B1 blogcsalád



Kötelező legyen-e kezet fogni a nőkkel? Szavazzon!

Ön kivel nem jattolna le?

2015. szeptember 30. - pelikanjozsef

Németország attól liberális, hogy ott a férfiak kezet fognak a nőkkel. Egy német hisztérika (aka. CDU-s parlamenti képviselőnő) kiakadt azon, amikor egy imám nem volt hajlandó kezet fogni vele mint nővel.

Szörnyű. Sérül a női egyenjogúság. Ettől. És mindenkinek be kell tartania a törvényeket.

man_woman_handshake.jpgJulia Klöcknertől az imám ugyan bocsánatot kért (nem vele volt baja, hanem a vallása nem engedi), de a kereszténydemokratának ez kevés:

Nem a liberális Németországnak kell megváltoznia, hanem néhány menekültnek (...) Németországban sok női vezető van, és ezt nem tervezzük megváltoztatni csak azért, hogy középkori szemlélettel rendelkező férfiak is legyenek a német munkaerőpiacon.

A német kereszténydemokrata nem fejtette ki, mi köze a női felsővezetőknek a kézfogáshoz. Az interjúban azt sem árulja el, a német alkotmány vagy törvények melyik pontját sértette a kézfogás elmaradása. Valószínűleg egyiket sem. Ezért integrációs törvényt követel.

És aki azt nem tartja be, repül az országból.

Az integrációs törvényben nyilván az is benne lesz, hogy a keresztény egyházaknak is lehetővé kell tenniük a nők felsővezetővé válását. Különös tekintettel a katolikus egyházra.

A kötelező kézfogás szintén benne lesz.

Kéne ilyen ilyen Magyarországra is. Meg lehetne pl. szabadulni az ortodox zsidóktól.

Az ortodox zsidók vallási okokból nem fognak kezet a nőkkel. Magyarországon akkor került a kérdés a politika napirendjére, amikor a belügyminiszter ellátogatott a Sziget Fesztiválra, ahol vallási okokból nem fogtak vele kezet

Lamperth Mónika még belügyminiszterként 2003 nyarán kilátogatott a Sziget Fesztiválra, ahol megnézte a zsidó sátrat. Ott bemutatkozáskor kezet akart fogni egy ortodox zsidóval, aki vallási okokból nem volt hajlandó hozzáérni. Lamperth nem pontosan értette a szituációt, ezért egy másik ortodox-szal is kezelni akart, de végül beérte azzal, hogy elbeszélgetett velük.

Akkor a jobboldali média kéjesen tárgyalta ki, hogy mennyire műveletlen egy tahó ez a belügyminiszter, de

senkinek eszébe nem jutott törvényjavaslatot benyújtani arról, hogy kötelező legyen a zsidóknak kezet fogniuk minden nővel. 

Ebből is látszik, Magyarország mennyivel jobb hely, mint Németország.

A magyarok a politikuson röhögtek, nem a vallási vezetőn (bármi is volt a véleményük a vallásáról, vallásának előírásairól, vagy általában a vallásról).

De nem kell még csak vallási ok sem egy kézfogás elmaradásához. A legjobb magyar kézfogás-gate talán Sólyom Lászlóé volt, aki államfőként nem volt hajlandó kezet fogni az általa (bár vonakodva) kitüntetett Fekete János pártállami jegybankárral. Ugyanott és ugyanakkor Szabad György korábbi MDF-es parlamenti elnök viszont Gyurcsánnyal nem fogott kezet.

A 2010-es kormányváltás után pedig a Dohány utcai zsinagógába látogató Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel nem akart minden zsidó vallási vezető lekezelni:

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr767864166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.30. 05:29:40

Ökörség. A hagyományokban nem kell integrálódni.

cincogó felicián 2015.09.30. 10:44:32

Hm. A poszt után asszem kiveszem a blogot a bookmarkok közül. Egyszerűsítés, hangulatkeltés, semmi más.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2015.09.30. 12:51:53

Vallási indoklás _semmire_ nem elfogadható. Aki nem alkalmazkodik, takarodjon.

2015.09.30. 17:05:25

"... Egy német hisztérika ..." szeretnék gratulálni ehhez. Amit írnék, az szimplán személyiségi jogát sértené a cikk szerzőjének.

_@o" 2015.10.01. 17:07:22

Kodály Zoltán sem fogott kezet senkivel, akkor sem amikor átnyújtották neki a Kossuth - díjat. A jelen helyzetben nem erről van szó. Némely vallás a NŐT nem tekinti a férfival azonos értékűnek, erről van szó! (szegedi kórház esetét érdemes volna felidézni)
süti beállítások módosítása