B1 blogcsalád



Semjén Zsolt országzászlót avatott, de nem tudni, hol lehet: azóta a rudat se látta senki

Monoszkóp

2015. június 20. - Egyenlítő blog

Hála istennek, végre kis falunkra terelődött a felső kormányzati körök figyelme.

bardossy.jpgAzt már talán említettem, hogy járt már nálunk személyesen maga Semjén Zsolt is, amit elsősorban az errefelé honos apróbb termetű énekesmadarak viseltek nehezen, mind a három. Pedig csak országzászlót vagy mit avatott, magunk között szólva ma már a legöregebbek sem tudják, hol a francba lehet. Felhúzva, legalábbis itt, ugyanis nincs. De még csak a rudat sem látta azóta senki.

Lehet, hogy ezeket a kellékeket egyszerűen elvitte magával, hogy más falvakat is megörvendeztessen velök. (Ne tessék megijedni a tájszavak olvastán, a legtöbbet én sem értem, pedig errefelé rajtam kívül senki sem használja őket.)

Na de nem a múlt homályába vesző kormányzati idefigyelésről akartam én írni, hanem épp ellenkezőleg, arról, hogy megén (esetleg megin) ide fogja enni őket a fene. Nem mintha tényleg vagy valójában érdekelnénk őket, de hát legutóbb

a Jobbik nyert Tapolcán, és most be méltóztatnak rezelve lenni.

Állítólag nagy volt a tanakodás odafenn, hogy Nyírő József kórházat kapjunk-é (de legalábbis egy csinos alapkövet), avagy – Deutsch Tamás javaslatára – a zsebhoki Európa-bajnokság rendezési jogát, esetleg egy új völgyhidat a kiszáradt névtelen patak fölé, illetve négysávos bekötőutat. Még a kisvasút gondolata is felmerült. De hiába ötletelt a Habony, attól való rettegésükben, hogy a közbeszerzést esetleg a Közgép nyeri el, minden javaslatát egyhangúan elvetették. (A Viktor.)

És közben erősen redőződött az összes homloka. Mind a 3 centi.

Aztán kibökte: Szoborot!

Lett nagy üdvrivalgás. Főnök, ez zseniális ötlet! – vetette közbe a mindig akadékoskodó Rogán. A kis Monoszló, ez a hűséges református falvacska hatalmas szobrot kap – révedezett az emberminiszter, név szerint Balog. Lehetne esetleg egy Nemzeti Dohánybolt is mellette – töprengett félhangosan a praktikus gondolkodású Lázár. A falu nagy szülötte kőben és bronzban – jegyezte meg diplomatikusan az ideiglenes külügyminiszter, s rosszul palástolt büszkeséggel egy kiló hajzselét kent szét a fején.

De erre már a führer is megmérgesedett.

Miféle nagyszülő? – kérdezte gyanakodva, s hirtelen haragjában egy fél kiló oldalassal verte az asztalt.

Hát, izé, nem ott született az a nagy keresztény felfedező és hittérítő, aki megtalálta a magyarok őseit a Járda-szigeteken?

– kérdezte most már sokkal félénkebben a kis Fonál, s immár teljesen ragacsosan.

Ott nem született senki – nyugtatta meg társait a Wikipédiát mindig kéznél tartó Habony. – Sőt, még a Lengyel Józsi bácsi is a Kútvölgyiben halt meg, tette hozzá, miközben a másik kezével elcsórt egy maréknyi hajzselét a Szijjártó bödönéből.

Az a büdös komcsi izraelita? – fitogtatta jólértesültségét El Simon, aki a vén lókötőről írta a diplomamunkáját. Illetve a padszomszédja, ő csak leleste róla.

Akkor lehetne határőrfalu Monoszló, próbálta más témára terelni a beszélgetést a mélyen humanista Balog, szögesdróttal bekerítenénk, automata géppuskákat telepítenénk körös-körül, és hangosbeszélőn 93 nyelven be lehetne mondani, hogy ha idejössz, tisztelned kell a törvényeinket. A hirtelen beálló csendben Hende a biztonság kedvéért megjegyezte: nem tud arról, hogy lennének automata géppuskáink, de még ha van is ilyesmi valahol hátul a raktárban, az tuti, hogy a hozzávaló muníciót Jeszenszky már rég eladta a horvátoknak.

Nem, szobor lesz, és kész – közölte a minisztertanács döntését a főnök,

de légvédelmi ágyú hiányában egyelőre meghagyta hadügyminisztere életét.

És azt is megmondom, kié. Nagy mártír elődömé, Bárdossy László miniszterelnök úré, akit a kommunisták végeztek ki, emelte fel tömpe mutatóujját a kivénhedt csatár. És halhatatlan utolsó mondatát fogjuk a talapzatra vésetni, amelyet a kivégzőosztag pribékjeinek arcába vetett.

Na és mi volt az, főnök? – kérdezte Szijjártó, aki nem a legtájékozottabb ilyen hülye diplomáciatörténeti kérdésekben.

"Uram, szabadítsd meg az országot ezektől a banditáktól" – dönnyögte maga elé amaz.

Tardos János

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr17553550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2015.06.21. 13:15:16

Jani! Inkább erről írjál egy esszét:
index.hu/velemeny/2015/06/21/kemia_czunyine_tanarok_oktatas/
„Tök boldogan élek úgy, hogy nem tudom a savak egymásra hatásának kémiai képleteit felírni. Viszont biztos, hogy nem maratom ki a tüdőmet a lúg és a sav összeöntésével. Ezt a kémia hatást kellene elmagyarázni egy 14 éves kislánynak, és nem a hatsoros kémiaképletet bemagoltatni velük" – mondta az 2014-2015-ös tanévet értékelő beszélgetésen Czunyiné Bertalan Judit.

A cunciné nem valami oktatásért felelős államcickány? Vazzeg! Erre lenyom egy olyan szöveget ország-világ előtt, hogy ne tanuljatok kedves gyerekek, itt a példa, tudatlanul még akár államtitkár vagy miniszter is lehet belőletek.
Ezúton is gratulálok orbán viktornak, sikerült a legparasztabb, legostobább embereket kiválogatnia az ország "élére". Persze hozzátéve, hogy ezekben a tulajdonságokban se múlhatja fölül senki őt, a nemzet géniu...táliáját.

Persze a kis HÜPI cuncika már akkor elvágta nálam a kis micsodáját amikor elküldte melegebb éghajlatra a riportert, talán a tankönyvekkel kapcsolatban, vagy azok hiányával...

Netuddki. 2015.06.21. 13:16:38

@bértrollbosszantó_kovi1970: Az annyira most nem érdekel, hogy a tömjénzsótiék már a zászlórudat is ellopták.
Persze ez így nem igaz, nem lopták el. Csak éppen valamelyik enyves kezében maradt amikor hozzáért. Észre se vette...
süti beállítások módosítása