B1 blogcsalád



Vizoviczki a börtönből mozgósította fideszes kapcsolatát, és láss csodát, kiengedik

2016. július 29. - nickgrabowszki

kg_2.jpg

Ha valahol bűnözőkről van szó, valahogy mindig fölbukkan Kubatov Gábor neve is.

  • Nem derogált nekik börtönviselt embereket küldeni a Fidesz-székháznál tüntetőkre.
  • Semmilyen skrupulusa nem volt, hogy bűncselekményt kövessen el, amikor az Nyakó népszavazási kezdeményezését akadályozta meg néhány verőemberrel.

És most ez a Vizó-dolog.

Nem is az a durva, hogy Kubatov beismerte, hogy találkozott is Vizoviczki Lászlóval. Mert van, amit már nem lehet tagadni. Az már sokkal erősebb, hogy

  1. Vizoviczki levelének első két oldalát nem csatolták a bírósági iratokhoz,
  2. az ügyészség nem kezdett el nyomozni Vizoviczki kormánypárti kapcsolatai után,
  3. Vizoviczki támogatta a Fidesz kampányát.

Vizoviczki csak úgy kerülhet szabadlábra 250 milliós óvadékért (tényleg, hogyan fizeti ki, ha egyszer zárolták a vagyonát?), ha nem áll fenn a bűnismétlés, szökés, elrejtőzés, összebeszélés veszélye. De ez nyilvánvalóan fönnáll, ha már

V. L. még a börtönből is megpróbálta mozgósítani fideszes kapcsolatait.

Rogán ügyei után ez egy újabb bizonyíték arra, hogy a magát függetlennek tartó ügyészség nem a munkáját végzi, ti. bűncselekmények felderítését és a tettesek elleni vádemelést, hanem az ügyek elleplezésével 

az ügyészség gyakorlatilag bűnpártolást hajt végre.

Az ügyészségi összefoglaló szerint 

A levél tartalma arról szól, hogy kampányban nyújtott támogatásért és fideszes politikusokat nem érintő bűnügyi információkért cserében K. G. nyújtson segítséget abban, hogy Vizoviczki László szabadlábon védekezhessen.

  • Tehát Vizoviczki úgy gondolta, hogy Kubatov képes befolyásolni az igazságszolgáltatást.
  • Vizoviczki szelektíven tervezte kezelni az információit: az ellenzéket belekeverni, a Fideszt kihagyni.
  • Vizoviczki szolgáltatásokat nyújtott a kampányban a Fidesznek.

Az ügyészeknek már csak önös érdekből is tisztázniuk kellett volna, hogy nem állnak kormányzati, fideszes befolyás vagy nyomás alatt. Bizonyítaniuk kellett volna, hogy az ők (meg a bíróság) szakmai döntésén múlik Vizoviczki sorsa, egy pártalelnök-pártigazgató-képviselőnek ebbe nincs beleszólása.

Kivéve, ha biztosak az ellenkezőjében.

Kubatov egyfelől nem védekezhet azzal, hogy az n1tv jobbikos lakásmédia. Már csak azért sem, mert éppen a Fidesz tart fenn az MTI-től a köztévén, a közrádión át egészen a Magyar Időkig, az Echo Tv-ig, a Magyar Hírlapig, a Lokálig, a Ripostig és a 888-ig terjedő lakájmédiát (ráadásul közpénzen).

Másfelől akkor se számítana más, mint az állítás igazságtartalma, ha az n1tv jobbikos lakájmédia volna (de nem az, hanem közvetlen pártmédia). Ugyanakkor az állítást - ti. hogy a kampányban támogatta a Fideszt - nem is ők tették, hanem maga Vizoviczki.

Kubatovnak valójában arra kell válaszolnia, hogy milyen támogatást fogadott el a kampányban köztörvényes bűnözőktől.

Igaz-e, hogy alvilági figurák juttatták hatalomra a Fideszt 2010-ben?

Ne legyenek illúzióink: erre sem fog választ adni. Arra se adott érdemi választ, hogy mi köze volt a februárban az NVI előterét megszálló verőemberekhez. Nem is kellett adni, mert fideszes lakájsajtónak azt mond, amit akar, a rendőrség pedig meg sem kérdezte. Hát miért is kérdezte volna meg. Elvégre ő csak a felbujtó volt.

Azt beismerte, hogy ismeri Vizoviczkit, találkozott és tárgyalt vele, viszont letagadta, hogy kapott volna támogatást a kampányhoz.

De hazudik.

Ha Kubatov nem tartozna szívességgel Vizoviczkinek, akkor az nem remélt volna tőle segítséget.

Ha csak egy sikertelen tárgyalás lett volna közöttük a kapcsolat, akkor V. L. nem ír levelet Kubatovnak a szabadlábra helyezésért.

És pláne nem hivatkozik a korábbi támogatásra. Mert akkor Kubatovnál jobban senki nem tudta volna, hogy ez szimpla hazugság.

Vizoviczki csak maga alatt vágta volna a fát,

ha éppen Kubatovnak írt levelében hazudik a kampánytámogatásról. Tehát Kubatov vagy egy komplett hülyével ült le tárgyalni többször is, vagy V. L. tényleg támogatta a Fideszt.

De hogy pontosan mivel kenyerezte le Vizoviczki a Fideszt és Kubatovot, az nem fog kiderülni, mert aki kideríthetné - az ügyészség és a rendőrség - nem érdekelt benne. Mindkét szervezet vezető rétege túlságosan a Fideszhez és az Orbán-kormányhoz kötötte a sorsát. A bukásukkal túl sokat veszíthetnek. Nem kockáztathatják meg, hogy muníciót szolgáltassanak a leváltásukhoz.

Ezért az sem fog kiderülni, mit tartalmazott a Vizoviczki-levél első két oldala, amit az ügyészség nem csatolt a vádemelés irataihoz.

A válaszokat végülis már megkaptuk azzal, hogy Vizoviczki szabadlábon védekezhet.

Ameddig nincs az ügyében ítélet, addig reménykedhet a felmentésben, és csendben lesz. Ha felmentik, akkor hálás lesz, és csendben is marad. Ha meg elítélik, akkor a börtönben remélhet kedvezményeket a hallgatásért.

Befogták a száját.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr228920450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása