B1 blogcsalád



Épelméjű ember nem gyújtogat puskaporos hordók között

2015. szeptember 17. - Egyenlítő blog

Orbán Viktor és tettestársai szerda este nyilván pezsgőt bontottak. Nagy nap nekik ez. Sikerült addig hergelniük a menekülőket, amíg azok össze nem csaptak a rendőrökkel. Ronda képeket sugároznak a tévék – lehet ujjal mutogatni, hogy hát tessék! Ezt akartátok? Ezeket, értitek, ezeket akarnátok beengedni délibábos kis hazánkba? De hiszen ezek ránk támadnak, összecsapnak a rendőrökkel, ezek után nyilvánvaló, hogy

elvágják a torkunkat, megerőszakolják lányainkat és nőinket és elveszik a munkánkat is ráadásul.

Ja, és terrorista is van köztük. Innen látom a fotelből a tévén a randa terrorista fejét.

Mondjuk, ha 2006 őszére gondolunk, akkor rendőrre támadni hazafias cselekedetnek számított, de az más, akkor a tugyukkik uralkodtak a nép felett. És ha egy focimeccs után szétverik a város egy részét, kocsikat gyújtanak fel, akkor édes istenem, hát szórakoznak a gyerekek, szórakoznak. Mi is voltunk fiatalok.

roszkemti.jpgÁm ha a migráncsok, akkor kész, jöjjön a kemény kéz – elintézni őket. Jó, volt abban munka rengeteg, hogy felbőszítsék őket.

  1. Hol megváltatták velük a vonatjegyet, majd lezavarták a vonatról őket,
  2. hol felszállhattak, de cselesen egy menekülttáborba akarták félúton csukni őket.
  3. Hol azt mondták, hogy mindenkinek regisztrálni kell, mert ugye az EU-s kötelezettségek,
  4. hol meg buszra pakolták őket, és irány Ausztria.

Közben folyt rendesen a magyar lakosság hergelése is. És iskolatársaink, munkatársaink, szomszédaink, barátaink és üzletfeleink egy része remekül hergelhető. Nem egy nagy felismerés ez, legfeljebb csak azt a régi mondást idézhetjük fel, hogy egy épelméjű ember nem gyújtogat gyufát puskaporos hordók között. De ki itt az épelméjű?

Orbán ma már egy európai szélsőjobb platform létrejöttén munkálkodik,

nem is haladnak rosszul a dolgai ebből a szempontból. Beveszi-e ebbe a Jobbikot itthon vagy sem, szinte már mindegy is. Hiszen ő maga a legjobbik. Aztán, ha megvan a mind szélesebb szélsőjobbos szövetség, akkor persze okoskodhatunk néhányan, hogy abból jó nem szokott kisülni. De majd ajvékolónak nevez minket kedves felheccelt barátunk. Aztán persze majd elgondolkozik, amikor őt vágja valaki pofán, vagy a fiát, esetleg őt magát állítják valami hülye puskával a határra, hogy vagy lelövöd vagy ugye ők téged, mert ez így működik. Addigra már késő, és az sem segít rajtunk, hogy majd csendben jelentkezni próbálunk a hátsó sorban, hogy bocs, de mi próbáltunk szólni, mert addigra már késő lesz.

Ha úgy tetszik, már most késő van.

Ma Magyarországon úgy látszik nincs erő, amelyik meg tudná állítani a barna áradatot. Sőt. Inkább mind többen dőlnek be a közepes színvonalú propagandának, hogy jajdejó. Csapjunk csak oda nekik. Igen, Pesten 1914 nyarán azzal a táblával tüntettek a népek, hogy „Háborút akarunk!” És komolyan is gondolták. Kit érdekeltek azok a hangok, amelyek szerint, nem lesz ennek jó vége.

Persze a művelt világ, ahol az értelem nem pislákol, hanem tán még világít is, többségben van. Ha tesz valamit e rezsi ellen, akkor jó, ha nem, hát nem. Már megint így jártunk.

Ja. És persze az erőszak nem megoldás semmire. Tudom én. Meg azt is, mint minden történelmi párhuzam, nyilván ez is sántítani fog. Senki sem akarja őket úgy megölni őket, mint akkor.

Max. csak lebombázzák, kivégzik őket es a többi. Elüldözik a földjéről, a házából, elveszik mindenét. Ilyesmik. Nem nagy ügy. Kivel nem esett meg ilyen a történelem folyamán.

Ám most ezek itt nem hagyják magukat a kapuk mögött.

Vigyázat, veszélyes anlógia következik! Mert minden ilyen a holokauszt relativizálásának a veszélyét is magában rejti. De mégis.

A zsidók nagy tömegekben – talán Varsó kivételével – hagyták magukat.

Felszálltak a vonatra, nem törtek át a határkerítést, nem tüntettek, nem lázadoztak. Udvariasan beálltak a sorba, bekászálódtak a marhavagonba. Igazán próbáltak jól viselkedni, hogy ne okozzanak gondot senkinek.

Kár most azon lamentálni, hogy es mi lett volna, ha lázadnak. Nem tették. Amúgy is. A világ nem fogadta be őket. Kerítések és határzárak. Maradjanak, ahol vannak. Tűnjenek el a szemünk elől. Pá.

Tudjuk mi lett belőle.

Ők meg nem hagyjak magukat. Szerencsére, úgy, ipari és intézményes méretékben senki nem akarja megölni őket. Csak ez sovány vigasz annak, aki attól tart, a jövő héten oda esik a bomba, ahol éppen vacsorál a családjával.

Na, ja. Más a kultúrájuk, és elveszik a munkánkat. Köveket dobálnak, és nem akarnak eltűnni a szemünk elől.

A jó szír ma az, aki szépen csendben hazakullog és nem feltűnősködve várja a bombát és a sortüzet.

Hogy mi csak még ne is tudjunk róla. Ő baja. Így járt. Nekünk meg mindjárt kezdődik az esti sorozat a tévében.

Éljen, Magyarország.

Dési János

(Kép: MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr627794024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

idiesel 2015.09.17. 11:06:24

János, Ön tényleg szándékosan nem akarja látni a fától az erdőt? Nem tartom korrektnek, hogy Orbánozik és olyan dolgokra asszociál, aminek semmi köze a mai helyzethez. Ez csúsztatás, amit ez a kormány használ előszeretettel. Részemről is megvan a véleményem a kormányról, viszont az ellenszenvemet nem vetítem ki egy olyan témára, amivel egyetértek.

Youtube-on rengeteg olyan videót találni, ami nem a média szüleménye nagyszerű vágásokkal és láthatóak, hogy mennyire terjed az iszlám, ezzel együtt az erőszakos követelőzés. Londonban, Párizsban tüntetések, hogy bevezessék a vallásuk által követett eszméket? Erőszakkal, tüntetéssel? Párizsban fiatalokat vertek meg azért, mert muszlim negyedben sétáltak.

Több probléma is van, amit nem hajlandó megemlíteni:
1. Ha valaki menekült, az nem követelőzik, hanem örül, hogy biztonságos országban van és odafáradt a kijelölt helyre és ujjlenyomatot ad. Miért nem teszi?
2. Egy menekültnek nincs joga szabadon dönteni, hogy milyen államban éljen. Regisztráció után megy tovább és próbálkozhat. Miért nem teszi?
3. Mi sem megyünk Ausztráliába, rúgunk és gyújtunk fel kukákat a határnál azért, mert nem engednek be Queenslandbe. Miért nem tesszük?
4. Dániában meghúzták a vészféket és leszálltak, mert nem tetszett nekik az irány. Miért?
5. Ismerősömet inultálták a keletinél, mert "nőből van". Kikezdtek vele, de nem bókkal, hanem ráncigálással. Miért?
6 Miért élnek ezek az emberek nyomásgyakorlással? No finger, no food, no water? Saját hazánkban ekézik az itt élő és dolgozó rendőröket és dirigálnak?
7. Miért is ad ULTIMÁTUMOT EGY MIGRÁNS a magyar rendőröknek? Miért fenyegetőzik?
8. Miért dobálnak rendőröket, ha falakba ütköznek?

Nagyon sok kérdés felmerül, sorolhatnám, viszont sanszos, hogy ezekre megvan a válaszuk azoknak, akik nem akarják belátni, hogy ez nem így megy 2015-ben, Európában.

lehel kürtje 2015.09.17. 12:44:20

Ti (igen, többes szám második személy - mivel többen vagytok, akik ezt a "dalt" fütyülitek) teljesen hülyének nézitek az embereket? Nem veszitek észre, hogy nem fogjátok tudni lenyomni ezt az emberek torkán (hiába van a média a kezetekben)?
Mindenki láthatta tegnap mennyire is menekültek ezek a "menekültek"!
Ha már ilyen nagy energiájuk van ezeknek az agresszoroknak, akkor miért nem harcolna otthon? Miért nem szabadítják fel a hazájukat az Iszlám Államtól, Assadtól vagy tudom is melyik helyi nagyúrtól?

maxell birka meghízott hegesztő 2015.09.17. 17:12:03

A puskaport bár kínaiak találták fel, de a bulgárok hozták be Európába. Használat előtt talán érdemes lenne alaposan kikérdezni őket a muníció megfelelő használatáról!

TávoliTűz 2015.09.17. 21:13:49

Ha valaki, hát én nem voltam soha Fidesz párti, a Jobbiktól pedig kirázott a hideg.
Amig eljártam szavazni, mindig a baloldalra szavaztam. Ne ezt játszotta el pár hónap alatt. Kétségbeejtő számomra, hogy az a kormány, amiről most sem vagyok jó véleménnyel a legtöbb szempontból, az egyetele, amely lehet, hogy véletlenül, de a helyes útra 'tévedt'
Ha most lenne szavazás, még én is rá szavaznék, ha nem lenne alternatíva, még talán a Jobbikra is, mert 'Európa tényleg végveszélyben van'
A t'tisztelt írót arra kérném, nézzen már utána, hogy Svédországban,ahol szinte kinyalják....., több segély kapnak, mint az én adózott jövedelmem (NY-Euróban dolgozom) mivel hálálják ezt meg.

Guzzista 2015.09.17. 21:22:10

János, maga helyből olyan hülye mint más nekifutásból.

Éhbérkommentelő 2015.09.17. 21:30:11

Mekkantantunk, mekkantantunk? Kattkatt

Éhbérkommentelő 2015.09.17. 21:33:44

A baloldal szellemi mélyrepüléseelérte azt a pontot, ahol már nem lehet repülésről beszélni. Ez már maga a mélyfúrás, de csak fáradt olajat hoz a felszínre

kisQtya 2015.09.17. 21:42:02

Kíváncsi vagyok, meddig tolják még ezeket a mazochista postokat?

Már lassan a kommentek 99,9%-a arról szól, hogy most bizony igaza van Orbánnak, akár szeretjük, akár utáljuk.Ráadásul ma nincs a migránskérdésnél fontosabb probléma, ezért a balliberális oldal jobban tenné, ha legalább csendben maradna, ha nem akarja, hogy 2018-ban Orbánnak 2/3 helyett 9/10-e legyen.

metal · http://electric.blog.hu 2015.09.17. 21:42:15

Ide is csak azt tudom írni, mint máshova már írtam. Ha ezt a baromságot nyomjátok tovább, akkor 18-ban 5% sem lesz meg.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2015.09.17. 21:45:03

micsoda baromsag. fogadd oket orokbe ember. nemethonban meghuzzak a veszfeket, mert ezek a szegeny haborus menekulteknek nemetorszag nem eleg jo, nekik svedorszag kell. valogatosak a fene essen az uldozott lelkukbe. blogger egy hipokrata idiota,. fogalma sincs a vilagrol.

TávoliTűz 2015.09.17. 21:52:35

Nem értem Önt, Barátom a Google elmondta, hogy Ön iskolázott, hovatovább egyetemi oktató is volt. Hogy írhat ilyeneket,
Méga a NOL-on is találtam ilyan írást:
'Késő este és éjszaka volt konfliktus a migránsok és a rendőrök között Röszkén.
A kiindulópont mindig az, hogy a migránsok nem akarnak regisztrálni, és ujjlenyomatot adni, mert attól tartanak, hogy végül akkor majd „a szegény és ellenséges Magyarországon” kell maradniuk, nem jutnak el a gazdag és barátságos Németországba, pláne Svédországba."

Ezek háborus menekültek, akik az életüket féltik?

lako84 2015.09.17. 21:54:33

Ez a poszt egész egyszerűen szánalmas....

Ala-ud-din (Servicio de Inteligencia) 2015.09.17. 22:04:33

Tisztelt Dési János!
Attól tartok, hogy az Ön felsorolása, ahol is négy pontban összefoglalja mivel is "bőszítette" fel a kormány a "menekülteket" tele van csúsztatásokkal. Azokat a "menekülteket" ugyanis akik nekirontottak a kerítésnek és a rendőröknek, ezek közül a felsorolt pontok közül egyikkel sem hergelhette a kormány. Ők ugyanis még nem voltak ezt megelőzően Magyarországon, ezért sem a vonatoztatás, sem a regisztráció, vagy épp annak a hiánya egyáltalán nem érinthette őket. A zsidók második világháborúbeli sorsával bármiféle párhuzamot keresni pedig hamis, felesleges és erőltetett.

Ambiorix 2015.09.17. 22:05:00

Ha felbőszültek, hát felbőszültek. Az éles skuló majd lehiggasztja őket. Egyébként meg takarodjanak vissza oda, ahonnan kéretlenül előmásztak, a pokolnak abba a kellemes kis bugyrába, amelyet nem utolsósorban pont ők maguk csináltak maguknak.

Agysebész migráns 2015.09.17. 22:05:34

Remélem, egyszer anyádon, a húgodon és a kislányodon is úgy fog átmenni egy horda "menekült", ahogy te szeretnéd, hogy a mi hazánkon átmenjenek.

Baloldali érték 2015.09.17. 22:07:06

Hajrá egyenlítő blog! Hajrá baloldal! Így 2018-ban végre összejön a 4%!

aszora 2015.09.17. 22:10:45

Épelméjű ember nem talál ki ennyi sületlenséget...

Willkommenskultur 2015.09.17. 22:17:57

Ásít.

Szakszerüen meg kell őket verni, és mint látszik azonnal másfelé indulnak.

gizmo26666 2015.09.17. 22:18:59

A cikket el sem olvastam, csak a kommenteket.

Semper Fidelis 2015.09.17. 22:25:33

Az én hazámnak ne adogasson ultimátumot semmiféle csőcselék, aki Magyarországot maximum a Google Mapson látta. Akkor se, ha nem az van, amit ő akar.

ricsi81818191 2015.09.17. 22:30:08

Nagyon elmés íràs. Kàr hogy tele van csúsztatàsal.. teljesen rendben van az, hogy emberek 10EZREI vonulnak àt több orszàgon keresztül azonosítatlanul?!!! Természetesen közben kivàlasztjàk hogy hova akarnak menni...màr németorszàg se jó nekik...vészfék huzogatàs stb...

bandiras2 2015.09.17. 22:30:34

Ma Magyarországon úgy látszik nincs erő, amelyik meg tudná állítani a barna áradatot.
Ha nem tetszik, akkor szabadon el lehet ballagni ferihegyre, és fel ülni az első gépre. "El lehet menni ebből az országból" mondta a nagy és dicső szellemi vezető Gyurcsány Ferenc.
Ha nem tetszik, akkor menjél el a te országodba, a családoddal együtt, és ott osszad az észt a palesztin területek köré húzott 8 méteres vasbetonfalró, meg a gépfegyveres őrökről.

Willkommenskultur 2015.09.17. 22:44:37

1. Az egyetlen normális terv az EUban a török táborok pénzelése. Ez részmegoldás, lassíthatja a bevándorlást.

2. NYEU megeszi a szart amit főzött, hiába vágták meg a dán és a német segélyt, a nagyvárosok nem ússzák meg a polgárháborús jeleneteket, mert sok millió moszlim él már eleve ott, akinek ugrik a megélhetése.

3. MEGOLDÁS: el kell távolítani a ballib vezetőket az EUból és karanténba kell zárni a liberális sajtót (mint Putyin). Nem engedhető meg, h vízbe fulladt szír kisgyerek fénykképével haknizzanak, a spanyolországi kerítésmászó niggerhíreket pedig gondosan elhallgasság (ott évek óta ez megy).

Minnél később nyírják ki a libsi sajtót, annál valószínübb egy új Hitler (-ek) eljövetele. Nem lehet büntetlenül hazudozni.

freestep 2015.09.17. 22:46:02

Csak eljátszok a gondolattal, mi lenne, ha szépen beengednénk őket, a sajtót elhajtva éjszaka sutyiban elvonatoztatnánk az osztrák határra, hagy ütközzenek meg az osztrák rendőrökkel, ne a mieinkkel. Akkor legalább a fasisztázó sógorok lennének a rossz bácsik, nem mi.
Közben meg sírhatnánk, hogy mi megpróbáltuk védeni a határainkat, de nem sikerült. Tök mindegy, Schengennek már úgyis annyi.
Európa gyakorlatilag békeidőben elesett. Talán még röhögnék is rajta ha kívülről szemlélném ezt a stand up comedy-t.
Európa letérdelt és remegő seglyukkal várja a barnamedve nagy faszát, hogy betolasson. A barnamedve meg majd jól be is tolja cirill betűs szerszámát.

bElannaTorres 2015.09.17. 22:46:31

szerinted mit kéne tenni? mindenkit beengedni ellenőrzés nélkül? már a nyugatiak se teszik...

idegesít ez a sok marha aki azzal jön, hogy milyen csúnya fiúk vagyunk, miközben nyugatabbra csak azért kulturáltabbak 1. kicsit több a pénz, 2. még nem tapasztalták a problémákat úgy ahogy mi. Meg amúgy is szerinted akik most jönnek azokat engedjük be ellenőrzés nélkül mert egyébként lehet őket kergetni a kukoricásban, és mi lesz a többivel aki meghallja hogy lehet jönni és megindul? vagy szerinted ennyi volt az annyi? Hány milliónál mondod azt hogy az ő élete már nem olyan fontos? vagy hány milliónál kezdesz azon gondolkozni, hogy ténlyeg csak az életüket mentőket kellett volna beengedni? egyébként meg baromira számít hogy más kultúra, meg ez az idióta vakhit, amire csak 80 iq körül képes egy ember.

inebhedj - szerintem 2015.09.17. 22:47:35

"Sikerült addig hergelniük a menekülőket, amíg azok össze nem csaptak a rendőrökkel. "

:D

Hát nem gondoltam, hogy lehet überelni azt a bénázást, amit tán egy éve a rendőrség (?) hajtott végre azzal a finoman szólva is rossz kommunikációval, aminek az volt az olvasata, hogy ha csinos nő vagy, csinosan öltözöl, szórakozóhelyre jársz, akkor ne csodálkozz, ha megerőszakolnak, nota bene, Te erőszakolod azt ki, de a posztoló ezt olyan mesteri fokon lépte túl, hogy egyelőre a harmadik mondatnál nem is olvastam tovább, picit félek, hogy visszavesz a vircsaftból, márpedig ilyen erős kezdés után igen szembetűnő lenne a visszaesés.

Ilyenkor kicsit megnyugszom, az aggodalmam a magyar humor elhalásával kapcsolatban teljesen alaptalan.

A "másik bolygó" elméletem viszont kezd gránittá szilárdulni. :)

freestep 2015.09.17. 22:53:31

Egész csendben jegyzem meg, ezeket a szerencsétleneket alaposan átcseszték amikor a Skandináv országokat ajánlgatják nekik. Szíriában se nagyon megy 5 fok alá a hőmérséklet, ott meg majd leshetnek hogy mi az a fehér és miért van kurva hideg. Ja, a Norvégoknak is van humorérzéke, a Spitzbergákra telepítené a menekülteket, ahol több a jegesmedve mint az ember.
Eddig még mifelénk is meleg volt, de ezek nincsenek hozzászokva a szar időhöz, majd jönnek mindenféle járványok közöttük, lesz annyi halott gyerek hogy szörnyű lesz nézni is. A tél meg közeleg...

_Epikurosz_ 2015.09.17. 22:54:23

Természetesen hülyeség válogatás és minden megfontolás nélkül beengedni bárkiket. Természetesen a hazudozás, ferdítés, megtévesztés a dzsihád részei. Viszont az a fura vicc állt elő, hogy Putyin meg Obama is odament egy viszonylag pici részre, és mindkettő "fent akarja tartani a rendet". A két dudás egy csárdában pedig minimum versenyt fog lődözni mindenre ami mozog. Hogy mi lesz, ha véletlen egymást találják el, még Allah sem tudja.

bElannaTorres 2015.09.17. 22:56:05

jó látni hogy már mindegyik azt hazudja, hogy rokona él svédországban vagy németországban. full kamu, egy egy esetben lehet, de ez már komolytalan. sajtó leadja az egyszeri ember meg beszopja, jajj hiszen csak a családjához menne... aha azért jött el család nélkül eleve azokat hátrahagyva, ráadásul sokan nem is szíriából.

freestep 2015.09.17. 22:57:59

@bElannaTorres: Úgyis jönni fognak. Már késő. Nem lehet pontosan megállapítani, hogy kik az életüket mentők. Az egész határt sem lehet elkeríteni.
Ja, drótkerítés... Nem állhat mindenhol rendőr. Majd ahol nem lesz, szereznek egy traktort, vagy teherautót és azzal törnek át. Nem fognak mindig puszta kézzel akadályt feszengetni.
Népvándorlás van, nem is kicsi. Ezt már nem lehet feltartóztatni. Az EU elesett, RIP. Ennyi volt, kész.

bElannaTorres 2015.09.17. 23:01:16

@freestep: mondjuk tényleg durva. Főleg az hogy rendesen túl vannak szaporodva, aztán tényleg van esély rá hogy megindulnak afrikából is. de mindenkinek nincs hely...
itt azért van jó élet mert dolgozik a férfi és az asszony is. a gyerek tanul. nincs plusz energiák pattogni, vallásoskodni, meg asszonyt elnyomni mikor kell az ő fizetése is. és ezért sincs itt minden családban öt gyerek. a túlnépesedés sokkal nagyobb probléma mint azt most látjuk.

freestep 2015.09.17. 23:02:50

@_Epikurosz_: Nagyon jól tudják mind a ketten, hogy egymásra (is) fognak lőni. Előbb-utóbb. Obama már nem nagyon baszakodik, de Trump majd nagyon meg akarja mutatni. Trump kampányának része az Amerikai büszkeség és a katonai potenciál. Nem fogja eltöketlenkedni. Trump egy agresszív barom és úgy tűnik nyerésre áll. Valahogy nagyon tolhatják Amerika tulajdonosai, úgy tűnik, éppen ilyen kell nekik. Nyilván a háborúhoz.
Hamarosan indul a WW3 és mi élőben nézhetjük.

bElannaTorres 2015.09.17. 23:06:28

@freestep: nyilván, ha már mindent szarrá raboltak valahonnan máshonnan kell a pénz. és az a háború

freestep 2015.09.17. 23:08:10

@bElannaTorres: Igen jönnek, és nem elsősorban a háborúk miatt, meg nem is azért, hogy mercivel csapassanak a német autópályán. Csak pl. Szíria termőterületének a 75%-a oda lett a klímaváltozás miatt, akkora a szárazság. Aki azt mondja, hogy majd visszamegy, az se gondolja komolyan. A romok és az éhhalál várja.
Magyarország mezőgazdasági területeinek is már 50%-a számít aszályosnak, az árvizek lassan történelem lesz nálunk is.
Pár éven belül a világban az élelmiszer termelés a felére esik vissza. (Az éhes ember az meg aztán "tud viselkedni" LOL).
Amerikában a Hoover gátnál lassan a turbinák szintje alá kerül a vízszint. Fasza mi?
Csak azért, hogy miért NEM lehet megállítani a népvándorlást.

Anti Liberal 2015.09.17. 23:08:15

Kedves blogger..szólj anyádnak hogy a lakásodba és a földedre ráengedünk néhány jó lelkű senkinek nem ártó miggert... Kiíváncsi vagyok az arcára..

Jossarian 2015.09.17. 23:08:38

Elj egyutt arabokkal ket harom evig es azutan kommetelj. Ja, vagy zsido vagy? Ertem, akkor rad mas szabalyok vonatkoznak. Nem tudsz kommentelni merthogy az arabok egy honap utan kinyirtak mivel nem birtak a arcodat...

Willkommenskultur 2015.09.17. 23:09:57

@freestep: Nekem tetszik Trump, és pont nem tolja senki, 100%ban finanszírozza a saját kampányát, ami kb. sosemvolt jelenség.

Éppen ezért nem is valószínü h megválasztják, még a saját pártjában is tele van ellenségekkel.

Sztem amerikának jót tenne, de nem tudom mit kezdene a külpolitikában annyit mondott, h a mostani bagázs nyomorék, ő azonnal meg tud egyezni Putyinnal. Nem katona, üzletember.

Kalmár 2015.09.17. 23:13:29

Orbánnak nagyon rossz híre van! Egész Európában felhergelte a migránsokat!
Láttam, ahogy Leszboszon, Lampedusán, Berlinben, Calais-nál tömegek őrjöngtek, a szadista röszkei rendőrök ujjlenyomat vételi szándéka miatt! Na meg ahogy a menekülttáborokba akarták őket vinni, hogy étel ital, fűtött sátor, orvosság jusson mindenkinek, az durva volt!
Amikor például halálra késelték a kamionost, akkor többen hallották, hogy Orbán takarogggy! Ezt a vonatjegyekért kapod!!!

Olyan szar lehet Soros csapatában lenni!
Értekezleten, az van a flipcharton, hogy a "Migráns jó, a migráns képzett, a migráns dolgos, a migráns ! "

Impossibel mission!

(csak nekem súgd meg! Nagyon ciki ilyeneket leírni??)

freestep 2015.09.17. 23:17:16

Szó ami szó, az a helyzet, hogy mindenki kapaszkodna és próbál okos lenni meg megoldásokat keresni, és megértem, mert őrületesen nehéz megbékélni a gondolattal, hogy ŐRÜLETESEN NAGY szarban vagyunk és nincs (jó) megoldás!
Igen! Kurva nehéz ezt beismerni. Senki a kurva életben nem tudja, hogy mit lehetne tenni, és azért, mert semmit! Akkora a szar, hogy elborít! Ez a helyzet!
Az általunk ismert Európának vége örökre! A megszokott életszínvonalunknak is vége!
Ami vár ránk azok a fegyveres konfliktusok, nélkülözés, bizonytalanság. Betegségek, összeomló gazdaság. (Baszhatjuk, akkor majd internet se lesz).
Ez van. Lehet okosnak lenni, de az alapvető probléma: SOKAN VAGYUNK és elbasztuk a klímánkat.
Na ez fog most megváltozni!
Majd amikor kevesebb mint 1 milliárd ember marad, ammikor már nem lesz kire és nem lesz értelme lőni, na akkor majd nyugi lesz. De addig nem!
A helyzet beszopódott.
"Ha meg kell baszódni hát meg kell baszódni" Torrente után szabadon...

Brix 2015.09.17. 23:18:02

Ahogy írták fentebb: ezt tényleg nehezen ússza meg a nyugat polgárháború nélkül...A helyzetnek már nem urai a kormányok és hiába váltottak gyökeresen paradigmát , ebből, a csapdából nincs menekvés....
Napról napra romlik a helyzet ,és a megoldásnak még jelei sem látszanak. Pedig előbb-utóbb, de inkább előbb ki kelle mondaniuk, hogy tévedtek,: ez nem menekültválság , hanem hirtelen jött , hadüzenet nélküli háborü az európai civilizáció ellen , amely azonnali katonai beavatkozást kíván!
Sajnos , kiengedtték a "szellemet a palackból" amit a világon mindenhol úgy értelmeztek , hogy bárki bejöhet Európába , szabadon és azonnal európai szinten fog élni....Ezt már kizárólag csak fegyverekkel lehet megállítani, de már talán azzal sem....

monddazigazatmar 2015.09.17. 23:18:34

Dési
Ha olvasod! Jobboldaliként tizen-éve hallgatom a klubrádiót. Mazochizmus, plusz érdekel a másik oldal véleménye. Hallgattam, röhögtem, bosszankodtam.
Na, pár hónapja nem bírom hallgatni. Akkor kezdődött amikor Szelestei "Féreg" Lajos levezette, hogy miért erőszakolnak a muszlimok. Azóta folyamatosan ugatjátok a hazaáruló mocskot. Rohadj meg te is, meg a Bolgárgyuri is. Dögöljetek éhen

Flúgatlan 2015.09.17. 23:22:03

A szerző idióta.

"Sikerült addig hergelni a menekülteket..." Ja, akkor a megoldás az, hogy szót fogadunk nekik és amit kérnek, azt teszünk? Az hergeli őket, hogy megfelelő papírok nélkül nem mehetnek, ahova csak kedvük szottyan?

Az egész cikk egy nagy csúsztatás/hazugság/ferdítés hegy.

Olvasd a kommenteket, kedves Szerző! Hiába hőbörögtök, a többség nagyon egyértelműen látja: túlnyomó többségükben nem életüket féltő, sajnálni való menekültek azok, akiket kicsuktunk. Rengeteg egyértelmű jele van ennek. Azok az országok is visszavettek már nagy pofájukból, ahova tömegesen eljutott ez a horda. Látják már ők is, miről van szó többségében.

Az ilyen hőbörgés, ami e cikkben van, ami ész nélkül minden felelősséget Orbánék nyakába akar varrni: kontraproduktív. Az emberek többsége azt szűri le belőle: egyedül Orbánék és a Jobbik hatalmon maradása ad esélyt a magyarság fennmaradásának. Mert a másik oldal még az ország vészhelyzetét is a kormány acsargó szapulására használja.

Amúgy alapból sok bajom van Orbánékkal. Pl. amit az oktatással tettek, az bűn. De a menekültáradatot nem ők hozták ránk, és csak ők látják a vezető politikai erők közül, hogy ez roppant veszélyes.

Willkommenskultur 2015.09.17. 23:25:36

@Brix: Ne pánikolj. Max pár millió fegyvetelen szerencsétlen (megtámogatva pár millió benti rokonnal) rohamát a világ egyik leggazdagabb gazdasági régiója simán kivédi, ha akarja.

Addig még kell pár londoni niggerlázadás-szerü jelenet minden országba, h nyerjenek a radikálisabb pártok, meg kell reformálni az EU-t stb. de nem elvégezhetetlen a feladat, korántsem. A pénz a legkisebb probléma.

Realista vagyok 2015.09.17. 23:26:35

A szerző figyelmébe ajanlom az index által leközölt videót amiben a rendőrökre támadókat interjuvoltak meg Röszkénél.
Érdekes h egyik szerint a rendőrök, masok szerint ők maguk provokaltak ki az "összecsapást".
Es hát persze nem a rendőrök voltak a kezdeményezők, de van esze a menekültnek-ha hazudik szimpatiat tud kelteni egyesekben és ez még jól jöhet mikor ki akar erőszakolni jogokat maganak a későbbiekben.
Es ha mar kierőszakolásnál tartunk. Ugyan ennek a videónak a végén szerepel egy "jámbor" menekült akit megkerdeztek h miért nem marad Szerbiaban, nyujtja be ott a menedekkerelmet? Ott sincs háború. Erre az úriember heves erzelmi kitöréssel azt válaszolta h orvos akar lenni (nem mondta h folyamatban van egyetemi tanulmanya, szóval ilyen alapon én meg atomfizikus szeretnék (ma éppen) lenni) és h Szerbiában maradna ha ott mindent megadna neki a kormány amit ő AKAR!
Nem am szeretne, nem. Akar.
Ez a probléma. És ez sajnos a tipikus hozzaallasuk a kedves menekülteknek. Ők követelnek.
Ez az ami nem európai! Ez az iszlám. Nem kér, szeretne, szeretne megdolgozni érte. Követel.Es ne nyíljon ki a bicska a zsebemben.....

fda 2015.09.17. 23:31:54

Ez a poszt annyira butaság, hogy már mutogatni kellene.

freestep 2015.09.17. 23:36:24

@Willkommenskultur: Ez nem ilyen egyszerű. A fő rohamot és a fő problémát nem ők jelentik. A fő probléma ennél sokkal mélyebb és ismét a dollár körül forog. A fő probléma a NATO és a BRICS államok ellentéte. Ezek egyike sem fegyvertelen szerencsétlen.
A menekültáradattal az USA elérte, hogy meggyengüljön az Euro ami amúgy is nagyon szúrta a szemét. Miután szétesik az EU a NATO keretén belül itt azt csinál amit akar, ő fogja diktálni a gazdaságot.
Az iszlám világ sikeresen beoltotta a nyugati országokat a vallási instabilitással hosszú évekre.
Az EU elesett, már most, úgy, hogy a területén még nem volt háború deklarálva (ez utóbbi is csak (kis) idő kérdése).
Hamarosan szinte minden országban belső zavargások lesznek.

firg_firg 2015.09.17. 23:37:14

Van itt egy video, a bekes menekultek Allah Akbar! felkialtassal tamadjak a magyar rendoroket, 1:02 kornyeken

www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/hungary/11869111/Hungary-police-fire-tear-gas-water-cannon-at-refugees-on-Serbia-border-live.html

Majd valami fotellibsi megmagyarazza hogy ez arrafele nepszokas, kb olyan mintha az mondanak hogy "Hajra!", a kulturajuk resze, es nem kell lefejezesekre gondolni egybol. Szegenyek csak mergesek voltak, meg lehet oket erteni.

Bobby Newmark 2015.09.17. 23:41:11

Az ugye azért megvan, hogy a "heccelés" NEM AZOKKAL AZ EMBEREKKEL TÖRTÉNT, akik aztán nekimentek a rendőröknek?

Vagy szerinted "a menekültek" egy hivemind, közös tudattal rendelkező entitás, egy elme sok testben, és aki most ért a határhoz, az emlékszik arra, hogy két hete, egy azóta már Németországban lébecoló egysége "heccelve" lett?

Vagy úgy mégis, ez a hülyeség hogy a picsába állt így össze a fejedben?!

Alick 2015.09.17. 23:42:10

"Sikerült addig hergelni a menekülteket..."

Engem is pár napja addig hergelt a rendőr ("jogosítványt, forgalmit kérek"), amíg nem oda nem adtam engedelmesen.

Egyébként az alapvető probléma, hogy se nálunk, se máshol Európában nem adtak elegendő részletes információt (weben, szórólapon) az errefelé vonulgató embertömegnek, hogy van több lehetőségük is, de ha nem működnek együtt a mellékelt játékszabályok keretein belül, akkor egyre kevesebb lehetőségük lesz... és a vége kb. ide vezet:

www.youtube.com/watch?v=WToU3ntMk_Q
(mert hogy Spárta is Európa!)

Sobo 2015.09.17. 23:43:19

Drót hátán drót,
Dési benne sose vót!

....nyomorék egy ember lehetsz.

firg_firg 2015.09.17. 23:43:59

@freestep: Szerintem az USAnak van eppen eleg ellenfele, Kina, arabok, oroszok, ebben a gazos vilagban az EU meg inkabb szovetseges, akikre meg a szamithat.

Az USA bekavart a kozelkeleten, mert Szaddam, meg olaj, meg tomegpusztito fegyverek, szetkurtak Irakot, kaoszba sulyedt az orszag, aztan beindult az arab tavasz, kiterjedt a kaosz, aminek a kovetkezmenye a sziriai polgarhaboru, az ISIS, most meg a menekulthullam az EUba.

Tokonlottek a sjat szovetsegesuket es nem tudjak mi legyen. Bombazgatjak az ISISt de Irak utan nem akarnak csapatokat odakuldeni. Siman csak nem lattak elore hogy mi fog tortenni.

Tiborpapa 2015.09.17. 23:44:17

A menekülteknek elege lett abból, hogy birkaként kezelik őket a hazájukban. Azt hitték, itt emberként bánnak majd velük, de a hatóságok számára továbbra is birkák maradtak, ezért többen úgy döntöttek, megpróbálnak farkasként viselkedni. Ki érti ezt?! Birkának lenni pedig milyen jó. Mi csak tudjuk.

Brix 2015.09.17. 23:44:17

@Willkommenskultur: Az a baj, hogy kelet-német, komcsi matróna ,Merkel és másik komcsi a SDP-s Sigmar Gabriel , miatt katasztrófális helyzetbe került Európa. Amíg nem ugattak, hogy " jöhet mindenki, nincs határ" addig fele ennyi ember jött...Amióta ugattak , már mindenhonnan elindultak , Bangladeshtől, Szenegálig...Azt mondta a kormámyszóvivő , hogy a több mint 200 ezer migránsból eddig 60 ezer vallotta magát szírnek, vagyis egyértelmű, hogy gazdasági migrációval nézünk szembe, aminek vég nélküli utánpótlása lesz...Ha meg befuccsolnak a németek , aminek sajnos egyre több jele van, mi is nagy kárát látjuk majd....Ezért nem örülök, hogy önsorsrontó idióták vezetik Európát!

Willkommenskultur 2015.09.17. 23:46:31

@freestep: Erre mondtam hogy az EUt meg kell újítani, a mostani vezetés túlságosan amerika-függő.

A gazdaság viszont inkább orosz energia-függő. És sokféleképpen fel lehet oldani ezt a helyzetet. Az euró gyengülésének elsődleges oka inkább a szerencsétlenkedő válságkezelés és a fejlődés lassulása, nem a migráció.

freestep 2015.09.17. 23:46:59

@firg_firg: Kissé fura, amikor mindenki csak végletekben gondolkodik. Akik jönnek, elég vegyes társaság. Vannak köztük agresszívek, veszélyesebbek, de nem mind ilyen. Igen, vannak ilyenek sajnos. De azért a másik oldal is fura, akik azt várták, hogy majd csupa kedves, alázatos angyalkák fognak jönni. Mégis mi a fenét lehet elvárni pl. egy olyan 40 évestől akinek van 30 éves háborús múltja? (mert arrafelé azért ekézték egymást állandóan). Szóval ezek bizony nem szoktak hozzá a finomkodáshoz, a kéréshez, mert náluk nem ez az életben maradás útja, hanem a harc. Jaj de fura, nem fognak pár hét alatt megváltozni! És igen, éppen ezért nagy a probléma, hogy mi lesz akkor, amikor majd kezdenek rájönni, hogy számukra Németországban is kerítésből van a kolbász és közelébe nem jutnak a beígért mesés életnek. Majd szétverik a német városokat is ahogy an tették néhány olasz várossal.
Óriási szopás közeleg egyébként. Majd a németek is felteszik a szopóálarcot a wilkommen helyett.

Willkommenskultur 2015.09.17. 23:49:33

@Brix: Valóban hibázott a német vezetés, de már korrigálja. Most azon megy az okoskodás, hogy ezt ne kelljen nyíltan bevallani, ami részemről ok.
Merkelt én nem tartom hülyének, ezzel együtt elszámolta magát. Németországban a libsi sajtó nyomása erősebb mint nyugaton bárhol máshol (vagy nálunk), ezt tudom felhozni a mentségére.

freestep 2015.09.17. 23:56:37

@Willkommenskultur: A mostani vezetés is éppen azoktól függ, akiktől az Amerikai vezetés. Keresd Svájcban az R betűvel kezdődő családneveket.
Talán nem véletlen, hogy megint ez az ország nem EU tag, a válság szele sem érinti, nem fogad egyetlen menekültet sem. Hát nem érdekes?
És igen, a menekültek nagy része gazdasági bevándorló. Ez nagyrészt köszönhető a klímaváltozásnak, az élelmiszerhiánynak és a vízhiánynak, amivel szembe kell nézniük.
Az ember életét persze nem csak a háborúk tudják veszélyeztetni.
Szóval tökéletes illúzió elvárni azt, hogy az EU vezetői másképp viselkedjenek. A főnok Svájcban van. A nagyobb országok nem fognak másképp helyezkedni. Esetleg az olyan kisebb, jelentéktelenebb országok mint Magyarország, itt még nyerhet is a szélső jobb, ha fokozódik az elégedetlenség és meg lesz a támogatottságuk. A főnököket ez nem érdekli. Ha balhé van akkor az ilyen pici országokkal egyszerűen kitörlik a seggüket, ahogy eddig is tették.

Willkommenskultur 2015.09.18. 00:01:08

@freestep: 'Talán nem véletlen, hogy megint ez az ország nem EU tag, a válság szele sem érinti, nem fogad egyetlen menekültet sem. Hát nem érdekes?'

Hát lehet h nem fogad de nem hívatják meg magukat...youtu.be/_qYGqv96bjY

freestep 2015.09.18. 00:12:49

@Willkommenskultur: :-) persze, beszopják ők is. Majd jól megfejik a lila tehenet :).
Csak nem fogad. Nem akar. De ez is olyan dolog, mint az iszlámban a szex. 50%-os beleegyezés már elég :-)

Pop40 2015.09.18. 00:32:47

"Sikerült addig hergelniük a menekülőket, amíg azok össze nem csaptak a rendőrökkel. "

Rühellem Vityát, mint a szart, de ez kivételesen marhára nem az ő sara.
Sőt, bármilyen röhejes, jelen pillanatban az ő álláspontja a legnormálisabb (soha nem hittem volna, hogy ezt a mondatot valaha is le fogom írni.)

Egy magát törvényen kívülinek tartó sáskasereg randalírozik keresztül-kasul Európán, legázolva, aki útjukba áll.

index.hu/belfold/2015/09/15/menekult_lezart_hatar_roszke_valsaghelyzet_menekultvalsag/igy_tamadtak_a_duty_free_shop_tetejerol_a_menekultek/

Úgy néz ki ez a csürhe, mint akiket nagyon heccelni kellett?
Orbánról valszeg azt se tudják, ki az. Akadályba ütköztek, és az egyetlen módszerhez nyúltak, amit ismernek: az erőszakhoz.

A videón láthatók bűnöző söpredék, semmi helyük Európában. Takarodjanak vissza oda, ahonnan jöttek.

Határzárat mindenhova, és kijelölt beléptetési pontokat, mondjuk a töröko-i táborokba.
Addig egy migráns se léphessen be Európába, amíg ott pozitívan el nem bírálták a kérelmét.

Pop40 2015.09.18. 00:36:00

@Willkommenskultur:

"Az euró gyengülésének elsődleges oka inkább a szerencsétlenkedő válságkezelés és a fejlődés lassulása, nem a migráció."

Marhaság. A szerencsétlenkedő válságkezelés tavaly is megvolt, mikor az eurusd 1.4-en állt.

Az euró gyengélkedésének fő oka a nagy jegybankok (ECB, FED) QE-programjai közötti időbeni csúszás. A FED befejezte a QE-programot, és épp készül kamatot emelni, az ECB pedig csak most, idén kezdett bele a maga QE-jébe.

Javarészt ezt árazza az euró árfolyama.
süti beállítások módosítása