B1 blogcsalád



7 dolog, ami Orbán Viktorról kiderült Tusnádon

2015. július 26. - nickgrabowszki

Az európai hatásúnak, világpolitikai, sőt történelmi jelentőségűnek beharangozott idei tusnádfürdői beszéd még a jobboldalon is csalódást okozott. Többet mondott el a magyar kormányfőről, mint a dolgok állásáról. Pedig talán fordítva kellett volna lennie.

Kiderül például Orbánról, hogy

1. Nem érti, vagy nem akarja érteni, hogy Magyarországra nem jelent veszély a migráció

Ha lehet hinni a rendőrségi összesítésnek (és miért ne lehetne), akkor az idén eddig 90 ezer, főként koszovói, szíriai, iraki és afganisztáni migráns lépte át a magyar-szerb határt, miközben a magyarországi menekültszállások kapacitása négyezer fő körüli.

Hol van a különbözet?

Egy részüket már nyilván kiutasította a magyar állam, a többiek viszont továbbálltak Ausztria és Németország irányába. Semmilyen veszélyt nem jelentenek:

nem vesznek el munkahelyeket, áthaladásuk közben jellemzően nem követnek el bűncselekményket és nem konfrontálódnak a magyarokkal.

ovitus.jpg

2. Nem érti, hogy a menekültek nem terroristák

Lehetnek köztük, természetesen. De fundamentalista terrorizmusra sokkal inkább a migránsok másod- és harmadgerenerációja adja a fejét. És jól látszik, hogy ez a másod- és hamadgeneráció se Magyarországra jelentene veszélyt, mert

a bevándorlók nem itt akarnak letelepedni.

Terroristák vagy potenciális terroristák persze a legálisan, a határátkelőhelyeken Magyarországra érkezők között is lehetnek. Mikor fogja az Orbán-kormány leállítani a határforgalmat, lezárni Ferihegyet, és teljesen elszigetelni Magyarországot?

Nincs egyenes összefüggés a bevándrolás és a terrorizmus között, Orbán hazudott.

3. Csúsztat a nemi erőszakról

Orbán idézett egy ENSZ-felmérést, mely szerint a világon - Lesotho után - a bevándorlókkal elárasztott Svédországban a legnagyobb a 100 ezer főre jutó nemi erőszakok aránya (73,6). Ez igaz. De vajon miért nem idézte ugyanabból az adatsorból,  hogy Szíriában a legjobb a helyzet (0,1); miközben a bevándorlókkal szintén elárasztott Norvégiában (26,1) pedig egy fél nagyságrenddel jobbak a viszonyok, mint a svédeknél.

Talán, mert az

nem támasztotta volna alá az előre elhatározott konklúziót.

Ha ugyanis a norvég adattal vetjük össze a svéd számot, akkor világos, hogy az eltérés forrása nem lehet a hasonló migrációs helyzet (az egyik skandináv országba vándorlók kevésbé potensek vagy agresszívek lennének, mint a másikban?), hanem sokkal inkább a svédországi nemi bűncselekmények összesítésének módszertana más, mint szinte bárhol a világon. De akkor nem lenne mivel riogatni.

(A terroristák és erőszaktevők kapcsán azért idecitálnánk a hatályos Btk. 338. §-át.

338. § (1) Aki a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állít, híresztel, vagy azt a látszatot kelti, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (2) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a közveszéllyel fenyegetés a köznyugalmat súlyosan megzavarta.

Kíváncsiak lennénk, hogy egy bíró miként ítélné meg a miniszterelnök mondatait.)

4. Nem kenyere a földrajz

Nicolas Sarkozy bukott francia elnökre hivatkozva Orbán azt állította, az egymilliárd afrikai fenyegeti igazán komolyan Európát: az észak-afrikai országok szétesésével megszűnt az a védvonal, amely megvédte Európát, felfogta az Afrika belseje felől érkező néptömegeket.

Ez persze bekövetkezhet. Vagy nem. De mi dolga ezzel a magyar kormánynak? Ez nem a mi problémánk.

Magyarországot a Délnyugat-Ázsia felől érkező nyugat-balkáni migrációs útvonal szeli át; az Észak-Afrikán át Európa felé tartó bevándorlási hullám eddig se érintette, és valószínűleg ezután se fogja.

5. Mások szuverenitása már nem tetszik neki

Az észak-afrikai potenciális fenyegetés hangsúlyozása csak úgy értelmezhető, ha a saját szuverenitására kényes Orbán másoknak meg szeretné mondani, hogy mihez kezdjenek saját országukban (ti. a bevándorlóikat fojtsák a tengerbe). Lásd még, "erről a helyről üzenjük Angliának".

Orbán egyszerre követel erős Európát és erős nemzetállamokat, ami ellentmondás. Viszont tiltakozik az Európai Egyesült Államok ellen, ami legalább az egyikkel összhangban van. (Az érvelése, miszerint Európának más a struktúrája, emlékeztet Grósz elvtárséra, aki '88-ban azt mondta, nem vezethető be a többpártrendszer, mert "történelmileg így alakult".)

Az európai baloldal azért van a bögyében, mert nemzetekfölötti Uniót akar, és "a bevándorlásban nem veszélyforrást, hanem lehetőséget lát, amely felszámolhatja a nemzeti kereteket". Mondja ezt 2 mondattal azután, hogy kárhoztatta azt, hogy "az EU-nak csak elvei vannak, szuverenitása nincs".

Egyszerűen nem érti,

nem lehet egyszerre szuverenitást követelni az Uniónak és a tagországainak is.

6. Végképp bekadt neki a baloldal

A magyar baloldalt pedig azonosítja az európaival, pedig szó sincs arról, hogy a magyar baloldal (vagy inkább nem-jobboldal) "ma tárt karokkal ölelné keblére az illegális bevándorlókat" (mint Orbán állítja). Ilyet se mértékadó baloldali (nemjobboldali) párttól nem hallottunk, se - egy-két szélsőbalos blogot leszámítva - nem-kormánycsahos orgánumban nem olvastunk.

Sokkal inkább arról van szó, hogy a nemjobboldal

a menekültellenes uszítást, a kriminalizálást és a velük való embertelen bánásmódot utasítja el.

A 2004-es referendum fölemlegetésével Orbán rondán összemossa a kisgyerekes házaspárok visszaküldését háborús övezetbe, ahol az életük is veszélyben van, azzal, hogy a biztos egzisztenciával bíró, veszélytelen környezetben élő magyarok 11 éve nem kaptak még egy utazási okmányt a már meglévő mellé. (Azóta már megkapták, és lám, milyen jó nekik.)

7. A matek nagyon nem megy neki

De "a magyarok nem osztoznak a baloldal szellemi ámokfutásában". Orbán szerint 1 millió 254 válasz érkezett a 8 millió nemzeti uszítási kérdőívből.

  1. Szerinte a magyarok több mint kétharmada tart a terrorizmus erősödésétől.
  2. A magyarok háromnegyede szerint a bevándorlók veszélyeztetik a munkahelyeket.
  3. Négyötödük úgy véli, szigorúbb szabályokra van szükség.
  4. A válaszadók 80 százaléka szerint a migránsoknak maguknak kéne a költségeiket fedezni.
  5. 95 százalékuk úgy válaszolt, a bevándolrás támogatása helyett inkább a hazai ügyek kezelésére, családok támogatására van szükség.

Figyeljünk csak: Orbán egymillió ember véleményét úgy állította be, mintha a "magyarok" mondanák azt, nem pedig a kormánypárti szavazók. A meghosszabbított határidejű, szintén közpénzből finanszírozott, szintén uszító plakátkampány dacára a választópolgárok csak alig nyolcada, 12,5 százaléka küldte vissza kérdőívet.

12,5 százalék = 50 százalék +1? Vagy 12,5 százalék = 100 százalék?

Mondhatja erre a kormány, hogy megtehették volna a többiek is. Hát miért nem tették? Talán azért, mert a "nemzeti konzultáció" egy jogilag nem létező intézmény (szemben pl. a mindenféle választásokkal és népszavazásokkal), a Fidesz és az Orbán-kormány hol közvélemény-kutatásra, hol adatbazis-készítésre, hol propagandára és uszításra használja. Akik visszaküldték a kérdőívet, azok elfogadták Orbánék álláspontját, jellemzően egyetértenek a Fidesszel, ők alkotják a törzsmagot.

De az mégis cinikus pofátlanság, hogy ezt az alig egymillió, sőt, az egyetértőket tekintve 700-800 ezer embert Orbán a magyarok egészével azonosítja.

(Kép: MTI/Koszticsák Szilárd)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr217654126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kéne egy nick... (törölt) 2015.07.26. 03:57:54

"nem vesznek el munkahelyeket, áthaladásuk közben jellemzően nem követnek el bűncselekményket és nem konfrontálódnak a magyarokkal." - a baloldal annyira nem tud európai fejjel gondolkodni, hogy az már fáj! Európa egy egységesülő, határok nélküli térség. A nyugati probléma az magyaroknak is probléma, mert sok százezer magyar is él nyugaton. Nézd meg a spanyol vonatrobbantás áldozatainak listáját, sok román, ukrán is volt ott. A képzetlen illegális bevándorló bizony először a magyar, lengyel, román, bolgár legális munkavállalók munkáját fogja elvenni nyugaton. A németországi magyar, lengyel, román melós, orvos, mérnök adójából is eltartják a 6 gyerekes moszlim családot, a brit iskolában a moszlimok kiszorítják a fehér angol és európai gyerekeket, végül a muszlimok veszik át az üzemeltetést... Nesze neked világi oktatás.
A baloldal nem képes képviselni a legálisan, a közös akarattal létrehozott térségben mozgó magyarok érdekeit az illegális bevándorlás ügyében se. Nem véletlen, hogy meglepően magas a nyugatra költöző magyarok közt a jobbik meg a fidesz támogatottsága. Ők már tapasztalták a multikulti hátrányait.

A koszovóiak, kurdok, törökök, csecsenek, marokkóiak, szomáliaiaj, nigériaiak elég előkelő helyen szerepelnek a bűnözési statisztikákban nyugaton. Egy korábbi, egyetemet végzett török kollégám egyszer büszkén mesélte, hogy ha nem lennének törökök, meg török maffia, akkor nem jutna el Európába a heroin. Szóval nekik köszönhetjük, hogy vannak keménydrogok. Ez számára egy török sikertörténet és ok a büszkeségre, ahogy az ottomán múlt is. Nem tudtam hirtelen hogy köszönjem meg neki...

Kéne egy nick... (törölt) 2015.07.26. 04:10:14

"felfogta az Afrika belseje felől érkező néptömegeket.

Ez persze bekövetkezhet. Vagy nem. De mi dolga ezzel a magyar kormánynak? Ez nem a mi problémánk."

Nekem, aki európaiként gondolkodik még Európán kívül is, eléggé fülsértő ez a kinyilatkoztatás. Nem a mi problémánk? Európaiként én úgy látom, hogy igenis a mi problémánk az is, ha Franciaországot, Belgiumot, Angliát elborítja a muszlim terror, ha Németországban, Svédországban a segílykére utazó illegálisok terhelik túl a költségvetést és nyelik be az adófizetők által összerakott költségvetést.
A baloldal kis elszigetelt nemzetállamokban gondolkodik, amiknek a problémái nem gyűrűznek át egyik országból a másikba.

Egy európaiként gondolkodó ember nem lehet közömbös a nyugati problémák iránt se. UK le fogja zárni a határait, kilép az unióból, ha továbbra is ilyen illegális bevándorló nyomás nehezedik rá. Ez fogja érinteni a legálisan oda készülő magyarokat, a magyar cégeket, diákokat, mindenkit. Ezt nem fogja fel a szélbaloldal, hogy egy egységesülő EU kőkeményen védett külső határok nélkül csak egy rossz vicc. Képzeljük el a demokrácia mintaállamát, az USA-t katonai szigorral védett határ nélkül... Ugyehogyugye!

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.07.26. 07:52:02

Demagógia.

A tömeges bevándorlás igenis komoly veszély. S ezt a magyar ballibeken kívül a zegész világ érti.

A repülőtereket lezárni? Minek? Aki ott jön, annak van VÍZUMA, azaz már keersztülment egy komoy vizsgálaton, s nem jelent semmilyen veszélyt.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.07.26. 11:05:29

A bűncselekményeket el nem követő menekültekről kérdezd meg a németeket! Tavaly 38 ezer bűncselekményt követtek el Németországban a menekültek, míg tavalyelőtt csak 13 ezret. Vagy gondolkozz el azon, hogy a nagyon toleráns Svédországban miért 80%-ban bevándorlókat ítélnek el szexuális erőszak miatt és a statisztikát miért titkolja 1-2 évig a baloldali kormány...

A terrorizmustól való félelem teljesen irreális még Amerikában és Nyugat-Európában is, többen fulladnak bele a saját fürdőkádjukba, mint ahányan terrortámadásban meghalnak a fejlett világban...

alfax 2015.07.26. 11:06:59

hát blogger vsz nem egy kategóriában mozogtok OV-val, aki még ha köcsög is, de az egyik legnagyobb hatású európai politikus.

monddazigazatmar 2015.07.26. 11:10:47

Posztoló!

"Nem jelentenek veszélyt, mert nem akarnak itt maradni."
Aztán akkor mi van, hogy mit akarnak. Majd akkor írj le baromságot, ha ezeket várják németben. Ja, tegnap origón: " megteltek a német befogadóhelyek"
Hagyjátok már ezt a kamu szar dumát.

Egyébként tényleg az a jujjdejó, hogy Szíriában nincs nemi erőszak (mert semmi nem számít annak) és elérendő célként kell lebegjen előttünk a 26,1-es Morvágia? Tényleg oda kell fejlődnünk a jelenlegi 6.2-ről?

Ezen felröhögtem:
"szó sincs arról, hogy a magyar baloldal (vagy inkább nem-jobboldal) "ma tárt karokkal ölelné keblére az illegális bevándorlókat" "
Tényleg. Ha nem ez lenne a százhuszadik cikk a bevándorlókról, akkor még el is hinném. Meg volt ugye tüntetés is mellettük, meg Fletó nyilatkozat, hogy ő honnan vándorolt be. Ti a saját oldalaitokat csak írjátok, de nem olvassátok,

"a kisgyerekes házaspárok visszaküldését háborús övezetbe, ahol az életük is veszélyben van"
A koszovóiaknak milyen veszélben is van az életük? A kisgyerekkel miért a zöldhatáron kell jönni a háborús övezetből?
Ja, 11 éve a magyarok nem útlevelet kaptak volna, te szerencsétlen.

"a "nemzeti konzultáció" egy jogilag nem létező intézmény "- egy blogszavazás pedig az. Meg az ellenzéki tüntetés is 300 emberrel. Az a hivatalos vélemény.

monddazigazatmar 2015.07.26. 11:14:31

És még valami.
Csak egy pozitív hozadékát mondhatna már a baloldal a migránsoknak.

Brix 2015.07.26. 11:21:11

A poszt minden egyes állítása elképesztő ostobaságra vall!!

"Nem érti, vagy nem akarja érteni, hogy Magyarországra nem jelent veszély a migráció"

Nem csak , Magyarországra, hanem egész Európára a 2VH utána legnagyobb veszélyt, a kontroll nélküli, erőszakos bevándrolás jelenti
A népességrobbanás és a globalizáció olyan egyenlőtlenségeket teremtett, amelyek tízmilliós embertömegek útrakelését eredményezik Európa felé. Ezek az embertömegek azért jönnek, hogy elvegyék , amit az európai ember teremtett magának: a jólétet, az európai szabad életet , a nyugalmat

" nem veszn el munkahelyeket..nem konfrontálódnak, ...nem követnek el bűncselekményeket.

Ugyan mit fog csinálni , mondjuk 2 millió , jórészt szakképzetlen , az európai nyelveket alig beszélő, más kultúrából jött ember?????
Tegyük fel hogy dolgoznmi akarnak. Az elképesztő kínálati nyomást fognak gyakorolni, a szakképzetlen muinka piacára, arra ahol a magyarok is jelen vannak és a nyugat-európai plebs...
-Akik nem fognak dolgozni, azok lakhatását és az elllátását ki fogja finanszírozni??
-MI lesz azzal a több 10 millió ide , Európába született munkanélkülivel? Az ők életviszonyait hogy fogja befolyásolni az eltartásra szoruló milliók beáramlása??

"Nem követnek el bűncselekményeket" ja, a német satisztikák szerint 2014-ben, 35 ezer alkalmommal folytattak valamilyen büntetőeljárást menekültekkel szemben...egy év alatt duplázódott...

Folyt...

csak egy néző 2015.07.26. 11:26:13

@Kéne egy nick...:
Tetszik eza pávatánc a felcsuti hívektől. Amikor a vezér ócsárolja, szapulja Európát, (az eu-n kívül is van élet), akkor a csahosai vígan ugatnak hozzá. Most, hogy Viktor ekkor eu hívő lett és félti a "bevándorlóktól" jö a duma, hogy az eu az európaiaké, most egy bőszen aggódnak Európa biztonságáért. Legszívesebben hermetikusan lezárná a déli határainkat, hogy egy lélek sem be, csak vissza a a szintén az unióba vágyakozó szerbekehez, de az ugye már nem Európa problémája, ezzel már mi dolga lenne a magyaroknak. Az, hogy akkor egy humanitárius katasztrófa lenne egy szomszédos államban, amire már az ISIS is bejelentette az igényét (ami nagyobb szar, mint az összes "bevándorló" az mit érdekel már minket.

" Ezt nem fogja fel a szélbaloldal és a most regnáló rezsim sem hogy egy egységesülő EU kőkeményen védett külső határok nélkül csak egy rossz vicc."
Erre mondják, hogy eső után köpönyeg.

Zoltán Böszörményi 2015.07.26. 11:28:14

@monddazigazatmar: Lánchíd (Adam Clark, angol). Nehézipar (Ganz Ábrahám, svájci) De hogy keleti bevándorlókat említsek: A Honfoglalás.

Zoltán Böszörményi 2015.07.26. 11:32:01

@Kéne egy nick...: "A képzetlen illegális bevándorló bizony először a magyar, lengyel, román, bolgár legális munkavállalók munkáját fogja elvenni nyugaton."

És az a magyar, lengyel, román, bolgár vajon kitől veszi el a munkát nyugaton? Mindegy, hogy legálisan vagy illegálisan van foglalkoztatva, a helyi szélsőjobbnak ott is szúrja a szemét a helyiek elől elvett munka.

Kettős mérce az, hogy ide ne jöjjön senki, de minket lássanak szívesen mindenhol.

Brix 2015.07.26. 11:33:34

"Ez nem a mi problémánk....."

Ez megint egy elképesztő nagy hülyeség! Ha az EU magországait fenyegetné csak a veszély ,akkor is kutya kötelességünk lenne megvédeni őket, hiszen éppen a mi érdekünk , hogy 2 millió afrikai/ázsiai ne vegye el az ottani lehetőségeket, az európai emberek elől, Nyugaton olyan szinten telítettt már a rendszer bevándorlókkal , hogy robbanásveszélyes a helyzet. Közel polgárháborús állapotok uralkodnak, így ez nekünk nem érdekünk hogy kiterjedjen.
Olyan pártok is hatalomra kerülhetnek, ha nem történik semmi ezen folyamat megállítása, hogy az akár az Eu szétesésével is járhat
Mi sem fogunk kimaradni a folyamatból , hiszen egy néhény százalék mindíg ide fog visszakerülni vagy itt fog maradni, főleg hogy kintis egyre jobban összezárnak

Brix 2015.07.26. 11:38:37

@Zoltán Böszörményi: " Kettős mérce az, hogy ide ne jöjjön senki, de minket lássanak szívesen mindenhol. " Nem kettős mérce. MI egy gazdasági térben mozgunk szabadon, amit a nyugati államok elfogadtak, mert teljesítettünk bizonyos feltételeket. Így sem volt nyugatnak könnyű lenyelni a békát , de az európai kultúrkör , európai munkakultúra segített
Viszont, azt senki sem fogadná el, hogy a tízmilliós afrikai/ ázsai tömegej tegyék tönkre Európát!

Brix 2015.07.26. 11:43:18

@csak egy néző: " jö a duma, hogy az eu az európaiaké.." Orbán végre megértette ( reméljük) hogy közös az érdekünk Európával. A piszkos munkát Orbán elvégzi, amitől nyugaton kényeskednek...
Valójában azt teszi, amit a nyugati átlagember is elvárna egy politikustól

Miegér 2015.07.26. 11:44:39

@Kéne egy nick...:

"Európa egy egységesülő, határok nélküli térség. A nyugati probléma az magyaroknak is probléma, mert sok százezer magyar is él nyugaton."

Te jó ég! Eddig a propaganda mind arról szólt, hogy a gaz nyugat leigáz minket gazdaságilag, ránk erőlteti a liberális eszményeit, terjeszti a melegházasság fertőjét (legutóbb, hogy csak Európánál maradjunk, Írországban), hogy mi jobban tudjuk mi jó nekünk, stb. Most pedig hirtelen egységesülünk.

Na, a végén még megéljük, hogy pár ezer bevándorló és a Fideszesek lesznek a legnagyobb hívei az Európai Egyesült Államoknak.

khell 2015.07.26. 11:48:40

@Zoltán Böszörményi: "Kettős mérce az, hogy ide ne jöjjön senki, de minket lássanak szívesen mindenhol. "

Te tudod mi az az EU? És azt tudod, hogy mi beléptünk, elfogadtuk a szabályait, teljesitettük a feltételeit? Minek volt ez az egész, ha bármelyik ország, bármelyik lakója szerintetek jöhet-mehet ki-be az EU-ba és munkát vállalhat, támogatást vehet fel?

Senki nem mondta, hogy ide nem jöhet senki. Bármelyik EU-s országból jöhet bármelyik lakó dolgozni, senki nem lázadt ellene.

Szerintetek a határt se kell őrizni, meg vagytok teljesen huzatva, szerencse, hogy egyre kevesebben vagytok és egyre mélyebbre ássátok magatok ezzel a menekültüggyel.

csak egy néző 2015.07.26. 11:49:17

@Brix:
Hát hiába, ekkor államférfi csak 100 évente születik.

monddazigazatmar 2015.07.26. 11:58:51

@Zoltán Böszörményi: Te ennyire hülye vagy??????
Honfoglalás az bevándorlás volt, te fasz? Beintegrálódtak, felvették az itteniek szokásait, hagyományait, törvényeit, vallását? Az itt élők jól jártak vele például?
Clark Ádámot úgy hívták ide. Dolgozni

A mostaniaknak mondj egy pozitív hozadékát: Miért jó nekünk, hogy idejön egy rakat muszlim

monddazigazatmar 2015.07.26. 12:00:32

@Zoltán Böszörményi: "Mindegy, hogy legálisan vagy illegálisan van foglalkoztatva, a helyi szélsőjobbnak ott is szúrja a szemét a helyiek elől elvett munka."
Az nem az ottani szélsőjobb problémája? Ha nem tetszik neki az unió, akkor miért írták alá a csatlakozásunkat?
Mi mikor csatlakoztunk az arab ligához?

Helmut von Offenburg 2015.07.26. 12:02:26

Már az első pontnál bukott a propagandacikketek :))) Nógráditól kezdve, az összes komoly biztpol szakértő megmondta, hogy igen, jelent, mert jelenteni fog. A többi pontot már el se érdemes olvasni. Harmatgyenge.

Miegér 2015.07.26. 12:03:40

@khell:

Van igazság abban amit mondasz, csak az a vicces, amikor egy Fideszes papol az EU-ról és szabályairól az EU ellen vívott nagy szabadságharc közepette.

A megoldás a bevándorlásra (i)s egy egységes európai kormányzat lenne USA mintára. Ettől még messze vagyunk ugyan, gyakran utópisztikusnak hiszik ezt az elképzelést, ugyanakkor a görög válság, a bevándorlás kérdése, stb. mind e felé löki az EU-t.

monddazigazatmar 2015.07.26. 12:05:19

@Miegér: Kispofám! Ha valakivel van egy szerződésünk, az ő problémája a mi problémánk is.
Ettől függetlenül egymillió dologban nem értek egyet az unióval.

Ennyire egybites hülye vagy? Segítek feldolgozni.
Ha a szomszédoddal naponta veszekszel, és nem szereted, akkor ha kigyullad a háza az téged nem érint? AZ az ő problémája, neked nem kell azzal foglalkozni?

monddazigazatmar 2015.07.26. 12:09:31

@Miegér: " az a vicces, amikor egy Fideszes papol az EU-ról és szabályairól az EU ellen vívott nagy szabadságharc közepette"

Véleményed szerint teljes jogú tagként mi nem bírálhatjuk, nem tiltakozhatunk valami ellen, ami nem tetszik, vagy nem jó? Bűlogatni lehet csak?

Miegér 2015.07.26. 12:10:42

@monddazigazatmar:

Az, hogy egymillió dologban nem értesz egyet az unióval, még rendben is lenne. Nyilván a németek, vagy a hollandok sem, stb. Viszont ők nem csak akkor beszélnek róla, amikor a markukat tartják a pénzért (EU-s támogatások), illetve amikor hivatkozási alapot teremtenek valakik ellen.

Rózsika 2015.07.26. 12:11:14

amíg a kommenteket nem olvastam, azt hittem, csak az én szemem szúrja az a sok butaság, amit a cikk összetúrt....

nnnnnnnn 2015.07.26. 12:14:48

kezdem azt gondolni hogy ez az egyenlítő blog valójában a baloldalt lejárató blog :)

Miegér 2015.07.26. 12:15:22

@monddazigazatmar:

"Véleményed szerint teljes jogú tagként mi nem bírálhatjuk, nem tiltakozhatunk valami ellen, ami nem tetszik, vagy nem jó? Bűlogatni lehet csak?"

Lehet, de ezt a Fideszesek szokták a legkevésbé megengedni másoknak, hiszen ha egy ellenzéki képviselő vagy valamilyen szervezet (civil szektor pl.) tiltakozik valami ellen, elmondja a véleményét és nem bólogat csak, egyből jön a hazaárulózás, kommunistázás, liberálisozás, stb.

tralalala 2015.07.26. 12:17:21

@csak egy néző: "Tetszik eza pávatánc a felcsuti hívektől."
Az, hogy te két végletet bírsz elképzelni, az utáljuk egész Európát vs benyalunk a meleg szarig, attól még lehetnek emberek, akiknek ennélk árnyaltabb a látásmódjuk :D
Tudod lehet, hogy van olyan a családban, aki az agyadra megy és ezut szóvá is teszed, de ha komolyra fordul a helyzet és egy külső erő ellen kell védekeznetek, ez semmit sem jelent.

monddazigazatmar 2015.07.26. 12:24:49

@Miegér: Gondolom, folyamatosan tartod a kapcsolatot a holland baloldallal, meg a német szélsőjobbal.

különvélemény2 2015.07.26. 12:25:08

"Malmö has experienced growing violence in recent years. Some of its inner-city areas and suburbs have a reputation for gun and gang-related crimes as well as race-related violence between different immigrant groups."

"Sweden's second-biggest city, Gothenburg, has also been hit by dozens of shootings involving criminal gangs in recent years."

www.thelocal.se/20150622/police-concerned-over-malm-wave-of-violence

31 % (99 788) av Malmöborna är födda i utlandet.
31%-a
31% (99 788) Malmö lakosságának külföldön született.

malmo.se/Kommun--politik/Statistik.html

2015.07.26. 12:27:52

az Egyenlítő blogról és rólad is kiderült azért 1-2 dolog kedves szerző: például az, hogy nem tudsz orbán viktor nélkül élni. orbán-orbán-orbán. tele van az index blogoldala az orbánozó posztokkal. úgy 5 éve kb. nem is tudjátok, milyen világ van orbán viktoron kívül, fogalmatok sincsen, mihez kezdenétek magatokkal, ha ő nem lenne. az igazság az, hogy fárasztóak és üresek vagytok. semmi másra nem futja tőletek, mint üres gyűlölködésre, tipikus balliberális "minden rossz, amit orbán mond" süketelésre. szánalmasak vagytok.

DR. Smit Pal 2015.07.26. 12:27:58

"2. Nem érti, hogy a menekültek nem terroristák"

Hulye vagy. Amerika ezekkel "menekultekkel" akarja elpusztitani Europat. Ugyhogy biztos lehetsz benne, hogy 98%-uk kikepzett TERRORISTA. Pont ugy, ahogy az allitolagos ellenseguket Oszama bin ladent es csapatat is amerika kepezte terroristava.

Gondolkozzal mar honan lenne ezeknek a foldonfuto "menekulteknek" tobb ezer euroja csak ugy utazgatni a vilagban.
Mindegyiknel ott van a legujabb negyed millios ajfon. Vajon honan szerzett 60-100 millio arab, hirtelen 100 millio mobiltelefont. Nem is tudom hol gyartjak az ajfonokat, csak nem amerikaban ??????

monddazigazatmar 2015.07.26. 12:28:41

@Miegér: Mi a bajod a liberálisozással, ha azok vagytok?
Vagy a kommunistázással?

Gondolom a füledet a narancsdroid meg fidess nem bántja.

És egyébként igen, úgy gondolom, hogy árulkodni az uniónak, meg sírni és hazudozni a NY Timesnak kb ugyanúgy kimeríti a hazaárulás fogalmát mint a jöttmentek mellett kampányolni-
főleg a 2004es népszavazás fényében

csak egy néző 2015.07.26. 12:29:40

@tralalala:
"Az, hogy te két végletet bírsz elképzelni,"
Milyen érdekes ezt olvasni egy fideszestől, tralalalalalala
Aki nem fideszes, az csak komcsi, ballibsi.... lehet.
Nem ismerős?

monddazigazatmar 2015.07.26. 12:31:55

@DR. Smit Pal: Szerintem túlzás a 98% terrorista.
Egy darab is sok egyébként.
De nem is az első generációsok okozzák a balhékat általában máshol sem.

2015.07.26. 12:33:00

@alfax:

semmilyen hatása nincs, max. undort és röhögést vált ki európában

monddazigazatmar 2015.07.26. 12:33:04

@csak egy néző: Mert a te világodban ugye nem így van? Aki nem szop le egy arabot az csak fideszes narancsdroid lehet ugye?

Miegér 2015.07.26. 12:34:22

@DR. Smit Pal:

Az ajfonokat többnyire Kínában gyártják. :D

De a viccet félre téve. Az valóban igaz, hogy az amerikaiaknak érdekük az EU gyengítése, mint ahogy az is érdekükben áll, hogy Oroszország és az EU között elmérgesedjen a viszony, hiszen ezért robbantották ki az ukrajnai eseményeket is.

Ugyanakkor az tényleg nagy badarság, miszerint a most beérkező bevándorlók között juttatnák át a terroristákat Európába. Egy terrorista (feltéve ha nem itt született) nem a tengeren sodródó lélekvesztővel jön, vagy a zöldhatáron. Sokkal valószínűbb hogy repülővel jön, taxival közlekedik, a legjobb szállodákban száll meg...

Amúgy nem a bevándorlás témája gyengíti az EU-t, hanem azok akik hol a barátai, hol az ellenségei az Uniónak, mindig amerről a pénz jön arra hajolnak.

monddazigazatmar 2015.07.26. 12:34:27

@WiteNoir: Olvasgass már utána angol meg német oldalakon, hogy miket mondanak róla. A kommentekben.

vénkujon 2015.07.26. 12:35:09

ha orbi pinaszörszámláló-berendezést árulna a neten, akkor a hívei azt vennék. de ő stadionba' utazik meg megosztásba-így ez a menő a fidiótáknak. na ezt jól leírtam most-nagyot gurítottam ismét.

monddazigazatmar 2015.07.26. 12:40:00

@Miegér: "Sokkal valószínűbb hogy repülővel jön, taxival közlekedik, a legjobb szállodákban száll meg."
Annyira jó, hogy mindenki tudja a fotelből, hogy hogy gondolkodik egy terrorista. Akkor mi van, ha mondjuk fél, hogy felismerik a reptéren, és inkább sétál a zöldhatáron 5-6 kilométert. Ugye senki nem tud utánanézni, hogy a határrig hogy jutott el- gyalog vagy limuzinnal.
Annyira jó, hogy nemzetbiztonsági kérdésekben a "sokkal valószínűbb" szavak felmerülnek, tényleg.

monddazigazatmar 2015.07.26. 12:41:06

@vénkujon: Ja, hatalmasat alkottál. Dőlj hátra, kapcsold ki a gépet, elérted a csúcsot.

Miegér 2015.07.26. 12:41:50

@monddazigazatmar:

Mert sem liberális, sem kommunista nem vagyok.

Viszont a Bibliát nem csak akkor kaparom elő a szekrény mélyéről, amikor jól megy a mellényemhez, amikor bunkósbotként lehet használni valakik ellen.

A Fidesz amúgy ezzel a kérdéssel (nem is önmagában a kerítéssel és a szigorúbb határ ellenőrzéssel, hanem a gyűlöletkeltéssel) teljesen szembeköpi magát.

tralalala 2015.07.26. 12:44:02

@csak egy néző: Olvasod, amit írtam és látod az igazát, vagy csak reflexből ugatsz? Ha te okosabbnak tartod magadad "a bináris világlátású fideszeseknél", akkor legyél szíves és azt is értsed meg, hogy az eu-t sem csak isteníteni vagy lehányni lehet.

Ha meg azt nem érted, hogy az egybites fideszesek itt hogy lehetnek mégis árnyaltak, arra is egyszerű a megoldás, a fideszesek nem egybitesek, te meg tévedsz.

Miegér 2015.07.26. 12:46:16

@monddazigazatmar:

Igen, annyira jó hogy te is tudod hogyan teszi. Annyira jó, ha nemzetbiztonsági kérdésekben "mi van mondjuk ha fél" alapon hozunk döntéseket.

Azt mondod, hogy ne spekuláljak, miközben te is spekulálsz. Hm...

Francois77 2015.07.26. 12:47:36

1. Nem érti, vagy nem akarja érteni, hogy Magyarországra nem jelent veszély a migráció
De, veszélyt jelent. ha egyéb veszélyekkel nem is foglalkozunk, az kapásból egy valós veszély, hogy fingunk nincs, kik jönnek be a zöldhatáron és mit hoznak magukkal (fegyver, drog, stb.)

2. Nem érti, hogy a menekültek nem terroristák
Nem, de lehet köztük. Sőt, egyre több hír jelenik meg itthon és külföldön is arról, hogy folyamatosan emelnek ki a szolgálatok a migránsok közül terrorista-gyanús személyeket, csak nem verik nagydobra, mert nem akarnak pánikot kelteni.

3. Csúsztat a nemi erőszakról
elismered, hogy a svéd statisztika igaz, majd citálod a BTK-t, mely idézet valótlan tény állítására vonatkozik. he?

4. Nem kenyere a földrajz
nézd már meg Szudánt és Eritreát, ahonnan elég sokan érkeznek, hol is helyezkednek el….

5. Mások szuverenitása már nem tetszik neki
Ha nem érted, ne kommentáld. Pont azt emelte ki, hogy ha lenne az uniónak fontos kérdésekben, pl a migráció kérdésében bármi javaslata, ötlete, szándéka, megtehette volna, de nincs, nem volt, és nem is néz ki úgy, hogy lesz.

7. A matek nagyon nem megy neki
amikor a Fidesz támogatottsága csökken, fennhangon hirdetitek 1000 fős megkérdezésen alapuló közvélemény-kutatások alapján. Na most 1 milliós minta van, és az alapján már elég jól be lehet lőni, mit is gondol a társadalom.

Értem én, hogy írni kell róla, azt is értem, hogy előre tudod, miről kell szólni az írásodnak, de azért a tényeket ne kezeljük már ennyire lazán, mert gáz :)

monddazigazatmar 2015.07.26. 12:49:43

@Miegér: Egyetlen egy mondatot idéznél ami gyűlöletkeltő volt?
Mert szerintem az, hogy nem kellenek ide bevándorlók nem gyűlöletkeltő és nem uszító. Szóval mesélj mi az amitől elkezded hirtelen utálni a jöttmenteket?

Miegér 2015.07.26. 12:54:11

@monddazigazatmar:

Igaz is, nem szítja az embereket az idegenek ellen, csak mióta bedobta ezt a levesbe, azóta a fél net a "jöttmentekről" beszél (nem, persze hogy a kifejezésed sem gyűlöletkeltő, ugyan már, tiszta felebaráti szeretet).

csak egy néző 2015.07.26. 12:55:28

@monddazigazatmar:
Ezt, hol is olvastad tőlem, baromarcú?

monddazigazatmar 2015.07.26. 12:56:32

@Miegér: De spekulálj. Szerinted valószínűbb, hogy a terrorista első osztályon utazik. Akkor megnyugodtunk, ha szerinted ez a valószínűbb, akkor tényleg értelmetlen itt károgni. Ha meg esetleg mégis átjön a határon, akkor majd lehajtod a fejed, és azt mondod, hogy tévedtél, a kevésbé valószínű jött be...

Tényleg elképzelhetetlen, hogy Ali nem vállalja a repkedést, meg a reptéri ellenőrzéseket, hanem úgy dönt, hogy elvegyül 1000 másik gyalogos között. Tényleg életszerűtlen.

Sokkal valószínűbb, hogy az autótolvaj a vezetőülésre akar beszállni, ezért a többit be sem kell zárni.

monddazigazatmar 2015.07.26. 12:58:43

@Miegér: Jaj de jó! Tehát vagy felebaráti szeretet, vagy gyűlöletkeltés.
Még jó, hogy a világ csak fekete meg fehér :D:D:D

Tehát, ha énnekem itthonra nem kell macska, mert nem akarom, akkor csak gyűlölhetem.

Buchhalter 2015.07.26. 12:58:44

Nem értem a mai baloldalt,hogy miért olyan fontos neki a migráns!Nem a magyar szegényekkel ,elesettekkel és magyar fiatalok helyzetbe hozásával kellene foglalkozni?A menekültek csak pénzbe ,hosszabb távon pedig rengeteg társadalmi problémával járnak.Jó részük szerintem csak gazdasági szerencsevadász.Én örülök a határzárnak és annak is örülnék ha újból lenne sorozott katonaságunk.Az volt a hülye ,aki megszüntette a határzárakat ész nélkül.Ausztria meg Szlovákia felé még okés ,de a többi határszakaszon?

MACISAJT 2015.07.26. 12:59:42

Nekem változatlanul egy dolog derült ki Orbánról.
Hogy bármit, bárhol mond, tesz, csinál...

akkor menetrendszerint agyonvert ballibák falkái erednek a nyomába, igyekezvén őt félremagyarázni, leugatni,lehazudni, megsemmisíteni.

Így megy ez már 22 éve, mióta Orbán szakított a sorosok által neki rászánt szereppel( " szdsz ifjúsági tagozata").
Az eredmény..nos az ismert.

Muhaha.

monddazigazatmar 2015.07.26. 12:59:57

@csak egy néző: Figyelj hülyegyerek. Aki nem ugyanazt szajkózza amit te, az narancsdroid. Egyszerü a világképed mint a vaskerítés.

snorbi 2015.07.26. 13:00:18

> Szíriában a legjobb a helyzet (0,1)

Ugye nem gondoljátok komolyan, hogy a szíriai statisztikák megbízhatóak? Szerintetek hány nő meri ott feljelenteni az erőszaktevőt, vagy akár csak bejelenteni a dolgot? Sok esetben nincs is olyan "hatóság", ahol ezt megtehetné...

vénkujon 2015.07.26. 13:01:14

@monddazigazatmar: ugye, hogy betaláltam...ha ezt elolvassa orbi, akkor egyből lemegy guggolóba

MACISAJT 2015.07.26. 13:03:10

@Buchhalter: ("Nem értem a mai baloldalt,hogy miért olyan fontos neki a migráns!")

Nézd végig a ballibák bevándorlási politikáját.
Ha fiktív és határon túli magyarokról van/volt szó , akkor ajvé córesz, beözönlik 23 millió román illetve 2004 december 5-én 800 ezer erdélyi nyugdíjas. És elveszik az itteniek munkáját, nyugdíját, a beste férgek.
Nosza nyomtattak Szekelyudvarhelyen (!) 16 őldalas felvilágosító füzetet, a határon túli magyarok képzeletbeli beözönlésének veszélyeiről.

Ha meg nem fiktív hanem tényleges és koszovói albánok, szírek, afgánok etc. tíz -és százezrei ömlenek befelé a zöldhatáron...
akkor keblemre testvér, várnak a civil szervezetek az MSZP székházban...

Muhaha

Csatos Bambi 2015.07.26. 13:04:47

A posztoló hazudik.

De mint tudjuk, a zsidók szent könyve, a Talmud azt tanítja a zsidóknak, hogy "a zsidók hazudhatnak, hogy egy gójt rászedjenek, a zsidóknak mindig meg kell próbálniuk megvezetni a gójokat, sőt egy zsidónak az is megengedett, hogy üzleteljen egy gójjal, becsapja és elvegye a pénzét, a gójokat törvény nem védi és Isten a pénzüket Izraelnek szánta"

MACISAJT 2015.07.26. 13:07:55

@MACISAJT: ("Nosza nyomtattak Szekelyudvarhelyen (!) 16 őldalas felvilágosító füzetet, a határon túli magyarok képzeletbeli beözönlésének veszélyeiről.")

Erre a ballib nemzetárulásra emlékezzünk, egy perces néma falállással:

lorandusz.blogspot.hu/2012/11/nyolc-eve-szuletett-meg-felelos-dontes.html

monddazigazatmar 2015.07.26. 13:08:04

@Miegér: Bocs, de ez egy olyan szép mondat:
"csak mióta bedobta ezt a levesbe, azóta a fél net a "jöttmentekről" beszél"

Tényleg baszod. Ha nincs plakát, meg nincs Orbán, akkor észre sem vesszük itt ezt a százezer embert. Úgy kell őket keresgélni a pályaudvarokon, meg a környékén, meg vonatokon, meg amúgy bárhol sétálva.
Tényleg, addig nem tudtam, hogy hova álljak, amíg Orbán azt nem mondta, hogy nem kellenek menekültek. Itt filóztam, hogy ez retkes csőcselék vagy mérnökök hada. Kell egy plakát, ami irányt mutat.

Miegér 2015.07.26. 13:09:06

@monddazigazatmar:

Jah, most nem fekete vagy fehér? Csak akkor, amikor Fidesz kontra x,y a téma?

A Fidesztől tanultam a fekete/fehér világképet. Kettős a mércéd.

monddazigazatmar 2015.07.26. 13:10:08

@vénkujon: Bizony. Ott retteg, és nem érti, hogy honnan is jött ez a csapás...

Zoltán Böszörményi 2015.07.26. 13:10:36

@monddazigazatmar: Azt a viccet ismered, hogy Vona Gábor meghívja Sopronba Jörg Haidert borozgatni, és egy ponton romantikusan felsóhajt, hogy "Sopron, a leghűségesebb város!" mire Jörg azt ordítozva, hogy "rohadt hazaárulók", összeverekedik vele?

Mindennek több oldala van, de csak egy emberiség.

Lehet sírni azon is, hogy a nyugatra szakadt hazánkfiai elől jól elveszik a munkát az ottani (illegális) bevándorlók, de a Fideszék miatt külföldre kényszerültek már hovatovább többen vannak, mint az 56-os disszidensek. Kéretik nem az ő f*szukkal verni a csalánt.

Miegér 2015.07.26. 13:13:09

@monddazigazatmar:

Akkor remélem egyetértesz azzal, hogy ez a plakátolás jó nagy baromság volt. Mert ugye - de már lerágott csont - nem gondolod, hogy a "jöttmenteknek" szólt, és nem a szavazóknak?

vénkujon 2015.07.26. 13:16:26

@MACISAJT: mellesleg nem lehet szétválasztani az igeneket és a nemeket -azon az ominózus népszavazáson-mszpsre illetve fidisre. nagyszámú fideszgyökér ismerősöm mondott nemet, románnak titulálva határontúli testvéreinket. feri is ott hibázott, hogy nem az orbáni primitívséggel állt bele a kédésbe. persze azóta kiderült, hogy mekkorát hibázott ezzel, a fejünkre hozva ezt a focibaszó köcsögöt:(

Miegér 2015.07.26. 13:16:36

@Zoltán Böszörményi:

Nem csak a Fidesz miatt kényszerültek külföldre, viszont mivel aktuálisan ők kormányoznak, nekik kell ezzel foglalkozni. Csak egyszerűbb valakit kizárni, mint valakit rávenni, hogy ne távozzon önként.

vénkujon 2015.07.26. 13:18:40

@monddazigazatmar: ha a fidesznav-questor nem questorozik meg met-ezik akkor most nincs menekültkérdés.:D amúgy délután nagy szalonnasütésben leszek...közben megbeszéljük libcsibarátaimmal, hogy mekkora pöcsfej ez az orbi

csak egy néző 2015.07.26. 13:20:48

@monddazigazatmar:
"Figyelj hülyegyerek. Aki nem ugyanazt szajkózza amit te, az narancsdroid / ballibsi . Egyszerü a világképed mint a vaskerítés."

Szalay Miklós 2015.07.26. 13:23:14

Egy tanulságos írás arról, hogy mik tartják össze a csoportokat. (Többek között a vezér, az ideológia, az ígéret, az érdekek és az ellenség):

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid065

(A legfelső sor a kép tetején, "A csoportok alapvető jellemzői". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le.)

xi 2015.07.26. 13:26:35

migráció.. '56 és '68 környékén tömegesen távoztak honfitársaink ausztria irányába. Köztük családtagjaim és szüleim barátai. Itthon nem üldözték egyiket sem, a boldogulás reményében mentek el. Most gazdasági bevándorlónak nevezik az ilyet. :-) Bécs környékén táborokba gyüjtötték őket és onnan segítették a továbbhaladásukat. Manapság mikor nálunk megszűnt a gazdasági kivándorlás (már elment mindenki) és most küldő helyett fogadóországként kellene jeleskednünk, akkor meg jól beintünk. Szuper, igazán jellemző ez ránk... Gratulálok magunknak!

Csatos Bambi 2015.07.26. 13:27:10

@Zoltán Böszörményi:

"Lehet sírni azon is, hogy a nyugatra szakadt hazánkfiai elől jól elveszik a munkát az ottani (illegális) bevándorlók"

Nem.

Nem lehet sírni azon.

A magyarok azzal lettek becsalogatva az Unióba, hogy a csatlakozás után a magyar, mint UNIÓS POLGÁR szabadon tanulhat, dolgozhat, vállalkozhat az Unióban.

Tehát ha egy magyar az unión belül vállal munkát, akkor NEM bevándorol, hanem él az uniós polgárság adta jogával.

Ezzel szemben mondta valaki a HATÁRSÉRTŐ, papírok nélkül érkező feka csürhének, hogy az Unió területén belül szabadon tanulhatnak, dolgozhatnak, vagy vállalkozhatnak?

Miegér 2015.07.26. 13:31:24

@xi:

Erre majd jönnek a bérrettegők (azok, akik a Fidesz érdekében rettegnek a bevándorlóktól, ami azért frappáns, mert korábban ők jeleskedtek ezen kifejezés használatával, ha ellenzékieket kellett sértegetni), és azt fogják mondani, hogy na de kérem: az egy más helyzet volt, hiszen a magyarok a kommunista terror elől menekültek, valóban menekültek, és különben is csupa diplomás ember ment azonos szociokulturális környezetből. Bezzeg most jönnek a vadak, tanulatlanok, nőket erőszakolnak meg, és nem is menekülnek sehonnan sem, hiszen Szíria, Afganisztán, Líbia a béke szigete a nagyvilágban.

videki gyerek 2015.07.26. 13:34:57

Koszontjuk a 4802. libsi blogot, ami 100 millio KANIBAL TERRORISTA befogadasara szolit fel.
Meg jo, hogy nalunk NINCS sajtoszabadsag,(mar vagy ketszazszor megszunt), mert mi lenne itt, ha volna, es a bukott baloldal szabadon vinnyoghatna a libero eszmeit.

Miegér 2015.07.26. 13:36:56

@Csatos Bambi:

"A magyarok azzal lettek becsalogatva az Unióba, hogy a csatlakozás után a magyar, mint UNIÓS POLGÁR szabadon tanulhat, dolgozhat, vállalkozhat az Unióban."

Ezt úgy mondod, mint ha minket úgy kellett volna csalogatni az Unióba és nem kapartunk volna évekig hogy vegyenek be minket.

A gyakorlatban, ha megkérdezel egy angolt, akkor neki a magyar ugyanolyan bevándorló, mint egy szomáliai, nem nagyon tesz különbséget.

monddazigazatmar 2015.07.26. 13:38:38

@Miegér: Hát rögtön gondoltam, hogy minden rosszat csak a fidesztől tanulhattál.

Miegér 2015.07.26. 13:42:01

@videki gyerek:

Valóban van sajtó-és szólásszabadság, rendben is van ez így, a Bayer Zsolti is ugyanúgy leírhatja a véleményét, mint bárki más: akár azt is, hogy a szegedi lányt megverő szélsőjobbos állatot és azokat akik kommentekben védték az ürgét, azok patkányok.

micsoda? 2015.07.26. 13:43:45

@alfax: Aha. Imádnak is minket. Elsősorban a határ mentiek, de azon túl is. Külföldi nyaralásnál jobb "elhallgatni", hogy magyar vagy.

monddazigazatmar 2015.07.26. 13:44:25

@Zoltán Böszörményi: A fidesz elől menekülők egy baromság.
Kb 30 összetevője van annak, hogy kimennek, nem a fidesz :D Ha bármilyen más kormány lenne, akkor gondolod nem mennének ki dolgozni magyarok?

Mivel van az ő faszukkal verve a csalán?

chepunk 2015.07.26. 13:44:36

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

Ja Carlos meg menekültként járt-kelt, Aha.

csoio csagasz 2015.07.26. 13:45:29

@Kéne egy nick...:

" A képzetlen illegális bevándorló bizony először a magyar, lengyel, román, bolgár legális munkavállalók munkáját fogja elvenni nyugaton."

Na és. Hazajönnek. Ez az összes cigányimádó komcsi óhaja, vagy nem?
A csúti selejtes agyúnak nem sikerül hazacsábítani 100 millákkal sem a magyarokat, majd a menekültek miatt hazajönnek.
Tapsoljatok agyhalottak, ez jó, nem?

morpho 2015.07.26. 13:46:23

Azért a Habony művek jól kitalálta ezt az egészet!

Volt egy gyalázatos mészárlás Párisban és erre építették fel az egészet.
Orbán elmegy a párisi békemenetre, majd lazán összemossa a gazdasági bevándorlókat a terroristákkal. Ezt követi az eleve uszító nemzeti inzultációs kérdőív, ami szemmel láthatóan nem érdekelt senkit. Ezt követte a szánalmas magyar nyelvű menekültellenes plakátkampány, majd a végén Orbán Tusnádfürdőn összegezte az egészet és lazán uszított tovább. A hívek meg beszopták és itt kommentelik a sok hülyeséget, valós információk, személyes tapasztalatok nélkül.
Erre mondják, hogy ügyes. Addig sem a hárommmillió szegényről, az összeomló egészségügyről, az elvándorló orvosokról, a brókercégekben tárolt közpénzről, az állami szintű korrupcióról szól a közbeszéd. Nagyjából ennyi történik, semmi más.

monddazigazatmar 2015.07.26. 13:47:32

@xi: "Itthon nem üldözték egyiket sem, a boldogulás reményében mentek el. "
A vörös hadsereg az puszikákat osztogatott.
A bécsi táborokból pedig beadták a kérelmeket, és várták, hogy megkapják az engedélyt. Nem papírok nélkül elmentek Németországba.
Ja, hányan is voltak összesen, mesélj.

Buchhalter 2015.07.26. 13:48:33

@xi: Nem kéne összemosni egy magyart egy tanulatlan fekával és egy riksa tologató ázsiaival.A másik: akkor a II világháború után volt igény szakképzett és dolgozni akaró tömegekre,de ma nem ez a helyzet.A bevándorlók többsége olyan helyről jön,ahol nincs élettér mivel mint a sáskák mindent felzabálnak maguk körül.Egy feka és egy indiai miért is szül 8-10 gyreket ha nem tudja őket rendesen ellátni?Ez mint európai miért legyen az én bajom?Segítek egynek az meg szól a többinek és egyből lesz 10,100,1000 és akkor felzabálják az én életeremet.Csak az ilyen bal csökevények mint te, még lelkesen tapsikolnak is hozzá!Ha annyira szívügyed akkor add el mindened és húzz ki hozzájuk széles ívben segíteni!Aztán majd ha elvágott torokkal heversz egy vádiban(vízelvezető),akkor létszi ne csodálkozz!

monddazigazatmar 2015.07.26. 13:50:37

@Miegér: Mondjál már egy darab okot, hogy miért jó, hogy idejönnek. Csak egyet.
Mi azon nekünk a hasznunk.

Egyébként igen, egy bukott forradalomban ha tevékenyen részt vett valaki, azért jogosan foshatott.
Mesélj KOszovóban ki és mivel üldözi ezeket?

monddazigazatmar 2015.07.26. 13:54:08

@morpho: "A hívek meg beszopták és itt kommentelik a sok hülyeséget, valós információk, személyes tapasztalatok nélkül.
Erre mondják, hogy ügyes. Addig sem a hárommmillió szegényről, az összeomló egészségügyről, "

Sötétség hercege, te :D::D
Kell nekem saját tapasztalat ahhoz, hogy mondjuk féljek a cápától? Tehát csak az aggódhat, akit már megharapott, a többi az úszkáljon közöttük.
A hárommillió szegény mellé neked miért hiányzik még pár százezer?

ymel 2015.07.26. 13:55:29

Öregem, Cikkíró, az a te nagy bajod, hogy nem tűnsz jobbnak Ovinál. Már az első pontod sem cáfolat, csupán egy ellenkező előjelű kinyilatkoztatás.
A többit átfutva is csak egy olyan írócska képe bontakozik ki, akinek az 'igazsgnál' sokkal fontosabb egy Orbán V. nevű politikus fikázása.
Ez nem minőségi (újság-)írás, hanem a ló másik oldala.
Iszonyatosan torzítasz , barátom, mint a legszarabb tükrök.

DR. Smit Pal 2015.07.26. 13:58:21

@micsoda?: " Külföldi nyaralásnál jobb "elhallgatni", hogy magyar vagy. "

Hat szegyenkezunk is miatatok, ugyhogy az ilyen komcsigeci liberok, jobb is ha elhallgatja, hogy Magyarok. A bevandorlokkal egyutt kene kibaszni titeket az ORSZAGUNKBOL.

Miegér 2015.07.26. 14:01:46

@monddazigazatmar:

Senki sem mondta hogy jó. Viszont a kérdésedből az következik, hogy valamiből nincsen hasznunk (nem jó hogy van, vagy hogy belefektetünk), akkor azzal ne foglalkozzunk, ne támogassuk, ne költsük rá az adófizetők pénzét? Mert lehetne sorolni ezen dolgokat, amikre költünk, holott nincsen belőle hasznunk. Például emberiességből, humanitárius okokból, csak mert nem vagyunk állatok. És mert mi is azt szeretnénk, ha menekülnünk kellene, akkor fogadjanak be minket. Amúgy nem is olyan sokára, már hasznunk is lehet belőlük, ugyanis a nyugdíjakat is meg kell termelje majd valaki, miután minden épkézláb fiatal, aki tud dolgozni, vagy akinek fontos a jövője, családja, megy ki külföldre gazdasági bevándorlónak.

morpho 2015.07.26. 14:05:48

@monddazigazatmar:
Búvárkodtál már? Az, hogy a cápa veszélyes az emberre, egy tévhit. Előfordulnak balesetek, de kutyák sokkal több embert, főleg gyereket gyilkolnak le világszerte. A cápatámadások száma ehhez képest elhanyagolható. Kutyát azért sokan tartanak nem? Te fény csillaga!

micsoda? 2015.07.26. 14:08:29

@DR. Smit Pal: Nem rossz ötlet, ha terjeszted, megvalósul, és jól járunk:)

DR. Smit Pal 2015.07.26. 14:11:51

@monddazigazatmar: "Mondjál már egy darab okot, hogy miért jó, hogy idejönnek. Csak egyet. Mi azon nekünk a hasznunk."

Mert a baloldal azt gondolja, az az egyetlen eselye a 18 -as valasztason, ha addigra irastudatlan afrikai vademberekre csereli le a Magyar lakosagot. Mert ugyan, most is van itt, egy par szaz ezres BUTA, PRIMITIV, TANULATLAN, PROLI CSOCSELEK, akik a baloldalra szavaznak, de az boven keves a ketharmados fidesz, vagyis a NEMZETI OLDAL legyozesehez.
Az mszp a nepet akarja LEVALTANI, miutan a kormanyt nem sikerult.

Potyka Kálmán 2015.07.26. 14:17:50

Látom valamikor kiadták az ukázt, hogy amit Orbán mond annak az ellenkezője az igaz, azután elfelejtették visszavonni és időközben elveszett a szekrénykulcsa, amiben a vészhelyzetre szánt boríték található, amiben egy szó van: "mégse".

Addig is illene elgondolkoznotok azon még hány választást akartok megnyerni Orbánnak.

Van oka annak, hogy 2014-ben szinte nem is kampányolt: mégpedig az, hogy kampányoltatok neki ti. Van oka annak, hogy az előző Tusványoson zöldségeket beszélt: titeket heccelt, hogy kampányoljatok neki, csak arra nem számított, hogy időközben a zöldség jól jön azoknak az ellenfeleknek, akiket nyugaton szerzett a keleti nyitással.

Ha az nem lett volna még most is az illiberális demokráciához hasonló zöldségekkel húzza az idegeiteket, ti meg ugrotok, mint az idomított nyulak.

www.potyka.blog.hu

Kéne egy nick... (törölt) 2015.07.26. 14:21:22

@Zoltán Böszörményi: "És az a magyar, lengyel, román, bolgár vajon kitől veszi el a munkát nyugaton? Mindegy, hogy legálisan vagy illegálisan van foglalkoztatva, a helyi szélsőjobbnak ott is szúrja a szemét a helyiek elől elvett munka."

ha szerinted nincs kulonbseg a legalis es az illegalis, az azonos kulturkorbol erkezok, es a teljesen eltero kulturkorbol erkezok integralasa kozott, akkor szerintem nincs mirol beszelnunk

eltero kulturkor az nem azt jelenti, hogy egy magyar elkoltozik Nemetorszagba
ez meg azonos kulturkoron beluli mozgas, bar mar itt is akadhatnak gondok (kulturkoron belul foleg nyelvi akadalyok)

a legalis unios polgarok mozgasat az alapito szerzodesek szabalyozzak, tudod ez az egyike a negy szabadsagnak
megegyeztunk, mehetunk
volt egy csomo orszag, ahova nem is mehetett azonnal a magyar ember dolgozni, tehat minden ugy tortent, olyan utemben, ahogy a fogado orszag azt akarta

a britek nem voltak boldogok, de ok csak a szocialis rendszeren eloskodo roman es bolgar ciganyokat akarjak kiszoritani, ezt meg is lehet erteni, a bevandorlo, ha unios is, dolgozni menjen, ne segilyket felvenni
ha most odadobsz meg egymillio szomaliait, nigeriait, afgant, akkor tuti robbanas lesz UK-ban

morpho 2015.07.26. 14:21:48

@DR. Smit Pal:
Ezt a sok hülyeséget, amit idetoltál, azt tényleg elhiszed, vagy csak ez most a központi direktíva?
Amúgy meg kurva boldog lennék, ha a magyaroknak csak a tizede beszélne annyira angolul, mint ezek az "írástudatlan afrikai vademberek"!

Kéne egy nick... (törölt) 2015.07.26. 14:27:19

@csoio csagasz: hat nem tudom te hogy vagy ezzel, de szamomra az europai integracio egy sikersztori, az, hogy mehetnek a magyarok, lengyelek, romanok
ezert kellene ezt megvedeni
ezt irom mar kommentekben hetek ota, erre Orban is kimondta, amit eddig en irtam
Orban sajat kis rendszert epit, bebetonozza a hatalmat es nem is hiszem, hogy sok mindent tudna tenni a moszlim-neger aradat megallitasaert, de jelenleg talan az egyetlen europai politikus, aki gyulolet nelkul errol a kerdesrol realisan tud beszelni (a baloldal is csak frocsog es nacizik, szerintuk minden feher europai, aki az osei altal felepitett kontinenst felti, az naci, ez pont olyan gyulolkodes, mint a brit szeljobb retorikaja)
nincs sajnos sok olyan europai politikus, aki akar csak neven is merne nevezni a problemat

csorsza 2015.07.26. 14:29:15

1. Most még csak átutazók, aztán később már ittmaradók. Jobb ezt az elején megfogni.
2. Ld. előző pont. Majd itt is felnő a beilleszkedni képtelen/nem akaró másod- és harmadgeneráció, amelyik fogékony lesz az öngyilkos merénylet jó ötletére.
3. Te hülye, Szíriában megkövezik az erőszakért (már, ha hinni lehet az ottani statisztikának), Svédo.-ban meg kap két év felfüggesztettetet. Mi Svédo. lennék, csak szólok, ebben az összehasonlításban.
Nekem lányom van, úgyhogy a kurva anyádnak érvelj ezzel.
4. Majd az Unión belül oda mennek, ahová akarnak. Ennyi.
5. Valóban ellentmondásos a helyzet, de ez nem Orbán hibája. A kisebb-gyengébb államok jobban féltik a saját államukat az erősebbektől, nyilvánvaló, mint fordítva.
6. Ez ostobaság és/vagy hazugság, ui. az ún. "nemjobboldal" pont ugyanannyira utálja a saját országában ezeket a szerencsétlen népeket, mint a jobboldal.
7. Ld. előző.

Buta vagy, te fiam, Orbánnál mindenesetre butább, egyes, leülhetsz.

monddazigazatmar 2015.07.26. 14:30:19

@Miegér: Tehát hasznunk nincs belőle.
Kockázatok viszont vannak, nem is kicsik.

Az egyetlen dolog, amivel tudsz vagdalkozni, meg próbálni hatni az a humanitárius ok.
És mégis hányat kell megmenteni véleményed szerint? Koszovóban mi fenyegeti őket? Ja, nincs német meg svájci életszínvonal.

Az meg külön vicces, hogy egyik sorban még azt magyarázod, hogy ezek elmennek, a másikban meg majd a nyugdíjat fogják megtermelni.
Pofikám! Nem gondolod, hogy ha tényleg a nyugdíj meg az elvándorlás lenne a probléma, akkor azt úgy is meg lehetne oldani, hogy pályázatokkal választanánk ki olyan szakembereket akikre épp szükség van.
Tudod, mondjuk kell fogorvos vagy villanyszerelő, akkor lehetne pályázni mondjuk Mozambikból. Aztán idehoznánk akármilyen szerződéssel.
Tudod, leellenőrizhető ember, leellenőrizhető tudással. Nem egy papírok nélküli senkiházi, aki azt hazudik amit éppen akar.

(tényleg csak zárójelben. Komolyan azt hiszed, hogy olyan baromi hosszútávon maradnak kint a fiatalok Angliában. Mondjuk 5 év múlva megunják az albérletet, meg a mosogatást aztán hazahúznak.)

monddazigazatmar 2015.07.26. 14:35:44

@morpho: Azt kérdeztem, te hülye, hogy csak annak szabad félnie a cápától akit már megharapott?
De látom nem jött át a mondanivaló, milyen meglepő.

Akkor: Csak az aggódhat és tehet zárat az ajtóra akit már kiraboltak? Csak az szerelhet villanyt akit már megbaszott az áram?
Csak az használhat naptejet, akinek már volt egy bőrrákja?

Mert ha nem, akkor befogod a pofád a "csak személyes tapasztalatok után kommenteljenek" dumáddal.

Bambano 2015.07.26. 14:37:01

bla bla bla...
ha olvastad volna a dublini rendelet 3-as verzióját, pont az ellenkezőjét írtad volna, nem ezt.
például: az a 90 ezer - 4 ezer migráns most éppen tőlünk nyugatabbra van, ahonnan vissza fogják toloncolni oda, ahol átlépték az eu határát.
igen. hozzánk.

Miegér 2015.07.26. 14:42:33

@monddazigazatmar:

"Komolyan azt hiszed, hogy olyan baromi hosszútávon maradnak kint a fiatalok Angliában. Mondjuk 5 év múlva megunják az albérletet, meg a mosogatást aztán hazahúznak."

Ez nem csak zárójeles téma szerintem, annál kicsit fontosabb, ugyanis a tapasztalatom (személyes tapasztalat a baráti körömben, volt osztálytársaim között, stb.) hogy nem egyértelmű ez a visszajövés.

Nem egy barátomnak születtek gyerekei odakint, ott járnak iskolába, ott vesznek fel lakás hitelt, nem unják meg a "mosogatást", hiszen azzal a "mosogatással" olyan jövőt tudnak nyújtani a gyerekeiknek, amit itthon sosem tudnának.

Na mindegy, ez egy parttalan vita nyilván. Csak na koppanjatok túl nagyot. :)

Larry Silverstein 2015.07.26. 14:43:19

Jó kis beszéd volt.

Holnaptól elolvashatjuk a nyugati független demikrata lapok (Financial Times) tálalásában, szerkesztve, lefordítva, hogy mit mondott a Patás.

Ebbe eddig se rokkantunk bele..:)

morpho 2015.07.26. 14:46:15

@monddazigazatmar:
Nem ezt kérdezted jóbarát, most hazudozol. Csak szólok.
Attól, hogy nagy az arcod, attól még kiszúrják, ha mellédumálsz.

Kéne egy nick... (törölt) 2015.07.26. 14:48:05

@Miegér: "Te jó ég! Eddig a propaganda mind arról szólt, hogy a gaz nyugat leigáz minket gazdaságilag, ránk erőlteti a liberális eszményeit, terjeszti a melegházasság fertőjét (legutóbb, hogy csak Európánál maradjunk, Írországban), hogy mi jobban tudjuk mi jó nekünk, stb. Most pedig hirtelen egységesülünk."

baromartz!!!, az egysegesules nem azt jelenti, hogy mindent at kell venni onnan, plane nem a homohazassag intezmenyet, ami total nem is unios hataskor
tudod vannak hataskorok, amiket az unio visz (vamok, belso piac), masokat meg a tagallamok
amig az unio intezmenyei impotens bukott belga es luxemburgi ex-miniszterelnokok elfekvojekent uzemelne, addig nincs ertelme annak, hogy komoly, azonnali dontest igenylo hataskoroket kapjon (hatarvedelem, hadero, komoly kulpolitikai szerep)
az unioban demokratikus deficit van, egy senki altal nem valasztott, senkinek se felelos Bizottsag akarja megmondani a tutit
a Bizottsagtol akar mar holnap kikialthatnak a muszlimok a kalifatust Franciaorszagban, Svedorszagban, Angliaban es Olaszorszagban meg uj torok allam alakulhatnak Nemetorszagban, a Bizottsagnak mindegy, mert semmi nemzeti kotodese nincs, nem is lehet

egy arctalan, sotlan, felelotlen, bukott politikusokbol allo testulet, hatalmas adminisztrativ vizfejjel

amig ilyen szerv van az unio elen, addig minden allamnak legyen csak meg a maga hadereje, hatarvedelme

"Na, a végén még megéljük, hogy pár ezer bevándorló és a Fideszesek lesznek a legnagyobb hívei az Európai Egyesült Államoknak." - en ugyan nem vagyok fideszes, hanem liberalis vagyok, de Europai Egyesult Allamokat tortenelmi okokbol se tudok elkepzelni, a masik meg a demokratikus deficit az unio intezmenyeiben, ami miatt inkabb nem biznam ra egy kontinens vezeteset a Bizottsagra, amit ugy valogatnak ossze, hogy a vegen a legnullabb emberek kerulnek bele, akik semmihez se ertenek, plane nem a tarcajukhoz, amit kiosztanak nekik

Ilyen Bizottsaggal inkabb ne legyen Europai Egyesult Allamok, ennel meg az is jobb, hogy a francia elnok meg a nemet kancellat mondja meg a tutit, nekik legalabb van tamogatottsagok, all mogottuk egy-egy orszag, hadsereg, gazdasagi ero

az egyseges Europa szuper dolog
csak azt nem kellene odadobni egy a tagallamok lakossagatol totalisan elrugaszkodott Bizottsagnak
A Bizottsag az europai ugyeket ugy kezeli, ahogy arrol Orban is beszelt: elvekre akarjak rahuzni a valosagot, fabol vaskarika megoldasok szuletnek, amit se a gazdasag, se a lakossag nem akar (lasd az uborka gorbuletenek meghatarozasa, illegalis migransokkal valo toketlenkedes).

Az egyseges Europa csak akkor jobb, mint a szettagolt, ha a lakosainak eletminoseget, biztonsagat kepes novelni. Csak ugy l'art pour l'art ne legyen egyseges Europa, hogy a fejesek a szeretoiket be tudjak ultetni a titkarnoi szekbe meg a rokonaiknak tudjanak zsiros allasokat kiosztani az adminisztracioban

monddazigazatmar 2015.07.26. 14:53:28

@Miegér: Koppanjunk túl nagyot?
Most tényleg, mégis mit lehet csinálni? Mehetnek, felnőtt egy generáció aki tud nyelvet, nem a világ kalandja egy másik országban eligazodnia, a kommunikáció egszerű, a hazalátogatás szintén. Nagy marhaság ezt az Orbánékra fogni, ha más lenne, ugyanennyien mennének ki. Meg ugyanennyien jönnének vissza később.
"Míg egy átlagos angol családnak 35 évnyi teljes nettó jövedelmét kell egy 50 négyzetméteres, bel-londoni, új építésű lakás megvásárlására fordítani, addig egy átlag magyar családnak csak 12 évnyi teljes nettó fizetése szükséges Budapest belső kerületeiben egy felső kategóriás, 50 négyzetméteres új építésű lakás megvételéhez"
Annyira nem hiszem hogy jellemzően lakást vásárolnának a magyarok kint. Viszont amit hazahoz abból itthon esetleg tud valamit kezdeni.
Ja, és persze nem téma a visszajövés. Még. Majd lesz. )

monddazigazatmar 2015.07.26. 14:55:20

@morpho: Olvass vissza, te istenbarma.
Tessék
"A hívek meg beszopták és itt kommentelik a sok hülyeséget, valós információk, személyes tapasztalatok nélkül.
Erre mondják, hogy ügyes. Addig sem a hárommmillió szegényről, az összeomló egészségügyről, "

Sötétség hercege, te :D::D
Kell nekem saját tapasztalat ahhoz, hogy mondjuk féljek a cápától? Tehát csak az aggódhat, akit már megharapott, a többi az úszkáljon közöttük.

Kéne egy nick... (törölt) 2015.07.26. 14:56:41

@csoio csagasz: A baloldal gyuloli a sajat nepet. En liberaliskent orulok, hogy a magyarok es a lengyelek, romanok is megtalaljak a szamitasukat nyugaton, legalisan. Annak is orulok, ha valaki mosogatni vagy pizzafutarkodni megy ki, ha neki az elorelepes a magyarorszagi kozmunka utan, akkor menjen (valoban elorelepes egyebkent).
Orulok, hogy a magyar legalisan mehet, orulok, hogy vissza is terhet, ha akar. Egyikre se kell kopkodni.
Az illegalis bevandorlok elleni harc azert is fontos, mert ezzel a nyugaton elo tobb millio kelet-europai erdekeit is vedjuk. A magyar baloldal nem fogja fel, hogy az illegalis bevandorlok patyolgatasaval meg az amugy nem Orban-fan nyugati emigrans magyarokat is maga ellen hangolja. Nem veletlenul van a nyugatra koltozott magyarok kozt is tobb jobbikos meg fideszes, mint ballib.

morpho 2015.07.26. 15:20:18

@monddazigazatmar:
Ezekkel az "istenbarma" ócska dumával nálam nem sokra mész. Nem kell visszaolvasnom, mert emlékeztem a kérdésre, ami ez volt:
Kell nekem saját tapasztalat ahhoz, hogy mondjuk féljek a cápától?
A válasz: Igen, kell.
Így tiszta?

morpho 2015.07.26. 15:25:47

@monddazigazatmar:
Attól amúgy tekintsünk el, hogy a felvetésem lényegi része valahogy elkerülte a figyelmedet, de ez tipikus narancskullancs stílus, nincs benne semmi új!

monddazigazatmar 2015.07.26. 15:37:08

@morpho: Ok. Tehát akit még nem harapott meg cápa, kutya, oroszlán, nem rázott meg áram, annak nem kell tartania tőlük, ezek nem veszélyes dolgok.
Rendben. Van még ilyen liberó bölcsességed, a saját tapasztalatról?

Mi volt a lényegi része a felvetésednek?
Hogy pontatlan információk és saját tapasztalat nélkül rettegnek a narancsok. Ja. Tényleg nem tudom, hogy hány botütést kap Szaud Arábiában egy vezető nő, vagy hogy hány 13 év alatti lányt erpszakaoltak meg eddig idén a svéd bevándorlók.
Csak a pontos információk meg a saját tapasztalat számít.
Na, akkor pontosan hány mérnök és fogorvos jött át eddig a határon?

monddazigazatmar 2015.07.26. 15:41:31

@morpho:
Egyébként te isten marhája, az egész emberiség történelme pont a megszerzett és továbbadott tudásra épül.
Megette az ősember a bogyót, fosott tőle, nem evett többet, és erről szólt a többinek is. Talált egy állatot ami megharapta, vagy megcsípte akkor szólt a többinek, hogy azzal jó lesz vigyázni. Ez így meg néhány százezer éve, de hálisten jött morpho, aki bölcsen kinyilatkozta, hogy ez hülyeség, a saját tapasztalat ami számít.

Paul Summers 2015.07.26. 16:08:54

Bezzeg a kurva anyádnak minden megy, a matek, a logika, de még a szopás is.

Álom Polgár 2015.07.26. 16:27:16

A matek másnak sem megy, meg a cikk szerzőjének sem.
Különösen akkor nem fog, ha tényleg visszaküldik a peremvidékre a bevándoroltakat. Akkor szeretnék felajánlásokat hallani, ellátásra, lakhatásra vonatkozóan. Már azoktól akiknek az idegen szebb.
Fellendülést csak azokban az országokban hoz a bevándorló, ahol van számának, képzettségének megfelelő számú munkalehetőség.
Hagyjuk már Mo-ra vonatkozóan azt, hogy ez lendít valamit is, bődületes hülyeség. Itt ahol képzettséggel sem könnyű az élet.
Általában nem képzettségfüggő a megélhetés, hanem azon múlik, hogy saját vállalkozást viszel, vagy beo vagy.

Pipas 2015.07.26. 18:24:17

"1. Nem érti, vagy nem akarja érteni, hogy Magyarországra nem jelent veszély a migráció"

Igen erős kijelentés, gyakorlatilag lehetetlen bebizonyítani. Igazából az elmúlt hetekben néhány abszolút légbőlkapott kifogáson kívül fel sem merült semmit, ami még csak meg is kísérelné bizonyítani ezt.

"Egy részüket már nyilván kiutasította a magyar állam, a többiek viszont továbbálltak Ausztria és Németország irányába. Semmilyen veszélyt nem jelentenek"

1) Abból, hogy elhagyták az országot még nem következik, hogy nem jelentenek veszélyt, hiszen bármikor visszatoloncolhatják őket.

2) Abból, hogy akik eddig bejöttek nem jelentenek veszélyt nem következik, hogy maga a bevándorlás nem jelent veszélyt, hiszen lehet, hogy holnap jönnek azok, akik veszélyt jelentenek.

3) Az, hogy akik eddig jöttek és itt maradtak nem csináltak semmi károsat nem jelenti azt, hogy nem jelentenek veszélyt.

4) A kiutasítás nem megoldás addig míg nincs kerítés és nem tudjuk *bizonyítani*, hogy az adott határsértő honnan jött, hiszen hova is "utasítanánk ki". A kiutasítás csak akkor jelenthet megoldást, ha a határsértőt át tudjuk adni egy másik államnak, azt pedig csak akkor tudjuk megtenni, ha bizonyítani tudjuk, hogy onnan származik vagy onnan lépte át a határt.

A lényeg azonban az, hogy a "veszélyt jelent" kifejezést máshogyan értelmezi a liberális állampolgár és a nemzetvédelem, bármely ország nemzetvédelme.

A veszélyt jelent az állampolgár számára azt jelenti, hogy az illető gonosz, rossz szándéka van, valami gonosz dologra készül mégpedig szándékosan.

A nemzetvédelem számára a "veszélyt jelent" (azaz inkább "kockázatot jelent") azt jelenti, hogy kárt képes okozni.

Ha odaadod a barátodnak a lakásod kulcsát, akkor az kockázat, veszély. Persze, megbízol benne, de az már egy másik kérdés. Az országot nem lehet úgy megvédeni, hogy "megbízunk" ismeretlen emberekben és azt mondjuk, hogy "nem jelentenek veszélyt".

Szóval nem, a Zorbán igenis érti miről beszél, a blogger nem érti. Nem meglepő, hiszen még nem volt felelős miniszterelnök, nem kellett felelősen gondolkodnia egy ország biztonságáról. Kibic...

Pipas 2015.07.26. 18:32:58

"2. Nem érti, hogy a menekültek nem terroristák"
"Lehetnek köztük, természetesen."

Senki sem mondta, hogy minden menekült terrorista, azt meg, hogy lehetnek köztük maga a szerző is belátja. Ha lehetnek köztük terroristák, akkor veszélyt jelentenek.

Képzeljük el a következő beszélgetést:
-- Szerdán beugranánk páran haverok hozzád sörözni...
-- Ok.
-- Pár haverral, akiket te nem ismersz.
-- Ok.
-- Semmilyen veszélyt nem jelentenek.
-- Rendben, veszek sós mogyit.
-- Természetesen lehetnek köztük gyilkosok...
-- Mi?!

Továbbá képzeljük el, hogy van egy EU ország, ahová tízezrével mennek be az arabok mindenféle határellenőrzés nélkül. Képzeljük el az arab országok titkosszolgálatait, terrorista szervezeteit.

És akkor most képzeljük el mekkora esély van rá, hogy úgy döntenek pusztán jópofaságból egyetlen egy emberüket sem küldik beszivárogni az adott országba.

Még az index újságírója is beszivárgott velük!! Könyörgöm, gondolkodhunk már!

Medgar 2015.07.26. 19:12:50

Érdekes ami "baloldali" "liberális" "értelmiségi" körökben folyik a bevándorló kérdés kapcsán. Miközben oldaltól függetlenül minden minden gondolkodni képes ember belátja, hogy a menekült kérdés mekkora probléma, a liberális oldal vezérei illetve a hozzájuk kapcsolódó pár százas kemény mag mindenáron az ellenkezőjéről próbál minket meggyőzni. Ezzel az a baj, hogy minden kinyilatkozásuk a témában jövőbeli kormányváltás esélyét csökkenti.

csoio csagasz 2015.07.26. 19:19:09

@monddazigazatmar:

A cápa jó példa. Pontosan ugyanazt a megvezetett, buta tömeget jelképezi a cápától való félelem, amit a baltás csúti takonygerincű gané is meg tud vezetni hasonló félinformációk alapján.

Zoltán Böszörményi 2015.07.26. 19:56:20

@monddazigazatmar: A Honfoglalás igenis bevándorlás volt, méghozzá gazdasági, ha lehet hinni újabb keletű történelmi kutatásoknak. Egyszerűen kimerültek a legelők, kényszerűségből továbbköltöztek eleink nyugatabbra keletről. De a letelepedés is kényszerűségből volt, nyugatra tovább azért nem mehettünk, mert a hun taktikára (kisebb csapattal támadás, színleg menekülés, rejtőzködő főerővel bekerítés) még jól emlékeztek nyugati szomszédaink, így nekünk már nem dőltek be. A bűncselekmények elkövetése is ott van: Szt. Gallen kifosztása, de a monda szerint az elfogott Lehel is csellel ölte meg a német császárt, ami kvázi a fennálló törvényes rend megdöntésére irányuló kísérletnek is felfogható. Vesd össze ezt Orbán saját szavaival...

A beilleszkedés sem ment simán, lásd a polgárháborút, amire Magyarországot alapították: István Koppány elleni harca. Apropó, a Szent Jobb azért maradhatott meg, mert Istvánnak, mint a régi rend árulójának halála után levágták a kezét, amit a papok megszereztek és balzsamozással konzerváltak. Vagy a német-római császárság által indított nem egy támadás. Kinek a hajóit kellett Zotmundnak vagy Búvár Kundnak megfúrnia?

Bértrollnok vagy, de még a történelemmel sem vagy tisztában. Mindenki magából indul ki. Ezek szerint azért félsz a bevándorlóktól, mert mi magunk is azok voltunk.

További példák bevándorlók által végzett nagyívű munkákra:

Neumann János. Pont a ma újra "nagyra értékelt" Horthy rezsim alatt vándorolt be. Az USA-ba. Ott végezte munkásságát és nem kis része volt a zsidóüldöztetéseknek abban, hogy hogy nem is gondolkodott a hazatérésen, és egyik interjújában elutasította, hogy magyarnak vallja magát!

Bíró László, a golyóstoll feltalálója. Szintén zsidó származású. Magyarországon nem kellett a találmánya, Franciaországban szabadalmaztatta 1938-ban. Sok helyen ma is "biro" a golyóstoll neve. en.wikipedia.org/wiki/L%C3%A1szl%C3%B3_B%C3%ADr%C3%B3

Innen is lehet elsőgenerációs híres magyar bevándorlókat nézegetni:
hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%ADres_magyar_sz%C3%A1rmaz%C3%A1s%C3%BA_szem%C3%A9lyek_list%C3%A1ja

Van egy kis mintázat abban, hogy nem becsüljük meg a független gondolkodókat, mert a hatalomnak ez nem fekszik. De ha már elmentek és híresek lettek, akkor magunknak követeljük a hírnevüket. A hatalom félelme a bevándorlóktól szintén a függetlenül gondolkodók megjelenése miatt van.

A hozzánk bevándorlók legnagyobb része nem a háborús övezetekből, hanem egyetemistaként érkezik és itt marad, praktizál.

Másod- vagy harmadgenerációs bevándorló volt az a srác, akinek a barátnőjének arcát úgy helybenhagyták Szegeden nemrég. Ha a harmadik generáció még nem számít magyarnak, akkor semennyi sem. Elkerülve a kettős mércét, kezdjük magunkkal a kiutasítást. Van az őseid között tatár 1241-42-ből? Tatár, haza! Esetleg III. Béla által betelepített német? Irány Németország. De biztos van az őseid között török, végtére is 150 évig voltak itt, és nem csak adót szedtek. Vendégmunkás vagy, tűnés.

Zoltán Böszörményi 2015.07.26. 20:05:37

@Pipas: "nem kellett felelősen gondolkodnia egy ország biztonságáról. Kibic..." Egy felelős miniszterelnök nem dilettánsokat bíz meg a különböző feladatok ellátásával. Lázár éppen a minap dicsérte meg az Ukrajnában dolgozó hírszerzőinket NYILVÁNOSAN. Amivel, ha nem is halálra, de kiutasításra ítéltette őket, az idióta. És aki idiótákat alkalmaz, ugye...

Pipas 2015.07.26. 20:19:59

@Zoltán Böszörményi: "Ezek szerint azért félsz a bevándorlóktól, mert mi magunk is azok voltunk."

Nerm azért félnek az emberek a bevándorlóktól, mert maguk is bevándorlók, hanem azért, mert akik jönnek, azok kitúrják, kiirtják, kipusztítják azokat, akik már ott vannak.

Ahogy mi is legyaktunk mindenkit amikor ide jöttünk minket is le akarnak gyakni azok, akik ide jönnek. Nem félni tőlük csak mert mi is idejöttünk olyan lenne, mintha nem félnénk azoktól, akik erőszakkal be akarnak költözni hozzánk csak azért, mert ugyanaz a ház tetszik nekik is mint nekünk.

"Ha a harmadik generáció még nem számít magyarnak, akkor semennyi sem."

Ez kötülbelül olyan bölcs, mintha azt mondanád, hogy ha három ezer forint nem elég egy kocsira, akkor semennyi sem. Semmi alapja nincs.

"Van az őseid között tatár 1241-42-ből? Tatár, haza!"

Nem arról van szó, hogy bárkit haza akarunk küldeni, arról van szó, hogy nem akarunk mindenkit beengedni.

"Vendégmunkás vagy, tűnés."

Baromi egyszerű ám ez, nem kell túlmisztifikálni. Magyar állampolgár vagy, itt maradhatsz. Nem vagy magyar állampolgá, akkor csak vendégségbe jöhetsz. Megértem, hogy neked jobban tetszene elmosni a határvonalat e kettő közt, de azért a különbség igencsak nyilvánvaló ám!

"A hozzánk bevándorlók legnagyobb része nem a háborús övezetekből, hanem egyetemistaként érkezik és itt marad, praktizál."

Ez meg nem igaz.

"További példák bevándorlók által végzett nagyívű munkákra:"

Tök felesleges a bevándorlók nagyszerűségeit méltatni, mert nem arról van szó. Csak azért, mert a bevándorlók 0,01%-a nagyszerű művész, kitűnő orvos vagy korszakalkotó tudós, nyilván nem fogunk 15 millió afrikait befogadni.

Az USA sem tenné, nem ettek meszet. Ha majd egy Neumann jelentkezik a határátkelőn a publikációs listáját meg az útlevelét lobogtatva, akkor azt majd beengedjük. Épp úgy mint az USA.

Pipas 2015.07.26. 20:25:25

@Zoltán Böszörményi: "az Ukrajnában dolgozó hírszerzőinket NYILVÁNOSAN. Amivel, ha nem is halálra, de kiutasításra ítéltette őket, az idióta."

Ha az ukránok tudják kik a hírszerzők, akkor nem kell nekik a nyilvános dícséret, kiutasítják őket amúgy is. Ha meg nem tudják kik a titkosügynökök, akkor meg úgysem tudnak mit csinálni.

Nem olyan bonyolult ez...

Zoltán Böszörményi 2015.07.26. 20:28:18

@Pipas: " "Ha a harmadik generáció még nem számít magyarnak, akkor semennyi sem." Ez kötülbelül olyan bölcs, mintha azt mondanád, hogy ha három ezer forint nem elég egy kocsira, akkor semennyi sem. Semmi alapja nincs. "

Ezt alkalomadtán írjátok meg plakáton is, hogy legközelebb a csőcselék ne essen neki magyar állampolgároknak, jó?

Nem kellene inkább mindenkit EMBERNEK nézni? Vagy ha már a Fidesz-KDNP állítólagos keresztény kurzusa van, akkor ajánlom figyelmetekbe az Mt 25,31-46 részt.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2015.07.26. 20:29:31

Nem vágom ezt a hisztit a kerítés körül. Inkább az a fura h eddig nem volt. Elvégre a határ egy zárt vonal amin nem lehet átsétálni. Erre a célra a határátkelőhelyeket kell használni. Ott meg vagy beengedik az embert, vagy nem. Ha nem, tessék odamenni, ahol beengednek.
Menedékért folyamodni emberi jog, ezt a határátkelőhelyeken kell megtenni. Egy országba illegálisan behatolni nagyon nem az, sőt menedéket kapni sem.

Pipas 2015.07.26. 20:35:51

@Zoltán Böszörményi: "Nem kellene inkább mindenkit EMBERNEK nézni?"

Minden embernek van kulcsa a kocsidhoz? Miért? Lakásodba bemehetek amikor nem vagy otthon? Miért? Nem lehetne mindenkit EMBERNEK nézni? :)

Pipas 2015.07.26. 20:39:25

@Zoltán Böszörményi: "Valóban nem bonyolult."

1) Lesz@rom a lázárt, soha nem volt szinpatikus, egy pökhendi kis szemétláda, úgyhogy ne várd, hogy védem. Nem tudom honnan vetted, hogy kedvelem az ürgét, bár van egy gyanúm. Egyszerű emberek úgy gondolkodnak, hogy vagy akarok 20 millió afrikait a dunántúlra vagy szerelmes kell legyek a lázárba. Én úgy döntöttem egyik sem.

2) Most komolyan, egy indexes cikkre hivatkozol? :D Nagggyon gááááz! :D :D

Zoltán Böszörményi 2015.07.26. 20:48:35

@Réka ‎: A határzár MAGYAR területen épül, és ha már a bevándorló a kerítés túloldalán van (magyar területen) akkor a hatályos EU egyezmények szerint itt ellátásban (és igény szerint nyugatra tovább utaztatásban) kell részesülnie. Ez megint csak egy porhintés és fölösleges pénzköltés, haveroknak visszacsúsztatással. Ha igazi vasfüggönyt akarnának, akkor a két ország közötti senki földjén vagy annak határán épülne a kerítés. Talán Orbán is szeretne egy vasfüggönyt idővel elbontani, hogy ha már Horn Gyulára emlékeznek nyugaton a német egyesítés miatt, rá legalább emlékezzenek a szerbek. Valamint igen, teljesen igazad van, a határátkelőknél is be lehet jönni és menedékjogot kérni. Onnantól ráadásul már nem illegális a bevándorló.

Pipas 2015.07.26. 21:00:10

"A határzár MAGYAR területen épül, és ha már a bevándorló a kerítés túloldalán van (magyar területen) akkor a hatályos EU egyezmények szerint itt ellátásban (és igény szerint nyugatra tovább utaztatásban) kell részesülnie. Ez megint csak egy porhintés és fölösleges pénzköltés,"

Közismert politikai propagandaszöveg, nem más. Nyilván te sem vagy szakember, szakértő a témában és akitől ezt a dumát hallottad az sem szakértő. Mondjátok, hogy emiatt nincs értelme a kerítésnek, de persze nem értetek hozzá.

Példa: ha a kerítés túloldalán van, akkor lehet tudni, hogy szerbiából jött, bizonyíték van rá. Így aztán szerbia nem tagadhatja le, oda ki lehet toloncolni... hacsak szerbia nem akarja felrúgni a vonatkozó megállapodásokat.

Tehát ha van kerítés órákon belül vissza lehet küldeni. Ennyi.

Vagy le lehet fújni könnygázzal, mert be nem jegyzett tüntetésen vesz részt és szépen végig lehet nézni, ahogy visszaszalad szerbiába.

monddazigazatmar 2015.07.26. 21:02:06

@csoio csagasz: Ja ok. A cápa jóbarátod, nem bánt. Vega. Menj is ússz velük, csak előbb csepegtess egy kis vért a vízbe.

Zoltán Böszörményi 2015.07.26. 21:02:23

@Pipas: Lázárt Orbán tette abba a pozícióba, ahol most van, nem? Minden kárért amit a kinevezett emberei okoznak, Ő IS FELELŐS.

"Minden embernek van kulcsa a kocsidhoz? Miért? Lakásodba bemehetek amikor nem vagy otthon? Miért? Nem lehetne mindenkit EMBERNEK nézni? :)" És én hozzád? :-D De nem erről van szó. Lehet segíteni lakhatásban és munkára találásban. Van egy csomó ugaron hagyott föld meg már kihasználatlan terület, köszönhetően Antall Józsefnek, akinek regnálása alatt elsorvadhatott a magyar mezőgazdaság jó része, cukorgyárak ki lettek árusítva, stb. De vannak olyan munkák amit nem hogy nem munkát vesznek el, hanem piacot bővítenek. Milyen jól is tud esni egy gyros a bevándorlók elleni demonstráció után, nem? :-D

Pipas 2015.07.26. 21:03:23

@Zoltán Böszörményi: "Ha igazi vasfüggönyt akarnának, akkor a két ország közötti senki földjén vagy annak határán épülne a kerítés"

Marhaság, határzárat minden ország a saját területén épít. Olyan meg, hogy "senki földje" legtöbbször csak a népmesében létezik. Ha nem így lenne, akkor már régen odaköltöztem volna és bejegyeztem volna adóparadicsomnak. :D

Pipas 2015.07.26. 21:05:04

@Zoltán Böszörményi: "Minden kárért amit a kinevezett emberei okoznak, Ő IS FELELŐS."

Engem nem érdekel, hogy te miben tartod felelőst Orbánnal, keresd fel és beszéljétek meg. Vagy jelentsd fel. Kit értdekel?

Én csak annyit mondtam, hogy a bevándorlók valós veszélyt jelentenek, kerítés kell, sőt, ha rajtam múlna, akkor aknazár is lenne.

Pipas 2015.07.26. 21:10:28

@Zoltán Böszörményi: "De nem erről van szó. Lehet segíteni lakhatásban és munkára találásban."

Sagíts! Ki a csoda tart vissza? De akkor vedd a nevedre a csávót, mert nem szeretném, ha megunnád hat év után és nekem kellene etetnem! :)

Olyanok vagytok mint a gyerek, aki a kivert kutyát be akarja fogadni. Nem ő akarja etetni, nem ő fogja oltásra vinni meg szobatisztaságra nevelni, sőt egy hét múlva sétálni sem viszi le, de attól még hisztizik, hogy "szegény kiskutya" meg "segítenünk kell".

"Van egy csomó ugaron hagyott föld"

Tied? Akkor? Csak azért adjuk oda, mert éppen nem használjuk? Az meg már milyen logika?

monddazigazatmar 2015.07.26. 21:12:43

@Zoltán Böszörményi: A Honfoglalás igenis bevándorlás volt -
Lófaszt. AZ honfoglalás volt. Fegyveresen bejöttek a területre, és elfoglalták. Idióta vagy, ha szerinted ez ugyanaz mint ami itt zaljik.

A hun taktikára még emlékeztek -
Kalandozások kora megvan? Száz évig terrorizáltuk Európát azzal a taktikával.

De ugye a legfontosabb kérdés, hogy látsz itt avarokat? Hogy megmaradt a kultúrájuk, nyelvük meg minden, mi? Most speciel mi vagyunk itt, és ide akarnak bejönni.

Bértollnok az anyád picsája. Hogy az anyádba jön össze egy hadjárat meg a jelenlegi bevándorlás. Mi az, hogy Konrád császár megölése a rend megdöntésére irányuló kísérlet?
Utána kikiáltották a köztársaságot?

"A hozzánk bevándorlók legnagyobb része nem a háborús övezetekből, hanem egyetemistaként érkezik és itt marad, praktizál."
Aham. Ezek a határon mind egyetemistán nyolcvanezren.

Ja, és figyelj csak faszfej. Tatár ugye itt nem telepedett le. Akit a király, vagy királynő idetelepít az szerinted bevándorló? Azokat ugye hívta ide a király, földet vagy adókedvezményeket adott nekik.
Ezeket most itt mégis ki hívta?

monddazigazatmar 2015.07.26. 21:34:53

@Zoltán Böszörményi: (magyar területen) akkor a hatályos EU egyezmények szerint itt ellátásban (és igény szerint nyugatra tovább utaztatásban) kell részesülnie.

Igen. Mert így van ez. Magyar területen bárhol is van, ellátásban kell részesülnie. Ha a Városligetben van, vagy a Pilisben, vagy a Hortobágyon, ha a határon a kerítés tövében, ott helyben kell teremnie egy ellátónak.
Na, ülj le fiam, hülye vagy mint a föld.

Zoltán Böszörményi 2015.07.26. 21:56:58

@monddazigazatmar: "A Honfoglalás igenis bevándorlás volt -
Lófaszt. AZ honfoglalás volt. Fegyveresen bejöttek a területre, és elfoglalták." - A nomád népek persze hogy fegyveresek voltak, azzal is tudták az állataikat megvédeni.

"A hun taktikára még emlékeztek -
Kalandozások kora megvan? Száz évig terrorizáltuk Európát azzal a taktikával." Na végre, valaki kezd utánaolvasni a dolgoknak.

"De ugye a legfontosabb kérdés, hogy látsz itt avarokat? Hogy megmaradt a kultúrájuk, nyelvük meg minden, mi? Most speciel mi vagyunk itt, és ide akarnak bejönni." Nem is biztos, hogy voltak "avarok", van néhány zavaros rész a történelemben.

"Mi az, hogy Konrád császár megölése a rend megdöntésére irányuló kísérlet? Utána kikiáltották a köztársaságot?" Nem, de egy uralkodó meggyilkolása egyértelműen puccsnak minősíthető, és mint ilyen, a fennálló rend megdöntése. Ezt hoztam párhuzamba azzal, hogy a Ti táborotok a demokratikus ellenzék tevékenységét is ennek minősítette. De bezzeg a 2006-os TV székház ostroma után Orbán hogy meghúzta magát, nem mert a feltüzelt tömeg élére állni. Túlnyerte magát, de nem volt biztos benne, hogy irányítani tudja őket. Amikor a törvényes rendőrség újra rendet tett, utána mert megszólalni, de a rendet védőknek nem volt köszönet.

"Aham. Ezek a határon mind egyetemistán nyolcvanezren." Jó, ennek nem néztem korábban utána A 2013-14-es évben 320 ezer beiratkozott egyetemista volt, a cikk úgy aposztrofálta, hogy megint esett a hallgatók száma. Ennek kb. 6-8 százaléka keményen fizető külföldi diák. (28-30 ezer) Mondjuk a fele nem megy haza, azaz kb. 15000 itt fog dolgozni. A fizikai munkások és közalkalmazottak munkáját tőlük ne féltsétek, annál ők okosabbak.

Sajnos, az említett veszélyeztetettek közül a Fidesz jóvoltából sokan ma közmunkások. Igen, a közalkalmazottak közül is sokan. Ismerőseim körében is volt olyan (anyakönyvvezető!!!) akit a Fidesz munkaügyi törvényeit kihasználva elbocsátották, majd rendes bér helyett a közmunkás éhbérért alkalmazták újra, és nem ő volt egyedüli ilyen helyzetben ugyanott. Vérlázító.

A tatárok itt voltak 1241-ben és '42-ben, mondjuk egy-másfél évig. Szerinted nem hagyták itt a genetikai lenyomatukat?

"Akit a király, vagy királynő idetelepít az szerinted bevándorló?" Igen, ők bevándorlók voltak. A motiváció, hogy miért jöttek ide, másodlagos kérdés.

"Ezeket most itt mégis ki hívta?" Háborús övezetből menekültek. Az MTA jelenlegi történelmi álláspontja szerint a magyarok a besenyők elől menekülve jöttek ide, vagyis ugyanebben a helyzetben voltunk, mint most a közel-keletről menekülök. Ezt alternatív történészek megkérdőjelezik, akár a katonai erő feltételezett mérete, vagy a már említett kimerített legelők miatt történt migrálás(már megint ez a szó!) elmélete alapján.

Larry Silverstein 2015.07.26. 21:57:33

@Zoltán Böszörményi: 'A határzár MAGYAR területen épül, és ha már a bevándorló a kerítés túloldalán van (magyar területen) akkor a hatályos EU egyezmények szerint itt ellátásban (és igény szerint nyugatra tovább utaztatásban) kell részesülnie.'

Idézheted is az egyezményeket...:) Még neked sincs jogod semmilyen ellátásra egy másik EU tagállamban, ha ülsz egy kerítés tövében, gondolkozz már! De még otthon se. Ha ülsz az árokparton, köteles neked a kormány kaját vinni? Hol élsz te?

Zoltán Böszörményi 2015.07.26. 22:15:27

@Pipas: "Olyan meg, hogy "senki földje" legtöbbször csak a népmesében létezik." Kérdezz meg egy határőrt, nekem van a családban. :-) Ha van két ország között határzár, akkor a két kerítés közötti rész senki földje, megegyezés (vagy háborúshoz közeli viszony) miatt a két ország egyike sem használja. Pl. nem mehetsz oda, hogy duty free shop-ot nyiss, ami igazán kár. ;-( :-D

" Ha nem így lenne, akkor már régen odaköltöztem volna és bejegyeztem volna adóparadicsomnak." Az ötlet elsőségéről lekéstél, de ha találsz másik helyet ahol megteheted, hajrá. :-D Liberland Szabad Köztársaság néven egy vitatott területen mikroállamot kiáltottak ki nem régen. A helyzet pikantériája éppen abban áll, hogy sem Szerbia, sem Horvátország nem akarja magáének vallani a területet, ezt használta ki egy üzletember. De ők sem az elsők. Van kb. 400 ilyen a Földön, és egyik "rendes" ország sem ismeri el egyiket sem hivatalosan.

Hannibal ante portas 2015.07.26. 22:25:05

Na végre, még egy gyöngyszem. Felsorolsz 7 pontot, és mind a hétben szamárságokat firkálsz. A nagy erőlködésnek aranyér a vége, vigyázz.

Larry Silverstein 2015.07.26. 22:26:33

@Zoltán Böszörményi: Ne kínlódjál.

A menekültek helyzetéről szól az egyezmény. A kerítés tövében lebzselő füstösök nem menekültek. Az egy státusz amit el kell(ene) intézniük.

Hannibal ante portas 2015.07.26. 22:27:34

Szóval a legszebb az egészben az a kontraproduktivitás, amivel dolgoztok. Hangyaszorgalommal gyűjtitek a következő 2/3 - ot.

Zoltán Böszörményi 2015.07.26. 22:48:17

Érdekes, hogy senki más nem meri saját nevét vállalni.

@Larry Silverstein: Nem semmi, hogy ennyi idő alatt végigolvastad. Mellesleg a menekült fogalmát, a menekültek jogait és kötelességeit tartalmazza. A menekültek joga pl. a fizetett munkavállalás.

Emiatt a kormány plakátolása a magyar munkahelyek elvételéről színtiszta uszítás. Ennek eredménye a szegedi esemény. A közösség elleni izgatás bűntett, és a menekültek a törvény etnikai cikkelye alá esnek.

Larry Silverstein 2015.07.26. 22:55:32

@Zoltán Böszörményi: Nem kell senkinek sem egy illegális bevándorló sem Európában, sem Magyarországon. Igy teljesen mind1, mit plakátol a kormány. A cél helyes.

Dehogy olvastam végig. Már a cím is elárulja hogy az előbb hazudozni próbáltál.

Azon pörögtél ugyanis, hogy mivel a kerítés magyar területen van, ezért aki a kerítésnél letelepszik, annak jogai vannak, nekünk meg kötelezettségeink.

Erre kértem idézetet. Te nem idéztél semmit, mert hát nem olvastad a címet se, így nem tünt fel hogy az egyezmény a bevándorlók státuszáról szól. De bevándorló az, akit a magyar állam bevándorlónak ismer el, nem az aki idepofátlankodik.

monddazigazatmar 2015.07.26. 23:23:43

@Zoltán Böszörményi: A nem nomád népek is fegyveresek voltak.
Miért próbálsz összemosni dolgokat, amiknek semmi közük egymáshoz.
Van bevándorlás - egy adott országba költözöl, ha beengednek, asszimilálódsz, betartod a törvényeket stb.
Meg volt a Honfoglalás, ami gyakorlatilag fegyveres megszállás volt és letelepedés. HOzták a törvényeket szokásokat. Lófasz nem maradt az avarokból.

Tudod, nem kell utánaolvasni, vannak dolgok amiket tudnak az emberek gugli nélkül is. Az ilyen emberek pedig nem írnak le olyan marhaságot, hogy a 450-ben alkalmazott hun taktikára emlékeztek 985-ben, de azért 70 évig Ausburgig nem kaptak ki a honfoglalók.

"Nem is biztos, hogy voltak "avarok", van néhány zavaros rész a történelemben."
Ja. De főleg a te fejedben. HA voltak avarok akkor eltűntek köszönhetően a honfoglalóknak. Ha meg egy üres medence volt itt, akkor milyen bevándorlásról próbálsz magyarázni?

Az uralkodó megölése nem a rend megdöntése. A rend akkor dől meg, ha utána más államforma jön létre, de szerintem hagyjuk a filozófiai meghatározásokat. Háborúban álló feleket ne hasolítgass se forradalomhoz, se tévéostromhoz.
Én egyszer nem hallottam, hogy a demokratikus ellenzékre azt mondták volna, hogy puccsot hajtottak végre, de ennek aztán végképp semmi köze semmihez.

A 2012-2013-as tanévben a külföldi diákok száma 18 ezer sem volt. Semmi statisztika nincs arról, hogy mennyien mennek ebből haza szerintem jóval több mint a fele, és külföldinek minősülnek a szlovák, román és ukrán állampolgárok is. De ezeknek megint mi a bús fasz köze van az illegális bevándolókhoz?
Az anyakönyvvezető ismerősöd története abszolút nem érdekel, mellesleg el sem hiszem. Ennek sincs semmi köze a bevándorlókhoz.

Te balfasz, ha fel is csináltak a tatárok nőket, a megszületett gyerek szerinted bevándorló? Neked teljesen elment az eszed.
Az irányított betelepítés pedig nem bevándorlás.

És mutasd már meg a térképen, hogy Koszovóban milyen háború van.

Pipas 2015.07.27. 05:27:40

@Zoltán Böszörményi: Pontosan! Ahogy mondtam, a "senki földje" nagyon rutka dolog.

jogalany 2015.07.27. 05:51:21

A cikkíró jócskán elfogult és Orbán fóbiás.
Aki hozzánk ér az már nem menekült. Menekült lehetett Törökországban, vagy úszva Görögöknél. De nálunk már nem az. Aki velük szimpatizál fogadjon be egy családot a saját otthonába és etesse, itassa, mosson rájuk.

chepunk 2015.07.27. 08:39:56

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

Ja nem jöttél rá, na mindegy! Terroristának nem kell menekültnek lennie, hogy eljusson a műveleti területre, mert a mögötte álló szervezetek, államok, úgyis eljutattják ahova akarják. Tehát ha az IS terrorizálni akarja az országot akkor az vagy szépen leszáll a repülőröl, vagy egy már az EU-ban született 3. generációs hülyegyerek szépen idekocsikázik. tehát ez a menekültes terroristázás a legnagyobb bullshit. De nem baj a világ legokosabb magyarjai vidáman gurigáznak vele...

leponex 2015.07.27. 08:44:42

@nickgrabowszki,
ne haragudj meg, ne beszéljünk mellé
nem hülyeséget beszélsz, hanem magad vagy a hülyeség egy implementációja

implicite azt állítod, hogy az Unió azért hozta létre a szigorú schengeni határőrizeti rendszerét, hogy bárhol bárki bármikor átléphesse a határát, oda menjen ahova akar ...

akkor meg minek a közös európai határőrizet?

de hogy nem egy ki nem kényszerített hiba, hanem rendszerszintű nálad a hülyeség:

ezt írod az Európára váró tömeges afrikai 'menekültáradatról'

'Ez persze bekövetkezhet. Vagy nem. De mi dolga ezzel a magyar kormánynak? Ez nem a mi problémánk.'

Amennyire az Unió tagjai vagyunk, legalább annyira.

Amúgy meg Orbán épp Európa lehetséges jövőjéről értekezett, láthatóan nem az erősséged a matek, de talán még az orbánfóbiád mellett maradt annyi eszed, hogy elmélázz azon: 10-20%-os bevándorlási arány és a 'népszaporulati ráták' szignifikáns eltérése következtében hány ujjadon kellene kiszámolni a visszafordíthatatlan változásokhoz elegendő évek számát ...

2015.07.27. 08:55:50

@Buchhalter: "Nem értem a mai baloldalt,hogy miért olyan fontos neki a migráns!Nem a magyar szegényekkel ,elesettekkel és magyar fiatalok helyzetbe hozásával kellene foglalkozni?"
Jelenleg nem a baloldal van kormányon, ennek ellenére a baloldal mégis igen gyakran elmondja, hogy milyen kurvakibaszott nagy baj van a szegénységgel és a fiatalok kilátástalanságával.
Ezzel szemben most a fidesz van kormányon, nekik lenne lehetőségük felszámolni a szegénységet és lehetőséget adni a fiatalkonak. Ehelyett stadionok épülnek, oligarchák gazdagodnak és minden törvény arról szól, hogy a felső 10% járjon jól, mert mindenki annyit ér, amennyije van.
Ráadásul a fidesz akkor sem adott többet sem a szegényeknek, sem a fiataloknak, amikor a menekültáradat még el sem indult. Akkor is a felső 10% zsebét tömte, elsősorban a szegényebbek kárára (lásd 1 kulcsos szja, lásd adókedvezények eltörlése, lásd jövedelemalapú gyermektámogatás [az kap a gyereke után pénzt, akinek szüksége sem lenne rá], lásd 27%-os áfa, lásd rezsicsökkentés, lásd devizahitel előtörlesztés és még lehetne sorolni).
Szóval fikázhatod a baloldalt menekültügyben, de ne mosd össze olyasmivel, amihez a menekülteknek kurvára semmi köze nincs.
Biztos kurvajó másokra (menekültekre, cigányokra, zsidókra, EUra, bankokra, multikra, leszázalékoltakra, korkedvezményes nyugdíjasokra, biciklistákra, szőkékre, kövérekre, kékszeműekre) fogni a saját nyűgödet, de egyelőre csak az látszik, hogy akármelyik problémát "szüntette meg" a fidesz, attól a többségnek csak még rosszabb lett.

Buchhalter 2015.07.27. 09:26:21

@Ylim: Mocskosul csusztatsz öregem és színtiszta idióta ballib vagy!A bloldalod sokkal jobban leszarta az embreket minta a Fidesz.De azért mantráz rájuk.A menekült üggyel és a buzik felkarolásával csak még több szavazót veszítettek.Tudom ,számotokra at öbbség véleménye szar ,mert mi birkák vagyunk,hogy nem kérünk a menekültekből meg a buziságból.Na csá.

Censored Trompf 2015.07.27. 09:41:29

Szerencsétlen ballibek

Érzik ők is, hogy bevándorló kérdésben is elbuktak, mint ahogyan határontúli honfitársaink megtagadásában is.

A baloldalnak itt már nincs esélye.
Legalábbis ennek az acsarkodó, gyűlölködő magyarellenes baloldalnak biztosan nincs.
VÁLASZ ERRE

Netuddki. 2015.07.27. 09:42:43

Ha már fidesz "konzultáció", miért nem a sikkasztással és a hűtlen kezeléssel foglalkozunk? Faszt érdekel mit mondott ez a bohóc Romániában!

Mi lenne ha fontosabb dolgokkal foglalkoznánk?
Például a fidesz sikkasztásaival. Ezek annyira szellemi molylepkék, hogy nyíltan felvállalják, hogy ha csökken a fidesz népszerűsége akkor KÖZPÉNZBŐL szerveznek "kormánypropagandának" álcázott fideszpropagandát. Ki a felelős a sikkasztásért? Le kell csukni oszt jó nagyot!

"A kampánygépezet beindítására az Indexnek nyilatkozó politikusok szerint két okból volt szükség.

Egyrészt mert a Fidesz vezetése arra jutott, hogy a párt és a kormány népszerűsége azért csökkent, mert senki nem végzi el "a politikai munkát" a közép szinten."
index.hu/belfold/2015/07/27/fidesz_kampanystab_nepszerusegnoveles/

Netuddki. 2015.07.27. 09:46:35

@Buchhalter: "A bloldalod sokkal jobban leszarta az embreket minta a Fidesz."

"Buchhalter 0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2015.05.08. óta tag."

@Censored Trompf: "A baloldalnak itt már nincs esélye.
Legalábbis ennek az acsarkodó, gyűlölködő magyarellenes baloldalnak biztosan nincs."

"Censored Trompf 0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2015.07.16. óta tag."

Szánalmas, tolvajfideszmentő orbánfarturkászok vagytok! Annyit se értek mint ez az idő amennyit most pazaroltam rátok...

Macropus Rufus 2015.07.27. 09:59:27

"2. Nem érti, hogy a menekültek nem terroristák"
anélkül, hogy komoly vitába mennék bele, ez azért így nem teljesen igaz. Az lehet, hogy a mostaniak nem terroristák, de egyenlőre nagyon gy néz ki, hogy majd az unokáikkal lesz a gond.
Továbbá hülye lenne az ISIS ha nem használná ki ezt a vándorlást arra, hogy bejutassa a saját embereit az EU-ba...

monddazigazatmar 2015.07.27. 10:04:15

@chepunk: Erre a dologra, hogy százezer ellenőrizetlen arabból egy sem terrorista rá mered tenni anyád életét?

monddazigazatmar 2015.07.27. 10:06:00

@bértrollbosszantó_kovi1970: Már bocs, de mégis mit számít, hogy mikor regisztrált valaki, és mennyit szólt hozzá?
Mintha neked sem ez lenne az első nicked, ugye?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2015.07.27. 10:06:57

@bértrollbosszantó_kovi1970:

Boccs..
Csak a Rákosi hithű tanítványai, alias előszeretettel cenzúrázó ballib blogerek miatt, kellet ez a nick.

monddazigazatmar 2015.07.27. 10:13:28

@bértrollbosszantó_kovi1970:
Tudod, ha ég a ház, akkor nem azzal foglalkozik a normális ember, hogy ki ette meg e hűtőből a tortát.
Jelen pillanatban ez az áradat sokkal fontosabb probléma, mint a questor (gondolom arra gondolsz a sikkasztás kapcsán)
Méghozzá azért, mert a questor egy befejezett téma, megtörtént, van nyomozóhatóság, találja meg a bűnöst, csukja le, büntesse meg.
Ez a bevándorlás-téma pedig rohadtul nincs megoldva, és ha a ballibákon múlik, akkor nem is lesz soha. Nagyon nagy kockázata van annak, hogy egy hadseregnyi arab itt mászkál.

monddazigazatmar 2015.07.27. 10:17:22

@Ylim: a baloldal mégis igen gyakran elmondja, hogy milyen kurvakibaszott nagy baj van a szegénységgel és a fiatalok kilátástalanságával.-
Tehát a baloldal megoldása a még több nincstelen és tanulatlan tömeg beengedése. Logikus ::D:D:D

Ja, a magyar szegényekért meg annyit csinált a nyomi baloldal, hogy kitalálta, hogy négymillióan vannak.

Tudományos libsizmus 2015.07.27. 10:55:02

@monddazigazatmar:
Ilyenkor bukik elő az ÁVH-s lelkük.

dingó29 2015.07.27. 11:22:36

@chepunk:
Hülyegyerek. Az IRA, ETA,, RAF, de talán még a PFLP kismiska az ISIS-hez képest.

martineden 2015.07.27. 11:36:36

@csak egy néző: Hat sok igazsagod van,de azert azt el kell ismerni ,hogy a muslimok tomeges bevandorlasa igen is nagy problema ,ha magyarorszagon maradnak ,ha tovabb mennek.Ugyanis az onnan menekultek sem artatan baranyok,csak azert jonnek ,hogy erot gyujtsenek.Ez pont abbol latszik ,hogy a 2.generacio soraibol kerul ki a legtobb terrorista.Szoval ez egyaltalan nem megnyugtato,mert Europa problemaja a mi problemank is.Erre jatszik ra orban,akit utalok mint a szart,de most nem szabadna szembe allni vele ebben a temaban.EGYRESZT ,HA NINCS ELLENKEZES,KI VAN ALOLA HUZVA A PROPAGANDA SZONYEG,MASRESZT ,HA ELTULOZZA IS ,VAN IGAZSAG ABBAN AMIT MOND

csak egy néző 2015.07.27. 12:20:36

@martineden:
Egyetértek, de szerintem már nem kis és talán már behozhatatlan késésben van egész Európa, mert nem két hónapja kezdődött ez a vándorlás.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2015.07.27. 12:42:01

@csak egy néző:

Késésben van az EU és mi is az tény.
De cselekvésre szükség van. A kerítés az gyors és hatékony módszer lehet.

Hisz további milliók vannak úton, akik ktúrnak minket az életterünkből.

Különösen disszonáns a már itt levők és az ide tartók számosságának az ismeretében a ballib cukiságkampánya a bevándorlókat illetően.

Lassan már minden utcában lakik 1-1 lakásban 5-6 bevándorló család, akikről hamarosan ki fog derülni, korántsem annyira cukik, mint amennyire a ballib azt hazudja.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.07.27. 12:48:27

Hazugság az egész poszt. Először is ajánlom mindenkinek a figyelmébe azt a kétoldalas, 2013-as Népszava cikket, amely a spanyol kerítéssel foglalkozott, és amelyben megértően bólogattak a szerzők a határzár kapcsán..
Már az önmagában veszélyforrás, hogy -ki tudja honnan érkező-tízezrek vonulnak át az országon, ki tudja milyen előélettel, ki tudja milyen fertőző betegségeket hordozva, lerabolva az útjukba eső gyümölcsösöket, szétbaszva telkeket körülvevő kerítéseket.
Arról nem is beszélve, hogy a jelenlegi EU-s szabályozás szerint az unió visszatoloncolhatja a felőlünk érkező menekülteket hozzánk, mivel-jelenleg- mi vagyunk az első EU-s állam, amelynek a területére léptek az illegális bevándorlók.
Ezeket a káros jelenségeket fogja a megépülő kerítés jelentősen visszafogni..

csak egy néző 2015.07.27. 12:51:31

@Trompf:
"Lassan már minden utcában lakik 1-1 lakásban 5-6 bevándorló család, akikről hamarosan ki fog derülni, korántsem annyira cukik, mint amennyire a ballib azt hazudja."
Mond a megoldást.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2015.07.27. 13:26:05

@csak egy néző:

Határ azonnali lezárása, az itt levők hazatoloncolása, kiutasítása..

Sacc per kb pont úgy ahogy teszik jelenleg is a Franciák, Angolok, Svájciak, ...
Akik lezárták a határokat, és toloncolják vissza a bevándorlókat tömegesen oda ahonnan érkeztek.

Azaz hozzánk, avagy az Olaszokhoz.

martineden 2015.07.27. 13:27:31

@csak egy néző: Hat igen ,sajnos a 24,oraban vagyunk ,most kene az EU-nak egysegesen fellepni es humanitairus katasztrofa ide, humatiarinus katasztrofa oda .mindenkit vissza kene toloncolni,mert ha nem sajnos 20 even belul az egesz EU-ban az lesz es verengzes,ezt be kell latni mindenkinek.Akkor viszont mar tenyleg keso lesz.

csak egy néző 2015.07.27. 14:03:18

@Trompf:
"Határ azonnali lezárása, az itt levők hazatoloncolása, kiutasítása."
Ok, rendben van.
Gyakorlatban visszadobjuk a kerítésen? Vagy a legális határátkelőkön? A szerbek teljes joggal azt mondhatják, hogy nálunk lettek regisztrálva, kenjük őket a hajunkra, de ők ugyan vissza nem engedik őket.
Repülőket bérelünk és melyik országba repülnek vissza, ahol még menet közben nem lövik le a repülőt? Ha találunk ilyen országot, akkor ott is azt mondhatják, hogy útlevél nélkül oda ugyan be nem engedik őket. Mivel nincs tengerpartunk a hajós visszatoloncolás sem nagyon működőképes.
Egyéb?

monddazigazatmar 2015.07.27. 14:53:43

@csak egy néző: Mondjuk busszal? Vonattal?

Most te komolyan azzal próbálsz érvelni, hogy a magyar állam (vagy bármelyik uniós) nem tud hazatoloncolni embereket?
Ennyire még a beszűkült liberó agyad sem lehet csökött.

Egyébként elmondta. Lezárni a határt, ide aztán ne jöjjön egy darabbal sem több, ami meg itt van hazazavarni. Ez már kapásból több mint amit te meg a pártod eddig ki tudott izzadni magából

csak egy néző 2015.07.27. 15:09:57

@monddazigazatmar:
Baromarcú, már megint beleugatsz kéretlenül.
Tisztázzuk köcsög, pártod csak neked van és gondolom az átkosban is volt. Azt, hogy mire vártam választ, melyik megoldásra, már nem is csodálkozom, hogy azzal az agykezdeményeddel fel sem tudtad fogni. Úgy, hogy pofád befogod, hülye csicska.

monddazigazatmar 2015.07.27. 16:01:19

@csak egy néző: Igen, ugassál csak :D:D:D
"csak egy néző: A határon nem lökhetjük át őket, ha repülővel küldjük, akkor meg lelövik a gépet. Itt bizony nincs más megoldás, csak elvonulni egy gaypride-ra, ott legalább jól érezzük magunkat. Sajnos ebben a világban a repülőn kívül nincs más szállítóeszköz, azt meg lelövik"
Na, menj vissza szopj tovább :D

monddazigazatmar 2015.07.27. 16:11:30

Ehehe. Nesztek a békés bevándorlók:

A szerb belügyminisztérium szerint a dulakodás hajnalban tört ki két bevándorlócsoport között. A Tanjug szerb hírügynökség információi szerint az eset egy királyhalmi gyümölcsösben történt, nem messze a határtól, a szerbiai oldalon.
Egy afganisztáni bevándorló meghalt, két másik pedig megsebesült hétfőn a szerb-magyar határ melletti Királyhalmon történt késelésben.

Hol is van az a faszfej, aki tegnap még itt okoskodott, hogy ezek között nincs se köztörvényes, se terrorista, mind egyetemi professzor, meg mérnök?

monddazigazatmar 2015.07.27. 16:13:09

Eltűnt az előző:

Egy afganisztáni bevándorló meghalt, két másik pedig megsebesült hétfőn a szerb-magyar határ melletti Királyhalmon történt késelésben.A szerb belügyminisztérium szerint a dulakodás hajnalban tört ki két bevándorlócsoport között. A Tanjug szerb hírügynökség információi szerint az eset egy királyhalmi gyümölcsösben történt, nem messze a határtól, a szerbiai oldalon.

Ez mind mérnök meg egyetemista, ugye?

csak egy néző 2015.07.27. 16:13:52

@monddazigazatmar:
Látom köcsög ez a pride nagyon mély hatást tett rád.
Még mindig nem sikerültmegértened, hogy miről írta, de, hát csak a pride izgatja az agycsökevényedet, akkor nem csoda.
Te barom, majd megtömünk a kitoloncoltakkal egy pár száz buszt és egy csomó vasuti szerelvényt és leszállítjuk öket turistának álcázva, a szerbekhez a görögökhöz az olaszokhoz vagy a törökökhöz és ők majd tárt karokkal várják őket. Te olyan hülye vagy, hogy még a pride-ra is anyád vitt el, hogy hátha találsz egy hozzád illő faszt, ugy látszik nem sikerült, mert idejársz szopni, kis ratyi.

monddazigazatmar 2015.07.27. 17:32:01

@csak egy néző: Hmm. Ilyenkor hogy előjön a liberális mi? Nincs is annál szebb mint amikor a fajtád buzizik :D:D
Te szánalmas balfasz.
Nem, nem lehet hazaszállítani a kiutasítottakat. Itt kell, hogy maradjanak. Nincs más megoldás.

csak egy néző 2015.07.27. 18:24:19

@monddazigazatmar:
Baromarcú, ki is emlegette megint a pride-ot?
"Itt bizony nincs más megoldás, csak elvonulni egy gaypride-ra, ott legalább jól érezzük magunkat"

csak egy néző 2015.07.27. 18:26:43

@monddazigazatmar:
Apropó, írd már le légyszives köcsög, hogy a gyakorlatban hogy zajlana egy ilyen tömeges kitoloncolás?
Én sem akarom, hogy itt maradjanak képzeld el.

empoftla 2015.07.27. 18:54:58

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Így van, az illiberális orosz államot is gyengíti, hogy náluk a második legnagyobb az immigránsok száma. Az első az USA, de az már bele is bukott.

monddazigazatmar 2015.07.27. 19:54:27

@csak egy néző:
Sehogy. A repülőt lelövik, más közlekedési eszköz pedig nincs. Nincs megoldás.
Itt fognak maradni a nyakadon. Örülhetsz, mind diplomás mérnök, majd megtermelik a nyugdíjadat.

monddazigazatmar 2015.07.27. 20:28:50

@csak egy néző: Hehe. Mondom én hogy szeretsz félpucér faszikra gondolni.
Ha a magyar forradalmár ilyen, akkor ugyan mit nyekeregsz, hogy 2006ban égett a fél város? Te írtad. Én speciel az utcán voltam 2006ban, te hol rettegtél?

Egyébként nálad tényleg nincs szánalmasabb balfasz. Egy darab épító jellegű ötleted nincs, csak ugatsz mindenre. Az orbánfóbiádon kívül semmi mást nem böfögtél még a netre, egyszer sem. Csak azt ugatod, hogy ez sem jó, meg az sem, meg semmi sem.

csak egy néző 2015.07.27. 20:42:10

@monddazigazatmar:
Mert neked ugye annyi ötleted volt te szánalmas köcsög faszkalap.
Ballibsi fóbiádon kívül semmi mást nem böfögtél még a netre, egyszer sem.
Csak azt ugatod, hogy ballibsi,ballibsi, olyan vagy mint egy idióta papagáj.
A magyar forradalmárban magadra ismertél? Gondolom, amikor hallottad, hogy balhé van és gyújtogat a csőcselék, akkor lementél az utcára nézelődni vagy csak sétáltatni anyáddal a kutyáit.
www.napiszar.hu/Thumbnails/19873.w-800.h0.q100.jpg
Ja és akkor éppen turistaúton voltam Californiában.

monddazigazatmar 2015.07.27. 20:50:33

@csak egy néző: Kitalálom. San Francisco meleg vidékeit látogattad meg ugye?:D:D:D:D:D
Te szánalmas szar.

csak egy néző 2015.07.27. 21:04:26

@monddazigazatmar:
Fasszopó köcsög, nem nyertél Los Angelesben és Las Vegasban voltam. Hallottál már ezekről a városokról vagy csak láttad valami amerikai filmben?
Baszki bármiről van szó, neked állandóan a buzikon jár az agyad?
Próbáld kezeltetni magad, szánalmas barom.

monddazigazatmar 2015.07.27. 22:43:52

@csak egy néző: Nem a témáról jutnak eszembe a buzik, hanem rólad.

csak egy néző 2015.07.27. 23:12:41

@monddazigazatmar:
Köcsög cicafiú, szakadj le rólam, mert a nőket komálom, nincs esélyed. Próbálkozz valami buzi újságban hírdetni. Szar lehet neked, ha már a pride-on sem találtál magadnak egy másik ratyit.

monddazigazatmar 2015.07.27. 23:58:04

@csak egy néző: Hehe. Szerencsétlen liberó hülye.

DR. Smit Pal 2015.07.28. 01:24:52

@Zoltán Böszörményi: "A Honfoglalás igenis bevándorlás volt, méghozzá gazdasági,"

Eloszor is rettentoen hulye vagy, bar ezt nyilvan tudod.
A honfoglalas az honfoglalas volt, a neveben is benne van.
Jottunk legyoztuk azokat akik itt voltak, es elfoglaltuk a teruletet, ennyi.
EZ KURVARA NEM BEVANDORLAS, VAGY MENEKULES.
Aki hont akar foglalni, az fegyveres harcban gyozze le a regi tulajt es kesz. Szoval ne a zoldhataron sunyogjanak, hanem fegyveresen foglaljak el az orszagot, es akkor az ovek.
De azt azert mar ne varjak, hogy csak mert par ezer neger erre setal, mi majd suru bocsanat keres kozepette atadjuk nekik az orszagot.
Szoval honfoglalas az johet, tessek harcolni, de bevandorloknak, menekulteknek nem adjuk az orszagot. (na meg a hazaarulo ballibaknak sem)

Ramil Safarov 2015.07.28. 01:32:02

@csak egy néző: " hogy a gyakorlatban hogy zajlana egy ilyen tömeges kitoloncolás?"

A dunába löjük öket, a víz majd elviszi. És ha már lendületben vagyunk, akkor nem csak öket.

csak egy néző 2015.07.28. 10:01:11

@Ramil Safarov: @monddazigazatmar:
"Hehe. Szerencsétlen liberó hülye.
"A dunába löjük öket, a víz majd elviszi. És ha már lendületben vagyunk, akkor nem csak öket."

Ilyen válaszokra telik tőletek.
Gratula.

monddazigazatmar 2015.07.28. 10:56:37

@csak egy néző:
Tudod te hülye azért kapsz ilyen választ, mert teljesen értelmetlen neked magyarázni.
Tényleg olyan kurva nehéz saját kútfejbedből elképzelni, hogy felraknak egy vagonnyi koszovóit a vonatra, aztán elindítják a keletiből hazafele? Mit kell ezen magyarázni? Mi a lófaszt nem értesz rajta? Arról mondjuk nem is beszélve, hogy Koszovóban senki nem lő, mehetnek szépen busszal vagy repülővel is.
És ne aggódj, a hatóságoknak megvannak a megfelelő kényszerítőeszközeik arra is, hogy felszálljanak, meg arra is, hogy rajta is maradjanak a buszon-vonaton.

csak egy néző 2015.07.28. 11:18:13

@monddazigazatmar:
Látod baraomarcú, megint csúsztatsz, mellébeszélsz.
A koszovoi menekülte száma a tizedére csökkent és nem ők adják ennek az áradatnak a zömét.
"A BÁH főigazgatója elmondta, hogy az illegális migráció fékezése érdekében kötött nemzetközi együttműködésnek köszönhetően – az év elején tapasztalt napi ezres nagyságrendhez képest – mostanra jelentősen csökkent a Magyarországra érkező koszovói menedékkérők száma, de a napi 150-200 koszovói menekült
Március óta viszont megállt a koszovói exodus, mert az ottani kormány leállította a médiakampányt, ami arról szólt, hogy Svédországban tárt karokkal várják a koszovói munkavállalókat. (Forrásunk szerint a kivándorlás serkentésének hátterében helyi ingatlanpiaci megfontolások álltak, ám ennek ellenőrzésére most nincs lehetőségünk.) Tény, hogy a nemzetközi figyelmeztetések hatására márciusra töredékére zsugorodott a koszovói menekültek száma,"
Azt én is tudom, ha csak ők lennének itt, akkor tényleg elég lenne egy szerelvény és haza lehetne őket transzportálni, ezzel nincs is semmi gond.
De hova utaztatod a szíreket, afgánokat, libanoniakat, irakiakat és atöbbi nem európai országból érkezetteket, akik már itt vannak.
Te nagyon hülye, eddig is ezt kérdeztem, de nem igazán tudsz válaszolni, macskajancsi.

monddazigazatmar 2015.07.28. 11:47:47

@csak egy néző: Figyelj, súgom a varázsszavakat.
Szíreket szíriába. Afgánokat Afganisztánba. Libanoniakat Libanonba.
Vagy szerinted az utak és vasutak Európa szélénél véget érnek? Igazi hülye vagy. www.openrailwaymap.org

Egyébként csak úgy halkan megjegyzem, hogy az "év elején tapasztalt napi ezres" nagyságrend ami lecsökkent és megállt márciusban az kb. 30.000 ember. Akik se el nem párologtak, se letelepedésit nem kaptak, szóval vagy illegálisan bujkálnak vagy haza lesznek baszva.

csak egy néző 2015.07.28. 12:06:49

@monddazigazatmar:
" Figyelj, súgom a varázsszavakat.
Szíreket szíriába. Afgánokat Afganisztánba. Libanoniakat Libanonba.
Vagy szerinted az utak és vasutak Európa szélénél véget érnek? Igazi hülye vagy."
Micsoda briliáns ötlet, hívd fel már a Lendvay utcai pártközpontot, hogy milyen remek ötleted van. Hogy erre még nem gondolt az a sok hülye politikus Európában sem. Hajrá.
Ennél ólcsóbb lenne a Dunába lőni őket, mert, ha hazaszállítatod őket, ugyan ez várna rájuk, de mint láthatjuk, mi más várható egy ilyen empatikus demokratától. Tényleg igazi hülye vagy.

monddazigazatmar 2015.07.28. 12:39:01

@csak egy néző: Hát persze. Mert mindenkit lelőnek, igaz? Egészen kizártnak tartom, hogy Afganisztán területén mindenkit lelőnek. Egyénként már elmondtam százszor, ez az ő ügyük, oldják meg. Tessék a 2millió szír menekült férfinak fegyvert fogni, aztán olyan országot csinálni, ami élhető. Gyáva népnek nincs hazája-

Meg ugye az volt a nagy kérdésed, hogy hogyan megy a kitoloncolás, nem pedig az, hogy mennyire biztonságos otthon. Nem azon voltál fennakadva, hogy jogos-e a menedékkérelem, vagy mi lesz velük otthon, hanem azon, hogy a repülőjüket lelövik, ugye?

Elmondjam, hogy hogy zajlik ez az egész, igazi valós menekültek esetén? Mondjuk mint Ukrajnában most, hogy a harcok helyszínéről elMENEKÜL a civil lakosság, oda, ahol nincsenek harcok. Mondjuk országon belül, de akár kívül. Az első táborig. Aztán ott huppognak, amíg vége nincs a balhénak, majd visszatérnek. Tudod, ezek a menekültek. Nem integrálódnak, nem letelepednek, hanem futják körbe a világot, hanem várnak. Ha meg akkora a szar, akkor szépen beadják a kérelmeket mindenféle országokba, igazolva, hogy kik, mik, miért üldözik őket, mihez értenek, stb. Aztán, ha valahol szükség van rájuk, akkor megkapják a vízumot, és mehetnek is. Mint a magyarok 56-ban.

csak egy néző 2015.07.28. 12:59:29

@monddazigazatmar:
Na baromarcú, itt a vége.
Megint csak beigazolódott a mondás. Sok hülyével vitatkoztam már itt, de te viszed a prímet.
A faszomnak sincs kedve egyenként megcáfolni az idióta mondataidat.
Csak az utolsó mondatodra reagálok.
Ha 56-ban visszatoloncolják a magyarokat, akkor ugye kenyérrel és sóval fogadták volna őket vissza a komcsik, vagy, ha mind a 200000 magyarnak adnak fegyvert és visszaküldik őket, hogy védjék meg a forradalmat, mint, ahogy most szerinted Afganisztánban, Szíriában, Irakban kellene csinálniuk.
Szerintem, ezentúl fárassz valaki mást a faszságaiddal.

monddazigazatmar 2015.07.28. 13:15:57

@csak egy néző: Jujj, de jól felfogtad a lényegét.
Kispofám. Szíriában ISIS mekkora hadsereg? 200ezer fő. Erre jut 4 millió menekült. A fele férfi.
Szovjet hadsereg létszáma 53-ban: 3 millió fő.

De erre írtam, csak ugye nem volt kedved elolvasni azt amibe nem lehet belekötni, meg félreértelmezni, hogy HA AKKORA A SZAR, hogy mondjuk nem lesz megoldás belátható időn belül, akkor lehet a táborokból kérelmeket benyújtani.

De egyébként benne vagyok, tényleg nem muszáj beleugatnod itt semmibe, mert ép ötleted eddig nem volt, csak fanyalogni nyekeregni vagy képes, meg faszán megmondani, hogy mi miért nem jó.

csak egy néző 2015.07.28. 13:22:14

@monddazigazatmar:
"Sose süllyedj le a hülyék szintjére, mert ott legyőznek a rutinjukkal"
Te győztél, baromarcú.

monddazigazatmar 2015.07.28. 15:21:11

@csak egy néző: Jaj, hát igen. Ha már nem tud valaki válaszolni, meg ötlete amúgy sincs semmire, akkor jön ez.
Menj vissza Kaliforniába :D Ott magas a szint :D:DDD

csak egy néző 2015.07.28. 16:13:16

@monddazigazatmar:
Én tényeket mondtam és kérdeztem, te pedig, mint a hülye Pistike a viccben.

Géza bácsi csodálkozva nézi Pistikét, aki a fa tövében guggol csukott szemmel.
- Mit csinálsz, Pistike?
- Szarok.
- Ahhoz előbb le kellene tolnod a nadrágod.
- Minek?
- Mert úgy szokás.
- Miért?
- Apád nem tanított meg rá?
- Mire?
- A higiéniára.
- Nem értem.
- Higiénia, tisztaság. Kapisgálod?
- Ne..e..em érte...m!
- Nem is érzed? Tisztasááág. Hm?
- Mi van vele?
- Ááá, reménytelen, hagyjuk.
- Na mi van Gézabá, elfogytak az érvek?

"Jaj, hát igen. Ha már nem tud valaki válaszolni, meg ötlete amúgy sincs semmire, akkor jön ez."
süti beállítások módosítása