mondta Selmeczi Gabriella, a nagyobbik kormánypárt szóvivője szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.

Selmeczi úgy fogalmazott: pártjuk és a kormány számára is alapelv és érték, hogy senkinek nem engedik el a kezét, és mindent megtesznek, hogy az emberek ne kerüljenek utcára. A Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok által előidézett adósrabszolgaságból való kivezető út érdekében már eddig is többet tettek, mint bármely más kormány Európában – tette hozzá."
Magyar Nemzet, még a G-Day előtti időkből)
www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjjuqGf6cbOAhWEYJoKHbnXD3QQFggnMAI&url=http%3A%2F%2Fmno.hu%2Fbelfold%2Fujabb-segitseget-kapnak-a-devizahitelesek-1143787&usg=AFQjCNHZbYG7c8KtmHmEerVAOrFzJAjE3w&sig2=Gms9NOh-KvsCOyUc-vrmBA

Fuss el véle.

Liberális fikakultúra 2016.08.16. 22:58:27

Te überdemokrata, azt tudod, hogy az országgyűlés és a köztársasági elnök külön hatalmi ág?

miketbeszéltek 2016.08.16. 23:06:22

@Liberális fikakultúra: Annak kéne lennie. Erre utalt ironikusan a blogger.

ulpius66 2016.08.16. 23:11:29

Szerintem tök jó, hogy "új rezidenciát építenek a Parlament elnökének"

Mert, mi lesz, ha teszem azt, 2038-ban új elnöke lesz a Parlamentnek..

Neki is tök jó lesz ez a "rezidencia".....

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2016.08.16. 23:12:35

@Liberális fikakultúra:

a köztársasági elnök most hogy jött ide? Kövér házelnökről és új rezidenciájáról volt szó.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2016.08.16. 23:15:18

@ulpius66:

tudjuk, hogy szerinted tök jó.

Pukka Pad 2016.08.16. 23:36:13

Csak csöndben és lassan, mi a fenéről szól ez a harmatgyenge blog? Tartalom és mondanivaló nélküli üres szófosás. Legalább humoros lenne, de még véletlenül sem az, jdesi koma aranyeret kap az erőlködéstől. Igazi fikakultúra. (Közben meg mlékezzünk csak a csendesen kimúlt grandiózus kormányzati negyed gondolatára, ahol a kisajátításokra, bontásokra, az elbontott MÁV épületek máshol megtörtént felépítésére, a füstbe ment tervezésekre súlyos milliárdokat költöttek el. A hatalom már csak ilyen mindenhol, szereti magát szép és rendezett épületekben megmutatni.

JGDus 2016.08.17. 04:36:55

Minden érának megvan a maga lefölöző garnitúrája. Ezeknek is. A szerencsésebbeknek a földi életükben nem kell számot adni semmiről. Götterdämmerung ívű fordulathoz egy Wagner kellene. Ismertek egyet is?

NemNick 2016.08.17. 05:47:08

@Pukka Pad: nem tisztem a kommenistákat védeni, csak idegesítenek az olyan kommentelők, akiket nem zavarnak a tények: az a milliárd, amit emlegetsz, az 450 millió.
És elmaradt, nem utolsó sorban. Nem megbukott, hanem lemondott róla az a banda,
És tudod miért maradt el? Mert kevés cég pályázott. Meg mert a tereprendezés sokba került volna.
Ma hány közbeszerzés is marad el ilyen indokkal?
NB: az a beruházás a minisztériumokról szólt volna, nem XY magasságos uraság luxusigényeiről.

Mindegy, igaz? CSak mossuk össze a szezont a fazonnal, relativizáljunk mindent, hogy a narancsos isteneinket mosdathassuk...
hányinger,

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.17. 06:03:33

Szerintem vegyünk ebből a pénzből inkább iszlamistasimogató lélegeztetőgépeket és küldjünk segélyt az éhező ballib milliárdosoknak. Ez így demokratikus.

Ballib cenzúrázók réme 16 2016.08.17. 08:34:00

A valóságról is ejtsünk néhány szót:
www.napi.hu/magyar_gazdasag/igy_nottek_a_magyar_fizetesek.618048.html
Májusban 6,0 százalékkal nőttek a bruttó és 7,6 százalékkal a nettó átlagkeresetek az egy évvel korábbihoz viszonyítva, a közfoglalkoztatottak nélkül számolva 6,6, illetve 8,3 százalékos volt a növekedés - jelentette szerdán a központi Statisztikai Hivatal (KSH).

------------
www.munkavilaga.hu/?mod=2a&newsid=5174
2010 óta 633 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, és a bővülés összetétele is kedvező, hiszen 402 ezer új munkahely a versenyszférában jött létre.
A közfoglalkoztatás 162 ezerrel, a külföldi foglalkoztatás 69 ezerrel növelte a foglalkoztatottak számát. Így a munkanélküliségi ráta 11,6 százalékról 5,1 százalékra csökkent, a munkanélküliség a 2000-es évek elején volt ilyen alacsony utoljára

miller light 2016.08.17. 08:37:36

@NemNick: bizony az, hányinger. Amit a blog ír, s amit te is válaszolsz.
Az a 450 millió a valóságban majdnem 14 milliárd, s rengeteg járulékos költségeet máshol számoltak el. A kevés pályázó meg a költséges tereprendezés marhaság,
www.team0910.hu/sajto/15/190
www.demokrata.hu/cikk/draga-romeltakaritas-0

Azután nics itt semmiféle narancsos isten, van egy városfejlesztési koncepció és azt meg kell tölteni funkcióval. mellesleg éppenhogy a hatalmi ágak különválasztásának kötelme miatt. Érdemes elolvasni azt a linket is, amit a blog említ, az ugyanis cáfolja a teljes mondókáját.
A mosdatást itt éppen te csinálod, de szutykos marad a páciens.

Ballib cenzúrázók réme 16 2016.08.17. 08:59:00

@miller light:
mno.hu/belfold/kormanyzati_negyed_a_nagy_szocialista_ingatlanbiznisz-286283
A Gyurcsány–Bajnai-korszak szimbólumának tartja a Fidesz a kormányzati negyed ügyét és a körülötte kialakult botrányt. „Arcátlanság és az emberek semmibe vétele volt már maga az a tény is, hogy miközben a megszorítócsomagok miatt az emberek élete egyre nehezebb lett, közben 142 milliárd forintot kívánt elkölteni a kormány saját kényelmére, és több mint 10 milliárd forintot aztán el is költött egy meg nem valósuló beruházásra” – olvasható a párt csütörtöki közleményében.

Ballib cenzúrázók réme 16 2016.08.17. 08:59:56

@Ballib cenzúrázók réme 16:
mno.hu/belfold/elszamolas-a-kormanyzati-negyedrol-tobb-mint-9-milliard-a-semmibe-398722
A legnagyobb tétel a Nyugati pályaudvar mögötti MÁV-terület megvásárlása. A telek 8,52 milliárd forintba került. Ebből 5,28 milliárd forintot készpénzben, 2,205 milliárdot adósság-jóváírás formájában állt az állam. A fennmaradó 1,035 milliárdot az idei költségvetésből a projekt előkészítésére elkülönített 8,2 milliárdból fizeti ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. További 533 millió forintot pályázatok lebonyolítására, a szakértői és ügyvédi díjakra, valamint a dologi kiadásokra költöttek, míg személyi költségekre, munkabérre százmillió forintot fizettek ki

$pi$ 2016.08.17. 09:55:16

@Ballib cenzúrázók réme 16: "2010 óta 633 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, és a bővülés összetétele is kedvező, hiszen 402 ezer új munkahely a versenyszférában jött létre."

Mondjuk az index le is vette a napirendről az egymillió új munkahely számlálóját. Pár éven keresztül fanyalogtak, hogy mennyire nem fog összejönni, mostanában meg bölcsen halgatnak.

Mint arról, hogy Soros emailjeit kirakták a netre és kiderült a fél világot a zsebében tartja. Még az egyesült államok elnökét is úgy rángatja, ahogyan neki tetszik, de azért milyen jó gúnyos cikkeket lehetett írni, hogy "nincs is háttérhatalom, milyen hülyeség már az".