B1 blogcsalád



Jó a Fidesznek, ők valamilyen alternatív univerzumban élnek

2015. december 29. - nickgrabowszki

Mással nemigen magyarázható, hogy például Lázár János miként aggódhat a menekültek miatt. Már nem úgy aggódik. Hanem amúgy aggódik. Ti., hogy új Trianont okoznak.

Mi marad Magyarországból, ha még egyszer kisebbségbe kerülünk a saját hazánkban?

Mondja ezt egy olyan országban, ahová

  1. a határok lezárása óta egyáltalán nem jönnek menekültek vagy gazdasági bevándorlók
  2. a határok lezárása előtt is csak átvándoroltak rajta,
  3. amelyikben erővel sem lehetne megtartani őket,
  4. amelyik akut kereslet- és munkaerő-hiányos,
  5. amelyiknek évi 2 ezer menekültet kellene befogadnia.

Mikorra kerülhetnének kisebbségbe a mostani magyarok a bevándorlókkal szemben? Persze ezek a mostani magyarok is legtöbbször bevándorló eredetűek: főleg szlávok, németek, zsidók, cigányok. Az ősmagyarok mostanra kevesen maradhattak. Nem mintha ők nem bevándorlók volnának eredetileg.

Ha nagyon nagyvonalúak lennénk, és évi 10 ezer befogadott bevándorló számolnánk, akkor is 500 év kellene, hogy többségbe kerüljenek az eltérő kultúrájúak. Már amennyiben addig nem asszimilálódnának a jelenlegi zömhöz, ami igen valószínűtlen.

lj_3.jpgLázár tehát

  1. egyfelől több száz évre előre aggódik,
  2. másfelől másvalakik helyett aggódik.

Mert ugye, szerinte

eljöhet az a pillanat, amikor Európában a kereszténység kisebbségben marad, ez azonban már nem az az Európa lesz, amelyet megismertünk.

Érdemes ezzel szembeállítani egy másik idézetet:

A keresztény Európa, keresztény Magyarország utópia, ábránd. Akik az ellenkezőjét hangoztatják, őszintén feltehetnék a kérdést: tényleg a kereszténységünket védelmezzük? Nem inkább a jólétünket, a kényelmünket és a biztonságunkat féltjük?

És ezt nem valami nemzetgyűlölő, magyarellenes, szélsőséges liberális mondta, hanem Várszegi Asztrik, a bencés konglomeráció pannonhalmi főapátja. Persze az is lehet, hogy ő is nemzetgyűlölő, magyarellenes, szélsőséges liberális. Vagy zsidó. Sőt, kommunista. De kereszténynek semmiképpen nem keresztény. Nála kevésbé már csak Ferenc pápa az.

va.JPGPersze, mert Várszegi ezt mondja, még nem feltétlenül van igaza. Például abban sincs, hogy a bevándorlás okot adhatna a jólét féltésére. (Már amennyiben ami itt van, az jólétnek nevezhető.)

De azért az meghökkentő, hogy a Fidesz ma már ott tart, hogy

  1. a belgák, a britek, a franciák és a németek helyzetét tartja szem előtt,
  2. a keresztényekkel szemben is megvédené a nem létező keresztény Európát,
  3. valamint kétezer évre előre látja a jövőt, és aggódik miatta.

Mi ez, ha nem a racionalitás teljes elveszítése? Mert ezt csak egy párhuzamos világban lehet ésszerű. Egy olyanban, amelyben az irracionalitás számít ésszerűnek.

És teljesen tájékozatlan milliók hisznek nekik, meg félnek a sötét jövőtől, amelytől csak Orbán vezér, meg a stadionok lovagjai képesek megvédeni őket.

Több ismeretre és józan hangra lenne szükség.

De ezt már megint Várszegi Asztrik mondta, akinek, ugye, közismerten semmi köze sincs a kereszténységhez, ezért nem is aggódhat miatta.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr208208508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex Farkas 2018.07.11. 12:35:37

=a sok fideSS.-kdnp-s birkát,mind!:kiküldeném=utcát-söpörni!=legalább,csinálnának valami hasznosat-is!!!!
süti beállítások módosítása