B1 blogcsalád



Miket beszél már megint ez a pap?! Egyáltalán nem értékeli, hogy Orbán a keresztény Európát védi meg éppen

2015. szeptember 27. - Egyenlítő blog

Ferenc pápa ezekben a napokban az amerikai kontinensen turnézik. A nagy hírügynökségek könnyed kézzel nevezik az utat „történelminek”, de sebaj, a magyar sajtóban eddig maximum annyi szűrődött át az egészből, hogy Fidel Castro volt kubai elnök egyszerű kék mackóruhában fogadta a pápát, aki pedig szép fehér ornátust viselt.

fullsizerender_2.jpgHogy mit mondott a pápa a kubai-amerikai kapcsolatokról, az sajnos itthon kevéssé derült ki, hiszen elhomályosították olyan jelentős hírek, mint hogy Csepreghy Nándor helyett cserélt L. Simon Lászlóval – vagy fordítva, de ez tkp. semmi. Hiszen

ha a 0+0=0 számtanpélda első két nulláját megcseréljük, a végeredmény akkor is csak egy nagy nulla marad.

Szóval, a pápa most az Egyesült Államokban jár éppen.

Ferenc kevésbé teátrális, mint II. János Pál volt, aki megérkezvén mindenütt letérdelt és megcsókolta a földet.

Ferenc inkább egy kis FIAT 500L típusú autóba préseli be magát – bár kétségtelen, hogy azért testőrök óvják és előtte, mögötte jókora biztonsági kocsik haladnak. De akkor is. Nem egy óriási, nagyképű és fennhéjázó autóval megy be a városba, hanem egy hétköznapi olasz kocsival, amelynek nemcsak az emissziója felel meg valószínűleg a szabványnak, de amelyből kedélyesen integethet a reá várakozóknak.fullsizerender_1.jpg

Aztán befelé a városba egy olyan „pápamobillal” megy, amelynek nincs oldala, ahonnan kiintegethet, kezet foghat híveivel.

Csak úgy mondom, washingtoni bevonulásakor ezrek köszöntötték a kihúzott vaskerítések mögül. Egyszercsak egy elszánt szülő kisgyerekét átemelte a kerítésen, és már majdnem behajította a betonra, amikor a biztonságiak elkapták. Megmarkolták a kisgyereket, és odaemelték a pápának, aki megsimogatta, talán meg is csókolta, miközben a tömeg ujjongott.

  1. Hajléktalanok társaságában misézett, majd fehér ruhás apácák társaságában szelfizett.
  2. Talán a kongresszus felé menet kezet fogott a rá várakozók sorával, gyerekeket simogatott, ez nála munkaköri kötelesség. Egy felhevült hívő pedig nemes egyszerűséggel megragadta a fejét, magához húzta és jobbról-balról megcsókolta a mindezt békésen tűrő katolikus egyházfőt.
  3. Látogatásának eddigi politikai csúcsa az amerikai törvényhozás két háza előtt, a kongresszusban elmondott beszéde volt.
  4. A kongresszus tagjai felállva és hosszú, lelkes tapssal köszöntötték a pápát, akit mint egy szuverén állam, Vatikán, államfőjét jelentették be.
  5. Az emelvényről a pápa angolul – őrületes spanyol akcentussal – lassan és sokszor szót tévesztve olvasta fel a beszédét, ám a képviselők többször helyükről felállva tapsolták meg.

A pápa mögött ült nem csak Kerry alelnök, aki e minőségében a Szenátus elnöke is, és John Boehner, a képviselőház – mint a tudósítások megjegyzik: katolikus – elnöke, aki többször elsírta magát a pápa beszéde alatt, s folyamatosan a könnyeit törölgette. Később magyarázólag hozzátette, húsz éve dolgozik politikusként azon, hogy megszervezze, a katolikus egyház feje felszólaljon a Capitoliumon.

De miről is beszél Ferenc? Ahogy az első beszámolókban jellemezték,

anti-Trump beszédet mondott.

A milliárdos Trump republikánus színekben indulni szeretne az elnökválasztáson, s programjának egyik fontos eleme, hogy az Egyesült Államokban tartósan élő, egyes számítások szerint vagy tízmillió, illegális bevándorlót deportálni kellene az országból.

A pápa – persze Trumpra még utalást sem téve –

határozottan kiállt a menekültek mellett,

kijelentve, hogy ezt egy olyan országban mondja, amelynek polgárai maguk is nagyrészt bevándorlók leszármazottai, hozzátéve, ő is bevándorlók gyermeke az amerikai kontinensen.

Beszédében nyilvánvaló párhuzamot vont az amerikai, dokumentumok nélkül élő bevándorlók és a szíriai, illetve más közel-keleti menekültek sorsa között. Értse, akinek értenie kell.

Nem a menekülők számán kell szörnyülködni. Látnunk kell, hogy emberek, saját arccal, személyiséggel, történetekkel – s nekünk a lehető legjobb válaszokat kell adnunk nekik

– mondta a menekültekkel kapcsolatban.

Beszélt a meglévő rasszista erőszakról, illetve a muszlimok és a társadalom többi része között létező, sokak által gerjesztett vitáról. Martin Luther Kinget idézte a törvényhozóknak, „akinek volt egy álma, hogy egy nap valamennyien testvérek leszünk”. Kiemelve az amerikai polgárjogi harcos örökségéből még azt, hogy a szabadság a pluralizmusban nem lehet kizáró jellegű. A közel-keleti konfliktussal kapcsolatban felemlegette a fundamentalizmus és a brutális atrocitások veszélyét, amelyeket nem egyszer éppen a vallás nevében követnek el. De újra óvott a leegyszerűsítéstől, hozzátéve, hogy különbséget kell tenni a jók és a bűnösök között.

Megdicsérte Obamát amiért erőfeszítéseket tesz régi, történelmi viták lezárására, például Iránnal vagy Kinával kapcsolatban.fullsizerender.jpg

Bírálta a modern kapitalizmust, amely milliókat hagy ki a javak elosztásakor. Hozzátette, a business nemes hivatás, hiszen ez teremti meg a jólét alapjait és fejleszti a világot. Ugyanakkor azt is mondta, a javakat úgy kellene megosztani, hogy munkahelyeket teremtsenek általuk, és a közös jó alapjait képezzék.

  1. Hosszan beszélt a klímaváltozás elleni küzdelemről,
  2. kiállt a halálbüntetés eltörlése mellett,
  3. különösen veszélyesnek ítélte meg a nemzetközi fegyverkereskedelmet, főleg, ha háborús gócpontora történik mindez.

A CNN szerint bár politikai beszéd volt, mégsem dorongolta le azokban a kérdésekben a képviselőket, amelyek többségében valószínűleg nem értenek egyet, inkább stílusában, hangnemében szentbeszédre hasonlított mindez.

Aztán New Yorkban, ahol az ENSZ közgyűlésre is ellátogat, s ahol a Fifth Avenuen – amikor kis FIAT-jával beautózott, megint ezrek köszöntötték.

D. J.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr647826568

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Komcsik a pápánál 2015.09.28. 09:48:09

Mit keres Áder János elvtárs, Csorna város MSZMP pártbizottságának volt másodtitkára egy haramia államban? Ment maffiafőnök gyűrüt csókolni, mint Schmitt Pál? Emlékszünk. Ez a dokumentum a Fidesz 1989-es programjának kivonata: "Az...

Trackback: Pénzszeretet egyháza 2015.09.28. 09:43:36

ErkölcsTan: Vatikánban csak képzénzzel lehet fizetni, mert pénzmosás alapos gyanuja miatt a banki műveleteket felfüggesztették. Ez az egyház az, amely megáldotta fegyvereket és a katonákat is, amikor a Don-kanyarba mentek "védeni ...

Trackback: Meleg orgiák pápája 2015.09.28. 09:43:16

ErkölcsTan:  Kiszivárgott egy kép arról, milyen öltözetben is jelent meg őszentsége a meleg orgiákon.

Trackback: Komcsik a pápánál 2015.09.28. 09:42:14

Mit keres Áder János elvtárs, Csorna város MSZMP pártbizottságának volt másodtitkára egy haramia államban? Ment maffiafőnök gyűrüt csókolni, mint Schmitt Pál? Emlékszünk. Ez a dokumentum a Fidesz 1989-es programjának kivonata: "Az...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ATCG 2015.09.27. 02:11:33

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Eretnek?
Azért mert nem kér a "keresztes vitézekből"?

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.27. 07:23:23

@ATCG:

Nme, hanem azért, mert Krisztus tanait ócsárolja, ferdítgeti.

taffer 2015.09.27. 13:12:25

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Zseniális farizeusi benyögés. Pedig szerintem Krisztus előbb bratyizna vele, mint szinte bármelyik eddigi egyházfővel.

fidesz a mutyipárt 2015.09.27. 13:19:20

Buta narancskomcsi, a génselejtes csúti maffiavezér orbánod a seggét védi és a lopásait. Ha nem tudná az agyhalott híveket folyamatosan tüzelni valaki ellen, már rég rátapostak volna a torkára csak az idei 150-200 milliárdnyi lopásai miatt és ez csak az ami kiderült.

Aurelius Respectus 2015.09.27. 13:32:53

Ez a pápa évszázadok óta a legrosszabb pápa. Egy ultraliberális szerencsétlen.

funfun 2015.09.27. 13:45:03

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: És mitől eretnek a törvényesen megválasztott pápa? Ja attól, hogy te mondod?

2015.09.27. 13:50:08

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Krisztus tanai? Gyakorlatilag a kommunizmust hirdette: mindenki egyenlő.
Amit a keresztény egyházak hirdetnek, azokhoz Krisztusnak semmi köze. Gondolom te is hallottál már a zsinatról, amelyet kizárólag a hatalmuk megerősítése használtak, összeállították az ehhez szükséges bibliát és a Krisztushoz kötődő dátumokat is mind egy szálig meghamisították. Ezután jött a tűzzel-vassal történő hittérítés.
Ettől lett tele a töke Istennek a keresztényekkel és használta fel Mohamedet egy új vallás megalapítására. (A "tökéletes" isten újabb baklövése.)

Persze ha bármilyen isten valóban létezne, nem hagyná, hogy vallások, egyházak létezzenek, hiszen egyetlen istenben csak egyféleképpen lehetne hinni. Tudom, egy hívőnek kurvanehéz felismernie, hogy mennyi önellentmondás és logikátlanság van mindabban, amiben hisz és ez független attól, hogy éppen milyen vallású és azon belül mely egyház tagja.

Ferenccel a legtöbb hívőnek az a baja, hogy túl emberi, mert mer gondolkodni és amit hirdet, az sokkal közelebb áll Jézus tanaihoz, mint az egyházéhoz.

FikkFakk 2015.09.27. 14:06:34

Eddig tartott a szememben a papa.

midnight coder 2015.09.27. 14:14:29

Az a pápa szépen mutatja a katolikus egyház mélyrepülését.

monddazigazatmar 2015.09.27. 14:49:55

"hogy ezt egy olyan országban mondja, amelynek polgárai maguk is nagyrészt bevándorlók leszármazottai, hozzátéve, ő is bevándorlók gyermeke az amerikai kontinensen."
Kérdezném a hirtelen rohadt kereszténnyé vált ballibeket, hogy meséljék el, hogy mi is történt az amerikai kontinensen élt őslakókkal, kultúrákkal, népekkel.
Nekik olyan baszott jól esett a bevándorlás?

csorsza 2015.09.27. 14:57:29

Obamával szelfizik ez a jófej Szentatya? Tán csak nem azzal, aki a legnagyobb szarkeverő a Közel-Keleten, meg K-Európában? Aki akkora kerítést húzott a mexikói határra, hogy a zsiráfok se látnak át felette?
Tré egy poszt ez, mint ahogy az összes az, amelyikben a libsik a Bibliát rángatják, a szájuk íze szerint... :)

midnight coder 2015.09.27. 15:35:24

@csorsza: Na igen,azt az embert aki miatt ez a sok-sok polgár földönfutó lett Barack Obamának hívják.

azértezszánalmas 2015.09.27. 15:48:09

Tisztelt Egyenlítő Blog!

Nemrég írtátok, hogy a menekülthullámnak vége, teljesen felesleges pénzkidobás a kerítés, mert a Balkánon megállítják őket.....

Lehetne, hogy két faszság közt egyszer bocsánatot kértek a dilettáns okoskodásaitok miatt?

Egyébként melyik keresztényibb tett?
Befogadni minden menekültet, ezzel arra biztatni milliókat, hogy romos ladikokba rángassák bele a családjaikat és aki túléli az 5000 kilométert, tengert, csempészek, rablók, éhezés, fázás borzalmait, azokat stadionokban, sátortáborokban, pályaudvarokon tartani a mocsokban?
Vagy
Az otthonukhoz közeli táborokat emberibbé tenni és segíteni a hazatérést?

Rébusz 2015.09.27. 15:49:56

Én azt gondolom, csak azt mondta, amit egy pápának mondania kell. II.János Pál: az eddigi legnagyobb, legőszintébb katolikus egyházfő volt. Csak magát adta, csak a saját lelkiismeretét, elgondolásait követte, nem amit elvártak tőle. A cikk kitér a papamobilra: János Pál csak a merénylet után lett óvatosabb és kapott nagyobb, biztonságosabb autót. Annak, akire rálőtt, annak megbocsájtott.

J.László 2015.09.27. 16:16:39

Ferenc "pápa" eretnek. Ez világos. Nem véletlenül imádják a libsik.

teng-leng 2015.09.27. 16:25:30

Nem véletlenül voltak a jezsuiták évszázadokig üldözve/betiltva.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.27. 16:31:15

@Ylim:

"Krisztus tanai? Gyakorlatilag a kommunizmust hirdette: mindenki egyenlő."

Sosem hirdetett kommunizmust.

"Amit a keresztény egyházak hirdetnek, azokhoz Krisztusnak semmi köze."

Az Egyházat maga Krisztus alapította.

"Gondolom te is hallottál már a zsinatról, amelyet kizárólag a hatalmuk megerősítése használtak, összeállították az ehhez szükséges bibliát és a Krisztushoz kötődő dátumokat is mind egy szálig meghamisították."

Nem, nem hallottam róla, mert ez csak az ateisták fantáziájában létező zsinat.
"

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.27. 16:33:09

@taffer:

Krisztus mindenkivel beszélne, de nem mindenkivel értene egyet, Pl. az argentín celebet felhvíná erősen bűnbánatra és arra, hogy fogadja el a kereszténység tanítását.

fidesz a mutyipárt 2015.09.27. 16:46:40

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

""Krisztus tanai? Gyakorlatilag a kommunizmust hirdette: mindenki egyenlő."

Sosem hirdetett kommunizmust."

Gyakorlatilag meghaladta a képességeidet a mondat, amit idéztél. Nem érteted meg belőle az összes szót, nem fogtad fel agyilag a lényegét és azt, hogy ez a pár szó mit jelent ebben az egymás utáni rendszerben.
Igaz, fideSSjobbikos agyhalott, semmihez sem értő "közíró" vagy, nem meglepő, hogy pont ahhoz nem értesz amit hazudsz magadról.

McKinney 2015.09.27. 16:50:28

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: nem is értem bazmeg, hogy mért nem te vagy a pápa. Ja, megvan: te vagy az isten!

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.09.27. 16:52:47

Ő is csak futja a kötelező köröket a ballib sajtónak, mint a nyugati politikusok többsége. Bizony tart tőlük , és inkább hozza a kötelezőt. Ha hallgatna a témában,az sem lenne megoldás, mert akkor is betámadnák. Egyszerűen nem akar újabb frontot nyitni, ráadásul neki attól sem kell tartania , hogy a szavazók a választásokon majd helyre teszik, mint Merkel maminak..

luis5 2015.09.27. 17:45:49

Sajna a pápa egy mediaceleb lett a dél amerikai balos bolsi hagyományok követője. Majd csodálkozik ha az IS kituzi a Vatikánban fekete zaszlojat.

I_Isti 2015.09.27. 17:58:52

@Ylim: Először talán néznél utána Jézus "tanainak", mielőtt véleményt fogalmazol meg róla!

I_Isti 2015.09.27. 18:04:41

@A megvalósult amerikai ólom..: Egy pápának nem kéne tartania a liberális sajtótól, nem az a dolga, hogy népszerű legyen, hanem az, hogy a katolikus keresztény álláspontot kőkeményen képviselje.

alfacharlybravo 2015.09.27. 18:07:36

@fidesz a mutyipárt: Mi ez a Hitleri génsejtezés, kitört rajtad a fajelmélet? Talán az is liberális találmány, mint terrorizmus?

alfacharlybravo 2015.09.27. 18:09:41

@luis5: Szent Péter mecset vagy bazilika egyre megy, ugyan az gyökerű vallás csak a prófétában különbözik.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.09.27. 18:14:32

@teng-leng: Arról hallottál esetleg, hogy a Jezsuita rendet az ellenreformáció jegyében hozták létre?
Vagyis a vallásszabadság elleni harc érdekében.
Tehát ők üldöztek, és nem őket üldözték..

bkkzol 2015.09.27. 18:19:52

Remélhetőleg csak tájékozatlanság miatt beszél össze vissza szegény Ferenc! Ha nem akkor sokkal aggasztóbb a helyzet.

fidesz a mutyipárt 2015.09.27. 18:41:04

@alfacharlybravo:

Ha lenne agyad, emlékeznél rá, hogy törpe cigány führered volt az aki genetikai alapon szelektálta a nem rajongóit, vagy utálóit az egyik romániai agymenésén.
Aztán pár hónapja valami lelkes samesza követte el ugyanezt, szóval nem gond ha Hitlert hozod fel, hiszen pont vele és politikájával lehet legjobban összehasonlítani a csúti cigány tetteit.
Az külön pikantériája az egyszerű agyszerkezeteteknek, hogy fasiszta (valójában újkomcsi) fideSSjobbikos létetekre egy szaros valagú komcsi eszméket újjáélesztő cigánygyerek seggét nyaljátok.

Agysebész migráns 2015.09.27. 19:04:01

@I_Isti:

"hogy a katolikus keresztény álláspontot kőkeményen képviselje."

Édesem, amit ez a senkiházi Bergoglio képvisel, annak semmi köze Jézus tanításaihoz, sőt, kiforgatja, szembemegy vele.

Agysebész migráns 2015.09.27. 19:07:58

@taffer:

"Pedig szerintem Krisztus előbb bratyizna vele, mint szinte bármelyik eddigi egyházfővel."

Szerinted.

Na és ki vagy te, hogy megítéld, Krisztus mit tenne, mit nem tenne?

Pláne, hogy a tanításait se ismered.

Agysebész migráns 2015.09.27. 19:09:39

@Aurelius Respectus:

" Egy ultraliberális szerencsétlen."

Nem szerencsétlen. Tudatosan rombolja a keresztény közösséget.

Furusina 2015.09.27. 19:34:45

Álláspontom szerint Ferenc a történelem legnagyobb pápája. Nem az egyház dogma válaszait adja, hanem az ős liberálisét, Jézusét. Hiszen nem a legelvetemültebb ultraliberalizmus- e az Újszövetség az Ószövetséghez viszonyítva? Krisztus nem a hatalmon lévő illiberálisok felé fejtette ki a tanait, hanem prostituáltak, lelki szegények, gyengék felé. Ezt teszi Ferenc is. ( Korunk mocskolódó, illiberális farizeusaival szemben.)

funfun 2015.09.27. 19:52:49

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: erről valami konkrét idézet? Vagy elegendő, ha te azt mondod? Amúgy azt tudtad, hogy a pápa az a személy az egyházban, aki hit és erkölcs tévedhetetlenül tud megnyilatkozni, ha azt ünnepélyesen teszi? Egyébként rajtad kívül akad olyan neves teológus, aki konkrétan állítja, hogy Ferenc pápa krisztustagadó?

funfun 2015.09.27. 19:57:22

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: nem sok kell hozzá. Egyházi törvénykönyv, 332. kán. -- 1. §. A teljes és legfôbb hatalmat az egyházban a római pápa törvényes
megválasztásának általa történt elfogadása és püspökké szentelése révén nyeri el. Ezért aki
már püspökké van szentelve, ezzel a hatalommal pápává választása elfogadásának pillanatától
fogva rendelkezik. Ha pedig a megválasztott személy nincs püspökké szentelve, rögtön
szenteljék püspökké.

freestep 2015.09.27. 19:57:47

@Furusina: Ez akár még igaz is, viszont a pápa nem feltétlenül azért teszi ezt, mert Jézushoz közelálló tanításokat akar hirdetni. Azért teszi, mert marketing szempontból most ez a nyerő. Ha nem így lenne, és szembe menne a Vatikán érdekeivel, már rég nem élne valószínűleg. A menekültekkel kapcsolatban pedig SZERINTEM !!! a következő lehet a helyzet: A menekültek közel 100% iszlám vallású, tehát - elvileg - a katolikus egyháznak egyáltalán nem érdeke Európát elárasztani velük. Valakiknek mégis érdeke, de az nem a Katolikus egyház. Feltehetőleg azok, akiknek ez érdeke, lefizették / megfenyegették a Vatikánt, hogy ne tegyen érdekeik ellen. Azokat sejtem ennek hátterében, akik hamis ígéretekkel a menekültek százezreit irányítják Európába, hogy Európát kicsinálják. A Katolikus egyház népszerűsége zuhan, ez vitathatatlan. Ezért jöttek a következő "engedmények" mint az ateisták is üdvözülhetnek, megbocsátható az abortusz és egyéb ilyenek sorra. Nemsokára talán még meleg párokat is összeadnak majd. A Vatikánnak a kereszténység megmaradása az érdeke, a menekülthullám ezt nem segíti. Tehát valami sokkal nagyobb érdek állhat a háttérben, hogy ennyire kiáll mellettük. SZERINTEM !!!

Kúl Béla 2015.09.27. 19:59:14

@Furusina: pontosan, ahogy mondod. ez pedig mint az itteni kommentekben is látható sehogy nem illeszkedik sok "hívő" gyűlöletközpontú, kirekesztő nézeteivel.

pedig nem attól lesz valaki jó ember, ha szerinte ő jobban képviseli katolikus értékeket, mint maga a pápa, hanem ha emberséges. jézus is csak ennyit próbált a világ tudtára adni, de láthatóan kevés sikerrel.

Kúl Béla 2015.09.27. 20:00:28

@freestep: szerintem a gyíkemberek állnak mindezek mögött. SZERINTEM!!

chrisred 2015.09.27. 20:17:21

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Az I. niceai zsinat valóban volt, csak olyan események nem történtek rajta, amiket a Dan Brown regény leír.

chrisred 2015.09.27. 20:20:00

Mindettől függetlenül a pápa az egyetlen világszerte ismert közszereplő, akinek nem kell minden megnyilvánulásakor a választói ízlését figyelni, ezért nyilvánvalóan ez az ő őszinte emberi véleménye volt.

freestep 2015.09.27. 20:34:03

@Kúl Béla: Ennek mi a fasz értelme volt??? Lehet cáfolni, érvekkel. Ilyen hülyeségeket írni viszont nincs értelme. A SZERINTEM azért volt oda írva, hogy megelőzzem azt, hogy valaki ezt úgy tekintse, mint ténymegállapítást a részemről. Sajnos a gyökereket nem tudom elriasztani vele.

freestep 2015.09.27. 20:37:12

@chrisred: A Vatikán is pénzből él. Nem kevésből. Nagyon is jól tudják, hogy hol az őszinteség határa. Amit a pápa csinál, az színtiszta marketing. Elfogadta már az ősrobbanás elméletet is :-)
Már nem akarnak ujjat húzni a tudománnyal. Gyakorlatilag igyekszik mindenhova benyalni, csak ne pártoljanak el a hívek.
Őszinteség, ugyan már... Ha az egyház tehetné, simán visszahozná az inkvizíciót is. A vallások már csak ilyenek.

Tisztességes Természettudomány 2015.09.27. 20:42:33

@funfun: "Egyébként rajtad kívül akad olyan neves teológus, aki konkrétan állítja, hogy Ferenc pápa krisztustagadó?"

Bátorkodom jelentkezni.
De nem csak a mostani pápa, hanem az összes. Luther Márton véleményét osztom a bálványimádó, eretnek, antikrisztusi, harácsoló római katolikus rendszerről.

Khonsu 2015.09.27. 20:48:10

A pápa épp megmenti az egyházat a lassú elhalástól és Krisztus tanait az eddigi ferdítésektől, figyelmeztet, hogy a világban valami nagyon félrement, és visszaadja az emberek hitét.

Talán megérdemelne egy kis tiszteletet...

tralalala 2015.09.27. 20:54:14

Orbán református, csak szólok. Nem feltétlen érdekli nagyon, hogy mit mond a pápa.

Khonsu 2015.09.27. 21:00:06

@Tisztességes Természettudomány: Azokat a tanokat már az egyház intézményesítésekor elferdítették. Az eredetinek mára csak a nyomai maradtak, de láthatóan átütnek majd kétezer év hazugságain is és megmutatják az eredeti szándékot.

freestep 2015.09.27. 21:14:22

@I_Isti: Ha nem népszerű, felkopik az álla. Ha nincsenek hívek, akkor vége az egyháznak.
Egyébként meg miféle keresztény értékeket?
Mert a bibliában ugye benne van a ne ölj! parancsolat, meg a halálra kövezés is, a homokosok megöléséről nem is szólva.
Egy ellentmondásos katyvaszt nehéz képviselni.
Jah, a keresztény értékek képviseletéről kérdezd Torquemada atyát!
Ha még élne szívesen felvilágosítana róla, hogy hogy lehet hatékonyan képviselni.
Köszi, nem kell sem iszlám, sem kereszténység! Szenvedtünk már eleget a kereszténység miatt, nem kellene ismét az iszlámtól.

Khonsu 2015.09.27. 21:27:59

@freestep: A bibliának a Jézusi tanításokhoz annyi köze van, hogy abba a kulturális környezetbe született bele, így a kettő összekeveredett.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.09.27. 21:39:46

@Furusina: Ott sántít a logikát, hogy Ferenc sajnos ugyanazt a nótát fújja-meggyőződésem szerint veszteségminimalizálási okokból kifolyólag-mint az EU bürokrácia véleményterrort gyakorló fő farizeusai, és a velük szövetséges nyugati liberális médiaelit, akik véletlenül sem szegények, és elesettek..
Beláthatná az egyházfő is, hogy így nem lehet segíteni a háború elől menekülőket. Ez a felelőtlen és korlát nélküli befogadás a szélsőjobbot fogja megerősíteni Európa szerte, akik már egész más módszereket fognak alkalmazni, ennek áldozatai pedig nemcsak az illegálisan bevándorlók, hanem a szabályos módon nyugat-Európában letelepedett harmadik világbeliek is lesznek..

Furusina 2015.09.27. 21:41:11

@freestep: Sajnos ez is igaz lehet. Olyan kaotikus ma , már a világ, és olyan sokrétegű a háttérben meghúzódó érdek, olyan sokszoros az információ hiány, hogy nem zárom ki annak az igazságát sem, amit írsz.

Furusina 2015.09.27. 21:46:52

@A megvalósult amerikai ólom..: Elismerem, sokféle megvilágítása van egy dolognak. Én, most nem kimondottan a menekül témában írtam a Pápáról a véleményemet, inkább azért, mert megdöbbentett az a gyűlölet, ami vélhetően nem liberális kommentelőktől származik. A 'taktkai lépések' nincsenek kizárva a Pápa részéről, beleilleszthetők ebbe a skatulyába is a megnyilvánulásai ( Jézus is dolgozott ki stratégiát, vagy antistratégiát), én csa azt állítom, hogy válaszai a problémákra nem klerikális, hanem Krisztusi válaszok.

freestep 2015.09.27. 21:53:14

@Khonsu: Maximálisan respektálom Jézus tanításait, de egyáltalán nem látom azt, hogy BÁRMELYIK keresztény egyház igazából képviselné. Igazából nem is tudom, hogy a keresztény egyházak mit képviselnek a saját érdekeiken kívül...

Khonsu 2015.09.27. 21:56:44

@A megvalósult amerikai ólom..: Erre elég nagy az esély, bár szerintem a végeredmény a többségnek eléggé meglepő lesz. Erősödnek ugyan a szélsőségesek, de nem tudnak fölébe nőni a társadalom többi részének. A feszültségek növekedni fognak, de senki sem kerül egyértelmű fölénybe, majd egy ponton a társadalom szétesik párhuzamos társadalmakra, és onnantól nagyon más lesz a világ.

freestep 2015.09.27. 22:05:15

@Furusina: A Vatikánnak hatalmas befektetései vannak, brutális nagy gazdasági gépezet. Mindig is az volt, nem csak a mostani világban. Egyébként részvényes a Berettában is, anno Mussolini is szép kis summát adott nekik, hogy segítsenek elismertetni a világgal a náci Olaszországot. Talán nem véletlenül tudott megmaradni a háború kellős közepén úgy, hogy nem gázoltak át rajta a hadak és zavarták szét őket.
Ne legyenek illúzióid sem az egyházzal, sem a pápával kapcsolatban. A pénzről szól megint minden sajnos. Ez nem gyűlölet a részemről, inkább afféle passzív keserűség amit a tények okoznak. A tiszta szívű, jóindulatú papok el sem jutnak a Vatikán közelébe, nemhogy pápa lenne belőlük.
Amit a pápa csinál az már-már vicces. Fura lenne Jézussal összehasonlítani, de azért mégis érdemes: Jézus annak ellenére, hogy minden emberrel közvetlen és szeretetteljes volt, az egész karaktrén átsugárzott egy olyan méltóság, aminek a pápánál a nyomát sem látom. Jézus nem marketingezett, nem magyarázkodott, sem szimpátiát nem keresett soha. Nem volt rá szüksége. Akinek igazsága van ,annak nincs szüksége trükkökre. A pápa trükközik, ahogy elődei is, csak azok még nem kényszerültek engedményeket tenni. Teljesen egyértelmű, hogy a keresztény egyházaknak vajmi kevés közük van Jézus Krisztushoz...

Khonsu 2015.09.27. 22:07:22

@freestep: Sajnos jól látod. Ha másképp lenne, senki sem kapná fel a fejét arra, ha egyszer valaki mégis elkezdi képviselni azt, amit kellene neki.

alfacharlybravo 2015.09.27. 22:07:57

@fidesz a mutyipárt: Furcsa vagy minden normális embernek, hogy a nagy többséggel megválasztott párt miniszterelnökét az ország állampolgárai tiszteletben tartják, ha nem is értnek vele egyet mindenben ez minden külföldi számára világos. Értetlenül állnak az ilyen még emberszabásúnak nevezett véglények előtt mint te.

Alick 2015.09.27. 22:09:15

Ferenc pápában a katolikus egyház is megkapta a maga Gorbacsov-adagját, annak minden kockázatával és mellékhatásával együtt...

Furusina 2015.09.27. 22:19:42

@Kúl Béla: Köszönöm a hozzászólást.

Khonsu 2015.09.27. 22:20:49

@Alick: Szerintem látja (és azok is, akik pápát csináltak belőle), hogy hamarosan nagyot fordul a világ és elkezdték az egyház "átmentését". Ha ezt a folyamatot pozitív változások kísérik, pl a hitük alapjaihoz való visszatérés formájában, akkor csak így tovább.

Furusina 2015.09.27. 22:23:47

@freestep: Sajnos mind igaz, amt írsz, anyyival toldanám meg, hogy a Krisztusi csodatételek is mind marketing fogások voltak, a bűnösök elfogadása ( Mária Magdolna stb.), pedig engedmények, tekintve, hogy fölvállaltan 'ember halász' volt.

Tisztességes Természettudomány 2015.09.27. 22:39:42

@Khonsu: "Azokat a tanokat már az egyház intézményesítésekor elferdítették. Az eredetinek mára csak a nyomai maradtak, de láthatóan átütnek majd kétezer év hazugságain is és megmutatják az eredeti szándékot."

Úgy szeretem, amikor valaki hozzá nem értő eldönti, hogy Dan Brown sarlatánságai miért jobbak mint a történelmi tények.

Mond már meg, milyen eredeti tanokról beszélsz, amelynek csak nyomai maradtak?
A biblia tartalmazza Jézus szavait, amit a reformáció óta szépen meg is valósítanak a reformer egyházak. Nem véletlen a lutheri és kálvini alapokon épülő Nyugat-Európa és Amerika sikere.

Tisztességes Természettudomány 2015.09.27. 22:43:02

@Furusina: "a Krisztusi csodatételek is mind marketing fogások voltak"

Hát, inkább jöjjön Jézus a "marketingfogásaival" és gyógyítson meg minden beteget, minthogy a pápa csókolgassa és ölelgesse végig a népet. Ez előbbi valódi eredmény, az utóbbi üres marketingfogás.

freestep 2015.09.27. 22:55:07

@Furusina: Jézus marketingfogásai :-) nem azért kellettek, mert ő akart valamit az emberektől. Ezek a "marketingfogások" azért kellettek, hogy a nép hitelt adjon a szavainak, hogy lássák, nem olyasvalaki beszél, aki kitalált valamit és hetet-havat összehord. Jézus az embereknek adni jött, nem a pénzüket szerette volna. A 'bűnösök' elfogadása nem engedmények, egyáltalán nem, hanem annak a megmutatása volt, hogy mindenki esélyt kap. Ha valaki rájön, hogy hibázott, nem 'bűnös' többé (ez persze sokkal bonyolultabb, de tömören így valahogy).
Régebbi időkben papnak lenni is mást jelentett, mint most egyébként. Nem volt elegendő egy könysorozat bemagolása egyáltalán.

freestep 2015.09.27. 22:57:28

@Tisztességes Természettudomány: Nem tudom kihagyni: Jézus gyógyít, egyszer csak odaér a ...: "Hozzsám ne érj, most sázsalikoltak le! "

Khonsu 2015.09.27. 23:00:31

@Tisztességes Természettudomány: A hozzáértők mint mondanak a "megfelelő" evangéliumok kiválasztásáról, az egyházi ünnepek pogány ünnepekre való ráültetéséről, és az egyház világi hatalmáról úgy általában?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2015.09.27. 23:06:50

"Egyáltalán nem értékeli, hogy Orbán a ..." – szól a kattvadász cím. A cikkben még csak szóba sem kerültünk.

Most sokalltam be.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.09.28. 01:11:36

@Khonsu: Felelőtlenség azt kipróbálni, hogy vajon milyen mértékben erősíti fel a korlátlan bevándorlási hullám a szélsőjobbot nyugaton. Mint tudjuk, a történelem ismétli önmagát...
Érdekes egyébként megfigyelni, hogy nem egy komoly élettapasztalattal rendelkező baloldali, liberális érzelmű értelmiségi ellenzi a jelenlegi illegális bevándorlást.
Gondolok itt pl. Ungváry Rudolfra, Konrád Györgyre, vagy Kertész Imrére. Ők sok mindent megéltek már..

tralalala 2015.09.28. 01:57:09

@freestep: "Elfogadta már az ősrobbanás elméletet is :-)"

Amióta van ez az elmélet, azóta fogadja el az egyház, épp a tudósok voltak azok, akik ezt nem akarták elfogadni csomó ideig. eleve egy katolikus csillagász pap vázolta fel az első táguló világegyetem elméletet.
en.wikipedia.org/wiki/Georges_Lema%C3%AEtre

Orltran 2015.09.28. 02:59:31

@tralalala: mondjuk sokkal inkább, mint Cambridgben végzett MIT matematikus, mint pap... Ráadásul a relativítás elméletből levezetve. De ja. Mondjuk arra kíváncsi lennék egy ilyen nagyszerű tudós hogyan egyezteti össze az egyházi dogmát a tudományos munkájával. Vagy simán elfogadta, hogy 6000 év alatt következett be az eddigi tágulás?

chrisred 2015.09.28. 05:51:45

@freestep: Tűlbonyolítod. A hívek töbsége, ahogy a menekültek többsége is, szegény ember, ráadásul a világ szegény országaiban élő szegény ember. A pápa nem pártolhatja nyíltan a gazdag országok érdekeit, mert akkor csalódást okoz a híveknek.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.28. 06:06:00

@funfun:

Én nem vagyok semmilyen hivatalos pozícióban. Ez szabadságot ad, hogy nyíltabban fogalmazhassak.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.28. 06:07:37

@funfun:

Teljes hatalom az Egyházban? Már ez elfogadhatatlan számomra.

Egyébként meg úgy tudom, hogy az embernek tagnak kell lennie a katolikus egyházban ahhoz, hogy római pápa lehessen...

Mikrobi 2015.09.28. 07:07:50

Csak úgy mondom, hogy a reverenda nem ornátus. Az ünnepi mise liturgikus ruhája esetleg. Aztán ha neked nem teátrális Ferenc pápa, akkor nem tudom, mi az. Mindenesetre II. János Pál csak akkor csókolta meg a földet, ha egy országban először járt. Tovább nem is olvastam. Mindenesetre ha ennyire odavagy a pápáért, akkor elsősorban a többi tanítását fogadd meg, a menekültek csak egy most aktuális profán téma. Pl. gyónhatnál, elkezdhetnél misére járni, tisztelhetnéd a Szűzanyát, sőt, írhatnál cikket is ezekről. Addig ez a cikk csak szánalmas Orbán-fikázás.

Kivlov 2015.09.28. 08:16:04

kamuduma. a migránsok ne szánalmat keltve hisztizzenek, hjogy több 1000 km-et "gyalogolt" kisgyerekkel. Senki nem kérte rá. Állt volna meg 200 km-nél, ahol már nem lőttek, ugyanaz a vallás és beszélik a nyelvét is. Ehelyett ő itt nyávog, követelőzik, randalírozik. hazazavarni mindet...

Hermesz Konrad 2015.09.28. 08:44:38

Tényleg totál nem értem, hiszen a pápának a fehér gazdag katolikusok felsőbbrendűségét kellene hirdetnie, kereszteshadjáratot hirdetni a muzulmánok és a zsidók ellen, máglyára küldeni a melegeket, és az abortuszon átesett nőket, továbbá azokat akik csak élettársi kapcsolatban élnek, és nem házasságban, továbbá az óvszerhasználokat, a fogyatékosokat, és egyéb haszontalan embereket, és elismeréssel szólni azokról, akik a menekülteket és illegális bevándorlókat legéppuskáznák. Vagy mégsem?

2015.09.28. 09:02:47

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
Még nem hallottál a niceai zsinatról? Tudod, ahol megreformáltak mindent és a mostani katolikus egyház éppen emiatt nincs köszönőviszonyban sem mindazzal, amilyennek Krisztus valójában elképzelte a keresztény vallást. Az egyházat pedig nem Krisztus alapította, hanem állítólag a halála után a "tanítványai", ő maga sosem volt egyházanak tagja, nem is igazán rajongott a templomokért sem.

@I_Isti: Többet tudok a kereszténységről és így Krisztus tanításairól is, mint a legtöbb hívő, mert én nem a papoktól tanulok. És azt látom, hogy az egyházak és a vallások még azért léteznek, mert a hívők tudása a saját hitükről, vallásukról és egyházukról a nullához közelít. Még kevesebbet tudnak más vallásokról, így a vakságuk sokkal nagyobb.

Khonsu 2015.09.28. 09:09:45

@A megvalósult amerikai ólom..: Veszélyes kísérlet ami most zajlik az biztos, de mivel azt senki sem akarja meglépni, ami kezelhető szintre mérsékelné a problémát, nem nagyon tehetünk mást, mint hogy végignézzük mi lesz ebből.

Amúgy arra is gondoltam már, hogy a németek furcsa mód talán pont a szélsőjobbal összefüggésben teszik amit tesznek. Első ránézésre őrültség, amit csinálnak, de ha belegondolunk, hogy Merkel természettudós, és így valószínűleg nagyon is logikusan gondolkodik és átgondolta a helyzetet, akkor itt valami komoly oknak kell lennie. Ehhez vegyük hozzá, hogy Németország az EU legnagyobb haszonélvezője, így leginkább érdekeltek a fenntartásában. Most pedig, hogy felhoztad a szélsőjobb erősödését, azt hiszem össze is állt a kép.

A németek nem akarják, hogy a menekültek Kelet-Európában és a Balkánon torlódjanak fel, a nyugat-európainál sokkal veszélyesebb széljobbot megerősítve, inkább bevállalják a kisebbik rosszat, hogy a nyugati, kezelhetőbb széljobb erősödjön.

Persze lehet, hogy tévedek, de ez egy birodalom építgető hatalom szempontjából elég jó indok lehet a látszólagos őrültségre.

A történelem ismétli önmagát, de szerintem most egy másik rész ismétlődik majd, nem az amire gondolsz. A gond csak az, hogy ennek a résznek még rosszabb vége is lehet akár.

Európát egymás után érték a csapások az elmúlt években és igazából csak görgeti a problémákat, semmit sem oldott meg, de Amerikában se olyan sokkal jobb a helyzet. A válság elhúzódik és felszínre jönnek a rendszerhibák. Ebből előbb utóbb az lesz, hogy valami új dolog robban be a hatalmi űrbe, és ez a nagy kérdőjel, hogy mi, de szerintem nem a szélsőjobb lesz az, mert azt már ismerjük. Itt valami nagyon új dolog fog jönni, aminek az emberek el fogják hinni, hogy megoldása van minden bajukra.

Nagy vonalakban az játszódhat majd le, ami a az cári Oroszország összeomlásakor, a 29-es válság utáni Európában, illetve épp most Szíriában. Megbomlik a hatalmi egyensúly, és elkezdenek dőlni a dominók, aztán egyszer csak váratlanul berobban valami.

A 2008-as válságban és az azt követő években az addigi legerősebb erő, a neoliberális erők meggyengültek. Ahogy az addig stabil Aszad rendszer az arab tavaszban. Jöttek szépen a felkelő csoportok, de ők egymással is harcoltak, teljes káosz alakult ki. (Szélsőjobb és a szélsőbal előretörése Európában), aztán egyszer csak jött az ISIS, és mire észbe kapott volna a világ, már fél Szíriát és Irakot elfoglalta.

Szerintem néhány éven belül jöhet egy európai "ISIS", valami totális ideológia formájában, ami olyan gyorsan hódít majd teret, hogy érdemben reagálni sem lesz rá ideje senkinek.

Innentől már csak az a kérdés, hogy ez a kis "ajándékcsomag" mennyire lesz jó, vagy rossz szándékú, de pesszimista vagyok...

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2015.09.28. 09:44:53

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

Egy ókori zsidó mítoszalaknak nem voltak tanai, mivel nem is létezett történelmi személyként, csak kitaláltként.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.28. 09:48:37

@Ylim:

"Még nem hallottál a niceai zsinatról?"

De.

"Tudod, ahol megreformáltak mindent és a mostani katolikus egyház éppen emiatt nincs köszönőviszonyban sem mindazzal, amilyennek Krisztus valójában elképzelte a keresztény vallást."

A gond az, hogy Niceában semmit se reformáltak meg. Nicea egyszreűen közérthető mondatokban foglalta össze a tan egyes alapjait.

"Az egyházat pedig nem Krisztus alapította, hanem állítólag a halála után a "tanítványai", ő maga sosem volt egyházanak tagja, nem is igazán rajongott a templomokért sem."

A keresztény tanítás mást mond.

Jézus maga is járt templomba.

Aranyi Gábor 2015.09.28. 10:01:23

Sajnos, Őszentsége ugyanúgy nem olvasta az Genfi Konvenciót, Schengen-t meg Dublin III-at, mint az ENSZ főtitkára v. a Menekültügyi Főbiztosa. Menekült az, akit a menedékkérelem elbírálása után annak nyilvánítunk. Aki 7 km-t gyalogol, akár erdőn-mezőn, "tökön-paszúron" keresztül, mert lövik, erőszakolják stb., az menekült. Aki Soros bá' ismertető füzetét böngészve jelentkezik a toborzóknál, és A NÉMET életszín... menekültellátási színvonalat "lövi be" magának, az nem menekült. Ezt nem Orbán/Vona mondja, hanem a jog írott betűje meg a biztonságpolitikai és titkosszolgálati stb. szakemberek. Aki a BÁRMI OKBÓL lezárt határt áttörni kész pl, "ultimátumot" ad a rendőröknek, majd kővel dobálja őket, az rohadt mocsadék TERRORISTA, AMIT (és nem akit...) olyan kiaszottul demokratikus államokban, mint az USA, Izrael stb. AZONNAL lelőnek, mint a veszett kutyát. (Gyengébbek kedvéért: Jeruzsálem BELVÁROSÁBAN sem lehet kövekkel rendőrt hajigálni, mert ott is lelövik. ÉLESSEL. ) Itt Európa "bedöntése" folyik a TTIP, az önálló pénz meg az "orosz barátság" miatt. Ez csípi a szemét az USA-t is irányító pénzhatalmi világelitnek. AZért, mert valaki egyházi személyiség, még nem föltétlenül kell baromságokat nyilatkoznia.

Khonsu 2015.09.28. 10:27:26

@Aranyi Gábor: Egyházi személyként neki nem dolga, hogy bármilyen egyezménnyel összehangolja a mondanivalóját, ő máshova tartozik elszámolással. Neki az a dolga, hogy elmondja, a hite szerint mi a helyes, aztán a politikusok vagy megfogadják vagy nem, ha igen, akkor a gyakorlatba való átültetés már az ők dolguk.

Aki biztonságos menekülttáborból indul útnak, az onnantól már szerintem se menekült, de ha már elindultak, nem lehet humánus módon megállítani ennyi embert, emberiség elleni bűntettet meg nyilván senki se akar elkövetni. Ezt csak a forrásnál lehet megfogni, a konfliktuszónák felszámolásával, addig pedig a környező menekülttáborokban az ellátás javításával, oktatással, és tájékoztatással, hogy ne induljanak útnak, mert nincs meg az infrastruktúra ennyi ember ellátására, ezért rövid távon nem lesz nekik jobb Európában sem, mint mondjuk Törökországban.

A második részének fuss neki még egyszer.

Sorosnak, meg a "tudjukkiknek" és egyéb népszerű összeesküvőknek (mindenki válasszon egy neki tetszőt), ugyan mi érdeke származna Európa bedöntéséből? A TTIP-val kapcsolatban haladnak a tárgyalások. Az euro gyengélkedik, dollár erősödik, az "orosz barátság" se olyan már mint néhány éve. A bedöntéssel épp ez a "pénzhatalmi elit" és szövetségeseik veszítenének legtöbbet.

Ellenben ott van Oroszország, velük már más a helyzet. Az egész európai szélsőjobb a szövetségesük. Az EU-t és a NATO-t pedig ellenségüknek tekintik. Akkor vajon ki állhat az események mögött?

Kr.e. · http://vizforralo.blog.hu 2015.09.28. 11:38:35

Érdekes hozzáállást, irányvonalat képvisel Ferenc pápa. Talán példát akar mutatni és ezáltal téríteni a muszlim bevándorlókat, de ez akkor borzasztóan naiv hozzáállás lenne. Nehéz eldönteni, hogy tényleg ilyen naiv figura, vagy azért van tényleges, racionális, logikus koncepciója is a "legyen világbéke'" mottó mögött...

Keresztény Európáról meg akkor érdemes beszélni, ha visszafelé akarunk haladni az időben. Ez sem a jó irány. Egy másik vallásra hivatkozni menekült ügyben - pro vagy kontra, ahhoz szerintem már azért túl felvilágosultak vagyunk. Merem remélni.

2015.09.28. 12:10:23

Az a poén, hogy Ferenc pápa egy rakás olyan kérdést vetett fel újragondolásra az elmúlt években, amelyek anno gyerekkoromban szerepet játszottak abban, hogy feladjam a katolikus hitet. Persze már késő, mert ma már nem hiszek semmiféle természetfölöttiben, és ezen egy hiteles, következetes egyházfő nem tud változtatni, ami érdekes lett volna, ha gyerekkoromban ilyen pápa lett volna, akkor hogyan alakultak volna a dolgaim. Ettől függetlenül szurkolok neki, mert alapvetően azt gondolom az Egyháznak a farizeus elvekkel szemben a szeretetet kell hirdetnie.

kewcheg 2015.09.28. 12:44:17

@nagybalfasz: Valóban, érdemes elgondolkozni rajta, hogyha Mindszenty bíboros élne, vajon ő mit szólna Ferenchez? Mindszenty, aki egy kőkemény középkori főpap, de emellett alapvetően jó ember volt, hogyan ülne le és beszélgetne Ferenccel, a baloldali jezsuitával, aki viszont szintén jó ember. Soxínű az egyház, elfér benne a hetvenéves papbácsi, aki bár jól ellátja a feladatait egy idősek lakta faluban, de egyáltalán nem tudja megszólítani a fiatalokat, sőt talán még ellenséges is velük kapcsolatban, meg az a fiatal atya is, aki focizik, használja a modern kor vívmányait, és rajonganak érte a fiatalok....

nnnnnnnn 2015.09.28. 13:00:31

azt nem mondta hogy minden az orbán miatt van, vagy csak ti hagytátok le?

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.09.28. 16:00:58

@Khonsu: "A németek nem akarják, hogy a menekültek Kelet-Európában és a Balkánon torlódjanak fel, a nyugat-európainál sokkal veszélyesebb széljobbot megerősítve, inkább bevállalják a kisebbik rosszat, hogy a nyugati, kezelhetőbb széljobb erősödjön."

Egyrészt nem a teljes kelet-Európában torlódnának fel, hanem Magyarországon, sőt már itt sem, mert megszerveztük a védelmünket.
Másrészt úgy tálalod, mintha a nyugatnak lenne választása. Mégis hogy állítanák meg ezt a menekültáradatot? Épp arról van szó, hogy az ott még viruló balliberális véleményterror köti meg azon politikusok kezét is , akik esetleg látják a veszélyt, de pontosan tudják, hogyha hathatós intézkedések foganatosítására tennének javaslatot, öt perc alatt kicsinálná őket a honi média. Én inkább kényszeredett visszafogottságot érzékelek, és nem "előre eltervezettséget".
Azt meg nem nagyon hinném, hogy a balkáni szélsőjobb erősödése jobban izgatná őket mint a saját szélsőségeseik kivirulása, ami már a legközelebbi tartományi és egyéb választásokon is érezteti majd a hatását.

"Szerintem néhány éven belül jöhet egy európai "ISIS", valami totális ideológia formájában, ami olyan gyorsan hódít majd teret, hogy érdemben reagálni sem lesz rá ideje senkinek."
Ez az opció még inkább a szélsőjobb malmára hajtaná a vizet, és módszereik drasztikusságát is fokozná.
Ez a lehetőség még inkább előrevetíti a történelem megismétlődésének lehetőségét..

Khonsu 2015.09.28. 16:37:16

@A megvalósult amerikai ólom..: "Ez az opció még inkább a szélsőjobb malmára hajtaná a vizet, és módszereik drasztikusságát is fokozná."

Ha ez bekövetkezik, akkor a saját malmán kívül nem igazán hajtaná máséra a vizet. Ez jöhet szélsőjobból is persze, de teljesen máshonnan is. Annyi sejthető előre a történelem tanulsága szerint, hogy mindenki ráfaragna, aki szembeszáll vele.

Annyi biztos, hogy nem sok esély van, hogy ennek jó vége legyen. A menekültválságot szerintem még önmagában átvészelnénk valahogy, de ha mellette tovább vergődünk a gazdasági válságban, a szélsőségek erősödnek, és az anyagi különbségek is nőnek egyszerre, akkor ez az elegy robbanni fog.

Rébusz 2015.09.28. 17:45:26

@Furusina: Nem mondanám ultraliberalistának az Újszövetséget vagy Jézust. Jézus ugyanis nem eltörölte a régit, hanem megújítani jött. Ezt ő maga mondta. Az alapokat megtartotta, a törvényeket betartotta, de mindenek fölé a szeretet parancsát helyezte.
Jézus példa az emberek, így egy pápa számára is, de egy embert Jézussal összehasonlítani értelmetlen, ha az összehasonlításunk alapja az, hogy Jézus létezését elfogadjuk, akiről viszont az írták és azt mondják, hogy Isten fia volt.

fotelfasiszta 2015.09.30. 15:02:22

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Kerlek, errol kuldj mar egy megbizhato forrast.

fotelfasiszta 2015.10.02. 07:44:47

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Eltalaltad. Kerlek, kuldj mar egy linket errol, vagy aruld el milyen ujsagot olvassak el.
süti beállítások módosítása