B1 blogcsalád



Ezért ábrándult ki Kokó Orbánból

2015. május 10. - nickgrabowszki

Koko Kovacs előbb bevallja, hogy nem fideszes, majd amikor ez kisebb vihart kavar az interneten, már azt állítja, hogy soha nem is volt az.

Ilyen az, amikor a biodíszlet visszamenőleg is föllázad.

Nem vagyok Fideszes!! Nem is voltam!! Akkor sem amikor felültem a tribünre..akkor sem amikor Orban Viktorral találkoztam, akkor sem amikor felajánlott politikai feladatokat visszautasítottam, akkor sem amikor ha kellett segítettem nekik.

A londoni reptéren írt hosszadalmas kifakadásából az hüvelyezhető ki, hogy azért nem tartja magát fideszesnek, mert

  • nem éljenez vakon és ujjongva minden kormányzati intézkedést,
  • nincs és nem is volt közel a párthoz,
  • nem értett egyet minden döntésével,
  • nem járt rendszeresen a gyűlésekre,
  • és a jelenlegi kormányzópárt több intézkedése és politikusa is vállalhatatlan számára.

Az probléma, hogy a köznyelvben nem ezt jelenti fideszesnek lenni. A pártkötődésnek nem feltétele a párttagság, parlamenti képviselőség vagy államtitkárság. Azt készséggel elfogadjuk, hogy a Széchenyi-terven nyert pénzt nem politikai szimpátiájának kifizetésére kapta, de egy

közéleti személyiség akkor nevezhető valamely párthoz kötődőnek, ha azt nyilvánosan támogatja.

És Kovács István ezt tette.

Kokó 2002-ben (alig egy évvel a Julio Pablo Chacón elleni vereségét követően) az országgyűlési választás két fordulója között ült föl Orbán mögé a Kossuth téri nagygyűlés tribünjére. Ezután (és miután rendre jobboldalinak nevezte magát) nehéz azért azt gondolni, hogy nem jobboldalon kisgömböcként mindenkit lenyelő Fidesz embere.

kokoorban.jpg

Kokó ezek után sérelmezi, hogy a másik oldal, a jelenlegi ellenzéki szavazók, a nemfideszesek nem túl jó véleménnyel bírnak róla. 

Ömlik rám az aljas zsigeri gyűlölet. (…) Az igazságérzetemet bántja a megrögzött Fidesz es Orban utáloktol rám ömlő gyűlölet.

De most komolyan, mit várt?

A mögé a miniszterelnök mögé ült föl az emelvényre, aki akkor azt hirdette, hogy a haza nem lehet ellenzékben. Ti. az ellenzék, a későbbi győztesek hazaárulók, ők maguk meg nem fogadják el az eredményt. 

(Nem árt itt megjegyezni, hogy a szélsőjobber Budaházy akkor a Fidesz – szerinte elcsalt – kormányzása érdekében szervezett hídblokádot; azt meg nyilván mindenki tudja, hogy Vona Orbánnal közös „polgári kör” tagja volt.)

Azt Kovács is elismeri, hogy Fidesz-szavazó volt, és az is tény, hogy eddig nem adott hangot a különvéleményének. Hát, mit lehetett volna gondolni róla? Hogy liberális demokrata? Vagy elkötelezett baloldali?

Kifakadásának van több olyan eleme is, ami sértettségre utal:

  • 2002 óta csak tízszer találkozhatott Orbánnal,
  • 2010 óta pedig csak 4-5-ször.
  • És visszautasította a felkínált "politikai feladatokat".

Ami magyarul annyit tesz:

nem vonták be a köreikbe, nem kínálták meg elfogadható tisztséggel és befolyással,

jóllehet például az úszó olimpiai bajnok Czene Attila államtitkár lett egy időre, az öttusa-világbajnok Balogh Gábor meg kormányfői tanácsadó.

Így azért már könnyebb tisztán látni, hogy mik a komoly bajok a Fidesszel.

Kovácsnak nem tetszik, hogy 

  • vannak vállalhatatlan intézkedései,
  • vannak vállalhatatlan politikusai.
  • Az elmúlt év néhány intézkedése egyenesen kritikán aluli.
  • A kommunikációja szintén.
  • Ezért egyre kevésbé érdemlik meg a támogatást.
  • Sőt, már Orbán se szimpatikus.

Nem is kérdés hogy nem ezért ültem ki a tribünre sőt most is megtenném ha lenne ki mögé.. Akkor még volt!!!

(Ezt azért nehéz másként értékelni, minthogy a volt bokszoló már Orbánból is kiábrándult.)

Így nem egy gerinctelen féreg, egy gyáva menekülő beszél (mint ami ellen tiltakozik), hanem

egy elbizonytalanodott egykori szavazó, aki pártja táborából éppen a pártnélküliek közé készül.

Ráébredt végre, hogy politikai marketingeszköz volt, csak a neve kellett, bevenni soha nem is akarták a brancsba. Akkor már inkább soha nem is volt fideszes.

(Az idézetek betűhívek. Kép: Facebook/Orbán Viktor)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr227448282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balfaszcsaszar 2015.05.10. 22:29:18

@maxval bircaman szerkesztő: nyugi, téged támogat, mindig, te fáklya az éjszakában

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2015.05.10. 22:29:54

Szerintem más a magyarázat:
a fotót nézve egyforma magasnak tünnek.
Ezért aztán nem lehet egyszerű - különösen egyforma magasságúak esetén - az egyik szájat a másik segge magasságába helyezni.
Ez rendkívül fárasztó lehet.
A magyarázat tehát: elfáradt a kapcsolat. és ehhez valóban még párttagnak se kell lenni.
Egyébként: Kokóka!
Emlékszel még az utólsó meccsedre?
A pofád - a meccs elött - neked is akkora volt, mint most a fénykép társadnak!
A vége is hasonló lesz!

J.W. Booth 2015.05.10. 22:30:57

Ennyi történt: egy ex-díszfasz rájött, hogy mire használták. És amikor már nem kellett, eldobták, mint egy használt gumit.
Legalább rájött. Ennyivel többet ér a többinél.

Aston Kanál 2015.05.10. 22:33:12

@maxval bircaman szerkesztő: nem, ocsi, az a gond, hogy ugy hazudik, mintha konyvbol olvasna. Mindenki tudja, hogy az internet nem felejt. Es az emberek sem.

sara 2015.05.10. 22:36:10

Én már akkor kiábrándultam belőle, amikor a fiatal kis kolleganőmet hajtotta, a TV-ben pedig ömlengett a család fontosságáról.... Pfúúúúújjjjj.....

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.05.10. 22:52:16

Ez a blog tálcán kínálja az alapvető megértést ahhoz, hogy mitől ilyen reménytelen barmok gyülekezete a baloldal, miszerint a fideszmaffiából kiábrándult támogatók miért nem mocskolják be a kezüket azzal, hogy ballibsi pártokra szavazzanak. (akkor majd inkább a jobbikra!!)

Kokónak teljesen iogaza volt, amijkor a 2000-es években a söpredék posztkomcsi banda helyett a polgári értékeket képviselő fideszt választoita. A 2002-2010-es ballibsi ámokfutás eredménye közismert, az ország megkezdte a totális leszakadását Európától, a demokráciát a szemkilövős gyúrtcsótányék kinyírták, az ország véglegesen két birka táborrá alakult át.
2010-ben a választók ezt a söpredék ballibsi bandát törvényszerüen elküldték 85%-kal a picsába.

orbán diktátor azonban nem a 2002-es polgári fidesz programot valósította meg 2010-től, hanem a ballibsi korruppt és diktatórikus elitkormányzást emelte négyzetre.

Ennek következtében néhány értelmesebb egykori fideszes kirakatember lelépett a szarból.S ahelyett, hogy a ballibsik elismerőleg szólnának arról, hogy igen, ez az orbáni diktatúra végállomása, lássa a nép, hogy mindenki lelép tőlük, mit csinálnak az agyhalott ballibsik?

Tonnaszámra járatják le pont azokat, akiket pozitív példáként kellene reklámozniuk a megváltozott helyzetben. Márészről meg ugye a potenciális szavazói lehettek volna ezek az emberek, meg még az a 2010-ben átszavazott másfél millió is. A segghülye ballibsik ebben a ziccer helyzetben mit csinálnak?
Az eszmei szövetség helyett jól összekenik szarral mindazokat, akik leléptek az ellenféltől.

Jó azt látni,hogy ezek az agyamputált ballibsik saját maguk tesznek arzért, hogy továbbra is csak a 800 ezres komcsi nyugger réteg legyen az ő szavazóbázisuk, senki több, mert mindeki mást bünös söpredéknek tekintenek.

Blogger Géza 2015.05.10. 22:55:47

"De most most komolyan, mit várt?" Talán azt, hogy ne gyűlöljék azért, mert neki is van politikai véleménye. Elképesztő az a gyűlölethullám, amely a frusztrált baloldalból árad.

kisQtya 2015.05.10. 23:01:42

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: Amikor ilyen kommentet olvasok, fellángol bennem a remény, hogy talán mégis van 10 %-nyi értelmes ember ebben a szerencsétlen országban.
Minden szavad aranyból van.

mkoma 2015.05.10. 23:03:03

@Blogger Géza: A gyűlölethullám nem a frusztrált baloldalból, hanem az egész nyomoronc magyar politikából árad.

Se nem jobbos, se nem balos, se nem "középsős" nem vagyok, de hagyjuk már hogy csak jobb vagy baloldalon van gyűlölködés.

Gáz itt az egész bagázs.

kisQtya 2015.05.10. 23:07:23

Drága bloggerem! Azért, mert Orbán megőrült és a FIDESZ beleszart a becsületbe, még nem fogunk a balliberális szarhalomra szavazni.

kisQtya 2015.05.10. 23:11:28

@mkoma: Bizony gáz! Együtt kellene kőfejtőbe küldeni az egész bandát.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.05.10. 23:12:04

@mkoma: Jó, de a Büdös Géza egy narancskommunista bérkommentelő. Mit vársz, hogy mit írjon? :-)

Egyébként én nem felejtem el, hogy 2002-ben a fidesz, amikor a két forduló között már látszott, hogy meg lesz baszva, eszetlen osztogatásba kezdett a hódolói között. Ha jól emlékszem Kokó is akkor kapott pár 10 millió Ft vissza nem térítendőt a BoxUtca nevű étterméhez. Ezek szerint az a pénz eddig volt elég a "hűséghez".

Arcade Macho 2015.05.10. 23:18:28

azert egy cikkben ami Koko es Fidesszel kapcsolatban vean nem megemliteni a 25 millat amit kapott Koko a belvarosi ettermere ez szeritnem kicsit gaz...

25 millaert en barkire szavaznek

Arcade Macho 2015.05.10. 23:20:28

@Kéményen dolgozó kisember: "A Fidesz ellenlábasai kampányszerepléseit akkor összefüggésbe is hozták azzal, hogy Kokó étterme állami támogatást kapott. Tény, hogy 2002. április 4-én, három nappal a választások első fordulója előtt adta be a Kereskedelmi Minisztériumba a Széchenyi-tervre szóló pályázatát. A két forduló között - amikor a Kossuth téri nagygyűlést tartották - már el is bírálták, sőt két nappal a második forduló előtt el is utalták cégének, a a belvárosi Boksz utca éttermet működtető kft.-nek a megítélt 25 millió 559 ezer forint vissza nem térítendő állami támogatásként. "

tenyleg nem fideszes amugy...
verprofi biznicmen
a fura az amit most eload hiszen van az a mondas hogy ne sirjon a kurva ha basszak...

J.W. Booth 2015.05.10. 23:25:21

Viszonylag egyszerű a vezérhez még hű plebsz kommunikációja:

1. gyurcsányahibás
2. elmúltnyolcév
3. ballibsi söpredék

és ezeknek a tetszőleges kombinációja. Szerencséjükre nincs túl sok.

Mindezt még leegyszerűsíti a rákosi-idők jelmondata: aki nincs velünk, az ellenünk van.

Csúnyát mersz mondani vagy gondolni a vezérről? Kritizálni mered a pártállamot? Szóvá mered tenni, hogy egyre szarabb Magyarországon élni?
Gyurcsányista ballibsi vagy és mindenről az az átkos nyolc év tehet. És ellenség.

Hát nem így van. Csak furcsa lehet birkaaggyal elképzelni, hogy vannak önállóan gondolkodó emberek, akik valamilyen szinten ragaszkodnak a vélemény-nyilvánításhoz és a demokráciához. Ezek az emberek sokfélék, esetleg különböző politikai irányzatokat (értsd: nem fidesz) támogatnak.
Az, hogy az ő oldalukon milyen tehetséges vagy tehetségtelen politikusok vannak, nem őket minősíti.

Viszont, akik szavazataikkal újra és újra hű birkaként támogatják Viktor and the Gang pusztítását és országkirablását, azok igenis felelősök mindezekért.

Andy73 2015.05.10. 23:27:38

Kokó ettől még olimpiai bajnok marad, Orbán meg a miniszterelnök, a baloldalnak meg maradnak az ilyen és hasonló témák gumicsontnak, Habonnyal, Simicskával és a többiekkel. Kokó is médiaszereplő lett, és dúl a médiaharc, de mindez csak gumicsont.
A kormány jól teljesít, a mutatók rendben vannak és folyamatosan javulnak, és a választókat elsősorban ez érdekli. Csak a következő választásokig is kell egy kis gumicsont, amit lehet rágni.

zeddez 2015.05.10. 23:53:16

óóóó, hát a 2010-s választások után is hiretelen kapott vmi Széchenyi terv fedőnevű jóelvtársaknak kifizetésre használt történettel hatvanpár millert átépíteni a Boxutca éttermet erre a mostanira

csak picit szelektív amnéziás :P

meg amikor kb mindenkit kirugdalták a MTV-től, és csak párthű seggnyalók maradhattak, meg bevonzották a RémHírTV-s hírhamisító pajtásokat, neki pont akkor kellett felmondania a kormányt azóta is szopató RTL-nél és futnia az MTV-be vmi nagggyon fontos olimpiai műsorban tevékenykedni

de biztos csak véletlen egybeesés ez is ;)

hidroponi 2015.05.10. 23:58:16

@Andy73: idiota!lakjal jol a mutatoiddal!

Punxsutawney Mormota 2015.05.11. 00:44:38

@Blogger Géza: Nem Havercsótány! Az az igazán elképesztő, hogy a Kárpát-medenécébe, dél, dél-nyugat irányból benyomuló mediterrán ciklon pusztitásáért is rögtön ballibsizős gágogásba kezdesz.
A kritika és nyílvánvalóan az önkritika morzsája is hiányzik belőled. Volt valaha is olyan, hogy azt mondtad volna, hogy Hm, srácok... ezt lehetett volna jobban is csinálni?
Vagy állandóan azt mantrázod, hogy azok a vérszívó, mocsok imperialista seggnyaló libsik még így se csinálták volna?!!!

Phteven 2015.05.11. 01:56:18

@Andy73: Uh azért ez kemény volt! Viccnek kicsit erős. :-))))))))))))

Hefe 2015.05.11. 05:54:59

kovacs coco istvan egy gerinctelen senki.

nu pagagyí 2015.05.11. 06:31:18

Jobb későn, mint soha! Nem kell cseszegetni Kokót, kell ahhoz bátorság, hogy az alattomos Fideszből való kiszeretését valaki nyilvánosságra hozza.

Steve31 2015.05.11. 07:31:46

Menekülnek a patkányok a sülyedő (ezüst)hajóról.

Nick-Name 2015.05.11. 07:50:45

Jó írás, bár nem venném el a jogot Kokótól, hogy tényleg kinyílt a szeme és próbálta védeni a védhetetlent és ez lett belőle. Kevés ember van (a fidesznél meg pláne nem divat) aki azt mondja, hogy: TÉVEDTEM! Ott volt ebben a brancsban Egerszegi is, bár ő hamarabb rájött talán erre és szép csendben kivonult a vezír mögül. Lemosni ő sem tudja ezt azóta sem! Lehet gondolkodni, belátni dolgokon, de a múltat tessék vállalni. Nem cikibb, mint egy ilyen öntagadásba belefulladni.

Nick-Name 2015.05.11. 07:52:17

@Nick-Name: Utolsó előtti mondat javítva: Lehet gondolkodni dolgokon, belátni dolgokat, de a múltat tessék vállalni. Nem cikibb, mint egy ilyen öntagadásba belefulladni.

Aston Kanál 2015.05.11. 08:37:01

@maxval bircaman szerkesztő: "NEM VAGYOK FIDESZES!! NEM IS VOLTAM!!" vs. "Azt Kovács is elismeri, hogy Fidesz-szavazó volt".

Es most tekintsunk el attol a szorszalhasogatastol, hogy ki a fideszes. A koznyelvben, vagyis a szo koznapi ertelmeben fideszes az, aki a Fideszt tamogatja, arra szavaz. (Kerdezz meg tetszoleges szembejovo embert az utcan, tetszoleges part nevet behelyettesitve) Kovacs ennel sokkal tovabb ment, hiszen nyilvanosan tamogatta a partot. Mint kozszereplonek, elsportolonak, velemenyformalo ereje is lehetett. Biztos vagyok abban, hogy senki sem gondolta rola, hogy barmelyik masik tetszoleges partot tamogatja.

Jobban jart volna, es nem csinalt vllna hulyet magabol, ha azt mondja pl, hogy "Emberek, ez a Fidesz mar nem az a Fidesz, igy nem tamogatom oket tobbe szemelyemmel". Vagy valami hasonlot.

(Egy durva hasonlat: attol hogy valaki nem tagja egy hivatalos tripper csoportnak, de megtett mindent annak erdekeben, hogy elkapja, az bizony tripperes :))

Mercel 2015.05.11. 08:38:15

Hmmm hát ezt kokó pont úgy elqrta mint a karrierjét.
Részemről nem utálom ezért, csak megvetem.
A süllyedő hajó esete..

Mercel 2015.05.11. 08:39:41

@Aston Kanál:

"Jobban jart volna, es nem csinalt vllna hulyet magabol, ha azt mondja pl, hogy "Emberek, ez a Fidesz mar nem az a Fidesz, igy nem tamogatom oket tobbe szemelyemmel". Vagy valami hasonlot.

(Egy durva hasonlat: attol hogy valaki nem tagja egy hivatalos tripper csoportnak, de megtett mindent annak erdekeben, hogy elkapja, az bizony tripperes :))"

Jogos.:)

Flúgatlan 2015.05.11. 08:42:58

Az ilyen írások és a mögöttes gondolkozás nagy károkat okoznak.

Kokó feltűnt Fidesz-rendezvényeken, ismertségével támogatta őket, *tehát* (?) (ez a beteg gondolkozásmód) Kokó egy fideszes disznó, aki csak a személyes haszonszerzésre utazott és most csak azért fordul a Fidesz ellen, mert az osztogatásból kimaradt. Lehet, hogy az, nem ismerem személyesen. Csakhogy cselekedetei magyarázhatók úgy is, ahogy ő adja elő: hogy meg volt győződve korábban az Orbán által hirdetett vonal jóságában, de mára látja, hogy az csak duma volt, sokszor épp az ellenkezőjét teszik a meghirdetetteknek, ezért már kiábrándult belőlük. Az egysíkúan gondolkozók meg őt Fidesz-bérencezik, ezért idejét látta, hogy nyilatkozatban tisztába tegye ezt az ügyet.

Szerintem Kokó szövege teljesen reális. Ha nem olyan névtelen senki lennék, mint vagyok, és 2010-ben felkértek volna, hogy a kampányrendezvényen üljek oda Orbán mellé, megtettem volna én is. Akkor én is elhittem, hogy Orbán a megoldás az MSzP-SzDSz ámokfutás után és hogy ő és csapata egy korrekt banda. Az első felét még mindig hiszem: ha az MSzP és környéke maradt volna, ma Magyarország már államcsőd után egy katasztrofális, kaotikus helyzetben lenne. Orbánék korrektsége azonban hamar megdőlt a hatalomátvételük után és ma semmi szín alatt nem támogatnám őket (a nem létező) tekintélyemmel. Nekem a Kokó-ügy tanulsága, hogy nem vagyok egyedül, sokan futják be ezt a pályát gondolatban, mint én. Csak aki híres, az exponálta is magát mellettük, ezért nehezebb helyzetben van most, mint én, akinek véleményére csak közvetlen környezete kíváncsi.

A szerző emellett természetesnek tartja, hogy Orbán minden támogatójára ömlik a gyűlölet. Nem, nem kell ezt természetesnek venni! Ez csak a mindenkori politikai manipulátorok érdekét szolgálja. Az is, ha azt követjük, mint a cikkíró, hogy a hozzám képest "másik" oldalon levőkről a legrosszabbat tételezzük fel automatikusan. Mert nagyon nem látom bizonyítottnak, hogy Kokó azért rágott volna be, mert nem kapott 3-4 trafikot vagy efféle hasznot.

Szóval: nem kellene ez a fröcsögés. Egyik oldalról sem. A muníciót azokra kell pazarolni, akikről látszik, hogy hatalom- és pénzéhes hazudozók: a politikusokra és mamelukjaikra. Az esetlegesen melléjük csapódó közemberek csak polgári áldozatok ebben a csatában. Azt meg minimalizálni kellene.

Flúgatlan 2015.05.11. 08:50:59

@Aston Kanál: "A koznyelvben, vagyis a szo koznapi ertelmeben fideszes az, aki a Fideszt tamogatja, arra szavaz."

Szerintem nem. A szavazat odaadása nem jelenti feltétlen az elvhűséget, hisz pl. a legkisebb rossz elve miatt is sokan szavaznak ide vagy oda. A kicsit is gondolkodó közemberek "fideszes"-nek a Fidesz tagságát nevezik.

De még ha nincs is igazam ebben a szóhasználati dologban és a közember fideszesnek nevezheti Kokót a kampány-támogatásért, akkor sem jó dolog, amit a szerző csinál: Kokó "fideszes", tehát vessen magára, hisz a Fidesz vezetőinek hibái joggal sugároznak ki az összes emberre, aki támogatta őket, és persze minden támogatójuk csakis valami személyes haszonszerzés érdekéből tette ezt és aki kiábrándul belőlük az csak a haszon elmaradása miatt teszi.

Ez nagyon káros/rákos gondolkozásmód, bármelyik oldal is teszi.

Béláim! Rátoltuk! 2015.05.11. 08:51:10

A magam részéről tisztelettel összefoglalnám a helyes elvi alapvetést, amennyiben: Fideszes vagy? Nem vagy normális!

♔batyu♔ 2015.05.11. 08:58:16

Most akkor az is fideszes, aki összeadja a kiadásait és bevételeit 2002-2010, illetve 2010-2018 között és Orbánékra szavaz?

Ráadásul a szavazók kb. 40%-a eleve semmilyen körülmények között nem szavaz baloldali-liberális, balliberális pártra. Amúgy most ez 75%, a közvélemény kutatások szerint.

A ballibsiknek bele kell nyugodnia, hogy ők akkor sem alternatíva, ha Orbánékkal néha tele van az emberek töke, de ebből ők egyszerűen nem profitálhatnak. Némelyik ezt nem is képes elviselni, görcsöl, anyázik, fideszezik, anyázik, de hát ez van. Orbánék egyszerűen hatékonyabbak mint Gyurcsányék, de az érzelmi szavazóknak ez valójában tökmindegy is, nekik csak az a lényeg, hogy jobbos legyen a kormány.

♔batyu♔ 2015.05.11. 08:59:10

@Béláim! Rátoltuk!: Ja, én ezt így ismertem: ballibsi vagy? Á dehogy, csak elbambultam.

Joulupukki Apó 2015.05.11. 08:59:25

Korrekt cikk.
Kokóból akkor ábrándultam ki, amikor -még felhozó meccsen- ellenfelét lenézte és vicceskedett vele a szorítóban. Innentől őt sem lehetett komolyan venni

♔batyu♔ 2015.05.11. 09:00:24

@Flúgatlan: Az a baj, hogy jobb sorsra érdemes Padödőt az tette tönkre, hogy hozzákötötték magukat az SZDSZ-hez.

Trackers 2015.05.11. 09:00:42

Ezek szerint aki Gyurcsány vagy az MSZP mögé áll vagy állt valaha is, azokra is teljes joggal ömlik a gyűlölet.

Azokat is meg lehet vetni, ki lehet rekeszteni.

Kulkától, Farkasházyn keresztül, a Padödöig.

Győlöljük csak aki a másik oldalon áll, és mást gondol vagy gondolt a világról mint mi.

Minduntalan megdöbbenetenek a ballib megmondó emberkék kirekesztő ám őszinte zsigeri gyűlölet hullámai.

Flúgatlan 2015.05.11. 09:11:19

@♔batyu♔: "Az a baj, hogy jobb sorsra érdemes Padödőt az tette tönkre, hogy hozzákötötték magukat az SZDSZ-hez. "

Na, azért itt nagy különbség volt. Az egyik Padödö-tag ugye rendszeresen fellépett erős mszp-szdsz elkötelezettségű TV-műsorokban és ontotta magából az elfogult mocskolódást. meg személyeskedett gusztustalanul. (Ha jól emlékszem, Orbán feleségéről is csúnyán nyilatkozott.)

Ez messze nem az a kategória, mit Kokó.

nemszólokmégegyszer 2015.05.11. 09:14:43

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: Hagyjuk már ezt a komcsi nyugger dumát. Legalább olyan aljas, mint a panelproli. Csak azért mert nyugdíjas és nem fidesshívő még nem komcsi. Akinek meg nincs családi háza, hanem panelban él még nem biztos, hogy proli. Aki egy multinál, vagy magyar vállalatnál melózik, az proli? Egyébként nézz meg egy tisztességes fidess nagygyűlést, vagy kampánygyűlést, hogy ott mennyi öregkorú van és mennyi fiatal. Az utolsó mondatoddal agyonb@sztál mindent. Vagy a te szüleid, nagyszüleid is komcsi nyuggerek? Innen a sztereotípia?

♔batyu♔ 2015.05.11. 09:19:52

@Flúgatlan: Én csodálkoztam is, mert a Padődő zeneileg is nagyon jó volt és a 2 énekes is nagyon tehetséges.

Ezeknek azért nem kellett volna ilyen gusztustalan hátszél mint az SZDSZ. Bár az is igaz, hogy amikor "keletkeztek" az SZDSZ még komcsi elődjeikhez képest is komolyabban ült a médián és az egész művészeti világon.

Aston Kanál 2015.05.11. 09:21:18

@Flúgatlan: maximalisan egytertek. Ettol meg a jelenseg sajnos nagyon is valos.

♔batyu♔ 2015.05.11. 09:27:47

@Flúgatlan: Azért az valahol ott van, hogy az őslibsiknél (SZDSZ) és az őskomcsiknál még mindig elég rendesen ott van a szélsőséges réteg, ráadásul Sorosék is ezeket támogatják, hiszen külföldi kapcsolatai is (a kurucról ismertek ezek a nevek is) ezeknek vannak.

Ezeknél bárki náci, akik nem ők. Szerencsére kevesen vannak és nagyon elszigeteltek, viszont gazdasági hatalmuk még van.

Flúgatlan 2015.05.11. 09:35:26

@Trackers: "Győlöljük csak aki a másik oldalon áll, és mást gondol vagy gondolt a világról mint mi."
(az előzményekből úgy érzem, hogy Trackers ezt gunyorosan írta, tehát nem ért vele egyet.)

Igen, ez az, ami a hatalomban levők érdeke. Azoké, akik váltogatják egymást a kormányon. Ha van két oldal, mely a másik felé dobálja a sarat, beleértve az olyan szimpatizánsokat is, mint pl. Kokó, akkor mindenki jól elfoglalja magát és esély sincs egy reálisabb politikai kultúra, egy valóban új politikusi garnítúra felnövekedésének.

Emberek! Ezt kellene abbahagyni. Buktassuk le a korrupt politikusokat, nevezzük őket hazugnak, amikor forgatják a köpenyüket, kérjük számon az ígéreteiket, de a pártszimpatizánsokat ne mocskoljuk. Mert akkor normális viszonyok sosem lesznek itt.

Számomra ez a lényeg, nem is írok ehhez többet.

illaim 2015.05.11. 09:35:38

@Flúgatlan: Egy ilyen zagyvaságot csak olyan írhat, aki 1998-2002 között még nem volt magánál, 2002-2010 között kómában volt, majd
a fidesz kampányára hirtelen "öntudatra" ébredt! A következetességet meg hírből sem ismeri! Rólad is szól Romhányi: A birka balladája
Olvasgasd és magadra ismersz!

ex-dr. vuk 2015.05.11. 09:44:58

Nincs baj azzal, hogy fideszes volt, azzal sincs, hogy kiabrandult. Csak mondja ezt. A multat letagadni felesleges (plane ha nyilvanvalo).

♔batyu♔ 2015.05.11. 09:56:40

@ex-dr. vuk: Na igen, ennek köszönhető, hogy akármilyen demokrata is az MSZMP valamikori kongresszusán a hátsóbb sorokban ülő politikusi állománya, az ország szavazóinak kb. 40%-a soha nem szavaz rájuk.

Na és ez a velük összeállt "liberálisok" "tragédiája" is.

Itt értelmetlen is Orbánozni, mert a dolog érzelmi alapú.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.11. 10:13:30

@Aston Kanál:

Én fideszes vagyok? 2002-ben rájuk szavaztam, 2014-ben nem.

ex-dr. vuk 2015.05.11. 10:23:52

@♔batyu♔: a fidesz pedig eroteljes komcsizassal probalja feledtetni, hogy mennyi volt mszmp-s ul a soraikban. Melyik a jobb?

♔batyu♔ 2015.05.11. 10:27:17

@maxval bircaman szerkesztő: Te azért vagy fideszes, mert nem helyeselsz a ballibsiknek, nem osztod a koncepciójukat.

Azaz pld. adott egy blogfer koncepciója: hazaáruló Orbán találkozik Putyinnak. Ballibsik beszállnak, helyeselnek, igen, mekkora hazaáruló ez a felcsúti.

Erre te beszállsz, hogy Putyinnal haverkodni kell, mert az is egy kitörési pont, különben is, a kereskedelmünk csak feleakkora mint a cseheké.

Ez önmagában nem Orbán fanság, hiszen igaz lehet bármely ballibsi politikusra is, de a rövidebb agyú ballibsi nyilván orbánfanozni kezd.

Ez csak egy példa, sok van.

♔batyu♔ 2015.05.11. 10:30:24

@ex-dr. vuk: Ennek azért nincs jelentősége, mert a vezérkar sem régi kipróbált elvtársakból áll, másrészt akik átültek, sem balliberális politikát visznek.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2015.05.11. 10:35:21

Nem éljenezni volt a dísztribünön, hanem már akkor is csak az ütőtávot méregette... :)))
Kokó mostantól sosem volt fideszes.
Simicska pár hónapja sosem volt fideszes.
Orbánról mikor vallja be, hogy ő se volt fideszes soha? ;-)))

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.05.11. 10:37:19

na, valaki már elkezdett menekülni...

Vipera01 2015.05.11. 10:41:36

Pontosítsunk: Budaházy NEM A FIDESZ-KORMÁNYÉRT, HANEM A SZOCI KORMÁNY ELLEN CSINÁLT HÍDBLOKÁDOT!

Aston Kanál 2015.05.11. 10:45:07

@maxval bircaman szerkesztő: nem a lenyeget fogod meg. Letagadnad orszag-vilag elott, hogy 2002-ben az voltal, mikozben mindenki tudja, hiszen - tegyuk fel - tele volt veled a media?

Itt nem az a lenyeg, hogy most mi a helyzet. Kiabrandult beloluk, oke. A gond az, hogy most, hogy kezd kellemetlenne valni a dolog, letagadna, hogy a multban a Fidesz kirakatembere volt, Egerszegivel, Patakival, Akossal egyetemben (aki inkabb a zenere koncentralna, mert az egyre rosszabb. Marmint Akos, mert a Pataki az valami egeszen elkepesztoen hulye, es a zenehez sincs mar sok koze).

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2015.05.11. 10:52:28

Kokó végre bevallotta,
S dicséretes eme tette,
Dísztribünön évek óta
Ütőtávját méregette.

Eltöprengett hazamenet
S gondolkodott egész éjjel,
Mikor jön a döntő menet,
Ahol csaphat szerte-széjjel.

Most érezte, itt az idő
Jót behúzni fűnek-fának,
S mellőle a Fidesz kidő'.
Koko diem! - Üss a mának!

:)

É2I 2015.05.11. 11:34:15

Eddigi választásokon mindig a fideszre szavaztam.Eddig.
De mostmár nem fidesz hanem egy fityisz. A magukat szocinak nevező oligarhákra akkor sem ha a fejükön pörögnek, mint a kurcsány azon a viccesnek titulált videón.
Akkor meg kire?
Kezd erősödni bennem, hogy kalasnyikovnak fogják hívni ezt az embert.
A jelenleg a politikában lévő megélhetési bűnözőket föl kellene már sorakoztatni a Duna parton. Egytől-egyik pártállástól és az elopott közpénzektől függetlenül.

Kokó meg mindig is érdek ember volt. Most próbálja menteni magát, de úgy látszik a bölcsessége is ki lett ütve Chakón által. Az arca azóta se lett kisebb, pedig mára már az is elfelejtődött, hogy amatőrként mit ért el. Nem kellene megszólalnia, mert a fröcsögése a saját nyakába folyik vissza. Ugyan akkor kiselefánt módjára felejt. Attól függetlenül, hogy orbáncot mára már utálom, mint a szart még mindig takony gerincűnek tartom azokat, akik bele marnak annak a bokájába, aki kistafírungolta.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.11. 11:45:14

@Aston Kanál:

A kérdés az, hogy mi a "fideszes", mik a jellemzői?

Aki tagja a pártnak?
Aki önkéntese volt a pártnak?
Aki arcát adta választási kampányhoz?
Aki a pártra szavazott a legutolsó választásokon?
Aki a pártra szavazott bármikor?
Aki egyetért minden fideszes intézkedéssel?
Aki egyetért a legtöbb fideszes intézkedéssel?
Aki egyetért bármilyen fideszes intézkedéssel?
Aki szerint a Fidesz a kisebbik rossz a ballibekhez képest?

Babette anyó húsdarálója 2015.05.11. 11:50:14

kokó elvtárs, mi a probléma?
Új éttermet akartál nyitni az adózóktól síbolt pénzen, oszt nem kaptad meg a lovettát?
Ezért nem kell besértődni, van neked pénzed, akkor is volt amikor elfogadtad a 25 millát.

dr. mesterséges színezék 2015.05.11. 12:00:31

Ha Kokó nem volt fideszes, akkor - csak viszonyítás végett - Kulka János egy államellenes provokátor, sőt terrorista.

É2I 2015.05.11. 12:03:35

@maxval bircaman szerkesztő:
Az első fidesz érában orbán még a polgári réteget próbálta kiemelni. Csak hogy ez egy keskeny szavazó bázis. El is buktak, mert a nép valami nosztalgiába volt szerelmes.
Volt nyolc évük, hogy kielemezzék mit dasztak el. Mivel a szocik kirugdosták maguk alól a széket egy futóbolonddal az élükön újra megkaparintotta a jogart. De most már módszeresen csak a saját érdekeit szem elől tartva próbál uralkodni. Mindenkibe belerugott eddig, én meg értetlenül nézem a népet, hogy miért nem zavarta már végleg svácjba vagy valami melegebb éghajlatra.
Olyanra mint ellenzék nem kell számítani azok szépen bedarálták egymást. Arra képtelenek, hogy némi koloncért ne ugorjanak egymás torkának.
Igazából nem is kívánnám egyik jancsi bohócot sem megint kontárkodni. Jelenleg a "politikai elit" egy takony gerincű undorhalmaz bármerre is hajlik az a gerinc.

dr. mesterséges színezék 2015.05.11. 12:08:58

" nem éljenez vakon és ujjongva minden kormányzati intézkedést,
nincs és nem is volt közel a párthoz,
nem értett egyet minden döntésével,
nem járt rendszeresen a gyűlésekre,
és a jelenlegi kormányzópárt több intézkedése és politikusa is vállalhatatlan számára."

Nézd, Pista, ameddig ha hinni nem is, de remélni lehetett, hogy a Fidesz tanult és felejtett, addig ok, azóta viszont csekélységem is ezzel a kibaszottul semmi médialehetőséggel, amit a bloghoz hozzápofázás jelent, azon görcsölök, hogy elmondjam, mi miért egyáltalán nem polgári, tisztességes, keresztényi, átlátható, emberarcú, stb. (Igaz, nincs is éttermem.)

Te, az enyémnél légyegesen nagyobb megszólalási lehetőséggel mikor és hol utaltál ilyesmire az általad sorolt fenti pontok tükrében?

dr. mesterséges színezék 2015.05.11. 12:12:39

@É2I: "Az első fidesz érában orbán még a polgári réteget próbálta kiemelni. "

Maradjunk annyiban, hogy a fijjukat próbálta kiemelni azokkal a lehetőségekkel, amelyeket az egyszerű többség teremtett meg neki.
Orbán semmit sem változott, csak a parlamenti aránya, amit csak azért nem mondom, hogy ki is maxolt, mert lesz még neki ötlete.

♔batyu♔ 2015.05.11. 12:13:40

@maxval bircaman szerkesztő: Gyakorlatilag akkor szinte mindenki fideszes.

Talán ezért is vannak ki a ballibsik rendesen.

Peterpapo 2015.05.11. 12:22:00

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:

"Kokónak teljesen iogaza volt, amijkor a 2000-es években a söpredék posztkomcsi banda helyett a polgári értékeket képviselő fideszt választoita."

Ez baromi jól hangzik, de a Fidesz soha a büdös életben nem képviselt semmit sem. Sem polgári értékeket, sem mást. Pont leszarnak Téged és az összes többi Fidesz szavazót is éppúgy, mint a ballibsiket. Jobb ha tudod.

dr. mesterséges színezék 2015.05.11. 12:25:02

@♔batyu♔: "Gyakorlatilag akkor szinte mindenki fideszes."

Pontosan, 107%-ban, de a Századvégnél azonnal elkezdik az újraértékelést, amint megérkezett a heti átutalás, mert ők is látják, hogy ez valószínűtlenül kevés.

dr. mesterséges színezék 2015.05.11. 12:28:03

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: "Kokónak teljesen iogaza volt, amijkor a 2000-es években a söpredék posztkomcsi banda helyett a polgári értékeket képviselő fideszt választoita."

Kokónak az tetszhetett meg, hogy Deutsch Tomi polgári értékként őt választotta, tisztán, nagy címletű bankjeggyel.

Szelid sunmalac 2015.05.11. 12:48:36

@maxval bircaman szerkesztő: Te parttag voltal vazze es Viktor MINDEN intezkedeset veded. Ott vagy az osszes blogon es szerinted minden szep es jo, amit a fidesz csinal. EZERT vagy te fideszes

vaki78 2015.05.11. 12:48:40

@♔batyu♔: dehonnem, mivel most ugyanezen urak egy része a Fideszben üldögél.... Több ok miatt sem szavaztam 2014-ben a Fideszre, de az egyik ez volt. Ugye vannak a baloldali komcsik, akik rossz komcsik, meg vannak a hozzánk átigazoltak, akik hirtelen "jó komcsivá" avanzsáltak.
Az a baj, hogy anno 25 éve húzni kellett volna egy vonalat, hogy aki eddig ott ült, az többé ne ülhessen oda. Még most sem késő, de most már lassan az elmúlt 25 évre is ugyanez vonatkozik...

Szelid sunmalac 2015.05.11. 12:50:40

@Peterpapo: A fidesznek egyaltalan nem volt semmilyen pontja vagy elkepzelese. Pont ez volt a lenyeg. Az egyetlen dolog, amit igertek 2010 elott, hogy elszmaoltatnak. Aztan szep csendben hamvaba holt az is. Egyebkent most tessek, mutassa fel nekem valaki a 2010-es valasztasokra keszult reszletes fideszes programot.
Nem fogja tudni, mert soha nem is volt olyan.

Peterpapo 2015.05.11. 13:09:42

@maxval bircaman szerkesztő:

"A kérdés az, hogy mi a "fideszes", mik a jellemzői?

Aki tagja a pártnak?
Aki önkéntese volt a pártnak?
Aki arcát adta választási kampányhoz?
Aki a pártra szavazott a legutolsó választásokon?
Aki a pártra szavazott bármikor?
Aki egyetért minden fideszes intézkedéssel?
Aki egyetért a legtöbb fideszes intézkedéssel?
Aki egyetért bármilyen fideszes intézkedéssel?
Aki szerint a Fidesz a kisebbik rossz a ballibekhez képest?"

Az ötös kivételével, így ebben a sorrendben, ahogy felsoroltad.

ex-dr. vuk 2015.05.11. 13:09:43

@♔batyu♔: nem, o azert fideszes mert a fidesz nevetsegesnel nevetsegesebb intezkedesit vedi foggalkorommel.

ex-dr. vuk 2015.05.11. 13:10:51

@♔batyu♔: nahh ha a fideszben ulnek akkor maris nincs jelentossege... na ez itt a kettosmerce.

Szelid sunmalac 2015.05.11. 13:10:58

@ex-dr. vuk: Meg mert onkent fidesz parttag volt, csak kenytelen volt kilepni, mikor az adohatosag elol Bulgariaba menekult

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.11. 13:29:32

@Szelid sunmalac:

Igen, párttag voltam, 1993-ig. Azaz 22 éve nem vagyok az. Ráadásul pont akkor voltam párttag, amikor a Fidesz ballib volt, azaz ennek sok köze nincs a jelenlegi helyzethez.

Orbán sok intézkedését ellenzem. Amit támogatok az a felismerése, hogy a rendszerváltozás az azóta felvett irány hibás. Ebben le a kalappal előtte, más vezető magyar politikus nem jutott el erre a felismerésre.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.11. 13:30:53

@Szelid sunmalac:

Téves. Alig egymilliós tartozásom volt, ami el is évült már. S nem kellett menekülnöm. Senki se sozkott menekülni ilyen kicsi összegű tartozás miatt.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.11. 13:32:40

@Peterpapo:

Akkor én fideszes vagyok, mert egyetértek a fideszes intézkedések egy részével és szerintem a Fidesz a kisebbik rossz a ballibekhez képest.

A többi pont nem igaz rám.

Szelid sunmalac 2015.05.11. 13:33:50

@maxval bircaman szerkesztő: Dehogynem birka. Minden epeszu ember tudja, hogy ez az irany ami most van, hibas. De te megis tamogtaod, pedig pont ezt az iranyt viszi Viktor is tovabb. Ez a baj draga baratom. Ugyanabban a szarban toporog az egesz orszag, csak feleszu gyermeteg emberek vagy egyik, vagy masik oldalnak tapsikolnak.

Akkor viszont igazan tisztazhatnad mar hogy a picsaba kerultel te Bulgariaba es miert epp oda. Komolyan erdekel.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.11. 13:35:39

@vaki78:

"Ugye vannak a baloldali komcsik, akik rossz komcsik, meg vannak a hozzánk átigazoltak, akik hirtelen "jó komcsivá" avanzsáltak. "

Dehát a ballib oldalon UGYANEZ van.

Az a komcsi, akiből ballib lett, az rendes, tisztességes ember. Akiből meg bármi más, az gonosz, tisztességtelen, gerinctelen, köpönyegforgató féreg.

ballibáknál:
Pozsgay - rossz
Horn - jó

fideszeseknél:
Pozsgay - jó
Horn - rossz

Szelid sunmalac 2015.05.11. 13:37:06

@maxval bircaman szerkesztő: Ez meg igy oke is lehetne. A gond csak az, hogy akkor nem kene evek ota telipofaval komcsizni. Erted?! Igy hiteltelen az egesz. Marpedig az mszp nem komcsizott, amig a fiesz el nem kezdte. Talan nem emlekszel mar.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.11. 13:38:00

@Szelid sunmalac:

Lássuk!

A felismerés, hogy nem szabad mindent egy lapra téves beállni a nyugati táborba - JÓ.

A felismerés, hogy az EU-hűség nem hoz az országnak felzárkózást - JÓ.

Igen, sok hülyeséget is csinál a Fidesz, de ez a 2 fenti alappont mindenképpen támogatandó.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.11. 13:39:05

@Szelid sunmalac:

Sosem támogattam az esztelen komcsizást.

Igaz, hogy a Fidesz kezdte. S erre jött válaszként a balliba ellenkomcsizás.

Én mind a kettőt elutasítom.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.11. 13:41:03

@Szelid sunmalac:

Ismerek legalább 30 magyart, aki BG-ba tántorgott ki az utóbbi 10 évben.

Persze ezek jelentős része, kb. a fele családi okból:
- fiú/lány ügy,
- plusz bolgár származásúak.

De a másik felük szimplán dolgozni jött.

Szelid sunmalac 2015.05.11. 13:41:33

@maxval bircaman szerkesztő: Ha valoban elutasitanad, akkor nem ballibaznal. Azt is a fidesz kezdte :)
Szoval hogy kerultel te Bulgariaba? Minden hatso gondolat nelkul. Arra nem igazan vandorlnak ki.

Szelid sunmalac 2015.05.11. 13:42:05

@maxval bircaman szerkesztő: Dolgozni Bulgariaba? De gondolom csak idoszakosan. Te viszont maradtal.

Tudományos libsizmus 2015.05.11. 13:47:50

Kész. Orbán megbukott. Már csak a küszöbön álló forradalmat kell kivárni.

É2I 2015.05.11. 13:47:54

@dr. mesterseges szinezek: Nincs kétségem és emlékszem is az Ezüsthajó pénzmosodára. De akkoriban még adtak a látszatra is. És az élni éni hagyni valahogy érvényesült. Az elmút öt év már nem erről szólt. Minden szektorba belerúgott, meszívatta a rendőröket, az eü. dolgozókat. Szétbaszta az oktatást és gőzerővel azon mesterkedik, hogy minnél jobban butítsa a népet. Az okos embert nem lehet csak úgyni megvezetni, ugye.

A paraszt focijába meg önti a pénz, de a valódi siker sportágainkra már nem jut. Az akadémiások meg szépen elszerződnek külföldi csapatok. Már az, amelyik nem botlik fel a saját lábában.

Az a gőg ahogy előadják magukat gyomorforgató. Bármilyen ötletüket keresztül verik, saláta törvényeket hoznak, hogy helyzetbe hozzák magukat meg az egész holdudvarukat. És már a látszatra sem adnak. 100 milliókat költenek önfényezésre, de a hétköznapi emert számba se veszik. A szakmai tanácsokat teljesen leszarják, ha az nem illik az elképzeléseikbe.
Olyan embereket ültetnek létfontosságú tárcák élére akik véletlenül se okosabbak egy ötödikesnél, viszont rezzenéstelen arccal a szemedbe hazudnak.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.11. 14:06:36

@Szelid sunmalac:

Sokan mennek állandóra.

Eleve mi az állandó és az ideiglenes?

Peterpapo 2015.05.11. 14:08:35

@maxval bircaman szerkesztő:

Na jó az utolsó pont sem számít, de az, hogy bármilyen fidesz kormány intézkedéssel egyetértesz, az már jelentheti, mert ezeknek semmilyen intézkedése nem az emberekért történt, hanem csak saját magukért.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.11. 14:12:27

@Szelid sunmalac:

A balliba egy jó szó erre, Bulgáriában pl. "Soros-katona" a ballibák neve, ill. még "kék bolsevik" és "kék talibán" is használatos.

Magyarázat: a bolgár politika másképp alakult, mint a magyar. Sok különbség van, pl. míg Mo-n a rendszerváltáskor az ex-komcsik marginalizálódtak, s a fő csata a "nemzetiek" és a "liberálisok" között volt, addig BG-ban ez ismeretlen jelenség, itt bizomny ex-komcsi contra ex-antikomcsi volt a felállás akkoriban. S a kék szín volt az antikomcsik színe.

Mára egészségesebb is a bolgár pártstruktúra, mint a magyar. Pl. jelenleg 8 (nyolc) parlamenti párt van, s ezek nem parlamenti szakadások eredményei, hanem ezek mind választáson kerültek be, átlépve a parlamenti küszöböt.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2015.05.11. 14:14:19

Azt bírom, hogy az itt és máshol ballibsizők 2002 előtt még olyanok voltak mint én. Aztán 2002-ben mikor Orbán rájött, hogy szimplán nem tud nyerni, vagy akár megtartani a hatalmát, (gondolok itt a TV-vitára, kultúrált viselkedésre, megköszönni pl az előtte kormányzónak a munkát, ahogy azt jobb helyeken szokás) csak megosztással, gyűlöletkeltéssel, és ezt be is vetette, (kokárda, komcsi, liba, libsi) a fél ország megkajálta. Azóta hajtogatja is. Ez egy kártékony ember, és ahová beteszi a lábát, ott békétlenséget teremt. Van ez a típus, pl az egyik lányom is ilyen sajnos, persze kisebb szemétdombon tud csak tevékenykedni.
Hozzáadódik egy rendkívül impulzív személyiség, ezért képes tömegekre hatni. Meggyőződésem, hogy amíg ő "van", kvázi képes addig itt nem lesz nyugalom. Majd utána. Győzzük kivárni.

deruyter 2015.05.11. 16:13:36

Sportolóknak ugyanúgy, mint a színészeknek nem mérték nagykanállal a politikai tisztánlátást. És persze őket gyakrabban is cserkészik be biodíszletnek a kis aljadékok. Azt nem tudom Kokó mire számított, de nagyon szomorú voltam amikor őt is meg Egerszegit is ott láttam pózolni orbánnal.
Mondjuk azt tényleg ne mondja, hogy nem fideszes, mert aki odamegy pózolni egy pártrendezvényre (nem állami rendezvényre)az ezzel odatette a neve mellé, hogy fideszes. Vállalja ennek minden nyűgét. Az viszont talán elismerésre méltó, hogy nem az utolsó pillanatig kapaszkodik a süllyedő hajóba. Végül is ezzel vállal 3 évnyi kockázatot.

Andy73 2015.05.11. 16:52:42

"ÖMLIK RÁM AZ ALJAS ZSIGERI GYŰLÖLET. (…) AZ IGAZSÁGÉRZETEMET BÁNTJA A MEGRÖGZÖTT FIDESZ ES ORBAN UTÁLOKTOL RÁM ÖMLŐ GYŰLÖLET.
De most komolyan, mit várt?"

Itt elárulta magát a szerző. Neki a gyűlölködés a kenyere, leginkább csak ahhoz ért, ahogy a magyar baloldal általában. Neki ez a természetes.

"egy elbizonytalanodott egykori szavazó, aki pártja táborából éppen a pártnélküliek közé készül."

És ezek után majd talán a baloldalra fog kerülni? Az ilyen írásoktól? Aligha, és ezt tudja a szerző is. Ezért marad továbbra is a zsigeri gyűlölködés és az acsarkodás. Az évek múltán bizonyára egyre elkeseredettebben.
De az ilyen aknamunkával már nem fogja a baloldalt hatalomra juttatni, és ezt ő is érzi. Ha ezzel sikerül esetleg néhány Fidesz-szavazót a a Fidesz ellen hangolni, azok legfeljebb a Jobbik felé orientálódnak, ahogy az Tapolcán is történt.

bekerült 2015.05.11. 17:15:10

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:

Ha ennyire utálod a ballibsiket, akkor miért nem örülsz annak amit csinálnak ! Hiszen így soha nem kerülhetnek a hatalom közelébe !
Neked tapsolni kellene ezért és főleg befogni a lepcsest !

bekerült 2015.05.11. 17:21:06

Szegéy KoKó !
Amikor kiütötte az az Argentin , akkor úgy megzavarodott, hogy azt se tudta hol és kivel van.
Most kezd tisztulni az agya és undorodik magától, hogy mibe keveredett.
Hagyjuk hagy utálja saját magát !

Csak tudnám, hogy egérkével mit fogunk kezdeni ?
Ő azért szimpatikusabbnak tűnik és nem is nyomult annyira .

A tanulság, hogy a politika besározza a benne lévőket és ezért az ikonoknak messze el kell azt kerülni.

kisQtya 2015.05.11. 17:29:13

@nu pagagyí: Hátha mások is felvállalják.

kisQtya 2015.05.11. 17:35:40

@Flúgatlan: Én is azt hittem, hogy a FIDESZ segít eltakarítani az MSZP-SZDSZ tandemet (ez be is jött), ezért szavaztam rájuk.
Amikor ez megtörtént, azonnal ellenük szavaztam, mert úgy vélem, hogy a komplett politikai elitet el kell innen takarítani.
Akkor én most fideszes vagyok????
Nem. De kalasnyikovval mégsem mehetek ellenük, hiszen neveletlen gyerekeim vannak. Így aztán a szavazófülkében harcolok.
Ennyi.

Babette anyó húsdarálója 2015.05.11. 17:44:27

@kisQtya:

Nem fideszes. Inkább buta.
Már 2010 előtt is látható volt, hogy orbán csak a hatalomra hajt, szarik az emberekre. A sok birka hitt neki, most nem bégetni kéne, hanem eltakarítani onnan ahol most van.
Csak sajnos ehhez is buták vagytok, mert a választás előtt megint kaptok 2 kiló tésztát meg egy zsák krumplit és azonnal elfelejtitek a tányérotokból kilopott bélszínt.

Ma Baker 2015.05.11. 17:49:13

Ennyit a toleráns demokratikus ellenzékről. Ha valaki mutatkozik OV-vel, már olyan, mintha halott lenne, vagy rosszabb. Ki is ássa itt az árkot?

zobod 2015.05.11. 17:57:36

"közéleti személyiség akkor nevezhető valamely párthoz kötődőnek, ha azt nyilvánosan támogatja."

Oké, de akkor többé egy szó se essen a "független" értelmiségről.

kisQtya 2015.05.11. 17:57:46

@Babette anyó húsdarálója: Te milyen alapon minősíted az én szellemi képességeimet? A szájbabaszott, tripperes tetves kurva anyádat minősítgesd, te büdös paraszt! Azt, aki nem tanított meg viselkedni.

Remélem ebből azért értettél.

Talán olyan stílusban szólj a kommenttársaidhoz, ahogyan ők megnyilvánulnak.

Utálom ezt a sok tetves, büdös fajmagyart, aki így tud viselkedni nyilvános fórumon.

Szégyen ez az ország!!

Mit képzelnek ezek magukról??????????????

kisQtya 2015.05.11. 18:00:24

@Ma Baker: Nincs itt semmiféle toleráns, demokratikus ellenzék. Egész egyszerűen abból él a FIDESZ, hogy nincs alternatíva.

Illetve.... a nácikat még nyilván kipróbáljuk majd, na, akkor tényleg kiírjuk magunkat Európából....

KUHULIN 2015.05.11. 18:00:52

@kisQtya: Ő már biztos kint mosogat Alinál, vagy targoncázik, ezért aztán magasról leszólja az itthon rekedt "buta birkákat"... :)

KUHULIN 2015.05.11. 18:02:55

@kisQtya: Ne reménykedj nácikban, ha a jobbikra gondolsz, azok erősen húznak középre, 2018-ra kb. egy felpuhult Fidesz lesz, tele dísz-zsidókkal/cigányokkal... Akarsz fogadni? ;)

kisQtya 2015.05.11. 18:04:38

@zobod: Se független értelmiség, se független sajtó nincs ebben az országban. Mindenki beáll valamelyik oldalra.
Én épp azért preferálom az LMP-t, mert legalább megpróbál mindkét fekáliahalomtól elhatárolódni.

Nincs politikailag szalonképes erő az országban. Még a civilek is álcivilek.

kisQtya 2015.05.11. 18:08:48

@KUHULIN: Nem akarok fogadni és nem szeretem a díszc. díszzs. kifejezést.

Jules Verne (törölt) 2015.05.11. 18:44:47

@Ma Baker: "Ennyit a toleráns demokratikus ellenzékről. Ha valaki mutatkozik OV-vel, már olyan, mintha halott lenne, vagy rosszabb."

És mi a problémád, batyufasz? Nem így van? Nem vetted észre, hogy az EU-ban aki a cigó vezíreddel kezet fog, úgy tesz mintha rühes lenne? Akkor meg téged miért zavar, hogy agyhalott orbánista vagy? Inkább legyél rá büszke. Ja, és a kollaboráns kommentjeidet mentsd el az unokáid számára (ha sajnálatos módon esetleg tovább adtad a génjeidet), hogy családon belül is lehugyozhassa valaki a sírodat.

gizmo26666 2015.05.11. 18:55:59

"Kokókám aki kurva, az ne sírjon, ha b*sszák."

klacus 2015.05.11. 18:59:43

@Jules Verne: Ti ezt ennyire komolyan toljátok? :-) Az ember esze megáll. :-)

Larry Silverstein 2015.05.11. 19:11:21

Hülye ez a Kokó.

Tudhatná, hogy ma a semminél is kevesebb h mit gondol a ballibmédia az ő fideszességéről.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2015.05.11. 19:14:46

@Ma Baker: "Ennyit a toleráns demokratikus ellenzékről. Ha valaki mutatkozik OV-vel, már olyan, mintha halott lenne, vagy rosszabb. Ki is ássa itt az árkot?"

A fidesz kezdte az árokásást, ők nyilvánították ki, hogy a nem fideszes egyet jelent a nemzetidegen hazaárulóval. Tudod, ha az ember sokáig hallgathatja, hogy ő ellenség, akkor egy idő után eszerint fog reagálni.
2010 után levontam az évtizedes tapasztalatot. Ha ellenségnek néznek a fideszesek, akkor az összes fideszes patkányt gyűlölni kell zsigerből.
Igen téged is gyűlöllek, téged is hazaárulónak tartalak, és szerintem egy gusztustalan patkány vagy.

Van valami problémád ezzel? Tíz évig nem viszonoztam ezt a zsigeri gyűlöletet, akkor mi a problémád?

klacus 2015.05.11. 19:59:48

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang = fospumpa
Humortroll :-)))

Jules Verne (törölt) 2015.05.11. 20:28:36

@klacus: "Ti ezt ennyire komolyan toljátok? :-)"

Mire gondoltál és ki az a "ti"?

Jules Verne (törölt) 2015.05.11. 20:35:41

@kisQtya: "Egész egyszerűen abból él a FIDESZ, hogy nincs alternatíva."

Mi ez az agymosás, hogy nincs alternatíva? Ott van az LMP (lófaszt más a politika), a PM, az Együtt, a MOMA, mind olyan tömörülések, amelyek tagjai nem loptak és nem tagjai a maffiának. Nem kell rögtön a nácikra gondolni, mint alternatíva, mert ők már elintézték egyszer ezt az országot (meg is látszik). Bármelyik alternatíva jobb, mint a horthysta-irredenta-bolsevik fidesz vagy a hazaáruló nyilas párt.

Larry Silverstein 2015.05.11. 20:37:50

@Jules Verne: 'Bármelyik alternatíva jobb, mint a horthysta-irredenta-bolsevik fidesz vagy a hazaáruló nyilas párt.'

2018 is nagy csalódást hoz majd neked.

Ma Baker 2015.06.17. 17:36:38

@Jules Verne: "És mi a problémád, batyufasz? Nem így van? Nem vetted észre, hogy az EU-ban aki a cigó vezíreddel kezet fog, úgy tesz mintha rühes lenne? Akkor meg téged miért zavar, hogy agyhalott orbánista vagy? Inkább legyél rá büszke. Ja, és a kollaboráns kommentjeidet mentsd el az unokáid számára (ha sajnálatos módon esetleg tovább adtad a génjeidet), hogy családon belül is lehugyozhassa valaki a sírodat. "

Ó öcsém! Ennél szebben nem is minősíthetted volna magad.
süti beállítások módosítása