B1 blogcsalád



Azt se tudják, szabad-e, de már milliárdokat ígértek el a Liget beépítésére

Még csak most készül környezeti hatásvizsgálat a Városliget-projekthez

2015. október 05. - pelikanjozsef

Bár már építési és bontás munkákra is szerződött a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. még csak most fognak környezeti hatásvizsgálatot készíttetni, mely minden, a környezet terhelésével járó beruházáshoz alapkövetelmény.

liget.jpgAz aligha kérdés, hogy mindent rendben talál majd a környezetvédelmi hatóság, mindenesetre kezdhették volna a beruházást a hatástanulmány elkészítésével is, így

nem kellene a gombhoz varrni a kabátot.

A Városliget környezeti hatásvizsgálatát csaknem 21 millió forintért készítteti el a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. Ez az a cég, amit am kormány azért hozott létre, hogy a világ első közparkjaként számon tartott ligetbe új múzeumi épületeket húzzanak fel.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy már a leendő épületek helyének lőszermentesítését is megrendelte az állami cég, ehhez képest meglepő, hogy csak most készül el a környezeti hatástanulmány. A beruházáshoz már

  1. bontási,
  2. tervezési
  3. és építési szerződéseket is kötöttek milliárdos nagyságrendben.

A beruház elkezdéséhez a zöld hatóság jóváhagyása szükséges;

az engedélyezési eljárásnak csak az első állomása a környezeti hatástanulmány elkészítése.

A dokumentumot a Városliget Konzorcium készítheti el.

(Kép: nol.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr37894632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igazi hős 2015.10.06. 13:00:35

Jaj, nem kell itt demokráciát játszani. Láttuk a földrajzinév-bizottságnál is, hogy ha egy döntés ott fent megszületett, akkor arra mindenkinek mosolyogva rá kell bólintania. Úgy emlékszem, pont ezt a rendszert küldtük nyugdíjba '89-ben, de nem teljesen sikerült.

Pukka Pad 2015.10.06. 13:45:13

Hol itt a probléma? Az engedélyezési eljárásnak első lépése a htásvizsgálat, ez kezdődik el most. Prejudikálásnak semmi értelme. Azon kívül, az ótvar épületek - az építéstől függetlenül - legalább eltűnnek a Ligetből, a lőszermentesítés pedig igazán kívánatos lehet egy közparkban.
süti beállítások módosítása