B1 blogcsalád



Nem a KDNP tehet a vasárnapi boltzárról

2015. április 15. - Egyenlítő blog

Normális, európai országban

  • az emberek nem dolgoznak hétvégén – ez még lehetne érv a zárva tartás mellett;
  • a szakszervezetek, balról és alulról harcolják ki a zárva tartást, hogy az emberek kevesebbet dolgozzanak (nem jobbról, felülről);
  • a zárva tartás természetes, mindennapos dolog, mint az is, hogy senki sem túlórázik és dolgoztatják halálra, vagy ha igen, akkor azért cserébe nagyon meg kell fizetni

Ja, igen, a legfontosabb: normális, európai országban nem választják be a KDNP-t az Országgyűlésbe – igazából persze itt kellett volna kezdeni az egész cikket.

Nem a KDNP tehet az egészről, nem a KDNP hibája, hogy idióta, ájtatoskodó, bigott öregurak gyülekezete, akik össze-vissza beszélnek baromságokat és mindenki kiröhögi őket.

Hogy semmi közük az átlagos élethez, fogalmuk sincs, mivel tölti egy család a napjait. A politikába belefásult újságolvasóknak egyébként kifejezetten csemege lehet egy-egy ilyen Semjén-interjú (amiből mi is szemezgettünk  a ti szórakozásotokra).

semjened.jpg

Vegyük például a szomszédnőnket, Marika nénit. Marika néni a szemközti Sparban dolgozik, dolgozott vasárnap is. Most, hogy zárva van vasárnap, szombaton este 10-ig nyitva vannak. Marika néni éjfélre ér haza, dögfáradtan péntek este, hogy szombat reggel 6-kor már a Sparban lehessen, nyitás előtt pakolni, takarítani, a boltot összerakni.

Megvalósult a KDNP nemes célja, hogy az emberek kevesebbet dolgozzanak? Nem.

Kivívták az egész ország utálatát? Igen.

Nevetséges és abszurd ez az egész sztori, ami csak ebben az országban valósulhatott meg? Ó, igen!

Igazából mindez a zárva tartós-sztori azt bizonyítja, hogy Magyarország még mindig nem normális, európai ország. Itt az emberek fontosabbnak tartják a jogukat a vasárnapi shoppingolásra, mint mások pihenését. Ez nem valami őrült kádéenpés-propaganda, hanem ez a valóság.

Fel vagyunk háborodva, hogy nem vásárolhatunk vasárnap, mert az utóbbi huszonöt év (lecseréltük az elmúltnyolcévet, végre) turbókapitalizmusában azt szoktuk meg, hogy vásárolni mindig lehet és kell, sőt, kötelező, legyen ez a családi program, hogy plázázunk-ikeázunk vasárnap.

Nekem ezzel nincs bajom: ha valakit ez tesz boldoggá, shoppingoljon vasárnap. Engem a pláza idegesít, tömeg van és büdös, sok bamba bambulja a kirakatokat és emberdodzsemet játszanak: egymásnak mennek és bocsánatkérés helyett csúnyán néznek egymásra, mint két feles után a sarki kocsmában.

Mi van, bazmeg, nem látol a szemedtül?

Parasztja.

Ha a magyarnak ez kell, legyen neki shoppingolás.

Csák Gergely

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr997370760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.04.15. 16:34:38

Ebben az a legjobb, hogy eddig ha vasárnap elmentünk kirándulni, vehettünk 100Ft-ért hideg ásványvizet a nagyobb élelmiszerboltokban. Most ha találsz egy boltocskát, ott többnyire dupla áron és melegen kapod ugyanezt, mert a hűtőnek csúfolt berendezés 20-22 fokon jár...

dunántúli gyerek 2015.04.16. 09:52:27

Mármint nem a KDNP érdeme, úgyhogy ne őket dicsérjük.

alfacharlybravo 2015.04.16. 10:42:29

Érdekes, de a rendszer váltás után sokáig a kis közértbe jártunk vásárolni, mert olcsóbb volt mint a plusz ban, azt nem engedhettük meg magunknak. Mi történt, hogy ez most pont az ellenkezőjére változott?

Netuddki. 2015.04.16. 10:50:18

Nekem az jött le ebből az egészből, hogy a Gergő többnek képzeli magát más magyar embertársánál. Pont mint a tömjénzsótiék az orbánnal az élen.

rozsomák 2015.04.16. 10:52:54

@alfacharlybravo: Szerinted egy nagy egység kapja olcsóbban az árut a nagykereskedőtől - vagy egyenesen a termelőtől vagy egy kisbolt a maga sokkal kisebb volumenű megrendelésével ?
Hármat tippelhetsz. A szemben levő kisbolt tulaját rendszeresen látom reggel 6 körül a TESCO-ban, amint pakolja fel a több tucat karton vizet, sört, üdítőt, amit majd árulni fog a boltjában.. Szerinted olcsóbban fogja adni, mint amennyiért veszi ?

meiname (törölt) 2015.04.16. 10:56:29

@alfacharlybravo: Mert a magyar vállalkozó is ugyanolyan g@ci, mint a multi. De szeretünk annyira, de annyira büszkék lenni magunkra, hogy ihaj...

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.16. 11:40:12

@pythonozok:

"ha vasárnap elmentünk kirándulni, vehettünk 100Ft-ért hideg ásványvizet a nagyobb élelmiszerboltokban."

Ti a belvárosba jártok kirándulni?

Megveszed a vizedet szombaton. Beteszed otthon a hűtőbe. Mielőtt piknikezni mész, berakod hűtőtáskába és viszed.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.04.16. 11:51:41

@Shlomo a halott zsidó terrorista: nácikám, te se voltál még nyáron, városnéző kiránduláson. Meg szerintem máson se... amíg fotózgattam, bejártam a fél országot és bizony rengeteget kószáltam kisebb-nagyobb városokban. Tudod nyáron az innivaló egy-két óra alatt is felmelegszik. De amikor biciklizni jártam, akkor is egyszerűbb volt pl. a szentendrei, dunakeszi vagy épp egy budai élelmiszer áruházban feltankolni, annyival is kevesebb ideig kellett a plusz súlyt cipelni.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2015.04.16. 12:32:08

@Shlomo a halott zsidó terrorista:

Mert ugye mindent meg lehet szokni. Sőt, még meg is lehet szeretni.

tudjukkik 2015.04.16. 12:58:59

A szerző rosszul gondolkodik. Ezt figyeld: bízzuk rá a cégekre, emberekre, hogy milyen vásárlási és nyitvatartási szokásokat szeretnének.

citrix 2015.04.16. 13:00:46

Legszebb az egészben hogy a Semjénvadász pártot a kutya se szavazta be a parlamentbe. Soha nem merik megméretni magukat önállóan, a fidesz listájáról nyomták be ezeket a bigott marhákat.

Macskond 2015.04.16. 13:44:10

Remélem a szerző legalább magában el tudja dönteni hogy pro vagy kontra szól hozzá. :-) Elég skizofrénre sikeredett írás ez.

A vasrnai zárva tartás is irritál, mert hétköznap nem jutok el pl ruhát nézelődni, vagy barkács cuccot venni ha épp az kell. Egyszerűen ha valami nem jutott kellő időben előre az esembe akkor egy napot kihúztak az életemből amikor a nem mindennapos jellegű problémáimat megoldhatnám. (azaz itt pont nem napi bevásárlásra gondolok) Abban ugyanis a szintén bevezetett de nem is nagyon reklémozott 22 óra után kötelező zárva tartás okoz zavart, mert gyakran dolgozom nagyon sokáig. Egyáltalán nme volt ritka hogy 10-kor még elmentem pl tescoba, simán kaját venni.
Mivel napközben ne tudnám hova tenni ezért nem opció hogy előre vegyem meg. Estére megromlana.

Elvi alapon herótom van attól hogy valaki más ossza be az időmet.
Ha jól csalódom ugyanez a kormány bontota le a munkatörvénykönyvéből a munkavállalót védő részeket.
Betiltás helyett egyszerűbb lett volna azt mondani hogy a vasárnap és az arra járó pótlék nem tehető át másik napra, aki akkor dolgozik annak jár 100% pótlék és pont.
Ez alapján minden üzlet el tudná dönteni hogy ez megéri-e neki vagy bezár.

Je ne suis pas Charlie Hebdo! 2015.04.16. 13:49:15

Valóban nem a KDNP találta ki ezt a faszságot (egy ilyen bamba, húgyagyú banda semmit nem tudna önállóan kitalálni), de az arcát adta hozzá, ezért megérdemli az utálatot. Meg másért is......

vasárnap soha, sehova nem megyek, vásárolni se, templomba se, kirándulni se, ezért pont leszarom, hogy mi van nyitva. Na jó, strandra megyek vasárnap is. Ha azt is bezáratják a szentfazekak, akkor majd valamelyik bányatónál fogok ingyen napozni.

Ti se vásároljatok SEHOL vasárnap. Kormánypreferált boltban pedig hétköznap sem. Ez az egyetlen módszer a fasz politikusok ellen.

Je ne suis pas Charlie Hebdo! 2015.04.16. 13:53:32

@Macskond: Mostantól majd szombaton kell a ráérős, megfontolást igénylő vásárlást elvégezni. Akinek meg elosztották a 7 napos munkaidejét 6 napra, ráadásul pótlék nélkül, az szopni fog és majd meggondolja, hogy legközelebb hova teszi az X-et. :))))

Je ne suis pas Charlie Hebdo! 2015.04.16. 14:00:59

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: :))))
Szerintem most már nem érdemes rágódni a vasárnapi zárva tartás problémán, hanem egyszerűen szándékosan szembe kell menni a kormány erőszakintézkedélseivel.
CBA-t és családi kisboltokat bojkottálni, lehetőleg külföldön vásárolni, stadionba soha a lábunkat be nem tenni, állami ünnepségekről távol maradni, pénzünket külföldi bankban tartani, stb....
És minden létező fórumon hangot adni annak, hogy utáljuk ezt a korrupt és erőszakos kormányt.

♔bаtyu♔ 2015.04.16. 14:01:25

Szerintem sem, a KDNP csak azért kellett, hogy arra repüljenek rá, nekik úgyis mindegy, mindegyik listás, amelyik pedig esetleg nem, ott lényegtelen, hogy az illető KDNP-s.

Tippem szerint, egyszerűen lélegzethez juttatják a többit.

Peterpapo 2015.04.16. 14:16:06

Én csak azt nem értem, hogy arról senki sem beszél, hogy az emberek egy része és szerintem nem kis része nem azért járt vasárnap is vásárolni, mert kötelező volt, vagy mert az a szemét fogyasztói társadalom kényszerítette őket, vagy csak azért, mert nem volt jobb dolguk, hanem azért, mert akkor volt rá igazán idejük, ugyanis hét közben délutánig dolgoznak a keményen dolgozó kisemberek és valóban családi program volt megcsinálni hétvégén a nagy bevásárlást a következő hétre, vagy megvenni a gyereknek a nadrágot, cipőt, asszonynak a ruhát, táskát, vagy bármi más hasonlót. Erről miért nem beszél senki?

BiG74 Bodri 2015.04.16. 14:23:04

Folyamatos váltóműszak az enyém, az asszonyé (már nem hál isten) 12-24 de egyedi kórházi szervezésben. Sokszor azt sem tudtuk milyen nap van, és igen sokszor hétvégén szereztük be a dolgokat a boltból, hétközben örültünk, hogy a hivatali dolgokat le tudtuk, meg a postát stb.
Mindegy jó ez így.
Tudjátok a kutya ugat, a karaván meg halad. Oszt úgy nézem jelenleg mi vagyunk a kutyák.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.16. 14:55:16

@pythonozok:

"Tudod nyáron az innivaló egy-két óra alatt is felmelegszik. "

Nem telik hűtőtáskára meg jégakkura?

Ilyen szarul fizetik a demokrata trollokat?

dr. mesterséges színezék 2015.04.16. 14:55:18

"Engem a pláza idegesít, tömeg van és büdös"

Fele annyira sincs büdös, mint az utcasarkon, miután odahugyoztak, nyilvános WC alig lévén, hiszen ezt a funkciót is a plázák és áruházak töltötték be és töltik most is hétköznap.

Nem gond, csövelhetek én a szenteltvízbe is, ha úgy hozza a sors.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.04.16. 14:56:40

@pythonozok: Viszont az eladó is kirándulhat a családjával. Biztos hogy a Tesco mellé kell járni kikapcsolódni?? Csak kérdezem..

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.16. 14:57:12

@citrix:

"Legszebb az egészben hogy a Semjénvadász pártot a kutya se szavazta be a parlamentbe."

Az MSZP hátán bekapaszkodott DK-nak, Együttnek, PM-nek meg Fodorgábornak szerinted mekkora a támogatottsága, édeske?

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.04.16. 14:57:46

@Shlomo a halott zsidó terrorista: ez a nyilas tényleg ekkora barom? Mert hogy kirándulni, sportolni életében nrm járt, az tuti...

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.04.16. 15:00:48

@A megvalósult amerikai ólom..: és mi van az orvosokkal, mentősökkel, kórházi dolgozókkal, rendőrökkel, tűzoltókkal, katonákkal, informatikusokkal, banki és telekommunikációs cégeknél dolgozó helpdeskesekkel stb stb stb.?
Te épp olyan korlátolt pöcsfej vagy, mint az a nyilas kretén.

dr. mesterséges színezék 2015.04.16. 15:01:31

@pythonozok: Valszeg megkérdezheted tőle személyesen, amint a verőcei Magyar Sziget keretében szlovák Kozel sört szlapál a CBA előtt, mint a többi öntudatos nemzettestvére.

Szelid sunmalac 2015.04.16. 15:01:56

@A megvalósult amerikai ólom..: Kerdezd batran. En meg visszakerdezek. Kinek mi a fasz koze van hozza, hogy en a szabadidomet, hol, kivel es hogyan toltom?!

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.04.16. 15:02:10

@Shlomo a halott zsidó terrorista: vélhetőleg több, mint a bűnöző csürhéteknek, takonygerinc! :D

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.16. 15:04:28

@Peterpapo:

" azért, mert akkor volt rá igazán idejük, ugyanis hét közben délutánig dolgoznak a keményen dolgozó kisemberek "

Ugye ezt magad se hiszed el, hogy valaki benyalja ezt a baromságot tőled, hogy az emberek tömegesen dolgoznak a hét 6 napján naponta 12 órát, méghozzá napközben?

Senki nem 6-tól 14-ig dolgozik, senki nem 14-től 22-ig, senki nem 22-től 6-ig, senki nem tizenkettesezik vagy huszonnégyesezik úgy, hogy TELJES munkanapokon szabad cserébe, és 8-tól 16.30-ig se dolgozik senki.

Mindenki 6-tól 18-ig meg 22-ig dolgozik, a hét HAT napján, rendszeresen.

Teljesen hihető.

2015.04.16. 15:04:34

@A megvalósult amerikai ólom..: Jó, jó, de mért kell tiltani. Normális ember eddig is talált magának normális elfoglaltságot, a hülyék meg ....

Mi a f@szért kell minden sz@arra törvényt hozni? Mert a KompLex CD helyett már KompLex DVD van, és fel kell tölteni?

dr. mesterséges színezék 2015.04.16. 15:05:14

@Shlomo a halott zsidó terrorista: Fodor Gábor nem prezentált hülyeségeinek messze nagyobb a támogatottsága, mint a KDNP prezentált hülyeségeinek.
Van még kérdésed?

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.16. 15:06:18

@BiG74:

"hétközben örültünk, hogy a hivatali dolgokat le tudtuk, meg a postát stb"

Igen, a hivatalba meg a postára napi szinten kénytelen menni az ember.

dr. mesterséges színezék 2015.04.16. 15:08:00

@Shlomo a halott zsidó terrorista: Be kő tiltani a templomot. Oda se megy minden vasárnap az ember - csóró pap meg kénytelen felkelni, ahelyett, hogy a családjával lenne.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.16. 15:08:23

@dr. mesterseges szinezek:

"Nem gond, csövelhetek én a szenteltvízbe is, ha úgy hozza a sors."

Egy idióta, bunkó libsiből ezt simán kinézi az ember.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.04.16. 15:10:02

@pythonozok: A pöcsfej te vagy barátocskám. Olyan országokban ahol szintén vasárnapi zárvataartás van hogy oldják meg?He, nagyokos?
Számos kisebb üzet nyitva van vasárnap . A nagybevásárlás pedig máskor is megoldható..

dr. mesterséges színezék 2015.04.16. 15:10:08

@Shlomo a halott zsidó terrorista: Oszt mitől lettem libsi, a tele hólyagtól?
Lámlenge.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.16. 15:11:07

@pythonozok:

"és mi van az orvosokkal, mentősökkel, kórházi dolgozókkal, rendőrökkel, tűzoltókkal, katonákkal, informatikusokkal, banki és telekommunikációs cégeknél dolgozó helpdeskesekkel stb stb stb.?"

Van szabadnapjuk hétközben.

Vagy van szabad délelőttjük az éjszakás műszakból hazafelé.

Vagy van szabad délutánjuk, ha letudták a délelőttös műszakot reggel hattól délután kettőig.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.16. 15:13:10

@Szelid sunmalac:

"Kinek mi a fasz koze van hozza, hogy en a szabadidomet, hol, kivel es hogyan toltom?!"

És te milyen alapon rendelkeznél a kereskedelemben dolgozók hétvégéjével?

Van hozzá közöd?

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.04.16. 15:14:43

@Szelid sunmalac: Neked jogod van akárhol tölteni a szabadidődet, nekem meg jogom van erről véleményt mondani..
A kormánynak meg joga van törvényt alkotni vasárnapi zárvatartás ügyben, ha ezt üdvőzítőnek találja az ország szempontjából.(Neked meg jogod vam tiltakozni ez ellen..)

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.16. 15:15:48

@dr. mesterseges szinezek:

"Fodor Gábor nem prezentált hülyeségeinek messze nagyobb a támogatottsága, mint a KDNP prezentált hülyeségeinek.
Van még kérdésed?"

Ja.

Hány százalékon áll Fodor pártjának a népszerűsége?

A közvéleménykutatók szerint a Liberálisok támogatottsága nem mérhető, és nem is mérik.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.04.16. 15:17:53

@Shlomo a halott zsidó terrorista: Na ez az , erről sosem szól a fáma. Ők rohadjanak bent minden második vasárnap "önkéntes alapon". csak hogy sünmalac úr be tudjon szaladni egy pár üveg ásványvízért..

dr. mesterséges színezék 2015.04.16. 15:18:54

@Shlomo a halott zsidó terrorista: Meglehet, de nem is a népszerűségről írtam, rájtonli nemzetöcsém.

dr. mesterséges színezék 2015.04.16. 15:20:44

@A megvalósult amerikai ólom..: Akit kirúgtak, azt most pihenhet, köszöni szépen.
Ahogy azok a diákok is, akik vasárnap éjjel szedték össze a heti zsbpénzt.
Boldogok, mert ti tudjátok, mi a jó nekik.

Szelid sunmalac 2015.04.16. 15:23:24

@Shlomo a halott zsidó terrorista: En szabtam meg hogyan dolgozzanank? En mondtam meg neki mi legyen a foglalkozasa, hogy mennyi bert kapjon, hogyan osszak be az idejet? Neked en mondom meg? Nem? Na, akkor keress masik faszasgot indoknak.
@A megvalósult amerikai ólom..: Talan ha a hatalyos torvenyek betartasat ellonoriznek jobban, akkor elfogadnam ezt a maszlagod, amit idehanytal. Csakhogy most is szabad am vasarnap dolgzni, megpedig igen sok teruleten. Ne ferdits!

2015.04.16. 15:23:32

@A megvalósult amerikai ólom..: És szerinted ők tényleg jól jártak? No és mi van a benzikutasokkal, tűzoltókkal, növérekkel? Ők hol fizetnek adót? Semmilyenéket (sic!) vagy bárkit akik ezt kitalálták qwára nem érdekelték a dolgozók.

dunántúli gyerek 2015.04.16. 15:26:31

@pythonozok: 'és mi van az orvosokkal, mentősökkel, kórházi dolgozókkal, rendőrökkel, tűzoltókkal, katonákkal, informatikusokkal, banki és telekommunikációs cégeknél dolgozó helpdeskesekkel stb stb stb.?'

- majd a demokratákra szavaznak, mi lenne?

muhhahahhahahaha

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.04.16. 15:27:18

@dr. mesterseges szinezek: Ilyen alapon soha semmin nem lehetne változtatni, mert szükségszerűen minden változásnak vannak vesztesei.
Nehogy már azért ugrasszanak be vasárnaponként több tízezer kiskereskedelmi dolgozót, hogy a diákok össze tudják szedni a bulira valót..Mintha más diákmunka nem létezne..

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.04.16. 15:27:23

@Je ne suis pas Charlie Hebdo!: Megjegyzem, a pezsgő 250Ft-tal drágább és meleg a CBA-ban mint a 0-24 kisboltban

dunántúli gyerek 2015.04.16. 15:27:35

@dr. mesterseges szinezek: Semmi sem állithatja már meg az Összefogást.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.04.16. 15:29:45

@pityókabor sommelier: Igen , jól jártak. Sok dolgozó örült a döntésnek. A nyugati példák pedig mutatják, hogy működik az élet a vasárnapi zárvatartás mellett is..

dunántúli gyerek 2015.04.16. 15:31:32

@A megvalósult amerikai ólom..: MIlye nyugati példák? A Teszkóproli már nem is emléxik milyen volt, amikor semmi nem volt nyitva még szombaton se?

Egyébként a Tuskó házhoz szálit 7/24ben most is úgyhogy senki sem döglik éhen.

dr. mesterséges színezék 2015.04.16. 15:38:15

@A megvalósult amerikai ólom..: Nem semmit nem kell csinálni, hanem baromságot nem kell.

Adjál munkát vasárnap éjjel a kölyköknek, és fasza gyerek vagy.

Amúgy handabanda.

Peterpapo 2015.04.16. 15:47:43

@Shlomo a halott zsidó terrorista:

Teljesen igazad van. Nem gondoltam komolyan, mert ez az eszembe sem jutott. Az viszont igen, hogy általában 8-tól fél 5-ig dolgoznak az emberek, aztán tűz a gyerekért az oviba, suliba, aztán haza, hogy tanuljon a gyerek, megfőzze a vacsit, mosson, rendet rakjon, vagy csak nézze a kedvenc sorozatát, vagy akár apróbb bevásárlást végezzen, de itt most a nagy bevásárlásokról beszélünk, meg ruhavásárlásról, meg szerszám, meg műszaki cikk, meg ilyesmikről beszélünk és nem 10 deka parizerről, meg egy fél kiló kenyérről. Vagy lehet, hogy neked nincs családod és azért nem jutottak az eszedbe ezek az "apróságok", minthogy gyerek, háztartás, stb?

Peterpapo 2015.04.16. 15:53:22

@A megvalósult amerikai ólom..:

Persze, hogy működik. Vannak helyek, ahol a példák pedig azt mutatják, hogy működik az élet vasárnapi nyitva tartással együtt is. De tudod mit? Szerintem ki kellene találni, hogy a polgármesteri hivatalok, posták, egyéb szolgáltatók nyitva tartása legyen délután 6-ól reggel nyolcig, mert az emberek, vagy szabadságot kénytelenek kivenni, hogy elintézzék az ügyes-bajos dolgaikat, vagy csak simán lógnak a munkából. Ez legalább olyan jó ötlet és jó érvelés, mint a vasárnapi nyitva tartás és a család legyen együtt a héten egy napot.

ex-dr. vuk 2015.04.16. 17:16:18

"normális, európai országban nem választják be a KDNP-t az Országgyűlésbe"

Nem is valasztotta be oket senki, a fidesz farvizen eveztek be. Pontosabban a fidesz seggere bibircsokkent felragadva.

ex-dr. vuk 2015.04.16. 17:19:17

@Shlomo a halott zsidó terrorista: a kdnp tamogatottsaga sem merheto, es szinten nem merik.

Pop40 2015.04.16. 17:23:23

@A megvalósult amerikai ólom..: Ez az, nyomjátok ezerrel, elvtársak, utáltassátok meg a fideszkdnp maffiát még azzal a pár emberrel is, aki még nem utálja.:-DD

Ez a "rángassák be a dolgozókat vasárnap" meg kurva gyenge duma.
Ez a szolgáltatószektor. Az eladónak akkor is benn kell lenni, mikor a nagy többség pihen, ugyanis a nagy többségnek épp ebben a pihenőidőben van ideje vásárolni járni(azaz ilyenkor lesz kiemelkedő a forgalom.)
Senkit nem kényszerítettek eddig sem, hogy vállalja. Nyugodtan kereshet irodai munkát, aki nem bírja, aki meg aláírta a szerződést, az tudja, hogy ez bizony ezzel jár.

Esetleg a maffiád bevezethetné, hogy innentől fogva a kenyeret meg a zsömlét se süssék meg, mert micsoda dolog az, hogy a péknek 60 fokban kell pácolódnia a kemencénél.
Árt a kényelmének.

Pop40 2015.04.16. 17:27:46

@Shlomo a halott zsidó terrorista: Aztakurva, ez ütős volt. :-)

Hűtőtáska, jégaku, mikor elmegy biciklizni, vagy túrázni? :-DD

Ja. Meg esetleg vihetne magával egy mélyhűtőt is, ha már.

Te is valami 200 kilós, idióta bértroll lehetsz, aki a hájas valagát soha életében nem emelte még fel a kanapéról.

ubu1 2015.04.16. 18:09:53

Kétszer végigolvasva sem értem, melyik oldalon áll a posztoló. Egyszerre nézi le a KDNP-t és azokat az embereket, akiknek nem tetszik a KDNP szemét húzása. Akkor most hogy is van ez?
Én igen sokat túlórázom, nem fizetik ki és mégis örömmel vagyok bent az irodában késő estig. (A Barátok köztöt nem nézem, kutya nincs otthon, akkor meg hova siessek este?) Lehet, hogy ez egy vasárnapi pénztárosról nem mondható el, de engem a kötelező vasárnapi és éjszakai zárva tartás akkor is mélységesen felháborít. Már az ünnepi zárva tartás is éppen elég nagy kiszúrás és indokolatlan beavatkozás. Én a professzionális szolgáltatások világában dolgozom, ott a 7x24-es rendelkezésre állás szinte alap. Úgyhogy én is a profizmust várom el másoktól, ott pedig a nyavalygásnak nincs helye.
Most az van, hogy az állam mindenképpen erővel beleszól egy olyan viszonyba, ahol minden fél ellenérdekelt. Ez egyszerűen felháborító. Pihenésre persze szükség van, ezzel nincs is gond. De ha már mindenképpen törvénnyel akarják biztosítani a pihenéshez a feltételeket, akkor módosíthatták volna a munka törvénykönyvét a kereskedelmi törvény helyett. Aki nem akar dolgozni vasárnap/éjszaka, az ne dolgozzon. (Pesze vegye tudomásul, hogy ezzel mennyi pénzről mond le.) De aki bármilyen okból akar dolgozni vagy vásárolni, az tehesse ezt meg. Aztán majd a kereslet-kínálat egyensúlya eldönti, hogy megéri-e nyitva tartani adott időszakokban.

Ms Diane Choksondik 2015.04.16. 18:16:26

@ubu1: 2015.04.16. 18:09:53

ha úgy túlórázol, h nem fizetnek ki akkor az nem professzionális

ubu1 2015.04.16. 19:03:21

@Ms Diane Choksondik: Mondjuk ebben igazad van. :-) Én egyébként sokszor nem nézem az időt, úgyhogy nem is tekintem annyira túlórának.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.04.16. 19:46:57

@Pop40: Miről beszélsz? A legnépszerűbb párt még most is a Fidesz..A tiltás pedig nem a szolgáltatószektorra vonatkozik, hanem kizárólag a kiskereskedelmi áruforgalmazásra. Étteremek, kávézók , fodrász , mozi ,stb. nyitva lehet. És a kisker. áruforgalmazáson belül sem mindenütt kötelező a zárvatartás..

"Senkit nem kényszerítettek eddig sem, hogy vállalja. Nyugodtan kereshet irodai munkát," Ezt a hülyeséget magad sem gondolhatod komolyan. Persze majd egy 52 éves nő nekiáll neked irodai munkát keresni mondjuk Miskolcon..Ezeknek az embereknek a többsége nem jókedvében, hivatástudatból, vagy karrierszempontok alapján dolgozik itt nagyon kevés pénzért, de mivel nem akarta elveszteni inkább belement a finom kényszerbe, hogy vasárnap is dolgozik. Ezt szüntette meg a kormány nagyon igazságosan. Nem lehet a továbbiakban "önkéntes" alapon sem. Kénytelenek lesznek hozzászokni a nagyáruházak..

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.04.16. 19:50:08

@Peterpapo: Baromság. A vasárnapi zárvatartás a társadalom normális életritmusával összeegyeztethető, az "este 6-tól reggel nyolcig" tartó ügyfélfogadás nem". Ez van..

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.04.16. 19:56:23

@dr. mesterseges szinezek: Hagyjuk már ezt a hülyeséget, hogy kizárólag vasárnap éjjel van diákmunka, mert a hét többi napján nem vállalhat ilyet ugye? Rossz duma az egész érvelésetek. Úgy állítjátok be mintha a vasárnap nyitvatartó, kongó nagyáruházak mindenki számára a kánaán netovábbjai lettek volna..

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.16. 20:12:34

@Szelid sunmalac:

" En szabtam meg hogyan dolgozzanank?"

A te szád picsog, hogy legyenek nyitva vasárnap a bótok :D

Tehát meg akarod szabni, hogy a bolti alkalmazottak mikor dolgozzanak.

Szerencsére nem vagy abban a helyzetben, hogy meg is szabhasd.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.16. 20:26:09

@ubu1:

Úgy írsz, mint valami agyonkényeztetett, hőzöngő kamaszgyerek, akinek hatalmas elvárásai vannak a VILÁGGAL szemben, holott életében egy napot se látott még a felnőttek világából :DDD

Hány éves vagy, bogaram?

ubu1 2015.04.16. 20:30:20

@Shlomo a halott zsidó terrorista: Igen, vannak elvárásaim a világgal szemben. De csak annyi, amennyi magammal szemben is. Neked nincsenek? Ennek persze semmi köze nincs a koromhoz: Ez előtt 10-20-30 évvel is voltak elvárásaim mind a világgal, mind magammal szemben.

fizetekmegegysort 2015.04.16. 22:02:39

@Shlomo a halott zsidó terrorista: a kereskedelemben dolgozók szabad hétvégéjéhez nem kell bezárni a boltokat. Elég a MT-ben elôírni, hogy pl csak havi egy vasàrnapra lehet beosztani. A többit majd kikalkulálják az érintett cégek szakemberei. Kecske és káposzta esete. Ha ez lett volna a szándék, meg lehetett volna oldani adminisztratív eszközökkel.

Peterpapo 2015.04.18. 11:39:02

@A megvalósult amerikai ólom..:

Miért ne lenne összeegyeztethető? Csak nem szoktad meg, mint az éjjel-nappal nyitva tartó benzinkutakat, telefonos ügyfélszolgálatokat és kis közérteket. Amikor kialakult a vasárnapi nyitva tartás, a társadalom bele tudta építeni az életritmusába és jó volt, hogy ráértél nyugodtam megtenni a nagyobb bevásárlásokat a hétvégén, családi program keretén belül. Na ezt vették el egy mondvacsinált indokkal.

Peterpapo 2015.04.18. 11:42:23

@Shlomo a halott zsidó terrorista:

"Tehát meg akarod szabni, hogy a bolti alkalmazottak mikor dolgozzanak.

Szerencsére nem vagy abban a helyzetben, hogy meg is szabhasd."

Tehát szerinted is rossz az, ha valaki meg akarja szabni, hogy a bolti alkalmazottak mikor dolgozzanak? Akkor jó, mert ebben egyetértünk.
süti beállítások módosítása