B1 blogcsalád



Az öncsalás az igazi hungarikum

2016. június 27. - nickgrabowszki

Hétfőre össznépi konszenzus alakult ki arról, hogy Magyarország tulajdonképpen megnyerte az Európa-bajnokságot. De Belgiumot egészen biztosan megverte; ez már így kerül be a történelemkönyvekbe.major-facepalm.jpg

Mert biztosan belekerül. Mert

És ezek nem kivételek. Ez a fősodor. Mert tényleg, hát melyik fővárosban ünnepelnek hajnalig egy négygólos kiütéssel történt kiesés után? Oda jutottunk, hogy abban az országban, ahol

a 86-os 0-6 nemzeti tragédia volt, a 30 évvel későbbi 0-4 már hatalmas siker.

Csak a kijózanodás, az ne volna. Ne kellene szembesülni azzal, 

  • hogy Magyarország végül is csak kiesett az EB-ről.
  • Hogy a torna legnagyobb vereségét szenvedte el.
  • Hogy a belgák elleni meccs nemhogy nem volt szoros, de Királynak tízszer kellett védenie, néha bravúrral.
  • Hogy a védelem teljesítménye fokozatosan romlott: 0,1, 3, 4 kapott gól.
  • Hogy az impotens osztrákokat a válogatott vitatható emberelőnyben tudta verni, és a bíró elvett tőlük egy gólt is.
  • Hogy Izland ellen Badlucksson öngöljával sikerült egyenlíteni, és a bíró nem adott meg nekik a legvégén egy tizenegyest sem.
  • Hogy Portugália ellen szerencsés gólok kellettek a döntetlenhez.
  • Hogy az utolsó meccsen nem 1-3, hanem kb. 2-8 volt a realitás.

Dehogy méltó ellenfele Magyarország bárkinek. Méltó ellenfelei csak akkor vagyunk bárkinek, ha a 0-4 méltónak számít.

A magyar foci egészét tekintve a válogatott eredménye nem mérvadó. Attól, mert ott voltunk a 16 között, egy Felcsút-Paks meccs nem lesz élvezhetőbb. Sőt, még a válogatott jövőbeli teljesítményét se jelzi előre.

Ez egy kicsúszott eredmény volt,

ahol a labda, a bírók, a sorsolás, a többi eredmény kevés kivételtől eltekintve a selejtezők sorsolásától kezdve a magyar válogatottnak kedvezett.

A Storck-csapatnak persze a kiesés ellenére sincs oka szégyenkezni. Ők nem tehetnek arról, hogy szerencséjük volt.

  • Meg végül is 30 év után mégiscsak kijutottak egy felnőtt világversenyre, mégha a leggyengébb csoportból, szerencsés körülmények között egy felhígított EB-re is. 
  • Meg aztán veretlenül nyerték a csoportot, mégha a leggyengébbet, és bejutottak a 16-ba, bár ezt beárazta, hogy Izland, Észak-Írország és Írország is.

A magyar válogatott az EB-n

négy meccséből csak egyet tudott megnyerni.

Azt is azért, mert akkor még el tudta fogadni a helyét a világban. Volt önismerete és realitásérzéke, tudta, hogy jobb erőkből áll az ellenfél, nem szabad kiállni ellene futballozni, át kell adni a területet, visszavonulni védekezni, és csak akkor támadni, ha az ellenfél erre lehetőséget ad.

Mert ha kiáll, az történik, ami a belgák ellen, ahol már nem jöttek a szerencsésen bepattanó labdák.

Amikor kiscsapatként tekintett magára, a magyar válogatott az EB kedvence volt, ő lett minden tornán meglévő szimpatikus kiscsapat.

Amikor elfelejtette, mennyit tud, akkor belefutott egy megalázó vereségbe.

De ennek ellenére se a magyar válogatottal van a probléma. Ők erre képesek, ez most erre volt elég. Ha kicsúszott az eredmény, hát kicsúszott: a focihoz kell szerencse is. 

De ennek nincs önmagán túlmutató következménye. Magyarország akkor se lett volna jobb hely, ha a válogatott megnyeri az EB-t, és nem attól lett volna rosszabb, ha ki se jut Franciaországba.

A probléma az eredmények kezelésével van: az öncsalás az igazi hungarikum. A magyarok soha nem veszíthetnek, nekünk mindenben elsőnek kell lenni. Ez magával ragadta a Storck-csapatot is.

Az illúziók nagyon makacsak tudnak lenni.

Ez egy olyan ország, ahol egy elbukott vébédöntő után bujkálni kellett a csapatnak (nemcsak 54-ben, de már 38-ban is); ahol az EB négyes döntőjét kudarcnak tekintették, ha nem nyerte meg a válogatott (mint 64-ben és 72-ben).

Mert olyan nincs, az nem lehet, hogy valamiben ne a magyarok győzzenek.

Mostanra változott a világ. Már nem tekintjük kudarcnak, ha nem mi nyertünk. Már el sem fogadjuk. Mert mi akkor is győzünk, ha kikapunk.

Kétféle jegyző- és történelemkönyv kellene. Az egyik a világ számára, a másik meg Magyarországnak. (Erre már történnek kísérletek.) Az utóbbiban mindent mi nyertünk. A második világháborút is, 56-ot is, meg a belgákat is simán vertük. Aki meg nem így látja, azt

az álmaikból felébredni képtelenek egyszerűen nem is tekintik magyarnak.

Mert az éjszaka soha nem érhet véget. (Az azért jellemző, hogy egy drogos zene lett a magyar szurkolók himnusza.)

És még merje mondani valaki, hogy pesszimista a magyar, aki folyton a múlt kudarcain kesereg.

Persze, hogy is kesereghetne, ha nincsenek is kudarcok.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr558847870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azazel Anna 2016.06.27. 20:57:49

Hát, én nem értek a focihoz, örülök a magyar csapat sikerének, de ez a cikk eléggé meggyőzően hangzik. Ami az Izland elleni öngólt illeti, az azért nem szerencse volt, úgy kellett lőni, hogy bepattanjon a játékosról.

Teljesen igaz, hogy eléggé fals egy 0:4-es vereséget úgy ünnepelni, mintha győzelem lett volna.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2016.06.27. 21:52:27

Vannak persze frusztrált emberek, akik nem hogy örülni nem tudnak (nem kötelező!) egy évtizedek óta nem látott eredménynek (kijutás egy világversenyre, ahol a csoportelsőséget is megszerezte a válogatott), hanem igyekszik kihozni belőle, hogy az milyen gyenge eredmény. Mivel pedig a gyenge nem abszolút, hanem relatív kategória, nyilvánvalóan az utóbbi évtizedek eredményeihez viszonyítva tartja gyengének a kijutást és a csoportelsőséget...
Gondolhatnánk, az illetőt nem érdekli a foci, ez egész Eb, a magyar válogatott. De hát posztot is ír róla!!! Tehát érdekli. Csak bosszantja valamiért az egész. És visszaértem a bevezető mondat első tagmondatához: egyesek a saját frusztráltságuk, magánéleti kudarcaik, beteljesületlen álmaik miatt haragszanak mindenkire, aki boldog, aki vidám, aki ünnepel valamit. Irigyli tőlük a boldogságot, a vidámságot, az önfeledt ünneplést? Hogy miért? ha magába néz egy ilyen ember (bárki is legyen), csak ő tudja megmondani a választ: csalja a felesége, elmaradt a munkahelyi előléptetés, rongy alaknak nézik a gyermekei és nem tisztelik? Mindez talány marad, nem hiszem, hogy választ kapunk rá.
Neked meg kedves poszt-toló azt üzenem, próbáld meg túlélni, hogy milliókat kötött le, ültetett a képernyők elé a válogatott teljesítménye és értékelték az elért eredményeket!

Hajrá, magyarok! :)

Boldog Ferenc 2016.06.27. 22:52:03

Megmosolyogtató egy hozzá nem értő és nyilvánvalóan megkeseredett ember lázadása a közhangulat ellen.
Igyekeznék sorban cáfolni a fenti sorokat, lehetőleg úgy, hogy közben csak annyira bántsam a szerzőt, amennyire nagyon szükséges.
Öncsalás ? Szó sincs róla. A ma dicshimnuszokat zengő tömeg pontosan látta, hogy bár kis szerencsével egyenlíthettünk volna többször is a Belgák ellen, jogos eredmény született. Nincs itt semmiféle öncsalás. Mindenki tudja a magyar csapat helyét, de mit tegyünk? Ennek a helynek, mi örülünk. Csak sajnálni tudom a szerzőt, hogy ő nem. Szegénységi bizonyítvány 1.
"a 86-os 0-6 nemzeti tragédia volt, a 30 évvel későbbi 0-4 már hatalmas siker" Azon a VB-n kaptunk még a Franciáktól egy hármast is, mindezt egy olyan csapat érte el, akiről elhittük a négy közé kerülhet. Most ezek a fiúk a 0-4 előtt kivívták oda-vissza győzelemmel a kijutást, továbbá veretlenül nyertek abban a csoportban, ahonnan aztán ha nehezen is Portugália a 8 közé jutott, Izland pedig jelen sorok írásakor 2-1-re vezet az Angolok ellen. Szegénységi bizonyítvány 2.
"Hogy az impotens osztrákokat a válogatott vitatható emberelőnyben tudta verni, és a bíró elvett tőlük egy gólt is". "Hogy Izland ellen Badlucksson öngöljával sikerült egyenlíteni, és a bíró nem adott meg nekik a legvégén egy tizenegyest sem" Ezek konkrétan szánalmas hazugságok önigazolás céljából. Nem is értem miért van annyira szüksége a tudatlan szerzőnek az önigazolásra, hogy inkább bevállal egyértelműen hazug dolgokat, csak hogy kis tanulmánya jól nézzen ki. Az egyetlen igaz dolog ebben a két megjegyzésben az öngól, amit minden Magyar látott, hogy gól lett volna így is, úgy is. (Jegyzem a gyenge csoportunkból Izland még mindig vezet..) Szegénységi bizonyítvány 3.
"Ez egy kicsúszott eredmény volt,
ahol a labda, a bírók, a sorsolás, a többi eredmény kevés kivételtől eltekintve a selejtezők sorsolásától kezdve a magyar válogatottnak kedvezett"
Nos hát nem volt kicsúszott eredmény, kedves rosszindulatú és méltán tudatlan szerző úr. A selejtező csoportunkban két döntetlent hoztunk a Románok ellen, kis híjján vertük a velünk együtt nyolcaddöntőbe jutott Észak-Íreket, hogy a két gyengébb (Finn,Feröer) ellen begyűjtött 4 győzelemről ne is beszéljek. Ennek értékét mi sem mutatja jobban, hogy egy kézen meg lehet számolni azon csapatokat, akik 4-ből 4-et nyertek kis csapatok ellen. De menjünk tovább. A pótselejtezőn oda-vissza vert Norvég csapat a csoportjában az utolsó mérkőzés 72.percéig vezette a csoportját Olaszország és Horvátország előtt. Majd azt az Ausztriát taszítottuk kétségbeesésbe, aki a selejtezőcsoportjában veretlen maradt és lefociztuk azokat az Izlandiakat, akik még mindig vezetnek az Angolok ellen. Ennyit a kicsúszott eredményről. pedig nem is beszéltem a Portugálok és a Horvátok elleni döntetlenjeinkről.
Szóval ez a kicsúszott eredmény szégyenletes hazugság, vagy mérhetetlen tudatlanság eredménye. Akárhogy is:
Szegénységi bizonyítvány 4.
A többire, ha megengedi író Úr nem is reagálnék, sokkal érdekesebb azAngol-Izlandi meccs, ami önmagában is bizonyíték arra, hogy a sikertelen emberek irigyek a sikerre és az annak örvendőkre. Ön ezen emberek közé tartozik.Minden amit írt nem más, mint Öncsalás, ami az Ön Hungarikuma...
Szégyen.

rez 2016.06.27. 23:05:59

Haver, te egy fasz vagy. Átnézve a blogodat, teljesen érthető ez a suttyó hozzáállásod. Sajnállak.

László Bayer 2016.06.28. 10:16:05

@Boldog Ferenc: Részben eltúlzott amit a szerző irt, ahogy ön is rámutatott. Főként a lejátszott meccsek és csoportok erősségei illetve az eredmények méltatása kapcsán..
De talán igaza van abban, hogy ma nálunk minden a fociról szól és kissé elrugaszkodtunk a valóság talajától. Talán egy ilyen foci múlttal rendelkező országnak az Eb-Vb kijutásnak kellene lenni a minimumnak.... És valóban az a 4-0 nem ad okot a büszkeségre. Talán egy 3-1....

Azazel Anna 2016.06.28. 10:32:40

Az izlandiak és a portugálok is benne vannak a 8-ban. Mi mindkét csapat ellen döntetlent játszottunk. Akkor annyira azért mégsem lehetünk rosszak.

Mellesleg elfelejtette megemlíteni, hogy az izlandiak gólja meg 11-es volt.

R. József 2016.06.28. 11:51:48

Farkasházy és az Amerikai Magyar Nemzet libsi tanítványa...

Balkon Paraszt 2016.06.28. 13:51:06

Csak a miheztartás végett: a 4:0 azért lett 4:0, mert a korai gól miatt kockáztatni kellett több, mint 80 percen keresztül az EB-n először igazán jól játszó Belgák(!) ellen. Ebből 2 gólt megfáradtan az utolsó 20 percben a 3 védővel felállt csapat kapott, mert nem gyáván a 2:0-t próbáltuk őrizni, hanem igazi szerethető csapatként bátran beleálltunk a pofonba 3-5-3-as felállással.
Veszteni valónk nem volt, mert a legtöbb józan Magyar ember 4:0 után is ugyan olyan büszke a srácokra, mint lettünk volna 2:0 után is...sőt!

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2016.06.28. 14:03:32

@László Bayer: Hát, egy-egy meccset a gólok döntik el, nem az, hogy melyik országnak milyen a múltja a fociban. Úgyhogy hiába a focimúlt, hiába támaszt elvárást valaki a fociválogatottunkkal szemben arra hivatkozva, hogy az ötvenes-hatvanas években mi volt a helyzet, tudomásul kell venni, hogy most nem az ötvenes-hatvanas évek vannak. A 6:3-ra ma nem adnak pontot. Aki a focimúltban elért eredmények alapján sima továbbjutást tart a minimumnak a selejtezőkön, annak csak azt tudom mondani, vegye ki a biliből a kezét és nézzen utána annak, hogy mennyire voltak simák azok a továbbjutások az utóbbi évtizedekben: nem voltak továbbjutások. Na, ennek fényében igenis, van örülni valója a legkisebb sikerektől is elszokott közönségnek, szurkolónak, érdeklődőnek.
A 4-0-ra (önmagában) pedig senki nem is büszke. Az Eb-re történő kijutásra, a pótselejtezőkre és legfőképp az EB-n összességében mutatott játékra és eredményekre annál inkább. Úgyhogy fölösleges azon merengeni, egy 0-4 okot ad-e a büszkeségre.

anonymand 2016.06.28. 14:20:31

@nickgrabowszki:

Háborús időkben (márpedig hat éve permanens háborút folytatunk) az ilyen defetista szövegért felkoncolás jár.
Mint ahogyan (verbálisan) fel is koncoltattál...

Yoss 2016.06.28. 14:37:25

A felsorolt számok tények, nyilván nem érdemes vitatni őket. Ezzel együtt a cikk eléggé elfogultan értelmezi a válogatott kárára ezeket a számokat. A helyzet az, hogy amiért most nagyon sokan - én is ezek közé tartozom -örülnek és értékelik győzelemnek a vereséget is, az az, hogy az elmúlt 30 évben még sosem láttunk ilyen CSAPATOT, játékosokat, akik tényleg egy csapatot alkottak és mindenki alázattal, a tőle telhető maximumot nyújtotta. Én már régen - ha egyáltalán - láttam olyat, hogy a magyar játékosok félpályán átívelő passzokat adtak volna egymásnak olyat meg még ritkábban, hogy címzett le is tudta venni a passzot. A válogatotton egyértelműen látszik a nagyságrendi javulás még a nem sokkal régebbi csapathoz képest is. Na ez az, ami bizakodással tölt el a jövőre nézve és ezért volt jó nézni még a 0:4-es vereséget hozó meccset is. A végéig küzdöttek és nem adták fel. Ezért jött a 3,4-ik gól, mert folyton támadtak és nem figyeltek a védelemre. Az meg hogy mi mindig győzelemként értékeljük a vereséget, nettó hülyeség. A magyar válogatottat már régen nem ünnepelte senki, még igazán akkor sem, ha véletlenül nyertek. Épp azért volt meglepő mindenki számára, hogy mekkora ünneplés lett a vége. Ez jól észrevehető azon is, hogy a kutya nem jár már meccsekre, üresek a szép új stadionok. Szóval a szurkolók a reális értékén kezelték az elmúlt évtizedekben a magyar válogatottatt és ezt teszik most is.
A többi sikersportággal összevetni a focit meg nettó demagógia. A magyar foci csak az EB részvétellel több pénzt termelt, mint az összes többi sikersportág összesen. Nem kell szeretni, de muszáj elfogadni, hogy a foci sokkal szélesebb néptömegeket mozgat meg, sokkal nagyobb a gazdasági értéke mint a többi sportágnak. Ez van, ezzel felesleges példálózni, sosem fog megváltozni. Ezzel egyébként elvi szintem magam sem értek egyet, de a piacgazdaság az piacgazdaság a maga sajátos törvényeivel együtt. Szóval nem fogok hazaárulózni, stb, de ez a cikk egy felelslegesen demagóg, finnyázós cikk volt és pont arra ad bizonyítékot, amivel a foci kapcsán kritizálta a magyarságot. Epic fail, na :)

2016.06.28. 15:55:40

Teljesen felesleges volt megírni ezt a bejegyzést, bár kb, a négyötöde teljesen igaz. Azonban a fociról szóló közbeszédet ma ez a furcsa módon kialakult eufória uralja, amiben a divatdrukkerek és politikai manipulátorok/frusztráltak hangulata összekeveredik a minden normális focibarát örömével afelett, hogy világversenyen értékelhető szinten szerepeltünk. Ez a zűrzavar a klubcsapatok prognosztizálható nemzetközi szereplése, az európai csapatok igazolásai, a nemzeti bajnokság realitásai nyomán lehiggad és akkor el lehet gondolkodni a magyar foci helyzetén.
Kocsmai verekedésbe épeszű ember nem szól bele.

eMTé · http://valogatott.blog.hu/ 2016.06.28. 20:53:25

Az a baj hogy a rosszindulatú hazugságaidal sem tudod elfefni totális hozzánemértésedet. Sajnálatraméltó f...kalap vagy

eMTé · http://valogatott.blog.hu/ 2016.06.28. 20:59:46

Nem, az osztrakoktol nem vettek el golt a biro a loves elott mar fujt teljes joggal hiszen szabalytalan volt az osztrak jatekos sargat kapott masodikat igy piros lett. Az izlandiak egy kikenyszetitett ongolt lottek ennek az 1-1 nek az erteket talan nem kell ecsetelnem annak fenyeben hogy a nyolc koze jutottak. A portugalok elethalal meccset jatszottak a mi felig b csapatunkkal. Megpattant ket loves ez teny, es akkor mi van? Kevesebbet er a gol? A 4-0 magyarazata meg teljesen fals. A vege olyan volt mint amikor a hokiban leviszik a kapust es kapnak egy ureskapus golt. Erdekes modon a BBC nel szinten azt mondta a szakerto hogy ez vomt a legszorosabb 4-0 amit latott. Pont azert lett mert nem alltunk be vedeni a 0-1et vagy a 0-2t.

klezsola 2016.06.29. 00:00:43

Fogalmad nincs a labdarúgásról!

Senki nem gondolja, hogy megnyertük az Eb-t. Viszont az elmúlt 2-3 évben megtett útnak lehet örülni. S igen, ettől még vélhetően sz.r marad az NBI.
A 0-6-nál minimum a 8 közé jutást várta mindenki az előzmények után - most már a pótselejtező miatt a kijutás is siker volt. A továbbjutás, pláne csoportelsőség meg...

osztrák meccs - semmilyen gól nem vettek el tőlük, a kiállításig is mi irányítottunk, s a kiállítás (második sárga) simán adható volt.
izlandi - az egy kikényszerített öngól volt, s nem mákos.
portugál - 1-8 a reális... hát persze! orvos látott?
belga - messze nem védett 10X (nagyot) Király. Viszont a belga kapus ott sem volt... Ja, mégis. Nem egyszer baromi nagyot védett. Azt biztos nem láttad. Igen, egy sokkal jobb csapat a végén belőtte a kontráit. S csak azért kontrázhatott, mert nem a 0-1, vagy a 0-2 védése volt a cél, hanem 4 helyett 3 védő és támadás!
A többit inkább már nem elemzem!

zsuzso1981 2016.06.29. 00:04:37

Nem vagyok fociszakértő és itt nem is ez a lényeg.
Miért baj az, ha a nagyon negatív magyar kicsit örült? Hogy végre összetartottunk, örültünk a sikereknek, hogy öröm volt egy nagy tömeggel együtt énekelni a Himnuszt, együtt szurkolni, együtt örülni, hogy végre nem egymás ellen, hanem egymás felé fordultak az emberek?
Igen, az is igaz, hogy valahol mélyen ott van bennünk az önérzet, hogy mi vagyunk a legjobbak...talán nem így van? Csak ezt nagyon mélyre elástuk, elő kellene kaparni, hinni magunkban végre!
Nekem csak egy dolog nem tetszik, hogy vannak világbajnok sportolóink, az sose kap ekkora visszhangot, de hát a foci ilyen, sokkal nagyobb tömegeket mozgat meg.

ferkóboy 2016.06.29. 08:28:24

Savanyú a szőlő..nekem ez jött le...a szerzőnek pedig lövése nincs a fociról...

Vanek_úr 2016.06.29. 10:11:49

Csak a szerzőhöz: nem a 0-4-et ünnepelték az emberek, hanem hogy újra van remény, hogy újra van csapat. Lehet, hogy szerencsével jutottak el oda, ahová; de a 'nagyok' is szerencsével jutnak oda, ahová (mindenhez kell egy kis szerencse - és ebben benne van az is, hogy a bírók tévednek, hogy az ellenfél nincs a legjobb formájában, hogy lenéznek, hogy jó csoportba kerülünk, hogy a portugálok azért nem vernek meg, mert taktikáztak, hogy .....). Most ez a csapat egy nagyon hosszú és ínséges időt megtörve jutott el oda, hogy magyarok is szurkolhattak a magyar foci csapatnak egy nemzetközi tornán. Még ha nem is vagyunk a legjobbak között, de jelenleg azért érdemes örülni, mert ott voltunk. Mert sikerült továbbjutnunk. És mert eddig csak itthonról nézhette a csapat is a különböző tornákat; most viszont át is élhették. Ez van, a legjobb 16-ban végeztünk. Örüljünk ennek - mert ennek örülni kell.

Mondom ezt én, aki végig pesszimista (realista) volt, de az eredményeiket elismerem. Mert azok már csak így kerülnek be a történelemkönyvekbe; és nem fog senkit érdekelni pár év múlva, hogy ezt hogyan és miként érték el. És még az sem zárható ki, hogy a következő években megint nem jutunk ki sehová - de ekkor meg pláne meg kell őrizni ezt a kis szeletet az életünk részeként; és örömmel, nem bánattal.

Vanek_úr 2016.06.29. 10:14:00

@Vanek_úr: Ja, és egy kiegészítés. Ha a szerző nem képes túlnézni az árnyékán, akkor várom azt a posztját, amiben majd a jégkorongosokat fogja pellengérre állítani. Hiszen azok még rosszabbul játszottak a VB elit körében, de mégis ünnepelte őket az egész magyar média. :)))

Labos Pál 2016.06.29. 10:48:56

Én csupán azért regisztráltam, hogy ehhez a cikkhez hozzá tudjak szólni. Aki ezt írta, az a fajta ember, aki mindenben a rosszat látja, valószínűleg soha semmi öröme nincs az életben, mert semminek nem képes örülni. Nagyon sajnálom őt.

Ahogy én látom:

1. A magyar válogatott 30 év után kijutott egy világeseményre. Ez már önmagában is örömteli. Pláne, hogy a pótselejtező sorsolása után a norvégok dörzsölték a tenyerüket, hogy ők már kint is vannak. Hát nem, mert a magyar válogatott megmutatta, hogy oda vissza megveri az őket lesajnáló Norvégiát.

2. CSOPORTELSŐK LETTÜNK! Mindenki azt számolgatta, hogy Portugália, Ausztria biztos továbbjutó, mi meg kis szerencsével harmadikként tovább jutunk. Igen, kell a szerencse, volt is, de mindenki, aki éveket töltött a futballpályán, tudja, hogy a szerencse azok mellé áll, akik tesznek érte. És ez a magyar válogatott tett érte. Nagyon sokat. És mi lett a végeredmény? 1. MAGYARORSZÁG 2. IZLAND. Portugália? Ausztria? Mint biztos továbbjutó? Ehhez nem csupán szerencsére volt szükség.

3. Tehát, Magyarország csoportelső lett, és erre már mindenki felkapta a fejét, ithhon, és egész Európában. Mert ez a magyar válogatott már ezzel erőn és várakozáson felül teljesített. Hát ezért az ünneplés, ezért a boldogság, mert a magyar nép igen is tud pozitív, összetartó és boldog lenni, kedves blog író, ellentétben veled, aki csak fanyalogni tudsz. Te akkor is fanyalognál, ha Magyarország nyeri az EB-t.

4. És akkor essen szó a belgák elleni meccsről. A FIFA ranglistán 2. helyen lévő belgák elleni mérkőzésről. Ha csak a számokat nézzük, kb. 10:0-nak kellett volna lennie. De nem lett. Ettől függetlenül a 4:0-ás vereséget én is szégyenletesnek tartom. Valahogy hitehagyottan, görcsösen, borzasztóan védekezve és pontatlanul játszottunk, ez tény. Ráadásul a belgák nem követték el azt a hibát, amit a norvégok, az osztrákok, a portugálok. Szenzációsan játszottak, az EB-n eddigi legjobb formájukat mutatva. És nekünk nem maradt más, mint meghajolni a nagyobb tudás előtt. A magyar csapat bravúrt hajtott végre, hogy idáig eljutott, sajnos az utolsó meccsre elfogytak. Elsősorban fejben. De nem ezt az egy meccset kell nézni, hanem az összteljesítményt. Márpedig, az örömteli, előremutató, ilyet a magyar foci évtizedek óta nem élt meg. Hát ezért az ünneplés, amit megérdemelnek a válogatott vezetői és játékosai. És ezt az ország jelentős része így is éli meg. Szerencsére.

5. Amikor kijutottunk az EB-re, sokan mondták: csak azért tudtunk kijutni, mert bővítették a létszámot. Valóban. De a Holladok ott voltak? A HOLLANDOK!!! Mi ott voltunk. Tovább megyek a magyar válogatott a 13. helyen végzett az EB-n. Megelőzve többek között Ausztriát, Romániát, Törökországot, Svédországot és az oroszokat is. Na, akkor ott volt a helyünk, vagy nem? Bebizonyítottuk, hogy a válasz IGEN.
Szóval, kedves blog író, én nagyon remélem, hogy nem sok ilyen ellenszurkoló van ebben az országban mint te, és a magyar emberek jelentős része sikerként, örömként éli meg a MAGYAR válogatott szereplését, ahogyan én is.

+1. Biztos mindenki látta a magyar szurkolók ezreinek vonulását Marseillesben... Az egész világ a magyarokon ámult. Mi ebből a tanulság számomra? Hogy a magyar ember igen is összetartó, és tud közös sikerért együtt dolgozni. Csupán egy dolog kell hozzá, a közös CÉL. Mindenki láthatta, hogy micsoda ereje van a labdarúgásnak, a magyar labdarúgásért rajongó millióknak. Igen, millióknak, mert az egész ország, sőt, a szomszédos országok magyarjai is egyenként szurkolt, szorított a magyar labdarúgó válogatottért. Tehát: VILÁG LABDARÚGÁSÉRT RAJONGÓ MAGYAR SZURKOLÓI EGYESÜLJETEK, ÉS A HAZA ÚJRA FÉNYRE DERÜL!!!

Gyula Sarlós 2016.06.29. 14:26:23

a szerző egyszerűen egy szerencsétlen megkeseredett provokátor.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2016.06.29. 14:41:46

Te nagyon hülye vagy, baszd meg.

Jó, tudom, csak irónia :D

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2016.06.30. 08:24:06

Az a fura, hogy a frusztrált, életüktől megcsömörlött, másokat irigylő állandó fanyalgók egyszerre minimum két dolgot szoktak felhozni a magyar válogatott mostani teljesítménye, eredménye ellen (bár az élt szinte minden területén jellemző rájuk valami hasonló ellentmondás): 1. Ez nem komoly eredmény, más csapatok ennél is tovább jutottak, egyébként is csak szerencsénk volt. Ettől még ugyanolyan gyenge a válogatott. (Vagyis azért becsmérlik a csapatot, mert gyenge, ez csak egy véletlenül kifutott jobb eredmény volt, aminek semmi jelentősége.)
2. A magyar válogatottnak a hagyományai, az elvárásain alapján sokkal tovább kellett volna jutnia, ez így semmi, lószart se ér. (Vagyis azért becsmérlik a csapatot, mert az elvárásoknál gyengébb eredményt ért el, tehát a fanyalgók szerint ennél sokra többre képes.)
Mint ebben a posztban is.
Hát, ezen tényleg csak mosolyogni lehet.
Vagy nem, mégsem: inkább röhögni.
:)

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.07.02. 10:29:46

@Fermentátor: "a magyar válogatott mostani teljesítménye"

Ha Janics Natasa vagy a Gyurta Dani nem jutna a döntőbe egy világversenyen, azt senki se nevezné teljesítménynek. Az a szánalmas futottak még kategória.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2016.07.03. 13:39:38

@atpijkamo112: Látod, ez is azt igazolja, hogy a foci jobban érdekli az embereket. Vagyis fontosabb számukra. Nagyobb esemény, mint sok más sport versenyei.
Amennyivel jobban lázba hozza a közvéleményt a 16 közé jutás a foci Eb-n, mint mondjuk egy mellúszó világbajnoki cím, annyival fontosabb is az emberek számára a foci, mint az úszás. Mert a foci z úszásnál (asztalitenisznél, kajaknál, atlétikánál, stb.)sokkal inkább szól másról is, mint pusztán a sportról. tetszik vagy nem tetszik, a foci nagyobb érzelmeket vált ki az emberekből.
Ha valaki ezt nem képes elfogadni, na az a "szánalmas futottak még kategória", nem pedig az, ha Janicsnak vagy Gyurtának nem jön össze egy-egy verseny.
süti beállítások módosítása