B1 blogcsaládMost már hivatalos: Kövér László meghosszabbították Drábik Jánosig

2016. január 03. - nickgrabowszki

Az egyes számú párttagkönyv tulajdonosa elment az ötös számú párttagkönyv tulajdonosához, és interjút adott neki. A körülményekből is kitűnik, mennyire kemény kérdésre, pimasz közbevetésre, kekec sarokbaszorításra, indoklásra kényszerítésre számíthatott. Vagy inkább

újra szennyezhetette a magyarországi közbeszédet a rasszista, konteós ostobaságaival.

kanmuszlim.jpgDe az most már tisztán látszik, hogy Kövérnek szezonja van. Amióta december 13-án, a Fidesz-kongresszuson meghatározta a női önmegvalósítás legmagasabb minőségét, azóta körbeturnézta a fideszes vagy kormánysajtót.

 1. Nyilatkozott december 14-én a Népszabadságnak.
 2. Interjút adott december 15-én az Inforádióban.
 3. December 17-én a Kossuth Rádióban.
 4. December 23-án a Pesti Srácoknak,
 5. December 27-én megint a Kossuth Rádióban.
 6. December 28-án a Magyar Hírlapnak.
 7. Majd január 1-én az Echo TV-ben Bayernek.

Az nyilvánvaló, hogy ezzel az interjúözönnel Orbán és a Fidesz éppen nem határolódik el Kövértől, noha még

Pelczné alelnöknek és Novák családügyi államtitkárnak se tetszett,

hogy elő próbálta volna írni a magyar állampolgárok felének, hogyan gondolkodjanak, és mit cselekedjenek. De Pelczné és Novák azóta hallgat, Kövér meg oszthatja a butaságait a harci médiában és az állami propagandában (leszámítva persze a Népszabadságot).

Ezzel úgy tűnik, hogy Orbán beleáll egy olyan kampányba, amit nem nyerhet meg. De ő máshogy gondolja. Mert csak azért is. Mint a felcsúti kisvasútnál:

ha támadják, meg kell hosszabbítani Bicskéig, ha még azután is támadják, akkor Lovasberényig.

Hát Kövért meghosszabbították, és minket is meg próbálnak hosszabbítani -

egészen a középkorig.

Közben egy ideig még jól szórakozhatunk, miközben olyan mély igazságokat hallgatunk, hogy

 • az emlősök szüléssel szaporodnak, 
 • ő az emberiség fennmaradása érdekében emel szót,
 • "Magyarország" Európát védi.

Mert "ostrom alatt állnak az európai alapértékek, a kereszténység és a nemzeti gondolat". Mondja ezt akkor, amikor még a keresztény főpapok se tartják Európát kereszténynek, Magyarország meg másfél évtizede föladta szuverenitásának jelentős részét a Natóhoz, meg az EU-hoz való csatlakozással. 

De mit érdekli ez a házelnököt,

ő még 100 évvel ezelőtt él, a premodern korban. És még inkább szeretne a felvilágosodás előtt élni, 300 évvel ezelőtt.

Mindegy, csak elég régen legyen ahhoz, hogy ne lehessen szabad az identitásválasztás. Ahol nincs magánügy egyáltalán; olyan személyes dolgainkba is beleszólhatnak, mint hogy akarunk-e gyereket, és ha igen, mennyit. Ahol kötelező egy közösséghez tartozni életfogytiglan. Persze olyanhoz, amelyet Kövér László vezet. És azt a közösséget szolgálni mindenekfelett, tekintet nélkül arra, hogy az emberi élet rövid és véges. De ha Kövér azt mondja, akkor kötességünk föláldozni magunkat a majdani, 100 vagy 200 évvel később születő emberekért. Mert ő azt mondja.

Kövér olyan rasszista ostobaságokat beszél, miszerint

 • "csak az európai fehér rassz közösségei képesek populációszintű öngyilkosságra";

nettó hazugságokat, mint 

 • a népesedési helyzet ma a legfontosabb Magyarországon és Európában;

álszent ökörségeket, miszerint

 • jó lenne egy erősebb ellenzék, de persze olyan, amelyik egyetért a Fidesz politikájával.

És persze virtigli konteókat, például hogy 

ez a világ azért olyan, amilyen, mert a multik érdekeit mozgatják, a családok, nemzetek szétrohasztása, felbomlasztása, az mind az ő érdekük, nem akarják, hogy felettük politikai ellenőrzés legyen.

Na persze. Elképzelhetjük, amint a Samsung vagy a Tesco igazgatótanácsa elhatározza a családok megsemmisítését, mert nem akar politikai ellenőrzést. Mert a családok képesek ellenőrizni a multikat. Más dolguk sincs.

Meg belegondolhatunk abba is, hogy a Mercedesnél és Microsoftnál céges policy a "nemzetek szétrohasztása", mert ezek a multimenedzserek olyan ostobák, hogy nem veszik észre, a nemzetállamokat nem egy anarchikus világ, hanem a szupranacionális föderalizmus követné. Az Orbán és Kövér által annyira gyűlölt Európai Egyesült Államok, amelyik sokkal hatékonyabb érdekérvényesítésre volna képes a világcégekkel szemben. 

De mit lehet tenni, ha

a Fidesz-vezetés egyszerre utálja az EU-t és a multikat is.

Akkor ezek biztos szövetségbe tömörültek a magyar kormány ellen.

Egészen hátborzongató butaságokEnnyi erővel akár már Drábik Jánost vagy Szaniszló Ferencet is megválaszthatták volna a parlament elnökének.

Föl se tűnne a különbség.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr488226162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.