B1 blogcsalád



A zsidózás olyan, mint az állatpornó

Wow! Itt vannak a saját hülyéink

2016. január 12. - Egyenlítő blog

Hétfő reggel a világsajtó minden jelentős orgánuma az első helyek egyikén kürtölte világgá, hogy egy magyar film nyerte el a világ egyik legfontosabb filmes díját a Golden Globe-on. Nemes Jeles Lászlóék Saul fia című filmje sikert sikerre halmoz, és talán-talán – de ezt nyilván le kell kopogni, alulról fölfelé, háromszor – akár az Oscaron is jól szerepelhet.

És egy kis ország mire legyen büszke? Például a kulturális sikereire. Hogy minden nehézsége ellenére születnek olyan alkotások, amelyek ebben az igazán kemény iparágban és pénzes versenyben jobbnak ítéltetnek az amúgy többi kitűnő filmnél is.

Természetesen a film Nemes Jeles László, Röhrig Géza és a társaik alkotása, de még jó, hogy

mindannyian büszkék lehetünk rá,

mint amikor valaki egy-egy nagy úszóversenyen megnyeri az aranyat. Akkor sem mi úsztunk, keltünk hajnalban és napról napra hónapokon, éveken át küzdöttünk, hanem valaki más. Nekünk csak annyit kell tenni, hogy miközben a popcornt faljuk, és egy újabb üveg sörért menesztjük a gyermeket a konyhába, elégedetten hátradőljünk a tévé előtt, azzal, hogy: megnyertük, mert mi magyarok ilyen jók vagyunk.

Amikor Kertész Imre Nobel-díjat kapott, az a magyar kultúra egyik legdicsőbb pillanata volt. Aztán ez a pillanat elmúlt, mert honfitársaink egy része – némi politikai támogatással – kemény zsidózásba kezdett, s megpróbálta elrontani azt a közös örömet, amelyre pedig olyan nagy szükség lenne. De hol van ez már. A Nobel-díj meg örök.

sfgg.jpgÉs tessék, most az internetes portálok kéjes örömmel idézgetik azokat a tűrhetetlen kommenteket, amelyek szerint ez a győzelem a magyar nép elleni összeesküvés egyik fényes bizonyítéka, egy kitalációról szóló provokáció. Persze, mi követjük el a hibát, hogy hagyjuk, ezek az ünneprontók megkeserítsék a szánk ízét.

Csak mintha kicsit sokan lennének, mintha elszemtelenedtek volna.

Mert ma még csak afféle kis perverz színes hír, hogy valaki azt mondja, ő aztán nem engedi majd ilyen filmek forgatását, inkább a Rongyos Gárdáról készüljön épületes alkotás, vagy a nemtudom miről. (Amúgy, hajrá, készüljön. Maximum majd behajtják az iskolásokat rá, ha nem sikerül olyan túl jól.)

Ezek a szövegek az állatpornós gengszterek lebukásáról szóló beszámolók között megfelelő helyen lennének. Végülis olyan is van, mégsem feltétlenül dicsekszünk vele.

Ám az ilyen megjegyzés a Magyar Országgyűlés kulturális bizottságának az elnökétől származik. Igen, egy jobbikos nőről van szó – bizonyítva azt a tételt, hogy önmagában a több női szereplő a közéletben sem segít már rajtunk. Az egyensúly végett persze szintén képviselő férje is hasonlókat visszhangozik. És ez a párt ma talán a legpotensebb ellenzéki alakulat. Csak úgy mondom.

Akkor mit csodálkozunk, hogy a kétkezi antiszemiták is felbátorodnak és ők sem akarnak lemaradni. Jól illusztrálva azt a közeget, amelyik kialakította a végülis Auschwitzhoz vezető közhangulatot. Mert

az Auschwitzba vezető út hómanokkal, telekikkel, wass albertekkel, nyírő józsefekkel – és az általuk felheccelt népekkel volt kikövezve.

Természetesen tudom, most nem olyan világot élünk. De azért az elég szomorú, hogy „igény már van” erre az antiszemitizmusra, idegenellenességre.

A nagyszerű Mészöly Miklós írta sok évvel ezelőtt: „Az antiszemita véli csak úgy, hogy csupán antiszemita. Valójában a bármikor és bármilyen bűnbak-igényre átprogramozható gettóba zárja be magát.”

És ez a tétel lehet, hogy visszafelé is igaz. A túl sok migráncsozás, az állami pénzen folyó uszítás a „bűnbakigény” felkeltése ezt hozza magával.

Egyik nap ezt gyűlöljük, másik nap azt. Sebaj, az állami média mindig segít.

Amúgy, csak halkan jegyzem meg, mert ingyen nem szívesen adok tanácsot Orbán miniszterelnöknek, hogy takaríttassa már ki az FB-oldalán azt a sok gyalázkodó megjegyzést, éppen úgy, mintha őt kritizálnák. Vagy ne is, lehet jó arra, hogy figyelmeztessen:

milyen országban élünk.

Itt akartam abbahagyni. De most jövök rá, hogy nem is.

Egy olyan országban, amelynek akadnak Nobel-díjas, Oscar-díjas és hétfőtől Golden Globe-on díjat nyert alkotói is, egy olyan országban, amelynek nagy többsége igenis büszke ezekre a sikerekre, jó lenni.

A saját hülyéi miatt meg szégyellje az magát, aki ránk szabadította őket.

Háromszoros hurrá a Saulnak.

Dési János

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr518264586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.12. 13:29:51

Nem kellett volna lélegeztetőgépet venni a filmre költött pénzből?

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.12. 13:30:57

"A nagyszerű Mészöly Miklós írta sok ével ezelőtt: „Az antiszemita véli csak úgy, hogy csupán antiszemita. Valójában a bármikor és bármilyen bűnbak-igényre átprogramozható gettóba zárja be magát.”"

Tegyük hozzá: aki nem ballib, az eleve antiszemitának minősül.

mikigyerek 2016.01.12. 14:53:52

@BircaHang Média: Ha neked van rá szükséged, akkor inkább nem.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2016.01.12. 18:20:34

1) nem, mi magyarok nem vagyunk ennyire jók. van egy-két magyar, aki ennyire jó (? - ld. később), a többiek meg azzal áltatják magukat, hogy mi magyarok ennyire jók vagyunk.
2) az, hogy valaki a világon (Európában, a saját városában vagy utcájában) a legjobb(ak között van), elismerésre méltó. de ez inkább érdekesség csak, csoport önigazolásnak nem jó.
3) jó lenne, ha mi, magyarok jók lennénk valamiben. de amiben jók vagyunk, az legtöbbször valójában rossz. talán a nyelvünk, meg a humorunk ér valamit (sokat), de leginkább azokat sem magunknak, hanem az eleinknek köszönhetjük.
4) rendkívül felemelő lehet, hogy van egy-két ezer értelmiségi, aki elborzad azon, hogy milyen szörnyű honfitársai vannak. kérdés, ez az egy-két ezer ember akar-e ezen változtatni vagy megelégszik a szörnyülködéssel. félek, leginkább ez utóbbi a jellemző.
5) ha változtatni akarnánk, akkor sok mindent másképp kellene szemlélnünk. ilyen például a tagadás büntetése. senkinek nem lesz jobb attól, ha büntetjük a holokauszttagadást, ha büntetjük a kommunista bűnök tagadását, ad absurdum: ha tiltjuk önkényuralmi jelképek használatát.
6) ha változtatni akarunk, akkor a legelső tudás, amit át kell adnunk, hogy nem alázunk meg másokat. hogy nem kínozzuk a másik embert sem fizikálisan, sem verbálisan, sem lelkileg. ez a tudás szorosan összefügg a lelkiismeret létével, "alkalmazásával".
7) Magyarországon a jelen pillanatban a holokauszt a lehető legrosszabb választás, ha a lelkiismeretről folytatott diskurzusban példát akarunk felhozni. a magyar társadalomnak nincs lelkifurdalása a holokauszt miatt. gyakorlatilag semmi miatt nincs lelkifurdalása, és nem a Fidesz miatt nincs olyanja. de a párbeszédet, a rossz példák bemutatását másutt kellene kezdeni.
8) a holokauszt valóban absztrakt fogalom, és ezen a film sem változtat. a srebrenicai mészárlás is absztrakt. a kommunizmus alatt egymás ellen elkövetett bűneink is absztraktnak vehetők. a magyar társadalom nagy része a holokauszt előtt és idején nem a numerus clausustól és nem a deportálástól szenvedett, de szenvedett. és - most durva megfogalmazás következik! - nem véletlenül érzi úgy, hogy az ő szenvedéseihez képest a zsidóság szenvedéseinek bemutatása túlreprezentált. az ellentmondás tehát ez. miközben nem vagyok bűnös valamiben, miért tolják folyton a pofámba, hogy bűnös vagyok. miközben az én felmenőim is szenvedtek (meghaltak), miért egy kiválasztott csoport szenvedéseit kell néznem folyamatosan?

9) el kell-e mondani újra és újra a holokauszt borzalmait? véleményem szerint igen. de ennél is fontosabb lenne újra és újra elmondani, és megtanítani, hogy a másik ember életét (véleményét, stb.) tisztelni kell, mindenek felett. és ha ezt végre el lehetne ültetni a fejekben, talán megérkezne a felismerés a holokausztról is.

szerintem

Masni 2016.01.12. 18:45:46

@idelle: nahát, tök igazad van. Leginkább a 6-os tetszik. És az, hogy le tudtad írni a 8-ast úgy, hogy nem bántó, nem sértő, nem felháborító. Nem azt érezni belőle, hogy utálod a zsidókat. Szóval, szerintem meg lehet fogalmazni kritikát a holokauszt felülreprezentáltságával kapcsolatban, de azt valahogy így kell tenni.

ABC123456 2016.01.12. 21:12:07

Dési lazán lenullázza az összes magyar nő érdekképviseleti igényét csak amiatt, mert Dúró Dóra, azaz 1 nő nem jót szól. Szégyen, hogy miközben valaki egy jó ügyért emel szót, egy másik, ma szintén letaposott réteget (a magyar nőket, akikből 1 sem jut a kormányba, akik méltóságát a Telekom jobban képviseli, mint a saját kormányuk, aki emiatt rúg a Telekomba!) tapos meg csak úgy lazán. Kedves Dési Úr ! Nem látom, hogy az eltelt 25 év férfipolitikusai úgy teljesítettek, hogy az bármiben is indokolná a 100% férfikormányt ma Magyarországon. Mégis az van, és az arányok javítását egyetlen Dúró Dóra alapján ön máris feleslegesnek ítéli. Nők amúgy sem azért kerülnek a politikába, mert jobbak mint a férfiak, hanem azért, mert ők is itt élnek, ők is emberek. Közös érdekeik csak a 33% kritikus tömeg felett jelennek meg, az alatt idomulnak a dirigáló többséghez, akárcsak Dúró. Ott, ahol nincs valami nőellenes kirekesztő ármány, ott a képviselők fele nő volna. De van kirekesztő ármány, túl sok is - lebontásuk helyett még ön is ezeket erősíti. teszi ezt egy alapvetően kirekesztés ellen szóló cikk kellős közepén !!! Ön semmit nem ért az emberek egyenlőségéből, a kirekesztésből, ezt ezzel az egyetlen félmondatával remekül bizonyítja. Szégyen.

Plumper_ 2016.01.13. 12:47:06

@BircaHang Média: a hiba ott van az érvelésben, hogy a holokauszt témája 1. politikai oldaltól független normális országokban, 2. politikai oldalakra van leosztva egy nem normális országban, mint Magyarország.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.13. 12:57:30

@Plumper_:

Mo-on sajnos mind a zsidózás, mind az ellenzsidózás el van terjedve. Ezen változtatni kellene, de egyik oldalon sincs erre akarat.

Plumper_ 2016.01.13. 13:49:00

@BircaHang Média: nem jól látod. ez nem a mérleg egyik és másik serpenyője. zsidózni g&ciség és kész. aki a zsidózás ellen szól, az a normális és kész. (az a nem normális, ha vki célt téveszt és valóban kártyát játszik ki ezzel, de ez szerencsére azért ritka)

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.13. 13:59:37

@Plumper_:

Én egyszerre szólok a zsidózás és az ellenzsidózás ellen, mert mindkettő káros.

Benny Banai 2016.01.13. 17:04:17

@BircaHang Média: Inkább mekegjél, az értelmesebb lenne.

2016.01.13. 23:34:07

@ABC123456: Tisztán női kormány is lehet nőellenes. Ne idealizáljon minket. A patriarchális társadalom átalakul szép lassan. Alapíthatnánk pártot, de nem érdekel a politika. Szimplán normális kormányt szeretnék, normális gazdaságot, normális életet.És egyenlőséget jogi, gazdasági, társadalmi,.... értelemben

Tamas Pohner 2016.01.15. 16:23:08

Én mint magyar gratulálok a sikerhez, de őszintén megmondva nekem egyáltalán nem tetszett a film. Sajnos ezt én kinyilvánítottam nem durván, nem sértően és jöttek ám a kedves szavak, hogy náci vagyok és zsidó gyűlölő, megtagadom a magyarságom (ez volt a kedvencem) és még sorolhatnám... Pedig semmi bajom nekem senkivel csak maga a film engem nem nyűgözött le. De legközelebb lehetne csinálni egy normális Honfoglalás vagy Török hódoltság alatt játszó vagy Don-kanyaros filmet is, sőt a napjainkban játszódó magyar politikai filmet is, mert ez is a történelmünk.

muz 2016.01.18. 11:04:25

Azért azt ne feledjük már el,hogy a zeniális kertész minden létező fórumon köpködi a magyarokat (magyarul is).
Majd midőn megbetegszik hazajön kezeltetni magát.
eszterházi dettó.
süti beállítások módosítása