B1 blogcsaládMiért értelmetlen, hogy "Magyarország magyar ország"?

2016. május 30. - nickgrabowszki

Annyira keresi a hatékony retorikát a Fidesz meg az Orbán-kormány, hogy a valamikori liberálisok eljutottak a neonáciságig.pf.jpg

A kormány új szlogenje, hogy Magyarország magyar ország. Ezzel első pillantásra nincs gond, legfeljebb stiláris, hiszen csak egy magától értetődő pleonazmus (szószaporítás).

Alaposabban szemügyre véve viszont van: már csak egy lépés kell ahhoz, hogy az legyen az új szlogen, hogy cigányok, zsidók, kifelé. Meg a román, szlovák vagy német származásúak is. (És persze a buzik, mert egy igazi magyar nem lehet buzi.)

  • Ha mindenki magyar, aki annak vallja magát, akkor értelmetlen azt hangsúlyozni, hogy "Magyarország magyar ország".
  • Ha meg ahhoz, hogy valaki magyar legyen, nem elég az, hogy magyarnak vallja magát, akkor ki dönti el, hogy ki számít magyarnak?

Bízzuk talán a félnótás Bayerre. Neki nagy rutinja van ebben. Már nemcsak azt szokta eldönteni, hogy ki számít európainak, hanem már azt a jogot is fönntartja magának, hogy ki számít osztráknak. Mondhatnánk, hogy teljesen elment az esze, de ha elment, akkor - majdnem vagy szinte - mindenkié elment a kormányban. Mert

a "fajvédelem", amit Bayer hangoztat, az mára a Fidesz hivatalos politikája.

Ez nyilvánvalóan visszatérés a 30-as évek és a 40-es évek elejének viszonyaihoz, amikor etnikai és származási alapon dőlt el, hogy kik számítanak első-, kik másodrendű állampolgárnak.

Amiért most visszahozták, az az apokaliptikus, de fiktív veszély, hogy majd az arab és egyéb muszlim bevándorlók elfoglalják és elpusztítják Európát. De ilyen veszély nincs.

  • Nem tudják elpusztítani.
  • Nem akarják elfoglalni. (És nincsenek is annyian.)

És ami a legszebb: Magyarország és a magyar szavazók egy jelentős része úgy aggódik a vélt probléma miatt, hogy az Magyarországot nemhogy nem fenyegeti, de nem is érinti.

  • Ide nem jön senki, legfeljebb átutazóban.
  • Nem veszik el a munkánkat, a kultúránkat, etc.

A kvótarendszerrel legfeljebb 1200-1500 menekültet kellene befogadnia az országnak, és még ez sem valószínű. Ennek rettegett kiterjesztése meg egyenesen lehetetlennek tűnik. Bár Magyarországnak szüksége volna képzett munkaerőre, mert fél-egymillió embere dolgozik Nyugat-Európában,

ugyan miért is maradna itt bárki, aki Németországban többszörösét tudja kapni ugyanazért a munkáért?

Legyen az szíriai arab, kolozsvári vagy kecskeméti magyar. Legfeljebb erőszakkal lehetne itt tartani őket rabszolgamunkára. De ez meg senkinek nem érdeke, nemcsak nekik nem.

Mivel Magyarországon nemmagyarok csak mutatóban vannak, és sokkal többen nem is lesznek, a "Magyarország a magyaroké", meg a "Magyarország magyar ország" szlogenek értelmetlenek.

Kivéve persze, ha senkit nem tekintünk magyarnak, akinek az ősei nem a honfoglalókkal kerültek a Kárpát-medencébe. De akkor mit kezdjünk például Hunyadi Jánossal, Széchenyi Istvánnal, Petőfi Sándorral, Neumann Jánossal, Puskás Ferenccel, meg a fél Aranycsapattal?

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr988756232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sexual Harassment Panda 2016.05.30. 17:22:51

Pontosan olyan értelmetlen, mint az ultraliberalizmus, hogy minden jöttment jöjjön európába.

Sexual Harassment Panda 2016.05.30. 17:28:45

"A kvótarendszerrel legfeljebb 1200-1500 menekültet kellene befogadnia az országnak, és még ez sem valószínű"
Hazugság. A családegyesítésekkel rögtön felszalad 6k-ra, és szó van egy kötelező, állandó betelepítési kvótáról is.

"Bár Magyarországnak szüksége volna képzett munkaerőre, mert fél-egymillió embere dolgozik Nyugat-Európában"
Ez is ordas nagy hazugság, munkaerőre van szükség, bevándorlóra, aki mst is jöhet, vízumot kell igényelni.
Ehhez valamilyen szaktudás szükségeltetik.
Az agyhalott posztoló összemossa a bevándorlást az analfabéta erőszakos illegális csürhe inváziójával.
Ha olyan nagy biznic az afgán félanalfabéta allahakbarozó és gyújtogató "holnaputánszakembereinek" a betelepítése, miért próbál szabadulni mindenki tőlük, ahelyett hogy versenyeznének érte?

" Magyarország és a magyar szavazók egy jelentős része úgy aggódik a vélt probléma miatt, hogy az Magyarországot nemhogy nem fenyegeti, de nem is érinti."

Újabb hazugság, de majd ki fog derülni a kvótaellenes népszavazáson.

vNHM 2016.05.30. 17:47:09

Ez de szar, öcsém! Nem véletlen, hogy két nyomorék kommented van.

Sexual Harassment Panda 2016.05.30. 17:50:22

"ugyan miért is maradna itt bárki, aki Németországban többszörösét tudja kapni ugyanazért a munkáért?"

Ez is szar duma.
Szintén összemossa a legális munkavállalást a menekültstátusszal.
Míg a magyarok valóban többszörösét keresik Németországban, a menekültek 80%-ának semmilyen végzettsége sincs, nem áll fenn a veszélye annak, hogy olyan sokat dolgoznának.
Kizárólag azért mennek Németországba, mert ott több a segílyke.

vittore 2016.05.30. 17:52:15

A posztoló nevetségesen alábecsüli a menekültáradat célját és jelentőségét. Jelenleg Európára a legnagyobb veszélyt, hosszú távon ők jelentik. Ezt mindenféle rasszizmus nélkül, józan gondolkodással és minimális történelem és társadalom tudományi ismerettel bárki beláthatja. A Fidesz szlogenje meg egyszerűen zseniális. Pont az ő fanjaiknak szól. Egybites, de van benne egy kis csavar.

bloglegelő 2016.05.30. 17:58:50

kedves posztoló

"magyar ország" az annyit tesz, hogy olyanok lakják, akiknek a cselekedetei a magyarokra vallanak, pro-és kontra

na most ehhez nem kell született, törzskönyvezett magyarnak lenni

de normálisnak igen

te nem vagy az, mert te egy beszűkült hülyegyerek, lilanáci vagy

czjanos 2016.05.30. 17:59:48

Trianon előtt, Nagy-Magyarország összlakosságának az aránya: 46 % magyar, 54 % kisebbségi. Magyarország tehát magyar ország.

dunántúli gyerek 2016.05.30. 18:02:07

Már megint az a százszor hangzott picsogás.

Ha a kormány nem zsidózik akkor a zsidók zsidóznak aztán rettegnek tőle egy félórát....

Ásít

Billy Pilgrim 2016.05.30. 18:14:39

@vittore: Mindig ez a racionalitás meg elfogulatlanság emlegetése, de ugyan magyarázd már meg nekem, hogy az 510 milliós EU létezését mennyire tudja fenyegetni az a 330 ezer menekült, aki tavaly menedékjogot kapott? Mert ugye az alapokkal se vagytok tisztában: a kvóta kizárólag menedékjogot már megkapottakra vonatkozna, azokból meg az egész lecsengése után még 1 millió se lesz.

Érthető, hogy egy világlátatlan elmének könnyű egyértelműnek hinni azt, hogy minden barna egy Superman-pedofil-terrorista, akit 20 SWAT-osztag se tudna legyőzni, de ez csak a saját tájékozatlanságotok ékes bizonyítéka.

ver@s kan-tár 2016.05.30. 18:20:17

Egyetértek. (A hangadónak s egyszersmind nemzeti öntudat-, továbbá indulatfelpiszkálónak szánt szlogenkezdemény tömény marhaság, cinikus anakronizmus, magyarkodó, szélsőségesen öntetszelgő, egyúttal kirekesztő szándékú, lapos, fantáziátlan agyrém, mindamellett teljesen átláthatóan hátsó szándékkal vert, tipikusan Fidesz-kifundált, gyalázatos blődli. Szégyenletes, na. Más baj aztán nincs is vele, egyebekben kielégítő.)

2016.05.30. 18:21:32

@Billy Pilgrim: Elég (inkább sok), ha minden ezredik ilyen.

Arról nem beszélve - ahogy a példa mutatja már - a betelepültek leszármazottai majd csalódnak, mert nem lettek milliomosok, aztán már francia/német/holland állampolgárként robbantgatnak metrót és repülőgépeket 20 év múlva. Kinek hiányzik ez? Épeszű embernek nem.

Sexual Harassment Panda 2016.05.30. 18:23:17

@Billy Pilgrim: tavaly Nèmetorszàgba 2milliò "menekült" èrkezett.
Nem 330k

Zsuzsi25 2016.05.30. 18:26:25

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: ezt o nem fogja felfogni. Az egyetlen megoldas a tuzparancs a hatarokon. Es akkor meg van oldva a lroblema. Nem jonne tobb.

bloglegelő 2016.05.30. 18:27:10

@Billy Pilgrim: oké, úgy tudom, a szellemileg-fizikailag agresszív nácik sincsenek sokan alapjában.

akkor miért is kell tiltani, diszkiriminálni őket ? - mert szerintem kell

pedig olyan-olyan kevesen vannak, igaz ??

ja, hogy aki már menedékjogot kapott, a homlokára van írva, hogy megtagadta a vallását, a kultúráját ?

érted öcsi ? nem terroristra, hanem egyszeűen jó muszlim

ez nem arányok kérdése, te hülye

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.05.30. 18:27:30

A nácik náculnak. Ez tetszik az erre fogékonyaknak. Semmi furcsa.

dunántúli gyerek 2016.05.30. 18:29:09

@Billy Pilgrim: 'az 510 milliós EU létezését mennyire tudja fenyegetni az a 330 ezer menekült, aki tavaly menedékjogot kapott?'

2015ben a németországi büncselekmények 50%-át követték el az újmigránsok.

(A többit a korábban jött migránsok..:D)

''Georg Spöttle szerint nagyon sok illegális gazdasági bevándorló már rájött, hogy nem tud majd beilleszkedni Németországban. Nem beszélik a nyelvet, nincs meg bennük az akarat az integrációra, csak könnyű pénzt akarnak szerezni. Egy éve ülnek a migránsszállásokon, és várják, hogy történjen velük valami. Ezt használják ki a maffiacsoportok, igyekeznek elszipkázni a fiatalokat, nagyon sok pénzt ígérve nekik, például ha drogfutárként dolgoznak – magyarázta. A német rendőröknek ez hamar feltűnt, hisz fiatal bevándorlók több száz euróval pózoltak a közösségi oldalukon, holott csak 140 euró „zsebpénz” jár nekik a gyámügytől. A maffiacsoportok kifejezetten keresik a 14 éven aluliakat, hisz az ilyen fiatalok még nem büntethetők. Könnyebb kihasználni is őket, és ha még a nyelv is közös, akkor nagyon hamar integrálódnak a maffiába – mutatott rá.''

dunántúli gyerek 2016.05.30. 18:32:05

@Zsuzsi25: Morbid, de az EU lövet a migránsokra a török-szír határon.

Megszünt a probléma. Már csak a törökökre kell lövetni, nem vízummentességgel hülyíteni őket.

Zsuzsi25 2016.05.30. 18:37:37

"Az új szlogen meg az lesz, hogy cigányok, zsidók kifelé?" Nem, csak a ciganyok!.... A zsidokkal nincs gond. De nincs ilyen szerencsenk sajnos, hogy deportaljak a ciganyokat.

Max val Birca főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2016.05.30. 18:40:47

Gondoltam, hogy törölve lesz lényegretőrő hozzászólásom!

Lényege: Magyarországot a magyarok csinálták, ma is ez a domináns nemzet, magyar az ország neve, a hivatalos nyelv. ez van a Himnuszban is. Miért baj ez? Nem baj.

Én kisebbségiként nem látok gondot ebben, miért baj ez egyes magyaroknak?

Prognozuoti Blasio 2016.05.30. 18:42:11

Nem kellene zsidózni, meg cigányozni! Ez valami új fasisztoliberális szokás?
Fejezzük be. Láttuk a negyvenes években is, hogy hova vezet...

Az apokalipszis lovasa 2016.05.30. 18:48:26

"ugyan miért is maradna itt bárki, aki Németországban többszörösét tudja kapni ugyanazért a munkáért?"

Ez esetben a kvótáknak sincs értelme, mert a segélyezett afgán az Németországban többet kap.

A blog meg amúgy az n+1-edik rettegés, semmiben sem különbözik a "ma még csak engedik a buziházasságot, holnap már kötelező lesz" gondolatmenettől. Az ún. "csúszós lejtő" érvelési hiba mindkettő.

kris69 2016.05.30. 18:52:31

A Vona pedig nyugdijba vonul,nem kell Jobbik, ott a fidesz...

bloglegelő 2016.05.30. 19:21:07

@Az apokalipszis lovasa: nem hiba, hanem sablon.

Még a konteóelméletekre nem fogékonyak is elgondolkoznak azon, hogy mennyire a mennyiség, és nem a minőség a fontos ezekből az "írásokból" a sajtóban.

vértes 2016.05.30. 19:22:34

@Prognozuoti Blasio: Azt is látjuk,hogy a cigányok mennyi magyart ölnek és rabolnak ki az ilyen okos embereknek kívánok egy szép nagy cigány családot szomszédnak.Mennyi öreg lett öngyilkos az elcigányosodott falvakban az állandó rablások zaklatások miatt.
Az összes falvédőt beköltöztetném ilyen falvakba.

Mérnork 2016.05.30. 19:43:08

Vessük össze:
Amerika az amerikaiaké -teljesen normális hazaszeretet
Magyarország a magyaroké - rásszizmus, fasizmus, ejrópasegíccs!!! ;-))))

Boka1 2016.05.30. 19:44:19

@vértes: Az egy karma, ha valaki egy cigányfaluba születik bele. Valószínű, előző életében utálta a kisebbségeket, ezért kapta sorsnak, hogy ott legyen kisebbség, ahol nem szeretne. Én pl. előző életemben valamilyen szaki lehettem, aki mindenkit átvert, lehúzott. Gyerekkoromban kinevettük a cigányokat, a tájszólással beszélőket, szemüvegeseket, kövéreket, szellemi fogyatékosokat, ma már a gyerekeimnek azt tanítom, hogy fogadják el Őket, hisz egyiküknek a sorsát sem akarjuk átvállalni.

Billy Pilgrim 2016.05.30. 19:44:56

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: Minden ezredik, oké :))) 2010 táján az online fórumokon a cigányapokalipszis miatti rettegés volt a menő, most a szupermenterroristák győzelméről vagytok meggyőződve és magyarázzátok, hogy ez az objektivizmus :D

@Sexual Harassment Panda: akkor olvasd el újra a kommentet, amire válaszoltál, bocika. Segítek, hátha túl hosszú volt és átugrottad ezt a részt: "Mert ugye az alapokkal se vagytok tisztában: a kvóta kizárólag menedékjogot már megkapottakra vonatkozna, azokból meg az egész lecsengése után még 1 millió se lesz. "

@dunántúli gyerek: Gondolom erre hiteles forrást nyújtani nem lenne nagy gond? Mert a valóság az, hogy kb. 200e bűntény volt köthető hozzájuk 2015-ben, amelyek túlnyomó része pitiáner hülyeség, pl. bliccelés a tömegközlekedésen (ami nálunk szabálysértés lenne), bolti lopás és ugye önmagában az illegális határátlépés. Németországban egy évben meg történik több, mint 6 millió bűncselekmény, a BKA oldalán magad is meggyőződhetsz erről.

élhetetlen 2016.05.30. 19:45:18

@Zsuzsi25: Zsuzsi, Zsuzsi, maradt még a konty alatt egy kis ész is? Akinek már az ükapja is Magyarországon élt, és magyarul is beszél, és magyar állampolgár, azt hova is deportálnád? Mennyivel van több közöd ehhez az országhoz, mint nekik? Csak kérdezem.

Sexual Harassment Panda 2016.05.30. 19:52:24

@Billy Pilgrim: Igen, de geciokos vagy srác!
És a többivel mi lesz?
Tudod, azzal a 700k-val aki eltűnt Németországban, és senki sem tudja?

élhetetlen 2016.05.30. 20:01:36

@Max val Birca főszerkesztőhelyettes: Csak aggódunk érted. Aki nem magyar, hanem tót, sváb, rác, cigány stb. származású, az ugye, pl Zsuzsi25 szerint deportálandó, bár ő személy szerint csak a cigányokra lő. Most képzeld el, hogy kiválogatják, hogy ki a magyar. Az, ugye nem elég, hogy már az ükapja is magyar állampolgár volt, mi jön? Aki bőgatyában tud táncolni, de az sem, mert lehet, hogy kun, vagy jász? Tényleg nem érzed, hogy mekkora ciki ez az új szöveg? Hogy Magyarország csak a magyaroké? Mégegyszer, ki a magyar, ha nem a magyar állampolgár?

vértes 2016.05.30. 20:11:28

@Boka1: Ezek nem cigány falvak voltak,csak kiellették a fehéreket a falvakból és esélyt sem kaptak,hogy valahogy megvédjék magukat.

élhetetlen 2016.05.30. 20:17:09

@Zsuzsi25: Nem hiszem, hogy hatni tudok a józan eszedre, de azért megpróbálom. Gondolom, olvasod a híreket, hogy hány százan fulladnak a tengerbe menekülés közben. Te komolyan hiszed, hogy hogy csak egy jobb fizetésért kockáztatják az életüket, és a családjuk életét, és azért akarnak idejönni, hogy robbantsanak, és erőszakoljanak? Ahol balhék vannak, az azért van, mert embertelen út után embertelen bánásmódot kapnak. Te biztosan nem lennél feszült, és nem törne ki a feszültség néha. Ennyire nem lehetsz hülye. Tűzparancs a határon. Ja. Itthon meg védett az ürge. Kíváncsi lennék, hogy te minek látod magadat, milyen felsőbbrendű lénynek?

Zsuzsi25 2016.05.30. 20:20:58

@élhetetlen: kizarolag a ciganyokkal van problemam. Tovabba, a cigany nem magyar!
"Tobb kozom"? En rakok a kozosbe,.a.cigany meg nem. A cigany nem dolgozik, csak eloskodik es elli a kolykoket az alomba a semmire.

torró 2016.05.30. 20:21:27

Na bakke, én meg Kelta ősökkel vagyok ellátva! Virág eltárs, akkor most velem mi lesz? Menjek evezni mi? Amúgy meg hülyeségnek tartom ezt a rögtön belemagyarázást mindenbe. Mindig valaki szellemi vesszőfutást tart valamiről.

élhetetlen 2016.05.30. 20:24:17

@vértes: De az fel sem merül benned, hogy a gyerekeiknek rendes képzést adjunk, hogy ne csak az lehessen az életcél, ami a szülőknek volt. Csak, ha a család nem tud segíteni a tanulásban, mert nem tud, akkor arra nem költünk, hogy megfelelő pedagógus délután korrepetáljon, hogy ne maradjon le a gyerek. Mert azt is lehetne. Milyen abszurd elképzelés, ugye?

Zsuzsi25 2016.05.30. 20:26:58

@élhetetlen: Magyarorszagnak joga van megvedeni a hatarait. 2. Sajnos nem elegen fulladtak a tengerbe.
Te sem.lehetsz ennyire hulye. Akkor Köln mi volt?
Embertelen ut utan embertelen banasmod? Nem a ki feladatunk ellatni oket. Oldjak.meg otthon.
Tovabba, ha en haborus ok miatt menekulok, nem eldobalom az utlevelem meg a szemelyimet, hanem osszeszedem a sportcipom, melegruhat, tartos kajat, az utlevelemet, a diplomamat, es a szemelyenet igazolo okmanyokat. Kulturaltan viselkednek a fogado orszagban, es orulnek, hogy nem lonek ram. Nem pedig noket (es kisfiukat) eroszakolnel.halalra, mint ezek a dögök teszik mindenhol.

Sexual Harassment Panda 2016.05.30. 20:37:51

@élhetetlen:
"Te komolyan hiszed, hogy hogy csak egy jobb fizetésért kockáztatják az életüket, és a családjuk életét, és azért akarnak idejönni, hogy robbantsanak, és erőszakoljanak?"

Igen.
)0%-uk segélyvadász.
Az embercsempészek beetetik őket a házzal és a bmw-vel.

vértes 2016.05.30. 20:38:09

@élhetetlen: Sajnos egész egyszerűen vagy ostoba vagy ,vagy pedig fogalmad sincs a cigányokról.

Gérard Duchemin 2016.05.30. 20:40:22

@Sexual Harassment Panda: Undorító, fasiszta disznó vagy. Az árult el téged, hogy a "jöttment" szót használtad. Ugye bevallod, hogy gyűlölködő, beteg ember vagy!

élhetetlen 2016.05.30. 20:41:46

@Zsuzsi25: Ja, csak a cigányokkal, és a menekülőket lőjük le a határon. Egyébként minden rendben nálad agyilag. Soha nem fogod felfogni, hogy egy cigánygyerek nem biztos, hogy hülyébb nálad, csak nem kapott megfelelő képzést. Ha a család nem tud segíteni a tanulásban, mert nem tud, akkor arra nem költünk, hogy megfelelő pedagógus délután korrepetáljon, hogy ne maradjon le a gyerek. Mert azt is lehetne. Nem vagy képes megérteni, hogy, ha délután a gyereknek elmagyarázzák, amit nem értett, és amit a szülő otthon nem tud elmagyarázni, akkor másnap a gyerek fel tudja venni az óra ritmusát, nem rendbontó lesz. Nem, te csak arra vagy képes, hogy a cigány.. . szerinted. Ez nem genetika, csak képzés kérdése. Meglep, ha azt mondom, hogy az egyik legnagyobb cég számlázási igazgatója cigány? Biztosan, mert olyan hülye. Vagy te vagy az, az előítéleteiddel?

Gérard Duchemin 2016.05.30. 20:42:20

@dunántúli gyerek: "Ásít" Ki ásít? Miért nem azt írod, hogy "ásítok", ha te ásítasz. Buta vagy mint a tök.

Gérard Duchemin 2016.05.30. 20:43:41

@Zsuzsi25: Undorítóan gyűlölködő vagy. Fujj!

Gérard Duchemin 2016.05.30. 20:47:53

@Zsuzsi25: "Tovabba, a cigany nem magyar!" Lófaszt nem. Egyszerre magyar, és cigány. Vagy a buta fejed szerint a magyarországi zsidó sem magyar? Hanem svéd? Ostoba emeber vagy.

Gérard Duchemin 2016.05.30. 20:49:38

@Max val Birca főszerkesztőhelyettes: Te nem értheted, hisz buta vagy, hogy mi a baj azzal, hogy Magyarország magyar ország. Ahogy pl. az is hülyeség, hogy Szlovákia szlovák ország.

Zsuzsi25 2016.05.30. 20:52:50

@élhetetlen: nem menekultek, illegalis hataratlepok. Nevezzuk neven a dolgokat

élhetetlen 2016.05.30. 21:00:47

@vértes: Igen, biztosan ostoba vagyok, te viszont pontosan tudod, hogy a cigányságnak hány csoportja van, melyik hogyan él. Aztán az előző hozzászólásom, ami úgy látszik, nem jutott el az agyadig, mert elakadtál ott, hogy cigány… A hozzád hasonló üzemmódú Zsuzsi25-nek írtam: „ Ez nem genetika, csak képzés kérdése. Meglep, ha azt mondom, hogy az egyik legnagyobb cég számlázási igazgatója cigány? Biztosan, mert olyan hülye. Vagy te vagy az, az előítéleteiddel? „

Sir Galahad 2016.05.30. 21:02:09

A szlogennek nincs több funkciója, mint a politikai marketingnek általában. Nem kell - nem is lehet - belőle messzemenő következtetéseket levonni. Szerintem nagyjából annyit jelent, hogy Magyarországnak van egy jellegzetes történelme, kultúrája, hagyományvilága, ami az országot azzá teszi, ami, s amit ha jellemzünk, a legegyszerűbben úgy jellemezhetjük, hogy magyar. Ebben nincs kirekesztés, mert egy izraelita vallású vagy cigány származású - és még sorolhatnám - honpolgár is vallhatja magát magyarnak azáltal, hogy mindezt a magáénak érzi, vallja.

A kormánypárt nyilván már kezdi a bemelegítést az őszi kvótaellenes népszavazásra. Ebből a szempontból fontos, hogy meghatározza a magyar identitást a brüsszeli internacionalizmussal, illetve a migrációs veszéllyel szemben. Aki ennél többet lát bele, érdekből túloz vagy buta.

Gérard Duchemin 2016.05.30. 21:02:49

@Zsuzsi25: Léteznek olyan emberek, akik valóban menekültek. Az más kérdés, hogy mindemellet illegálisan lépik át a határt, vagy nem. Amúgy ki nem szarja le, hogy valaki fasisztaorbán szar törvényét betartja-e, vagy nem. Szerintem ennek a szar embernek a törvényeit nem kell betartani, csak akkor, ha véletlenül van értelme és létjogosultsága.

venomspawn 2016.05.30. 21:03:33

@Max val Birca főszerkesztőhelyettes: Te is fehér(!), hetero(!) férf(!)i vagy? (mi vagyunk lassan a legnagyobb és leginkább diszkriminált kisebbség) :)

Gérard Duchemin 2016.05.30. 21:04:23

@Sir Galahad: "Aki ennél többet lát bele, érdekből túloz vagy buta." Ez a kevés, ami benne van, ez is épp eléggé szemét szar dolog.

Gérard Duchemin 2016.05.30. 21:07:12

@Zsuzsi25: "A cigany nem dolgozik, csak eloskodik es elli a kolykoket az alomba a semmire. "

Te meg nem gondolkozol, csak henyélsz, és szarod a büdös szart a wc-be a semmire.

Willkommenskultur 2016.05.30. 21:10:01

Amikor eljön az idő, nyugi meglesz a módja hogy a magyarokból kiválogassák akit kell.

Soha nem volt ez probléma.

Sir Galahad 2016.05.30. 21:11:12

@Gérard Duchemin: Ebben nem egyezik a véleményünk, de neked is jogod van a véleményedhez.

élhetetlen 2016.05.30. 21:13:58

@Zsuzsi25: Ja, akik legálisan jöttek át a határon, azok három napot töltöttek hideg esőben a szántóföldön, minden ellátás nélkül, mire sorra kerültek. Hát én megértem, hogy valaki átslisszol, és megpróbál tovább állni, de ez egy felesleges beszélgetés, remélem nem lesz jogod lövetni a határon, és remélem, hogy a cigányokat is helyzetbe hozza valaki deportálás helyett. Befejeztem, nincs több mondanivalóm, és a tiéd sem érdekel.

Sexual Harassment Panda 2016.05.30. 21:15:47

@Gérard Duchemin: Nyilván.
Aki nem szopja be, hogy milyen rendkívül jól képzettek az analfabéta álmenekültek, akkor "fasiszta disznó" vagyok.

Gérard Duchemin 2016.05.30. 21:18:44

@Sexual Harassment Panda: Nem attól fasiszta disznó valaki, hogy nem tartja a menekültek többségét jól képzettnek. Én sem tartom ezt. Hanem a fasiszta disznó attól az, hogy gyűlölködik mint egy barom.

Willkommenskultur 2016.05.30. 21:18:57

@élhetetlen: Hagyjuk. Életét féltő szír migráncsról Törökországban lehet beszélni, annak is a keleti részén

Európában ilyen nincs. Nézz meg egy térképet, 1000 más helyre lehet onnan közelebbre menekülni, pl. olyan helyekre is ahol Allah nagy.

Gérard Duchemin 2016.05.30. 21:19:33

@Sir Galahad: Mire írtad ezt? Hisz sokféle véleményemet írtam le, méghozzá több kommentben.

Willkommenskultur 2016.05.30. 21:19:59

Az iszlámmal régen is felvettük a harcot, sikerrel.

Európában is vissza kell térni az Istentől eredő törvényhez és uralkodókhoz. Nemzetközi, európai hadsereg kell - mondjk most a nagyokosok. Kell bizony, de nem az EU zöld buzijainak a hadserege kell, hanem pápai sereg. A pápának mindenki adóval tartozik, cserébe ez a kontroll az országok dinasztikus vezetése felett. Ha a pápa kiközösíti az uralkodót, törvényen kívül helyezi és bárki szabadon megölheti.

Csak így vehető fel a harc az iszlám isteni küldetést teljesítő harcosaival. AZ ISZLÁM NEM FEHÉR EMBERNEK VALÓ!

élhetetlen 2016.05.30. 21:26:56

@Willkommenskultur: Hagyjuk, Törökország egyedül nem bírja, erről alkudoznak. Nem?

mortullus 2016.05.30. 21:35:27

@Gérard Duchemin: A zsidó az zsidó. Egy zsidó sohasem lehet magyar. A kettő kizárja egymást.

Willkommenskultur 2016.05.30. 21:38:46

@élhetetlen: A törökök nyilván több pénzt akarnak, meg vízummentességet.

A normális európai politika (amit a brüsszeliektől nem várhatunk) , nyilván az hogy tárgyalgatunk, időt nyerünk, alkudozgatunkk, amíg a nk-i erőt összerakják az európaiak, aztán le kell zárni a görög és minden más eu-i határt, és lőni kell a törökökre is (ahogy ők is teszik a szírekkel), nem vízummentességgel hülyíteni őket...

élhetetlen 2016.05.30. 21:53:05

@Willkommenskultur: Biztosan. Lőni nem kell félnetek jó lesz! Aztán tedd a vesszőt oda, ahova akarod, a klasszikus után szabadon.

bloglegelő 2016.05.30. 22:08:09

@mortullus: menj és szopd le a posztolót te kreténbuzi

2016.05.30. 22:25:44

@Billy Pilgrim: Én nem vagyok semmiről sem meggyőződve, és nem emlékszem, hogy 2010 táján cigányapokalipszist vizionáltam volna. Egyszerűen csak látom, hogy mi történt régebben és azt gondolom, hogy a mostani menekült-áradatnak is hasonló következményei lesznek. Tudod a történelem ismétli önmagát.

lako84 2016.05.30. 23:04:55

Sírtok mèg ezen a témàn egy kicsit vagy inkább találtok valami mást?

wallenberg88051001 2016.05.30. 23:13:03

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

A magyarországi zsidók nem magyarok.

Bizonyíték:

www.occhidellaguerra.it/viaggio-nel-ghetto-di-budapest-dove-gli-ebrei-convivono-con-lantisemitismo
Gen 21, 2016

“L’Ungheria è dove abitiamo, Israele dove abbiamo il cuore”
(“Magyarország ahol élünk, Izrael ahol a szívünk van”)

“Siamo fieri di essere ebrei e dei nostri valori, che vogliamo preservare senza farci assimilare dagli ungheresi”
(“Büszkék vagyunk arra hogy zsidók vagyunk valamint értékeinkre, meg akarjuk ezeket őrizni anélkül hogy a magyarok asszimiláljanak minket”)

Heisler András - elnök, Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége

Bizonyíték értelmezése:

Ha a magyarországi zsidók magyarok lennének, akkor a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnüke nem mondta volna azt szó szerint, hogy "anélkül hogy a magyarok asszimiláljanak minket", mert akkor ők is magyarok lennének és nem lenne értelme az idézetnek.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

wallenberg88051001 2016.05.30. 23:14:54

A magyarországi németek viszont jó magyarok, a szívük nem Izraelben van mint a magyarországi zsidóknak, hanem Magyarországon.

Romanee Conti 2016.05.30. 23:31:35

Hasznos olvasmány:

Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata
www.ohchr.org/EN/UDHR/Pages/Language.aspx?LangID=hng

Magyar lakosság: 9 823 000
kvóta: 1500
ez: 0,01527 %

2014-ig 7000 milliárd EU támogatás (talán mostanáig 8500)

Magyarországon mindenki migráns.

Migráns jelentése: Bevándorló, menekült. Az országát elhagyó, idegen országba bevándorló, ott letelepedni akaró.

Makacs dolgok a tények,na.

wallenberg88051001 2016.05.30. 23:39:16

@Romanee Conti:

Magyarországon nem mindenki bevándorló. Magyarországon a magyarság őslakos, nem bevándorló.

fideszes Bróker kormány 2016.05.30. 23:40:48

@wallenberg88051001:

hogy lehet egy német magyar, te hazaáruló bitang???

Te is valami csőcselék idegen népség leszármazottja lehetsz, hogy próbálsz befurakodni a mi hazánkba. Menj haza oda, ahonnan ide szöktél!

wallenberg88051001 2016.05.30. 23:42:57

@fideszes Bróker kormány:

A magyarországi németek magyarabbak mint a magyarországi antifasiszták, akik deportálták a magyarországi németeket 1946-ban.

fideszes Bróker kormány 2016.05.30. 23:43:16

@Sexual Harassment Panda:

szarban lennél, ha téged a magyar migránst hazavágnának onnan, ahova kiszöktél a fajmagyar testvéreid elől.

Jaj ne is erőltesd, tudom, neked jár a migráns lét, mert te magyar vagy!

fideszes Bróker kormány 2016.05.30. 23:44:52

@wallenberg88051001:

húzzál el te német maradvány, ez itt nem a csőcselék kisebbségi hordák menhelye, ez itt a magyarok hazája! Megmondta Orbán Viktor, hogy nem kell a fajtátok!

wallenberg88051001 2016.05.30. 23:45:56

@fideszes Bróker kormány:

Ne gyűlölködj zsidó. Nem tudod megzavarni a hagyományos magyar-német fegyverbarátságot.

Krisz11 2016.05.30. 23:46:27

A magyarság a történelme során száznál is több jövevény népet olvasztott magába. Legutóbbi példának talán az itt szerencsét próbáló kínaiakat hozhatnánk fel.
Van azonban 2 kisebbség, akinek eddig még nem sikerült bizonyítania, hogy képes az emberi módon való normális együttélésre.

Krisz11 2016.05.30. 23:48:51

@fideszes Bróker kormány:
A magyarok honfoglalók voltak, nem migránsok, idióta. Ha viszont a migráncsok hont foglalni jönnek, vissza fogjuk őket verni.

wallenberg88051001 2016.05.30. 23:51:08

@Krisz11:

A magyarok nem honfoglalók voltak hanem hazaérkeztek a hosszú vándorlásból, de eredetileg Kárpát-medencei őslakosok.

fideszes Bróker kormány 2016.05.30. 23:52:28

@wallenberg88051001:

a te felmenőd zsidó, te korcs német-zsidó keverék. Irány haza, megválaszthatod, hogy Izraelbe mész vagy az NDK-ba. Indíts te illegális bevándorló, ne élj a magyarok kenyerén.

fideszes Bróker kormány 2016.05.30. 23:55:20

@Krisz11:

értem te nagyon hülye: a magyarok migránsok voltak, de honfoglalók. Az egyéb migránsok meg nem honfoglalók, de meg kell védeni tőlük a 93 ezer négyzetmétert, mert különben honfoglalók leszmek. Te is valami beszivárgó alávaló népség maradéka lehetsz, hogy ilyen hülyén lázítasz a magyarok ellen. Orbán Viktor megmondta, hogy a ti fajtátok nem kell ebbe az országba!

fideszes Bróker kormány 2016.05.30. 23:56:43

@wallenberg88051001:

a magyarok már Ramapitecusként itt éltek a Kárpát medencében és csak hazajöttek, miután összemigrálták a világot. Te se leszel már nagyobb hülye mert akkor kilógnál az univerzumból.

Romanee Conti 2016.05.30. 23:59:04

@wallenberg88051001: Felhívom a figyelmedet egy régen történt eseményre, honfoglalás.

mégegyszer:
Migráns jelentése: Bevándorló, menekült. Az országát elhagyó, idegen országba bevándorló, ott letelepedni akaró.

Tehát nincs igazad.

Olyan hogy magyar, genetikailag nem létezik. Egy világ fog összedőlni benned, sajnálom.

Amiről tudok, családomban német, örmény, francia felmenők voltak. Tehát pipa, nem vagyok magyar.

Hasznos olvasmány:
Dr. Czeizel Endre: A magyarság genetikája

fideszes Bróker kormány 2016.05.31. 00:00:01

@Krisz11: A magyarság a történelme során száznál is több jövevény népet olvasztott magába. Legutóbbi példának talán az itt szerencsét próbáló kínaiakat hozhatnánk fel.

te csak a kínai masszőrnődet olvasztottad magada, azt is maximum pénzért egy fél órára. Ennél több integráció nem kell ezektöl az idegenektöl, ahogy Orbán Viktor helysesen megmondta.

kris69 2016.05.31. 00:01:42

@Romanee Conti: Az érvek itt leporognek,alig vàrom,hogy amagyarok kiszavazzàk magukat az EU-bol...

Willkommenskultur 2016.05.31. 00:06:28

@Romanee Conti: Segítek, annyi a lényeg hogy nem kívánunk tömegesen idegeneket befogadni az országba. Legfeljebb ha pénzt hoznak, vagy nálunk keresett tudással rendelkeznek.

Régen mi is migráltunk, és akárhogy is volt, aki előtte itt lakott az már nem lakik itt. Az indiánok migrációs politikája is elég meggondolatlan volt, ők meg már nem laknak ott.

Nem bonyolult.

- duplagondol 2016.05.31. 00:15:52

A jobb magyarázat kedvéért: a mondat eredetileg a Pethő Sándor alapította Magyar Nemzet fejlécében szerepelt, a harmincas-negyvenes években ezzel kívánták hangoztatni a német- (és bizonyos mértékig zsidó-)ellenes álláspontjukat. Orbánéknak valószínűleg egyszerűen megtetszett, anélkül, hogy Simicska levédette volna.

Spiritmonger 2016.05.31. 00:40:44

Szegény posztoló!
Borzasztó lehet ennyire hülyének lenni, játszani a megélhetési rettegőt, a hivatásos antifasisztát, az örök ellenzékit, az emberjogi harcost, a harcos magyargyűlölőt, a valóság által nem befolyásolt idealistát és még ki tudja mennyi mást egyszerre.
Szóval, te nyomorult féreg, ki ezt a posztot elkövetted, a valóság megismeréséhez lépjél ki a Nagykörúton kívülre, és hagyd, hogy a tények befolyásolják a véleményedet.
2018 neked a totális szívás éve lesz, ha így folytatod...

Max val Birca főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2016.05.31. 05:43:28

@Gérard Duchemin:

Ha Szlovákia nem lenne szlovák ország, nem a szlovák lenne a hivatalos nyelv. Az országok nemzeti identitását tagadni liberális elmebej.

Max val Birca főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2016.05.31. 05:45:33

@fideszes Bróker kormány:

A kínaiak a magyarság része? Ne viccelj. A kínaiak 95 %-a nem közösködik a magyarokkal, kisebbségként élnek az országban,

Max val Birca főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2016.05.31. 05:47:52

@fideszes Bróker kormány:

A magyar honfoglalók alapították meg az országot, azaz ez hamis érv. Mit tettek a magyar honfoglalók? Elvették az országot az előzőleg itt élt emberektől, azokat beolvasztották.

Szóval a honfoglalásra hivatkozás nem erősíti a liberális álláspontot.

Max val Birca főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2016.05.31. 05:48:49

@Krisz11:

A kínaiak a magyarság része? Ne viccelj. A kínaiak 95 %-a nem közösködik a magyarokkal, kisebbségként élnek az országban,

Max val Birca főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2016.05.31. 05:51:40

@Gérard Duchemin:

A cigányok kis része magyar csak, a legnagyobb rész cigány csak.

A zsidók esetében fordítva van, a nagyobb rész magyar, de egy kisebb rész csak zsidó.

Romanee Conti 2016.05.31. 06:22:57

@Willkommenskultur: Segíts kérlek!

"...annyi a lényeg hogy nem kívánunk tömegesen idegeneket befogadni az országba."
Ki nem szeretne? A jó magyar? Keresztény? Max. a magyar keresztény egyház, a főnök máskép gondolja:
-Ferenc pápa amellett foglalt állást a migrációval kapcsolatban szerdai audienciáján a Szent Péter téren, hogy a nemzetek és vezetőik nyissák meg szívüket és nyissák meg kapuikat - írja az MTI. Izrael népének száműzetésének bibliai eseményeit idézve Ferenc pápa a most zajló migrációról beszélt. Nagyon sokan "a száműzetés tragédiáját élik át távol hazájuktól, szemükben romba döntött otthonaik látványával és szívükben a szeretteik elvesztése miatti fájdalommal" - mondta.

"Nem szabad bezárni a kapukat" előttük - mondta. Azt látja, hogy ma "nagyon sok ajtó és nagyon sok szív zárva van". A mai migránsok "a szabad ég alatt, élelem nélkül szenvednek, és nem léphetnek be, nem érzik a befogadást. Én azt szeretem nagyon hallani, hogy a nemzetek és kormányzóik megnyitják a szívüket és megnyitják a kapukat"- mondta.

Ismét makacs tények:
- 1956 migránsok száma: 154 993 (www.natarch.hu/szemle/20023/soos.htm)
- kb. 500 000 magyar hagyta el az országot...

Magyar lakosság: 9 823 000
kvóta: 1500
ez: 0,01527 %

2014-ig 7000 milliárd EU támogatás (talán mostanáig 8500)

Hogy megértsd, az EU tagság nem csak jogokkal, kötelességekkel is jár. Ki kell lépni az EU-ból, annyire egyszerű.

Vedd észre, nincs migráns válság. Helyette:
MAGYAR PÉNZBŐL a kormány image és preválasztási kampány, a MAGYAR PÉNZBŐL privatizált cégeknél (segítek, Eximbank-TV2-Andy Vajna- 16 000 000 000 000 kb.) elhelyezett kampány, amit MAGYAR PÉNZBŐL fizet a kormány, amit vissszaad a TV2. Tehát ELLOPJA. Talán érthető. Az Eximbank adott kölcsönt MAGYAR PÉNZBŐL a TV2 megvásárlására, és működésére is.

Mi a probléma, ha esetleg nem tudok, segítek, mi a feladata az Eximbanknak?:
"A Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (MEHIB) célja, hogy a magyar exportőrök számára hatékony finanszírozási és biztosítási konstrukciókat szolgáltasson. Az Eximbank és a MEHIB küldetése, hogy gazdaságpolitikai ösztönző eszközként támogassa a hazai exportáló vállalkozásokat, elősegítve a munkahelyek megőrzését, a foglalkoztatás növekedését és a magyar exportkapacitások bővülését. Az állami tulajdonban lévő, a Külgazdasági és Külügyminisztérium irányítása alatt álló Eximbank és MEHIB látják el Magyarországon az exporthitel-ügynökségi feladatokat, melyet OECD és uniós keretek szabályoznak, azzal az alapvető célkitűzéssel, hogy elősegítsék a magyar áruk és szolgáltatások külpiacokon történő értékesítését. Az integrált keretek között működő bank és biztosító a feladatát közös szervezetben és megjelenéssel, EXIM elnevezéssel végzi." (exim.hu/eximrol/)

Ezt nagyban az MSZP-SZDSZ kezdte, MAGYAR PÉNZBŐL, csókosoknap, felesleges kampányok. Na, ez a torzulás tette tönkre a magyar reklám-média piacot.

"...Legfeljebb ha pénzt hoznak, vagy nálunk keresett tudással rendelkeznek."

Segíts kérlek. Ferenc pápa máskép gondolja, tehát döccen a dolog kérlek szépen, makacs tények, lehet hogy a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia másképp gondolja MAGYAR PÉNZBŐL mint a főnök.

Ki kell lépni az EU-ból, akkor lehet ugrálni, sajnos (szerencsére) addig nem. Lehet fizetni x-ezer eurót, a kvóta szerint MAGYAR PÉNZBŐL, és kész. Ennyire egyszerű.

Segíts ismét: "...Legfeljebb ha pénzt hoznak,"
Hoznának, hoznak is, de:

" Jó biznisz a közvetítőknek

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) tájékoztatása szerint 2015 első negyedévében a 250.000 eurós névértékű kötvényből 2,9 millió euró, a 300.000 névértékűből 4,8 millió euró folyt be a magyar költségvetéshez, ami forintban, 2,3 milliárd.

A Rogán vezette bizottság által jóváhagyott közvetítő cégek jelentkezőnként már 34 ezer euróhoz jutnak hozzá, ehhez jön még a 45-70 ezer euróba kerülő kezelési költség, így összesen jelentkezőként 79-104 ezer euró (forintban 23-31 milliót) üti a közvetítő cégek markát.

2014-ben közel 2000 db letelepedési kötvényt adtak el, ha idén is marad ez a trend, akkor kb. 50-60 milliárd forint jut a közvetítőcégekhez.

Felmerül azonban a kérdés, hogy az adófizetőknek mennyire éri meg kötvényüzlet. Az Átlátszó számításai szerint semennyire. Ugyanis ha a kötvényért 265.000 eurót fizet a vevő, és öt év múlva 300.000 eurót kap vissza, az olyan mintha a magyar állam kb. 2,5 százalék kamatú euró kötvényt bocsátana ki.

Habár a piaci kamatlábak ingadozók, a legutóbbi Prémium Euró Magyar Államkötvényt 2 százalékos kamattal bocsátották ki. Ebből az látszik, hogy olcsóbb volna az államnak magát a piacról finanszíroznia, minthogy olyan konstrukciót létrehozni, ahol csupán a közvetítők és a vásárlók járnak jól."

blog.atlatszo.hu/2015/06/letelepedesi-kotveny-a-jo-bevandorlok-penzt-hoznak-az-offshore-konyhara/

Ez is renben van szerinted? Akkor örülök hogy örülsz. Én nem. És ez aprópénz.

Romanee Conti 2016.05.31. 06:55:10

Magyar asszimilációs paradoxon:

Mi az asszimiláció?
Az asszimiláció vagy beolvadás etnikai szempontból az a jelenség, amikor egy etnikum (népcsoport, nemzet, nemzetiség) vagy annak tagja nem képes saját értékeinek megtartására, és a többségi vagy más etnikum részévé válik. A beolvadás lehet egyedi vagy csoportos, továbbá önkéntes vagy erőszakos.

Úgy látom, Magyarországon rákos sejtnek tekintik ha egy népcsoport, nemzeti kissebség, nemzetiség nem asszimilálódik. Tehát ez a jó asszimiláció.

De ha Szlovákiában, Romániában, Horvátosrszágban etc. eltűnik a magyar kissebbség, az drámai. Tehát ez a rossz asszimiláció.

elemes 2016.05.31. 06:58:56

"amerika az amerikaiaké"

Csak a párhuzam kedvéért.

elemes 2016.05.31. 07:00:35

@Romanee Conti:

"Úgy látom, Magyarországon rákos sejtnek tekintik ha egy népcsoport, nemzeti kissebség, nemzetiség nem asszimilálódik. "

Miből vontad le ezt a merésznek hangzó következtetést...?

anyo05 2016.05.31. 07:04:10

Ha elolvasod blogos társaid és a sunyi ellenzéki média írásait, akkor rá kell jönnöd, hogy Mo. mért magyar ország:)))))) Ha elolvasás után azt mondod, hogy itt nincs semmi baj, akkor viszont baj van nálad:((((( A cigányokkal nincs mit tenni, mert ennél többet nem lehet:((((( A zsidók 90% az ország hasznos része és sokat köszönhetünk nekik:)))) A 10%-a baj és nekik köszönhetjük az ilyen cikkeket:(((((
Ja és nem maguktól ilyenek!!!!!! 1xűen 18 óta megtapasztalták a hatalom ízét és azóta minden erejükkel küzdenek érte:(((( Eddigi hatalmukkal pedig csak és csak is romboltak!!!!!!

sirnemes 2016.05.31. 07:18:37

Erdekes velemenyed van. Nyilvan igy inkabb te nem erzed magad magyarnak. Mindenkinek azt kell eldonteni h hajlando-e elsokent magyarkent elni es vallani magat, majd utanna johet minden mas. Ehhez inkabb a jelenlegi Magyarorszagon elo emberekre kell koncentralni, es nyilvan minden kulso hatas valoszinu negativ lehet. Vannak mar olyan orszagoj akik szivesen fogadnak be menekukteket, de nem feltetlen kell mindenkinek ugyanazt a politikat fojtatni. Ez igy jo, maradjon Magyarorszag, magyar orszag.

wallenberg88051001 2016.05.31. 07:29:58

@fideszes Bróker kormány:

Ostoba vagy. A magyarok Kárpát-medencei őslakos voltát töméntelen régészeti lelet bizonyítja jóval az úgynevezett "honfoglalás" (valójában csak az éppen aktuális vándorlásból történő hazatérés) előtti időből, ráadásul a magyaroknak nem az egésze vándorolt időnként, hanem egy része közben végig itt volt.

wallenberg88051001 2016.05.31. 07:30:59

@Romanee Conti:

Nem honfoglalás hanem hazatérés. A honfoglalás kifejezést a Habsburgok találták ki.

Kecses 2016.05.31. 07:56:31

Szóval most már a megmaradt svábság is ki lesz telepítve?

Netuddki. 2016.05.31. 07:57:15

@sirnemes: Anyád picsáját! Előbb rakjad ki a rendes magyar ékezeteket a hozzászólásodban kiskancsó, majd utána magyarozz.
Akkor meg főleg ne magyarozz ha azért nincs ékezetes billentyűzeted mert külföldről ugatsz bele a mi dolgunkba!

Netuddki. 2016.05.31. 08:00:21

Mellesleg kijafszt érdekel a fidesz "vadiúj" szlogenje amit a szétkokózott agyú takonyárpi talál ki nekik abból a célból, hogy ezen rágódjanak a népek. Sok disznóság helyett, mint az MNB botrány, a mészaroslőrinc, kisvasút, stadion, eü, oktatás, és lehetne sorolni amiért már régen börtönben kéne rohadniuk ezeknek a tetveknek.

_droid_ 2016.05.31. 08:03:42

@Romanee Conti: te, arra nincs valami jo kis szamod, hogy az eu intezmenyrendszeren kivul mekkor osszegek mozognak? es milyen elojellel? pl mi a toknek hoznak ide egy autogyarat ahelyett, hogy a jurgen legyartana helyben? vagy indiaban? meg mi a toknek van minden piszlicsare helyen spar? minek nyitnak itt bankfiokot? gondolom csupa jofejsegbol, hogy nekunk is legyen, ne csak nekik. a tamogatast meg azert adjak ezen felul, mert nekik mar nem kell az a love.

Romanee Conti 2016.05.31. 08:05:00

@elemes:

Kedves elemes!
zsidó, cigány annyira nem merész. Olvasd el a hozzászólásokat, csak dokumentáltam a véleményeket.

konrada 2016.05.31. 08:12:50

@Romanee Conti:
S miért ennyi a kvóta?
Mert ennyit vállaltunk be, vagy az EU központban egy adott pillanatnyi adat után ezt számolták ki?

...ez utóbbi azért fontos kérdés, mert egyenlőre nem látszik se az, hogy a Száhel-, illetve annak megfelelő ázsiai övezetben csökkenne a felmelegedés, illetve az abból fakadó vízhiány, és az se, hogy a születésszabályozásban átvennék a kínai egyke modellt.
Azaz már most soktízmilliós olyan tömeg várakozik ezen országokban, melynek életkörülményei napról napra romlanak, illetve a túlnépesedés miatt a számuk drasztikusan emelkedik.

...no ezért kérdés az, ki dönti el, kit engednek be, kit osztanak szét.

...mert ha már a mechanizmus megvan hozzá, beleszólási jog meg nincs és le is mondunk róla, onnantól kezdve csak a brüsszeli vízfej döntése, hová kit raknak.
Ezért kell időben szólni.

MACISAJT 2016.05.31. 08:24:09

A 2011. évi magyarországi népszámlálás adatai szerint 644 524 fő, vagyis a lakosság 6,5%-a vallotta magát valamelyik hivatalosan elismert nemzetiséghez tartozónak.

Magyarországon 13, törvényben elismert, nemzetiség él.
Elismert nemzetiségek
Cigányok
Németek
Szlovákok
Horvátok
Románok
Ukránok
Ruszinok
Szerbek
Szlovének
Lengyelek
Görögök
Bolgárok
Örmények

Nem tartozik a törvényben elismert nemzetiségek közé a zsidóság.Mégpedig saját elhatározásból.

Ballib cenzúrázók réme 12 2016.05.31. 08:30:44

Beszedte a Gyurcsány csicska a názizó gyógyszert és elkezdett alkotni.

Természetesen az agyhalott ballib megint hazudik.

A cigányok és zsidók ugyanis pontosan akkor magyarok, amikor annak vallják magukat.
Senki és semmi nem kérdőjelezi meg a magyarságukat.

Itt a muszlim illegális bevándorlókról van szó, akik esetén meglehetősen perverz dolog azt feltételezni, hogy bárki megtagadja tőlük a magyarságukat.

Ballib cenzúrázók réme 12 2016.05.31. 08:32:12

"Legfeljebb erőszakkal lehetne itt tartani őket "

Mondja a kvóta rendszer elkötelezett híve...
Barom !

Ballib cenzúrázók réme 12 2016.05.31. 08:35:37

@élhetetlen:

Azért páran megpróbáltak menekültkérelmet beadni közülük Kanadában is pl.
Kanada szélesre tárta a kapuit, egész addig, amíg az első cigány menekültek be nem költöztek.
Pár év együttélés után, meggondolták magukat a Kanadaiak.
És úgy döntöttek, hogy mégse legyen befogadandó menekült a magyar cigány, hanem leginkább egy visszatoloncolandó nyűg.

Max val Birca főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2016.05.31. 08:35:37

@Romanee Conti:

@Romanee Conti:

Az asszimiláció minősítése mindig nézőpont kérdés.

A magyarok a honfoglaláskor asszimilálták az itt talált szlávokat - magyar szempontból pozitív, szláv szempontból negatív

Szlovákiában a magyarok része szlovákká asszimilálódott - magyar szempontból negatív, szláv szempontból pozitív

Mr. Waszabi 2016.05.31. 08:35:44

Én sem értettem. Magától értetődik, hogy Magyarország a magyaroké. A magyar tatároké, bosnyákoké, franciáké, németeké, osztrákoké, olaszoké, szerbeké, horvátoké,szlovákoké, törököké,románoké, lengyeleké, oroszoké, kunoké, cigányoké, akikkel évszázadok alatt keveredett az ős magyar bevándorlók vérvonala. Más vetületben pedig magyar zsidóké, muszlimoké is, akikkel szintén kereszteződtünk történelmünk során.
Nem él ma itt olyan ember, aki valóban 100% tiszta magyar származású, ezért baromság ezzel heccelni az állampolgárokat. Nem mellesleg, a nacionalizmus csak a 19. században ütötte fel fejét Európában, és azóta harapódzott el - addig viszont királyok alatt éltek az emberek, s közben jöttek, mentek országok között, akárcsak ma. Tanultak, elköltöztek, viszonylag szabadon, nem volt probléma. Leszámítva a zsidókat, akiket a legtöbb országban gettósítottak már a középkorban is.

MACISAJT 2016.05.31. 08:36:48

"Írta: nickgrabowszki
Miért értelmetlen, hogy "Magyarország magyar ország"? "

Már csak azért sem értelmetlen, mert láthatjuk hogy hogyan indul be a "Magyar" szó említésére a ballibák hörgő kórusa...:P
Priceless.

"Ezeknek" ugyanis a "magyar" maximum magyarbálintkát, vagy magyarfruzsinát meg ilyeneket jelentheti...

Ballib cenzúrázók réme 12 2016.05.31. 08:37:41

@Romanee Conti:

Simán elutasíthatjuk a kvótát.

Ehez csak két dolog szükséges.
A magdfajta agyhalott migráns simogatókat magasról le kell szarni, és mindent meg kell tenni, hogy lehető legnagyobb számban egységesen utasítsuk el a kényszer betelepítést !

Ballib cenzúrázók réme 12 2016.05.31. 08:41:57

@Mr. Waszabi:

Ez nem heccelés..

Ideje a kommunisták által kiirtott nemzeti öntudatot helyreállítani, mert a bűnös nemzet fogalomkörét mantrázó magyargyűlölők és a kommunisták együttes hatására, óriási károkat okoztak az országnak.

Itt az ideje hogy a magyarok újra és büszkén magyarok legyenek !
Nincs okuk semmi szégyenkezni, és büszkén vállalhatják az identitásukat !
Saját országunkban is, a magadfajta tetvek egyből agyfaszt kapnak, ha bármi hasonló identitás építő mondat elhangzik !

Márpedig Magyarország a magyaroké, akárhogyis fáj !

Sexual Harassment Panda 2016.05.31. 08:43:14

@fideszes Bróker kormány:
Tévedsz.
Tisztában vagyok azzal, hogy itt csak "vendég" vagyok, és haza kell majd térnem.
És nem is fogok hisztizni, elfogadom, hogy a helyiek döntik el kivel akarnak együtt élni, mondom ezt úgy, hogy szudétanémet felmenőkkel rendelkezem.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2016.05.31. 08:44:26

"Alaposabban szemügyre véve viszont van: már csak egy lépés kell ahhoz, hogy az legyen az új szlogen, hogy cigányok, zsidók, kifelé. Meg a román, szlovák vagy német származásúak is. (És persze a buzik, mert egy igazi magyar nem lehet buzi.)"

Ezt nem a Fidesz mondja. Ezt nem lehet a mai szlogenből levezetni. Ti ezt akarjátok hallani. Dögöljetek meg, mocskos náci balosok!!!!!

Ballib cenzúrázók réme 12 2016.05.31. 08:44:47

@MACISAJT:

Ezt én sem értem..

Ennyire erősnek hiszik magukat, hogy ennyire nyíltan támadják és próbálják megsemmisíteni a nemzeti öntudatot, mint a komcsi elődeik ?

Ballib cenzúrázók réme 12 2016.05.31. 08:45:56

@jobbdemokrata:

Liberálsfasisza az összes ballib.
Nem tűrnek meg más véleményt, cenzúráznak ezerrel, és ha erőszakot akarnak elkövetni a nemzeten, akkor rasszistáznak és náciznak izomból.

Ennyit tudnak meg a nevüket !

Ballib cenzúrázók réme 12 2016.05.31. 08:49:05

@jobbdemokrata:

Na ja...
Muszlim illegális bevándorlótól meglehetősen nehéz elvenni sémegtagadni a magyarságát, kétségtelen.
Ezért kell a gondolattársítás a nácizással, hogylegalább látszólag legyen értelme, az egyébként teljesen értelmezhetetlen felvetésnek.

Sexual Harassment Panda 2016.05.31. 08:50:26

@Romanee Conti:
"Vedd észre, nincs migráns válság"
Szólj már a németeknek, osztrákoknak, olaszoknak, görögöknek is, légyszi.
Akkor minek kezdenek alkudozni a törökökkel?

"
Hogy megértsd, az EU tagság nem csak jogokkal, kötelességekkel is jár. Ki kell lépni az EU-ból, annyire egyszerű."

A belépéskor ezekről a"kötelezettségekről", hogy xezer analfabéta, haszontalan senkit be KELL fogadni, szó sem volt.

Sexual Harassment Panda 2016.05.31. 08:52:00

@fideszes Bróker kormány:
"Jaj ne is erőltesd, tudom, neked jár a migráns lét, mert te magyar vagy! "

És ez így is van.
Mivel eus állampolgár vagyok, én döntöm el, hol szeretnék élni, az illegális segélyvadász meg nem.

MACISAJT 2016.05.31. 09:00:44

@Ballib cenzúrázók réme 12:

Idézzük például Márai Sándor " Naplójának" a következő részletét:

"valamiféle megoldást kell találni... de a világ ötezer éve mindig újra felfedezi,hogy nehéz együtt élni egy emberfajtával, amely lelkében oldhatatlan lenézéssel és gyűlölettel eltelten él a befogadó népen belül és szövetséget köt minden és mindenki ellen aki nem zsidó..." - 151.o.

60 évvel e sorok leírása óta sem változott semmi...

Ballib Cenzúrázók Réme 10 2016.05.31. 09:23:27

Üzenjük az összes liberálfasiszta nemzetszociális baloldali, még ma is 3/3-asként bújkáló komcsiknak és minden Soros által pénzelt ügynököknek:

Norvég alapok!
Soros!
Liberális!
Kun Béla utódjai!
Agyelszívó külső erők!

Na most szólaljatok meg ha tudtok!

Kell-e még valamit mondanom Viktor?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2016.05.31. 09:25:39

Még mindig nem örülök a bevándorlóknak és még mindig rühellem vikiéket!

Ballib Cenzúrázók Réme 10 2016.05.31. 09:28:44

@MACISAJT:

Még szép hogy nem változozott semmi Márai óta a gyűlölkedésben, hiszen ezeket a liberális komcsikat, ezeket a Soros által pénzelt ügynököket csak gyűlölni lehet. De mi jobban gyűlöljük őket mint ők minket, így mi, a nemzet kiválasztott megváltói nyerésre állunk!

Orbán Viktor országa nemsokára eljön már nem kell sokáig imádkoznunk érte.
Remélem Putyin is jobban megsegíti Viktort, hogy minél hamarabb tudjuk elhagyni ezt a liberálfasiszta EU-t.

jágör68 2016.05.31. 09:33:26

Aki illegális, hamis személyi okmányokkal rendelkező, zöldhatáron átslisszanó csürhét akar, az nyugodtan vigyen haza magával egy párat a horgosi sátortáborból.

Ennyi.

Nehogymár az NSA- spicli Merkel, Juncker meg Schulz mondja meg kit fogadjunk be- no meg az NSA- spicli blogjaik/ médiájuk

Az apokalipszis lovasa 2016.05.31. 09:40:35

" kvótarendszerrel legfeljebb 1200-1500 menekültet kellene befogadnia az országnak, "
vs
"ugyan miért is maradna itt bárki, aki Németországban többszörösét tudja kapni ugyanazért a munkáért?"

Akkor mi értelme van a kvótának?

Az apokalipszis lovasa 2016.05.31. 09:43:10

"már csak egy lépés kell ahhoz, hogy az legyen az új szlogen, hogy cigányok, zsidók, kifelé. "

Ez az ún "csúszós lejtő" nevű érvelési hiba.

Mr. Waszabi 2016.05.31. 09:48:52

@Ballib cenzúrázók réme 12: nem az állításaimra válaszoltál, csak mellébeszélsz.
Nem is értetted, amit olvastál, belekötni sem tudtál tárgyszerűen, de azért gondoltad, hogy ha valaki nem a te véleményedet sulykolja egy az egyben, akkor az csakis liberális tetű lehet. Pedig minden alapot nélkülöz a feltételezésed. Konzervatív, keresztény magyar tetű vagyok. De, ha én tetű vagyok, akkor te meg pláne. Már csak hogy ne érezd magad megkülönböztetve.
Szerinted ki a magyar, mesélj? Aki szereti ezt az országot, dolgozik, törekszik azért, hogy itt minden jobb, szebb legyen? Aki letesz valamit az ország és népe közös asztalára, van ilyen elköteleződése? Aki nem megy el, ha itt a magadfajta agymosott szélsőségesek felelőtlensége miatt megnehezül az élet, hanem kitart, becsületből? Szerintem ez kimeríti a magyarságot.
A vallás, a ruházkodási szokások, vagy ki milyen kulturális műsorok rajongója, nos az magánügy, nem jellemzője a "ki a magyar" fogalomnak. Jó lenne, ha rendet tennél a fejedben, ha művelni akarod publikusan ezt a nemzetet. Semmivel nem vagy különb más magyar embernél, nincs több jogod sem, ergo nem ruházott fel téged sem senki olyan privilégiummal, hogy megmondhasd másokról, ki magyar és ki nem az. Értve vagyok ? Remélem.

Lapcsánka 2016.05.31. 09:49:02

Nem attól lesz valaki magyar vagy nem magyar hogy annak vallja magát vagy sem, hanem attól hogy tudja a nyelvet, a kultúrát, a történelmet, szokásokat, és hasonló a mentalitása. Engem pl nem érdekel hogy zsidó, cigány, ukrán, kínai, nigériai stb, sok olyan kínai ember van magyarorszgáon aki már 20 éve itt él, vagy a gyerekei már itt nőttek fel és jobban tudnak magyarul mint néhány szín magyar, én őket magyarnak tekintem, ha ők is annak vallják magukat.

Lapcsánka 2016.05.31. 09:50:07

+ tesz a magyar kultúráért, társadalomért.

Ballib cenzúrázók réme 12 2016.05.31. 09:53:34

@Mr. Waszabi:

Senki nem akarja megmondani ki magyar és ki nem az.
Legkevésbé én.

De hányok attól, ha egy-egy magyar nemzeti öntudat erősítésre szolgáló szólam, mondat kapcsán amagadfajta bérretttegők azonnal reflexből nácizni kezdenek.
És azt hazudják kirekeszt bárkit bárhonnan is egy ilyen mondat !

Magyarország a magyaroké !

Ez annyit jelent, hogy az ország azoké, akik magukat hitük, és szabad akaratuk folytán magyarnak gondolják és tartják.
Mgyarnak tartják magukat büszkén, és tartással mindhalálig.

A többiek meg bekaphatják, mert ők soha nem fognak semmit se tenni az országért, leginkább csak annak az elpusztítására törekednek !

Ballib cenzúrázók réme 12 2016.05.31. 09:56:28

@Lapcsánka:

Ez önmagában igaz, de a kettő ugyanaz.
Feltéve, hogy nem őszintétlenül, és hazug módon nyilatkozik az illető a hovatartozásáról.

Lapcsánka 2016.05.31. 09:59:34

Persze, de attól hogy a sport klubbcsapatok tele vannak magyar állampolgárral még nem jelenti azt hogy ők magyarnak is érzik magukat, bár azt vallják mert a magyar csapatban játszanak, de ha kapnak egy jobb lehetőséget akkor lehet máshová igazolnak. A leginkább ennek is ugye a menekültválság meglovagolása a témája, azonban annyiban igaz hogy ha magunktól fogadunk be vagy az eu erőszakkal küld ide menekülteket azok nem akarnak majd magyarok lenni, és az integráció csak látszat intézkedés volna, ezért szerintem ezek felesleges körök lennének.

Ballib cenzúrázók réme 1 2016.05.31. 10:10:31

@Mr. Waszabi:

Orbán Viktor mindig megmondja hogy mikor mit kell gondolnunk a világról tehát jó hülye vagy te a kéreseiddel. Inkább olvasnál mnden nap Orbán Viktort, pénteken meg ott ülnél a rádió előtt.

Ha Viktor azt mondja, hogy Soros jó és kell a kiképzés az ő pénzén és megvédjük, akkor nektek azért kell lelkesedni. De amikor Viktor az éleslátásával rájön, hogy Soros ügynököket nevel ki, akkor Orbán Viktor rögtön megmondja, hogy a Soros az nem jó, őt gyülölni kell. És vissza kell neki fizetni a kiképzési pénzt.

Ha Viktor azt mondja, hogy az oroszok veszélyesek és hazaárulók és gyülölnünk kell őket, akor azt kell csinálnod neked is. De amikr Viktor rájön, hogy a mi természetes szövetségesünk nem Európa, hanem Putyin, akkor azt is időben megmondja neked.

Így van a migránsoakkal és az arabokkal. Amikor meghívta őket millió számra, akkor még jók voltak. Most viszont az éles látással gyorsan meglátta Vikotr, hogy nem jók, így ezt is időben megmondta neked.

Ha nem a magad szokásos balliba gyülölködéseivel lennél elfoglalva, hanem odafigyelnél Orbán Viktor minden szavára, akokr értenéd a világot és magyar lennél. Így viszont egy hazaáruló gyanús liberális vagy.

Ballib cenzúrázók réme 12 2016.05.31. 10:15:51

@Ballib cenzúrázók réme 1:

Hány nicket hamisítottál még ? :DD

Az agymenőkben hallottam egy idevágó mondatot.

"Nem fizettem lakbért, mégis a fejedben lakom." :DDD

Ballib Cenzúrák Csengőfrásza 3 2016.05.31. 10:18:49

Előre bocsátom, hogy soha nem voltam Fidesz szavazó és Orbánt sem bírom.
Elkövetett egy-két hibát a kormányzása alatt, ráadásul a közpénzekkel se minden tiszta, nem tudjuk például, hogy annyit tankolnak-e a politikusok közpénzen a kocsijaikba amennyi kell, vagy egy icipicvel többet.

De azt meg kell mondanom, hogy ezek a rohadt hazaáruló, nemzet bomlasztó, Brüsszelt és a külső erőket és a Sorost alázatosan kiszolgáló liberális szocialistákból és ballibákból soha nem kérek, attól mentse meg a világ a mi szeretett Orbán Viktorunk országát, hogy ezek visszajöjjenek és megint eladósítsák az országot és még a nyugdíj megtakarításinkat lenyúlják!

Romanee Conti 2016.05.31. 10:35:15

@Ballib cenzúrázók réme 12:

Félve kérdezem, a 8 500 milliárd jár Magyarországnak, 1500 menekült befogadása elfogadhatatlan?

Ezt írod:
Simán elutasíthatjuk a kvótát.

Ehez csak két dolog szükséges.
A magadfajta agyhalott migráns simogatókat magasról le kell szarni, és mindent meg kell tenni, hogy lehető legnagyobb számban egységesen utasítsuk el a kényszer betelepítést !

"Simán elutasíthatjuk a kvótát." , persze. Sokba fog kerülni. Olcsóbb lesz mint Paks2, TV2, etc.

- "A magdfajta agyhalott migráns simogatókat magasról le kell szarni" ezt értem, köszönöm

- ",,,egységesen utasítsuk el a kényszer betelepítést ! " na itt segíts, kérlek.

Nem kényszer, kötelesség. Tudod, valamit valamiért. Két variáció létezik, már írtam, kifizetni 1500x ikszezer eurót, futja a 8500 milliárdból, vagy kilépni az EU-ból, akkor azt csinálunk amit akarunk. Sajnos szűz kurva nincs. Vagy szűz, vagy kurva.
Egy példa jut az eszembe, ha te mint munkaadó, felveszel valakit, aki nem csinál semmit, de ötödikén fel akarja venni a fizetését, te mit csinálsz?

Még egy kérdés:

Üzenjük Brüsszelnek, hogy ők is megértsék!

Én, mint "agyhalott migráns simogató" nem értem, kérlek, magyarázd meg! Mit értsenek meg?

Én téged értelek, az EU-t nem. Azt mondanám, igen, érthető, szevasztok, így jártatok. Szevasztok!

Még egy dolog, pártfüggetlenül, elmúltnyolcév, és Fidesznek címezve némi információ:

(persze, Soros propaganda gondolom, de ...)

...Burgenland Ausztria legszegényebb tartománya volt 1995-ben. Gazdasági teljesítménye nem érte el az Európai Unió eredményének 70%-át. Hogy honnan hová jutott, jól szemlélteti az alábbi, nettó jövedelmek szintjét mutató ábra...

...Mind Burgenlandban, mind Magyarországon kb. 5.000 euró/fő támogatási összeggel lehet kalkulálni. Azaz a legkiemeltebb támogatási időszakokat összevetve ugyanakkora összeggel gazdálkodhattak Burgenlandban, mint mi. Természetesen az eltérő euró-érték nálunk ennél is jelentősen nagyobb mozgásteret enged...

link:
www.portfolio.hu/unios_forrasok/gazdasagfejlesztes/igy_gazdagodtak_meg_a_sogoraink_az_eu-tamogatasokbol.228290.html

Ezt írod, idézem mégegyszer:
hogy lehető legnagyobb számban egységesen utasítsuk el a kényszer betelepítést !

Észre kéne venned, hogy Magyarországon nem ez a legfontosabb kérdés.

Tiszteletel: "agyhalott migráns simogató"

sas70 2016.05.31. 10:40:00

Magyar? Genetikailag vagy, hogy? Kunok, jászok, svábok, Szászok, palócok, besenyők, böszörmények, stb. Persze ezek beolvadtak és a 150 év török uralom is biztosan hagyott nyomot, mint ahogyan minden más is. Szép példa erre a családom, amiben szinte mindenki megtalálható, van erdélyi vonal is, talán csak éppen az ősmagyar és a zsidó nem. A zsidót onnan tudom, hogy volt valami összeírásféle, amikor "szép" idők járták az országot, viszont a "színmagyar" rokonaim rejtegettek zsidókat akkor, amikor ez halálos bűn volt. (A kurva őseim soha nem fértek a bőrükbe!)
Úgyhogy elmegy a fidesz a magyarkodásával, a jó büdös picsába és az összes többi hozzájuk hasonló is!

Mr. Waszabi 2016.05.31. 10:51:57

@Ballib cenzúrázók réme 1: miért is személyeskedsz? Van okod rá? Téged Isten szart közvetlenül, másokat meg nem, vagy mi a szösz? Miért mutogatsz, hogy "te", "ti"? Miért nem "mi"?
És én vagyok kirekesztő? Ne már. Ezt üzenem a 12-es kollégádnak is. Nagyon sánták vagytok retorikából, erre még sokat kell gyúrni.
Egyelőre csak a mutogatás és a vádaskodás jött válaszként, immáron másodjára is, de konkrétumok, hogy ki a magyar, nos, az elmaradt valahol.

elemes 2016.05.31. 11:18:59

@Romanee Conti:

A hozzászólásokból ilyen következtetést levonni merész :-)

Ballib cenzúrázók réme 1 2016.05.31. 11:35:33

@Mr. Waszabi:

Hát akkor itt a konkrétumok, Orbán Viktor megmondta ki a magyar: akinek nincs ofsór cége, nem viszi ki az országból a hasznot, nem Brüsszelt szolgálja ki hanem a nemzeti kormányunkat, nem kapott soha kiképzést meg pénzt Sorostól (ha visszafizeti, akkor rendben van, illetve ha az akkor kapott pénz és a mostani Soros fizetett ügynökök között nincsen kapcsolat, akkor az is rendben van), teljes szívéből támogatja a magyar gazdaság fellendítését, legyen az magyar bankok megteremtése, vagy akár magyar embereknek épült felcsúti kisvasút, és még sorolhatnám, de ha 600 oldalt írnék, te még akkor se tudnál egy olyan definíciót sem találni, ami alapján magyarnak nevezhetnéd magadat.

Ezért könnyű titeket baloldali liberálisokat azonositani, mert egy darab kötődésetek sincs a hazához, amelyet Orbán Vikotr épít most az igaz magyar hitű embereknek.
Mi jól érezzük magunkat benne, mi az hogy nagyon is!, ti meg csak szenvedjetek ti gyűlölködő libaerálisok, szerencsére mi nemzeti béketábor jobban gyűlölünk benneteket.

konrada 2016.05.31. 12:03:57

@Mr. Waszabi:
...és ha még ezek után sem veszed észre a szarkazmust a beírásában, úgy ne csodálkozz, ha palira vesznek...;))

Mr. Waszabi 2016.05.31. 12:17:31

@konrada: óbmg. Annyira élethű volt, hogy észre sem vettem :)

Willkommenskultur 2016.05.31. 12:19:15

@Romanee Conti: Kit érdekel ferenc pápa? Orbán református, de Merkel sem a szentatyához megy tanácsért.

fidesz maszop dk együtt egykutya 2016.05.31. 12:24:53

@Ballib cenzúrázók réme 1:

Te ostoba fideszbérenc vagy, ezért hazudsz.
MInden jobboldali hazudik, és csak mi demokraták tudjuk mi a jó az országnak.

Igenis kell többszézezer muszlim, mert többet ér mindegyik mint ti emberileg !
És GDP-t is többet termelnek majd, mert mind diplomás, nektek meg érettségitek sincs.

Az EU megmodnta, hogy megszívatják azokat akik nem fogadnak be menekülteket.
Tehát ti büntetni akarjátok az országot. Nem akartok EU tagok lenni, ezt bizonyítja az a tény is, hogy a többszéezezr értékes muszlim munkaerőt így eldobnátok az országtól!

'it's cool to know nothing' 2016.05.31. 12:33:36

@fideszes Bróker kormány:
nos az őseim itt élnek 4000 éve ÉS magyar vagyok

Ezt a kijelentést általában egy szlovák vagy román gyomra, agya sehogyan sem tudja értelmezni. Lássuk, neked hogyan sikerül.

Egyébként tudsz egyetlen egy népet említeni, amelyik nem migráns?
És ha egy nép migráns volt valamikor, akkor neki kötelessége helyet adni a többi migránsnak?

'it's cool to know nothing' 2016.05.31. 12:37:31

@Romanee Conti:
Nem azért nem vagy magyar, mert más őseid vannak, hanem mert nem vallod magyarnak magad, nem alkotsz velünk sorsközösséget (nem akarod megóvni a magyarságot), nem támogatod a többség által elfogadott célokat, törekvéseket. Ez önnön döntésed. Magad rekeszted ki.

Willkommenskultur 2016.05.31. 12:37:35

@fidesz maszop dk együtt egykutya: Albánia 70% muszlim.

Nem ázsiai, hanem ojrópai muszlim. Oda nem mennek a muszlim migráncsok segélyért.

'it's cool to know nothing' 2016.05.31. 12:51:51

@sas70:
Megpróbáltad ugyenezt a kérdést máshogy is: pl. német, genetikailag, vagy hogy?
orosz, genetikailag, vagy hogy?

Nem olyan nehéz ez. Mindenki el tudja dönteni. Akiben kétség van a saját identitása felől, na ott van a gond.

sas70 2016.05.31. 13:24:37

@'it's cool to know nothing': Pl úgy is feltehetném a kérdést, hogy ember vagy nem ember? Mert néhányan már kezdenek az emberi mivoltukból is kivetkőzni, ideológiai kormány támogatással. Azzal van ugyanis bajom, amikor valaki megpróbál különbséget tenni az EMBEREK között, származásuk, nemük, felekezeti hovatartozásuk, vagy éppen nézeteik alapján. Sok bamba birka meg ennek tapsol, miközben a füvet is kilopják alóla!

dunántúli gyerek 2016.05.31. 13:33:37

@sas70: Azért kell másokat segítenünk, vagy letelepítenünk, mert emberek?

Nocsak.

kris69 2016.05.31. 14:05:38

@'it's cool to know nothing': Bocs; és azt ki dönti el ki a magyar Te vagy az orbàn,vagy bayer?Milyen többség?Megvédeni?Ki ,mi ellen?Töriböl hogy àllsz?Màtyàs kiràly,Széchényi,aradi vértanuk,mond valamit?

petivagyok innen 2016.05.31. 14:27:15

Sajnos már Magyarország egy ideje nem magyar ország. Nem magyarok irányítják. A magyarokat üldözik, hagyományaikat eltiporják és nevetségessé teszik. A magyar lakosságot otthonaik elhagyására kényszerítik.

Magyarországra nem telepíthatők menekültek, mert itt van Európa második legnagyobb zsidó közössége.
Egyébként a kvóta 1000 sebből vérzik. Mi van a családegyesítéssel? Ha a személyazonosságát se tudjuk megállapítani 1-1 migránsnak, akkor honnan tudjuk megállapítani a jogos családi viszonyait?

A felsorolt neveket meg végképp nem tudom mire vélni.
Hunyadi egy hadvezér volt, nem igazán érdekelte a magyarság.
Petőfi teljesen mindegy, hogy milyen származású, de magyarrá lett. És nem csak azért lett magyar, mert annak vallotta magát. Meghalt Magyarországért.
Széchenyi eljutott az önzetlenség magas szintjére, ami az ország építését előre vitte. Bár igazából nem a magyarságért tette, hanem az országért, nem nagyon izgatta az emberek nemzetisége. Érdekes, hogy az MTA vezetéségben ma is elég kevés a magyar.
Neumann meg ki a t*k*m. Mit tett ő a magyarságért vagy az országért? Kétségtelenül egy okos ember lehetett, de azon kívül, hogy itt született, nem sok köze volt az országhoz.
Puskás meg az Aranycsapat? Volt pár sikeres évük, aztán mindenki ment amerre látott. Az, hogy nem volt azóta jobb válogatottja az országnak, inkább szégyen, mint büszkeség.

'it's cool to know nothing' 2016.05.31. 14:45:14

@sas70:
elárulok valamit: van különbség ember és ember között. Nem feltétlen minőségi különbség, de van különbség.

De hogy értsd: a gyerekem életéért simán feláldoznám a te gyereked életét. És egész biztosan te is így lennél ezzel. Nem azért mert gonosz vagyok, hanem mert ez az egyetlen ésszerű döntés, ez az elemi érdekem (ami ráadásul még a zsigeri ösztönnel sincs ütközésben).

Ugyanez igaz tágabb értelemben is: egész biztosan nem érintett meg téged a ruandai népírtás. Talán közelebb érezted magad a dél-szláv áldozatokhoz, de ha az utcádban az ismerős nénit ölik meg, azon nagyon fel fogsz háborodni. Ezzel semmi gond sincs, mert ez a természetes.

A magyar nemzet is egy ilyen egység, ha összetartozunk, mert egy család vagyunk, akkor egymásért kiállunk, egymás érdekeit figyelembe vesszük, másokkal szemben védjük magunkat. Igen, van különbség magyar ember és egy román ember között az én szememben is. Ez a legtermészetesebb dolog.

'it's cool to know nothing' 2016.05.31. 14:46:53

@kris69:
Látom, nem vagy magyar, mert akkor tudnád. Te magad döntöd el, hogy minek vallod magad, és sors- és értékközösséget vállalsz-e velünk. Nekem ebbe nincs beleszólásom.

De a te döntésed alapján fogok viszonyulni hozzád.

'it's cool to know nothing' 2016.05.31. 15:00:26

@kris69:
"Màtyàs kiràly,Széchényi,aradi vértanuk,mond valamit? "

Igen, tudom, hogy vannak népek, akik a származás, a faji tisztaság alapján döntik el, ki tartozhat közéjük. Nekik nehéz lehet felfogni, hogy a magyarság nem ilyen rasszista alapokon működik.

Vannak olyanok is, mint a szlovákok, vagy románok, akik már egy név hallatán, vagy születési hely alapján el tudják dönteni, hogy az román, vagy szlovák :)
Tök mindegy nekik, hogy az adott ember minek tartja magát. Milyen liberális széplelkek ezek a románok, szlovákok: Kuss, székely nincs és kész. Azok mind románok.

Mátyás király nem azért magyar, mert genetikailag magyar (bár anyai ágon teljesen magyar), hanem mert ő maga magyar királynak tekintette magát. Széchenyi még magyarul sem tudott, mégis életét szentelte a magyarság felemelkedésének, nem véletlenül tarották már kortársai őt a legnagyobb magyarnak. Az aradi vértanúk jó része dettó, a magyarság szabadságáért küzdöttek, sőt haltak márír halált, bedig idegen anya szülte őket. Látod ez a szép a magyarságban, hogy befogadóak vagyunk, senki meg nem kérdőjelezi ezen emberek magyarságát. De ez nem jön magától: ehhez neked kell eldönteni, hova tartozol, és meg is kell felelned ennek.

De azért ne hápogjon senki, ha a magyarok gyalázására felesküdött embereket a nem öleljük keblünkre.

kris69 2016.05.31. 15:12:44

@'it's cool to know nothing': Ha eltérő az àllàspont,az màr gyalàzkodàs,idegenszivűség...Ejj-ejj

kris69 2016.05.31. 15:17:47

@'it's cool to know nothing': Egyébként a kérdésemre nem vàlaszoltàl,ki az a Velünk,mi ez a kiràlyi többesszàm?Miböl gondolod,hogy a Te magyarsàgtudadot,jobb,több mint az Enyém vagy bàrki màssé?

Romanee Conti 2016.05.31. 16:13:59

@Willkommenskultur:

Felekezeti alapadatok - Vallás 2011

Római katolikus 37,15%, Nem válaszolt 27,16%, Felekezeten kívüli 18,18%, Református 11,61%, Evangélikus 2,16%, Görög katolikus 1,80%, Jehova Tanúi 0,32%, Baptista 0,18%, Hit Gyülekezete 0,18%, Ortodox 0,14%, Izraelita 0,11%, Buddhista 0,10%, Egyéb és ismeretlen 0,91%.

Ezért.

dunántúli gyerek 2016.05.31. 16:21:58

@Romanee Conti: Egy ideje pártok irányítanak, nem pápák.

migránssimogató párt = kuka párt

jágör68 2016.05.31. 16:35:11

@dunántúli gyerek:
Migránssimogató párt = NSA- ügynökök

Romanee Conti 2016.05.31. 16:59:15

"@'it's cool to know nothing':

'it's cool to know nothing'
2016.05.31. 12:37:31
@Romanee Conti:
Nem azért nem vagy magyar, mert más őseid vannak, hanem mert nem vallod magyarnak magad, nem alkotsz velünk sorsközösséget (nem akarod megóvni a magyarságot), nem támogatod a többség által elfogadott célokat, törekvéseket. Ez önnön döntésed. Magad rekeszted ki."

"Nem azért nem vagy magyar, mert más őseid vannak, hanem mert nem vallod magyarnak magad,..."

- köszönöm, hogy helyettem TUDUD, ELDÖNTÖD.
Más a véleményem=nem vagyok magyar, most már értem!

Ezt komolyan gondolod? Keresztényi jóságra vall! (természetesen nem a valóban valásos emberekre utalom, Ferenc pápát idéztem az előbb legnagyobb tisztelettel, hanem a Fidesz-KDMP által interpletált variánsra)

"nem alkotsz velünk sorsközösséget (nem akarod megóvni a magyarságot)"

- kedves cool! veled semmiképpen, igazad van, nem vagyok egy Rogán Antal, Andy Vajna, Mészáros Lőrinc, Dr. Matolcsy György, Semjén Zsolt, se egy Orbán Viktor, igen.
Valóban, nem mérem magam ezekhez a talpig becsületes magyar emberekhez. Igen, ezek igazi talpig becsületes a magyarságot megóvó altruista emberek, ebben remélem egyetértünk.

Összegezve, aki nem azt mondja amit te, az nem magyar. Értem. Ez derék, na!

"nem támogatod a többség által elfogadott célokat, törekvéseket."
- a tények makacs dolgok, a többség NEM TÁMOGATJA ezt a kirekesztő, szemellenzős ostoba véleményt, ez van kedves cool!

- indivíduumnak tartom magam, nem támogatom a többség véleményét, ha az számomra elfogadhatatlan. (ajánlott információk 1905-2016 magyar történelem korszakai)

"nem támogatod a többség által elfogadott célokat, törekvéseket. Ez önnön döntésed. Magad rekeszted ki."
- nem kedves cool, nem magamat rekesztem ki, TE REKESZTESZ KI! NEM UGYANAZ! vélemények szerint.

Azért lássuk be, nem kis teljesítmény 261 karakterben ennyi okosságot leírni, ezúton gratulálok.

Tisztelettel: az agyhalott migráns simogató nemmagyar

mortullus 2016.05.31. 19:36:24

@kris69: Jókat ír???
Ha jól látom írni se igazán tud...

'it's cool to know nothing' 2016.05.31. 19:45:36

@Romanee Conti:
"mert nem vallod magyarnak magad,..."

"nem alkotsz velünk sorsközösséget (nem akarod megóvni a magyarságot)"
- kedves cool! veled semmiképpen, igazad van..."

"Tisztelettel: az agyhalott migráns simogató nemmagyar"

q.e.d.

kris69 2016.05.31. 20:59:44

@mortullus: Nem értünk egyet,van ez igy...

wallenberg88051001 2016.06.01. 06:38:50

@Romanee Conti:

Miért azt írod, hogy "Burgenland", miért nem azt hogy Őrvidék? Vagy Bécs helyett is azt szoktad írni hogy Wien?

Tittike17 2016.06.01. 07:36:18

@Krisz11: a magyarok és a magyarok. Tudod, a csőcselék! Mert akikről te beszélsz, azok a mindenkit gyűlölő, iskolakerülő, buta emberek, akiket be lehet palizni azzal, hogy ők a különbek. Azok, akik mindig lúzerek maradnak, csak az erőből értenek és azt hiszik, a világ akkor jó, ha mindenki olyan hülye, mint ők. Amit eddig leírtam, az nem vonatkozik a magyarokra, akik nem attól magyarok, hogy tarsolyt hordanak és nagy szájjal szidnak mindenki MÁST, hanem dolgoznak becsülettel, mert tudják, hogy a csendes tisztesség fontosabb a nagy pofánál és a vérgőznél. Ja. Nem vagytok különbek az általatok annyira lenézett araboktól, az ISIS-től, ugyan olyan fanatikus, buták vagytok, csak nem Allah nevében.. Lehet keresztre feszíteni!

Romanee Conti 2016.06.01. 22:35:52

@wallenberg88051001:

Ez már kiderült, egyszerű ember vagyok, mint egy faék, nem értem.