B1 blogcsalád



A fideszes képviselőjelölt és a Matolcsy-féle, a Fidesz-KDNP által támogatott törvény esete a szocialista brókerbotránnyal

2015. március 31. - Egyenlítő blog

Dési János írása az Egyenlítő blognak. 

Ha Rogán Antalt kérdezed, persze a brókerbotrány (valamint a szárazság, a sok eső, a sáskajárás és a hajtetű is) mind, mind a szocialisták miatt van. Na ja.

Február végén tartott sajtótájékoztatóján – ekkor még csak a Buda-Cashnél tartottunk – azt mondta, hogy azért szocialista, mert Andrási Miklós, a Buda-Cash felügyelőbizottságának az elnöke a Bajnai kormány idején a MÁV átalakítását felügyelő kormánybiztos volt.

desij.jpg

Gyarmati János, a Globex-ügy gyanúsítottja sokáig vezérigazgató lehetett. És az MSZP idején fogadták el a törvényt, hogy elég öt évente ellenőrizni a brókercégeket.

No most, Andrási a Fidesz alapító tagja volt – ha már politikai kapcsolat (és nem ám a korai időkben: Andrási 2009-ben is rajta volta a Fidesz EP-listáján - a szerk.). Aztán, Gyarmati János nem az a Gyarmati János, aki a Globex-ügyben is szerepelt, pusztán névazonosságról van szó. Khm.

És ami a törvényt illeti, az sem stimmel természetesen. A Pénzügyi Szervezetek Állami felügyeletéről szóló jogszabályt, a 2010. évi CLVIII törvényt, ugyanis a 2010. december 22-i Magyar Közlönyben hirdették ki. Aláírni pedig dr. Schmitt Pál köztársasági elnök és Kövér László házelnök írták alá.

Mint a minap a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában egy kedves hallgató felhívta rá a figyelmet, ez már bizony jócskán a Fidesz kormány ideje. Hatalomra kerülésüktől, májustól december végéig 150-nél is több új törvény illetve törvénymódosítást nyomott át. Ha nem tetszett volna nekik ez, akkor bátran hozzányúlhattak volna, mint ahogy ezt megtették éppen elégszer más ügyekben.

  • De ha ez sem lenne elég, a jogszabályt december 13-án fogadta el a parlament.
  • No, és kedves Rogán Antal, kié volt a többség 2010.december 13-án?
  • Ja, és ki terjesztette be a jogszabályt? Csak nem Matolcsy György?
  • És vajon a gaz szocik miként tudták Matolcsy álnéven 2010. október 29-én benyújtani ezt a T/1480-as javaslatot? 

És azon fideszes képviselők kedvéért, akik már elfelejtették a nagy törvényalkotási futószalag munka során, hogy ők vajon megszavazták-e emlékeztetőként: itt lehet böngészni, hogy kik nyomtak igent. (Akinek nincs kedve, annak eláruljuk, hogy 291 fideszes, KDNP-s és jobbikos(!), illetve 3 független támogatta. 56-an szavaztak ellene: a szocialisták, az LMP, 3 fideszes és Szili Katalin - a szerk.)

Foglaljuk össze tehát. Egy fideszes alapítótag (és képviselőjelölt! - a szerk.), egy összetévesztett ember, valamint egy Fidesz által benyújtott és megszavazott törvény a hivatkozási alap, hogy ez „szocialista” ügy.

Kedves szocialisták, jó reggelt amúgy.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr967323290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Waszabi 2015.03.31. 18:17:01

Hogy mik nem derülnek ki...

vackor1 2015.03.31. 19:35:01

Nem néztem utána a leírt adatoknak, de ha ezek mindegyike helytálló tény, akkor - elnézést, de - nem tudok jobb szót rá mint: hányinger...

A baj ezzel is az, hogy menjen el bárki egy kis faluba/községbe és kérdezze meg a nem "internet-korúakat" , hogy mit tudnak erről az ügyről, pláne azok az emberek, akik a "közmédiából" értesülnek a világ és hazánk történéseiről...
És mint az eddigi lopásoknak, pofátlan hazudozásoknak, ennek sem lesz semmiféle - de azonnal érezhető politikai biztosan nem - következménye.. ( bezzeg ha ez vagy bármi ehhez fogható ügynek a töredéke 5-10 évvel ezelőtt történt volna, már régen lángolna minimum fél Budapest.. )
süti beállítások módosítása