B1 blogcsalád



Hogyan néz ki nálunk a migrációs kérdés?

Monoszkóp

2015. június 10. - Egyenlítő blog

A mi kis falunk lélekszámát tekintve sem világváros, összesen ha 111-en vagyunk (a 2014. január 1-jei állapotok és a Vágó Ági szerint, aki névvel is képes elsorolni őket), mégis igen jelentős probléma nálunk a migráció.

Az őshonosok legfőképpen és leggyakrabban a temetőbe teszik át székhelyüket, minek következtében erősen romlik az adómoráljuk. (Én ugyanezt virgoncan is képes vagyok produkálni.) A szerencsésebbek azonban a közeli városokba, Tapolcára, Balatonfüredre, Szombathelyre, illetve Pestre emigrálnak, de adtunk mi már atomkutatót Ausztráliának is.

mon.gif

A bebírók előtti idill (A monoszlói uradalom képe, Erdődy A. 1837-es olajfestményén. Kép innen)

A fentebb körülírt népmozgás következtében a faluban sorra szabadulnak fel a házak, amelyek légypapírként vonzzák ide az idegeneket, többnyire olyasféléket, mint amilyen én is vagyok. (Közel a Balaton, mégis érintetlen a falusi csend, mínusz fűnyírók és hétvégi flexelés.) Így megy ez a hatvanas évek óta, amikor is Lengyel Józsi bácsi, ha még emlékszik rá valaki, a zajos Pestről részben ide tette át a székhelyét – talán nyírfát akart volna látni, de ez csak feltételezés. (A Wikipédia szerint a házat 1968-ban Duczynska Ilonával közösen vette, így már kezdem érteni, miért tartanak minket, pestieket errefelé anarchista felforgatóknak.)

Na de nem elég, hogy a léha fővárosi, sőt,

Körúton belüli romkocsmázó értelmiség tervszerűen és csapatostól elárasztja ezt a többet érdemlő falut,

úgy negyed évszázada megjelentek itt az illegális bevándorlók, az idegenajkúak is. Mindenekelőtt a Hansi. Igaz, ő nem Afrikából vagy a Közel-Keletről jött (apropó miért lenne az közel, na de mindegy), hanem Németországból. Ma már az sem világos, hogy annak nyugati vagy DDR-es részéből. A lényeg az, hogy valami üdülőben volt gondnok és nyilván Stasi-kém, majd egyszer csak nyugdíjba ment, és megjelent itt egy Honda dzsippel. Fedőtörténetként elvette a falubeli Ili nénit, akivel nagy házat építettek és meg nem haltak.

Különben vannak nálunk idényhollandok is, de ez most mellékvágány, őket alig látjuk, és így nem könnyű gyűlölni őket. (Persze kis odafigyeléssel azért lehetne.)

Hanem Hansi emberemlékezet óta itt lakik, és mit mondjak, nem a falu legnépszerűbb embere. Bár a munkáját itt senkinek sem tudja elvenni (senkinek sincs olyan), ráadásul magyarul sem tud egy szót sem, legalábbis ember nem hallotta még gyönyörű nyelvünkön megnyilvánulni. Verbális kommunikáció helyett azonban iszonyú szúrósan néz, ha csak elsétálunk is a háza előtt, nem beszélve azokról a gonosz bebírókról, akik rendszeresen a vele szembeni kis útháromszögben fordulnak vissza a gyönyörű, szinte új állapotú – bár 260 ezer kilométert futott – hathengeres Roverjükkel.

A másik népcsoport, amelyet ki nem áll, a kutyasétáltatók.

Némely pestieknek ugyanis díszkutyájuk van, ami alatt azt kell érteni, hogy ezek az ebek nincsenek rendeltetésszerűen láncra verve az udvarban, sőt, horribile dictu, akár még póráz nélkül is sétálgatnak a kihalt Hegyi utcában, ahol heti átlagban három traktor halad el. Ha van épp beléjük fűtőolaj.

Szóval Hansi ilyenkor mindenkit feljelent, nyilván a német nyelvű tudakozónál, esetleg a felesége útján, zavaros magyar nyelven, nem mintha a hatóság részéről bárki is odafigyelne.

Sőt, mint afféle bevándorló terrorista, egyszer nagy sunyin – két kerten keresztül – rá is lőtt egy kutyára, úgyhogy szegény Kevin combjából csipesszel kellett kiszedni a légpuska lövedékét.

Hát ezért kell vigyázni az idegenekkel.

Így aztán felmerült bennünk, hogy mi is kérünk a kormány által nagy áldozatok árán 333 példányban kinyomott idegenellenes uszító plakátból. Ha pedig netán úgy gondolnák, hogy a mi kis falunkhoz képest az a plakát túl méretes, esetleg lehetne fordítva is. Hogy nem azt a bazi nagy papírt teszik ki Monoszlón, hanem

a falut ragasztják fel a plakátra, mintegy elrettentő példaként.

És akkor előbb-utóbb végre megint le lesz festve a házam. Igaz, kékre.

Tardos János

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr127531448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MSZP Afrika Korps 2015.06.11. 14:36:49

Sokadszor próbáltkok nagyon benan hazudozni.

Hansi meg EU-állampolgár.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2015.06.11. 15:07:00

Hát ez már tényleg nem állapot, pedig '56-ban a magyarokat tárt karokkal várták amikor az orosz, román, bulgár és lengyel testvéreikkel milliós nagyságrendekben elözönlötték Nyugat-Európát és az USA-t.

Ha már itt tartunk mindannyiunknak és a poszternek is van ám felelőssége, mert nem nyomoroghatnak azok a szerencsétlenek táborokban, mintha valami evletemült Nácik lennénk. Hát nem tanulunk soha a Történelemből, hogy még 70 évvel a HOLOKAUSZT borzalmas tragédiája után is táborba akarjuk zárni az embereket.

Én Felszólítom a posztert, hogy az emberiesség nevében mindjárt fogadjon is be egy-két szép szál menekültet és kérje meg a feleségét vagy korban lévő lányát, hogy szórakoztassa őket, ha már egyszer olyan kegyetlen a világ, hogy a családjuk olyan gyakran hátramarad ezeknek a menekülteknek és csak a legveszélyeztetettebb demográfiai csoport, a középosztálybeli fiatal férfiak tudnak Európába menekülni.

Rontó Rostás Gyuszi, a pettyáni betyár 2015.06.11. 15:26:17

Egy ilyen hangütésű írás után van még közöttünk olyan, aki csodálkozik, hogy a baloldal elveszítette vidéki támogatóit?

A modern progresszív baloldal ezt tudja felkínálni a vidéknek: menekülteket. Vonzó jövőkép. Vidéken már milliók várják.

sanyix 2015.06.11. 16:08:47

@Rontó Rostás Gyuszi, a pettyáni betyár: jaja! Sokkal jobb, hogy ha a falu egyszerűen kihal, és eltűnik. Ugyan kinek lenne szüksége arra, hogy városba elvándorlók helyére olyan bevándorlók jönnének akik eddig a homokban termesztettek banánt :D, és a magyarnak már nem megfelelő helyen örömükben a seggüket földhöz verve dolgoznának?

Sexual Harassment Panda 2015.06.11. 17:39:33

@sanyix: Hagyjad!
Az csak a rothadó nyugaton menő.A hülye friccek lepkehálóval fogdossák az egyszerű melósokat, de nekünk nem kell senki!

sutyerák 2015.06.11. 18:06:06

aki nem érti a viccet az más aljasságokra is képes.

dicsak buksi! 2015.06.11. 18:29:49

A déli vidékiek már tudják, milyen ha az agysebészek begurulnak.
www.youtube.com/watch?v=fX73ggsMNEI&feature=youtu.be

Blogger Géza 2015.06.11. 21:39:02

Ez borzasztó gyenge lett.

zobod 2015.06.11. 22:24:41

Nem a nálunk házat vásárló, és pénzüket az év nagyobb részében itt költő német nyugdíjasoktól, hanem a nyomor elől hazánkon át Nyugat-Európába özönlő illegális bevándorlóktól tartunk, akiket onnét kizsuppolnak, és nálunk ragadnak.

bkkzol 2015.06.12. 06:00:00

Na nem rossz az otlet. Az elneptelenedett borsodi, zempleni falvakba kialakitani szallasokat munkalehetoseggel. Szep nagy kertek vannak, dus legelok... ha ugyesek par ev mulva osszedobjak a penzt a sajat mecsetre...

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.12. 06:01:04

Gondolkozom, hogy ne fogadjak-e be egy ilyen békés, a legyet is előreengedő, a galambnak is előre köszönő menekültet. Majd szerényen ellesz az előszobában, megeszi az ételmaradékot, ami marad a kutya után. s önszorgalomból takarítani fogja a lakást, miközben segít az atomfizika szakos fiamnak a vizsgákra való felkészülésben. S én meg büszkén hirdethetem, hogy nem csúnya orbáncigányfasisztakeszobofób vagyok, hanem igazi haladóeurópainyugati.

Kéne egy nick... (törölt) 2015.07.18. 07:39:03

@dicsak buksi!: +1, ez vár egész Európára, persze sok százmilliárd eurós szociális ellátásokkal megvehetjük a nyugalmunkat
Ideiglenesen. Ezeket már sose rakják ki.

@sanyix: -1, remélem már tele a vendégszobád illegálisokkal
süti beállítások módosítása