B1 blogcsalád



Kapitális hibát követ el az ellenzék

2015. június 25. - nickgrabowszki

Illetve annak egy része. Egyelőre ott tartunk, hogy a szocialista Botka és a PM-es karácsony is támogatja a 2024-es (28-as) budapesti (csepeli) olimpia kampányát.

Karácsony zuglói polgármesterként a Fővárosi Közgyűlésben is megszavazta a pályázatot, miközben saját pártja is ellenzi azt. 

Nem véletlenül, az olimpia egyenlő

  1. a korrupcióval (már maga a szavazás is, de főleg a beruházások kivitelezése), erre a játékok közül tetszőleges példát lehet hozni,
  2. az államcsőd veszélyével: az infrastruktúra kiépítése kimeríti a nem túl nagy és nem eléggé gazdag országok állami költségvetését (pl. Görögország),
  3. a romhalmazzal: a rendezvény után maradó infrastruktúra kihasználatlan marad (ezt szintén akármelyik olimpiával lehetne bizonyítani, az egyik legutóbbi példa a pekingi Madárfészek)

(Korábban írtunk már erről: Történelmi esély nyílik, hogy Orbán csődbe vigye Magyarországot és Miért katasztrófa a budapesti olimpia ötlete?)

Ehhez képest a haszna elenyésző: rövid időre fellendíti a sportturizmust, és a rendező ország vagy város a globális figyelem homlokterébe kerül. És ennyi.

A pozitívumok elmúlnak a láng kialvása után, míg a negatívumok ott maradnak.

athen.jpg

Az athéni mű- és toronyugró medence (Forrás: Pinterest)

Ehhez azért nem kell komoly sportrendezvény-szakértőnek lenni, józan ésszel is könnyen belátható, hogy

egy olimpia megrendezésénél nem sok rosszabb dolog történhet az országgal. Talán egy háború, mert annak még ennyi jó oldala sincs.

Aki mégis támogatja a rendezést (illetve legalább a pályázatot), az közvetlen anyagi előnyt remél tőle. Esetleg politikait, mint a Fidesz és csatolt részei.

Vagy csak nem tudja elutasítani, mint a fentebb említett két politikus, aki a városvezetői énjére hallgat a józan esze vagy az előrelátása helyett. Botka és Karácsony is majdani újraválasztását tartja szem előtt, és arra gondol, nehéz lesz megmagyaráznia a választóinak helyben, hogy nem támogatja a fejlesztéséket is ígérő pályázatot.

A zuglói polgármester magyarázkodásában arra hivatkozik, hogy

"a részletes vezetői összefoglalóban túlnyomó részt olyan budapesti fejlesztések szerepelnek, amelyekre az olimpia nélkül is szüksége van a fővárosnak."

Persze, mi is szeretnénk egy helikoptert (ha lehet, pilótával és leszállóhellyel). Az föl se merül benne, hogy esetleg ezeket a nem részletezett, "barnamezős" fejlesztéseket nem engedheti meg magának se Budapest, se Magyarország.

Ha ezek fontosak (és forrás is akad rájuk), akkor hajrá. De ha fontosak és lehetségesek is, akkor nincs szükség ehhez olimpiára, sőt, a járulékos hátrányok elmaradása további fejlesztésekre teremtene lehetőséget.

Botka ennél is jobban érvel:

"Az ötkarikás játékok olyan más sporteseménnyel össze nem hasonlítható atmoszférát, izgalmat és presztízst hoznak hazánkba, melyet csak az élhet át valójában, aki már személyesen is részt vett ilyen eseményen."

Atmoszféra, izgalom és presztízs. Érted.

Izgalom, az biztos lenne, például amiatt, hogy miként szállásolja el Magyarország az olimpiára érkezőket. Budapest szállodai kapacitása kb. 18 ezer szoba, az egész országé sincs 50 ezer. Londonban 8 millió jegyet adtak el, a miénkkel összevetve kb. nyolc-tízszeres férőhely-kapacitással. Budapesten ennek megfelelően összesen nem lehetne egymilliónál jelentősen több jegyet eladni, mert egyszerűen nem lenne hol aludniuk a nézőknek.

Persze, lehetne még építeni új szállodákat, aminek a vendéglátószakma egyként hurrázna, tekintve, hogy egyedül a Forma-1 tartja bennük úgy-ahogy a lelket, a budapesti szállodák aggregáltan és átlagosan legfeljebb kétharmados kihasználtsággal működnek.

És ez csak az egyik (bár jelentősebbek közé tartozó) infrastrukturális probléma az olimpiai pályázattal. Csak a realitástól teljesen elszakadt elme vagy a végzetesen rövidlátó gondolhatja komolyan a budapesti nyári játékokat.

Az ellenzéknek az volna a dolga, hogy a kormány kritikusaként viselkedjen, és a dolog kockázataira, veszélyeire, valamint hátrányaira hívja föl a figyelmet, ahelyett, hogy támogatná a józan ésszel alapvetően ellentétes ügyet.

A helyzetük persze nem könnyű, mert a kormány még nem állt a dolog mögé, de feltehetően ez következik, miután a fideszes megszállás alatt lévő MOB, meg a Fővárosi Közgyűlés már megtette. Hosszú hadjáratot indítottak, mivel a cél nyilván nem a 2024-es, hanem a négy évvel későbbi olimpia. Ha az ellenzék megvárja, míg teljes erővel dübörög majd a kampány, akkor már könnyen késő lesz.

Ennél gyengébb ügyekben is kezdeményeztek már népszavazást.

(Emlékeznek még március 15-ére?) Addig lenne erre joguk, amíg nem válik nemzetközi kötelezettséggé, vagy nem foglalják a költségvetésbe.

A menekültügyi uszítás (és a 2004-es népszavazási kampány is) azt bizonyítja, hogy

a választópolgárokat a félelem motiválja, ha nincs közvetlen életveszély, akkor leginkább az egzisztenciális félelem.

Az olimpiai pályázat - illetve főként a rendezés - meg evidensen olyan ügy, amelyik pénzt vesz ki a keményen dolgozó kisemberek zsebéből. És erről még csak hazudni se kéne.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr647573252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krio.Me.Tu (törölt) 2015.06.26. 04:57:03

Az olimpia rendezését és az azt követő csődöt simán tapsviharral fogadja majd az a magyar nép, amelyik lenyelte a manyup megtakarításainak lenyúlását is. Én sok ostobaságot kinézek a magyarokból, így ezt is. Ez se párt vagy politikai oldal kérdése kellene hogy legyen, egyszerűen a józan ész ezt diktálja: nem kell olimpia.
Ahogy a hatékony határvédelem is józan ész kérdése: kell a hermetikusan zárható schengeni külső határ. Enélkül nincs értelme a belső határok eltörlésének.

Ja, nem is kell olimpiát nyerni ahhoz, hogy tízmilliárdokat elszórjanak a tervekre, tanulmányokra, pár olimpiai bizottsági csinovnyik zsebének kitömésére, fideszközeli, elaggott olimpiai sportolók pénzelésére, akik majd reklámokban szerepelnek és győzködik a népet, hogy ez mekkora jóság lesz.

Olimpiarendezés műfajban már az előjáték, a petting, a felszopás is tízmilliárdos kiadás. Csak hogy pornós hasonlatoknál maradjunk, az most úgyis divat a politikában.
Nehéz megfogalmazni, hogy mi vezet államcsődhöz, mi a kapitális faszság, aminek semmi értelme, de ha látod, akkor rögtön tudod, hogy EZ az. A budapesti olimpia ötlete az pont ilyen. Politikai oldaltól függetlenül józan paraszti ésszel belátható, hogy ez kész bőnyálas, de nyögvenyelős szopás lenne. És a végén senkinek se lesz jó. Szájzár, fogazás, vőlegénybetegség, megalázó lekonyulás és a partner megvető, lenéző mosolya.

Itt nincs happy ending, mint egy thaiföldi masszázsszalonban, ahol kiverik, kiszopják neked a gyömöszölés után. Itt a budapesti olimpia kapcsán magát szopatja a magyar nép és ezt mindenki tudja, látja körülötte. Még évek múlva is rajta röhögnek majd, téma, viszonyítási pont lesz az epic fail kategóriában.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.26. 05:47:52

Le a kalappal az MSZP előtt hogy el mert határolódni a ballib agytröszttől.

Tudományos libsizmus 2015.06.26. 06:30:58

@Krio.Me.Tu:
Nyilván akkor is ezt mondanád, ha az SZDSZ találta volna ki az olimpiát.

röf 2015.06.26. 06:40:10

Ostobák.
Lehet, hogy addigra éppen őket segíti hatalomra a balszerencse, és ők lophatnak a beruházási pénzekből.

bontottcsirke 2015.06.26. 06:54:53

Megbírjuk mi ezt az olimpiát, látjátok milyen fasza lett a metró is. Szerintem simán lehetne űrállomásunk is.

Krio.Me.Tu (törölt) 2015.06.26. 07:03:37

@Tudományos libsizmus: Igen, akkor is hatalmas ökörség lett volna. Ez a budapesti olimpia ötlet egy objektív egy baromság. De 5-10 évente be lehet lengetni, lehet ennek ürügyén mindenféle tanulmányokat venni haveroktól, lehet elaggott élsportolóknak állásokat kreálni az előkészítés, marketing terén stb.

Szerencsére az SZDSZ már semmit nem tud kitalálni, hacsaknem a háttérből ontják az okosságokat... Okoztak elég kárt azok is.

Ez politikai oldaltól függetlenül bukáshoz vezető terv. Viszont bármelyik politikai oldalból kinézem, hogy ilyen tervet támogat. Ez is mutatja, hogy a felelőtlenség, dilettantizmus és demagógia minden magyar politikus sajátja. A hülyeségben egységben vannak.

Krio.Me.Tu (törölt) 2015.06.26. 07:11:25

@bontottcsirke: űrállomás, ahova a Széll Kálmán térről vagy a Kossuth térről vezetne mozgólépcső. Ha már nagyot álmodunk... Putyin megépíti cigánykölcsönre, közbeszerzéssel se kell baszakodni. De vigyázz, ezek megszavazzák! Kivéve talán Schiffert meg Vonát. Előbbi dacból, utóbbi meg azért mert nem ő találta ki ezt a frenetikus ötletet és nem akarja, hogy a Fidesz csatlósának tartsák a Jobbikot.

nu pagagyí 2015.06.26. 07:13:28

Nézzük csak!

A dolog emocionális részét ejtsük ki, mert jó részt az is anyagi kérdés. Olyan valami, mint Botkáé, aki azért lelkes, mert azt hazudta a kormány, hogy Szegedet is bevennék a buliba, ő pedig, ismerve földszintes ambícióit, nyilván élete végéig polgármester akar maradni.

Olimpia ügyben két példát érdemes elemezni. Dél-Korea és Görögország példáját. Előbbi egyértelműen sikeresnek mondható, utóbbi pedig a kudarc példája.

Dél-Korea akkor rendezett olimpiát, amikor eljutott arra szintre, hogy cégei (magáncégek!) már alig fértek a bőrükbe, az egész világon mutogatták oroszlánkörmeiket, az ország gazdasága és társadalma rohamtempóban fejlődött. Az olimpiát nem egyszeri meggazdagodási lehetőségnek tekintették az állammal összefonódó vállalkozók és a korrupt tisztviselők a konkurencia és a társadalom rovására, hanem meg akarták mutatni magukat. Az olimpiát reklámként fogták fel, amely bemutatja, hová jutott az ország és gazdasága. Az addigi fejlődésnek hála a beruházásokhoz volt elég pénz, így nem kellett más fontos dologtól elvonni, volt saját gazdasági erő, volt kreativitás, volt társadalmi támogatottság. Dél-Koreának további lökést adott az olimpia. A dél-koreai cégek kiléptek a világba, egyes területeken meghatározó pozícióba kerültek, a koreai társadalom visszaigazolást kapott, hogy érdemes volt tanulni és dolgozni és ha összefognak mindenre képesek lehetnek. Nem tudom, hány aranyérmet nyertek, de az a gyanúm egyel is beérték volna.

Görögország viszont egy döglődő, korrupt országba akart életet lehelni. Ebből az lett, hogy mindenki, az olimpiából akart meggazdagodni. Felesleges és rossz minőségű munkák tömegét végezték el drágán, mert mindenki tartotta a markát, akinek valamilyen köze volt a dologhoz. A költségek exponenciálisan nőttek, aminek fedezetét az olimpiához nem kapcsolódó dolgok elhanyagolásával teremtették elő. Átfogó gazdasági sikernek esélye sem volt, ezért hogy az áldozatvállalásra kényszerített társadalomnak is adjanak valamit, az emóciókra helyezték a hangsúlyt, doppinglaborokkal készültek a versenyekre. Az olimpiát megrendezték, mindenki mosolygott, aztán kész. Maradtak a felvett hitelek, elmúlt az egyszeri eufória, a romokat máig nem takarították el.

Mindenki döntse el, Magyarország melyik kategória.

nu pagagyí 2015.06.26. 08:04:39

@Tudományos libsizmus: Az SZDSZ azt találta ki, hogy ne rendezzünk olimpiát, pedig Demszky volt a főpolgármester, lophatott volna, mint egy hörcsög.

Mára viszont nyilvánvaló, hogy a szubjektív és objektív feltételek szerencsés csillagzata együtt áll egy világszintű produkcióhoz.

A szubjektív része az olimpia népszerűsítése lenne olyan világítótornyok által, mint (Dr.)Schmitt Pál egykori köztársasági elnök és Gömöri Zsolt egykori paralimpiai bizottsági elnök, akik egyrészt ráérnek, másrészt felnéz rájuk a nemzet.

Az objektív feltételeket ugrásra kész vállalataink biztosítják. A Tiborcz Holding például világszínvonalon vásárol kínai világítótesteket és be is tudja csavarni a foglalatba. A Mészáros-baconok már a füstölőkben várják, hogy beteríthessék velük a világot, az iszlám országok részére birkabacont is fejlesztenek az egyik egyetem anyagtudományi tanszékével összefogva. Az id.Szíjjártó által tulajdonolt vasútépítő társaság már kifejlesztette azt a technológiát, amellyel shinkansen típusú (de annál jobb) vasúti közlekedést tud villámgyorsan kiépíteni bárhol a világon, a projekt első fecskéje a Felcsút és Alcsút közötti összeköttetés lesz. Garancsi bevásárolta magát az IBM-be, Simicska Lajos pedig önként felajánlotta vagyona 90%-át az olimpia céljára.

A kommunikációt Mrs.Finkelstein és Habony Árpád közös cége biztosítja, alig várják, hogy meggyőzhessék a fanyalgó magyar közvéleményt és helyreigazításokat közölhessenek a rosszindulatú nyugati sajtótermékekben. Már eddig is sokat tettek, de még nem publikus, hogy kiválasztották és felkészítették azokat a személyeket, akik a nép egyszerű tagjaként spontán módon fejezik majd ki támogatásukat az olimpiai eszme mellett. Lesz köztük hajléktalan, szakmunkás, értelmiségi és őstermelő is.

Mire várunk még! Olimpiát most!

gmihaly 2015.06.26. 08:13:35

Állítólag alacsony költségvetésű olimpia lesz. Még közbejön 2018 és 2022. Arra sem ártana gyúrni jammerolás helyett.

Tudományos libsizmus 2015.06.26. 08:19:23

@nu pagagyí:
Nem tudsz olvasni.

A kérdés arra a teoretikus esetre vonatkozott, hogy tegyük fel, az SZDSZ találta volna ki az olimpiát. Nyilván ez esetben is szénné fikáznátok.

Trackers 2015.06.26. 08:53:57

Az MSZP már megtanulta saját kárán, hogy a merjünk kicsik lenni ballib szófosás sehova nem vezet, csak az önfelszámnoláshoz.

Lassan az agyatlan Gyurcsanyisták is megtanulják majd.

Kevés jobb dolog történhet az országgal, mint az Olimpia megrendezése.

Kár hogy esélyünk sincs a pályázaton.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2015.06.26. 09:06:33

Kidagadt erekkel üvöltsük a világba: MERJÜNK KICSIK LENNI!!!!!!!

igazi hős 2015.06.26. 09:33:49

@Trackers: "Kevés jobb dolog történhet az országgal, mint az Olimpia megrendezése." Mert akkor igaza lesz Kósának, hogy olyan szarul állunk, mint a görögök? Ha neked ez a "jó" definíciója, akkor hajrá.
Az olimpia papíron (!) nyereségességéhez két dolog kell: az összes infrastrukturális beruházást a rendező város(ok) büdzséjére kell tolni (hiszen "amúgy is szükséges" beruházásokról van szó), a másik, hogy a többi beruházásban PWC tanulmánynak megfelelően nagyjából 50%-os PPP arány legyen. Na most ez utóbbi duplán hiteltelen, hiszen Orbánék 2011-ben egyszer már ördögtől valónak minősítették a PPP beruházásokat (az más kérdés, hogy rövid úton rájöttek, hogy nincs pénz a kiváltásukra), másrészt ki az az őrült, aki százmilliárdokat hozna ide, egy ilyen megbízható kormánynak (lásd N+1. trafiktörvény).

Kivlov 2015.06.26. 09:42:40

jöhet az olimpia...

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2015.06.26. 09:44:28

No para, a NOB is a velejéig korrupt és nincs annyi pénzünk, hogy jobban megkenjük őket, mint egy közepes diktatúra. Tehát nem lesz olimpia Budapesten. Itt a cél a pályázat beadása közben lenyúlható pénz megszerzése. Ha netalán mégis megnyerjük a rendezés jogát, akkor viszont érdemes menekülni az országból!

nu pagagyí 2015.06.26. 09:48:40

@Tudományos libsizmus: Az SZDSZ racionális pártként, valószínűleg csak akkor javasolt volna olimpiát, ha arra már megérett volna az ország. Sajnos még most sem tartunk ott, sőt ott sem, ahol már tartottunk.

nu pagagyí 2015.06.26. 09:54:18

@jobbdemokrata:
"Kidagadt erekkel üvöltsük a világba: MERJÜNK KICSIK LENNI!!!!!"

Most, hogy olyan miniszterelnökünk van, aki puszta akarattal meghajlítja a teret, bekiabálásod anakronisztikussá vált. Szégyelld magad!

♔bаtyu♔ 2015.06.26. 09:54:27

"A negatívumok itt maradnak"

Azért nagyon nem mindegy, hogy az a negatívum egy stadion, vagy pedig egy gigantikus IMF hitel és +30%-os államadósság növekmény.

♔bаtyu♔ 2015.06.26. 09:56:08

@nu pagagyí: "Az SZDSZ racionális pártként, valószínűleg csak akkor javasolt volna olimpiát, ha arra már megérett volna az ország."

Ja, Izrael 100%-os gyarmatává válik, ahol az SZDSZ az örökös kormánypárt.

midnight coder 2015.06.26. 10:02:18

Ritkán értek egyet az ezen a blogon megjelenő posrokkal, de ezzel tökéletesen, az utolsó betűig.

csak egy néző 2015.06.26. 10:06:25

"A Kőgazdag Azerbajdzsán megfontolja, hogy versenybe szálljon a 2024-es olimpia rendezéséért.
Ezt Azad Rahimov sportminiszter nyilatkozta kedden, hozzátéve, az azeri rendezéshez szükség lenne arra, hogy a NOB csökkentse a rendező országra rótt terheket.

“Pillanatnyilag túl nagyok az elvárások, lehetetlen, hogy Azerbajdzsán olimpiát rendezzen anélkül, hogy további óriási beruházásokra kényszerülne azokon túl, amelyek a jelenleg Bakuban zajló Európa Játékokra megvalósultak.”
Példaként a nyitó- és záróceremóniára előírt 80 ezres stadiont hozta fel. Az új bakui stadion 68 ezer fős."

Majd mi megmutatjuk ezeknek a kőgazdag lúzer országoknak, hogy mi bizony majd megrendezzük a világ eddigi legolcsóbb, legnyereségesebb olimpiáját és abból a kevésből (750 milliárd) még a felét el is lopjuk.

csak egy néző 2015.06.26. 10:25:19

Orbán szerint
“úriember nem köt olyan szerződést, ami az utánuk következőkre vonatkozik.”

Húúú vazze, egy úriember tényleg nem köt ilyen szerződést, de hol van az az úriember?
Mert én csak egy felcsuti suttyó szolgát látok és a szervilis sleppjét.
Ezen az országjáró pénzosztogató és szavazatszerző turnéján már a következő évtized bevételét is elosztogatta és akkor még Paksról szó sem esett?

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2015.06.26. 10:52:24

Az olimpiai pályázatnak az a lényege, hogy ne mi nyerjünk. Így a költségek alacsonyan tarthatók, maximum 100 milliárd menne el tanulmányokra, előkészítésre, és utána lehet mutogatni, hogy a nyugat a szabadságharcunk miatt lopta el az olimpiánkat.

Tudományos libsizmus 2015.06.26. 10:52:54

@nu pagagyí:
Álljunk meg egy pillanatra.

Az SZDSZ racionális párt. Te melyik bolygóról jöttél ide, haver? Ja, bocs. Csak nem te is afrikai menekült vagy?

Aztán majd az SZDSZ eldönti (most már inkább eldöntötte volna, hála a Jóistennek), mikor mire érett meg az ország, mi?

Nos, kedves barátom, elmehetsz a büdös kurva 2.sz. szülődbe, ha nem bántlak meg vele.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2015.06.26. 10:57:04

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Kólön sajnálat azoknak a jobbereknek, akik ezt nem látják, és külön sajnálat azoknak a ballereknek, akik felülnek az ellenkezés vonatára.
Mert ez az egész csak egy kis PR, a háttérben mindent elkövetve, hogy ne mi nyerjünk.
Így olcsón mehet a felhajtás.

csak egy néző 2015.06.26. 11:10:24

Itt az újabb rágcsálni való gumicsont.

Andy73 2015.06.26. 11:27:54

Ha népszavazás lenne az olimpiáról, akkor az emberek simán megszavazzák. Egyébként is kis költségvetésű olimpia lenne, nem olyan mint az eddigiek. És az eddigiek közül is voltak nyereségesek.
Úgyhogy nem kell az ördögöt a falra festeni, nem kell a legrosszabb forgatókönyvvel számolni.

Általában véve alapszabály az életben, hogy ne azt nézd, hogy mit nem tudsz megcsinálni, és miért nem. Azt nézd, hogy mit szeretnél, és hogyan tudod megcsinálni.

Persze érthető ez a balos félelem vagy "óvatosság", hiszen ők olimpia nélkül is a csőd szélére vitték az országot. 2008-ban csak az IMF-gyorssegéllyel kerültük el az államcsődöt, Görögország szintjén voltunk. Ha nincs kormányváltás, akkor most velünk is tárgyalhatnának a görögök mellett. Csak velünk nem tárgyalnának ennyit, mert nekünk még nincs eurónk. A szocikkal már rég becsődöltünk volna.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2015.06.26. 11:45:23

Budapesti Olimpia

- „Úgy ingok, akár egy hinta…”
- „Nem csodálom Zolim, pia!”
- „Ja, és pont oly ütős, mint a
Budapesti Olimpia!”

- „Ó, agyatlan egyetlenem,
Kire sors elmebajt ráoszt,
Közgyűlésben ugye te nem
Szavazod meg ezt a káoszt?!”

- „Jaj, ne hergeld magad drágám!
Pont olyan vagy most, mint akit
Titkos féreg foga rág ám!
Örülj e sport-hepajnak itt!”

- „Pesten újabb stadionok?!
Nem kell ide olimpiász!
Rá, ha szavazol, te konok,
Széjjelverlek! Jobb, ha piálsz!”

Piált ő, de megszavazta:
Szesz tort ült a józan észen,
S vígan felkiáltott: „Azta!
Kenyér helyett cirkusz lészen!”

"HA MAGYARORSZÁGRA JÖSSZ, NEM NYERHETED EL AZ ARANYÉRMEINKET! Nemzeti Olimpizáció" /egy nagy kék óriásplakát/

„Képviselőtársaim nevében kikérem magamnak azt a feltételezést, hogy mi masszív alkoholisták lennénk! Az igaz ugyan, hogy nem mindenki veti meg a cefrét, de az már nem igaz, hogy szavazáskor illuminált állapotban nem mindig találjuk el azt a gombot, amelyet szeretnénk! Nem mindig igaz!” /Dr. Rizling Rezső, önkormányzati képviselő és a Rizling és Társa Nemzeti Ital- és Hűtőfolyadék Kereskedelmi Konszern társtulajdonosa/

„Gyeünk Rözs… Rózs… Rezső, mommenneki, homommentán ittamkicsit, demá… demá… demájóvagyokk… hukk! Éjjenalimpia! Hukk!” /Zöldüveges Zoltán, önkormányzati képviselő és a Rizling és Társa Nemzeti Ital- és Hűtőfolyadék Kereskedelmi Konszern társtulajdonosa/

„Na, gyere csak ide Zolikám, hadd józanítsalak ki ezzel a 10 unciás pszichológiai kesztyűvel! Nesze! Olimpia, mi?! Nesze! Dugó, káosz, államcsőd, mi?! Nesze! Brühühü! Ó, hogy én miért nem a Mézga Gézához mentem feleségül?! Nesze! 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1… KO!” /Zöldüveges Zoltánné Hufnágel Hedvig, diplomás ápolónő és félnehézsúlyú ökölvívónő/

„A remek budapesti kapcsolataim révén simán el tudom intézni, hogy a magyarok lemondjanak országunk, Azerbajdzsán javára a 2024-es olimpiáról. Van az a pénz és vannak azok az illetékesek. Ha mégsem tennék, akkor fejek fognak hullani.” /Ramil Safarov, azeri baltás gyilkos/

„Szívesen jönnék a budapesti olimpiára, csak félek a határátkeléskor a rozsdás drótkerítésen való átmászás okozta sérülésektől.” /Ahmed al Kebab, szír hosszútávfutó/

„Aljas rágalom, hogy mi, egykori küzdősportolók, csak megfélemlítés céljából voltunk ott a közgyűlés ügydöntő szavazásán! Az, hogy a teremőröknek kiosztottunk pár pofont, nem jelent semmit. Szemtelenek voltak, mert volt pofájuk elkérni a személyi igazolványunkat. Szerencsére volt TAJ kártyájuk, így a mentők ingyen elszállították őket.” /Góliát Géza, nehézsúlyú birkózó olimpiai bajnok és a Tar Bár kidobóembere/

„A 2024-es budapesti olimpia nagyon jó alkalom lesz az EU-ból való kilépés és a nyugdíjrendszer összeomlása ötödik évfordulójának elmismásolására. Az emberek végre igazi cirkuszt kapnak, ami elfeledteti velük a száraz kenyérét való mindennapi sorban állás kényelmetlenségeit.” /Demagóg Dezső, a Népbutítási Minisztérium államtitkára/

„Vajon mire van kevésbé szüksége Budapestnek, egy örökkévalóságig legagyásító olimpiára, vagy a sárga föld alá lebutító Frady Endrére? Anyám szerint egyik tizenkilenc, a másik alsó híján huszonegy, de ő unalmában mást se csinál, csak kártyázik a számítógépen. Szerintem viszont egy Frady Endrét a csepeli olimpiai stadion alapkövébe bebetonozó munkás nagyon is méltó lenne a maga bérére. Ámen!” /Puzsér Róbert, kritikus/

„Budapesten még nem jártam. De, ha ott mindenki ilyen tapló, akkor az ő érdekükben nem is fogok. Félek, hogy sokakat megfojtanék a hónaljszőrömmel.” /Chuck Norris/

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2015/06/budapesti-olimpia.html

csak egy néző 2015.06.26. 11:51:42

@Andy73:
Tenyérből is tudsz jósolni vagy csak varázsgömbből és kávézaccból?

terrer 2015.06.26. 11:56:25

@Andy73: Önben is netán a Habony Művek egyik PR-katonáját tisztelhetjük?
Nem a tárgyhoz tartozik, csak kérdezem, mert ezt már nem tudom megállni röhögés nélkül...
Minden épelméjű tudja, hogy még akkor is beledöglenénk egy olimpiába, ha nem lopnák majd szét a rászánt pénz négyötödét:-(

Trackers 2015.06.26. 12:13:24

@terrer:

MInden épelméjű tudja, hogy a ballibekben semmi önbecsülés, és hit nincsen.
Semmi ami előre visz, semim ami érték.

Csak a károgás, és a nemzet lekicsinyítése.

Az olimpia nyereséges lenne.
Anyagilag társadalmilag, és erkölcsileg is nekünk magyaroknak.

De nem fogunk nyerni.
Sajnos.

terrer 2015.06.26. 12:45:45

@Trackers: azt nemtom, én igen messze állok a ballibáktól, hogy finoman fogalmazzak. Viszont józan eszem nekem is van. Olvasom a régi olimpiai létesítmények sorsát, meg Görögországét. (Hú, de nagyot lendített rajtuk az olimpia, most egy gazdasági kánaán lett az egész ország! Ja, nem.) Meg olvasom a dohány- föld- útépítés- stadion- kereskedelmi- bankszektor- húsüzem- gyümölcs- közraktár- faipar- kaszinómutyit, és ezekből pontosan meg tudom ítélni, mennyi menne el korrupcióra egy olimpia rendezése kapcsán.
Mind.
Az utolsó-utolsó rohadt egyforintosig.
Még akkor is, ha úgy kéne az MNB pincéjéből felhozatni őket, mert már bevonták régen...
De nyilván mindezt te is tudod, ha nem vagy vak, debil, analfabéta, esetleg mindhárom egyszerre. De ez annál rosszabb, mert akkor megrendelésre írsz ilyen szánalmakat, hogy nyereséges lenne (nekik biztosan), meg erkölcs, meg társadalom. A gazdáid sem hisznek ebből egyetlen szóban, neked is csak fizetésért muszáj:-(
Mit mondjak. Nem irigyellek, őszintén. Ha nekem ilyen nyomorúságos munkából kéne megélnem, már rég világgá mentem volna, mégha mosogatni kéne Londonban, akkor is, de legalább nem kéne magam minden nap szembeköpni. Neked is gyomorfekélyed lesz tőle, hidd el! Abszolút jószándékúan mondom, hogy minél előbb csináltass egy gyomortükrözést. Az ilyen munka megöli lassan a testet-lelket:-(

Ja, és hogy miért értek egyet utolsó (előtti) mondatoddal: nem azért, amiért teveled mondatják a gazdáid (hogy rátolják a felelősséget a külföldre). Hanem mert nyilvánvalóan maguk sem akarják megnyerni! Csak az ezzel kapcsolatos tanácsadói szerződésekre is el lehet néhány milió(árdo)cskát szórni. Sok kicsi sokra megy.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2015.06.26. 15:19:40

@Trackers: Te tényleg olyan hülye vagy, hogy elhiszed, hogy komoly a szándékunk az olimpiarendezésre?
Ha netalán esélyünk lenne, akkor majd hirtelen elfelejtenek beadni egy papírt, hogy érvénytelen legyen a nevezésünk.

empoftla 2015.06.26. 16:43:21

@maxval bircaman felelős szerkesztő: Szerencsére Magyarországon már az MSZP sem igazán baloldali - ezzel mindenki nyer (kivéve a liberális nyugat, ami amúgy is bukásra áll - holnap már nem is lesz)

László Fogarasi 2017.01.26. 20:03:24

Volna nekem egy egyszerű javaslatom mindazoknak, akik olyannyira támogatják az olimpiarendezést, hogy még egy népszavazást sem akarnak róla. Mivel a jelenlegi kormányzati módszerek amúgy is egyre jobban kezdenek hasonulni a Rákosi érához – talán tetszeni is fog a fideszeseknek: Az egykori Békekölcsön mintájára tessék bevezetni az Olimpiai Kölcsönt. Számolják ki, hogy mennyibe fog kerülni az olimpia, majd azt összeget osszák fel tízezer forintos kölcsönjegyekre. Ezekből azután minden lelkes támogató annyit vesz, amennyit akar. Ha sikerül valamennyit eladni, akkor, nosza, legyen olimpia! Ha sikeres lesz a lebonyolítás és megtérülnek a kiadott költségek, az már jó, mert nem vesz el máshonnan forrásokat. Ha még haszon is kerekedik – ahogy ezt most ígérik – akkor abból el kezdődhet a kölcsönjegyek visszafizetése. Mészáros Lőrinc vajon mennyit jegyezne?

Világít a torony 2017.06.05. 22:38:34

@maxval bircaman felelős szerkesztő: Az Mszp a Fidesszel egyetemben a lopásra épülő hatalomgyakorlásban érdekelt. Sok orbitális agyhalott van, akik még ezeknek a olajszőkítésből ránk maradt bűnözőknek adják a voksukat. Én nem bírnék az unokám szemébe nézni, ha fityeszes, vagy emeszpés lennék. Nagyon nagy szégyen lenne.

Világít a torony 2017.06.06. 13:03:26

Nem muszáj ilyen buta közhelyekkel élni. Ha másként nem megy, hagyd a fenébe! Csak szennyezed a drótokat.
süti beállítások módosítása