B1 blogcsaládOrbán Viktor nem ezen a világon él

2016. február 15. - nickgrabowszki

Ha azt hiszi, hogy sikerpropagandával és félelemkeltéssel le lehet csillapítani a fortyogó indulatokat.

ov_2.jpg

A parlamenti évnyitójában vizionált gazdasági utópia jól hangzanék, ha nem tudnánk, hogy

  1. a foglalkoztatottak számába beleértik a külföldön dolgozókat, meg a közmunkásokat is,
  2. az államadósság csak az év végén, statisztikai trükköknek köszönhetően csökken,
  3. akkor is csak a relatív adósság, az abszolút adósság azóta is nő, hogy Orbán meghirdette az ellene való küzdelmet,
  4. az önmagában dicséretes költségvetési szigor ára a romokban lévő oktatás és egészségügy,
  5. a minimálbér emelése nem jótékonyság, hanem kötelező, mert egyre többen ennyiért kénytelenek dolgozni (a közmunkások ennél is kevesebbért).

A magyar reformok nem működnek, a polgári Magyarország illúzió, bullshit,

legfőbb gátja éppen a regnáló kormány inkompetenciája. (Persze nem mindenben inkompetensek, kb. 30 milliárd eurónyi uniós pénzt sikerült már a klientúra és a strómanok kasszájába csorgatniuk.)

Orbán állításával szemben

a migránsok problémája Magyarországot egyszerűen nem érinti.

Nem egyszer írtunk már erről. Nem véletlen talán az sem, hogy a legelszántabban menekültellenes országok (illetve kormányaik) Európában éppen azok, akiket szintén alig érinti az ügy, mint a szlovákok, a lengyelek vagy az oroszok.

Magyarország mint tranzitállam vagy mint átmeneti központ volt involválva az ügyben. Ezeket Orbán megvétózta, így a 2016-os (esetleges, Orbán által várt) újabb bevándorlási hullámban semmilyen módon nem lesz érintve. A kvóta elfogadása esetén Magyarországra esetleg kiszignált menekült nem tétel, nem nemzeti ügy, nem probléma, ez ellen nem kell összefogni.

  1. Nincs szükség újabb határzárra.
  2. Nincs szükség a hadsereg bevetésére.
  3. Orbán korlátlan egyszemélyi hatalmának kiterjesztésére meg pláne nincs szükség.

Éppen az cáfolja legjobban Orbán gazdasági sikerpropagandáját, hogy a bevándorlók számára Magyarország fel sem merült célterületként:

egy gazdaságilag ennyire lerongyolódott ország számukra nem különbözik a török menekülttárboroktól, ahol eddig éheztek.

Orbán állításával szemben egyfelől a terrorizmust, a félelmet és a rettegést sem a migránsok hozták Európába. Másfelől viszont

a rettegést és a félelmet a Fidesz-kormány keltette fel Magyarországon.

De ez a félelem és morális pánik még akkor se tarthat örökké, ha a Fidesz a trasholdalakon, az állami médián és a közpénzen kitartott pártmédián mindent megtesz ennek érdekében.

Orbán úgy tett, mint aki nem tudja, nem béremelésért tüntetnek a tanárok, hanem emberibb élet- és munkakörülményeket szeretnének (maguknak is, meg a diákoknak is). Az egészségügyre még ennyi szót sem vesztegetett, ott fizetésemelés biztos nem lesz. Legalábbis addig, míg ők is az utcára nem vonulnak, hogy rávegyék Orbánt és papagájkommandóját, térjenek vissza erre a világra.

Ha Orbán és a Fidesz ennyire elszakadt a valóságtól, vagy ennyire bíznak a propaganda mindent elsöprő erejében, akkor alighanem forró tavasz vár rájuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr228392858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a nagy hohoohooo 2016.02.15. 15:56:52

És ilyenkor nem röhögi el magát?
Ja a magyar reformok.....hahaaaa....és az EU pénzek,vagyis a nyugati demokratikus ,liberális államok adófizetőinek pénze nélkül-amit bőven lenyúl a nemzetmegvezető és családi maffiája- nélkül?
Felettünk a béka segge...A gazdaság romokban, a szociális intézmények romokban, az emberek
egymáshoz való viszonya romokban. Vajon ki szeretné, ha az ő nyakára hullana vissza a sok szar! Aki átveszi az országot ilyen állapotban,annak garantált a népszerűtlenség és a következő választásokon indulóknak csinálja meg a terepet. Ezért lenne szükség, egy ideiglenes alkotmányozó kormányra, aki eleve erre rendezkedne be.
Jó lenne hinni, hogy ez így van, mert akkor csökkenteni lehetne a gyermekéhezést, javítani az egészségügy helyzetén és még sorolhatnánk.
Ha folyamatosan lehívjuk az EU-s pénzeket akkor felpöröghet , de ha elfogy akkor lesz majd recesszió.
Kizárólag azok az országok vannak élvonalban, ahol demokrácia van. S a demokrácia
az természetesen liberális. Ezt minden kisgyerek is tudja Nyugaton.

A visegrádiak közül a magyar gazdaság teljesített a leggyengébben:
www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/a-visegradiak-kozul-a-magyar-gazdasag-teljesitett-a-leggyengebben-465506
Ha képes lenne messzebb látni az orránál, talán megemlíthetné azt is, hogy a vérszegény Európában talán még számít a 2.9%, de eközben a világ legszegényebb országa, Haiti 4%-ot produkált. Ja, aki a kicsit nem becsüli...

siriq111 2016.02.15. 22:58:59

Latszik, hogy szorul a hurok. Most rangatja elo a menekult 2.0-t , hogy valamilyen kompenzalja a dolgokat. Ez nem megoldas az orszag szamara. Innen onnan elohuzunk gumicsontot aztan a sok birka meg benyalja vagy inkabb mar nem.

siriq111 2016.02.15. 22:59:53

valamilyen modon (nem gepeltem be :D )

Kengapa Csa 2016.02.16. 10:39:15

A kis rádiuszban gondolkodó politikus önámító mámorában kényszeítve érzi magát arra, hogy imaginált veszélyhelyzetet teremtsen, s azt a médiákat uralva fentartsa. Mivel hatalmát a jogrend megbecstelenítésével kellően bebetonozta, a konstruktív és őszinte párbeszédet kerüli. Intelligens dialógust keresni ebben a szituációben teljességgel értelmetlen, sőt káros, mert minden ilyen jellegű kisérlet csupán a hatalom legalitását bizonyítja.
A szoftos hangvétel helyett konkrét számonkérő és kalapvető változást követelő (!), országosan megszervezett sztrájk az egyedüli járható út. Az orbánfajta vírust, az összes szövődményeivel máskép nem lehet eltávolítani!