B1 blogcsaládÉs azt tudtad, hogy veszel egy tévét Palácsik Timinek?

2015. október 26. - nickgrabowszki

De csak mert már nem kapott tavaly se.

Pedig Simon és Dederick, a strómanok már tavaly októberben átjátszották a TV2 tulajdonjogát maguktól maguknak, úgyhogy a férje, a Hollywoodból kikopott másodosztályú filmgyáros megígérhette a feleségének, hogy ezután nemcsak újgazdag lesz, valamint közepesen híres, hanem lesz neki egy saját tévéje is.

vajna1.jpgDe valahol légy került a levesbe, mert idén májusban már büntetésekkel kellett megfenyegetni a strómanokat, nehogy el merjék vinni külföldre Timike tévéjét. (Ti. a Fidesz törvénymódosítással akarta elérni, hogy a nem Magyarországon bejegyzett, jelentős piaci részesedést elérő műsorelőállítók se szedhessenek programdíjat a kábelszolgáltatóktól.)

Mert ne legyenek kétségeink:

a TV2 már két éve a Simicskáéké.

Mert nem az történt, hogy Andy, a másodvonalbeli filmcézár akart venni egy tévét, és a Lajos (illetve a Károly) beleköpött a levesébe. Nem. Szó sincs róla. Ez a tévé, a TV2 már két éve a Lajosé. Illetve a Károlyé. Illetve az övék volt eddig.

De mert a választás előtti hónapokban nem vállalták be hivatalosan (a cégbíróság előtt) a tulajdonlást, ezzel lehetőséget teremtettek arra, hogy saját strómanjaik kigolyózzák őket a cégből. Mellékszál, de az szintén igaz, hogy a céget a Fidesz törvényhozó hatalmával (lásd még reklámadó és programdíj-tilalom) zsarolták ki a németektől. De a zsét a Lajos tette le érte.

Andy meg jött, és elveszi tőle.

Mostanra ez már gyakorlatilag eldőlt: a Simicskáék se a Gazdasági Versenyhivatal engedélyét nem kérték ki az átvételhez, és a Pro7Sat1 se járult hozzá, hogy átírják a Megalopolisra a zálogjogot.

Illetve dehogy Andy jött.

Andy szintén csak egy stróman.

Pedig egy pillanatig akár arra is gondolhatnánk, hogy a jó kaszinós így hálálja meg Orbánnak, hogy 4 éve kormánybiztosként gyakorlatilag a kezébe adta (és ami még rosszabb, az ízlésére bízta) a magyar filmgyártást, valamint azt a kevés néminemű kaszinókoncessziót.

  1. Tavaly egyetlen kaszinón 3 milliárdos nyeresége volt
  2. Öt kaszinója van.
  3. Alsó becslés szerint összesen 7 milliárdos profitja lesz.
  4. Egy törvénymódosítással lehetővé tették, hogy a koncessziós díj levonható legyen a játékadóból, ami további 3 milliárdot jelent.

Az visszafogott kifejezés, hogy

a Fidesz, illetve az Orbán-kormány tömi a pénzt a filmiparról kaszinóbizniszre váltó mágnás zsebébe.

És mindezért csak annyit várnak el tőle, hogy ügyesen ossza el azt az évi ötmilliárdocskát, amit a filmalap költségvetése jelent.

vajna2.jpgValamint, hogy vegye a nevére a TV2-t.

Pénzt beletolnia nem kell, az nem az ő dolga. Arra ott van az Eximbank, a Külügyminisztérium saját bankja. Hogy is várhatná el bárki is Vajnától, hogy az ingyen átengedett több tízmilliárdos szerencsejáték-bevételekből vegyen magának egy tévét. Vagy vegyen a Fidesznek egy tévét.

Azt a 20 milliárdocskát, amit a német P7S1-nek ki kell csengetni, azt majd meghitelezi a magyar állam. Tehát majd mi, mindannyian odaadjuk, hogy legyen a Fidesznek mit fölhasználni a választási kampányban.

Addig maradjon csak valahogyan egyben, de az nem baj, ha nem nagyon marad. Addig le lehet nyúlni a minden bizonnyal beömlő állami hirdetések árát.

És lehet műsora Palácsik Tímeának is.

Mi fizetjük a tévé vételárát az állami bank által folyósított kedvezményes hitellel (amelynek még a léte is titok), mi fizetjük a fenntartási költségeket a tévé-előfizetésen keresztül, és végül mi fizetjük a belőle kinyerhető profitot is az állami hirdetésekkel.

Ilyen strómannak azért megéri lenni. Zéró költség, hatalmas profit, és a végén mesés vagyon. Ha újjászülethetnénk, akkor fideszes újgazdagok szeretnénk lenni. Az se lenne baj, ha előtte megbuknánk Hollywoodban.

(Kép: napi.hu, nol.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr508024058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bélaléba 2015.10.27. 10:49:51

Nem ártana szerkeszteni ezt az írást, hemzseg a hibáktól, pl. "Ha újjászülethetnénk, akkor fideszes újgazdagok szeretnék lenni."

Én nem szeretnék az lenni egyébként :)

monddazigazatmar 2015.10.27. 11:13:42

"Ha újjászülethetnénk, akkor fideszes újgazdagok szeretnék lenni."

Ez a ti igazi bajotok, nem más. Nyivákoltok, kitaláltok, csúsztattok, hazudoztok, aggódtok, felháborodtok, hazaárultok, csak azért hogy hátha ti kerültök oda.

Babette anyó húsdarálója 2015.10.27. 12:36:46

@monddazigazatmar:

Speciel ebben a szituban is az nyert bizonyítékot, hogy a törpe csúti mocsok gané 2 éve hazudik neked is meg az országnak is arról, hogy semmi közük nincs a TV2-höz.
Ha nem borul a geci a gané csúti szájába, akkor most sem derült volna ki, mert ezt is elsumákolják mint a két éve előadott trükköket.
Ismét lebuktatok egy ordas fideSS hazugsággal.

Netuddki. 2015.10.27. 12:45:46

Ezek mind arra vannak, hogy a közpénzt átjátsszák fideszes és fideszhez köthető maffiózóknak. A felháborító mindebben az, hogy röpködnek a milliárdok, miközben nem jut pénz az oktatásra. Arról nem is beszélve, hogy huszadrangú senkik, mint a timike élnek belőle átlagon felüli életszínvonalon.
Szóval fidesztrollok, lehet jönni köpködni!

Exploiter 2015.10.27. 13:32:48

Mondjuk ilyesmiért kulturáltabb helyeken lámpavas jár, itt meg az n+1. hír.

Meh.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.10.27. 14:17:36

@bértrollbosszantó_kovi1970: Azé' timike nálam is élhetne egy darabig.:P

Amúgymeg:
Deaszocikisloptak,eeemúútnyóócéév,gyurcsánybajnai...!

monddazigazatmar 2015.10.27. 15:07:27

@Babette anyó húsdarálója: Igen. Minden egyes nyilátkozatában külön kitért arra, hogy neki semmi köze a tv2-höz. Tényleg folyamatosan erről szólt az elmúlt két év :D:D

Az pedig külön vicces, hogy a baloldali sudár jegenyetermetű bloggerek mennyit törpéznek egy 173 centis embert :D:D:

csak egy néző 2015.10.27. 16:39:32

@monddazigazatmar:
A csuti törpe, a felcsuti suttyó, orvbán, zsebdiktátor, dagadt focista ugyanolyan "vicces" mint a gyúrcsótány, táncoló idióta, meseházi, libajnai,
Úgy, hogy ez gyenge poén volt haver.

Netuddki. 2015.10.27. 16:49:22

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Lennél a damurolcsi makktesója? Nemáááá!

Mellesleg közelről qrva ronda az a qrva. Hozzáöregedett a nemzet mozigépészéhez...

Netuddki. 2015.10.27. 16:51:11

@monddazigazatmar: Félreértetted, nem a törpén volt a hangsúly...
süti beállítások módosítása