B1 blogcsalád



Még ki se hűlt, máris gyalázza Göncz Árpádot a békemenetes

2015. október 07. - nickgrabowszki

Sokat nem kellett várni, eddig tartott a kegyelet, vagy a gyávaság, meg is jelent az első hörgés a jobboldalon (ami inkább már szélsőjobb, de megkülönböztethetetlen) Göncz Árpádról, alig egy nappal a halála után.ga.jpg

Egy Bencsik nevű címeres ökör követte el, igen, az a Bencsik, a Népszabadság pártéletes, a békemenetes, minden hatalom örökös seggnyalója. Szerinte Göncz

  1. áruló volt
  2. hozzájárult Antall József halálához
  3. hátba támadta régi barátját, a miniszterelnököt
  4. feladta semlegességét, résztvett egy államellenes puccsban
  5. amnesztiát adott a köztörvényes bűnözőknek
  6. aláásta a polgári demokratikus intézményrendszert
  7. nem írta alá a médiaelnökök kinevezését
  8. aláírta viszont a Bokros-csomagot
  9. az első pillanattól az utolsóig az SZDSZ bábja, engedelmes katonája volt
  10. hiszékeny volt, elkényeztetett, majd rémül és ijedt
  11. alaptalanul féltette a sajtó- és politikai szabadságot
  12. fasisztázott
  13. nem szolgálta a szent célt.

Éppen csak le nem patkányozza. A még ki sem hűlt Göncz megkap itt mindent, ami a magyar jobboldal paranoiájából telik, amelyik

’90 körül kommunistából frissen vált mélymagyarrá, és azt hitte, ha megbukott a szocialista rendszer, abból szükségszerűen a Horthy-rezsim restaurációjának kell következnie.

Pedig nem. És ezt Göncz is így gondolta.

Bencsik, aki ma, 25 évvel a rendszerváltozás után nem írna a Népszabadságba, gond nélkül megtette, amikor az még az állampárti puha diktatúra volt. Ez a magyar jobboldal genezise: azt hitték, megint lesz egy állampárt, az akkori MDF, és beálltak mögé szolgálni, hátha jut a koncból. Ha ez a teljes jobboldalra nem is igaz (mert például a Fidesz később váltott), de a jobboldali sajtó kezdeteire biztosan. Bencsiktől Chrudinákon, Kondoron, Murányin és Pálfy G-n Kristóf Attiláig vagy Pilhál Györgyig (Bayer csak később kezdet érezni a pénz illatát).

Bencsik fölszólít ugyan, hogy ellenőrizzük a tényeket, mert ő egy halottról nem is merne mást mondani, csakis az igazat. De milyen tényeket? Nincsenek tények. Vádak vannak, értékelések, minősítések. Vér- és borgőzös szösszenetében hemzsegnek az alá nem támasztott, paranoid kitételek, mint a titkosszolgálati eszközökkel, a kártékony, a csőbe húzott, meg államellenes puccs. Nála az MDF a szabadon választott, az SZDSZ a köpönyegforgató, alattomos áruló. Ez tény? Nem tény.

tb.jpgA taxisblokád már csak azért se lehetett államellenes puccs, mert nem az állam, sőt, még csak nem a jobboldali kormány ellen irányult, mindössze a benzinár drasztikus (és előzőleg letagadott) emeléséről szólt.

Ki látott már olyan puccsot, amelyik vér nélküli, nincs stratégiai célja, nem törekszik a hatalom átvételére és egyszerű ígéretekkel leszerelhető?

Szívesen látnánk egy forrást arról, hogy Göncz a barikádokon beszélgetett. Csak egy olyat találtunk, ahol Kövér azt sérelmezi:

pszichikai bűnsegéddé vált, amikor végig-autózott a barikádok mentén, akik bűncselekményt követtek el.

Autózni tán talán csak szabad, nem? Sőt, lehet, hogy ki is szállt, és elbeszélgetett. Esetleg meggyőződött arról, hogy a taxisok nem erőszakos bűnözők, akik a kormány megdöntésére törnek.

A taxisblokád idején Göncz messze-messze legjelentősebb tette volt, hogy főparancsnokként nem engedélyezte a hadsereg a kormány által fölvetett bevetését.

Te jó isten, mit kapott volna akkor Gyurcsány, ha csak fölmerül benne az ötlet 2006-ban? Pedig a blokádokat fölháborodott kisemberek hozták létre, míg a tévészékházat kétségtelenül erőszakos, szélsőjobboldali bűnözők gyújtották föl.

A békemenetes fél- és főhülye már nemcsak a saját múltját hazudja el, hanem másokét is. (Istenem, mit csináljunk, hát ebből ebből él.) Az egyik fő vádja Gönczcel szemben, hogy aláírta az amnesztiarendelet. Ami persze nem rendelet volt, hanem törvény. Amit minden parlamenti párt megszavazott. Az akkori (jobboldali) kormánypártok is. Az Országgyűlés gyakorolt közkegyelmet, nem az államfő. Ő csak aláírta. És ugyan milyen alapon tagadhatta volna meg?

Továbbá. A médiaelnökök kinevezését a vonatkozó AB-határozat szerint akkor tagadhatta meg, „ha alapos okkal arra következtet, hogy a javaslat teljesítése az államszervezet demokratikus működését súlyosan zavarná”. És Göncz erre következtetett: veszélyezteti a demokráciát, ha az akkor monopolhelyzetben lévő közmédiát megszállja a jobboldal. (Bencsik valahogy nem említi meg a Kónya-dolgozatot.) Joga volt erre következetni.

És ami még rosszabb, igaza is volt. És ezt soha nem bocsátják meg neki.

Mivel végig liberális volt, és magyar ember szabadelvű nem lehet, akkor nyilván pártkatona volt, az SZDSZ bábja – ezt a logikát mégcsak támadni se érdemes. És mellesleg nem is igaz: Göncz több kérdésben, pl. az összeférhetetlenségi vagy a privatizációs ügyekben is szembe ment korábbi pártja álláspontjával.

A Horn-ciklus alatt hallgatott. Háttérbe vonult, mondhatni. De ha ezt a szocialisták iránti szimpátiájával magyarázzuk, akkor mit mondunk arra, hogy ugyancsak hallgatott elnöksége utolsó 2 évében, amikor már Orbán volt kormányon?

bencsik.jpg
Bencsik csak inszinuál, megemlíti, de nem írja le a Göncz börtönbeli éveit érintő szóbeszédet, de akkor ahhoz mit szól, hogy mostani vezérének mégcsak börtönbe se kellett kerülnie ahhoz, hogy hasonló szóbeszéd illesse?

Semmit, persze. A polgári demokráciát is csak Göncztől féltette, amikor Orbán fölszámolta, szava se volt, vagy ha igen, elnyomta a tapsolása.

A jobboldalnak leginkább Göncz népszerűsége fájt – és fáj mindmáig.

Valahogyan megtévesztés, manipuláció, tévképzet volt, hogy 1990-től a pályafutása végéig, sőt azon túl is 80-90 százalékos eredménnyel vezette a népszerűségi listákat. Nyilván, hiszen nem a Századvég, de még csak nem is a Nézőpont mérte.

"92 október 23-án a Parlament elé érkező hatalmas tömeg harsány füttye és fújolása. Nem értette a helyzetet, rémülten pislogott körbe, ijedtében el sem mondta a beszédét. A balliberális média persze azonnal előhúzta a szélsőjobboldali, náci, fasiszta rémmesét, hogy elfedje a még rémesebb igazságot:

Göncz Árpádot a jobboldal megveti.

Hát, igen, ők árulónak tartották, és megvetették.

Mindenki másnak Árpi bácsi volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr397947676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mortullus 2015.10.07. 22:02:25

Isten nyugosztalja Magyarország első de reméljük egyben utolsó cionista köztársasági elnökét.
Sok sikert odaát Árpi bá!

Mardu89 2015.10.07. 22:25:24

Ez a "még ki se hűlt" eléggé ízléstelen. Valami más kifejezést kellett volna használni.

mortullus 2015.10.07. 23:54:21

@Attila Preimusz: Jól van, vedd be a gyógyszereidet és igyál rá három felest.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.10.08. 06:37:32

Gyomorforgató a patkányozás, de az istenítés is az.

tjunior 2015.10.08. 07:09:19

Az a baj, hogy bármit is írok, egy mondatban kell említenem Göncz Árpádot ezzel a trógerrel....Bencsik tipikusan az az embertípus egyik példánya, aki miatt Magyarország mindig ott tartott ahol, akik miatt lemaradtunk, tették tönkre többször is az országot. Ha hamarabb születik lelkes kisnyilas lett volna belőle, utána meg veseleverő ÁVÓs. Göncz Árpádnak is voltak hibái, nyilván, de emberileg messze fölötte állt ez ilyen Bencsik-féle nem is tudom miknek.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.10.08. 07:38:47

öncz Árpi bácsinak egyetlen dolgot lehet felróni, hogy amnesztiát adott a korrupt, tolvaj Farkas Flóriánnak 1998-ban. Azóta ez a gané százszorosan bebizonyította, hogy méltatlan volt az amnesztiára.
Minden másban kiváló és szeretett köztársasági elnök volt. béke vele.

Kicsilulu 2015.10.08. 08:24:55

Árpi bácsinak sajnos azt is fel lehet róni, hogy erősen hozzájárult az ország megosztottságához. Az tény, hogy a balliberális oldal tette megosztóvá, de ő sajnos ezt nem kérte ki magának és nem próbált ezen felül emelkedve egy VALÓBAN pártfüggetlen köztársasági elnökké válni.

Yoss 2015.10.08. 09:09:26

Az ország végletes megosztása konkrétan a fidesz, de méginkább orbán bűne. Az orbáni retorika folyamatosan ellenségképeket kreál, amiket majd neki kell megvédeni. Az emberek zsigeri félelmeire apellál. Ezt az értelmesek látják és nem dőlnek be, míg az ostobák igen és itt alakulnak ki az ellentétek.. Remélem egyszer még lógni fog ezért..

Darusdénes 2015.10.08. 09:25:14

Isten nyugtassa Árpi bácsi!
Igaz ember voltál!

terlasz 2015.10.08. 09:25:30

@Kicsilulu: Az ellenkezője az igaz! Hol éltél te abban az időben?

Darusdénes 2015.10.08. 09:28:27

Azért ezt az idióta bencsik elvtársat már valaki pofán verhetné egy nagyméretű lapáttal!

Kicsilulu 2015.10.08. 09:57:22

@terlasz: Én itt a hazámban, Magyarországon, ahol most is.
Hát te? Az Antall-kormány idején az SZDSZ gyakorlatilag bármit megtett volna a hatalomra jutásért éppúgy, ahogy a mai balliberális ellenzék. Ha még mindig abban a hitben ringatod magad, hogy a taxisblokád az egy politikamentes, önszerveződő mutatvány volt, akkor hatalmasat tévedsz, legalábbis egy olyan rózsaszín álomvilágban élsz, ami igen messze esik a valóságtól.

Kicsilulu 2015.10.08. 10:01:20

@Yoss: Az ország végletes megosztása rögtön a rendszerváltás után kezdődött és NEM a Fidesz, HANEM az SZDSZ és a POSZTKOMMUNISTÁK, vagyis az MSZ(M)P műve azért, mert egy hatalommániákus emberekből álló párt mindkettő.

asebes 2015.10.08. 10:12:16

Tévedések vannak itten.
Az ország megosztása a rendszerváltás ELŐTT kezdődött, konkrétan a négyigenes népszavazásnál, ahol az MDF lepaktált a kommunistákkal, és Pozsgaiból csinált volna köztársasági elnököt.
Később a törésvonalak megváltoztak. Megjegyzem, akkorra datálódik az újraéledő antiszemitizmus, az SZDSZ plakátjain jelent meg először hatágú csillag meg horogkereszt.

Ami Bencsiket illeti: a pártrovat vezetője volt, párttag, egyesek szerint alapszervezeti titkár is volt. Amúgy a mindenkori orbán kormányokban (és nem Horn Gyuláéban) volt a legtöbb volt kommunista.

asebes 2015.10.08. 10:14:10

Derék "fajtánkra" jellemző, hogy akadtak olyanok, akik "jókor születtek" ahhoz, hogy életük során lehessenek nyilasok, kommunisták, majd megint "jobboldaliak". Ez már nem köpönyegváltás, ez búgócsiga.

Mate Toth 2015.10.08. 10:21:55

@mortullus: Te szerencsétlen! Egy nagybetűs EMBER-hagyott itt bennünket! Aki Magyarországért élt és dolgozott!Az ilyen (bencsik) -féle gerinctelenek szövege,nekem olyan ,mint a légy zümmögése!

Darusdénes 2015.10.08. 12:07:41

A szarházi bencsik minden rendszert kihasznált,ha kellett a komcsik szekerét tolta,és most éppen "ébredő magyar"..

Szerintem meg egy gerinctelen féreg!

Géza Fispán 2015.10.08. 17:42:50

@mortullus: Te minden megmozdulásodban ilyen beszari patkány vagy? Netán maga a csontig benyaló, seggeket váltó Bencsik András ? A "magafajta gyáva férgekre célzott a JOBBIK EU küldötte?

mortullus 2015.10.09. 08:09:01

Na, kihűlt-e már az Árpibá?

Mad Mind 2015.10.09. 11:23:51

@Kicsilulu:
Mivan? A megosztottság az első fidesz kormány alatt kezdődött meg, a "Hajrá Magyarországgal" és csúcsosodott ki a vesztésük utáni " A haza nem lehet ellenzékben..." szövegben.
Egyébként egy Köztársasági elnökünk sem volt pártfüggetlen, Göncz Árpád sem volt az, de legalább nem aláírógép volt mint az utóbbi pár. Sólyom is csak a vége felé növesztett gerincet.

Kijelentőmód 2015.10.09. 13:50:20

Az egy életen át tartó talpnyalás következményeként elsorvadt a gerince.

Istvan Janos Lovasz 2015.10.09. 20:17:18

Patkány ! Ezt a becenevet rabtársaitól kapta a váci börtönben. Akit ő köpött be, az nemsokára meglátta a Bakó mosolyát. Velem is nagyon kibabrált, mert 1997. ápr. 10.-én a Pofájába vágtam : Patkány...! Hajléktalant csinált belőlem s Demokárécia. ! Áder janinőrő is elmondom nemsoká milyen First Lsdy Ő...!
Milyen First Man a jani bá'..!
A Sándor- palota lakói mindig csak Szaremberek...???

Istvan Janos Lovasz 2015.10.09. 20:19:15

Patkány ! Ezt a becenevet rabtársaitól kapta a váci börtönben. Akit ő köpött be, az nemsokára meglátta a Bakó mosolyát. Velem is nagyon kibabrált, mert 1997. ápr. 10.-én a Pofájába vágtam : Patkány...! Hajléktalant csinált belőlem s Demokárécia. ! Áder janinőrő is elmondom nemsoká milyen First Lsdy Ő...!
Milyen First Man a jani bá'..!
A Sándor- palota lakói mindig csak Szaremberek...???

jodi 2015.10.11. 01:53:49

oké, megvolt az 'ilyenek miatt tart itt ez az ország', a 'rohadt náci' meg a 'mocskos libsi' is.
mehettek a diszkáóbá.
oszt ott nyomathassátok a jobboldal-baloldal faszságokat
'az vesse rá az első követ'
'ne ítélj, mert megítéltetsz'
oszt csókolom
pufajkás vót, attól még béke vele

skribler200 2015.10.11. 12:45:23

@mortullus: szar ügy lehet úgy élni, hogy tisztában vagy szellemi képességeddel..

de ne csüggedj.....mindíg van lejjebb....

Zoltán Silling 2015.10.14. 19:17:25

Ha tetszik, ha nem, Göncz Árpád szentesítette aláírásával a privatizációnak nevezett szabadrablást, aminek "köszönhetően" a teljes magyar ipart tönkretették! Szintén ő írta alá azt a törvényt, amely következményeként lehetett egy olyan ember miniszterelnök, aki bizonyíthatóan belelőtt a fegyvertelen tömegbe a Nyugati pályaudvarnál az 56-os események során! Ez az ember nem más, mint Horn Gyula. És mikor megkérdezték ezt tőle a Parlamentben, csak ennyit válaszolt: "Na és?" Szintén e törvény jóvoltából lehetett Gyurcsány Ferenc, az egykori KISZ magasrangú tisztségviselője, aki stílszerűen az 56-os forradalom 50. évfordulóján lövetett bele a tömegbe! Történelmi tények bizonyítják, hogy Göncz Árpád köztársasági elnökként bizony oroszlánrésze volt abban, hogy kis hazánk oda jutott, hogy teljesen kifosszanak és szétlopjanak egy egész országot és ezért soha senki ne legyen felelősségre vonva! Az, hogy a taxisblokád idején nem engedélyezte a hadsereg bevetését, szép volt tőle, de összességében kevés!

Mr. ratio 2015.10.15. 10:38:11

A cikk és a hozzászólások többsége analizálhatóan mutatja, hol tart ez az ország ma közbeszéd, viselkedés, politikai és általános vitakultúra terén. (Pont ott, ahol a hétköznapok sok más területén is.)

És a sorok között az okok is tisztán kirajzolódnak.

Szánalmas, aggasztó és méltatlan.

Peterpapo 2015.11.06. 14:18:27

@maxval bircaman felelős szerkesztő:

Mert Orbánt nem istenítik mi? Vagy az nem gyomorforgató?

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.11.06. 14:41:14

@Peterpapo:

Ami szintén nevetséges.

Politikust kedvelni - egy dolog. Isteníteni abnormális.

Hozzáteszem: a Göncz-idolisták olyan szövegeket képesek mondani, amit valószínűleg a legfanatikusabb Orbán-idolista sem Orbánról.

Peterpapo 2015.11.06. 14:53:49

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

Én meg pont fordítva hallom. Ráadásul nem is gondolom, hogy lennének olyan Göncz idolisták, mint amilyen Orbán fanatikusok léteznek.
süti beállítások módosítása