B1 blogcsalád



A Tarlós nevű már megint fordítva ül a lovon

2015. február 15. - nickgrabowszki

Kétszeresen is, ha egyáltalán lehet ilyet anélkül, hogy fölvennék lovasakrobatának. Egyfelől olyan dologba folyik bele, amelyhez semmi köze, másrészt pedig előre ítélkezik egy olyan ügyben, amelyet nem is ismer.

A bírói jogköröket vindikáló főpolgármester a Fidesz-frakció bérújságjának böffentett egy ilyet:
Szenteczky nem maradhat tagja a Felügyelőbizottságnak. Fogjuk kezdeményezni leváltását az MSZP-s képviselőknél, illetve a Közgyűlésben.
Tarlósnak az a baja, hogy ha valaki ellen eljárás folyik, az ne maradjon vagy ne maradhasson a tisztségében.

A Szentecky, akiről szó van Szenteczky János, az MSZP csepeli elnöke, önkormányzati képviselő. A kerületi ügyészség a napokban emelt ellene vádat, mert a gyanú szerint a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójaként nem jogosultaknak juttatott rászorulóknak szánt szociális lakásokat.

Itt máris eszünkbe juthat, hogy az V. kerületben az ügyészség valahogy nem mutat ilyesfajta aktivitást korábbi vagyonkezelői elnökök, jelenlegi és korábbi polgármesterek ügyében.

Ugyanakkor, ha mutatna is, és meggyanúsítaná őket  (vagy, amit egyelőre elképzelni is nehéz, vádakat emelne ellenük) a jogerős bírósági ítéletig se Rogán Antalnak, se Szentgyörgyvölgyi Péternek nem kellene lemondania önkormányzati vagy parlamenti tisztségeiről. Addig megilleti őket az ártatlanság vélelme, és vonatkozik az ügyre a prejudikáció tilalma.

Már csak azért is, mert a politikailag releváns ügyekben 2010 óta az ügyészség váderedményessége a nullához konvergál.

Ergo az "eljárás" ma Magyarországon még semmit sem jelent, még akkor sem, ha vádemelés után bírói szakba jut az ügy. Nehéz szabadulni attól az érzéstől, hogy a baloldali és kisebb részben liberális politikusok ellen indított eljárások 2010 előtt a Fidesz kampányeszközéül szolgáltak.

Ezután persze az sem meglepő, hogy a vádemelések bűncselekmény hiánya (esetleg az ügyészség inkompetenciája) miatt rendre felmentő ítéletekkel, esetleg új eljárásra kötelezéssel végződnek.

20101015_kgy_alakulo_ules_02.jpg
(Kép: budapest.hu)

Ennek fényében érdekes, hogy Tarlós főpolgármester már a vádemelés után ítélkezik, különösen úgy, mint maga mondja:

Szenteczky csepeli ügyeihez persze az egész Fővárosnak nincs köze.

Mindennek dacára nem tántorítanak attól a tervüktől, hogy visszahívják Szenteczkyt a BKK felügyelő bizottságából, noha oda a pártok alkuja alapján jelölnek tagokat, tehát az MSZP-n kívül másnak nincs köze a jelölt személyéhez.

De ha Tarlóst nem zavarja, hogy nem az ő kompetenciája, illetve, hogy még a bűncselekmény léte is kérdéses, akkor miért nem izgatja egy olyan eset, amelyben a vétség köz- és elismert? Hogy Borbély Lénárd csepeli polgármestert, aki a Fővárosi Közgyűlés tagja, ittas vezetésen kapták az igazoltató rendőrök?

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr97178255

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Felmentések 2015.02.16. 15:45:22

Jogerős ítélet van Szilvássy György ártatlanságáról az UD Zrt.ügyben az állítólagos hivatali visszaélése kapcsán. Kiderült, hogy a nokiás doboz csak legenda, a Hagyó elleni vádak alapját képező vallomás rendőri nyomásra készült, azt Balogh Zsolt késő...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.02.16. 09:34:47

tarlós az egyik utolsó polihisztor. mindenhez ért, és mindenben szakértő.

vackor1 2015.02.16. 10:11:56

Azért inkább csak "vélelmezzük" mi azt az ártatlanságot...

( persze ebben az ügyben is - mint a legtöbben politikusainkkal kapcsolatban - az ártatlanság szót is ".." formában írhattam volna.. :))) )

♔bаtyu♔ 2015.02.16. 10:53:36

Dehogy is, ki kellett volna tüntetni Tarlósnak a csókát, amiért a haveroknak osztogatta az önkormányzati lakásokat. Gondolom, már nyílt titok volt.

sas70 2015.02.16. 11:07:40

Amit szabad Jupiternek...

BitPork 2015.02.16. 11:14:30

@♔bаtyu♔: Áruld el, az V kerben miért tüntették ki Rogánt ugyanezért?

vackor1 2015.02.16. 11:33:30

Nem szoktam ennek a zacskófélének írni, reagálni a marhaságaira, de erre vajon mit mondana ez az izé ....?

index.hu/belfold/2015/02/16/giro-szasz_sogoraek_70_milliot_nyertek_a_zrinyi_utcaban/

nnnnnnnn 2015.02.16. 12:01:06

tök bírom a tarlósban, hogy milyen leplezetlenül utálja az mszp-t :-)

saci02 2015.02.16. 12:18:34

@$$$=$$$: jaja, eljen a megosztas, te kis magyar halaloszto! :)

♔bаtyu♔ 2015.02.16. 13:45:49

@BitPork: jelentsd fel. Valaki megakadályoz ebben?

Krutzifix 2015.02.16. 15:11:51

@♔bаtyu♔: Stanicli! Feljelentették már, épp erről van szó, ha nem tudnál olvasni! Más szemében a szálkát is, sajátban az erdőt sem! Értsd: Szenteczkyt 42-szer jelentették fel, ebből 38 élből kampányfogás volt, vagyis hazugság - ahogy a fidesz szokta -, és a többi is erősen kamuszagú, míg a másik eladta a fél kerületet látszólag bagóért, oszt Szenteczkynek mennie kellene, míg a másik érinthetetlen. Szín kérdése az egész. Legalábbis ez a színezete a dolognak...

vajdasagi 2015.02.16. 15:37:56

@♔bаtyu♔: Hülye vagy. Vak is látja, hogy Rogán a sáros, nem ez a szoci polgármester, de hát ugye az ügyészség meg Orbán zsebében van. Azok talán undorítóbbak még a politikusainknál is (pedig ez nagy szó).

♔bаtyu♔ 2015.02.16. 16:24:11

@vajdasagi: Hogynepersze. Szóval akkor el lehet sétálni.

♔bаtyu♔ 2015.02.16. 16:25:05

@doggfather: Mondjuk, érdemes ránézni a városra 2010-ben és most.

Ég és föld, ezek szerint Tarlós valamit mégis csak jól csinál.

vajdasagi 2015.02.16. 20:58:03

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Sajnos az a helyzet, hogy MOST szebb a város. Ne essetek már abba a hibába, hogy a tényeket nem is nézitek, hanem csakis kizárólag a párthovatartozást. Ma SZEBB a város.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.02.17. 00:07:55

@vajdasagi:
ú
Lehet, hogy szebb (bár ez puszta szubjektum), én azt mondtam, élhetőbb.

vajdasagi 2015.02.17. 07:04:24

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Szerintem az élhetőbb legalább annyira "puszta szubjektum", mint a szebb.

Az kétségtelen, hogy a kéregetés, aluljárókban alvás vissza lett szorítva. Tehát a fedél nélkülieknek kevésbé élhető a város, mint 5 éve.

Az is igaz, hogy ma több a nyomorban élő, mint 5 éve. Budapesten is, Magyarországon is, Európában is és talán az egész világon. De erről nem Tarlós tehet.

Amikor azonban külföldi vendégeim érkeznek (gyakran), akkor ők mindig kijelentik, hogy a város most szebb, mint 5 éve. És hogy most jobb idejönni turistaként.

Én mint a lakosa több kimenő közül választhatok, mint 5 éve.

Lehet, hogy a színházak terén van egy nagyon enyhe visszafejlődés, ezt elismerem.

A gyerekemet most sem kell jobban féltenem, amikor este kimenőzik, mint 5 éve.

Szóval: szerintem az téves módszer, hogy a politikai ellenfél minden tettét kritizáljuk. Az csak felébreszti a gondolkodó olvasókban az ellenkezést. Meg a gyanút, hogy ha ezt állítod, és ezzel nem értek egyet, akkor vajon a többi állításod is téves? Pedig azok igazak - ne értéktelenítsd el őket hamis kritikák hozzáadásával.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.02.17. 10:59:16

@vajdasagi:

Más szempontokban gondolkoztam.

Építkezések: Jó dolog, ha valami megújul, de nem jó dolog, ha valamit két év után újra szétverünk. Sokszor nincsen a kivitelezések között/mögött egy értelmes koncepció, mindig csak egy részt csinálunk.
Legújabb marhaság: Kitiltjuk az átmenő forgalmat a Lánchíd utcából. ez jó, csak éppen azon nem gondolkozott el senki, hogy hova tereljük.

Közlekedés: Jó dolog az új metró, bár sokan csak Demszky-projekt-játék-látvány-metrónak hívják, észre kellene venni, hogy ez csak egy szakasza a metrónak. Most a metró miatt lesz majd dugódíj, de a metró nem éri el a dugódíj zónahatárát.
A metró beláthatóan nem metróban fog folytatódni Újpalota felé, hanem villamosként. Ismét csak foltozunk, ahelyett, hogy rendszert építenénk.

Közbiztonság: Mára már majd mindenhol van térfigyelő kamera, ebből kifolyólag rendőr (az utcán) sokkal kevesebb van.

Közlekedés II.: Jó dolog, hogy új buszaink vannak, alacsonypadlósak, bár az alacsony padló és a kátyúk miatt pár helyen nem tudnak elmenni.

Parkolás: A díján kívül nem egységes.

Az én külföldi vendégeim is folyamatosan arról számolnak be, hogy szebb a város. Ők egyébként lassan 30 éve járnak ide.
Az egyik ismerősöm buszos utaztatásban érdekelt. Ő ugyanakkor már nem szeret ide járni (csoporttal, busszal).

BitPork 2015.02.17. 21:34:25

@♔bаtyu♔: Talán a tény hogy egy FIDESZ támogatott (
amikor képviselőnek is indult meg a jelenlegi állása kapcsán is ) főügyész van, aki nem tesz semmit ilyen esetekben?

vajdasagi 2015.02.18. 07:49:59

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ennyi probléma a Demszki-Hagyó korszakban is volt. Vagy még több is.

És ezek nem a főpolgármester dolgai, hanem a BKK-é. Egyébirátn szerintem a BKK is aránylag jól végezte a dolgát.

Az ez magyar sajátosság, hogy mindenben csak a rosszat szeretjük meglátni. Nagyon szép a városunk, és meglehetősen jó a közlekedése. Mondom ezt úgy, hogy legalább 30 európai fővárossal, vagy fontos várossal hasonlítom össze.

És mondom ezt úgy, hogy a mostani kormányunkat szimpoa hazaáruló tolvaj bandának tartom. De a főváros vezetése szabad szemmel jól láthatóan sokkal jobb, mint az országé.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.02.18. 09:58:24

@vajdasagi:

Annyit írtam, hogy tombol a koncepciótlanság. - És egy politikus nevét sem írtam le, veled ellenben.

vajdasagi 2015.02.18. 18:01:13

Ez igaz. De én mégis leírok itt egy nevet: a Demszki-érában szinte teljes nihil volt. Kivéve, hogy a Demszki a Főkefe terepjárójával ment Isztriába. Úgyhogy engedelmeddel: Budapesten én inkább a mostani garnitúrát választom. Ennyi "koncepciótlanság" Sydneyben is van, pedig az egy elég menő város :-)
süti beállítások módosítása