B1 blogcsalád



Hová lesz ez a világ, ha már a nép is csicskáztatni akarja a független magyar kormányt?

2015. október 21. - nickgrabowszki

Az jól látszik, hogy igen nagy szükség van itt Rogán propagandaminisztériumára, közelebb kell vinni a népet a kormányhoz, vagy a kormányt a néphez, mert ez a kettő némely esetben igen messze van egymástól.

Mert nép nem akarja elfogadni jótevőinek álláspontját arról, hogy vasárnap márpedig ne lehessen bevásárolni.

Az nemigen állítható, hogy egy erről szóló népszavazásba belebukna Orbán és kormánya, de hogy szimbolikus nagy pofon érné őket, az szinte bizonyos.

semjened_1.jpgHogy a Fidesz és a KDNP miért vette el a néptől a vasárnapi shoppingolás lehetőségét, arról máig csak találgatások keringenek.

  1. Kellett valami a KDNP-nek, amivel igazolja a létjogosultságát.
  2. És ha már valami, akkor legyen az Úr napjának megszentelése.
  3. Ehhez hozzájöttek még a családügyi megfontolások: ne dolgozzon anyuci, lehessen együtt a család.

De a kicsi, fundamentalista pszeudopárt ezt nem tudta volna átvinni, ha a Fidesz többsége nem támogatja.

A KDNP nem tud létezni a NER nélkül, zsarolási potenciálja pontosan nulla. Tehát a Fidesz megfontolásai érdekesebbek. Ezek valami olyanról szólnak, hogy

  1. a külföldi nagyáruházak helyett a magyar tulajdonú boltokban költse el a pénzt a jónép, mert csak.

De a családok nem akarnak együtt lenni vasárnap, vagy ha igen, akkor valamelyik plázában vagy Tescóban. A kiskerforgalom visszaesett, és más napokra tolódott; elbocsátások voltak; akit nem rúgtak ki, az elesett a vasárnapi emelt pénztől. A nép továbbra is nagy boltokban vásáról, csak pénteken és szombaton, amikor viszont zsúfoltság van. 

A jónép utálja a dolgot. Simán megszavaznák a liberalizációt.

Az nem érv, hogy Kádár alatt is zárva voltak a boltok vasárnap, és mégis túléltük. Mert 1111 évig nem volt Orbán Viktor nevű miniszterelnöke Magyarországnak, és lám, kibírta. Sőt, néha igen szépen prosperált. Minél inkább közelgett el Semjén Zsolt kormányfő-helyettessége annál rosszabb lett ennek a szegény országnak. Semjén már csak az Isten büntetése rajtunk, de valószínűleg Ő se tudja miért.

Egy ellenzéki pártnak az hát a dolga, hogy ellenezzen, és élére álljon az ügynek, és bármilyen különös, ebben az esetben tényleg ez történt.

Meg kell tehát akadályozni.

  1. Ha a szocik elsőként nyújtják be népszavazási kezdeményezésüket, akkor a Nemzeti Választási Bizottság tárgyalja másét, azét, aki először lépett be az épületbe.
  2. Ha a szocik a Kúria elé viszik az ügyet, az mindenekfelett nagyon helyesnek fogja találni az NVB eljárását, ha nem találná, akkor nem is volna ez hívható a Nmezeti Együttműködés Rendszerének. 
  3. Ha ezek a gonosz szocik már az épületbe is elsőként lépnek be (benyújtandó a javaslatukat), akkor az NVB-nek azét a nőét kell tárgyalnia, aki már emailen elküldte a sajátját.

Nagyon-nagyon szerencsés módon éppen akkor, egy perccel se korábban és nem is később, amikor a Kúria meghozta a döntését, és szabad lett a pálya. De a döntés még nem volt nyilvános, nem jelent meg a honlapon sem, egy 65 éves tordasi baromfitenényésztő mégis tudott róla. 

vasarnapikerdes.png(Kép: portfolio)

Feltétel volna pedig, hogy a kezdeményező tudjon a kérdése mellé aláírásokat gyűjteni, az NVB döntése még nem a népszavazás kiírását, csak az aláírásgyűjtést tenné lehetővé négy hónapra. A szocik tudnának aláírást gyűjteni, az eddig ismeretlen nő, Simonné Gercsényi Gabriella nem is akarna.

Természetes hát, hogy az NVB az utóbbi kérdését fogja tárgyalni és átengedni, lehetetlenné téve ezzel a másikat (egy ügyben egyszerre csak egy kérdést lehet föltenni). Így jártak korábban a szakszervezetek, majd a Gyurcsány-párt, végül az MSZP.

De nem ügyelnek már a látszatra se. Amíg a szocik azt kérdeznék, hogy

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés semmisítse meg a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt?

Simonné arra kíváncsi, hogy

Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap zárva tarthassanak?

Fel nem tűnt neki: nem az probléma, hogy zárva tarthatnak-e. Ez nem lehetőség, erre jelenleg egyenesen kötelezik őket. A probléma a nyitvatartás, aminek pillanatnyilag a lehetőségét is megvonják a boltoktól vasánapoként.

A népszavazás dolga elvileg az volna, hogy az Országgyűlést kötelezze olyan törvény meghozatalára, amelyet az vonakodik megtenni. Nyilvánvalóan Simonné kérdése nem ezt célozza: az Országgyűlés Fidesz-KDNP-s többsége nagyon is egyetért ezzel a lehetőséggel.

Sőt, ezzel egyetértünk magunk is: tartson zárva, aki akar. De nyitva is, aki akar. Csakhát az utóbbi jelenleg nem opció.

A népszavazás nem csodafegyver, alkalmazhatósága legalábbis korlátos. Máskülönben volna itt ingyen sör, örök élet és halálbüntetés (utóbbi különösen a kellemetlen szomszédok és rokonok számára fenntartva). De vannak olyan dolgok, amelyekre hasznos:

remek módja ez a tiltakozásnak a kormány népboldogítása ellen.

Már ha hagyják. De nem hagyják, mert a nemzeti együttműködés éppen nem azt jelenti, hogy bárki külön működjön a kormánytól.

Ha ma Magyarországon lehet közpénzből fönntartott magáncég Alapjogokért Központ néven, meg közpénzből finanszírozott Civil Összefogás, akkor bármi lehet. Csak referendum, amin a kormány elbukna, az nem lehet.

És most csodálkozzunk együtt azon, hogy a Nuland-nonpaperben nagy hangsúlyt kapott, hogy a

Hajtsák végre az EBESZ / Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalának összes választási ajánlását, többek között: módosítsák a választási törvényt úgy, hogy a választási bizottságokat széleskörű politikai konszenzus övezze!

Hát hová lesz ez a világ, ha már nemcsak az Egyesült Államok, de a nép is csicskáztani akarná a független magyar kormányt, és különösen Semjén Zsolt?

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr178009247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Köldök_szösz 2015.10.21. 18:59:38

Jó lenne ha tényleg eltörölnénk ezt a szart. Még mindig kurva idegesítő.

Furusina 2015.10.21. 19:31:38

Amíg a kedélyek nem nyugszanak le, és több, mint 50% nem fogadja el a zárvatartást, addig nem is lesz népszavazás, mert hogy független, demokratikus intézményrendszer működik, ihol mifelénk. Példátlan, hogy kormányerő obstruájon. Cinikus, lumpen banda. Nekünk sem, csak pofázni kéne, hanem civl szervezeti hálókba tömörülni, hatékonyabban tudnánk fölszabadítani az országot, mint a pártok.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.10.21. 19:44:52

A vasárnapi zárvatartás túl sok kötöttséggel jár a dolgozó ember számára. Pénteken és szombaton tumultust okoz. Szerintem a kormány ne akarjon ebbe is belepofázni. Nekem még szimpi is lenne, ha végre egyszer beismernék hogy tévedtek.

Netuddki. 2015.10.21. 19:54:43

Mivel a simonné, vagy ki a szar, kérdése nem a vasárnapi kötelező zárvatartásra vonatkozik, simán lehet vizsgálni azokat a beadványokat amik viszont azzal. Ha ezt nem látja be az NVB akkor nem pártatlan, a fidesz csicskása, ergo a következő választást se tudja levezényelni, fel kell oszlatni a picsába!
Jó lenne már kedves zellenzék, ha megtalálnátok a tökötöket!

Netuddki. 2015.10.21. 19:58:02

Mellesleg egy népszavazási kérdésben ha már beadták a témába vágó kérdéseket, akkor mi a faszért nem a beadás sorrendjében vizsgálják? A fidesz annya picsáját, ha ezt a törvényt megszavazták, hogy minden kihirdetéskor lehet egy feltűnési viszketegségben szenvedő picsa, akit még biztosan nem véletlenül az ott dekkoló elé is engednek? Baszódjanak meg ezek a közpénzen élősködő megélhetési politikusbűnöző tetvek!

Satya726 2015.10.21. 19:59:26

Jaj istenem! Ezek balfasz szoci fiúk tényleg megértek a ....
Há mér nem segítenek ennek a szegény Scsipovicsnének összegyűjteni az aláírásokat? Mekkora pillázás lenne szegény fityeszeseknél, ha benyújtanák az aláírási íveket!

vasárnapi_papi 2015.10.21. 20:03:53

Engem az zavar a kevésbé, hogy vasárnap nem lehet vásárolni.
Amikor vicces kedvemben vagyok, akkor a vallási egyenjogúság alapján azt követelem, hogy legyenek zárva az üzletek pénteken és szombaton is, hogy a muzulmán és a zsidó családok is nyugodtan ünnepelhessenek.

ENGEM AZ HÁBORÍT FEL, HOGY NEM LEHET NÉPSZAVAZÁST KEZDEMÉNYEZNI.

Én nem ilyen demokráciát akartam!!!

Az zavar, hogy a k.... nagy illiberális kétharmad lehetetlenné tette azt, hogy az istenadta nép felemelje a hangját. A hatalom zsebében van minden hatalmi ág és szervezet, és így a térdüket csapkodva röhöghetnek rajtunk, ahogy görcsösen próbálunk benyújtani egy-egy népszavazási kezdeményezést.
És ha sikerülne, akkor sem kellene aggódniuk, hiszen a törvényeket olyan jól átszabták, hogy gyakorlatilag lehetetlen érvényes népszavazást tartani. Rengeteg aláírást kell összegyűjteni nagyon rövid idő alatt és olyan részvételi arányra kell mozgósítani a lakosságot (miközben a média is a zsebükben van), amire még nemigen volt példa.
Hát engem ez zavar, de rohadtul ...

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.10.21. 21:04:05

Most olvastam, hogy 2017-től kötelező lesz állami óvodába járatni a gyerekeket. Ez a mocskos fideSS maffia gyakorlatilag lerombolja a demokrácia maradékát is. Mindenbe belepofáznak, mindent megszállnak...
Az EU meg némán tűri.

Merlot 2015.10.21. 22:05:51

@Hóhér az utolsó barátod: " Az EU meg némán tűri."

Sőt milliárdokkal támogatja!
No, nem a kormányt, hanem az EU tag országot, amiből ezek a maffiózó genyaláda tolvajok lenyúlják a pénz egy részét (a barátaiknak osztogatják, akik a megállapodott tételeket visszautalják a titkos svájci számláikra.
Vajon Orbán miafaszomból fizetné a kölyke milliós tandíját és a lakás bérlését?

Gábor Juhász 2015.10.21. 22:26:34

Ez a megfizetett Simonné remélem holnapra megdöglik...nyomorék ven geci

vidagr 2015.10.22. 02:13:22

Következő javaslat - az mszp-sek szépen álljanak sorba 50-en aznap, és mindenki tolja fél óráig az ügyfélszolgálati ablaknál gondosan megbeszélve a részleteket... és ha ott azt mondják, hogy még nincs itt az idő, hát nem baj, de a sor az sor és ha eljő a másodperc, akkor ott lesz a 17es vagy a 38as :P

ppppalika 2015.10.22. 06:15:17

@vidagr: Mennyire életszerű, hogy ha az mszp kukkolja, hogy mikor hirdetik ki a weblapon a határozatot - hiszen túl korán sem szabad beadni - akkor egy magánszemély simán meg tudja előzni őket? Ez nullánál nagyobb valószínűséggel csak úgy történhet, ha előre tudja, hogy ekkor és ekkor ott meg kell jelennie.

2015.10.22. 07:03:23

Kádár-korszak v2.0
Csak a mostaniak többet lopnak.

BiG74 Bodri 2015.10.22. 07:09:01

A legszebb az, hogy amikor a fityisz által annyira utált szocialista-liberális éra volt, akkor állandóan ott posztolt egy fityiszes a hivatalnál, hogy a folyamatosan érkező beadványokat továbbítsa. Orrba-szájba állandóan népszavazást kezdeményeztek, mióta hatalmon vannak azóta pedig folyamatosan akadályozzák a népszavazási kezdeményezéseket, lehetőségeket, szarházi banda. Ezeknek azért kell a balkáni nép, mert az önként, minden önálló erőbefektetéssel szembeni tényleges polgári demokráciával szemben inkább vállalja a feudális rendszerű, hűbéri rendszert.

A vasárnapi nyitva tartásról meg: speciel folyamatos váltóműszakban dolgozom, általában azt sem tudom, mikor van hétvége. Viszont most már sikerül jó párszor keresztbe tenniük a terveimnek. Remélem legalább a kereskedelmi dolgozók jól jártak. (Pláne azok akik ha dolgozni akartak, akkor kaptak egy nevetséges tulajdoni hányadot érdekes szerződési szabályok mellett a cégből, így már vasárnap is dolgozhatnak.)
Semlyénnek meg LFS.

nu pagagyí 2015.10.22. 07:18:47

Semmiféle ideológia nincs a a vasárnapi boltbezárás mögött. Ez a kormány abszolút materialista. Csak azzal foglalkozik, hogy a hatalmi kört és hűbéreseit döntő anyagi pozícióba segítse az országban. A falvakban földesúri rendszert épít ki, a gazdaság más ágazataiban monopóliumokat és koncessziós hálózatokat hoz létre, amivel hosszú időre megakadályozhatja a társadalmi mobilitást és bebetonozhatja a haverokat a gazdaság vezető szerepébe és a hatalomba.

A módszer az, hogy előbb tönkreteszik a kiszemelt ágazatot, majd közvetlenül, vagy egy átmeneti államosítás után újraosztják a kiszemelt hűbéresek részére. Így jártak el a bankok, a közművek, a nyelviskolák, a pályázatírók, a hulladék-kezelés, szerencsejáték, a reklámpiac, az oktatási piac, a dohánykereskedelem, a kultúra és média területén. Egyelőre a károkozásnál tartanak az egészségügyben, a kiskereskedelemben, az építőiparban. Majd kiforrja magát. A kötelező vasárnapi zárvatartás is a károkozás kategóriája a plázastoppal egyetemben.

Az új struktúra nagyszerű lesz a nyerteseknek, akik a verseny kiküszöbölésével biztos jövőt teremthetnek családjuknak. Az ország viszont pórul jár, tovább folytatódik a leszakadás a fejlett és fejlődő világtól és borítékolható a nép utálata a rendszerrel szemben, amit csak egyre fokozódó erőszakkal lehet majd kordában tartani.

csak egy néző 2015.10.22. 07:52:32

Ebben az egész röhejes ügyben, ki jött előbb, ki volt röviggatyóban, ki bújt be az ajtó alatt, ki volt gyorsabb 100-on, ki volt gyorsabb lépcsőn, mint a másik liften, kinek gyorsabb az okos telója, kinek van több foga, itt már nem csak a lóláb lóg ki, hanem a paripa

www.kesdobalo.eoldal.hu/img/original/168/lofasz.jpg
Vajon hova fokozható még ez a baszakodás?

Etniez 2015.10.22. 07:59:39

Ez a Fidesznek egy hatalmas bűne, akárcsak az mnypk-kinyírása. Bár utóbbi sajnos helyrehozhatatlan.

Netuddki. 2015.10.22. 08:04:43

Qrvaországban a portást fogják kirúgni mert előreengedte a HÜPI-t, a helyett aki erre a parancsot adta...

Netuddki. 2015.10.22. 08:06:41

De a legnagyobb probléma, hogy ez a húzás az orbán rezsim részéről übereli még a netadót is, és sehol semmi válaszreakció.

Rémbódess 2015.10.22. 08:30:58

@ppppalika: Ez már majdnem olyan, mint a HFT. Simonné szervere közvetlenül az NVB épületében van, ezért az ő kérelme 23 nanoszekundummal korábban ért oda, mint az MSZP-é... :-DDDDD
süti beállítások módosítása