B1 blogcsalád



És itt meg is bukott Orbán menekültpolitikája

2015. augusztus 24. - nickgrabowszki

A dolog ott kezdődött, hogy Görögország rég nem tud mit kezdeni a menekültinvázóval, ami a török partok felől éri az égei szigetvilágot. Összegyűjtik őket Athénban, majd elszállítják a macedón határra. A macedónok szintén nem tudtak beleavatkozni a dolgok folyásába; eddig a határon vonatra rakták a szerencsétleneket, és eligazították Szerbia irányába.

De a magyar hosszú hétvégén feltorlódtak a dolgok: az áldatlan állapotok miatt a macedón a kormány csütörtökön szükségállapotot hirdetett, hadsereg lezárta a határt. Majd vasárnap már nem bírták el a rohamot (lőni meg nem akartak), és megint fölpakolták a menekülteket a szerb határ felé. Tegnap ötezren léptek be Szerbiába, ma reggelre egy hétezresre becsült tömeg érte el a határt.

Mi lesz akkor, ha ez a több mint 10 ezer ember, plusz a már Szerbiában lévők megjelennek a magyar határon? 

Vajon elbírja GYODA többezer ember együttes rohamát? A 18 ezer fős magyar börtönlétszám, amely már így is másfélszeresen túltötött, biztosan nem bírja el a megduplázódást (hiszen ezek mindannyian határzárrongálók lesznek). De a magyarországi menekültellátó-rendszer sem.

Vajon kint vannak még a plakátok a kultúra és a a törvények tiszteletben tartásáról? Meg a munka el nem vételéről? Illetve kikerültek már a Balkánra tervezettek, hogy ide ne gyertek, mert pengésdrót? És érdekelni fogja ez azokat, akit ezer kilométereket tettek már meg gyerekkel a nyakukban?

migracio.jpg

Hacsak nem adnak tűzparancsot, Magyarország nem bír el a migrációval. (Ha meg adnak, akkor azért.) Ez nyilvánvaló, ezt eddig is lehetett tudni. Csak az Orbán-kormány - és különösen a miniszterelnök - figyelmét kerülte el valahogy.

Ha a helyzet nem fordul komolyra, akkor nincs értelme a nemzeti konzultációnak, a plakátkampánynak, a permanens uszításnak, a GYODÁ-nak és a kerítésnek sem. Ha meg komolyra fordul, mint ahogy az most tűnik, akkor megintcsak nincs értelme. Nincs az a kerítés, amelyik megállítana egy többezres tömeget.

Esetleg tarthatnánk róla egy nemzeti konzultációt.

  1. Ha a migránsok megállnak Szerbiában, akkor nem kell a kerítés, nincs rá szükség.
  2. Ha viszont nem állnak meg, akkor Magyarország önmagában nem tud mit tenni.

Ez európai probléma szerencsére, a nálunk nagyobbak és gazdagabbak ügye. Bár az uszítás arról szólt, hogy elveszik a munkánkat, bűncselekményeket követnek el, szemetelnek és az aszfaltra rajzolnak - egyik sem történik. (Na jó, az aszfaltra tényleg rajzoltak.)

Ezek a tömegek Magyarországon csak átvonulnak.

Ez a csak nekünk legyen mondva, mégse jó átjáróházban élni. De másnak ez azért jóval komolyabb probléma. Talán meg kellene kérdezni a célországokat, mit kívánnak kezdeni a helyzettel. És ha már megkérdeztük, talán el kellene fogadni a döntésüket. Orbánnak máig nem sikerült megbirkóznia a méreteivel, pedig

jó lesz, ha tényleg megtanulunk kicsinek lenni.

Talán el kellett volna a fogadni a kvótarendszert, azon Magyarország (meg a többi tiltakozó kisország) semmilyen tekintetben nem tudott volna veszíteni.

Ugyanis akit abban a helyzetben Magyarország befogadna, az eredetileg nem minket választott célországnak. A menekültként kapott magyar útlevéllel pedig ugyan mi akadályozhatná meg benne, hogy oda menjen a schengeni övezeten belül, ahová akar?

Ebből is látszik persze, hogy az ötlet még finomításra szorul. Elég jelentős finomításra. De szerencsés esetben nem nekünk kell határozni róla. Döntsék el a németek, hogy kit akarnak befogadni, és mihez kezdenek a többiekkel. Ahogy most tűnik, a helyzet normalizálásához Szíriában, Líbiában, Irakban és Afganisztánban kell rendet tenni. Ami persze háborút jelent, de csak méretünkhöz mérten a mi háborúnkat;

a nagyhatalmak azért nagyhatalmak, hogy rájuk bízzuk a háborúkat.

Ez eufémisztikusan úgy is lehet nevezni, hogy "európai összefogással kell megoldást találni".

De az Orbán-féle "majd mi megoldjuk egyedül, mert a szuverenitás mindenekelőtt", az végképp megbukott. Megbukott akkor, ha ideér a hétvégén fölgyűlt tömeg. És akkor is, ha valahogy rendeződik a helyzetük Szerbiában.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr667729690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DFK 2015.08.24. 12:16:45

Vagyis felemelt kézzel nézzük végig a söpredék beáramlását. A németekre bízzuk rá az 1% használható ember kimazsolázását, a többit visszaküldik hozzánk. Párszázezer bevándorlóval meg csak elboldogul ez a kicsi ország. Ja, a cél az, hogy beleroppanjunk. és ugye szólni se legyen jogunk.
Van még lejebb is?

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.24. 16:29:11

Mi lesz? Megy a nagyobb rész Horvátországba. Azaz Orbán politikája sikert fog elkönyvelni.

JitterAee 2015.08.25. 09:25:32

Itt csak az járt jól akinek volt 1000km drótja.

Kivlov 2015.08.25. 09:34:29

Az EU-é bukott meg. Főleg úgy, hogy nincs olyan, és ez a legnagyobb baj.
Érdekes, a yenkik ezt is megoldották 20-30-50 éve: akinek nincs vízuma, mehet a vérba hazafelé.
Nekünk se pénzelni, meg fürdetni, meg oltogatni kéne őket. Pláne nem bebörtönözni és tartani.
Aki nem hivatalosan jön, takarodjon haza.
Amennyit kifizetnek a csempészeknek, annak töredékéért jöhetnének legálisan is.
Kamumenekültek...

inebhedj - szerintem 2015.08.25. 09:57:31

Azt hiszem, vénségemre elvesztettem a sorok közt olvasás képességét, úgyhogy elmagyarázná valaki, aki még nem (nota bene maga a szerző), hogy a poszt szerint mit kéne csinálni (az, hogy mit nem, azt hiszem, világos)?

2015.08.25. 09:59:41

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Miért menne Horvátországba???? Megy Bulgáriába, az szép napos és gazdag....

2015.08.25. 10:01:05

@Kivlov: Hogy is jönne legálisan? Magyarázd el . Vízumot kér a teheráni magyar nagykövetségen? Aztán felül a menetrend szerinti Repülőjáratra? Istenem, de NER kompatibilis vagy!

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2015.08.25. 10:02:04

"..Ezek a tömegek Magyarországon csak átvonulnak."

ISTENVERTE OSTOBA ÁLLAT az, aki folyton ezt a mondatot mantrázza ész nélkül. Mi az, hogy "csak" átvonulnak???? Számoljatok már bazmeg..... tranzitzónák, egyebek, fasztudjamégmi fenntartása....napi legalább 4.000 ft/kopf. Csak 7 ezerrel szorozzátok ezt meg! El tudtok eddig számolni??
És akkor nem, azértse lélegeztetőgépre számolom át ezt az irdatlan összeget...csak mindezt a hajléktalanellátás, a rokkantellátás, meg az egészségügy NEM kapja meg. Hogy a Fidesz hülye azt már megszoktam...de drága balosok, az a szomorú helyzet, hogy ebben a sztoriban ti még náluk is hülyébbek vagytok....

2015.08.25. 10:04:35

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: " és vágópróbák után élesben is levizsgázott a határzár: úgy jönnek rajta keresztül a menekültek, mint kés a vajon"

Tényleg mennek Horvátországba....

különvélemény2 2015.08.25. 10:08:19

Összefoglalom azoknak, akiknek TL,DR:

Orbán megbukott, ha tél van, ha nyár, ha fúj a szél, ha esik, orbán megbukott.
Ha nem bukott meg, akkor is megbukott, idén már legalább huszadszorra.

2015.08.25. 10:08:48

@A rokkant is ember: Nem vitás. De a kerítés nem oldja meg a problémát. Az világos, hogy van gond, az is, hogy ezt a migráció okozza, és nem vitás, hogy sokuknak még nem irtották ki a családját, mégis menekülnek.
De a kerítés kurvára nem old meg semmit. Viszont fölösleges pénzkidobás volt.....miont a magyar nyelvű plakátok.... talán az embercsempészek levadászása lenne a megfelelő megoldás, talán táborok létrehozása, nem tudom.
De a kerítést legázolják napokon belül....
De azért csak hidd, mert a párttal a néppel egy az utunk, hogy az a tömeg, akiket a macedónok fegyverrel, katonasággal sem tudtak elrettenteni, majd megijednek egy másfél méteres, homokba leszúrt dróttól.
Te is NER kompatibilis vagy.

2015.08.25. 10:11:37

@különvélemény2: Orbán sosem nyert. Mindig az ellenfele szúrta el. Amikor nem, akkor Orbán szanatóriumba vonult.... nem, nem ilyen egy ország vezetésére predesztinált politikus....

Kalmár 2015.08.25. 10:12:41

Vérlázító ami folyik az inrenet oldalain!

Maximumra kapcsolt a liberális hazugsággyár!
A kvótarendszernek mi köze az illegális bevándorlókhoz ???

Teljesen másról szól, attól, hogy elfogadtunk volna 2-300 menekült státuszt kapó embert valamit kezdenünk kell a többi 9700 illegális menekülttel, akiknek nem jár státusz!
Ezért kérte Viktor, hogy módosítsanak a menekült kérelmek kezelésén és tarthassuk fogva őket amíg kiderül a valódi státuszuk.
Így bejön, regisztrál, meglóg!
Ezért akarja nemzeti hatáskörbe kérni, mert az EU közös szabály egy akkora faszság, amit csak szándékosan írhattak ilyenre azok akik ebben a zűrzavarban érdekeltek!

Mindezeken túl, mi vagyunk a Schenegen őrei! Nem viselkedhetünk úgy, mint a Görögök!
Nekik ebben nincs veszteni valójuk, nekünk igen!
Katonaságot a határra és Szerbia egye meg amit főzött!!
Szerbia csak arról dönthet, hogy ő kit enged be, arról nem, hogy Magyarországra ki léphet be!

2015.08.25. 10:13:49

@A rokkant is ember: Ja, az, hogy ezek nem vonulnak át, hanem itt fogják elvenni a munkádat és Orbán Ráhelt, nem az ellenzék találta ki, hanem a fidesz. Pusztán erre válasz, hogy nem veszi el a rokkantnyugdíjadat, mert átvonul. Érted? Nem, mert a pártközpontban nem ezt mondták.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2015.08.25. 10:14:09

Ha ez az MSZP hivatalos hozzáállása a migráns (és kurvára nem menekült-) kérdéshez, akkor jobb is, ha eltűnnek a politikai színtérről...Orbán amúgy nem azt mondta, hogy "majd mi megoldjuk egyedül, mert a szuverenitás mindenekelőtt" (jut eszembe, miért van idézőjelben, ha ez nem egy idézet...?), hanem, hogy tenni kell valamit, amíg az össznépi uniós tökölés folyik.

Kedvenc szövegem: "Ezek a tömegek Magyarországon csak átvonulnak."

Szuper. Csak átvonulnak. Akkor kéretik idézni, hogy mi Magyarország kötelessége a határokon, és hogy az uniós országok, mikor mondták azt, hogy Olaszország, Magyarország és Görögország szó nélkül engedje tovább a migránsokat, mert szükségük van rájuk?

Hülye balliberákok... :(

Kalmár 2015.08.25. 10:14:48

@különvélemény2: Ha 220-szor mondod akkor sem bukott meg:)
Sőt 2018-ban ismét nyer a Fidesz!
Most mondom, hogy felkészülhess lelkileg!

Nyugi, ne kapj infarktust, ilyen a demokrácia!

2015.08.25. 10:15:52

@Kalmár: Macedóniában volt és van katonaság a határon. Ugye azért azt nem gondolod komolyan, hogy megtehetjük, hogy agyonlőjük a menekülteket? Bár megoldás lenne, de attól félek, nem következmények nélküli. Nem opció.

telkoe 2015.08.25. 10:28:51

@Könnyen elkaptuk, uram!: Orbán sosem nyert. Mindig az ellenfele szúrta el.
Ez igy van. Es most is lehet szamitani ra, hogy akarmit is balfaszkodik Orban, a baloldal megnagyobb hulyesegeket beszel, meg idiotabb bloggerek rugdos hogy orbanozzanak szep hangosan es a vegen megintcsak a baloldal fogja szep nagyra tatott arccal torokra venni a faszt. Ez mar egesz konnyen megy nektek elvtars.

Aztan ragodtok rajta egy kicsit es par het mulva valami uj szarral ugyanugy megszopatjatok magatokat. Halodo baloldal ahogy szeretjuk.

evil demon satan devil 2015.08.25. 10:33:15

@Könnyen elkaptuk, uram!: bizony, komöly következményei lennének, gyorsan híre menne, h ide ne jöjjenek, mert lelövik őket, ha a felszólítás után közelebb mernek jönni a határhoz

Ambiorix 2015.08.25. 10:46:55

Aknazár kell, az sokkal személytelenebb, mint az agyonlövés. Szép, sima, könnyű munka: gyorsposta egyenesen Allahhoz. Idejöttél, így jártál, viszonthallásra, kérjük a következőt.

alfacharlybravo 2015.08.25. 10:49:36

Hmm, mire lesz valami döntés addigra egy India kompatibilis cigány telep lesz Európából. Szerintem már a tűzparancs rég elkésett ez a roham megállíthatatlan. A spanyolok építettek 4 méteres kerítést és gumi lövedékkel lőttek a kerítést átmászókat, sok migráns leesett és meghalt az EU megrótta őket, erre lefizették a Marokkót, hogy építsen ő kerítést és lőjön éles lőszerrel, mert nekik lehet. Az eredmény kb. 30 000 ren várakoznak és próbálkoznak átmászni rajta. Nálunk ha megállítjuk őket valahogy akkor nem 30 000 hanem több millió lesz a kerítés túloldalán, annyi löszerünk és katonánk nincs, meg beledöglenénk a hullaszagba, meg elégetni sem tudnánk a hullákat. A másik lehetőség, hogy a migránsok nem hagynák otthon a fegyvereiket és nyílt háború kezdődne.

putris72 2015.08.25. 10:50:10

Kedves blogíró!Nem az Orbán bukott meg ebben az ügyben,hanem az a hazugság,hogy nincs menekült úgy!Ugyanis hónapokig azt hallgattuk,hogy nem jönnek,nem létezik stb...!Mind mind baloldali és liberális médiában!Tagadták és náciztak!Most meg úgy viselkednek,mintha ők figyelmeztettek volna a veszélyre de ez a csúnya Orbán nem hallgatott rájuk!Amúgy meg nem menekültek,hanem megélhetési bevándorlók!Mivel mivel 4-8 biztonságos országot,megkerülve,vagy áthaladva,papírok nélkül nem lehet menekült!!Azok a magyarok kik meg külföldön dolgoznak,nem gazdasági bevándorlok!!Ugyanúgy élünk az EU-s állampolgársági jogunkkal mint a többi EU-s ország!

2015.08.25. 10:50:15

Az öbölmenti arab országokban konkrétan le is lövik őket, ha megpróbálnak áttörni a határon, holott azok ugyanazt a vallást gyakorolják. Az EU gyenge ehhez, így elpusztul. Talán nem is akkora kár érte, ez az idők szava. Majd kinő valami más a helyén, ami nem lesz olyan puha.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.08.25. 10:53:43

A ballib hazudozók rendre azt mantrázzák hogy rajtunk csak keresztül mennek.

Ami igaz is lenne.

Igaz lenne, ha hagynák.

De nem hagyják.

Tömegével pakolják le a vonatokról kocsikból az illegális bevándorlókat.
Előbb-utóbb a határt is le fogják zárni nyugati szomszédaink, ahogyan azt MÁR MEGTETTÉK 1 HÓNAPJA AZ OLASZ HATÁRNÁL.
FRANCIAORSZÁG, AUSZTRIA, ÉS SVÁJC IS LEZÁRTA AZ OLASZ HATÁRT.

A már átment bevándorlókat visszatoloncolják majd.

Már csak az a kérdés, milrt akarja a ballib agyatlan értelmiség, hogy hazánkat ellepjék az illegális bevándorlók ?
Hogy 5 év alatt 1 millió illegális bevándorló között éljünk ?

Mi a céljuk ?
Az elkúrók visszahozatala a káoszban ?
Ezen már túlmutat a cél.
A ballib elit célja egyértelműen Magyarország elpusztítása !

Más oka nem lehet hogy az országra szabadítanak több millió illegális bevándorlót.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.08.25. 10:56:54

@retrovírus:

Ennyi.
A kerítés akkor nyer majd értelmet, mikor az EU lezárta a határait, felismeri hogy több bevándorlót nem tudunk befogadni.
Ha elkezdik ők is ahogyan mi is, visszaszállítani az ideérkezőket.
És ha lesz tűzparancs is a határzár mellé.

Mert lesz az nem kérdés.
A kérdés hogy mikor lesz.

1-2 éven belül, amikor még van esély cselekedni, avagy 3-4 év múlva amikor már visszafordítahatatlan kritikus mennyiséget átlépte az ide érkező iszlám illeágis bevándorló horda száma.

Minden normális nemzet védi tűzparanccsal a határait.
Amerika elsősorban.

Sir Galahad 2015.08.25. 11:01:13

"Talán meg kellene kérdezni a célországokat, mit kívánnak kezdeni a helyzettel. És ha már megkérdeztük, talán el kellene fogadni a döntésüket." Az a baj, hogy már tudjuk, mit akarnak: kiválogatni a migránsok közül azt a pár százaléknyit, aki nyelvet beszél és diplomás, szakmája van, a többit meg visszaküldeni hozzánk azzal, hogy nekünk kötelességünk gondoskodni róluk, nem küldhetjük őket tovább sehová. Nem látom be, hogy ezt miért kellene elfogadni?

A kvótarendszer meg azért nem jó, mert abban megint nem mi döntünk arról, hány és milyen migránst fogadunk be, hanem megmondják. Most még ez a létszám nem volna nagy, de amikor milliók indulnak el, akkor sok lesz.

A közös fellépést a magyar kormánynak akkor kéne támogatnia, ha az a migránsáradat megállításáról szólna. Erről jelenleg szó sincs, ezért helyes, hogy a magyar kormány önállóan cselekszik.

Kalmár 2015.08.25. 11:05:53

@Könnyen elkaptuk, uram!:Tiszta patthelyzet! Lőni nem lehet mert megszegjük a nemzetközi egyezményeket. Beengedni nem kellene őket, mert meglógnak a béna EU közös törvény miatt!

Ezért kéri Viktor a nemzeti hatáskörbe adását a dolognak!
Az az egyetlen megoldás!
Akkor helyben elbírálnánk a menekültkérelmet és máris mehet vissza Szerbiába! Akkor meggondolná Szerbia is, hogy kit utaztat!
Schengen védelme szintén kötelességünk!
Hihetetlen hogy pár embernek a határvédelem szinte lényegtelen dolog lett, mintha sétatér lenne....

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.08.25. 11:07:26

@Sir Galahad:

A kvóta rendszer arra vonatkozik hogy szétosztanak 40.000 illegálsi bevándorlót akik Görgöorszőgba és Olaszországba érkeztek.
Egy büdös szó nem sok annyi se esik szó benne az ide érkezett menekültekről.
Holott hozzánk ugyanannyi jön, mint az olaszokhoz.

Tehát a hazai ballibek a kvóta rendszer támogatásával olyan menekülteket is a nyakunkba szabadítanának, akik nem is itt lépték át a határt, hanem többlet terhet sóztak volna az ország nyakába.

Kampfer 2015.08.25. 11:09:05

"Talán el kellett volna a fogadni a kvótarendszert..."
És az min változtatott volna...? Olyan komoly agyalgók eszelték ki, akik úgy beszéltek: "leszarom, hogy honnan, de legyen meg a hatvanezer..."! És aki két napja úgy nyilatkozott: "Európának kötelessége befogadni a migránsokat!"
Ami ma hatvanezer, holnap hatszázezer. És akkor már a kvóta sem lesz olyan kicsi!
Orbánék migránsok elleni politikája jelenleg valóban úgy tűnik, hogy bukón áll. De szerintem azért, mert a kerítés elkésett, a minősége elégtelen és rövid, továbbá alacsony. Nem jelent elrettentő erőt! Két hónappal ezelőtt arról írtunk, hogy magasabb, erősebb, hosszabb, védettebb és jogilag is letisztázott elrettentő erőt kellene jelentsen a kerítés! Menjen tovább a román határon is és legalább a Dráváig! Akkor valóban védhetne. De így...!?
Most már valóban csak az lehet az esélyünk, hogy továbbszöknek nyugatra. Talán hagyni kéne...
Azt kellene elkerülni bármi áron, hogy ezek itt ragadjanak!
Kamp.

Kampfer 2015.08.25. 11:13:01

@Sir Galahad: "A közös fellépést a magyar kormánynak akkor kéne támogatnia, ha az a migránsáradat megállításáról szólna. Erről jelenleg szó sincs, ezért helyes, hogy a magyar kormány önállóan cselekszik. "
Ott a pont! Teljesen egyetértek ezzel a gondolatoddal! Csak egy kis észrevétel: az önálló cselekvésnek sajnos sokkal gyorsabbnak, határozottabbnak és keményebbnek kellett volna (kellene) lennie!
Kamp.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.08.25. 11:13:11

@Kampfer:

Az elkövetkezendő 2-3 évben egységes EU-s döntés értelmében lesz határzár.
Vagy az EU kipusztul.

Ha lesz határzár, akkor lesz határvédelem is, tűzparanccsal.
Akkor már lesz értelme a kerítésnek, amit Schengen körül mindenhol felhúznak majd vélhetően, hisz ahol nem teszik ott mennek majd át.

Kalmár 2015.08.25. 11:16:18

Fontos lenne, hogy 2 dolgot ne keverjen senki össze!

1.Kvótarendszer!
EZ CSAK A MENEKÜLTSTÁTUSZT KAPOTT EMBEREKRE VONATKOZIK! Ez 2-3%-ka az összes menekültnek!!

2. Illegális határátlépő!
Ezeknek semmi köze a kvótához, ostobaság arra hivatkozni, hogy ezt kellett volna választanunk, akkor nem lenne ennyi menekült itt....
Őket senki nem akarja itt látni! Haza kell őket toloncolni, de minél később állítjuk meg őket annál drágább és nehezebb lesz!

Mos nincs törvényes módja a megállításuknak hála a szar EU jogszabályoknak!

EURÓPA ELPUSZTUL!

Nem hiszem, hogy véletlen! Valaki a vesztünkre tör! Ez már új honfoglalás!

2015.08.25. 11:17:18

@Kalmár: bullshit. Nincs olyan nemzetközi egyezmény, ami tiltja a tagországoknak a határ fegyverrel történő őrzését. Macedóniában már átmentek a rendőrsorfalon simán, és azok most ide tartanak. Tanulság orbánra nézve: soha ne hozz olyan szabályokat, amiknek a megsértését nem tudod szankcionálni. Határon áttörni rossz, értem? Viszont ha már megtetted, hát le van szarva, menj, ahova akarsz. Kb. ez most az európai policy.
Nem, ide aknazár fog kelleni és géppuskatornyok megint.

Sir Galahad 2015.08.25. 11:17:25

@Kampfer: Utólag fog kiderülni, elég volt-e, amit megtettek, ezen most még korai volna vitát nyitni.

Kampfer 2015.08.25. 11:24:43

@Sir Galahad: Kívánom, hogy sikeres legyen a projekt! És hogy az itt lévőket is minél hamarabb eltakarítsuk innen, tökmindegy, milyen irányba!
Kamp.

5perc 2015.08.25. 11:28:02

A szlovákoknak több eszük van, ők már is kijelentették, hogy fogadják az általuk kiválasztott menekülteket - mazsoláznak.

vasgyuszi 2015.08.25. 11:35:28

Tűzparancs for president!
Hajrá tűzparancs!
Már rég ezt kellene tenni! Példát venni a nagytestvérről (USA).
De Ausztrália is szimpatikus (lásd platkát).

5perc 2015.08.25. 11:36:32

Úgy látom, mára még az orbánnyaloncok is beismerik - amit a ballibek előre megmontak - a kerítés megbukott.

alfacharlybravo 2015.08.25. 11:38:11

@5perc: Mégis mit akarsz ebből csapatból kimazsolázni? Aki hasznos lenne az már régen valahol letelepedett.

Kivlov 2015.08.25. 11:38:27

@5perc:
Ebben a formában meg, így nincs értelme.
3 méteres betonkerítés kéne, arra rá a szögesdrót. Őrtornyokkal, kutyákkal. meg itt-ott egy kis árammal.

alfacharlybravo 2015.08.25. 11:40:13

@5perc: Ja, beismerjük hogy hála a balibeknek reménytelen a helyzet! Győz az EU tavasz.

Kampfer 2015.08.25. 11:42:00

@5perc: a ballibek csak maszatoltak, tagadtak (álprobléma), majd minden szó ellen nyüszítettek, amit bármely jobboldali mondott. A kerítés a MEGOLDÁS! Nem az értelmét kérdőjeleztük meg, hanem a minőségét! Ez nagy különbség! Sokkal erősebb, hosszabb, magasabb és védettebb kerítés kellett volna már egy éve! És végre fegyveres határőrség! Ezt egy nem 'orbánnyalonc' épeszű is belátta már hónapokkal ezelőtt!
Kamp.

5perc 2015.08.25. 11:42:50

@Kivlov:
Igen tudom, meg lőni kellene először rájuk, aztán a következő aktuális ellenségere, aztán mindenkire.
Minden tiszteletem a szeretve tisztelt kormányzónknak és a magyar társadalomnak, hogy épp ezt az alantas proli réteget mecélozva elegendő szavazatot kap a további országromboláshoz.

Kampfer 2015.08.25. 11:46:42

@5perc: A spanyoloknál nem orbán a főnök...! Izraelben sem. És azt hiszem, egy másik nagy országban egy színesbőrű és állítólag muszlim gyökerű a főnök... És mindegyik helyen valóban értelmes és korrekt minőségű határzár és határőrség működik. Nem hiszem, hogy a határőrizet, a határzár vagy a tűzparancs akár orbánról vagy a választóiról szólna.
Az tény, hogy a balosok és libbantak álláspontja kevésbé talál támogatásra, de ez inkább róluk szól és nem orbánról vagy a fideszről.
Kamp.

5perc 2015.08.25. 11:48:15

@Kampfer:
Ok, most győzz meg, milyen jó lenne 100 ezer vagy több menekült egy biztonságosnak vélt kerítés másik oldalán.

konrada 2015.08.25. 11:48:20

@5perc:
Na ja.
De majd ha az ő határaikon fognak bemenni a migránsok, egyből rádöbbennek, hogy elég bajuk van azokkal is, akik illegálisan lépték át a határt, nem hogy az olaszoktól importáljanak hozzá...

Kivlov 2015.08.25. 11:48:24

@5perc:
fogadd be őket otthonra, biztos "szeretni fogják" a kislányodat. :D

konrada 2015.08.25. 11:51:36

@5perc:
Te mag arról győzzed meg, hogy még jobb lenne ezen az oldalon úgy, hogy a schengeni határokat betartani nem tudó országként azt kerítést a nyugati oldalon húzzák fel a szomszédaink...

5perc 2015.08.25. 11:52:05

@Kivlov:
Nem hívhatsz fel magyar állampolgárokat bűncselekmény véghezvitelére, mert magad is bűncselekményt valósítasz meg.

Kampfer 2015.08.25. 11:52:32

@5perc: Sokkal jobb lenne, mint itt valami lágerben vagy tranzitzónákban, vagy akár szabadon az utcákon. Amíg ott vannak, addig nem itt okozzák a bajt. Amíg ott vannak, tovább lehet erősíteni, magasítani, kiterjeszteni a kerítést. Több lehet a határőr és még nagyobb az elrettentő erő.
Kamp.

5perc 2015.08.25. 11:53:51

@konrada:
Csak játssz el a gondolattal, ahogy egyre több menekült torlódik fel a déli határunkon. Egyre elkeseredettebbek és mindenre készek lesznek. Ahelyett, hogy a problémát kezelnénk - a menekülés okait -, harcosokat tenyésztünk.

Kivlov 2015.08.25. 11:56:31

@5perc:
nem hívtam fel senkit.

Szvidrigajlov 2015.08.25. 11:57:15

És érdekelni fogja ez azokat, akit ezer kilométereket tettek már meg gyerekkel a nyakukban?"

Namost tegnap egész este néztem a vonulókat az m1 helyszíni kamerája útján. Gyereket egyet sem láttam, aki talán gyerek volt, nem nyakban ülő, hanem kamasz. Nő volt vagy kettő azon kb 150 személy között,akik a kamera előtt elsétáltak.

A másik kérdés kedves egyenlítő: Oké, a kerítés nem jó ötlet. A plakát sem. Merkel és Hollande a menekültkérdés ürügyén feldugott magának egy análintrudert és ennyi volt az összes intézkedése. Juncker pedig már szappanozza magát, hogy puhán tudja simogatni az - egyelőre - vallási okokból egymást késelő afgánokat és szíreket.
Szóval akkor mi a teendő?
Hagyjuk a háborúskodást a nagyhatalmakra? Pl. hogy Szíriát az oroszok miatt nem lehetett szarrá bombázni kívülről, ezért szétverik az amerikaiak polgárháborúval belülről? Hogy az ISIS ellen azért nem annyira fontos az intervenció, mert Asszadot, meg az oroszokat az USA jobban utálja?

Idióta vagy? Eddig hagytuk a nagyhatalmakat háborúzni, most a nagyhatalmak háborúja miatt mi takarítunk szart a keleti pályaudvarnál?

Hogy miért nem rohad ki a szátok, mikor ilyeneket írtok, mondtok? Ki érti?

Kampfer 2015.08.25. 11:58:31

@5perc: ha harcos, akkor jobb, ha a kerítés túloldalán harcos! Mellesleg ez a tény lépéskényszerbe hozza a szerbeket is! És az idő életet jelenthet! Amíg ott 'harcosodik', addig a határzár fejleszthető, kiterjeszthető. Akár a Dráváig, onnan már a folyó is segít.
Na, épp menekülés okait kellene együttesen és komplex módon kezelni! De azt hiszem, ehhez az eu már alkalmatlan, továbbá az usa-nak sem biztos, hogy érdeke!
Kamp.

Kampfer 2015.08.25. 12:03:34

@Szvidrigajlov: ez a blog SOSEM fog értelmes választ, vagy alternatívát kínálni. Egyrészt tökhülye mind, másrészt szélsőségesen hungarofóbok és libbantak. Hónapok óta csak orbánoznak és habzó szájjal drukkolnak a fekáknak! Arra vernék ki, hogy ha a egy szavannaszökevény az utolsó magyar nyakát is elvágná! A désifélék, rónaiegonok, kálmánolgák végre akkor éreznék egy pillanatra a mennyországot, ha igazolvá látnák, hogy végre kimúlt az orbán... Az meg csak hab lenne nekik a tortán, hogy ezzel együtt Magyarországnak is vége lenne! Ez persze nem azt jelenti, hogy előbbi hozná magával ez utóbbit is, de ha a migránsok így özönlenek, akkor nekünk annyi!
Egy egyenlítős agyhalott sosem mondta el, hogy SZERINTE mit kellene tenni! Csak az orbánozás megy, ahogy a szeka blogon...
Kamp.

konrada 2015.08.25. 12:09:35

@5perc:
...hát lehet, hogy az volna a megoldás, hogy a kerítés magyarországi ellenzői elutaznának Szíriába a gyökereknél kezelni a helyzetet, és amikor ez sikerült, közösen bonthatnák el - az okafogyottságot megmutatva - azokkal, akik szerint meg szükség van rá...

...bár lehet hogy akkor már a nagy fejetlenségben ez nem volna túl egyszerű...

lavór 2015.08.25. 12:18:48

Majd kitesznek 2 plakátot, ettől a menekültek úgy megrettennek, hogy azonnal hazaszaladnak.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.08.25. 12:26:01

@Szvidrigajlov:

Tudtommal a menekültek elsősorban a már az USA által felszabadított Arab Tavasz országaiból érkeznek, Líbia, Egyiptom, ...
.
Plussz ahol már régebben rendet raktak. Irak, Afganisztán.

Lehet nem kéne ennél is nagyobb rend, mert megduplázódik a menekültek száma.

Bár már okafogyott a rendcsinálás, hisz felvásárolták amit szerettek volna ezen országokban (is), ahogy Ukrajnában is.

♔bаtyu♔ 2015.08.25. 12:33:30

Nem Orbán "menekült" politikája bukik meg, hanem az EU-é. Akik szerint már a kerítés is sok. Orbán egészen sokáig az EU bevándorláspolitikáját követte, pár hónapja kezdett el felkeményedni, amikor kiderült, hogy az EU bevándorláspolitikája nem csak csőd, de még csak nem is akarják megoldani.

Orbánéknak addig kell keményítenie, ameddig a bevándorlók nem a határállomásokon érkeznek. Ha Orbánék az EU bevándorló politikáját követik, akkor nyilván bele fognak bukni, ez evidens és erre játszanak a balliberálisok is.

♔bаtyu♔ 2015.08.25. 12:35:13

@Kampfer: Ezek annyira nem lényegesek, mert ezeknek a blogoknak semmiféle hatásuk nincs, sőt sokuk szerintem inkább árt a ballibsiknek.

Viszont kiváló terepe a vitáknak. Cserében, pedig van bőven kattintásszám, mindenki jól jár.

csak egy néző 2015.08.25. 12:50:51

Hogy változik a világ. Nem is olyan régen még azt szajkózta a brigád, hogy ki kell lépnünk az EU-ból és a NATO-ból is.
Akkor valóban csak átvonulnának rajtunk és még szállíthatnánk őket az osztrák határra. Ja, hogy akkor ők építenének kerítést és itt maradna a sok migráns, mint, ahogy most majd ugye visszakúrjuk őket a szerbekhez, legyen az ő bajuk. Most pedig mit olvasok?

"Mindezeken túl, mi vagyunk a Schenegen őrei! Nem viselkedhetünk úgy, mint a Görögök!
Nekik ebben nincs veszteni valójuk, nekünk igen!
Katonaságot a határra és Szerbia egye meg amit főzött!!"
Kalmár

Erre a katonaságra gondolsz? Egyébként is már ott vannak, építik a kerítést.
m.cdn.blog.hu/te/tenytar/image/MH.png

"Most már valóban csak az lehet az esélyünk, hogy továbbszöknek nyugatra. Talán hagyni kéne...
Azt kellene elkerülni bármi áron, hogy ezek itt ragadjanak!"
Kalmár

"Akkor helyben elbírálnánk a menekültkérelmet és máris mehet vissza Szerbiába! Akkor meggondolná Szerbia is, hogy kit utaztat!
Schengen védelme szintén kötelességünk! "

csepke 2015.08.25. 12:56:05

A schengeni határt azért kell megvédenünk hogy mi itt európában szabadon jöhessünk-mehessünk a határokon át. Igen, közös érdek lenne a menekültprobléma kezelése, és lesz is, előbb mint utóbb, ahogyan közös megoldás is. És ez szinte biztos, hogy nem a szétosztogatás lesz, mert az tarthatatlan, hanem pl. hogy hamarosan közös eus hadsereg fogja védeni az eu külső határait. Persze sokkal kellemesebb lenne a finnyás európai léleknek ha távolabbi kevésbé finnyás országokon korábban fennakadna a tömeg. Azt is el tudom képzelni, hogy a cinikus eurokraták majd kieszközlik valamelyik nem eus tranzit országnál akiknek nem okoz majd gondod a kevésbé kesztyűs kezű megoldás, hogy minden eszközzel állítsák meg az inváziót. Legfeljebb addig majd nem néznek oda.

♔bаtyu♔ 2015.08.25. 12:57:39

@csak egy néző: Kis naiv. Szerbia napi 8!!!! bevándorlót fogad vissza. A németektől visszadobott koszovói cigányoknál pedig még azt sem engedte meg, hogy a buszok áthaladjanak a területén, ne kelljen ellenőriznie, ha valaki leszáll. Pedig jönni mind Szerbián keresztül jött.

Olyan párszáz év múlva vissza is tudnád hozzájuk küldeni.

5perc 2015.08.25. 12:58:25

@Kampfer:
"De azt hiszem, ehhez az eu már alkalmatlan, továbbá az usa-nak sem biztos, hogy érdeke!"
És legfőképpen Putinnak nem.

konrada 2015.08.25. 13:00:16

@♔bаtyu♔: Van egy olyan érzésem, hogy nem magától, hanem súgtak neki.
...tán nem véletlen, hogy felelős európai politikus nem szólalt még meg kerítés ügyben - miközben nem voltak visszafogottak Orbán elítélésében akkor, ha saját országaik cégeit kellett menteniük.

tralalala 2015.08.25. 13:02:12

" 18 ezer fős magyar börtönlétszám, amely már így is másfélszeresen túltötött, biztosan nem bírja el a megduplázódást (hiszen ezek mindannyian határzárrongálók lesznek)"
.
Csak a törvénysértőket nem a magyar börtönökbe fogják elpakolni, hiszen a törvénysértés a menekülési státusz elbírálása közben automatikus kiutasítással jár. Kb. ennyire komoly ez az egész blog, jó hogy azt nem mondja, hogy a kerítés direkt megkönnyíti a menekültek dolgát.

♔bаtyu♔ 2015.08.25. 13:02:31

@csepke: Az a gond, hogy az EU megosztott. Az egyes országok nem engednének be senkit, hivatalosan viszont mindenki nagyon humánus és bennünket basztatnak a kerítés miatt.

"A Süddeutsche Zeitung a hétfői számában Cathrin Kahlweit szegedi keltezésű terjedelmes riportját közölte. A szerző szerint "egy bohózat a kerítés, amellyel Magyarország távol akarja tartani a menekülteket", és az "eddigi egyetlen hatása az, hogy több embercsempész és több sebesült van".

Azért kíváncsi lennék ez a csaj a Calais-i kerítésre is ezt mondja, vayg Cameron bírálata nem tartozik a hatáskörébe?

konrada 2015.08.25. 13:04:12

@5perc:
Ebben igazad lehet. Egy legyengült Európa - a NATO 2. legnagyobb hadereje - jobb az oroszoknak, ez viszont nem is kérdés.

tralalala 2015.08.25. 13:07:05

@♔bаtyu♔: Jaj hát nem hallottad? Meg van ez magyarázva. A csúnya magyar kerítés a migránsok ellen készült, a demokratikus Calais-i kerítés viszont a migránsok érdekében, hogy ne zúzzák magukat agyon az autók közé ugrálva.

És ezt képesek rezzenéstelen arccal előadni.

MEDVE1978 2015.08.25. 13:08:52

Pedig lehetne itt sokkal jobban eljárni.
1. A megérkező migránsokat határ melletti táborokba kellene irányítani, őrizet mellett.
2. Ezeket a táborokat egyszerűen arra kellene alkalmazni, hogy a migránsok adatait felvegyék, mindenkit lefényképezzenek és nagyon fontos nyilatkoztatni kell arról őket, hogy hol léptek be az EU-ba (mi volt az útvonaluk). Utána el lehetne engedni őket, azzal a felszólítással, hogy menjenek a legközelebbi gyűjtőtáborba.
3. Fenn kell tartani a kerítést, mert bár használhatatlan, legalább arra jó, hogy az EU-nak mutatni lehessen, hogy mi védjük a schengeni határt (ellentétben mondjuk a görögökkel és részben a bolgárokkal).
4. A migránsok döntő része úgy is tovább megy nyugat felé, így itt humánus szempontokból csak élhető tranzitkörülményeket kellene biztosítani nekik (tisztálkodás, étel-ital).
5. A dublini egyezmény szerint annak az országnak kell a menekültkérelmet elbírálnia, amelyikben a migráns az EU területére lépett. Ha tehát a németeknek eszébe jutna több ezer menedékkérőt hozzánk visszatoloncolni, akkor nekünk csak rá kell mutatni a migránsok tett nyilatkozatára, hogy itt bizony a görögöknél a labda.

Kizárásos alapon csak az életszerű, hogy Ukrajna felől lépjen be migráns úgy, hogy nem érint más EU tag országot. (arról meg nem nagyon jönnek). Ha dél felől jön valaki biztosan át kell mennie Bulgárián, Olaszországon vagy Görögországon. Így ki tudnánk védeni annak a veszélyét, hogy a jelenlegi helyzetben hozzánk toloncoljanak vissza embereket nyugatról.

Ha a dublini egyezmény esetleg összeomlik, akkor pedig már úgyis mindegy, onnantól más stratégia kell. A humánus eljárás + a fentiek szerinti regisztrációval viszont szinte tökéletesen meg tudunk felelni az EU-s feltételeknek és senkinek nincs alapja majd beszólni,.

♔bаtyu♔ 2015.08.25. 13:08:56

@konrada: Szerintem Orbán komoly nyomás alatt áll, hogy állítsa meg a bevándorlást. Ezért ez a kerítés meg nem az uccsó megoldás.

Azt viszont szerintem helyesen csinálja Orbán, hogy szépen kivárja, amíg a nyugatnak nagyon nagyon elege lesz. A libsik működése pártjának politikailag nagyon jó, profitál belőle, a nyugati reálpolitikusok pedig szép fokozatosan úgyis rákényszerítik, hogy keményítsen, miáltal az jön le, hogy tényleg türelmes, de hát a helyzet olyan, hogy lépni kell.

vodicska úr 2015.08.25. 13:08:59

Elkezdtem magvas ellenvéleményem megfogalmazni, mosakodva is kissé, hogy de hát én nem vagyok Orbánka híve, de mostan hát, izé...azért bocsi, de nem értek egyet veled...

Nincs értelme: te, aki ezt a posztot írtad egy igazi hülye vagy. Bízd magad az EU-ra. Insallah.

Kampfer 2015.08.25. 13:09:23

@♔bаtyu♔: Azért őszintén: szerintem örülnénk, ha már május óta egy olyan kerítés állna az első román átkelőtől egészen a Dráváig! És most a második soron dolgoznának már a katonák!
Kamp.

Kampfer 2015.08.25. 13:10:38

@5perc: Nem tudom, hogy jött ez ide, de ha már homár, akkor Putyinnak épp qrvajól jönne egy megoszott és gyenge eu! És ha így halad a dolog, akkor Magyarország érdekes tégla lehet a falban...!
Kamp.

telkoe 2015.08.25. 13:12:10

@♔bаtyu♔: A europai balos hulyegyerekeknek Mo-n pillanatnyilag szabad jatszoter ahol az osszes ugyeletes ideologia ostobasagukat elsutogethetik, a hazai joelvtarsak megsimogatjak a kis okos antifasiszta demokrata buksijukat. Ugyanerre egy angol, USA vagy izraeli keritessel kapcsolatban meglehetosen gyorsan raszolnak hogy ne pofazz hulyesegeket es menj szepen bocsanatot kerni.

csepke 2015.08.25. 13:12:57

@♔bаtyu♔: be fog indulni európa immunrendszere, túl kellemes az európai élet ahhoz, hogy csak úgy lemondjanak róla, és mindenféle közelkeleti meg afrikai szintű koszt, zsúfoltságot meg közbiztonságot szeretnének az eus polgárok a városaikba.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.08.25. 13:13:26

@csak egy néző:

Konkrétan ki mondta hogy ki kell lépni az EU-ból és a NATO-ból ?

Megjegyzem akkor méginkább szükség lenne kerítésre, és géppuskafészkekkel megerősített határzárra, ha nem lennénk EU avagy NATO tagok.

Így is szükség van rá, és igen jó hasznát fogjuk annak venni, mikor minden ország kipaterolja az agyemnt ballib barmokat az EP-ből, és egységesen védi magát majd az EU.

csak egy néző 2015.08.25. 13:14:31

@♔bаtyu♔:
Baromarcú,(csak, mert már úgy megszoktad). Ha elolvastad a kommentem, láthattad, hogy csak a Kalmár nevű brigádtársad hozzászólásából idéztem, úgy, hogy vele vitatkozz.

csak egy néző 2015.08.25. 13:16:07

@♔bаtyu♔:
Kalmár helyett természetesen Kampfert idéztem.

Kampfer 2015.08.25. 13:18:17

@csak egy néző: Csak az egyik idézet az enyém! Olvass! Továbbá nem láthattam tőled semmilyen érdemi reakciót rá!
Kamp.

ben2 2015.08.25. 13:19:53

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Az EU jelenlegi jogszabályai szerint, akit nálunk regisztrálnak, az hiába húz el a németekhez, ha nekik nem kellenek, akkor nem Szíriába toloncolják vissza őket, hanem ide hozzánk.
Így hát elsőre úgy tűnik, mintha átvonulnának rajtunk, de később szépen visszakapjuk őket, ha nem is mindet, a selejtet biztosan. Az tehát egy kormány részéről az elvárható minimum, hogy legalább igyekezzen a tőle telhető mértékben csökkenteni a nálunk regisztrálók számát.

Ami a kerítést illeti: a kerítés egy elem a védekezési rendszerben. Mint ilyen, természetesen önmagában nem oldhatja meg a kérdést.
Ez viszont messze nem jelenti azt, hogy a kerítés felesleges lenne.
Ha már annyit elérnek vele, hogy nem 200 km-nyi szakaszon szaladgálnak random oda-vissza ismeretlen helyekről származó ismeretlen emberek a határainkon, már megérte.
Aztán: aki átvágja a kerítést, az ugye bűncselekményt követ el. Innentől annyi a menekültügyi kérelmének, mert akinek papírja lesz arról, hogy bűnöző, az minden további mérlegelés nélkül kitoloncolható az országból. Hisztizhet a helsinki bizottság, meg az EP zöldliberális frakciója amennyit akar, ha a csóka átvágta a kerítést, bizony megy haza.
Jól tudják ezt a migránsok is, vagy ha nem, a rokonaik elmondják nekik, így a többség eleve nem is próbálkozik a kerítés rongálásával.
Tehát ha van kerítés, akkor kénytelenek vagy más országon át belépni az EU-ba, vagy a kerítés mentén a legális "lyukakon" bejutni az országba (pl. vasúti töltés mellett), ahol viszont könnyebb begyűjteni őket.
Ez amúgy józan paraszti ésszel belátható.

A cikkhez:

"Hacsak nem adnak tűzparancsot, Magyarország nem bír el a migrációval. (Ha meg adnak, akkor azért.) Ez nyilvánvaló, ezt eddig is lehetett tudni. Csak az Orbán-kormány - és különösen a miniszterelnök - figyelmét kerülte el valahogy."

Ingerenciám lenne azzal viccelődni, hogy de jó lenne most, ha Gyurcsány lenne a miniszterelnök, mert ő biztosan nem fél kiadni a tűzparancsot.
De ne menjünk át abszurdba.
Alig pár hónapja még ugyanezen blogon azért hörgött a balos pr gépezet, hogy a migráns ellenes plakátkampány, meg egyáltalán a migrációs kérdés mekkora politikai gumicsont. Hogy olcsó idegengyűlölettel, nem létező, virtuális problémák kreálásával akarja a kormány elterelni a figyelmet az égető aktuálpolitikai kérdésekről. Ehhez képest mára eljutottunk oda, hogy hát a problémát mindenki előre látta, bezzeg a kormánynak fogalma sincs arról, hogy a határainkat migránsok tízezrei ostromolják.
Ez ám a szép fordulat, innen szép nyerni.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.08.25. 13:20:21

@MEDVE1978:
Ott csúszik a gondolatmenetedbe hiba, hogy Nyugat Európa hónapokon belül lezárja a határait az illegális bevándorlók elött ebben az irányban is, ahogyan már megtették Olaszország irányából.

Akkor viszont itt reked a többszázezer migráns.

♔bаtyu♔ 2015.08.25. 13:22:39

@csak egy néző: Elmész te a baromarcú kurva anyádba. Direkt udvarias vagyok az ótvar fajtáddal erre ez a válasz.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.08.25. 13:23:41

@ben2:

"Alig pár hónapja még ugyanezen blogon azért hörgött a balos pr gépezet, hogy a migráns ellenes plakátkampány, meg egyáltalán a migrációs kérdés mekkora politikai gumicsont. Hogy olcsó idegengyűlölettel, nem létező, virtuális problémák kreálásával akarja a kormány elterelni a figyelmet az égető aktuálpolitikai kérdésekről. "

Cirka 2-3 hónap múlva szigorúbb határvédelmet fognak számon kérni a kormányon.
Ismerjük a ballibek seggszáját régről.

Szvidrigajlov 2015.08.25. 13:24:02

@Kalmár:
Azt hittem 2014. után más lesz a helyzet, és a féregség elkussol. De ezek nem...!!! Ezek olyanok mint a csótány. Rájuk lépsz, reccsennek és másznak tovább, viszik a baktériumokat a konyhádba. (mármint az Egyenlítő, a Kettős mérce, a Vincent, Poldi bá, és a többi)

Ezért aztán, akármilyen hülyeségeket is csinál a Zorbán, (helyenként a tököm tele van vele) harmadszor is nyernie kell mert ha ezek az egyenlítősök visszajönnek, itt vége lesz mindennek három éven belül...
- lesz egyenes adásban Kulka-Alföldi pornó fő műsoridőben, a háttérben Görgey Gábor mellszobrával, kamaszfiúcskáknak ugyanitt, ugyanilyen tárgyban tehetségkutató verseny - ki-kit-dug címmel
- megélhetési nemi erőszakoló afgánokra szabott BTK módosítás, mely szerint majd a magyar lányok esetleges kihívó fürdőruha-viseletét mentő körülményként kell értékelni,
- vallási toleráns szír késelők, akiknek elítélése alkotmányos jogot sért, mert a vallási okból való késelés a szabad vallásgyakorlás része és ennek büntetése a diszkrimináció tilalom elvébe ütközik,
- kötelező müezzin oktatás a kilencedikeseknek
- szombati zárva tartás, no zágson, az üzletnek vasárnap már mennie kell...
- fakultatív magyar történelem oktatás - könnyítendő a nebulók leterheltségét, csak az érdeklődőknek...
- a kereszt, mint önkényuralmi jelkép betiltása, Giordano Bruno emléknappal körítve, nem is beszélve arról, hogy a horogkereszt és a sima kereszt között a különbség csak négy apró vonal,
- fenyőünnep, télapó, tojásünnep munkanap-hatástól megtisztítva
- templom és bazilika privatizáció...Ronald S. Lauder megnyeri a kártérítési perét, mert a magyar állam nem megy el a tárgyalásra Washingtonban...az ítélet végrehajtásaként holokauszt emlékmúzeum, vagy casino céljára felajánljuk az egri érseki bazilikát. - jut eszembe - a MÁV egyezséget köt a chicagoi választott bíróságon a magyar GDP 140-ára a holokauszt túlélőkkel, akik méltányosak és részletfizetést is elfogadnak és ennek mi örülünk...
- progresszív adórendszer - fizessenek a gazdagok 38%-os adót, akik nem átallanak 200 ezer bruttót keresni - a többletbevételt afgán és szír menekültek integrációjára kell költeni.
- de nem lesz többletbevétel, mert a bankok és multik különadóját el kell törölni - az így hiányzó állami bevételt hitelfelvétellel kell pótolni - ha lehet, akkor IMF hitellel, mert az olcsóbb.
- minek ide családi adókedvezmény, a magyar nő ne pénzért szüljön gyereket, hanem jókedvéből és az állam ne szóljon bele a családtervezésbe, különben meg a gyermektelenekkel szembeni diszkriminációt meg kell szüntetni - a mintegy másfél millió szír és afgán betelepülő a nyugdíjrendszer stabilitását hosszú távon garantálja
- minimálbér csökkentés - hiszen az afgán, szír, hutu és szuahéli családok a magyar minimálbér töredékeiért is hajlandók dolgozni.

Valamiért az az érzésem, hogy ez utóbbi miatt nincs uniós közös fellépés menekült ügyben...a Bizottság és a Tanács megvesztegetőinek (ld, még lobbisták) érdekük, hogy legyen olcsó munkaerő Európában - így haza lehet majd hozni az üzemeket Kínából, Vietnámból és még a szállítási költségeket is meg lehet spórolni...

folytassam???

♔bаtyu♔ 2015.08.25. 13:25:08

@telkoe: Szerintem ez egyáltalán nem baj, mert én 2018-ban nem szeretnék egy balliberális kormányt és most felcsillan a remény, hogy az EU-ban is teret vesztenek a ballibsik. A lengyeleknél már biztos, elég elolvasni a ballibsi médiát, már folyik a rettegés.

Minél hangosabbak a balliberálisok bevándorló ügyben, annál jobb.

csak egy néző 2015.08.25. 13:28:40

@Ballib Cenzúra:
"Konkrétan ki mondta hogy ki kell lépni az EU-ból és a NATO-ból"

"A Jobbik szerint ki kellene lépni az Európai Unióból,
Éppen ezért győzelme esetén a Jobbik kilépne a NATO-ból és az EU-ból"
"Szaniszló úgy látja, a harmadik világháború küszöbén állva semmi keresnivalónk a Magyarországnak amúgy is csak kárt okozó Európai Unióban, s a minket hozzánk hasonló sorsú népek ellen háborúztató, költségekbe verő NATO-ban. "

"♔bаtyu♔ 2015.08.25. 08:09:49
@Rudi Kató: Az tény, hogy a NATO-ból azonnal ki kellene lépni."

"Így is szükség van rá, és igen jó hasznát fogjuk annak venni, mikor minden ország kipaterolja az agyemnt ballib barmokat az EP-ből, és egységesen védi magát majd az EU."
Kitől, kiskancsó? Legfeljebb a hozzád hasonló idiótáktól.

Kampfer 2015.08.25. 13:29:05

@Szvidrigajlov: Pffff, már meg is írtad a maszop-dk-mlp-moma-együtt nem publikus programját! Segítettél nekik, mert ezek képtelenek lettek volna így összeszedni, akárhány rónaiegon, simonandrás, désijános, németpéter, kálmánolga és konrádgyörgy, fodorgábor dolgozna is a 'projekten'! Ezek nemzetiszínű szalaggal átkötött jatagánt húznának végig a magyarok nyakán! Ne segítsünk nekik, kérlek...!
Kamp.

♔bаtyu♔ 2015.08.25. 13:30:04

@ben2: Igen, az Együtt már azzal vádolja Orbánékat, hogy kicsúszott a kezükből bevándorló ügyben az irányítást. Miután a kerítés és bármiféle rendszabály legnagyobb ellenzői voltak.

Azzal együtt 2018-ban a helyzetért nem az Együtt, hanem Orbán lesz a felelős, tehát ha elbasszák. nem lehet a ballibsiket vádolni, de hát ők nem engedték.

Ekkor jön a Jobbik.

csak egy néző 2015.08.25. 13:31:50

@Kampfer:
Igazad van, már keverem a neveteket, brigádtagok.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.08.25. 13:33:42

@csak egy néző:

Kösz..
Tehát a Jobbik egy része szerint, és 3 darab hozzászóló szerint kell kilépni az EU-ból meg a NATO-ból.

Akkor ez a kormány kerítését tekintve tárgytalan, és semmitmondó érv volt ismét, ahogy azt megszokhattuk tőled.

♔bаtyu♔ 2015.08.25. 13:35:47

@Szvidrigajlov: Az a gond, hogy a holokauszt ideológiává emelésére érdekében Orbánék többet tettek mint a ballibsik.

Nem ballibsi kormány idején lett a holokauszt tagadása 3 évvel büntetendő és nem ballibsi kormányok alatt folyik az oktatás átszervezése úgy, hogy a holokauszt egyre központibb és kötelező téma legyen.

♔bаtyu♔ 2015.08.25. 13:37:19

@♔bаtyu♔: Az USA-EU szabadkereskedelmi egyezményt sem a kormányon lévő ballibsik akarják elfogadni.

csak egy néző 2015.08.25. 13:37:22

@Ballib Cenzúra:
Tényleg, mennyivel komolyabb a te érvrendszered.
Majd előkeresem neked az összes haverjaid kommentjeit, amiben ezt szajkózták? Ugye nem vagy ennyire hülye?

teleorman 2015.08.25. 13:39:21

A jelenlegi rendszer kiválóan működik a különféle ázsiai stb. EU-nagykövetségekre betévedő, általában jólszituált, rendszerint nagy ívben kihajított vízumkérők távoltartásában. Egyáltalán nem működik viszont sokezer elszánt ember zöldhatáros belépésének megakadályozásában, drótakadállyal vagy anélkül. Történelem az élet tanítómestere: nem véletlen, hogy a pártallami diktatúra sem bízta egyetlen dróttekercsre a "határőrizetet". (Ilyen szembontból tökmindegy, hogy ki vagy be vonulna a nép.) Volt ott minden, mint karácsonykor, műszaki zár, elektromos riasztás, határőr-község, mélységi felderítés, egy ideig határsáv-engedély, sőt, tűzparancs is. Hogy erre rá tudja-e magát szánni Európa (hogy egyetlen kis ország hogyan kukorékol ezügyben, az csakugyan lényegtelen), az már más kérdés. Sőt, az igazi kérdés.

aegithalos 2015.08.25. 13:39:35

Reszletkerdes, de:
"...szemetelnek [...] egyik sem történik..."
Szemetelnek. Elsetalsz a regi ZP melletti parkhoz es korulnezel. Hogy arnyaljam a kepet: a julius elejen a vihar altal kitort fakat se takaritottak meg el, szoval azert a szemethelyzethez kell az is, hogy a kerulet/fovaros leszarja a takaritast ugy altalaban, de akkor is.

csak egy néző 2015.08.25. 13:45:06

"Csongrád 43 csoportban 1930 illegális határátlépővel köztük 309 gyermekkel – intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve hétfőn. Bács-Kiskunban 24 óra alatt 48 menekültet fogtak el."
Pedig ott kész a kerítés.
"Átvágták a magasabb kerítést is Ásotthalomnál
Ásotthalom, Röszke - Hatvan centiméteres lyukat vágtak a migránsok tegnap reggel Ásotthalom térségében a már elkészült 4 méteres kerítésen"
www.delmagyar.hu/szeged_hirek/atvagtak_a_magasabb_keritest_is_asotthalomnal/2442802/

"A hosszú hétvégén tiltott határátlépés miatt 6390 embert fogtak el a rendőrök, a Police.hu adatai szerint. Naponta tehát csaknem 1600 embert, ami nem kevesebb, mint amennyit szögesdrót telepítése előtt gyűjtöttek be."

Kampfer 2015.08.25. 13:45:08

@csak egy néző: Ne légy paranoid! Semmiféle brigádot nem alkotunk. Kamp.

♔bаtyu♔ 2015.08.25. 13:49:59

@teleorman: Igen az ázsiai programozó helyett kapnak írástudatlan afrikai agysebészt.

♔bаtyu♔ 2015.08.25. 13:52:42

@aegithalos: Neked nincsenek fogalmaid a bevándorlók által termelt szemétről. Talán a határ környéki erdőkben egy látogatás.

Amúgy pedig a belvárost minden nap takarítják, nem kis erőkkel.

dingó29 2015.08.25. 13:53:42

@retrovírus: Nem fog kelleni. Már most is kell. Csak építenék már azt is. Plusz sorozást visszaállítani, felfegyverezni 5000 önkéntest és golyót az összesbe aki illegálisan akar bejönni

5perc 2015.08.25. 14:21:23

@Ballib Cenzúra:
"Ismerjük a ballibek seggszáját régről. "

A seggszájról jut eszembe:

"Magyarország akár 14 millió embernek is megélhetést tud biztosítani - mondta tegnap a magyar kormányfő"

www.origo.hu/itthon/20010608orban.html#

ben2 2015.08.25. 14:23:34

@csak egy néző:

Megrongálták a kerítést? Nem mondod!
Most komolyan, milyen szinten kell valakinek ballibnek lennie ahhoz, hogy képtelen legyen felfogni, hogy ha két ország közé kerítést húznak, akkor az természetesen nem teszi lehetetlenné, de mindenképpen _megnehezíti_ az átjutást egyikből a másikba?

Amúgy itt a nagy lehetőség az ellenzéknek, hogy megleckéztesse Orbánt: álljanak elő olyan megoldással, ami garantáltan, egyszer és mindenkorra _ellehetetleníti_ a migránsok bejutását. Onnantól kedvükre kampányolhatnak a kerítés, menekülttáborok, átmeneti zónák stb. ellen.
Persze - minden ballib hecckampány dacára - nálunk szólásszabadság van, így lehet vergődni a migráns témán különösebb konstruktivitás nélkül is, csak amíg nettó fikázáson kívül semmi érdemlegeset nem tudnak hozzászólni a kérdéshez, addig a hangulatkeltő ellendrukkerkedés Orbánt fogja erősíteni.

nu pagagyí 2015.08.25. 14:29:04

@♔bаtyu♔: Te is elég sokat szemetelsz. Igaz, egyelőre virtuálisan.

ben2 2015.08.25. 14:30:12

@5perc:

"Ez a cikk 14 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek."

Ezt elfelejtetted idézni.

Amúgy akkor is 14 millió dolgozni tudó és akaró emberről volt szó, nem pedig többségében írástudatlan, beilleszkedésre kísérletet sem tevő, totál idegen kultúrájú hajléktalanokról.

nu pagagyí 2015.08.25. 14:34:42

@ben2: Nem a bejutást kell megakadályozni, hanem biztosítani, hogy minél gyorsabban áthaladjanak az országon. Ők nem ide jönnek, mert ez az ország már 600 éve küszködik a cigányok integrálásával. Nekik nincs annyi idejük, hogy kivárják, amíg sorra kerülnek. Munkalehetőség kell, enni kell adni a gyereknek és valami fedél sem ártana.

5perc 2015.08.25. 14:40:50

@ben2:
Tökéletesen igazad van, ha majd az egyik orbán majom megveszi az origót, nyilván pontosítani ()hamisítnai) fogják utólag mit is mondhatott 14 éve. Mert így valóban úgy tínik, mintha picsaszája lenne.

nu pagagyí 2015.08.25. 14:51:54

@Ballib Cenzúra: "Így is szükség van rá, és igen jó hasznát fogjuk annak venni, mikor minden ország kipaterolja az agyemnt ballib barmokat az EP-ből, és egységesen védi magát majd az EU."

Az EU-nak csak liberális elvek mellett van értelme. Ha nacionalista barmok veszik át az uralmat a tagországokban, szétesik. Nem lesz felzárkózási és fejlesztési zseton a vérszegényeknek, nem lesz szabad utazás, munkavállalás. Mi pedig visszazökkenünk szokásos állapotunkba, körülvéve hagyományos ellenségeinkkel, ahol ugyanúgy uszítanak ellenünk, mint mi ellenük, havernak meg bejelentkezhet az orosz maci, de legalább páncélbugyit szerezzünk be addig.

csak egy néző 2015.08.25. 14:52:33

@ben2:
"Most komolyan, milyen szinten kell valakinek ballibnek lennie ahhoz, hogy képtelen legyen felfogni, hogy ha két ország közé kerítést húznak, akkor az természetesen nem teszi lehetetlenné, de mindenképpen _megnehezíti_ az átjutást egyikből a másikba?"

"A kormány felkérte a belügyminisztert a szerb-magyar határ175 kilométer hosszú szakasza fizikai lezárásának előkészítésére. A tárcavezetőnek egy hét áll rendelkezésére a felkészülésre, majd egy négy méter magas fallal zárják le a vonatkozó határsávot."

Tényleg megnehezítette a dolgukat, a hétvégén csúcsot döntött az illegális határátlépők száma.

"Amúgy itt a nagy lehetőség az ellenzéknek, hogy megleckéztesse Orbánt: álljanak elő olyan megoldással, ami garantáltan, egyszer és mindenkorra _ellehetetleníti_ a migránsok bejutását. Onnantól kedvükre kampányolhatnak a kerítés, menekülttáborok, átmeneti zónák stb. ellen."

Kicsit, mintha össze lennél zavarodva.
Ki is tiltakozik, kampányol a táborok és az átmeneti zónák ellen?

Nem csak Orbánnak és a ballibsiknek nincs tuti megoldása erre a kérdésre, de még Európának sem. Nem kicsit van lekésve a világ erről a migráns problémáról.Ti sem tudtok semmi értelmes megoldást, (most az aknamezőtől és az kivégzéstől tekintsünk el), csak a gyűlöletkeltést, pánikkeltést szítani, amiben persze vannak féligazságok is, de megoldást ti sem tudtok, mert az összes migránst visszakúrni a szerbekhez az nem megoldás, mert ezt ők sem fogják tapsikolva elfogadni.
Azt hiszem ennek szarabb lesz a vége, mint, amit ma még eltudunk képzelni.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.08.25. 14:52:46

Számolni tudsz -e az a kérdés.

Napi 1500-2000 illegális bevándorló érkezik hazánkba.
Nyugat-Európa már lezárta az Olasz határt, és most tervezik lezárni a magyar határt elöttük.
Akik már átmentek azokat rövid úton ide toloncolják majd vissza.

Ez matematikai alapon azt jelenti hogy évente 365*1700 = 620.500 azaz cirka hatszázezer illegális bevándorló lesz az országonkba kényszerítve.
Ide ahol gyermekeinkkel családunkkal élünk.

Szóval dugd fel magadnak a fotóidat, és lásd be végre, hogy az iszlám illegális bevándorlók 2-3 éven belül LAKHATATLANNÁ ÉS ÉLHETETLENNÉ TESZIK AZ ORSZÁGUNKAT !

2 millió illegális bevándorló eltartásába belerokkanunk, integrálásukra semmi esély, a magyar nép kipusztul.

Ha ez a célod, akkor persze értem az agyament propaganda cikkedet.
Nekem nem ez a célom.
Családommal, unokáimmal, és élnék még itt egy ideig, és remélem azok unokái is magyarként élhetnek ezen a földön.
És ezért bármit megteszek.

A bármi alatt nyugodtan érts bármit.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.08.25. 14:54:52

@5perc:

"Magyarország akár 14 millió embernek is megélhetést tud biztosítani - mondta tegnap a magyar kormányfő"

Ez hol mond ellent annak a ténynek, hogy az évi hatszázezer muszlimot beengedni öngyilkosság ?

ben2 2015.08.25. 14:56:02

@nu pagagyí:

Lehet, hogy nem ide jönnek, de a végén ide fogják visszazavarni őket. A dublini szerződés is azért jött létre, hogy az EU perem országai vegyék komolyan a határvédelmet, különben előbb-utóbb visszakapják a nyakukba az átengedett migráns tömeget.
Jelenleg Orbánék csak az illendőség kedvéért kapnak némi kritikát a kerítés miatt, ha ezzel szemben regisztráció nélkül tízezreket paterolnánk át az osztrák határon, tutira napokon belül befagyasztanák az EU pénzeket.
Ami a migránsok motivációit illeti: különös, hogy a tömeges vándorlás azután indult meg az EU irányába, hogy a nyugati, első sorban USA által koordinált segélyszervezetek a gyakorlati segítségnyújtásról áttértek a pénzbeli segélyezésre. Így már van miből fizetni az ember csempészeket ugye. Az még különösebb, hogy a lakosság nem a számukra nagyságrendileg jobb beilleszkedési lehetőségekkel kecsegtető környező gazdag arab államok felé, hanem az EU felé indult.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.08.25. 14:56:36

@nu pagagyí:

Az EU-nak csak akkor van értelme ha az nemzetek gazdasági uniója.
A nemzetek pedig megvédik magukat egységesen az őket érő inváziótól, honfoglalástól.

Előbb-utóbb minden EU ország belátja majd ezt is.
A kérdés hogy mekkora árat kell majd fizetnünk, hogy a mocskos hazaáruló ballibek okán ennyit késlekedik az EU.

nu pagagyí 2015.08.25. 14:58:32

@♔bаtyu♔: A koszovóiak a szerbek szerint szerb állampolgárok, így velük nem lehet semmi probléma, ha haza kell menniük.

5perc 2015.08.25. 15:00:10

@Ballib Cenzúra:
Itt:
"Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak "

Nem azt mondták Feri hanem hogy menj a picsába 2015.08.25. 15:01:35

Azert az biztato, hogy a baloldal eljutott a, "nincs bevandorlas, a kerites felesges, meg Ausvic, es amugy sem er semmit"- tol,

Hogy a meg, elsem keszult kerites miert nem allitja meg az egyebbkent NEMLETEZO bevandorlok szaz ezreit ?? - ig.

Megerjuk meg, hogy a baloldal kovetelni fogja, a hadsereg beveteset a NEMLETEZO bevandorlok ellen.

nu pagagyí 2015.08.25. 15:03:00

@Ballib Cenzúra: Az EU nem akar rezervátum lenni, tiszteli az emberi jogokat és menedéket nyújt az üldözötteknek. Magyarország természetesen kivétel. Miért? Csak!

Kampfer 2015.08.25. 15:03:44

@5perc: Magyarországnak egyetlen egy migránst SEM kellene befogadnia!
Kamp.

konrada 2015.08.25. 15:05:22

@nu pagagyí:
...hát lehet hogy az kéne, csak kérdés, mit szólnának ehhez a célországok.

...azért az gyanúra ad okot, hogy az osztrákok is célvonatok helyett inkább csak rendőröket küldenének segítségként a szerb-magyar határra...

konrada 2015.08.25. 15:07:52

@nu pagagyí:
...tán mert még nem tapasztalták meg, mire képes már pár tízezer keleti migráns is, ha jól vannak irányítva.;))
(Nekik még nem volt meg a maguk Mohácsa.)

KUHULIN 2015.08.25. 15:08:42

@nu pagagyí: Te hány menekültet fogadtál már be a lakásodba? Egyet sem? Miért? Csak! :)

nu pagagyí 2015.08.25. 15:09:14

@Nem azt mondták Feri hanem hogy menj a picsába: Semmi sem változott. A menekültek jönnek, letelepedni itt nem akarnak. Viszont elköltöttünk egy rahedli pénzt teljesen felesleges hülyeségekre: a nagy sikerű "nemzeti konzultáció", magyar nyelvű plakátkampány, pengés drótok. Jön még a "határvadász különítmény" a kerítésen tátongó lyukak adminisztrálására, aztán afganisztáni és szíriai plakátkampány, hátha abbahagyják az öldöklést.

Kampfer 2015.08.25. 15:09:38

@nu pagagyí: Azért erről a 'nemakarokrezervátumlenni' eu megkérdezhetné a saját polgárait is! Ha már emberi jogok, ne menjünk messze: állampolgári jogok! Milyen alapon jelenti ki szászország miniszterelnöke, hogy 'elvárják' MINDEN polgártól, hogy toleráljanak és befogadjanak MINDEN migránst, akit ott akarnak (valakik) elhelyezni...? (DejaVu! Mintha csak a gyurcsótány, a drazsé vagy a libajnai hanghordozása lett volna, ő mondta volna...!) Ki szavazott erre? Ki volt az, aki ezt leírta a szászoknak? Ki kérdezte meg erről őket...? Talán a merkel vagy a juncker? Milyen alapon jelentik ki, hogy "elvárják", hogy nyeljenek le minden szart, amit (valakik) le akarnak tolni a torkukon?
Üldözöttek...? Tudod mit? Jobb, ha ebből Magyarország TELJESEN kimarad, vagy legalább mindent megpróbál megtenni azért, hogy kimaradjunk ebből a szarból! Tiszteljék akkor az européerek a migránsok minden jogát és tőlem mind elhúzhat innen hozzájuk! Mellesleg, részvétem az ottani elkussoltatott polgároknak!
Kamp.

ben2 2015.08.25. 15:10:00

@csak egy néző:
"Ki is tiltakozik, kampányol a táborok és az átmeneti zónák ellen?"

Pl. Helsinki bizottság jogásza a TV2-n, aki szerint ennyi menekültet Budapestnek rendesen el kellene szállásolnia ahelyett, hogy átmeneti zónákat alakítanak ki a pályaudvaroknál.
Abban egyetértünk, hogy jelenleg az EU is keresi a megoldást és hogy Magyarország önmagában kevés ehhez.
Ez viszont semmilyen jogalapot nem szolgáltat arra, hogy a baloldali ellenzék össztűz alá vegyen minden kísérletet, ami a helyzetet enyhíteni próbálja. Ha ugyanis egy adott intézkedés hatékony, akkor a migránsok emberi jogai, ha pedig humánus, akkor meg az alacsony hatékonyság miatt megy a hecckampány.

5perc 2015.08.25. 15:10:46

@Kampfer:
Beszéld meg a főnökkel, hogy akkor hazudott, vagy most, vagy mindkét alkalommal.

nu pagagyí 2015.08.25. 15:15:00

@KUHULIN: Felesleges erőlködnöd. Az állambácsi feladata, hogy az adónkat jó célokra fordítsa, például emberhez méltó körülményeket biztosító menekültszállások, a menekültek tájékoztatása, ügyük kivizsgálása stb. Szégyen, hogy a most felújított Keleti pályaudvaron dekkoltatja az embereket, az is szégyen, hogy csak önkéntesek foglalkoznak velük, állambácsi meg sunyin lapít.

5perc 2015.08.25. 15:15:29

@KUHULIN:
"Te hány menekültet fogadtál már be a lakásodba? Egyet sem? Miért? Csak! :) "
Mert az bűncselekmény.

♔bаtyu♔ 2015.08.25. 15:15:35

@nu pagagyí: Ezt ki dönti el, te libális táska?

nem akármilyen anyagból gyúrt állat 2015.08.25. 15:16:51

@Ballib Cenzúra:
Határzár és ezzel az európai megmaradás esélye akkor lesz, ha nem csak Magyarországon kerülnek abszolút többségbe a felelősen gondolkodó erők

Ameddig libbantak, zsírkommerek, zöldagyúak keverik a kását Brüsszelben, addig értelmes dolgokat várni onnan illúzió. Remélem előbb váltják le őket, mint hogy végromlásba tudnák dönteni az európai civilizációt

nu pagagyí 2015.08.25. 15:17:46

@Kampfer: Az EU-nak vannak közösen elfogadott elvei. Csak annyit várnak el, hogy egy tagország tartsa be, amit vállalt.

dingó29 2015.08.25. 15:18:25

@nu pagagyí: Ezt az EU személyesen mondta neked? Mikor mesélj?
Az EU tiszteli az emberi jogokat aha Emberi jog volna minden nemű papírok, vízum ,engedély stb. nélkül erőszakkal bemenni egy olyan országba ahova a kutya nem hívta őket? Üldözöttek befogadása? Törökországban, Pakisztánban, Indiában, Bangladesben, Gambiában, ki a fasz üldözi őket?
TŰZPARANCSOT MOST

KUHULIN 2015.08.25. 15:18:50

@nu pagagyí: Majd ha egyetlen magyar gyerek sem megy éhesen óvodába/iskolába, akkor rátérhetünk erre is...

nu pagagyí 2015.08.25. 15:19:21

@nem akármilyen anyagból gyúrt állat: A tefajtád még csak kárt okozott az országnak. Kezdjük Trianonnal, folytassuk a második világháború nagyszerű eredményeivel.

nem akármilyen anyagból gyúrt állat 2015.08.25. 15:21:28

@nu pagagyí:
"Az állambácsi feladata, hogy az adónkat jó célokra fordítsa, például emberhez méltó körülményeket biztosító menekültszállások, a menekültek "

Nem. Az én adómból egyetlen forintot se költsön jöttment senkiházi határsértők feldoppingolására. Mert egyrészt nem érdemlik meg, másrészt ez még tízszer ennyit fog rábírni, hogy útba induljon Európa felé

♔bаtyu♔ 2015.08.25. 15:23:07

@nu pagagyí: "Az EU-nak csak liberális elvek mellett van értelme. Ha nacionalista barmok veszik át az uralmat a tagországokban, szétesik. "

Egyelőre úgy néz ki, a tagországok állampolgárai éppen a liberálisok károkozása miatt kérnek egyre kevésbé az EU-ból.

Pontosabban ebből az EU-ból nem kérnek, ami egyre jobban USA-Izrael irányítás alatt áll,kiszolgálva egyben azok háborús céljait, ahol a holokauszt lassan afféle sérthetetlen dogmatikus ideológia-vallás lesz és ahol a legkisebb válságot sem képesek kezelni az USA-Izrael által megbízott cselédek.

Gondolom, vágod, nem az EU-val probléma, a szellemiséggel, hanem azzal az EU-val, amit a liberálisok erőltetnének az országokra EU címén.

A NATO dettó, az USA és Izrael fegyvere, ami csak azért nem működik a tervük szerint, mert a tagországok ott bojkottálják ahol csak tudják. Ebből leszűrheted azt is, hogy az amúgy jóval erősebb NATO miért nem fog rendet tenni Ukrajnában.

dingó29 2015.08.25. 15:23:18

@nu pagagyí:
"Az állambácsi feladata, hogy az adónkat jó célokra fordítsa, például emberhez méltó körülményeket biztosító menekültszállások, a menekültek tájékoztatása, ügyük kivizsgálása stb"

Hogy egy klasszikust idézzek: Lófaszt Mama.
Az állambácsi feladata az hogy az adónkat és a közösség egyéb bevételeit a MAGYAROK javára fordítsa. Nem a tótok, nem a szírek és nem a pirézek javára.

konrada 2015.08.25. 15:24:23

@nu pagagyí:
Schengeni meg a Dublini egyezményre gondolsz? Mert azokat tényleg aláírta az ország...

Tizenötmillió Magyarok 2015.08.25. 15:24:24

" Döntsék el a németek, hogy kit akarnak befogadni, és mihez kezdenek a többiekkel."

A nemetek elmennek kurvaanyukba. Ha kell nekik par ezer kulfoldi, akkor azt ultesek repulogepre, es szallitsak magukhoz. NEM pedig Europan keresztul vandoroltatni tobb 10 millio nyomorultat, es annak minden koltseget az erintett orszagok nyakaba varni.
Be kene perelni a nemeteket, es MINDEN koltseget kifizetetni veluk, barmit ami a bevandorlassal kapcsolatban felmerult a tranzit orszagokban.

♔bаtyu♔ 2015.08.25. 15:24:50

@KUHULIN: "Majd ha egyetlen magyar gyerek sem megy éhesen óvodába/iskolába, akkor rátérhetünk erre is..."

A liberálisok durván elzavarták a magyar hajléktalant, aki a bevándorlóknak szánt segélyből szeretett volna kérni.

nem akármilyen anyagból gyúrt állat 2015.08.25. 15:25:10

@nu pagagyí:
Azt se tudod mit beszélsz, nem lesz nagy vesztség ha nyárson megsütnek majd vacsorára a "menekültek"

Tizenötmillió Magyarok 2015.08.25. 15:26:21

" Döntsék el a németek, hogy kit akarnak befogadni, és mihez kezdenek a többiekkel."

A nemetek elmennek kurvaanyukba. Ha kell nekik par ezer kulfoldi, akkor azt ultesek repulogepre, es szallitsak magukhoz. NEM pedig Europan keresztul vandoroltatni tobb 10 millio nyomorultat, es annak minden koltseget az erintett orszagok nyakaba varni.
Be kene perelni a nemeteket, es MINDEN koltseget kifizetetni veluk, barmit ami a bevandorlassal kapcsolatban felmerult a tranzit orszagokban.

csak egy néző 2015.08.25. 15:26:23

@ben2:
Lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha egész Sormás és Martonfa teljes lakossága is tiltakozna.
De majd a tél megoldja ezt a kérdést is.

KUHULIN 2015.08.25. 15:28:24

@Tizenötmillió Magyarok: A németeknél sem mindenki örül ám a bevándorlóknak. Fel-fel gyulladnak dolgok mostanában.

♔bаtyu♔ 2015.08.25. 15:28:57

@Tizenötmillió Magyarok: Ezzel nagyon egyetértek. Az összes költséget a németeknek kellene fizetnie.

nem akármilyen anyagból gyúrt állat 2015.08.25. 15:29:41

@♔bаtyu♔:
Eddig a hajléktalan volt az egyik kedvence a libbantaknak, de most itt a még nagyobb felforgató potenciállal rendelkező "menekült"

Kíváncsi vagyok, hogyan dolgozzák majd fel, amikor a migránsok elkezdik felkoncolni a szodomitákat. Az IS már jó példát mutatott ebből, intézzék el egymást. Én csak annyit mondok hozzá, hogy hajrá migránsok, ne hagyjátok magatokat buzik!

5perc 2015.08.25. 15:30:34

@KUHULIN:
"Majd ha egyetlen magyar gyerek sem megy éhesen óvodába/iskolába, akkor rátérhetünk erre is... "

Gondolom a stadionok ötletét is ezzel ütötted.

Kampfer 2015.08.25. 15:32:14

@5perc: nekem ő nem főnököm. És azt gondolom, hogy jelen helyzetben irreleváns, mikor hazudozott. Egy a lényeg, a migránsokat el kell innen távolítani, aki pedig itt van, azt deportálni kell. A továbbiak bejutását pedig MINDEN eszközzel meg kell akadályozni.

@nu pagagyí: egyrészt ők sem tartják be! Másrészt az elvei felett átlépett az idő! Az elvei teszik lehetetlenné a helyzet korrekt kezelését. Minél előbb ismerik ezt fel, annál jobb!
Kamp.

nu pagagyí 2015.08.25. 15:32:51

@KUHULIN: "Majd ha egyetlen magyar gyerek sem megy éhesen óvodába/iskolába..."

De szép is lenne, ha ti is várnátok a tolvajlással odáig! Nem lehet mindent egyszerre!

De addig is, kevesebb stadion kéne a világszínvonalú magyar focikának, a megyei első osztályú csapatnak mégsem kéne egy Kolosszeum. Aztán éhbér helyett bért is fizethetnének a kijelölt oligarchák, ha már hitbizományba kapták az országot, attól marad még bugyiszínű villára úszómedencével. A széllkálmáni szárnyalásból is visszacsöpöghetne valami a társadalomnak.

Így érhető el, hogy ne éhezzenek azok a magyar gyerekek, akik egyébként szerintetek nem is éheznek, meg hát hajléktalant sem látni manapság, mert nincs,

ben2 2015.08.25. 15:33:52

@nu pagagyí:

Úgy tűnik, hogy a plakátkampány, kerítés, konzultáció, nagyon is jó befektetés volt, mert még a helyzet akuttá válása előtt lejátszotta az ilyen helyzeteket menetrendszerűen megmérgező "liberális véleményhuszárok vs való élet" közéleti vitát, így a ballib megmondóemberek már azelőtt lejáratták magukat, mielőtt a probléma nagysága tudatosult volna a lakosságban és bármilyen gyakorlati hatást kiválthattak volna az abszurd módon életidegen elveik mantrázásával.
Az már csak bónusz, hogy a baloldali ellenzék szokásához híven belemasírozott Orbánék csapdájába és ahelyett, hogy tájékozódott volna a valóságról, mielőtt megszólal, inkább reflexből felvette a "migránsok márpedig nincsenek" pozíciót, amire persze jött az instant pofáraesés.
Azon mondjuk nem csodálkozom, hogy a baloldali megoldási javaslatok kimerülnek kb. annyiban, hogy "úgysem tehetünk ellene semmit, csináljunk hát úgy mintha nem is lenne, mert az olcsóbb".
Ismerős módszer ez, ez volt a bevett baloldali formula a devizahitelesek problémája, költségvetési hiány, rezsiárak elszabadulása, stb. kapcsán is.

Kampfer 2015.08.25. 15:35:05

@nu pagagyí: Trianon egyik következménye volt a '19-es vörös ámokfutásnak és károly végtelen ostobaságának! Ennek pedig a magyar második vh-s szerepvállalás volt majdnem egyenes következméye.
Kamp.

5perc 2015.08.25. 15:37:19

@♔bаtyu♔:
"Pontosabban ebből az EU-ból nem kérnek, ami egyre jobban USA-Izrael irányítás alatt áll,kiszolgálva egyben azok háborús céljait, ahol a holokauszt lassan afféle sérthetetlen dogmatikus ideológia-vallás lesz és ahol a legkisebb válságot sem képesek kezelni az USA-Izrael által megbízott cselédek. "

Ez a te egyéni frusztrációd. Nyugat-Európában még a radikálisok is tőled különböző véleményen vannak. Szeritem ne akarj az európai emberek nevében kiállni.

nem akármilyen anyagból gyúrt állat 2015.08.25. 15:37:41

@ben2:
Ki bízta meg bármivel is a Helsinki Bizottságot? Zéró felelősséget viselő, senki által demokratikusan fel nem hatalmazott, léhűtő bénult agyú megélhetési ajvékolók mondják meg nekünk a tutit?

Legjobb volna bevarrni őket illegális migráció előmozdításáért

nu pagagyí 2015.08.25. 15:41:39

@Kampfer: "egyrészt ők sem tartják be"

Akkor leszünk igazán bajban, ha majd tényleg nem fogják betartani. Sajnos egyelőre csak mi nem tartunk be semmit. Köpünk az alapszerződésre, embertelen bánásmódot alkalmazunk (persze rutinból, mert magyarokkal szemben is, lásd börtönlakók, hajléktalanok, rokkantnyugdíjasok, közmunkások), nem egyeztetünk senkivel, elszabadult hajóágyúként viselkedünk.

Kampfer 2015.08.25. 15:42:24

@♔bаtyu♔: Ez valóban így volt, vagy csak urban legend...? Nem követtem a sztorit, de már sokadszorra olvasom rá az utalást...! Ha igaz, akkor az önkénteseket nagyon gyorsan és durván, kíméletlenül szankcionálni kellene! Az önkéntes migráns támogatást pedig bűncselekménnyé nyilvánítani!

@nu pagagyí: "Az állambácsi feladata, hogy az adónkat jó célokra fordítsa, például emberhez méltó körülményeket biztosító menekültszállások, a menekültek tájékoztatása, ügyük kivizsgálása stb."
Egy nagy túrót! A magyar állam a magyar polgárokért tartozik felelősséggel és elszámolással! NEM kötelessége vagy feladata, hogy illegális határsértő migránsokat babusgasson! Ellenkezőleg, az a feladata, hogy megvédje tőlük a magyar polgárokat és az ország szuverenitását biztosítva MINDEN MIGRÁNST úgy vágjon ki az országból, hogy az orrukkal töröljék a követ!

"Szégyen, hogy a most felújított Keleti pályaudvaron dekkoltatja az embereket, az is szégyen, hogy csak önkéntesek foglalkoznak velük, állambácsi meg sunyin lapít."
Szégyen, hogy a Keletiben egyetlen migráns is ott fetreng. Igazad van! Szégyen! Már rég határon kívül kéne valahol fetrengeniük, az önkéntesek pedig a magyar szerencsétleneket kellene segítsék ugyanilyen hévvel!
Kamp.

csak egy néző 2015.08.25. 15:44:42

@Tizenötmillió Magyarok: @♔bаtyu♔:
"19 milliárd forintot kapunk az EU-tól, hogy javítsuk a menekültek befogadására szolgáló kapacitásokat, illetve a határok biztonságát.
Az Európai Bizottság 2,4 milliárd eurós támogatást hagyott jóvá hétfőn a 2014-2020-as időszakra tizenkilenc EU-tagország megsegítésére, ezen belül 64,1 millió eurót Magyarország kap. A támogatás két fő kedvezményezettje egyébként Olaszország és Görögország 558, illetve 474 millió euróval, számol be az MTI."

5perc 2015.08.25. 15:44:45

@Kampfer:
"jelen helyzetben irreleváns, mikor hazudozott [OV]"
A te véleményeddel hasonló véleményen levő közösségnek - tisztelet a kivételnek - nagyjából mindegy mikor hazudik.

nu pagagyí 2015.08.25. 15:46:18

@nem akármilyen anyagból gyúrt állat: Szerinted, ha nem bíznak meg valakit azzal, hogy észrevegye mi történik vele, akkor nincs joga észrevenni? Hülye vagy te? Téged például ki bízott meg azzal, hogy a baromságaidat ide ömleszd? Mert ezek szerint nyilván van megbízóleveled a kommenteléshez.

♔bаtyu♔ 2015.08.25. 15:46:36

@5perc: Elhiheted, elég sokan osztják ezt. Nem véletlenül nem különböztetitek meg azokat akik abszolute semmilyen EU-t nem akarnak és akik akarnak, de nem ilyet.

Radikális és szevasz. Pedig ez a gondolkodásmód olyan, mintha azok is radikálisak lennének, akik pld. az Orbán kormánnyal nincsenek megelégedve.

A szokásos bolsevista módszer, az eszmével elfedem a hatalom gyakorlóit, így ha azok művét, vagy a személyt kritizálod, az eszmét magát támadod.
Antiszemitizmus, ugye ismerős, dettó ugyanez.

Kampfer 2015.08.25. 15:47:21

@nu pagagyí: ahogy írtam is, demokratikus alapelveket nem tartanak be (ahogy egyébként orbánék sem Martonfán és Sormáson)! Velük egyeztetni...? Miben? Ha rajtuk múlna, az összes nigger itt fetrengene a Keletiben! Mindent leszarnak, ami itt van! A schengni határvédemet pedig a lehetőségeinken felül is komolyan vesszük (sajnos) és naponta 2000 számra fogdossuk össze ezt a sásahadat! Ki nem tartja be, amit vállalt, ember? Hát nézd már meg a híreket! Épp az eu tiltotta meg az őrizetbevétel és a zárt lágereket, persze, hogy a nigger azonnal tovább áll! Mi ebben a meglepő? Utána pedig ránk mutogatnak, mikor rendőr, mezőőr, polgárőr ott dekkol a határon a porban és fogdossa ezt a sok mocskot? A katona meg határzárat épít? Ki nem tart be egyezményt? Ne szórakozz már...!
Kamp.

♔bаtyu♔ 2015.08.25. 15:49:36

@Kampfer: Nem kell szerintem semmit csinálni azon kívül, hogy nyilvánosságra hozni. Szólás-szabadság van, a libsinek joga van mutatnia magát, a libsi segélyszervezetnek is.

Kampfer 2015.08.25. 15:50:12

@5perc: Te hülye vagy, de nem baj... Nem érted, ember??? Sosem támogattam az orbánt, qrvára nem vagyok a híve, számomra nem kérdés, hogy hazudott-e valaha! Tudom, hogy hazudott! Azt is vágom, hogy ezt az egész őrültséget is politikai érdekből húzzák és nyújtják... Nem is beszélve a korrupcióról! Pfff...! De jelenleg azt látom, hogy vagy az ő, vagy a Jobbik álláspontja lehet a leginkább megfelelő a magyar társadalom számára!
Kamp.

Kampfer 2015.08.25. 15:52:22

@♔bаtyu♔: De tényleg megtörtént, hogy a hajléktalant meg elhajtották ezek a migránsnyalogatók...?
Kamp.

nu pagagyí 2015.08.25. 15:52:27

@Kampfer: A magyar állam nem a magyar polgárokért tartozik felelősséggel, hanem a magyar polgároknak. Például nekem és van egy olyan gyanúm, hogy a többségnek sem. Amit csinálnak az csak neked tetszik a Gyulának, meg az Ottónak, a Tóth Ottónak. Mind a három te vagy.

♔bаtyu♔ 2015.08.25. 15:52:32

@nem akármilyen anyagból gyúrt állat: Nézd ha bármi gáz van a vérlibsi emigrál Izraelbe, a többi pedig nem érdekes.

5perc 2015.08.25. 15:53:09

@♔bаtyu♔:
Bocs, nekem ezek rébuszok.
Csak, hogy kb ugyanarról beszéljünk és bocs a szóhasználatért:
Nyugat-Európában még az újnácik is tőled különböző véleményen vannak.

KUHULIN 2015.08.25. 15:54:20

@nu pagagyí: Ha már... A szociál-liberális érában nem épült lófasz se, aztán mégis éheztek azok a gyereke akik most is! Na, hogy lehet ez?

♔bаtyu♔ 2015.08.25. 15:55:21

@Kampfer: Olvastam a beszámolót, nem az ujjamból szoptam.

Ezen magam is csodálkoztam, mert rengeteg kaja egyebek fordul meg itt, tehát még ha pár száz hajléktalan állna sorba ezért-azért sem lehetne észrevenni.

Azzal együtt a hajléktalan okos, tudja, hogy a gazdagabb bevándorlók az első kukába bebasszák a kapott dolgokat, így kikukázza. Ez van Szegeden és itt Bp-en is. Így kikerülik a liberálisokat.

Kampfer 2015.08.25. 15:55:39

@nu pagagyí: nincs miről vitáznunk, ahogy látom a szövegértésed konvergál a nullához... És hülye is vagy! Passz! Viszlát!
Kamp.

Kampfer 2015.08.25. 15:57:01

@♔bаtyu♔: Hát ez gyönyörű... Ahogy a cimborámtól hallottam, Szeged szinte már elveszett...
Kamp.

nu pagagyí 2015.08.25. 15:57:05

@Kampfer: "Nigger", "fetrengenek", "mocsok", "sáskahad". Szép volt! Nekem elég is ennyi belőled.

♔bаtyu♔ 2015.08.25. 16:00:26

@5perc: Nahát mit nem mondasz. És azok mitől újnácik? Nem kérnek ők sem Európából vagy mi? Észrevételezték Sorosékat? Aki egyébként maga vallja be, hogy egész országok belpolitikáját befolyásolja.

Folyamatosan mutatod be a vérbeli liberális gondolkodásmódodat, mint az a faszi, aki a világ legtermészetesebb módján háborodott fel amikor Boross elmondta véleményét, hogy-hogy nem jelentették még fel.

Nem az a hihetetlen, hogy még 20 év múlva is még mindig van ilyen gondolkodásmód, hanem az, hogy még csak nem is változik.

csak egy néző 2015.08.25. 16:02:16

@♔bаtyu♔:
"A liberálisok durván elzavarták a magyar hajléktalant, aki a bevándorlóknak szánt segélyből szeretett volna kérni."
Erre légyszíves csatolj egy linket.

nu pagagyí 2015.08.25. 16:02:28

@KUHULIN: Csak autópályák, csatornák, szemétégető, vállalkozói zónák, plázák, ez-az. Mostanában tanulmányokra költjük el ugyanazt a pénzt. Amúgy jobban éltünk akkoriban, hiszen a GDP is nagyobb volt, a jövedelmi olló meg kisebb (tudod sávos adó és kevesebb oligarcha). Meg hát volt még önkormányzati és állami segély a rászorultaknak, szociális ellátás, ilyesmi.

Kampfer 2015.08.25. 16:02:32

@nu pagagyí: azok? Azok. Úgy is viselkednek? Úgy viselkednek. Fetrengenek? Fetrengenek... Akkor mi a bajod? Sötétség...
Kamp.

♔bаtyu♔ 2015.08.25. 16:03:53

@nu pagagyí: Igen, a többségnek nem tetszik, a többségnek az MSZP-SZDSZ magas inflációja és eladósodása, a szemkilövetések tetszenek, ezek nyilván otthon maradtak, tehát akkor 17%+43% az annyi mint 60%, hoppácska, valójában az MSZP-SZDSZ győzött.

Ezért kimondhatjuk, hogy Orbánék tulajdonképpen illegitimek.

nu pagagyí 2015.08.25. 16:07:28

@♔bаtyu♔: A magyar hajléktalannak (ami nincs is) Tarlós Pityuhoz kell fordulnia, ő az illetékes elvtárs Budapesten. Majd kiutal neki egy bokrot valahol.

KUHULIN 2015.08.25. 16:07:48

@nu pagagyí: "Amúgy jobban éltünk akkoriban"
Ti? Kik vagytok? :) Mi nem éltünk jobban, kb. ugyanígy éltünk.

♔bаtyu♔ 2015.08.25. 16:08:32

Az a röhej benne, hogy a google listában épp ez alatt a link alatt olvasható a "Magyar Liberális párt" aggódása hajléktalanok miatt.:))))

♔bаtyu♔ 2015.08.25. 16:09:24

@nu pagagyí: Gondoltam, esetleg érdemben kommentálod ezt a hírt. Persze, ezt ugye sajnos nem nagyon lehet, megértelek.

Kampfer 2015.08.25. 16:10:13

@♔bаtyu♔: Édes faszom...! Gratulálok! Migration Aid: szargeci a neved! Egyébként a sztori egybevág a magyarkanizsai jelenettel, ahogy a 'menekültek' (sima nyomorult migránsok) nem vették el a vöröskereszt csomagjait, mondván az 'not good, not good...'! És tolták befelé az euroért vett gyrost, mert 'this is very good...!' Nem hiszem, hogy az ilyenekkel egy percet is foglalkozni kellene, a határon AZONNAL vissza kell fordítani, be sem szabadna engedni! Na ezek nyugodtan ücsöröghetnének a kerítés túloldalán ítéletnapig!
Kamp.

♔bаtyu♔ 2015.08.25. 16:13:00

@Kampfer: Én egyszerűen megfizettetném velük a kiadásokat. Ahogy a macedónok is teszik. Megkapják ingyen a 72 órás tartózkodási engedélyt, köszöntük szépen, arra van a vasúti pénztár, arra pedig a büfé, de indítunk buszokat is aki nagyon siet.

MEDVE1978 2015.08.25. 16:13:13

@Ballib Cenzúra: Hogyan zárja le mégis? Ez nem kis határszakasz, hanem több száz, ezer km. Ha lezárja és újra határellenőrzést vezet be, akkor ezzel lőttek a személyek szabad áramlásának, ami igazából a szegényebb tagállamok számára a leginkább szeretett szabadság (kevésbé mint az áru vagy a tőke).

A másik az, hogy még ha le is zárják, akkor sem több százezren maradnak, mert akkor ez láncreakciót indítana el (Ausztria után azonnal lezárná Magyarország a határait, utána Szerbia, utána meg Macedónia, félve attól, hogy a nyakán maradnak a menekültek).

Csatos Bambi 2015.08.25. 16:15:24

"Ahogy most tűnik, a helyzet normalizálásához Szíriában, Líbiában, Irakban és Afganisztánban kell rendet tenni. Ami persze háborút jelent, de csak méretünkhöz mérten a mi háborúnkat;"

El vagy tévedve a nagy nyelvcsapkodásban.

Magyar katonának nincs semmi dolga se Szíriában, se Líbiában, se Irakban, se Afganisztánban.

Az"arab tavaszt" az USA robbantotta ki, hogy rá tudja tenni a kezét a destíbilizálható arab államok ásványkincseire, és körbetelepíthesse a Földközi-tengert a fegyvereivel.

Szíriában például 2011-ben. Azóta az USA próbál kifarolni ebből, a piszkos munkát, az ellenzéki söpredéket most éppen nem az USA, hanem Szaud-Arábia, Izrael és Törökország PÉNZELI és támogatja teljes mellszélességgel.

Magyarázd már el a világnak öt darab közérthető mondatban, hogy SZERINTED miért Európának kellene befogadnia azokat a menekülteket, akiknek az életét az USA, meg Izrael, meg Szaud-Arábia, meg Törökország tette tönkre?

És miért kellene Magyarországnak bármiféle "rendcsinálásban" részt vennie?

Nos?

csak egy néző 2015.08.25. 16:15:25

@Szvidrigajlov:
"Namost tegnap egész este néztem a vonulókat az m1 helyszíni kamerája útján. Gyereket egyet sem láttam, aki talán gyerek volt, nem nyakban ülő, hanem kamasz. Nő volt vagy kettő azon kb 150 személy között,akik a kamera előtt elsétáltak. "

Milyen érdekes.

"A magyar közszolgálati televízió menekültekről szóló anyagaiban nem szerepelhetnek gyerekek, és erről bizonyíték is van az MTV szerkesztőségi rendszerében, ahová az egyik szerkesztő egy hónappal ezelőtt beírta, hogy

NE LEGYEN GYEREK A DEMON!!!"

444.hu/2015/08/25/belso-szerkesztoi-utasitasra-nem-szerepelhetnek-gyerekek-a-kozszolgalati-teve-menekultes-anyagaiban/

stim 2015.08.25. 16:17:09

Az egész olyan mint egy röbgijáték. Nézzük a számokat. Párszáz ember próbál többezret megállítani és a többezer ember tudja, hogy figyelnek rá, hogy ne sérüljenek meg. Ha kerítést építenek, átvágják, létrát támasztanak hozzá, megkerülik. Ha betonkerítést csinálnának akkor is. Két helyen működnek a kerítések a világban, Izrael és USA. Mindkét helyen lehet lőni. Ettől működik. A homo sapiens az akadályokat leküzdi.

Nem lehet olyan mély árkot ásni amit az emberi lelemény be nem temet. Nem lehet olyan erős kerítést építeni amin az emberi lelemény át nem jut. Amíg a bevándorlók látják, hogy vigyáznak rájuk, amíg látják, hogy van esélyük addig jönni fognak. Minden befogadott ember bátorítás arra, hogy újabak induljanak útra. És jönni fognak ezrével, százezrével.

Akik itt vannak most még ellébecolnak a parkokban, meleg van, nem fáznak, leszedik a termést menet közben de mi lesz majd télen? Többtízezer embert ráeresztünk a hajléktalanszállásokra? Nincs rá kapacitás. Vagy fizetjük őket és ezzel bátorítjuk az újakat, a még otthon levőket, hogy induljanak el? Jönni fognak és nem fognak elfogyni. Hiszen befogadja őket az EU. Ezt látják. Az EU nem védi meg fegyverrel a határait. Pedig a határokat fegyverrel szokták védeni, ebben semmi különös nincs. Másképp látszik, hogy nem tartják tiszteletben. Nem azért dolgozunk, hogy mások széthordják.

Ha jön a tél, hideg lesz. Ez nyilvánvaló. Valahová be kell húzódniuk az úton levőknek. Behúzódnak majd ahová tudnak és azt eszik amit tudnak. Az alapvető szükségleteit minden ember ki fogja elégíteni. Úgy jut hozzá ahogy tud és ha nem dolgozik akkor kettőt lehet találni hogyan. El fogják venni ami kell nekik mert a szükség nagy úr.

Az EU országai közül páran bevándorláspártiak. Ez is egy létező megoldás. Adhatnának több feladatot, forrást az európai nagykövetségeknek szerte a problémás országokban. Lehessen államvizsgát, nyelvvizsgát, szakvizsgát csinálni a nagykövetségeken és ha annyira válogatni akarnak tegyék. De ne Európán belül mert nem normális dolog, hogy az EU határokat nem védik és illegális, potenciálisan veszélyt hordozó emberek vándoroljanak keresztül a hazámon és engem köteleznek rá, hogy tartsam el őket.

csak egy néző 2015.08.25. 16:18:09

@♔bаtyu♔:
Ne röhögtess már, ezzel a bloggal.

"Magyarellenesség
Magamról

Nem Férfi
Hely Székelyföld !!!!!
Bemutatkozás Te is segítheted munkámat amennyiben emailben értesítesz engem magyarellenes cselekedetekről: magyarverés,negatív diszkrimináció stb. email címem: magyarellenesseg@gmail.com
Érdeklődési kör A Kárpátmedencében élő magyarság sorsa."

♔bаtyu♔ 2015.08.25. 16:18:59

@stim: Az ENSZ szerint még csak válsághelyzet sincs:

"Hans Friedrich Schodder, a UNHCR szerbiai vezetője előző este az RTS szerb televíziónak úgy nyilatkozott, hogy a "menekültek" növekvő száma ellenére nem nevezné menekültválságnak a Szerbiában kialakult helyzetet."

♔bаtyu♔ 2015.08.25. 16:20:15

@csak egy néző: Nézd, a többi nem röhög csak te.

csak egy néző 2015.08.25. 16:24:27

@♔bаtyu♔:
A haverjaid azt is elhinnék, ha valaki azt írná, hogy maga gyurcsány zavarta el a hajléktalanokat és még lövetett is rájuk. Ne fárassz már.

csak egy néző 2015.08.25. 16:28:07

@♔bаtyu♔:
Ok.
"Géza bácsi csodálkozva nézi Pistikét, aki a fa tövében guggol csukott szemmel.
- Mit csinálsz, Pistike?
- Szarok.
- Ahhoz előbb le kellene tolnod a nadrágod.
- Minek?
- Mert úgy szokás.
- Miért?
- Apád nem tanított meg rá?
- Mire?
- A higiéniára.
- Nem értem.
- Higiénia, tisztaság. Kapisgálod?
- Ne..e..em érte...m!
- Nem is érzed? Tisztasááág. Hm?
- Mi van vele?
- Ááá, reménytelen, hagyjuk.
- Na mi van Gézabá, elfogytak az érvek?

♔bаtyu♔ 2015.08.25. 16:35:56

@csak egy néző: Aláírom, hogy nem örülsz ennek a cikknek. Én sem.

Szvidrigajlov 2015.08.25. 16:44:49

@csak egy néző:
Egyrészt a 444.hu-nak már a címét sem vagyok hajlandó elhinni és ha ettől a szarkupactól egy újságíró azt mondaná nekem, hogy "Jó napot" azonnal elkezdeném keresni az égen a Holdat.
Másrészt a tegnap esti hírekben élőkép volt, nem igazán tudom, hogyan tudták volna megszűrni, hogy ki sétál át a riporternő mögött a síneken. Nem tűnt úgy, hogy a bevándorlókat a felvétel előtt az m1 asszisztensei nem és életkor szerint kiválogatták volna, (te sétálhatsz, te meg nem) ahogy a 444.hu nevű szenny ezt sugallni óhajtja.
Inkább azon kellene elgondolkodnod, hogy az ilyen primitív libsi sajtógerillák - mint a 444. hu,- helyett valami értelmeset olvass, ha tájékozódni akarsz. Bár belátom, a helyzeted nehéz...tegnap a Die Zeit netes oldalát futottam át menekült ügyben. Azok is libsi sajtógerillák: hosszasan értekeznek a Heidenaui szélsőségesek rombolásáról, de csak egy három másodperces videot sikerült közölniük róla, ami a balhé előtti felvonulásról voltak képek. Ha érdekel, ott tényleg voltak asszonyok és gyerekek is. Borzasztóak ezek a 9 éves német szélsőségesek! Hitlerjugend, mi?

De talán fusd át Ulfkotte könyvét, a miheztartás végett. Utána térj vissza a 444.hu-ra, de az impresszummal kezd, meg a szerkesztők nevével. Utána beszélgetek veled szívesen.

ben2 2015.08.25. 16:52:57

@csak egy néző:
"Lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha egész Sormás és Martonfa teljes lakossága is tiltakozna."

Na pontosan erről van szó: egyik oldalról az RTL híradóban okítja a balos megmondóember a népet emberi jogokból, toleranciából, meg hogy liberális szabadságjogok nélkül nincs EU, de amint a lakosság szemtől szembe találja magát a valós helyzettel, rögtön jön a 180 fokos fordulat, és ugyanabban a híradóban ugyanaz a médiahuszár már az első sorban uszít, hogy ide aztán migránsokat soha. Még véletlenül se találkozni mondjuk baloldali aktivistákkal ezeken a településeken, akik EU-s liberális alapelvekre hivatkozva reklámoznák a lakosságnak a migránsokkal szembeni humánus bánásmód fontosságát.
Ugyanezt játszotta el amúgy a baloldali ellenzék anno a fővárosi hajléktalan rendeletnél is, amikor az MSZP-s kerületi polgármester ott állt a tiltakozók között az élő láncban a rendelet megszavazásakor, majd hazamenvén saját kezűleg nyilvánította az egész kerületet hajléktalanmentes zónának.

A tisztesség kedvéért tegyük hozzá, hogy a magyar baloldal sem csinál mást, mint amit az EU intézményi szinten. A nacionalizmus és a kisebbségek elnyomása csak addig üldözendő, amíg nem szlovák vagy román szocialista pártok gyakorolják, az egyenlő bánásmód csak addig érték, amíg a pénzügyi szektor lobbiérdekeit védi a tagállami szabályozással szemben és így tovább.
Az a vicces az egészben, hogy a liberális alapelvek alkalmankénti "felpuhulása" lehet a legnagyobb segítség a migráns probléma megoldásában. Amint megérkezik ez a pár tízezer muszlim migráns a nagyobb nyugateurópai városokba, úgy fognak hogy-hogynem átfogalmazódni az EU sziklaszilárd liberális alapértékei: láttunk már ilyet Franciaországban a romatelepek felszámolásakor, most ugyanezt a módszert fogják szélesebb körben alkalmazni.

ogli dzsí 2015.08.25. 17:07:22

Nem fognak mo-n átvonulni.

Kerülni fognak, azt is csak addig, amíg nem épül meg az ottani kerítés.

Az, hogy a kerítés megállítja e a rohamot, attól függ meg akarják-e állítani. A Honvédség könnyen megllítja, lévén ezek egyelőre fegyvertelenek.

A poszt féle minek csinálunk bármit hozzáállás viccnek durva, szerencsére kormmányozni nem fogtok.

csak egy néző 2015.08.25. 17:10:16

@Szvidrigajlov:
Próbáld azért értelmezni a szerkesztői utasítást.
"NE LEGYEN GYEREK A DEMON!!!"
"Hogy miért nem rohad ki a szátok, mikor ilyeneket írtok, mondtok? Ki érti?"
Én viszont nem szívesen beszélgetnék a hozzád hasonlókkal.
Csak tájékozódj továbbra is a kedvenc kanálisodról.

I do not know WHO PPER is. 2015.08.25. 17:41:51

Egy másik posztban megfogalmazott felvetésemet ide is beírom, mert mintha senki másnak nem piszkálná a csőrét:

Vajon ezek az emberek miért nem Katar meg Szaúd-Arábia felé veszik az irányt, azaz a világ leggazdagabb országaiba a többi muszlim "testvérhez"?

Ja, mert hogy nekik nem (sem) kellenek (mohamedán testvériség, Koránban megfogalmazott szeretet mi – ezek még képmutatóbbak, mint a kibaszott keresztények).

Mennyivel egyszerűbb Európát is letarolni…

5perc 2015.08.25. 17:44:28

@♔bаtyu♔:
Ezen pont kár volt felháborodnod.
Egyrészt a pc "radikális" szóhasználatomat úgy általánosítottad, hogy már nem értettem mit akarsz mondani. Amikor próbáltam a sok radikális közül (mentegetőzve) azt definiálni, akikre gondoltam, akkor meg megsértődtél helyettük.
De én már akkor sem értem az egészet. Az új illiberális pradigmaváltás óta tudjuk, hogy a pc szar, csak a nem pc a jó. Errefel megsértődnek az egyebként bőszen cigányozó, zsidózó illiberálisok (most nem rólad van szó), ha valaki ki meri mondani a náci szót. Ez eléggé nárcisztikus.

ben2 2015.08.25. 17:51:24

@nu pagagyí:

Nyilván minden szervezet azon hergeli magát, amin csak akarja.
Az viszont némiképp más helyzet, ha egy hazai társadalmi támogatással nem rendelkező szervezetet (helsinki bizottság) úgy futtatnak a médiában, mintha bármilyen szempontból is tényező lenne a kérdésben.
Ráadásul a helsinki bizottságot nem gazdasági bevándorlók lobbiszervezetének találták ki, hanem politikai üldözöttek megsegítésére. Azzal tehát, hogy a politikai üldözötteket megillető bánásmódot követelnek muszlim gazdasági bevándorlók százezreinek pont az eredeti célkitűzéseikkel szembe menetelnek. Valójában ellehetetlenítik a valódi politikai üldözöttek megkülönböztetését a gazdasági bevándorlókétól, ezáltal akadályozzák az államot, hogy valódi segítséget nyújthasson annak, akinek tényleg szüksége van rá.
Persze az ilyen jellegű abszurd viselkedés mögötti motiváció csak a hazai abszurd politikai viszonyok ismeretében érthető.
Valójában az áll a háttérben, hogy az szdsz szétesése után magukra maradt megélhetési liberálisok rendre megszállták a nemzetközi reputációval rendelkező civil szervezetek helyi intézményeit és most rajtuk keresztül próbálnak médiafelületet biztosítani a társadalmi szinten rendre elutasított politikai ideológiájuknak.
Innentől kezdve ezek a szervezetek ugyanolyan elánnal vesznek részt a napi politikai sárdobálásban mint a politikai pártok, csak míg a pártok mögött valódi szavazók állnak, tehát társadalmi felhatalmazással cselekednek, addig a helsinki bizottsághoz hasonló álcivil képződményekre soha senki nem szavazott, így jogos a kérdés, hogy mégis kinek a képviseletében hányják az epét.

KurucInfo Főszerkesztő 2015.08.25. 18:08:01

@csak egy néző: Pedig en is lattam egy ilyen esetet, hogy egy ilyen liberalis menekult simogato a "TAKARODJ A FASISZTA ANYADBA" felkialtassal kuldte el, a menekultek soraba beallo magyar hajlektalan bacsit.
Bar idos es apolatlan volt, de egyertelmuen latszott rajta, hogy se nem arab, se nem nigger. Ilyenek ezek a liberalisok.

2015.08.25. 18:09:58

Lehet hörögni, és lehet fröcsögni, de eddig a Ti jóslataitok nem jöttek be!

2015 február 12: Hazudik a Fidesz, és bolondnak néz minket
egyenlito.blog.hu/2015/02/12/hazudik_a_fidesz_es_bolondnak_nez_minket

"Ebből következik hogy Magyarország csak tranzitország. Amiből meg az, hogy

mind Rogán Antal frakcióvezető, mind Kovács Zoltán kormányszóvivő hazudik,

amikor azt állítják, hogy

égető probléma volna Magyarországon a bevándorlás
valamint, hogy Magyarország a célpontja a "megélhetési bevándorlásnak".
"

2015 március 24: A Fidesz öt legnagyobb bukása kevesebb mint félév alatt

"A drogügy elejtése után hetekig issue nélkül maradt a kormány, mígnem Orbán Viktor három nappal a francia Charlie Hebdo hetilapot ért brutális támadás után állt elő az újabb ellenséggel, az illegális migrációval. Ez egyfelől kényszer volt, mivel a koszovói migránsok akadály nélkül jutottak át Magyarországon Ausztria és Németország felé, amit utóbbiak keményen számon kértek a magyar kormányon."

[...]

"A migráció azonban jó ürügyet szolgáltatott Orbán háborújához a politikai korrektség ellen: a szélsőjobb szavazókat célzó témát először a KDNP választmánya előtt plankolta föl tavaly ősszel, majd az évértékelőjén is hossza értekezett róla. Beleállt a harcba fideszes pártmédiává silányult MTI is, ami "megélhetési bevándorlásként" taggelte a híreit."

Csatos Bambi 2015.08.25. 18:14:19

@KurucInfo Főszerkesztő:

"Pedig en is lattam egy ilyen esetet, hogy egy ilyen liberalis menekult simogato a "TAKARODJ A FASISZTA ANYADBA" felkialtassal kuldte el, a menekultek soraba beallo magyar hajlektalan bacsit."

Ebből is látszik, hogy melyik etnikum utaztatja keresztül Európán a "menekülteket".

csak egy néző 2015.08.25. 18:29:26

@KurucInfo Főszerkesztő:
"A zágrábi ügyészség vádat emelt Darko K. ellen. A 39 éves férfi idén március 30-án délután kisteherautóját részegen (3,22 ezrelékes véralkoholszintet mértek) vezette. Egy zágrábi utcában áttért a menetiránnyal ellentétes oldalra, elütött egy 7 éves kisfiút, majd elmenekült a helyszínről.
A kórházba szállított kisfiú még aznap belehalt súlyos sérüléseibe"

"KurucInfo Főszerkesztő 2014.05.21 19:29:24
"Mi a gond? Egy cigánnyal kevesebb"
Az ilyen hireket szeretjuk olvasni, meg tobb ilyet."

Persze baormarcú én pedig el is hiszem, hogy mit hazudsz, amikor ilyen kommenteket írkálsz.

2015.08.25. 18:33:26

"Hacsak nem adnak tűzparancsot, Magyarország nem bír el a migrációval. (Ha meg adnak, akkor azért.) Ez nyilvánvaló, ezt eddig is lehetett tudni. Csak az Orbán-kormány - és különösen a miniszterelnök - figyelmét kerülte el valahogy."
Nem igaz. Orbán a francia terrortámadás kapcsán beszélt a bevándorlókról. És pont ti minősítették hazugságnak, mondván, hogy minket nem is érint a probléma.

.
"Bár az uszítás arról szólt, hogy elveszik a munkánkat, bűncselekményeket követnek el, szemetelnek és az aszfaltra rajzolnak - egyik sem történik. (Na jó, az aszfaltra tényleg rajzoltak.)

Ezek a tömegek Magyarországon csak átvonulnak."

Friss:
index.hu/belfold/2015/08/23/rendoroket_vezenyeltek_a_keletihez_menekulteket_szallitottak_le_a_vonatrol/

"A történtekről a Nol.hu részletesen beszámol. A lap szerint szombat este körülbelül 150 menekültet szállítottak le a Készenléti Rendőrség egységei a Münchenbe induló vonatról. A kilencórás Budapest–München vonaton ugyanis nem sokkal indulás előtt feltörtek egy helyiséget, ami után valaki rendőrt hívott.

A készenlétiseket azután vezényelték ki, hogy a vonaton körülbelül 150 emberek semmiféle papírja nem volt. A vonatról leszállított menekültek egy része ezután tüntetőleg leült a peronra, félő volt, hogy ha elindul a vonat, valakit elgázol. "

"Ez a csak nekünk legyen mondva, mégse jó átjáróházban élni. De másnak ez azért jóval komolyabb probléma. Talán meg kellene kérdezni a célországokat, mit kívánnak kezdeni a helyzettel. És ha már megkérdeztük, talán el kellene fogadni a döntésüket."

Szerintem Magyarországról senki nem akar beleszólni abba, hogy Németország mit kezdjen velük. Ha ők úgy döntenek, akkor küldjenek repülőgépet értük! Ehhez semmi közünk. De egyelőre mi vagyunk az átjáróház, a magyar hatóságoknak kell megoldani a problémáikat. És hozzánk küldik vissza a Németek az itt belépett bevándorlókat, ha úgy döntenek. Talán legyen már némi beleszólásunk az ügybe!

"jó lesz, ha tényleg megtanulunk kicsinek lenni."
Ti 2010 óta ezt teszitek. Jó érzés? ;-)

"Talán el kellett volna a fogadni a kvótarendszert, azon Magyarország (meg a többi tiltakozó kisország) semmilyen tekintetben nem tudott volna veszíteni."
De igen! Magyarországnak semmi szüksége a bevándorlók tömegeire, még akkor sem, ha az EU mostani vezetése ezt vette a fejébe. Eddig évente néhány száz bevándorló érkezett az országba, és Magyarország maga döntötte el, hogy kit fogad be és ki nem. ehhez képest a kvótarendszer visszalépés! Erős visszalépés!

"Döntsék el a németek, hogy kit akarnak befogadni, és mihez kezdenek a többiekkel."
Kit akarnak befogadni? Hát az értelmiségieket, és a hiányszakmákat. Akikben látnak fantáziát, akik valóban hasznot termelnek az országnak, és nem a szociális rendszert terhelik csak.
Mihez kezdenek a többiekkel? Hát visszaküldik hozzánk!

Nagyon jó buli, mondhatom....

Én ettől függetlenül eldöntöm, hogy a poszterrel vegyünk közösen egy zsák almát. Én majd eldönteném, hogy melyikeket akarom megenni, és melyeket engedem át. Naaa most miért nem? Pedig olyan jó ötletnek tűnt... :D

csak egy néző 2015.08.25. 18:35:39

"Az eddigi legjobb videó a határkerítés értelmetlenségéről"

youtu.be/MdRv7AWvt5o

nniicckk 2015.08.25. 18:44:24

Na az rtl klubbon epp unneplik, hogy a bevandorlok atvagtak a keritest, es sugarzo arccal meselik, hogy ujra akadaly mentesen ozonlenek a bevandorlok. Es biztosak benne, hogy semmilyen rendor, katona sem allitja meg, mert mostmar annyian jonnek, hogy barkin es barmin konnyeden attornek majd.

Exploiter 2015.08.25. 19:03:02

@nniicckk:

Azt hiszem, most már biztos vagyok benne, hogy a világ megőrült, amiben élek. Bár eddig is sejtettem.
Úgy érzem, lehet, hogy nem is lenne kár érte, én túlélem úgyis, a többi hülye meg megérdemli...

csak egy néző 2015.08.25. 19:44:22

@nniicckk:
Nézd az M1 Híradót, el is fogsz élvezni.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.08.25. 19:55:44

"És érdekelni fogja ez azokat, akit ezer kilométereket tettek már meg gyerekkel a nyakukban?"

Alatta képen pedig a valóság, a fiatal férfiak tömege, akik illegális gazdasági bevándorlók...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.08.25. 20:01:26

@I do not know WHO PPER is.: Kuvait és Dubaj már teli van, több a bevándorló, mint a helyi lakos. Állampolgárságot sose kapnak, addig maradhatnak, amíg dolgoznak valamelyik építkezésen, stb. aztán kitoloncolják őket.

@ogli dzsí: Miért ne vonulnának át Magyarországon? A kerítés eddig elkészült része semmit se ér...

BaliBa 2015.08.25. 20:07:02

Blikkfangos cím de a valóságtól távol! Nincs itt semmiféle menekültpolitika még a láthatáron sem. Ez csak krízismenedzsment, mégha kevés sikerrel kecsegtető is. Európának lenne feladata menekültpolitikát kialakítania, de vezetői a politikai korrektség foglyai, láthatóan képtelenek a helyzethez mérten markáns válaszokat találni. Ugyan mi értelme lenne a kvótarendszerenek, amely a letelepítendő menekültek számáról való megállapodást várná el? Ugyan hány menekült letelepítését engedhetné meg magának a kontinens? Ugyan ki tudná megbecsülni, hogy a jelenlegi folyamatokat látva még hány menekült érkezne nem beszélve a már letelepítettek családtagjaról? Mit is tenne Európa a létszámon felüliekkel? Reménykedjünk, hogy Európa vezetői nyári pihenésükről visszatérve újult erővel látnak neki a megoldáskeresésnek, mert a tét lassacskán már nem az, hogy vér fog-e folyni, hanem az, hogy mikor és hol.

stim 2015.08.25. 20:25:47

Az Európai Biztonsági Tanács minden egyes tagját névreszólóan be kellene perelni feladatkörükben okozott súlyos anyagi kár okozásáért amiért úgy döntöttek, hogy megszüntetik a schengeni határokon a határőrséget. Miért fogadják el az olaszok, a spanyolok, a franciák, a magyarok ezt az EUs- megkötést? Ellenkezik az érdekeinkkel. Mindenkinek joga van megvédeni magát. Az EU bitzonsági szervében ülő emberek súlyos anyagi kárt okoznak. Vagy nem ismerik fel a problémát és azért nem oda valók vagy nem akarják megoldani a problémát azért nem oda valók. Vagy intellektuálisan alkalmatlanok vagy akármilyen oknál fogva nem teszik a dolgukat. Népszavazást kellene indítani a leváltásukra!

♔bаtyu♔ 2015.08.25. 20:27:59

Index címlap, miért nem mutat "menekült gyerekeket" a közTV.

Mert akkor hasonló kamu lenne mint az Index, aki szerint pld. "menekültek" és nem gazdasági bevándorlók.

♔bаtyu♔ 2015.08.25. 20:30:23

@Online Távmunkás: A kerítés önmagában semmit nem ér. Határőrség, fegyverhasználat, kb. ezek kellenek.

Amúgy az a gáz, hogy Orbánék még a saját szemetüket sem szedetik össze a "menekültekkel".

csak egy néző 2015.08.25. 20:41:19

@♔bаtyu♔:
Igazad van, ezek a barbárok szemetelnek, a kultúrember onnan ismerszik meg, hogy nem szemetel, pláne nem a munkahelyén.
"Amúgy az a gáz, hogy Orbánék még a saját szemetüket sem szedetik össze"
m.cdn.blog.hu/fo/foschtalicska/image/parlament.jpg

ulpius66 2015.08.25. 21:12:18

Húúúúúú....

Mán kezdtem rosszul érezni magam!

Orbán ezen a héten még csak háromszor bukott meg!!!!!!!!!!

2010 óta meg 2538-szor!!!
(ha van ami Orbánt a hatalomban tartja, az ilyen eszetlen cikkek.......)

kvadrillio 2015.08.25. 21:24:08

Hitlerrel tréfálkozott a Facebookon ezért kirúghatják a pesterzsébeti tanárnőt

A köznevelési államtitkárság utasítására a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) soron kívüli vizsgálatot indított egy pesterzsébeti pedagógus Facebook-posztjai ügyében, amelynek eredményétől függően dönt a szankciókról. A vizsgálat idejére a tanárt felmentették a munkavégzés alól - közölte az államtitkárság kedden az MTI-vel.

A 444.hu kedden írt arról, hogy az érintett pedagógus a közösségi portálon a közérdekű tankönyvvásárlási hírek mellett szeret Hitlerrel illusztrált cikkeket is posztolni. A köznevelési államtitkárság közleménye szerint, amennyiben a portál által bemutatott megnyilvánulások megfelelnek a valóságnak, a tanár nem maradhat a Klik foglalkoztatottja.

A pedagógus több mint 20 éve tanít Pesterzsébet egyik általános iskolájában. A Kuruc.info, a Betyársereg, a HVIM és az alfahir.hu cikkeit is előszeretettel megosztotta.

Mint írták, az államtitkárság fontosnak tartja, hogy

"a pedagógus hivatás gyakorlói megfelelő erkölcsi értékrenddel bírjanak, amelyet az oktatás-nevelés során mind a tanulók, mind pedig a szülők felé közvetítenek. Ennek megfelelő keretet biztosíthat az etikai kódex is, melynek tartalmáról folyamatos egyeztetés folyik a szakmai szervezetek képviselőivel".

EZT NEM ÉRTEM ! ÉS ???? KINEK OKOZ EZ PROBLÉMÁT ÉS MIÉRT ?????
NEM VAGYUNK EGYFORMÁK, NEM GONDOLKODUNK EGYFORMÁN ! MINDEN EGYES EMBER GONDOLATAI KÜLÖNBÖZŐEK ! A KLIKK PEDIG EGY NAGY HÜLYE ! NEM CSAK ASZÉRT, MERT ROHADTUL NEM SZERETEM A NEVÉT NEKIJEHHH !

igazi hős 2015.08.25. 22:02:11

@♔bаtyu♔: "fegyverhasználat" Te hülyébb vagy a megszokottnál. Tudod melyik európai határnál volt utoljára tűzparancs? Talán még jutalmat is adnál, mint anno a berlini falnál kaptak a hős határőrök? Mi lett volna, ha '56-ban az osztrák határőrök kapnak tűzparancsok?

kvadrillio 2015.08.25. 22:04:49

@kvadrillio: "A 444.hu kedden írt arról, hogy az érintett pedagógus a közösségi portálon a közérdekű tankönyvvásárlási hírek mellett szeret náci vicceket is posztolni, Hitlerrel illusztrálva." ÉS ?????????????

OK ! TUGGYUK, HOGY A 444 KÉMKEDIK ! DE ETTŐL MÉG LÉTEZNEK NÁCI VICCEK IS MEG ZSIDÓ VICCEK IS MEG BŐGATYÁS, BARACKPÁLINKÁS, FÜTYÜLŐBARACKOS MAGYAR VICCEK IS !!!

AZT IS TUGGYUK, HOGY KÉMKEDIK AZ NSA IS... SNOWDEN ÓTA IS ...UGYE.....
CSAK AZT NEM TUDJUK, HOGYAN JÖN ÖSSZE AZ ERKÖLCSISÉGGEL 1 NÁCI-HITLERES VICC ??? HACSAK NEM A ZSIDÓ TANÁCSADÓINK GENETIKAI ÉRZÉKENYSÉGE ÉS KORMÁNYUNK EGYÜTTÉRZÉSE AZ OKA ENNEK A FASZSÁGNAK MEGINT !!!
SZERETNÉK A HAZÁMBAN NORMÁLIS KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT ÉLNI ! LEGALÁBB OLYAN NORMÁLIS KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT, MINT AZ ELMÚLT SZOCIALIZMUSBAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MERT EZ MÁR TÉLLEG ÁLLATSÁG, AMIT EBBEN AZ ORSZÁGBAN EGYES TÉNYEZŐK OKÁDNAK-C SINÁLNAK !!!

kvadrillio 2015.08.25. 22:10:45

@kvadrillio: ERKÖLCSI ÉRTÉKEK ???!!!!!!! BESZAROK !!!!!!!MILYEN ERKÖLCSI ÉRTÉKEK ??? HOL ??? A KORMÁNYBAN ??? AZ ÜGYÉSZSÉGEN ??? A RENDŐRSÉGEN ??? A VELEJÉIG ROHADT, KORRUPT, BRÓKERCSALÓ VEZETŐINKNÉL ??? :o)))))))))))))))
KI BESZÉLHET ERKÖLCSRŐL KÖZÜLÜK ?????

kvadrillio 2015.08.25. 22:11:49

@kvadrillio: ...akik PONT MOST FORGATJÁK KI AZ UTOLSÓ PARASZTOT A FÖLDJÉBŐL ??? BASSZAMEG !

kvadrillio 2015.08.25. 22:19:37

Budára is költözhetnek a migránsok
Origo, MTI2015.08.25. 19:34244

Tarlós István szerint nincs már értelme a budapesti pályaudvarok mellett működtetni a menekültek fogadására kialakított tranzitzónákat, mert onnan nem mennek tovább. A főpolgármester két új zónát alakítana ki, egy budai és három pesti helyszínt lát erre alkalmasnak.
Erről tudnia kell
Forrás: Wikimedia Commons
Halottnak tettette magát, megúszta a medvetámadást
Forrás: MTI/Kovács Attila
Vetélés és szülés a Keletinél. Migránsok és a magyar...
Forrás: KMH Film
Több a géppuska, mint a tehén a magyar faluban
Hőszigeteljen most és nyerje vissza hőszigetelése árának akár kétszeresét!
www.nyerjenabaumittal.hu

A pályaudvarok mellől két helyszínre helyezik át a fővárosban azokat a menekültek tisztálkodására, várakozására kialakított tranzitzónákat, amelyek jelenleg a budapesti pályaudvarok mellett működnek - mondta Tarlós István az köztévén.

A tervek szerint két helyet alakítanak ki a migránsoknak a főváros egyéb pontjain.

Jelenleg három pesti és egy budai helyszín látszik erre alkalmasnak"

- mondta Budapest főpolgármestere. Tarlós István azt mondta: mivel az osztrákok már nemigen engedik be a migránsokat, ezért nem logikus tovább fenntartani a központi pályaudvarokon ezeket a zónákat.

A Keleti pályaudvarnál migránsoknak kialakított tranzitzóna
Fotó: Polyák Attila - Origo

Tarlós István a TV2 Mokka című műsorában kedden reggel arról beszélt: azért a pályaudvarokon alakították ki ezeket az övezeteket, mert a jogszabály úgy szólt, "üljenek fel a vonatra és menjenek tovább", de mivel ennek lehetőségei beszűkültek,
nem sok értelme van annak, hogy a pályaudvarok környékén biztosítsunk egy ilyen fakultatív szolgáltatást.
Mint mondta, a tranzitzónákat a humanitárius segítség mellett azért is jelölték ki, hogy ne szóródjanak szanaszét a városban amigránsok.

NEMNEM TARLÓSKÁM ! INKÁBB 5 BUDAI ÉS ESETLEG 1 PESTI HELYET NEKIK ! BUDÁN GYÖNYÖRŰ METRÓK IS KÖZLEKEDNEK, MÍG PESTEN MINDEN HÉTEN CSAK A FÜST SZÁLL FEL...:o)

kvadrillio 2015.08.25. 22:20:40

@kvadrillio: 7. Antiochiai Szent Kézigránát2015.08.25. 22:00:49

Rendőröket késeltek bevándorlók Budafokon!

By NemzetiArcvonal.net • augusztus 25, 2015

NemzetiArcvonal.net

 0 Likes
 Comments Disabled
 Print

Tags

népvándorlás

téridegen betolakodás

téridegenség

Budapest XXII. kerületében, Budafokon, a Duna partján két rendőrt késelt meg egy bevándorló horda. 30 körüli téridegen betolakodó férget fogtak el a hatóságok. Bajtársaink a helyszínen vannak, bővebb információkkal folyamatosan jelentkezünk

PLÁNEHHH !e :o)

♔bаtyu♔ 2015.08.25. 22:28:30

@igazi hős: Ostoba libsi, pld. Izrael, USA.

kvadrillio 2015.08.25. 22:44:31

@kvadrillio: tanitono6

Megkerestük az iskolát, ahol azt a választ kaptuk, hogy a Klik a tanárnő munkáltatója, de felszólítják a pegadógust, hogy moderálja a Facebook-oldalát.

UPDATE:

A tanárnő valóban levette a legsúlyosabb posztokat.
ÉS ????? ETTŐL MÉG LEHET NAGYON JÓ, KIVÁLÓ TANÁR !!!!!!!!! EZEK MIND ÁTVETT ANYAGOK ! ÉS TÉNYLEG KONCENTRÁCIÓS TÁBOR JUT AZ EMBEREKNEK AZ ESZÉBE ARRÓL, AHOGY A MAI ARAB MENEKÜLTEKKEL BÁNNAK !!!!!
A VICCEKEN PEDIG LEHET NEVETNI ! AHOGY A CHARLIE HEBDO-NÁL IS CSINÁLTÁK.....UGYE...?????:o) A TANÁRNŐT PEDIG REMÉLEM NEM RÚGJÁK KI !!!!!!!

MEGNÉZTEM A 444-EN EZEKET AZ UN. VICCES DOLGOKAT....HÁÁÁT, HA EZÉRT MÉGIS KIRÚGJÁK EZT A TANÁRT, AKKOR MAGYARORSZÁG VEZETŐINÉL SOKKAL-SOKKAL NAGYOBB BAJ VAN, MINT BÁRMIKOR IS HITTEM VOLNA ! ÉS AKKOR A MAGYAR NÉP VÉGVESZÉLYBEN VAN !!!!!...ÉS LÉPNI KELLLLLLLLLLLLLLL...

apanna 2015.08.25. 22:46:57

"Hogy is jönne legálisan? " Bejelentkezik a hivatalos határátkelőn.

apanna 2015.08.25. 22:55:06

Most akkor van migráns kérdés avagy nincs? Terel a kormány , hogy ne a gazdaságra figyeljünk, vagy én látom csak ezt a rengeteg idegent? Lehet, hogy jelmezes béketüntetők, akik migránsnak öltöztek? Egyébként nem Orbán bukott ebben, hanem az EU. Semmi nem jó, de a megoldásra még senki nem jött rá. Ja, bocsi Junker már jelezte, hogy neki kurva jó ötlete van: Fogadjuk őket nagy szeretettel, mosollyal az arcunkon. Mint a rég nem látott rokonainkat...

kvadrillio 2015.08.25. 23:01:07

Jöhet a polgári berendezkedés
2015. június 3. 8:05

Orbán Viktor miniszterelnök szerint jöhet a polgári berendezkedés, az ország már nagyon közel jár ahhoz a politikai és társadalmi szerkezethez, ami a magyarság számára a hosszú távú gyarapodást teszi lehetővé. A kormányfő a Napi Gazdaság szerdai számában megjelent interjúban kijelentette: "eljött az ideje, megteremtettük az előfeltételeit, jöhet a polgári berendezkedés. Mindenki léphet egyet előre."

AHHHAAA.........ÚGY MINT A MÉSZÁROS LŐRINC ??? :o))) PŐOLGÁRI BERENDEZKEDÉS ????? RABSZOLGABÉRREL ????? HÜLYE VAGY-E VAGY CSAK HOLOVICCET NYOMSZ VIKTORKA ?????

Szvidrigajlov 2015.08.25. 23:03:02

@csak egy néző: Legyecském, te pedig csak repdess a szar körül és szagolgasd a 444.hu-t, meg a többi fost.

kvadrillio 2015.08.25. 23:03:50

Tartalomjegyzék

1 A kifejezés eredete
1.1 Fogalmi sokszínűség
2 Ókori polgárság
2.1 Ókori Görögország
2.2 Ókori Róma
3 Középkori polgárság
4 Az újkori burzsoázia és kispolgárság

MELLIK POLGÁRRA GONDÚSZ VIKTORKA ????? :)

kvadrillio 2015.08.25. 23:09:56

Magyarország leszerepelt a korrupció elleni küzdelemben
MTI2015.08.25. 09:29327

A Transparency International tanulmánya szerint lesújtó a korrupció elleni küzdelem eredménye a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet országaiban, Magyarország továbbra is a külföldi vesztegetés elleni egyezményét korlátozottan végrehajtó országok csoportjába tartozik, és már harmadik éve nem javít a helyezésén.
Erről tudnia kell
Forrás: AFP/Andreas Hillergren
Ismét elbénázta a Celtic a BL-csoportkört
Forrás: Origo
Véget ér egy korszak, bezár a Jégbüfé
Forrás: KMH Film
Több a géppuska, mint a tehén a magyar faluban
Használja külföldön is MasterCard kártyáját, és élvezze az utazás minden percét!
www.mastercard.com

A Transparency International (TI) közleménye szerint tizenegyedik alkalommal vizsgálták, hogy a kormányok hogyan hajtják végre a külföldi befektetések korrupcióját felszámolni hivatott OECD-egyezményt.
Polt Péter probléma

A tanulmány Magyarországra vonatkozó fejezete szerint a jogszabályok nem zárják ki a bűnüldözés politikai befolyásolásának lehetőségét. Megkérdőjelezhető a vesztegetések üldözésében kulcsszerepet játszó rendőrség és ügyészség szakmai függetlensége. A legfőbb ügyész meghatározó befolyást tud gyakorolni a nyomozásokra, szinte korlátlanul utasíthatja a beosztott ügyészeket és bármely ügyet magához vonhat vagy átszignálhat más ügyészre.

Mindezt tetézi, hogy a parlamenti képviselők kétharmada által megválasztott legfőbb ügyész, a kilencéves mandátumának elteltét, illetve a 70. életévének a betöltését követően is mindaddig hivatalban marad, amíg az utódját, szintén kétharmados többséggel, meg nem választják. Vagyis a parlamenti képviselők egyharmada, blokkoló kisebbségként, az új legfőbb ügyész megválasztásának a megakadályozásával, az idők végezetéig hivatalban tarthatja a legfőbb ügyészt.

Polt Péter az idők végezetéig hatalomban maradhat
Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Védelem helyett vegzálás

A tanulmány megállapítása szerint a közérdekű bejelentők tényleges védelmének a hiánya tovább rontja a magyarországi korrupció elleni küzdelem hatékonyságát. A TI Magyarország hiába tiltakozott már 2013-ban az elégtelen bejelentővédelmi szabályok miatt, a kormány nem tette meg a szükséges intézkedéseket. Emiatt azok a polgárok, akik korrupcióra vonatkozó bejelentést tesznek, vagy nyilvánosságra hozzák az általuk észlelt korrupciós ügyet, nem számíthatnak arra, hogy az állam megvédi őket. Ehelyett megtorlás, sőt, akár hatósági vegzálás lehet az osztályrészük. Bár a kormány, a korrupció elleni program idén februárban vitára bocsátott tervezetében vállalta a közérdekű bejelentők védelmének a megerősítését, a végleges korrupció elleni stratégia már nem számolt ezzel a lehetőséggel.
Egy ügyet sem tártak fel

A közlemény idézi Ligeti Miklóst, a TI Magyarország jogi igazgatóját, aki elmondta: bár Magyarország az elsők között írta alá az OECD külföldi vesztegetés elleni egyezményét, ez az elmúlt 15 évben mégsem segített a korrupció megfékezésében. Hozzátette: a tanulmány szerint a magyarországi bűnüldözés évek óta egyetlen komoly nemzetközi vesztegetési ügyet sem tudott feltárni. Áttörést az hozhatna, ha a kormány, a hazai civilek és a nemzetközi szervezetek ajánlásait megfogadva, valós védelmet nyújtana a közérdekű bejelentőknek és garantálná a nyomozások befolyásmentességét - vélekedett.
Csak négy ország

Ami a teljes OECD-t illeti, az eredmény továbbra is lesújtó: a korábbi évekhez hasonlóan, idén is mindössze négy ország - az Egyesült Államok, Németország, az Egyesült Királyság és Svájc - alkalmazza következetesen és szigorúan az egyezmény rendelkezéseit. Az OECD-egyezmény végrehajtásában élenjáró négy ország 2011 és 2014 között 215 büntetőeljárást folytatott le a külföldi befektetések során vesztegető vállalatokkal szemben és 59 új eljárást indított ugyanebben az időszakban. Ezzel szemben az egyezményben részes további 37 országban mindössze 93 nyomozás indult és ezek közül is csak harmincat sikerült lezárni az elmúlt négy évben.

Az OECD-egyezményt aláíró kormányok fele az elmúlt 16 évben nem volt képes megakadályozni azt, hogy a saját országukban működő vállalatok vesztegetéssel szerezzenek külföldi üzleteket, vagy korrumpálják a külföldi közbeszerzéseket.

MEGOLDÁS: EZ A KORMÁNY SZŰNJÖN MEG !

monddazigazatmar 2015.08.26. 01:10:46

"úgy is lehet nevezni, hogy "európai összefogással kell megoldást találni"."
Tehát ez a baloldal összes hozzáhűznivalója.
A probléma megoldása az, hogy megoldást kell találni. Gratula.
Nem unjátok még a balfaszságotokat?

bkkzol 2015.08.26. 03:59:30

Bátorítani kellett volna az EU-nak Macedóniát a tűzparancs kiadására. Az EP-től komoly segítséget nem várhatnak, mert ott is gyakorlatilag bűnözők ülnek. El vannak foglalva, hogy az EU-USA szabad kereskedelmi paktumot összehozzák. Junker is egy utolsó pénzmosó stróman. Nem véletlenül ültették ebbe a székbe. Két választása volt. Börtön vagy EU vezér... Az USA-nak csak jó egy gondokkal küzdő, gyenge Európa.

Nzoltan 2015.08.26. 08:15:33

A fidesznek megbukott?
Nem. Az EU-nak bukott meg. A balosoknak meg nincs.

Köldök_szösz 2015.08.26. 08:29:22

a kerítés ugyanolyan jól működik ezek szerint mint a reformok

Nzoltan 2015.08.26. 08:32:40

@igazi hős: Pedig ez lesz a vége. És nem mi egyedül teszünk így a világban. Eljön az ideje, mikor majd hozzászoksz.

Nzoltan 2015.08.26. 08:37:27

@csak egy néző: Kimész a nyugatiba és megnézheted az arányokat. 50 főből 1-2 a gyerek, ugyanennyi a nő. Nem kell mindent elhinni az m1-nek, de a saját szemednek ugye hiszel?

Nzoltan 2015.08.26. 08:41:36

Én azt nem értem, hogy a szírek miért nem jönnek repülővel? Ők alapból maradhatnak. És sokkal olcsóbb meg gyorsabb, mint az embercsempészekkel bajlódni.

Medgar 2015.08.26. 08:55:39

feltettem a kérdést párszor, de hátha valamelyik népvándorlás párti blog végre válaszolni fog:

genfi egyezmény 31. cikke: „1. A Szerződő Államok az országba való jogellenes belépésük vagy tartózkodásuk miatt nem sújtják büntetéssel azokat a menekülteket, akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk az 1. Cikkben foglalt meghatározás értelmében veszélyeztetve volt, és akik engedély nélkül lépnek be területükre, illetőleg tartózkodnak ott, feltéve, hogy haladéktalanul jelentkeznek a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket.”

Ez alapján az angoloknál nem kaphat menekült státuszt aki illegális úton érkezik, ahogy ezt az index cikke is megerősíti:

index.hu/kulfold/2015/08/06/majdnem_atert_a_csalaguton_de_elfogtak/

Megegyezhetünk, hogy a zöld határon történő átszökés illegális és nem az az első dolguk, hogy megkeressék a hatóságot. Tehát nem szabad menekültekként kezelnünk ezeket az embereket.

Egyenlítő várom az érveken alapuló cáfolatot.

Tudományos Iibsizmus 2015.08.26. 08:57:34

www.origo.hu/itthon/20150825-megint-menekulttaborba-ment-orban-felesege-menekultek-migransok.html

Orbán Viktor már tehetne valamit a ballibsi ámokfutás ellen amely támogatja a migránsokat.

Tudományos Iibsizmus 2015.08.26. 08:59:52

@bkkzol: "Bátorítani kellett volna az EU-nak Macedóniát a tűzparancs kiadására."

Ugyan már! Amikor jelentették nekem hogy lázonganak a melósok, ifjú KISZ titkárként én is ezt javasoltam a párttitkárnak aki elküldött a picsába.

Tudományos Iibsizmus 2015.08.26. 09:02:20

@monddazigazatmar: Mondd a megoldást! Te lövetnél, igaz? Mint a keretlegény nagyapád.

Tudományos Iibsizmus 2015.08.26. 09:03:01

@Szvidrigajlov: Egyelőre te vagy az a szar aki sajnos szagolnunk kell. :-((

Tudományos Iibsizmus 2015.08.26. 09:04:10

@kvadrillio: Hazugság. Már cáfolta a rendőrség.

Szvidrigajlov 2015.08.26. 09:12:10

@Tudományos Iibsizmus:
Látom utoljára a bölcsiben vitatkoztál...tevagyaszar, nem tevagyaszar...bibibííí
Végtelenül értelmes lehetsz,@Nzoltan: IQ<0, te is, meg a f.szkalap csak egy néző nicknevű haverod...

Szvidrigajlov 2015.08.26. 09:17:06

@Nzoltan: Már miért hinne egy balos a saját szemének, mikor ott van neki Kálmán Olga és 444.hu?
Mint mikor a férj korábban meg haza és a szomszéd kúrja az asszonyt: Édesem, most nekem hiszel vagy a saját szemednek?
Hát persze szívem, hogy neked hiszek.. minden második migráns karon ülő gyerek, akit Orbán le akar lövetni.
Pedig Orbán már megbukott, minden szerdán három és öt között.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.08.26. 09:38:04

Gyerünk fideszbarmok védeni a vezért!
+nyomjátok ezerrel a ballibsizést,mert az kell!

nu pagagyí 2015.08.26. 09:48:42

@ben2: A Magyar Helsinki Bizottság 1989-ben a rendszerváltás előtt alakult. Az emberi jogok magyarországi érvényesülésével foglalkozik, a tiéddel is. Társadalmi szervezet, az erejét az adja, hogy figyelnek rá. A mai magyar hatalom kevésbé, mert leszarja az tákolmányba is belefoglalt emberi jogokat, de ez nem jelenti azt, hogy alkotmánysértései titokban maradnak, köszönhetően például az ilyen szervezeteknek, A hatalom tagjai mindig úgy gondolják, hogy sérthetetlenek, de nem lesznek mindig hatalmon, nem célszerű alapvető jogokat sérteni, mert elszámoltathatják őket a tetteikkel.

nu pagagyí 2015.08.26. 10:07:40

@apanna: Azért látsz annyi menekültet, mert szándékosan gyűjtögetik őket, hogy mutogathassák. A demonstrációhoz a frissen felújított állomásokat és tereket használják, hogy minél riasztóbb legyen a kép. Arra mindenképpen jó a megkomponált helyzet, hogy megfélemlítsen mindenkit, ilyen kezelés várhat azokra, akiket pártunk és kormányunk nem magyarnak, nem embernek deklarál.

Valószínűleg a fő cél a szokásos, a magyar társadalom megfélemlítése, de melléktermékként alkalmas az erőszakra való felbujtásra is, amit kinézek a sunyi Fideszből. Majd elhatárolódnak.

Azért is abszurd a helyzet, mert a németek minden menekültet befogadnak és rajtunk kívül minden EU ország hajlandó a befogadásra. Feladatunk csupán annyi, ha nincsenek stratégiai terveink külföldiek befogadására, hogy minimális adminisztráció mellett átengedjük őket. Az, hogy emberségesen bánjunk a menekültekkel az egyezményekbe foglalt kötelezettségeinken túl, morális kérdés is. A hitbuzgóságával kérkedő kormány épp most állít ki ragyogó bizonyítványt erkölcstelenségéről.

csak egy néző 2015.08.26. 10:15:06

@Nzoltan:
Először is nem nagyon nézek M1-et, mert hányok tőle.
Másodszor, azokat a gyerekeket biztos csak körbe, körbe futtatják, hogy többnek látszódjanak, miközben a szerkesztő kiadja, hogy tilos gyerekeket mutatni.
"Az emberek többségét, 2230-at, most is Csongrád megyében fogták el Röszke mellett. Többségük szír, afgán és pakisztáni állampolgárnak vallotta magát. Az elfogottak között 555 gyermek van. (Police.hu)

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.08.26. 10:18:43

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Gyerünk Gyurcsány féreg, babusgassátok csak a migránsokat, és szabadítsatok az országra évi hatszázezret minimum.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.08.26. 10:20:42

@nu pagagyí:

Azért van ennyi menekült mert ennyi érkezik, és egyre inkább lezárják Nyugat-Európában a határt, aki pedig átment azt visszapakokják ide.

A magadfajta szarházi ballibek miatt van ennyi, akik babusgatjják őket.

És a magadfajta szarházi ballib a menekült invázió kapcsán is, ami Magyarország vesztét okozza kétségtelenül, azt is Orbán nyakába varná, holott ti vagytok azok, akik idehoznák az összes iszlám hívőt az országba.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.08.26. 10:22:41

@csak egy néző:

Milyen szempontból számít mennyi a gyerek ?

Ha 1500-2500 érkezik naponta, akkor egy év alatt belerokkan az ország.

A kérdés hogy a ballib férgek ennek miért örülnek, miért támogatják a jelenséget ?

csak egy néző 2015.08.26. 10:30:34

@Szvidrigajlov:
Kíváncsi lennék rá nagyarcú komám, hogy abban a mocskos átkosban kinek a seggét nyaltad, gondolom, te is belülről bomlasztottad a pártot.
Egyébként pedig bő nyál, helikopterkém.

konrada 2015.08.26. 10:33:47

@nu pagagyí:
...és ezt a feladatot ki osztotta ki?
Mert ha nem valamely hagymázas széplélek, hanem felelős európai vezető, aki a feltételeket is megteremti hozzá, akkor tényleg annyi csak.

...de ha csak az előbbi...

@csak egy néző:
Lehet, mindkettőtöknek igaza van. A keleti kultúrákban a 14-18 éves fiúk pénzkereső felnőttnek számítanak, és fejlettségben sem néznek már ki gyereknek, de ettől még a magyar törvények szerint fiatalkorúak, azaz más megfogalmazás szerint: gyerekek.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.08.26. 10:40:01

@csak egy néző:

Az ehez hasonló baromságot csak az MSZ(M)P-s csinovnyikok híresztelik magukról.
Lásd KGB ellen dolgoztam Medgyessy Péter.
Pufajkás rendszerváltó Horn Gyula.
Pécsi Dialógus csoportról jelentgető Gyurcsány Ferenc.

Tulajdonképpen az alig 1 évig regnáló Bajanin kívül a ballibek eddig csak mocskos spicliket, ügynököket, és pufajkásokat bírtak jelölni miniszterelnöknek.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.08.26. 10:44:07

@konrada:

Érekznek gyerekek is szép számmal, legalább 10%-nyi.
De ez a tény önmagában semennyit sem javít az oország helyzetén, hanem leginkább csak ront rajta, ami Magyrország túlélési esélyiet illeti a menekültinvázióban.

csak egy néző 2015.08.26. 11:03:24

@Ballib Cenzúra:
Miért nem mentek már a büdös picsába ezzel a hülye, idióta dumátokkal? Jó, hogy azt nem mondjátok kretének, hogy a ballibsik, hívják őket, most pedig, már ott tartotok, hogy mind a 30-50 milliót?
Az a tény, hogy nem most kezdtek el özönleni, már elég régóta jöttek, csak a fasz felcsuti suttyónak fontosabb volt a halálbüntetés csont, mint a bevándorlás, most persze, amikor már nagy a szar, akkor kell bűnbakot találni, de megoldást ti sem tudtok a gyűlölet szításán kívül. Az persze már nem jut el ahhoz a csökött agykezdeményeitekhez, hogy, ha azok az önkéntes "libsik" nem segítenének rajtuk, akkor lehet, hogy egy kis kajáért, vízért már a te nyakad is el lenne vágva és, hiába kiabálnád neki, hogy te fideszes vagy jobbikos vagy. Jöttök azzal a hazug dumával, hogy ez milyen sokba kerül az országnak, amikor közel a 80%-át az eu fizeti, ja, hogy ebből nem tudtok olyan sokat ellopni. Ötletetek nektek sem és eddig úgy néz ki, hogy Európának sincs, azon kívűl, hogy legéppuskázni, és a kerítés mellé, aknazárat és tömegsírokat ásni, vagy az összes migránst visszakúrnia a szerbekhez, mert ők, majd tapsikolnak az ötletetekért, ők pedig majd vissza a macedonókhoz, majd a görögökhöz, hajóra és visszaküldeni őket a háborúba, ahonnan elmenekültek, vagy csak simán elsüllyeszteni a hajójukat és a még úszókra célba lőni. Azért kíváncsi lennék erre a sok nagypofájú, magát mélymagyarnak tartó köcsögre, ha csak egy hetet kellene ott élnie, ahonnan ezeknek a bevándorlóknak a többsége jön. Azt hiszem még a földi kutyát is meghazudtolva ásna lukat a kerítés alá. De ne aggódjatok, mire elkészül őszre a kerítés, addigra az ősz és a tél megoldja ezt a kérdést.
És még valami, ha ne adja az ég, de a Putyin haverotok egy kicsit lerohanja majd Ukrajnát és onnan is idejön vagy 250 ezer magyar, akkor vajon mit fogtok mondani?

csak egy néző 2015.08.26. 11:07:16

@Ballib Cenzúra:
"Tulajdonképpen az alig 1 évig regnáló Bajanin kívül a ballibek eddig csak mocskos spicliket, ügynököket, és pufajkásokat bírtak jelölni miniszterelnöknek."
Azt hiszem öcsém, ha egyszer csak minden kiderülne, hogy ki és mit is csinált az átkosban, igen csak megfogyatkozna a fidesz taglétszáma is. Ugye mond valamit az név neked, hogy ki is a belügyérünk Pintér elvtárs az ezer évre titkosított ügyeivel és még vajon mennyi ilyen lehet?

Szvidrigajlov 2015.08.26. 11:50:42

@csak egy néző: Sülthülye! Az átkosban gyerek voltam. Kiváló úttörő. És te?

szamaritánus 2015.08.26. 11:52:37

@Könnyen elkaptuk, uram!: mondjuk átjön a HIVATALOS határon, nem a drótot vágja, mint a betörők. így már világos?

csak egy néző 2015.08.26. 11:59:28

@Szvidrigajlov:
Engem még onnan is kivágtak és ünnepélyes keretek között egy iskolai gyűlésen megfosztottak a piros kendőtől, mert botrányt okoztunk egy november 7.-ei ünnepségen.

Nzoltan 2015.08.26. 12:23:16

@csak egy néző: Magyar jöhet. Az csak nektek fáj.

csak egy néző 2015.08.26. 12:28:17

@Nzoltan:
Nekem nem fáj, baromarcú.
Csak ti ajvékoltok, hogy már nem fér el több bevándorló, hogy megtelt az ország.

Szvidrigajlov 2015.08.26. 12:32:07

@csak egy néző: Na Bravo! Akkor fuccs a zánkai nyaralásnak! És Csillebérc is álomvilág maradt. Ahogy nekem is, mert kiváló úttörö nem kaphatott igazgatói intőt nyilvános puncitaperolásért....ha meg kapott, már nem kiváló úttörő...
De ez nem változtat semmit az álláspontomon, amit - nem vitásan - nagymértékben befolyásol az az élettapasztalatom, hogy engem személyesen a magyar baloldal KISZ/MSZMP, SZDSZ/MSZP megnyilvánulási formákban gyakorlatilag 30 év alatt háromszor baszott át, mint szart a kerítésen. 1986-ban (hadsereg), 1995-ben (Bokros) és 2003-2004-ben (Medgyessy-Gyurcsány) - majd mikor ezt megelégeltem és kimentem az utcára, akkor lövetett rám.

Ezeknek és a fizetett újságíróiknak már azt sem hiszem el, amit kérdeznek és nagyon sajnálom azt, aki még elhiszi. A világ nem az, amit velem, velünk láttatni akarnak a ballibsik. Egyszerűen a teljes világképük hamis, kreált, mondvacsinált. De persze ha ezt elegendő ember elhiszi, ezt is le tudják váltani aprópénzre és valójában ők tudják a legjobban, hogy amit sugallnak a világról az HAMIS. Onnantól, hogy a párt a munkásosztály vezető ereje, aztán, hogy NEM LESZ GÁZ! ÁREMELÉS!, odáig, hogy a MENEKÜLTEK (bevándorlók) FELE (10-15%) GYEREK. Viszont lehet ezekkel a hazugságokkal eredményt elérni, választást nyerni, átmeneti politikai előnyöket elérni. De szerencsére VÉGÜK VAN! Ebből a szempontból még lehet, hogy hálás leszek a szír és afgán bevándorlóknak. Megadják a kegyelemdöfést a magyar és európai avítt liberális- baloldali dogmáknak és képviselőiknek.

Kampfer 2015.08.26. 12:35:34

@csak egy néző: Akkor azokat a magyarokat KELL befogadni, segíteni őket, ahogy anno a délszláv háború idején. Még dolgoztam is olyan magyarokkal együtt, akik onnan menekültek.
Integráció: megoldva, pipa!
Kultúra: azonos, pipa!
Nyelvismeret: azonos, pipa!
Szaktudás: rendelkezésre állt és fejlődött, pipa!
Munkakultúra: talán még fejlettebb is, pipa!
Társadalmi hasznosság: maximális, pipa!

És egy horvát fiatalemberrel is, teljesen hasonló eredménnyel, minimális nyelvi akadályokkal.
De ők nem hasonlíthatók össze ezzel a siserehaddal, ami most özönlik!
Kamp.

Kampfer 2015.08.26. 12:37:34

@csak egy néző: bevándorlókra (migráns) semmi szükség! Számukra valóban nincs itt hely! De a magyarok teljesen más kategória! Számukra itt mindig KELL legyen hely! Ez a különbség!
Kamp.

csak egy néző 2015.08.26. 12:52:00

@Szvidrigajlov:
Szép kis esszé. Gratula.
Habár nem tudom, hogy ezek a tények, amiket felsoroltál, mennyiben jelentenek megoldást erre a menekültproblémára?
Ha hiszed, ha nem nekem sem minden vágyam, hogy valaha is visszajöjjenek ezek az impotens szocik, de ez a hazug, tolvaj, populista banda sem tetszik.

"Ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan rendezni. Olyan polgári liberális kormány, amely […] nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali etatista gazdaságpolitika csábításának. Csak egy ilyen liberális kormány látszik alkalmasnak arra, hogy megértesse a polgárokkal, hogy a privatizáció lehetőség, hogy meggyőzze őket arról, hogy minden olyannyira várt intézkedés – legyen szó nyugdíjról, gyedről, családi pótlékról, munkanélküli-segélyről – csak akkor lehetséges, ha előteremtjük hozzá a szükséges pénzt. Márpedig pénz csak piacgazdaságban terem, pénz és piac pedig nincs a pénzforgatáshoz értő vállalkozók, tőkések nélkül… Hangulatkeltés folyik a bankárok, a bankok, a pénztőke és a nemzetközi pénzügyi intézmények ellen… Egy liberális kormány képes lesz arra, hogy kíméletlenül szembeszálljon az… idegengyűlölettel…"

Gondolom akkor ezzel a megállapítással sem értesz egyet.
"A liberalizmus különböző formái nagyon különböző politikai megoldásokat kínálhatnak, de néhány dologban általában egyetértenek, mint például a gondolkodás és szólás kiterjedt szabadságában, a jogállamban, a gondolatok szabad áramlásában, a magántulajdonban, a szabadpiacban, a kormányzat átláthatóságában, és - más ideológiákkal együtt - a szabad választásokban. A magyar nemzet polgárainak szabadságáért küzdő legnagyobb liberális hőseink: Kossuth Lajos és Deák Ferenc voltak."

csak egy néző 2015.08.26. 12:53:12

@Kampfer:
"bevándorlókra (migráns) semmi szükség! Számukra valóban nincs itt hely!"
Még mindig várom a megoldási javaslatodat a tömegmészárláson kívül.

Kampfer 2015.08.26. 13:07:35

@csak egy néző: semmiféle tömegmészárlásra nincs szükség! Határozott fellépésre igen!
Sajnos ezzel qrvára elkéstünk, mert már korábban létre kellett volna hozni egy valóban megfelelő minőségű, kiterjedtségű ás lehetőleg csak aránytalan erőfeszítések árán áthatolható műszaki határzárat, továbbá megfelelő élőerőt az őrzéséhez. Ahogy már többször is írtam, ez fegyvereseket, fegyvereket is KELL jelentsen. Magyarországnak szuverén joga eldönteni, ki jön be és ki nem! Ezek tények, sem a merkelnek, sem a junckernek semmi köze hozzá! Továbbá az említett határszakasz schengeni határ is, amit kötelmünk megvédeni nem csak azért, mert a mi határunk, hanem egyúttal uniós határ is. De ezt most tegyük félre... Ezt a határt viszont kőkemény következetességgel kellene védeni, megfelelő jogi keretekkel megtámogatva.
Ha az adott határon (ami szerintem az első, de inkább a második román átkelőtől a Dráváig kellene húzódjon) nem tudnak így átjönni, akkor nyilván Horvátország, Szlovénia és Románia felé próbálkoznak. Innentől már valóban velük közös probléma lesz, amit együtt kell megoldani, továbbá ezeket az államokat is lépéskényszerbe hozza. Ettől a migránsok problémája nyilván nem is lesz megoldva, de a határzárnak és a magyar kormánynak ez nem is lehet a célja!!!
Fentiek nem zárják ki annak lehetőségét, hogy a magyar kormány akár anyagi eszközökkel, technikai eszközökkel, élelemmel és akár személyzettel is segítsen a migránsokon, de NEM ITT! Hanem a valóban menekültekkel teli táborokban Törökországban, Jordániában! A segítség simán lehet alap, de nem a magyar polgárok és az ország kárára!
A 'mészárlásról' pedig csak annyit, hogy az már az adott migráns felelőssége, hogy erőszakkal nekimegy egy határzárnak, rendőrnek vagy polgárőrnek, mert azt HISZI, hogy ez neki jogában áll! Egy lófaszt áll jogában, ellenben a rendőrnek, határőrnek, polgárőrnek jogában áll megvédelmezni saját magát, a határzárat, az országot és a polgárokat, azok javait. Ha kell, ehhez használhatja a fegyverét, amit az állam biztosít neki. A migránsok számára a vándorlás során erőszakot alkalmazni nem alapjog, hanem egy választás, ami az ő választásuk. De ez azt is jelenti, hogy az ő felelősségük és maguknak kell viselniük a következményeket is, korra és nemre való tekintet nélkül.
Kamp.

Szvidrigajlov 2015.08.26. 13:08:54

@csak egy néző:
1988. decemberében egy iraton, amiből később kis kék igazolvány lett, ugyanezek a gondolatok voltak felvésve. És ez nekem tetszett. És lett olyan kis kék igazolványom. És rajta volt Kossuth, Eötvös és Deák neve. Aztán azok, akik azt a kék igazolványt nekem kiállították összefeküdtek a horngyulával és elloptak mindent ami mozdítható és eladtak mindent, ami nem volt mozdítható és szögesen az ellenkezőjét cselekedték annak, amit a kis kék igazolványra ráírtak. És akkor mögé kellett nézni ezeknek a gondolatoknak is. És rá kellett jönni, hogy ezek a gondolatok Deáknál érvényesek voltak, de az ezredvégen már nem mindenben. És hogy már a definíciók sem azonosak, mert mindent átértelmeztek annak érdekében, hogy a hatalmukat stabilizálják és komplett földrészeket fosszanak ki, tegyenek sok százmilliókat földönfutóvá, l.még migránsok.
Ezért aztán ezeket a gondolatokat - az abban megfogalmazott szavak általános jelentéstartalma szerint - elfogadom és egyetértek velük. De az átértelmezett fogalmak szerint kifejezetten ellenkezem azokkal.
Ki az etatista? Mi a szabadpiac - ahol néhány monopólium megfoghatatlan kartellje azt tesz amit akar? A kormányzat legyen átlátható, de a Citicorp, a Bilderberg csoport az nem? Mi a magántulajdon? A francia állami cég a szegedi vízművekben az már magántulajdon? A gondolat szabad áramlása és az antiszemitázós-nácizós lebunkózás hogyan viszonyul egymáshoz? A "mi sokkal jobban gyűlölünk titeket, mint amennyire egyáltalán ti képesek vagytok gyűlölni minket"...szólásszabadsága..amiben már egy Dörner, vagy Vidnyánszky nem fér el...Miért? Ha a privatizáció lehetőség akkor miért kötelesség mindenáron, bármi áron? Idegengyűlölet, vagy önvédelem?

Hol vannak az értelmezési határok?

A liberális minimummal deáki értelemben egyetértek, a lieralizmussal annak ezredfordulós, bretton woodsi, washingtoni konszenzusos, SZDSZ-es, Együtt PM-es, DK-s undorító válfajával szemben ellenszegülést kell mutassak, mert embertelen, agresszív, kifosztó és kirekesztő.

csak egy néző 2015.08.26. 13:24:17

@Kampfer:
Ha visszanézed, már a kezdet kezdetén ezt írtam, hohy nem csak mi, hanem egész Európa elkésett és ez most ami történik az csak kapkodás.
Azért ez is magáért beszél.
"Fontos előrelépés lesz ebben az ügyben csütörtökön, amikor Bécsben csúcstalálkozót tartanak a Nyugat-balkáni államok vezetői, a német és az osztrák kancellár részvételével. Ott lesz az albán, a koszovói, a bosnyák, a szerb, a macedón és a montenegrói kormányfő is, és a fő téma a menekültválság lesz. (Az útvonalon szintén érintett Magyarország vezetője nem lesz ott.)"

A fegyverhasználatról pedig.
"Jön a határrendészeti igazgatóság
Ezt állítja fel a rendőrség szeptember 1-től. A magyar-szerb határ védelmét 2016 fővel erősítik meg. A Készenléti Rendőrségen belül 6 határvadász egységet állítanak fel, ezek tagjai között 876 próbaidős végzős rendészeti szakközépiskolás lesz. Papp Károly országos rendőrfőkapitány szerint nincs és nem is lesz tűzparancs az illegális migránsokkal szemben, a rendőröknek a törvényileg rögzített kényszerítő eszközök állnak rendelkezésre."

csak egy néző 2015.08.26. 13:45:11

@csak egy néző:
""Ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan rendezni. Olyan polgári liberális kormány,...."
(O Viktor hitvallása)
Azért elég érdekes, hogy az összes privatizációt, szabad rablást a szocik nyakába varrni.
mek.oszk.hu/02100/02185/html/392.html

Azért majd térjünk vissza egy pár év múlva a kormány államosításaira (és majdani eladásaira) és a nonprofit szolgáltató cégek állapotára.

Akkor most a rablásról, lopásról csak annyit, hogy a szocik sunyin hugyoztak a medencébe, ezek a nagy arcú, pökhendi fideszes fiúk, pedig fütyörészve a trambulinról. Mert megtehetik oszt' jó napot.

Ha már Kornist idézted, akkor ezt is lehetne idézni tőle.
"Azt hiszem, a XX. század nagy tanulsága, hogy a humanizmus esélyeit a politikában alapvetően újra kell gondolni. A politika abban a pillanatban, amint a szeretet szót a szájára veszi, bűnt követ el, mert a politika logikája a hatalmi érdekek logikája. A hatalom megszerzésének és megtartásának a technikája és tudománya, és ebben sok minden szerepet játszhat. A tapasztalatok szerint a szeretet nemigen."

Vajon mikor és ki is kezdte el hangoztatni ellenzékben, hogy "magunkfajta vs magukfajta", ki is kezdte el kisajátítani magának a jogot, hogy ő döntse el, hogy ki a magyar és ki nem?

Azt hiszem egyik eddigi regnáló bagázsoknak sincs nagyon dicsekedni valója és bármit is a másik szemére vetni, mert eddig minden kormány regnálását csak az "zemberek" szívták meg.

csak egy néző 2015.08.26. 13:46:07

@Szvidrigajlov:
Természetesen neked szántam az előző kommentem.

bkkzol 2015.08.26. 13:46:32

@csak egy néző: 72 órán belül elbírálni a kérelmet. következő 48 órán belül felrakni őket a kabuli, damaszkuszi... gépre.
Elbíráláskor autómatikusan elutasítva a pozitív drog teszt, nem együtt működés, gyujtogatás, verekedés... köztörvényes bűnök.

dingó29 2015.08.26. 14:02:00

@Medgar: feltettem a kérdést párszor, de hátha valamelyik népvándorlás párti blog végre válaszolni fog:

genfi egyezmény 31. cikke: „1. A Szerződő Államok az országba való jogellenes belépésük vagy tartózkodásuk miatt nem sújtják büntetéssel azokat a menekülteket, akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk az 1. Cikkben foglalt meghatározás értelmében veszélyeztetve volt, és akik engedély nélkül lépnek be területükre, illetőleg tartózkodnak ott, feltéve, hogy haladéktalanul jelentkeznek a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket.”

Ez alapján az angoloknál nem kaphat menekült státuszt aki illegális úton érkezik, ahogy ezt az index cikke is megerősíti:

index.hu/kulfold/2015/08/06/majdnem_atert_a_csalaguton_de_elfogtak/

Megegyezhetünk, hogy a zöld határon történő átszökés illegális és nem az az első dolguk, hogy megkeressék a hatóságot. Tehát nem szabad menekültekként kezelnünk ezeket az embereket.

Egyenlítő várom az érveken alapuló cáfolatot.

Külön kliemelendő a KÖZVETLENÜL szó. Tehát csak szomszédos országokból menekülőket, illet meg ez a lehetőség. Az útjainkon flangáló csürhe pedig valamivel messzebbről jön.

TŰZPARANCSOT A HATÁRON

Kampfer 2015.08.26. 14:40:13

@csak egy néző: "Európa elkésett és ez most ami történik az csak kapkodás."
Ebben teljeen egyetértünk! Énmég azt is gondolom, hogy sajnos ezt az utóbbi három hónapo is elvesztegettük.

"Az útvonalon szintén érintett Magyarország vezetője nem lesz ott."
Ebben számomra semmi meglepő sincs. Evidens, hogy a német/osztrák és magyar politikai vezetés úgy rühelli egymást, mint a háromnapos szart! Az összes szemétsége, korrupciója és dilettantizmusa ellenére két ok miatt mégis a magyar kormányt támogatom:
1 - magyar polgárként és választóként abban az esetben mindenképp a magyar kormányt támogatom, ha (retoriki szinten legalább) a magyarok érdekeit helyezi előbbrea migránsokéval szemben, tovább a magyaroknak megfelelőbb válaszokat keresnek és nem egyezkedik egy juncker minőségű lénnyel...
2 - a német/osztrák politikai elit elveszítette minden bizalmamat és elismerésemet, de kivívta a gyűlöetem és a megvetésem. Nem látom értelmét velük egyezkdni, mert legalább akkora az álsznt arroganciájuk, mint az orbán korrupciója! Tanácskozzanak, ahogy akarnak, nekünk az önvédelemre kellene összpontosítani. A kiinduló mondatodból az is következik, hogy elkésett a reakció, de legalább van (volna) mit bepótolni.

"Papp Károly országos rendőrfőkapitány szerint nincs és nem is lesz tűzparancs az illegális migránsokkal szemben, a rendőröknek a törvényileg rögzített kényszerítő eszközök állnak rendelkezésre."
Hamarosan meglátjuk, hogy ez elegendő lenne. Btw, ha a rendőrt nyílt támadás éri, veszélybe kerül a testi épsége, élete, nyugodtan használhat tűzfegyvert. Lábra simán leadhatnak lövéseket, ha azt játszanák el a migránsok, amit a macedón határon. Volt rendőr jóbarát infoja szerint néhány ott látott cselekmény simán kiválthatott volna ilyen ellenakciót. Más kérdés, hogy milyen hatása lett volna...
Kamp.

bkkzol 2015.08.26. 14:41:02

@csak egy néző: Vissza őket a saját hazájukba! Képeket megnéztem. A családjuk?
Ki fizeti az itteni ellátást, szállást, egészségügyi ellátást... különben meg jelentős részüknél sok pénz van. Hosszútávon, de akár rövid távon is megéri a mielöbbi visszatoloncolás.

csak egy néző 2015.08.26. 15:10:52

@bkkzol:
Nos melyik repülőtérre szállnál le szívesebben?
Egyébként pedig.
" A jelenlegi uniós költségvetési ciklus 7 éve alatt összesen 24 millió eurót költhetünk uniós forrásból menekültek befogadására, és 40 milliót a schengeni határ határrendészeti feladataira. "

aegithalos 2015.08.26. 15:23:01

@♔bаtyu♔: Felreertesz, batyu. En is azt mondtam, hogy szemetelnek. ;)

bkkzol 2015.08.26. 16:09:17

Nincs az a pén ami elegendő lenne ezek hosszútávú finanszírozására. Nem fognak elmenni soha, gyorsan szaporodnak. Már most 3-5 gyerekkel jönnek a semmire. Mi lesz ha kapnak szállást. Utánna meg jönnek a gyujtogatások, hogy nincs pasu,arab nyelvű bölcsöde, óvoda...

Szvidrigajlov 2015.08.26. 16:10:58

@csak egy néző:
Nem varrom a szoci kormányok nyakába az összes privatizációs gazemberséget. Mert az Antalléba kell varrnom a 60%-át és csak 40-ot a Horngyuláéba. Emlékszünk még Schamschulára, Raskó Gyurira, Csepi Lajosra? Ha emlékszünk, emlékezzük Suchmann Tamásra is.
Sajnos nem tudom, nem akarom állítani, hogy O.V. és kormánya nem korrupt. Elég Simicskát és Mészáros Lőrincet látunk, meg Századvéget, meg Orbánráhelférjet, meg Vitézy-Hankiss klánt stb.

És bár a zsebem szempontjából érdektelen, és egyaránt aljas, de mégis érzek valami különbséget köztük.

A szocik (és előtte az Antall kormány is) úgy viselkedtek, mint egy niederlassungleiter (kirendeltségvezető) azért raboltak le mindent mert ez volt a megbízatásuk, légyen a megbízó akár az IMF, akár a washingtoni és wall street-i tanácsadók hada. Orbán meg azért rabolja le, amit tud, mert hinterlandokat épít a saját és a jobbközép politikai elit gazdasági és politikai túlélése, egyáltalán egzisztálása érdekében, mert hát egyszer el fogja veszíteni a választásokat...ez nem vitás..

Kornissra nézve az egyetlen idézet, amit érvényesnek tekintek, az az, amit korábban írtam. Egyébként Korniss, Konrád, Heller, mittoménkik, úgy ahogy vannak ÉRVÉNYTELENEK, ezért az engesztelhetetlen magyar-gyűlöletükön és holokauszt-bosszúvágyukon túlmenően nem tudok velük foglalkozni, vívják csak a második világháborút, hetven évvel a vége után, ahogy nekik jól esik. Végül is ez egy szabad ország...

A magyar-nem magyar, demokrata-nem demokrata kérdés emlékezetem szerint a Csurka pamflet és a Kónya dolgozat, valamint a Demokratikus Charta alapítása és első felvonulása körül alakult ki (1992), erre eléggé élesen emlékszem, mert akkor és azért adtam vissza a kis kék könyvecskémet....meg azért, mert az erzsébetvárosi, zuglói és lipótvárosi küldöttek érdekes körülmények között kicsinálták a Tölgyessy Pétert, mint SZDSZ elnököt - ebben O.V-nek szerintem nincs felelőssége.

Azok az állapotok máig nyomasztanak: a libsi politikusok magukat demokratának nevezik, amivel megpróbálják kirekeszteni a Fideszt, aki ezt ugyan nem köszöni, de ám legyen, ha már lúd, hadd vesszen Pokorni és Tölgyessy. A Fidesz - szerintem válaszul - de sajnos nem alaptalanul (2004.12.05.) magát nevezve nemzeti polgári pártnak, kirekeszti a nemzeti pártok közül a baloldalt. Akik persze ezt köszönik szépen és hadd vesszen Szili Katalin, sőt akár Szanyi Tibor is.

Csak azt nem értem, hogy jön mindez a bevándorláshoz...

Hát úgy hogy szerintem ez itt most élesben lejön. Az egyenlítő ekézi a Zorbánt. Nagyjából világos, hogy az egyenlítő blog kicsoda és hová köt be. Orbánnak eredményes és hasznos döntése e kérdésben még nem volt, ebben megállapodhatunk. Csak jobb híján való intézkedéseket hozott. (kerítés rendőr nélkül, rendőr hatáskör nélkül, hatáskör kényszerítés nélkül, kényszerítés erőszak nélkül nem fog menni, nem és nem!) De a baloldali okostojásokat ezen túlmenően semmi sem foglalkoztatja, sőt, mintha még támogatnák is, hogy hadd jöjjön ide (Európába és ezen belül Magyarországra) négy-ötmillió bevándorló.

És én nem akarom elhinni, amit Orbán Tusványoson mondott, miszerint a bevándorló akkor problémás a baloldaliaknak, ha magyar, ha nem magyar, noch dazu még csak nem is keresztény, akkor ide a seggüket, hadd nyaljuk...DE NAGYON ÍGY NÉZ KI!

Namármost ez a libsi viselkedés engem mélyen sért, mert sérti az indentitásom néhány fontos és elsőrendű rétegét. Mert sajnos nekem olyanom is van...hiába szeretnék sokak a baloldalon, ha nem volna. (se nemzet,se nem, se vallás, se hit, se haza, se történelem...)

Könnyebb volna velem...

Így meg még egy darabig problémás vagyok...néhány milliomod magammal egyetemben.

apanna 2015.08.26. 16:24:00

@nu pagagyí: Szóval, nincs is annyi menekült, és nincs migránskérdés sem, csak terel a kormány.
Szombaton jöttem haza kocsival, a keleti környékén nem láttam mást, csak migránsokat. Ott fotózta magát a család, a férfiak sétálgattak, és én csak a felszínit láttam.
Megkérdezhetem, hogy te mikor mozdultál ki a lakásból? Ezt propagandának szántad, vagy tényleg elhiszed amit írtál?

csak egy néző 2015.08.26. 16:25:10

@Szvidrigajlov:
Korrekt.
Nem is muszáj mindenben azonos állásponton lenni. Talán már az unokáinkra nem lesz érvényes a "magunk fajta vs maguk fajta"

csak egy néző 2015.08.26. 16:28:38

@apanna:
A hétvégén a régi 5-ös és a 43-as úton mentem Makóra és vissza, egy db bokor mögé bújt trafis rendőrautón kívül egy rendőrt sem láttam.

apanna 2015.08.26. 16:33:10

@csak egy néző: "csak a fasz felcsuti suttyónak fontosabb volt a halálbüntetés csont, mint a bevándorlás"- Ez pont nem igaz, Orbán volt az első az EP ben, aki figyelmeztetett, hogy nagy baj lesz. Az ellenzék volt az aki terelésről beszélt, és hogy nincs migránskérdés.
Ha már ebben hazudsz akkor másban is......

Nzoltan 2015.08.26. 16:33:31

@csak egy néző: Nektek a visszavásárlás államosítás. Gratulálok.
Megyó haverod volt a legnagyobb ász ebben. Az elkótyavetyélt postabank árán vásárolta vissza az m5-ös autópályát.

Takács Bálint 2015.08.26. 16:36:23

Milyen érdekes látni, hogy most ugyanazok szerint szembesülünk egy megoldhatatlan és hatalmas problémával, akik két hónappal ezelőtt még úgy nyilatkoztak, hogy csak az Orbán által kitalált "álproblémáról", "műbalhéról", "hisztiről" van szó és nincs semmi probléma a bevándorlással, csakis a kivándorlás gond

Kampfer 2015.08.26. 16:36:49

@apanna: Talán nem pontosan emlékszem, de már a januári párizsi merénylet után tett utalásokat az európai bevándorláspolitika tarthatatlanságára! Bőven hónapokkal a koszovói áradat előtt...! Ettől persze még nem lett sem messiás, sem mindentudó, de a valót ne vitassuk el!
Kamp.

apanna 2015.08.26. 16:36:56

@csak egy néző: Bakker, azért nem láttad őket, mert megijedtek a fejedtől..... Igazad van, nincs migránskérdés , csak nem értem akkor miért Orbánt hibáztatod ezért az átjáróházért, ami szerinted nem is létezik.

Nzoltan 2015.08.26. 16:48:09

@Szvidrigajlov: Ha orbánék nem rabolják le az országot, akkor megteszi más. Valakiknek előbb vagy utóbb a hetven éve elhajtott gazdasági elit helyébe kell lépniük. Ez törvényszerű. De inkább orbán, mint egy soros vagy gyurcsány. Illúzióim pedig nincsenek. Nem lesz mindenkinek jobb.

csak egy néző 2015.08.26. 17:09:55

@apanna:
"aki figyelmeztetett, hogy nagy baj lesz."
Ezt már az Ottó is megmondta, hogy nagy baj lesz. Tudod a Tót Ottó.
Ha olyan nagy vátesz volt, akkor miért nem kezdte építeni már akkor a kerítést, pannika?
"Bakker, azért nem láttad őket, mert megijedtek a fejedtől..."
Waoooh, ilyen beszariak, ijedősek a rendőreink, akkor mi lesz, ha a határon a most végzős középiskolás rendőripari tanulókra csúnyán néz majd egy bevándorló? Elsírja magát?

"Igazad van, nincs migránskérdés , csak nem értem akkor miért Orbánt hibáztatod ezért az átjáróházért, ami szerinted nem is létezik."
pannika, kopizd már ide, hogy szerintem orbánt hibáztatom és, hogy szerintem nincs migráns kérdés.

csak egy néző 2015.08.26. 17:22:57

@Nzoltan:
"Nektek a visszavásárlás államosítás. Gratulálok."
Miután mindenféle adóval, sarccal félig tönkreteszik a cégeket, öngyilkosságba kergetik a tulajdonost, majd nagylelkűen a piaci ár alatt visszavásárolják és utána közpénzből próbálják meg talpon tartani az un. "nonprofit" cégeket. Gratulálok

apanna 2015.08.26. 19:32:49

@csak egy néző: Nálad is az a probléma, hogy van sapka, meg nincs sapka. Ne szépítsd.....

csak egy néző 2015.08.26. 19:35:59

@apanna:
Ugye tudod, hogy milyen amikor egy vödör takonyban akarsz megfogni egy angolnát?

apanna 2015.08.26. 19:55:21

@csak egy néző: Meséld el, ezek szerint neked már volt benne részed:)

csak egy néző 2015.08.26. 20:12:54

@apanna:
Pannika, olvasd vissza egy kicsit magad, milyen ügyesen siklottál ki a válasz és a bizonyítás elől.

ózdi cigány 2015.08.26. 20:38:00

@Kampfer: O.K. De mi a megoldás? Kihívod őket az Őrsre, mint a Kurt úrfival tetted és elkotródsz amikor tényleg odamegy a haverjaival?

Kampfer 2015.08.26. 21:24:30

@ózdi cigány: szia gyökérarc...! Ismét a szaromba toltad a nyelved? Csakkúrnaúrfi cseszett megtalálni, biztos nem látta a teret a többtonnás haverjaitól... Ott voltunk, de nem az aluljáróban. Te nem voltál ott, kis nyomorult...?
A szerintem megoldást pedig egyértelműen leírtam. Vagy olvass, vagy nyalj szart, hülyegyerek!

ózdi cigány 2015.08.27. 05:21:17

@Kampfer: Aha. Szóval kihívtad Kurt úrfit, aztán még csak le se mertél menni az aluljáróba. Elbújtál az IKEA gyerekszoba részlegén? :-))

Kampfer 2015.08.27. 16:10:10

@ózdi cigány: vagy esetleg ő fosta magát össze és lapyított tovább a villamoson...? Egyrészt hülye egy kis szarcigány vagy. Másrészt ha nincs érdemi hozzászólásod, mit szemetelsz itt? Megértem, hogy probléma, hogy apuci egyben a nagyapád, anyuci meg a nővéred is, de ez a te problémád. És nem...! Nekem tényleg nem fáj, ha a szaromat nyalod, kisputtony!
süti beállítások módosítása