B1 blogcsalád



Egy takarító miatt indult a tömeges felmondás a Szent Imre kórházban

2015. december 09. - Egyenlítő blog

A Szent Imre igazgatója egy őt ért kritika és egy takarítócég dolgozója miatt lehetetlenítette el a kórház működését.

A múltheti tömeges felmondás banális hátteréről a Szent Imre névtelenséget kérő dolgozója mesélt nekünk. Kitálalt arról, mi volt a közvetlen előzménye annak, hogy végül felálltak az orvosok és a nővérek.

81499_szentimre1.jpg

Utolsó csepp a pohárban

Belső forrásunk szerint mindig is feszült volt a viszony Bedros J. Róbert kórházigazgató és a Szent Imre dolgozói között. A felmondások dominóeffektusát azonban egy nagyjából két hete posztolt Facebook-bejegyzés indította el. A gyorsan terjedő posztban

Bedros vezetői stílusát és viselt dolgait kritizálták.

Informátorunk elmondása szerint a kórházigazgató azonnal nyomozást indított az ügyben. Kiderítette, hogy a kritikus hangvételű poszt szerzője a Szent Imrével is szerződésben álló Pedus takarítócég egyik alkalmazottja volt, aki az intenzív osztályon is takarított. A bejegyzést Bedros fenyegető parancsára rögtön törölték.

Ezt követően Bedros behívta az orvosi kart, és üvöltözés, csapkodás közepette számon kérte az intenzív osztály főorvosát, Fejér Csabát, majd visszavonta főorvosi kinevezését is. Tette mindezt annak ellenére, hogy Fejér évek óta vezette az osztályt, és gyakorlatilag semmi köze nem volt a takarítócég alkalmazottjához, csak annyiban volt vétkes, hogy pont az ő osztályán takarított a kritikát megfogalmazó dolgozó.

Bedros ezek után is napi szinten kötekedett és ordítozott Fejérrel,

gyakorlatilag ellehetetlenítette munkáját.

Bár Fejér szeretett a Szent Imrében dolgozni, a nyomás hatására végül felmondott. Ez volt az utolsó csepp a pohárban. Ekkor állt fel négy másik orvos és több nővér is, akik szolidaritásból szintén beadták felmondásukat, lényegében a Bedros által keltett közhangulat és annak folyományai miatt.

Másnap, mikor felmondási idejük alatt az orvosok bementek dolgozni, Bedros szó szerint azt mondta nekik, hogy takarodjanak. Minősíthetetlen stílusának köszönhetően az intenzív osztály és a neurológia is napokra ellehetetlenült.

bedros.jpgA tömeges felmondást követően ugyanis nem 15 orvos maradt státuszban, hanem csak 10 teljes állású aneszteziológus. A többi orvos csupán egy-egy nap jár be műteni szerződéses keretben, illetve félállásban. Ez azt jelenti, hogy

a Szent Imrében lévő 8-9 műtő jelenleg is félkapacitással működik.

Itt azonban meg kell jegyeznünk, hogy az Indexen is idézett Bálint András orvosigazgató-helyettes nem hazudott, csupán azt mondta, amit Bedros parancsára fejvesztés terhe mellett mondhatott. Nagyon jó kérdés, hogy miért nem nyilatkozott maga Bedros, ha már úgyis nemes egyszerűséggel „főigazgató főorvos, főtanácsos, egyetemi tanár, orvos igazgató a kórház vezetőként" aposztrofálja saját magát.

Előzmények

Múlt hét elején robbant a hír, hogy a Szent Imrében dolgozó altatóorvosok és nővérek tömegesen mondanak fel. A sajtóban több ok is szerepelt. A távozók közül Csurgai Annamária altatóorvos arról nyilatkozott, hogy nincs elég nővér, sem pedig orvos ahhoz, hogy a munkájukat rendesen el tudják végezni. Fizetésük pedig évek óta nem emelkedett. A probléma azonban mélyebben gyökerezik. Rengetegen panaszkodnak Bedros J. Róbert kórházigazgató jellemére, minősíthetetlen stílusára, ellentmondást nem tűrő, meghökkentő intézkedéseire, és az ebből fakadó kórházi állapotokra.

Bedros kórházigazgató munkássága

Belső forrásunk elmondása szerint a Szent Imrének - ahogy a többi kórháznak - ötven éve nincs pénze, csak adóssága. Amióta viszont Bedros a kórházigazgató, mindent elkövet annak érdekében, hogy nullszaldós legyen az intézmény. Ráadásul még büszke arra, hogy nem ráfizetéses a kórház (legalábbis papíron).

Ennek az ára az, hogy

  1. nincsenek felújítások és karbantartások, például némelyik lift évekig állt.
  2. Fizetésemelést sem kapnak évek óta a dolgozók, ezért informátorunk megérti azokat a fiatal orvosokat, akik kihasználják a lehetőségeiket, és külföldre mennek dolgozni.
  3. Forrásunk felhívta figyelmünket a Szent Imre honlapján megpályázható állások számára is. A nyitott pozíciók számából is kiderül, milyen nagy munkaerőhiánnyal küzd a kórház osztályvezetői szinten is.

Bedros egyébként egy a Fidesz által kedvelt orvos, aki idén márciusban a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét is megkapta, annak ellenére, hogy tudományos munkássága elenyésző. A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen szerezte a doktoriját, amiről orvosi körökben köztudott, hogy

nem sokat ér.

Ennek ellenére - emberünk szerint - mégis nagy mellénnyel ordítozik, fenyegetőzik, és rúg ki bárkit, aki szembe megy az ő személyével vagy akaratával. Forrásunk szerint Bedros alkalmatlanságát és élhetetlen természetét mi sem bizonyítja jobban, minthogy előző munkahelyén, a Jahn Ferenc kórházban pezsgőt bontottak a távozásakor.

Kíváncsian várjuk, hogy Bedros J. Róbert reagál-e erre az írásra, vagy csak simán bepereli a blogot.

(Képek: Orinetpress és Food&Wine)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr348152012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

legeslegujabbkor 2015.12.09. 21:29:50

Nem baj, majd felfelé bukik, lehet belőle még egészségügyi miniszter is.

Fábián András 2015.12.10. 09:16:41

Nem az első kórház, amit lerohaszt. Tehetséges tetű. A BM Korvin Ottó kórház is az ő áldásos működésével ment a lecsóba, de még előtte onnan is sikerült kiútálnia a jó orvosokat. Aztán mire bezárták a kórházat, már senki nrm sírt érte. Bedrosért sem. Csak ezt a jellem-dolgot nem értem, mivel ez egy kretén, jellemtelen gazember.

Tibor Csörget 2015.12.10. 11:32:31

Nem a Jáhn Ferenc Délpesti Kórházban volt előzőleg főigazgató,hanem a Pest megysi Flór Ferenc Kórházban, közismert nevén a Kerepestarcsai vagy Kistarcsai Kh.)

2015.12.10. 13:40:19

Sose kerüljön a műtőasztalra. Még a végén a pöcsét a szájára műtenék véletlen az orvosok és soha többé nem tudna üvöltözni, meg ocsmányul beszélni a dolgozókkal.

2015.12.10. 13:47:02

Takarító miatt felborult a kórházi idil.DDDD
Még mindig ezen röhögök!DDD
Ezek a takarítók nagyon veszélyesek tudnak ám lenni.:))))

schlumbergerna 2015.12.10. 14:13:38

Akkor hát ezt az egy faszt kellene kiműteni a körházból, és minden rendben lenne. Mit szólsz hozzá viktor?

asztalosani 2015.12.10. 14:20:27

@Diorella Queen:
akkor meg folyamatos magömlése lenne...

2015.12.10. 16:13:36

@asztalosani: Pedig most nem azért, amúgy nem rossz a pasi.
Lehet hogy meg kéne nézze egy piciáter,DDD

2015.12.10. 16:21:40

Valami baja van a dokikkal a dirinek.
Ki kellene deríteni, hogy miért nem kedveli a dokikat?
Simán csak diplomairigység vagy valami gyerekkori trauma.DDD:)))

Pannika Pityiné Tőzsér 2015.12.10. 19:36:10

@Diorella Queen: Igazad van A Szent Imre igazgatója fél.Valószinü a betegekről annyit se tud mint a takaritók. Azok talán 1-2 szót váltanak az emberekkel.

VidékiFelkapaszkodott 2015.12.10. 22:02:31

Nini, csak nem egy másik vidéki felkapaszkodott? Egyébként ő nem a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság elnöke? Van ott azért egy kis tokahús...

Egy kis csemege desszertnek:
www.diplomatamagazin.hu/ftp/6d31l7u_48-50.pdf

Ízelítőnek: "Munkatársunk interjút készített az egyik legstabilabb gazdálkodású és szakmailag az egyik legeredményesebben irányított intéz- mény – a Pest megyei Flór Ferenc Kórház – főigazgató főorvosával, dr. Bedros J. Róbert PhD-val."

schlumbergerna 2015.12.11. 00:05:26

Még mindig ez a f@sz a fasz ott? Viktor, mikor zavarod el?

anemeth1965 2015.12.12. 13:18:00

5 évig voltam a Pest megyei Flór Ferenc Kórház (PmFFK) osztályvezető főorvosa - Bedrotól ott is mindenki "rettegett" - mindig "behivatkozta" magának Pintért, miszerint ő áll mögötte, holott ebből semmi sem igaz. Egyetemista korában (állítólag örménynek vallja magát - Bedroszjan) sem az orvoslás érdekelte, hanem az "üzlet" - adott/vett külföldi "csempész-cuccokat". Az apja egy kis faluban volt TSZ elnök, Kádár Elvtárssal jó kapcsolatokat ápolt, állítólag. Bedroszjan a Tömő utcai SOTE kollégiumban lakott, akkor olyan kép függött a falán, amelyen az apja kezet fog Kádár elvtárssal - vele már akkor sem lehetett kukoricázni. Az egyetem elvégzése után nőgyógyász/sebész "akart" lenni, de inkább azt "tanácsolták" neki - legyen reumatológus. Lőn, lett reumatológus a BM kihelyezett reumatológiai osztályán, ahol néhány "tábornok" fájdalmain "könnyített". Szerette a nőket - állítólag a fiúkat is - a nagy pofa azonban igen kis arcot takar: egyszer egy bulin kikezdett az egyik barátom - volt bírkózó, most nagybőgős az egyik elit budapesti zenekarban, barátnőjével - kapott 2 hatalmasat, és sírva könyörgött, hogy ne vérjék agyon. Bedros komplett psychopata, mégcsak nem is nárcisztikus - egyből ért - a hatalomból, ahhoz dörgölőzik, egyébként mindenkit letapos. Valahogy, annak idején megkapta a BM Kórház igazgatói posztját - azzal kezdte, hogy 11 főorvost azonnal kirúgott. Aztán jött "kis Szilvási", akinek kellett a BM Kórház, így Bedros "betegállományban" készítette elő a "per részleteit" - az őt betegállományba vevő kardiológus, ill. az akkor még a kardiológus főorvos beosztottja, ma már szintén a Tétényi Kórházban dolgozik a kis kedvenc, részlegvezető főorvosként, átmentvén a PmFFK-ból. Végül kiegyeztek: Bedros megkapja a legelső, kiírt megyei szintű kórház igazgatói pozícióját. A PmFFK nagy jó "üzletnek" látszott, akkor az MSZP több Mrd befektetést tervezett oda - azonban a FIDESZ önkormányzat nyerése után - ugrott a pénz, maradt a lerobbant kórház, azonban az akkor még önkormányzati tulajdonban lévő intézményben közel 100 Mrd éves pénz "dübörgött", ráadásul ennek gazdája a FIDESZ "főispánja, Szűcs Lajos volt". Az apósát 2x sikerült kihoznom az uroszepszisből, végül megoperálták, jól van - talán. Nekem a megyei elnökkel az ukáz alapján nem lett volna szabad szóba állnom, tájékoztatást sem adnom, csak Bedrosnak - ezt az akkori "Mengeléje" - Szűcs mondta nekem, hogy baráti körben, egymást között így hívták - Bonta szervező főorvos, tanácsos közölte velem telefonon. Szűcs persze beszélt velem, baromságnak tartotta a Bedros-féle önkényuralmi rendszert. Szűccsel a kapcsolatom jó volt, engedte,, hogy a gyógyszergyárak által támogatásra adott pénzt az osztály felújítására fordíthassam. Azóta is azt az osztályt mutogatják, ha a TV kimenne "kórházlátogatásra". Szűccsel a viszonyom akkor "hidegült el", amikor emlegetni kezdtem neki, hogy a 100 Mrd nem minden része "költődik a kórházra, vagy, ha igen, akkor annak nagy hozama van. Ekkor Bedrost hirtelen áthelyezték az "Eszement Imre" Kórházba - az önkormányzat fizette fekete, WHO-001 rendszámú, kék megkülönböztetett jelzéssel ellátott Audiját (is) vihette magával. Ezek után jelentkeztek nálam, mind betegként, mind beteg hozzátartozóként a korábbi kórház-vezetés emberei: elmondásuk szerint még a kis asztalos mestertől is visszakértek 25%-ot, ill. az egész MOMOT nem volt más, mint "mosoda". Jelezvén a helyzetet Szűcsnek - azt a választ kaptam: a Bedros által ott töltött 4 évet visszamenőleg nem kell megnézni számszakilag, mert januártól a kórház már úgyis állami tulajdonba kerül". Ekkor esett le a tantusz - a PmFFK jelenlegi igazgatója is egyébként a baráti kör tagja, Szűcs kb. 15 éve ismert "barátja, a FIDESZ volt pénztárosa". Nem tudtam befogni a "pofámat", ezért az engem ért szakmai, személyes, IT/telefon lehallgatási tortúrákat nem részletezem, azért sem, mert ha nem kezelem a NVSZ akkori egyik dandártábornokát - azóta tűzoltó parancsnokká "avanzsált", ill. a FIDESZ 2 minisztériumában dolgozó egyik államtitkár helyettest, ill. az egyik államtitkár kabinetfőnökét - már nem élnék. Bedrost segítették egyrészt a c. egyetemi docensi, ill. c. egyetemi tanári címeihez is - a POTE kari tanácsában kirobbant, majd elkent botrány - docensi cím 3-5 Mio, tanári cím 5-10 Mio - mindent elárul. Nagyon veszélyes figura, a BM ismerettsége révén, bárkit le tud követtetni, halgattatni, talán ebből a blog bejegyzésemből sem úszom meg élve. Állítólag, amikor "szeme fényét" a MHEK/ÁEK-et "akarta" megszerezni, találkozott a "törpével is", aki akkor azt mondta neki: " magának még ehhez sokat kell bizonyítania" -itt abba hagyom - megbuktatni, lapátra tenni csak rendszerváltás árán lehet - Dixi.

lionking 2015.12.13. 16:28:24

@Diorella Queen: tudod a kígyó borzasztóan veszélyes állat mert harap
A takarítónő még veszélyesebb mert ő meg Maris :)))

lionking 2015.12.13. 16:29:13

amúgy ez a Bedros... volt egy párszor "szerencsém hozzá privát.. nem mint beteg
elég szörnyű emberforma
süti beállítások módosítása