B1 blogcsalád



Mi vagy ki tartja hatalomban az Orbán-rezsimet?

2016. május 09. - nickgrabowszki

op3.jpgVisszatérő toposz, hogy amiért még a Fidesz és Orbán hatalomban lehet, 

  • az a sajtó hibája, mert nem tárja fel az ügyeket,
  • az az impotens ellenzék hibája, mert nem tiltakozik elég hangosan a kifosztás ellen,
  • az a választók hibája, mert nem érdekli őket a korrupció, vagy meg sem értik a botrányokat.

De ennek a toposznak nincs igaza, mert a sajtó feltárja az ügyeket, az ellenzék meg tiltakozik. A választók valóban nem értik meg az ügyeket, de nem róható fel nekik, hogy nem világos minden árnyalat a jegybanki alapítványok nyereségével kapcsolatban; hogy be kellett-e azokat fizetni a költségvetésbe, meg el lehet-e Matolcsy remittendáját tüntetni, hogy közpénzből felvásárolják a könyveit.

Ennek átlátása ugyanis nem az ő feladatuk. Van ugyanis egy szervezet, amit azért fizetnek - a választók közpénzből -, hogy ezt a terhet levegye a vállukról, átlássa és ellássa a feladatot.

Julius Caesarnak és Dzsingisz kánnak hadserege volt, Leninnek, Hitlernek meg Rákosinak már politikai rendőrsége. Ennyit változott a világ. Már nem lehetett büntetlenül leölni az ellenfeleket, fenn kellett tartani a törvényesség látszatát.

Mije van Orbán Viktornak? Ügyészsége.

Az ügyészség jelentőségét már Sztálin is felismerte, lásd Visinszkij szerepét a politikai ellenfelek (esetleg csak vélt, feltételezett vagy potenciális ellenfelek) megsemmisítésében. De az ügyészség másra is jó. 

Elleplez és megtéveszt.

Csak néhány ügy az elmúlt hetekből. Tényleg csak találomra.

  • Elutasította az ügyészség a Nemzeti Bank alapítványai ellen tett feljelentést, mert az, hogy Matolcsy unokatestvére félmilliárd forintot kapott, nem valószínűsíti, hogy bűncselekmény történt. (Hiszen a legfőbb ügyész felesége rendszeresen kap pénzt az alapítványoktól, hogyan történhetett volna akkor bűncselekmény?)
  • A Quaestor-ügyben nem hallgatják ki Tarsoly titkárát, mert úgyse tud semmiről, meg nem is működött közre. (Egy titkár. Egy bizalmas. Amúgy Polt Péter leendő veje.)
  • Az ügyészség megpróbálta elsimítani a lúggal leöntött nő esetét, mert az nem ismerte fel a támadóját. (Ilyen alapon persze minden gyilkossági ügyben meg kellene szüntetni az eljárást, mert az áldozat nem ismeri fel a támadóját.)
  • Eszük ágában nincs vizsgálódni a Nemzeti Választási Irodánál történt bűncselekmény ügyében.

op4.jpgMindezt annak ellenére, hogy a Büntetőeljárási tv. szerint

6. § (1) A bíróságnak, az ügyésznek és a nyomozó hatóságnak kötelessége, hogy az e törvényben megállapított feltételek esetén a büntetőeljárást megindítsa, illetőleg az eljárást lefolytassa.

Az ügyészségi tv. meg így fogalmaz:

16. § (1) Az ügyész köteles biztosítani
a) minden, a hivatali tevékenysége során tudomására jutott bűncselekmény következetes üldözését;

De éppen az ügyészség nincs szankcionálva, ha nem tesz eleget a kötelezettségeinek. És mert megsértheti a törvényt, meg is sérti.

Polt és az ügyészsége tényleg fék, csak másként.

Föl nem merült például, 

  • hogy eljárást indítsanak a levélszavazatos választási csalási ügyben,
  • hogy vizsgálják, a kamupártok hogyan juthattak a Fidesszel azonos ajánló aláírásokhoz,
  • hogy eljárást indítsanak az irányított közbeszerzések miatt,
  • hogy megtekintsék azok feltűnő értékaránytalanságát (túlárazását, különös tekintettel Orbán vejének már az uniós csalás elleni hivatal által is vizsgált munkáira),
  • hogy nyomozzanak az 1000 milliárdos áfacsalási ügyekben,
  • hogy vádat emeljenek V. kerületi ingatlan panamák ügyében,
  • vagy hogy vizsgálják a trafikmutyit, ahol pedig még hangfelvételük is, ha a józan ész nem lett volna elég.

Ezért bár alapos a gyanú, nem nevezhetjük a történteket bűncselekményeknek, mert nincs jogerős bírósági ítélet. Sőt, nincs vádemelés sem. Meg nyomozás vagy bármilyen eljárás az ügyben.

Emiatt nem mondhatjuk, hogy az ügyészség bűncselekményekhez asszisztál, legfeljebb annak a véleményünknek adhatunk hangot, hogy

a magyar állam bűnszervezetben történő szisztematikus kifosztása zajlik, de ez nem bűncselekmény.

Ez az Fidesz politikájának legfőbb eleme. Megpróbálnak ugyan törvényesíteni dolgokat, de mindent nem sikerült. Mert ha mindent megengednének, amit kormányon vagy kormányközelben megtesznek, akkor azt más is megtehetné. De mégse lehet, hogy mindenkinek nőjön a lakása, családi összefogásra hivatkozzon, más nevén lévő 150 milliós ranchon lakjon, amiért az a más még fizet is.

Lenne dolga az ügyészségnek, csak nem teszi.

Pedig az ügyészség Magyarországon független. Jogilag jóval függetlenebb, mint az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban vagy Ausztriában. A nevezett országokban a legfőbb ügyész egyszerű kormányhivatalnokként működik, igazságügyminiszterként vagy annak alárendeltségében.

Magyarországon pedig ugyan a törvényhozás választja, de kilenc évre, és utána az sem számoltathatja el. 2010 óta még interpellálni se lehet, csak kérdezni tőle, amire bármilyen jogi vagy politikai következmény nélkül válaszol.

A fékek és ellensúlyok rendszere nem működik kifogástalanul: a törvényhozó és a végrehajtó hatalom régóta személyekben is összefonódott; az igazságszolgáltatás néha még tud elfogulatlan és elkötelezetlen lenni.

A bírók, de nem az ügyészek. Hivatalosan függetlenek, de semmi, semmi jel nem mutat arra, hogy elkötelezetlenek lennének.

op2.jpgAz ügyészségi szervezet teljes mértékben a legfőbb ügyésztől függ, korlátlan utasítási joga van, mint egy katonai szervezetben, ami

Orbán és Polt kiváló kapcsolatainak ismeretében nem valami megnyugtató.

Azonban a fent említett országokban a legfőbb ügyész nem országos cimborája, hanem szimplán beosztottja a miniszterelnöknek, mégsem történik olyasmi, hogy

sorozatban és a főszabályként mellőzik a kötelességüket, és hagynak megúszni kormánypárti bűncselekményeket.

Az a kisebbik probléma, hogy az ügyészég egyszersmind a kormánypártok politikai rendőrségeként működik.

  • Rogán ellen nem indult eljárás, Juhász Péter ellen rágalmazásért igen.
  • Vádat emeltek Dopeman ellen, mert belerúgott egy letört hungarocelldarabba.
  • Facebook-lájkolókat rabosítottak, akik meg merték osztani a volt siófoki fideszes polgármester ingatlankezeléséről szóló posztot.
  • Vádat emeltek egy kommentelő ellen, aki Lázár János halálát tartotta kívánatosnak.
  • Hazug fordítást nyújtanak be bizonyítékként a kormány aktuális ellenségei ellen; tkp. hamis tanút állítottak.
  • Hagyótól Molnár Gyulán át Juhász Ferencig, Szilvásyig és Hunvaldig egész sor volt vagy jelenlegi szocialista politikus ellen emeltek vádat.

Az érintetteket ez ugyan nem vigasztalja, de az ország szempontjából még mindig ez a kisebbik baj. Az ügyészség ugyanis ítéletet nem hozhat, a bíróságok meg - eddig és jellemzően - sorban visszadobálták a megalapozatlan, bizonyítatlan vagy egyenesen légbőlkapott ügyeket.

Ha az ügyészség vádat emel, akkor nem ő mondja ki az utolsó szót. Ha viszont nem emel, akkor igen.

Ezt még egy 2003-as alkotmánybírósági állásfoglalás tette lehetővé, amelyik az ügyészséget nevezte meg, mint a közvádas ügyek kizárólagos képviselőjét.

  • Akkor Keller államtitkár magánváddal próbálta bíróság elé vinni a Kaya Ibrahim, Joszip Tot, Schlett Csaba-féle ügyeket, amelyek Fidesz-közeli cégeken keresztül kimentett pártpénzekből megalapozták az Orbán-család vagyonát.
  • Emellett vádat emeltek volna az Országimázs Központ, az Ezüsthajó és Happy End Kft-k miatt is, amelyeken keresztül közpénzből finanszírozták a Fidesz kampánycégeit, azaz a kampányát.

Akkor ez még ügy volt, ma teljesen bevett szokás. De bírósági ügy már akkor sem lett belőle, mert Polt ezekben nem látott semmi kivetnivalót.

op1.jpgPolt már eleve úgy került a jelenlegi helyére egykori Fidesz-képviselőjelöltként, elődje, Györgyi Kálmán egy Áder házelnökkel történt találkozó után viharos gyorsasággal lemondott. Nehéz ebben az esetben nem feltételezni a zsarolást, különösen, ha tudjuk, hogy a Fidesz-pártpénzek ügyében azonnal megfeneklett a nyomozás. (Nem találták meg például Schlett Csabát, aki benne volt a telefonkönyvben.)

Polt elsődleges feladata már az indulásakor, 2000-ben az volt, hogy blokkolja a Fidesz számára kellemetlen ügyeket. És ez csak felerősödött 2002 után, amikor az új kormány a bíróságra bízta volna ezek jogszerűségének megítélését.

De miért teheti meg Polt és ügyészsége, hogy elmulasztja a kötelezettségeit, és miért nem teszik meg azokban az országokban, ahol a legfőbb ügyész egyszerű kormányhivatalnok? A válasz egyszerű: nem tehetik meg, mert nem kizárólagos képviselői a közvádas ügyeknek, míg Magyarországon Polték igen.

Magyarországon az ügyészségnek van egyedül eljáráskezdeményezési joga közvádas ügyekben,

míg máshol ezt bárki megteheti, majd a bíróság eldönti, igazat ad-e neki.

Ha nálunk az ügyészség nem emel vádat, akkor senki másnak nincs ehhez joga. Így Polt tetszése - vagy Orbán instrukciói - szerint eldöntheti, indít-e eljárást. Ha a Orbánnak és a Fidesznek kellemetlen, büntetőjogi relevanciákkal is járó esetről van szól, akkor nem indít.

Annyira biztosra akartak menni, hogy 2011-ben ezt beleírták az alaptörvénybe is:

29. cikk
(1)85 A legfőbb ügyész és az ügyészség független, az igazságszolgáltatás közreműködőjeként mint közvádló az állam büntetőigényének kizárólagos érvényesítője.

Az addig oké, hogy az ügyészség a kormány büntetőpolitikáját képviseli. De képviseli az ország érdekeit, ha a kormány büntetőpolitikája nem?

Ha Magyarországon is lehetne magánvádat emelni korrupciós ügyekben például, hiszen az közpénz, mindannyian érintettek vagyunk, akkor az ügyészség nem merné elmulasztani a kötelességét. Hiszen ha már úgyis bíróság elé kerül az ügy (mert ha ők nem emelnek vádat, akkor megteszi helyettük más), akkor már jobb saját kézben tartani a dolgokat.

De ha bíróság elé kerülne a Fidesz legfőbb politikája... Abba jobb nem is belegondolni. Talán akadna bíró, aki nem értené meg a korszellemet, és esetleg

korrupciónak nevezné a nemzeti tőkefelhalmozást.

És akkor a választók már nem azt látnák, hogy a kormány mond, tesz vagy ellop valamit, az ellenzék meg tiltakozik. Egy állítás, egy tagadás.

Hanem lenne egy független hatóság vagy hivatal, amelyik a választók segítségére (meg a közpénz és egyúttal a közerkölcs védelmében, ti. ne lopj!) állást foglal, akkor lehet, hogy jobban értenék a dolgokat.

A bíróság nem csak a törvényt védené, hanem a politikát is értelmezné. Lopás vagy legfőbb politika. De ez az, ami nem történik meg. Nem jutnak addig az ügyek. Milyen ügyek? Zuschlag-ügy se volt, Matolcsy-ügy sincs.

Ez az egyetlen dolog, ami Orbánt hatalmon tartja: az ügyészség eljáráskezdeményezési joga a közvádas ügyekben.

  1. Az elkövetők elkövetnek,
  2. a Fidesz legfőbb politikája megvalósul,
  3. a sajtó feltár,
  4. az ellenzék tiltakozik,
  5. a bíróság szétteszi a kezét, hozzájuk el se jutott az ügy,
  6. a választó meg 3 nap (vagy néhány hét) alatt el is felejti, hogy már megint meglopták.

Hiszen Orbán is megmondta

a fékek és ellensúlyok rendszere amerikai találmány, amit Európa intellektuális renyhesége miatt elfogadott.

Hát ők már nem ilyen intellektuálisan renyhék. Ők megoldották a problémát, és megosztották a hatalmat a Cinege utca és a hatvanpusztai major között.

Ha egyszer autokraták akarnánk lenni, valaki ne felejtsen el figyelmeztetni, hogy gondoskodjunk magunknak egy megfelelően lojális legfőbb ügyészről. Az eljáráskezdeményezési jog már megvan, minden további már jön magától.

Ha a legfőbb ügyész a miénk, bármit megtehetünk. És bármit meg is teszünk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr688696246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.05.09. 07:48:04

Ki tartja hatalomban Orbánt?
A nép demokratikus akarata.

19540511 2016.05.09. 22:36:18

@BircaHang Média szerkesztősége: birka,birka,hogy te mekkora birka vagy! Hol van itt a nép akarata?! Te ostoba, másszál már ki Orbán seggéből.

Valent Tamara 2016.05.10. 11:04:39

@BircaHang Média szerkesztősége: És te hallottad már ezt az idézetet? :
Csak egy-két kérdés van hátra még,
Alulról kezdjük: Mit ér a nép?
Nagyszájú bukók ,ez nem vitás,
Bevesznek mindent ,hogyha formás,ha ínycsiklandozó a tálalás...

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2016.05.10. 13:41:40

@BircaHang Média szerkesztősége: Neked demokrácia az, ahol a posztban is említett választási csalásokkal, a választópolgárok 25%-ának akaratából kétharmadot lehet kapni?
Arról hallottál már, hogy egy választáson győztes kormány nem teljesít megfelelően (hogy finoman fogalmazzak)?

bögöbö 2016.05.10. 13:48:27

@BircaHang Média szerkesztősége: Mint tudjuk, Hitlert is demokratikus úton választották meg. SENKI nem vitatja, hogy a fidesz érvényes szavazás útján került hatalomra (még ha feléjük is lejtett a pálya), de a cikk NEM erről szól, hanem hogy mit kezdtek a megválasztásuk UTÁN a demokratikus intézményekkel, hogy bontották le, alakították a saját képükre azokat! Ha még mindig a kib@szott választási eredményekkel jössz, akkor vagy funkcionális analfabéta, vagy megvásárolt troll vagy.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.05.10. 14:25:52

@Kuviklacz:

"Arról hallottál már, hogy egy választáson győztes kormány nem teljesít megfelelően (hogy finoman fogalmazzak)?"

Ez a Fideszre nem mondható el. 2014-ben az emberek megszavazták ismét őket. Milyen módszert ismersz a szavazáson kívül?

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.05.10. 14:27:48

@bögöbö:

Hitler először is nem szerzet többséget a választásokon soha. Koalíciós megállapodással tudott csak kormányt alakítani.

Másodszor, Hitler a kormányra kerülése utáni 1 évben totálisan átalakított a rendszert, soha többet nem volt már választás Hitler alatt, a szó valód értelmében.

bögöbö 2016.05.10. 14:44:40

@BircaHang Média szerkesztősége: Még erre is sor kerülhet, ha kilátásban a bukásotok.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.05.10. 14:48:43

@bögöbö:

Én biztos nem fogok bukni, mert nem vagyok hayalmon.

A Fidesz meg bukhat. A lényeg: liberálisok többet ne legyenek hatalmon.

bögöbö 2016.05.10. 15:03:18

@BircaHang Média szerkesztősége: Sikeresen eltérítetted a kommentfolyamot Polt Péterről... tehát szerinted rendben van az intézményesített falazás.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2016.05.10. 20:01:23

@BircaHang Média szerkesztősége: Eszerint nem olvastad a cikket, amely alá odahánytad a hülyeségeidet.

Zelig 2010 2016.05.10. 22:48:48

@BircaHang Média szerkesztősége: Határon túli magyarok szavazása egyértelmű választási csalás volt, nem volt ellenőrizhető, nem volt átlátható és nem volt azonos lehetőség biztosítva az angliában mosogató magyarnak az erdélyben kapálgató székellyel. Ja, és a Fidesz 90% felett kapott a határon túliaktól a gagyi magyarigazolványért meg a simán megvásárolható, ezért értéktelen "magyar" állampolgárságért.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.05.11. 05:50:38

@Kuviklacz:

Mindig elolvasom a cikkeket.

A cikkben leírtak nem relevánsak a téma szempontjából, amit felvetsz.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.05.11. 05:51:49

@Zelig 2010:

A leveles szavzás hülyeség, el kell törölni, ezzel egyetértek. De hogy választási család lenne, nos, ez abszurdum.

Ktinka 35 2016.05.13. 10:06:43

Ennek gyakorlati példája az MNB pénzek osztogatása, a Questor ügy nyomozása.
Ez ellen tiltakoztak az Együtt tüntetésén, ahol egy károsult részletesen elemezte az ügy háttérét és az ügyészség Tarsolyt mentő praktikáit (1:12):

www.youtube.com/watch?v=OLb_NoHtKjs

EPP · http://eppcobra.blogspot.com/ 2016.05.13. 10:40:39

Szerintem annyi történt, hogy annak idején Orbán is nézte a Koltai féle illetékes elvtárs kabarékat. Van az egyikben egy jelenet, amikor az illetékes elvtársat egy kérdéssel kicsit sarokba szorítják, mire valami olyasmit mond:
"Kérem én csak az ügyészem jelenlétében nyilatkozom... "

Akkoriban még sokat azt hitték ez csak vicc! Az élet rájuk cáfolt.

oregembernemvenember 2016.05.13. 10:54:00

Mi van a többpárti ajánlószelvényekkel?

Katica2 2016.05.13. 12:22:41

@bögöbö: Troll. (Máshol is ezt csinálja.)

n3spr3ss0 2016.05.14. 07:16:18

@BircaHang Média szerkesztősége: Igen,ami erősen irányított,meg lejtősre alakított.

József Gyula Török 2016.05.14. 11:22:06

Most kár lenne azon össze veszni hogy ki szavazta meg és ki nem . Ahogy én látom ,röviden le írva . Ez arra hasonlít mint amikor az emberek a strandon óvatosan lépkednek be a vízbe hogy ne legyen hirtelen nagyon hideg . Vagyis , ezt meg tudtam csinálni , akkor most még egy lépés és meglátjuk ki mit szól hozzá . Nem baj hogy törvénybe ütközik , meg változtatjuk a törvényeket és akkor minden rendben . Persze ehhez még Orbán is kevés egyedül . Ezért kellenek olyanok akik tartják a vállukat hogy feljebb és feljebb léphessen , cserébe nekik is juttat az állam vagyonából . Az egyszerű , szegény embereket a rezsi csökkentéssel meg lehet nyerni ( téveszteni ) . Szerintem miről van szó ? Arról hogy csökkentik a rezsit , az önkormányzat ki vet évente 10.000 forint kommunális adót . A bankokra ki vetnek adókat , a bankok át hárítanak annyit a z ügyfelekre amennyit csak tudnak , és még sorolhatnám hogy a mobil cégek , tévé társaságok , STB . ezt mi emberek fizetjük meg . ÉS ez vissza megy az államnak , akkor mennyivel több marad az emberek zsebében , hogy is van a rezsi csökkentés ? EZ az én véleményem .

numda · https://giuliotortenesze.wordpress.com 2016.05.16. 13:38:03

@BircaHang Média szerkesztősége:

A nép 94 %-a definíció szerint pedig hülye. hu.wikipedia.org/wiki/Dunning%E2%80%93Kruger_hat%C3%A1s

És ez nem a magyarokra vonatkozó teszt volt. :-)

félázsiai nagymagyar 2016.05.17. 19:10:17

Ha etetitek a trollt, mindig vissza fog járni és telemocskolja a környéket.

A maffia szépen befészkelte magát az ország élére és mindenre ráteszi bűnöző kezét. Ez zajlik itt a nyílt színen, már takargatni se nagyon kell nekik.

2016.05.17. 20:06:28

@bögöbö: tévedsz, hitlert nem demokratikusan választották meg, ez legenda. google a barátod.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.05.18. 15:01:27

@PonDrow:

Ha igaz is, egy teljesen egyedi eset, mely az összeredményre nem hat ki.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2016.05.19. 15:24:04

@19540511: @Valent Tamara: @Kuviklacz: @bögöbö: @Zelig 2010: Kérlek titeket, hogy ne etessétek a "BircaHang Média Szerkesztősége" nevű trollt. Ez egy Bulgáriában élő akollakó, akinek fogalma sincs a magyarországi helyzetről. Csak minden itteni blogban szidja a baloldalt és a liberálisokat. Sajnos akármennyire is irritáló ez a birka, az a legjobb, ha ignoráljátok, és akkor előbb utóbb eleszi innen a fene melegebb éghajlatra.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2016.05.19. 19:26:29

@The Ghost Wolf: Unalmas lenne a világ trolletetés nélkül. Noha gyakran van olyan érzésem, hogy ironizálnak.
Viszont nagy a kísértés, hogy reagáljunk a azugságaira, különösen, ha logikusnak tűnnek, nem őmiatta, hanem a többi olvasó miatt.

1ghost 2016.06.04. 14:26:21

@BircaHang Média szerkesztősége:

Hehehe.,.. hülye Birca, hehe.... nem értettél az írásból semmit, ...hehe, hülye vagy, mint a gazdád, hehe... és biztosan olyan gerinctelen korrupt is... hehehe..

Dani Dugi 2016.06.04. 16:24:32

Én mindenkinek Bibó István írásait ajánlom !! GONDOLKOZZATOK EL RAJTA !!!!!!!

puskapor 2016.06.04. 17:24:14

" Ki tartja hatalmon az orbán rezsimet ! Ki más mint nagy többségben a nyugdíjasok volt tsz és szövetkezeti dolgozók , azok akik a pártállami időben " jól feküdtek " azoknak ez a rezsim a nosztalgikus , háború a nyugat ellen akikből akkor éltek, meg most is , van egy atyuskájuk aki megmondja nekik mit tehetnek , tegyenek , ezek emberek nagy többségben 8-vagy kevesebb általános iskolai végzettséggel rendelkeznek , azért lehet velük bármit elhitetni mert tudatlanok , és 100% mellőzik a gondolkodást ! "Ők orbán fiatal demokratái ! "

integrans 2016.07.10. 15:52:13

@BircaHang Média szerkesztősége:

Egyértelműen bizonyítható a történelmi tények alapján, hogy 1990 óta az összes választás érdemi alkotmányos társadalmi szerződés nélkül, az alkotmányosság társadalmi elfogadása és ennek következtében alkotmányos jogalap nélkül - alkotmányjog ellenesen került kiírásra. Azaz, az összes választás megalapozatlan és közjogilag érvénytelen.

Frank Waldner 2016.08.22. 17:22:30

Ha egy harom evesnek nagyobb a haza mint egy atlag Magyarnak akkor nagyobb a hatalma is .A demokracia kicsufolasa ha nem egyforma ertekuek az emberek ! Ugyan ezert lazadtunk fel a Torokok,Osztrakok,Oroszok ellen mert eltapostak a magyarorszagi Magyarokat !

miller light 2016.08.28. 19:16:28

@19540511: egyrészt, ne ostobázz senkit, ameddig magad ennyire ostoba vagy. Másrészt mesélj már arról, hogy akkor mi történt? De ne valami igazi hülye módjára, mint nickgrabowszki mesél, hanem fejtsd ki a gondolataidat, mégis miért került kétszer egymás után nagy többséggel (szándékosan nem mondom a 2/3 - ot) hatalomra a Fidesz. Nincs ehhez szükség Orbán seggére.

miller light 2016.08.28. 19:17:52

@integrans: akkor bizonyítsd. Mert ez így csak egyértelműen üres, ócska szószátyár fecsegés.

miller light 2016.08.28. 19:28:37

Ez itt nem más, mint a szokásos visongás. a baloldal (azaz a z a társaság, azok a törpepártok, akik baloldalnak gondolják magukat) meg a liberálisok képtelenek akár egyetlen épkézláb ötlettel, gondolattal, cselekedettel előállni, ezért aztán mindenhol mindenkit szidalmaznak, ócsárolnak belföldön, külföldön. Legszebb, amikor a "nép" butaságáról, ostobaságáról, megtévesztettségéről értekeznek. Csakhogy voltak itt hatalomban valamikor, amíg teljesen el nem játszották a becsületüket ők is, sok kárt is tettek az országnak. Akkor mi volt ezzel az ostoba, megtévesztett néppel? Legnagyobb szemétség más nyakába varrni a saját tehetségtelenségüket és alkalmatlanságukat. Nagyon bölcsen választott ez a nép, hogy elzavarta őket - hogy elzavart titeket -, remélhetőleg soha többé nem kerültök hatalom közelébe. Na, ez az, ami fáj nektek, és ezért van az összes reménytelen, szánalmas sivalkodásotok.
Ez természetesen nem mentség a mostani hatalmon lévők bűneire.

Kong.Kinga 2016.08.29. 18:51:10

Mióta mondom már ezt.
Ellenzék általi ügyészség kell, vagy független ügyészség. hívjuk ide a román korrupció-ellenes ügyészséget, vagy ilyesmi.

Kong.Kinga 2016.08.29. 18:55:01

@miller light: Az utolsó mondatodat köszönöm.
(az előtte lévőt is, de az utolsóval jelezted, hogy nem vagy elvakult)

"képtelenek akár egyetlen épkézláb ötlettel, gondolattal, cselekedettel előállni"
Lehet, hogy szándékosan.
Illetve, ha valaki előáll valamivel, ha más mint ők (LMP Tusványoson), akkor egyből mindennek elmondják, próbálják lehúzni.

Kong.Kinga 2016.08.29. 18:55:46

@Frank Waldner: kicsiz lázadoztunk, aztán kiegyeztünk velük, jobb híján.

integrans 2016.09.03. 01:42:14

@miller light: Ami ok-okozatilag egyértelmű, az maga a bizonyítás. Amikor nincs jogalap, akkor nem keletkezhet érdemi joghatás, ez is evidens.

project640 2018.02.17. 11:10:38

@BircaHang Média szerkesztősége: 2014 ... 2.1 millió ember szavazott a Fideszre, 44% annak, aki elment szavazni .... és ebből 2/3 lett .... te igen ostoba, hol van itt népakarat?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.17. 14:31:11

@project640:

A magyar választási rendszer aránytalan, ilyennek lett tervezve 1989-ben.

Az 1,3 millós ballib tábornak kellene inkább kormántoznia szerinted a 2,2 milliós fideszes tábor helyett?
süti beállítások módosítása