B1 blogcsalád



Történelmi esély nyílik, hogy Orbán csődbe vigye Magyarországot

2015. február 10. - nickgrabowszki

A közmondásos magyar kishitűség valójában sohasem létezett, csak azok állították (de elég sokszor ahhoz, hogy beleivódjon a köztudatba), akik épp az ellenkező végleten állnak. Szerintük például semmi más dolga nincs az épp aktuális világösszeesküvéseknek, mint Magyarországon gerjeszteni belső problémákat, kizsigerelni, elnyomni, elűzni az ország lakosait, és elfoglalni földjüket, a modernkori Kánaánt. (Mert erre irigy mindenki, meg a magyarok zsenialitására.)

De most visszavágunk, és lenyomunk mindenkit. Simicska Lajos ugyan ellopta a showt, de sosem késő megemlékezni arról, hogy múlt pénteken a Magyar Olimpiai Bizottság deklarálta a rendezési szándékát a 2024-es nyári olimpiai játékokra.

Elment ezeknek az eszük. De komolyan gondolják.

Az olimpiai melletti legfőbb érv, hogy az emberek, márhogy a köznép támogatja, most éppen 60 százaléknyian. Mert ugye

  • történelmi siker,
  • meg regionális vezető szerep,
  • és nemzeti összetartozás,
  • valamint fejlődik az infrastruktúra.

Az ára meg kit érdekel.

Ez lesz a harmadik-negyedik próbálkozás. Először még Rákosi Mátyás akarta összetartani a nemzetet, de az 1960-as olimpiát Róma nyerte. Orbán Viktor fejéből 2001-ben pattant ki a dolog újra, 2012-re Londonnal kellett volna versenyezni, ha merő rosszindulatból le nem fújja a Medgyessy-kormány. A BOM már a 2010-es kormányváltás után lobbizott Orbánnál a 2020-ért, hogy, ugye, ez volna az elégtétel Trianonért.

A 2001-es projekt még kb. 500 milliárd forinttal kalkulált mint bekerülési költség. Ez 10 év alatt megtízszereződött, és már 5500 milliárdos büdzsét irányoztak elő. Ez kicsit kevesebb, mint az éves magyar költségvetés ötöde.

bp2020.jpgA 2020-as olimpiai park terve (kép: hvg.hu)

Ám minekutána ismerjük az ilyesfajta nagyberuházások természetét (a költségeik menetközben gyorsabban nőnek, mint Rogán Antal lakása a Pasa Parkban), nem indokolatlan 8-10 ezer milliárd forintos büdzsével kalkulálni, annak dacára is, hogy NOB 2020 után meghirdette az olcsóbb olimpiákat.

Ez körülbelül 30 milliárd dollár. Putyin egy éve több mint 50 milliárd dollárt költött a téli játékokra, amelyek amúgy jóval olcsóbbak. És ott állnak a máris lepukkant létesítmények kihasználatlanul, és fognak még állni sokáig. Ahogy állnak Athénban vagy Pekingben is például. Csak a kínaiak azt megengedhették maguknak, a görögök meg belerokkantak, és azóta is a 2004-es beruházási költségekre felvett hiteleket nyögik.

Magyarországnak gyakorlatilag semmije nincs készen a rendezéshez. A Papp László mellé kellene legalább még egy sportcsarnok, az új Puskás ugyan valószínűleg megfelelne a focitornának, de mivel nem lenne benne futópálya, kellene egy vadonatúj olimpiai stadiont is felhúzni. 300 milliárdért. Hova. Minek.

Budapesten közel sincs elég szállodai kapacitás, és ki ruházna bele százmilliárdokat, tudván, hogy utána senkinek se lenne rá szüksége. És az olimpiai falu. És a ferihegyi gyorsforgalmi helyett építendő autópálya.

Egy ilyen projekt nem más, mint az állami adóforintok (ti. a közember pénzének) átforgatása befolyásos és korrupt nagyvállalkozók (vö. oligarchák) zsebébe.

Az építkezések volumene miatt a munkálatok gépesítettek, érdemi munkahelyet nem teremtenek. Cserébe persze lenne infrastruktúra, nagyon drágán és a játékok után jórészt szükségtelenül.

Nem mellesleg Budapest eleve alkalmatlan már pályázni, mert a szokásjog kétmilliós lakosságot ír elő, és csak Schmitt Pál tiszteletbeli elnök fejében van efölött a magyar főváros népessége. De hát korábbi államfő és wannabe doktor adatokhoz való gyanús viszonya közismert.

Értelmes érv nem tud szólni a budapesti olimpia mellett, akár 2024-re, akár 2028-ra tervez a kormány. Mert arra mérget is vennénk, hogy a tavaly szeptember óta tartó kampány nem indulhatott volna el, ha Orbán Viktor előzetesen nem bólint rá a tervekre. Tarlós főpolgármester hiába mutatkozott józanabbnak, a dologról voltaképp a kormány dönt majd Orbán akarata szerint.

Tőle amúgy se áll távol se a megalo-, se a cezarománia. A római Flavius-dinasztiára se emlékezne már senki, ha arénájuk, az Amphiteatrum Flavium nem lenne a város egyik szimbóluma, nem?

Ha a 15 milliárd dolláros Paks2 véletlenül nem lenne elég, akkor rendezzünk olimpiát uszkve még 30-ért, mert nekünk mindent lehet.

Írjuk bele magunkat a magyar történelembe. Ha máshogy nem megy, egy államcsőddel.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr437157781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Túrós (törölt) 2015.02.10. 14:55:43

Magyarország megépíti egyedül a Föld 2-őt előregondolva arra a jövőre amikor már ez a bolygó lakhatatlan.

paráznabillegető 2015.02.10. 15:05:21

vödör víz.
senki sem lesz olyan hülye budapestnek ítélni, akármennyire korrumpálják is a szavazóbizottságot, a la katar.

Trackers 2015.02.10. 15:57:23

2009 Demszky:

hvg.hu/velemeny/20090126_olimpia_budapest_BoM_velemeny
Ahogyan a döntést követő sajtótájékoztatón is elhangzott Demszky Gábortól: "most elvégezzük azt az előkészítő munkát, ami alapján majd a következő politikai ciklus közgyűlése és a következő kormány megalapozott döntést tud hozni a pályázat benyújtásával kapcsolatban". Ugyanis az Olimpia Törvény a nemzetközi diplomáciai kapcsolatok kiépítésén át a lehetséges helyszínek pontos kijelölésén és a finanszírozási tervek kidolgozásáig olyan feladatokat indít be a következő két évre, amelyeknek ma még nincsenek kihatásai a központi költségvetésre, de nélkülük 2011-ben már késő lenne egyáltalán elgondolkodni is a kandidáláson.

És az MSZP-től Baráth Etele:
index.hu/belfold/olimp0919/
Az akkori ellenzék olimpiával kapcsolatos zavara ellenére az MSZP és az SZDSZ is központi témaként foglalkozott a választások előtt azzal, hogy Orbánék az olimpiaszervezést a politikai kampány részévé tették. Baráth Etele, aki 2002-ben szintén tagja volt a MOB-nak, most úgy vélekedik, hogy a 2002-es választási kampány idején azért volt kétértelmű a szocialista politikusok állásfoglalása, mert úgy érezték, nem állt volna rendelkezésre elegendő idő az alapinfrastruktúra szerves fejlesztésére 2012-ig. Az EU-ügyekért felelős tárca nélküli miniszter hangsúlyozta, nem kapott felkérést a szervező csoportban való részvételre, de támogatja az elképzelést, mert 2020-ra vagy 2024-re részben az EU támogatásával jelentős részben kiépül majd a szükséges infrastrukturális háttér

Trackers 2015.02.10. 16:00:29

Csepel 2009 :
csepel.info/?p=6459
Egy célt, a budapesti olimpia megrendezését, három határozattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül – pártállástól függetlenül – támogattak testületi ülésükön a Csepeli Önkormányzat képviselői.

A városatyák elvi támogatásukról biztosították a Budapest Olimpiai Mozgalmat, a BOM-ot a sportrajongók, a szakemberek széles körét összefogó, a 2020-as Olimpia rendezését előkészítő tevékenységében, és támogatták a neves XXI. kerületi sportolók által indított Csepel az Ötkarikáért Mozgalmat is.

A testület felkérte a polgármestert, hogy a támogató nyilatkozatot juttassa el a BOM tagjainak illetve, Csepel az Ötkarikáért Mozgalom szervezőinek.

Csepel Önkormányzata egyetért Budapest olimpiai pályázatot előkészítő városfejlesztési elképzelésével, amely szerint a nemzetközi játékok főhelyszíne Csepel északi területe lehet. Megbízták Tóth Mihály polgármestert, hogy a főváros vezetőinél kezdeményezze a településrendezési szerződés előkészítését. A konszenzussal kialakított határozatban felkérték Csepel két szocialista és egy fideszes képviselőjét, hogy a Parlament őszi ülésszakán mind a hárman támogassák a 2020-as olimpia megrendezéséről szóló törvényjavaslat megtárgyalását.

A csepeli képviselők végül kijelentették: az önkormányzat a saját hatáskörébe, illetve illetékességi körébe eső területen a tőle telhető módon mindent meg kíván tenni annak érdekében, hogy Észak-Csepelen a 2020-ra tervezett nyári játékok előkészítése eredményesen folyjon, a rendezési jog elnyerése esetén az olimpia sikeres legyen.

inuitdog 2015.02.10. 16:22:21

Azt a teljesen értelmetlen múzeumnegyedet is majd kifizettetik még párszor velünk. Nincs bent a költségvetésben, de majd találunk rá pár száz milliárdot.

$pi$ 2015.02.10. 16:32:16

A szerző nem akar erőművet és nem akar olimpiát. Az ország lakossága nem így gondolja, akar erőművet és akar olimpiát.

A szerző hörög, hogy miért nem az van, amit ő akar és miért az van, amit a többség akar.

Mer' nyilván demokrata.

Netuddki. 2015.02.10. 16:41:22

Qrva annyukat! Már megint előjöttek ezzel a bullshittel! Tudják nagyon jól, hogy esélyük nincsen rá, hogy Magyarország megkapja a közeljövőben, de legalább qrva sok pénzt el lehet baszni a jelentkezéssel is. Nem csoda, hogy az olyan ingyenélők mint a shitpál meg a tompika is elkezdtek nyüzsögni a téma körül...

hanta boy 2015.02.10. 16:41:27

@$pi$:

Jól látod a helyzetet!

Kicsit kibővítve a szerző(?) mindent ellenez, amit az Orbán kormány elhatározott!!

(persze, ha a Paks 2. megépítése ellen, és a budapesti olimpia ellen foglalt volna állást Orbán, akkor a szerző itt hörögne, "nehogy már olyan szegények legyünk, hogy egy Paks 2-t sem tudunk megépíteni, vagy egy olimpiát sem tudunk megrendezni"...)

Netuddki. 2015.02.10. 16:42:24

@$pi$: Az ország lakossága tolvaj balfaszoknak tartja a fideszeseket és nem akar több közpénzt elbaszni a balfaszkodásaitokra...

Netuddki. 2015.02.10. 16:43:24

@hanta boy: Ja, és akkor az enyves kezed belelógott a bilibe és felébredtél...

hanta boy 2015.02.10. 16:45:38

Még jobban kibővítve!

Eddig mindent megmozgatott a ballibsi oldal, hogy azok a szegény bankok, az a csúnya Orbán ezzel a bankadóval tönkreteszi szegény bankokat!!!

Most, hogy évi 60 milliárddal csökken a bankadó, ugyanez a ballibsi oldal egyből azt veszi elő, hogy milyen hülye ez az Orbán a bankadót emelni kéne!!

persze könnyű dolguk van a ballibsiknek, agyilag persze kb. ennyit is érnek....megnézik, hogy mit döntött Orbán, és egyből tiltakoznak is ellene.....

anyadmajma 2015.02.10. 16:45:53

@$pi$: Akara te hazaáruló gennyes mocskos tolvaj bandád, mind a 800ezer fideszgeci (simicska után szabadon).
Értelemes, 60 Iqnál többel rendelkező emberek meg nem. Na, ők az ország 2/3, bazdmeg, nem a te hazaáruló orbánod!

anyadmajma 2015.02.10. 16:47:25

@hanta boy: te, hallod, te nem mész febr17.én Ferihegyre? talán egy nyalás neked is jut putyin seggéből, bár az igaz, hogy addig ki kell venned az orbán faszát a szádból.

hanta boy 2015.02.10. 16:47:30

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:

Egyébként te évente mennyit adózol?
(nyilván adócsaló vagy, úgyhogy felesleges is a kérdés...)

hanta boy 2015.02.10. 16:50:23

Apád majma!

A te stílusod a magyar ballibsi oldal kultúrája?

Na, az ilyen majmok miatt lesz újból kétharmada Orbánnak 2018-ban!

Hajrá!!! Csak így tovább, még véletlenül se fogd vissza magad!!!

hanta boy 2015.02.10. 16:52:35

Apád majma!

persze megértelek!

iszonyú szar dolog lehet az utolsó 10 év összes választását elveszteni......

Gondolom végig a ballibsikre szavaztál! Tényleg megértelek, hogy frusztrált vagy!

2015.02.10. 16:54:53

Kurvakönnyen szavaznak meg ilyet a MOB tagjai, mert nem az ő pénzük bánja.
Olyan ez, mint amikor régen a nemsek felajánlották életüket és vérüket (vagyis a jobbágyaikét) a hazáért, de a pénzüket megtartották maguknak, és a háborút a szegények adójából vívták.
Röhej, hogy egy csődközelben rogyadozó ország többet költ sportra és vallásra, mint oktatásra, munkahelyfejlesztésre, egészségügyre.
Az meg szomorú, hogy pármillióan ehhez még tapsolnak is.

A MOB tagjai a saját vagyonukból hozzanak létre egy alapítványt és majd akkor legyen olimpia nálunk, ha magánszemélyek összedobták nekik a teljes költséget.

$pi$ 2015.02.10. 16:57:46

@hanta boy: "Kicsit kibővítve a szerző(?) mindent ellenez, amit az Orbán kormány elhatározott!!"

Ó, igen, ez a legszebb benne. Amikor "baloldali értékként" nyomják az "el a kezekkel a bankoktól" dumát... meg amikor "liberális értékként" ellenzik az otthoni pálinkafőzés engedélyezését.

Semmi sem számít, francba a józan ésszel. :D

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: "Az ország lakossága tolvaj balfaszoknak tartja a fideszeseket és nem akar több közpénzt elbaszni a balfaszkodásaitokra... "

A szerző maga írta, hogy a "zemberek" támogatják az olimpiát. Akkor?

@anyadmajma: "Akara te hazaáruló gennyes mocskos tolvaj bandád, mind a 800ezer fideszgeci (simicska után szabadon).
Értelemes, 60 Iqnál többel rendelkező emberek meg nem. Na, ők az ország 2/3, bazdmeg, nem a te hazaáruló orbánod! "

Húbazzeg, doktor úr, mit szedett be már megint? :D

hanta boy 2015.02.10. 17:07:39

@Ylim:

Előre bocsátva, hogy JOBBIK-os vagyok, csak szeretem a sportot...

Ennyi is elég lenne....

De nálam az olimpia és a foci vb három hét szabi, és végignézem a versenyeket....

Egyébként meg a Stadionban is kinn vagyok minden válogatott meccsen.....

nehogy már bűn legyen az, hogy szeretem a sportot.....

Ezért pl. én is érzelmi okokból támogatom a budapesti olimpiát, és nem azért, mert fideszes vagyok.....

hanta boy 2015.02.10. 17:09:49

@Ylim:

"A MOB tagjai a saját vagyonukból hozzanak létre egy alapítványt és majd akkor legyen olimpia nálunk, ha magánszemélyek összedobták nekik a teljes költséget."

Ezt az ötleted melyik ország példája alapján írtad?

Butabi 2015.02.10. 17:20:15

@$pi$: Te ezt most komolyan gondolod?

Figyejjécsak sokkal jobb ötletem van, hozzunk létre városokat a hold-on, olimpiát rendeztek sokan, na de a holdon csak nekünk lenne hotel meg minden ami szem szájnak ingere?
történelmi siker,
meg regionális vezető szerep,
és nemzeti összetartozás,
valamint fejlődik az infrastruktúra.(a holdon)
Igaz, sokba kerülne, de micsoda előnyök.
Na ha ezen elgondolkodtál, ás hülyeségnek tartod, akkor kezdj neki újra a csináljunk olimpiát posztnak!

$pi$ 2015.02.10. 17:28:39

@Butabi: Ennek a hozzászólásnak semmi értelme nincs. Nem akarok holdbázist, az olimpia nem érdekel és egyiket sem javasoltam.

csoio csagasz 2015.02.10. 17:38:12

Nyílik? Már csődbe vitte, csak még tart a maradék lendület.

♔bаtyu♔ 2015.02.10. 17:52:04

Úgy nézem, 15% ballib nem támogatja, a többiek viszont igen.

♔bаtyu♔ 2015.02.10. 17:53:26

@anyadmajma: Állj már le gyurcsánycsicska. A nyelvedet pedig vedd ki Obama és Netanjahu seggéből.

♔bаtyu♔ 2015.02.10. 17:54:39

Ballibsik mertek kicsik lenni.

eßemfaßom meg áll 2015.02.10. 18:06:24

Élvezet olvasni a fröcsögő "demokratákat", ez a stilus tökéletes lesz arra, hogy orbán minden elbaszása és fassága ellenére röhögve nyerje 18-at is.

hanta boy 2015.02.10. 18:13:54

Na, itt az első...

Az LMP nyilatkozata, miért is rossz a bankadó csökkentése!!!

Biztos vagyok benne, hogyx a következő napokban minegyik ballibsi párt kitalálja, hogy miért is rossz a bankadó csökkentése!

"A magyar kormány nemcsak az Erste Bank résztulajdonosa lett, hanem egy olyan megállapodás-csomagot is elfogadott, mellyel gyakorlatilag lezárta a bankok elszámoltatását - véli az LMP. A párt úgy látja, az új kiegyezés vesztesei azonban ezúttal is a legsérülékenyebb emberek, az adósságok miatt tönk szélére került családok lesznek, akik az elmúlt négy évben sem kaptak semmilyen segítséget, most pedig a reményt is elvesztik, hogy ez változni fog.

"Ehhez jön az az elképesztő ígéret, hogy a kormány nem hoz a bankok profitjára negatívan ható intézkedést. Ezzel a kormány lényegében lemond a pénzügyi fogyasztóvédelem erősítéséről, a bajba jutott adósok védelméről és a pénzügyi intézmények esetleges túlkapásainak korlátozásáról" - teszi hozzá a párt.

Én már csak annyit teszek hozzá: LMP gratulálok!
(na jó, ez vicc volt....)

vajdasagi 2015.02.10. 18:19:49

@hanta boy: De azt ugye tudod, hogy Magyarország minden lakosa zsebéből emiatt kivesznek több mint 100.000 forintot. Egy kétgyermekes családnak ez félmillióba fog fájni. Úgy is támogatod? A saját pénzeddel?

hanta boy 2015.02.10. 18:31:48

@vajdasagi:

Miért nem mindjárt 1.000.000.- forintot írtál, az sokkal ütősebb...

Innen már csak egy lépés, és jön a szokásos ballibsi szöveg: "pedig ebből a pénzből mennyi szegény, éhező gyermek jóllakhatna"

Ja, és mennyi lélegeztető gép volna vehető!

vajdasagi 2015.02.10. 18:38:34

@hanta boy: azért írtam ennyit, mert én tudok számolni. Ilyen prózai magyarázata van.

Szvidrigajlov 2015.02.10. 18:41:48

@hanta boy:
Persze ebben benne van a magyar ellenzéki karakter: eddig az volt a baj, hogy volt bankadó, most az lesz a baj, hogy nem lesz. Nézd a kis geci, már megint nincs rajta sapka.
Viszont abban meg igazat adok nekik, hogy az az elköteleződés, hogy a bankszövetség nélkül nem hoznak fogyasztóvédelmi szabályt az ÉLETVESZÉLYES!

hanta boy 2015.02.10. 18:45:32

@vajdasagi:

Nosza rajta!

Homályosítsál már fel, hogyan jött ki a 100.000.- Ft/fő?

Szvidrigajlov 2015.02.10. 18:46:08

@Ylim:
Súlyos a problémád! Kezelteted, vagy reménykedsz a spontán gyógyulásban? A Vitam et sanguinem az 1740-es Osztrák-Porosz háború előtt hangzott el. Azt - csak tudd - nem jobbágyok vívták, hanem nemesek és "önkéntesek", azaz szerződéses katonák.

Szvidrigajlov 2015.02.10. 18:48:19

@vajdasagi:
Arról is írsz, hogy mennyit tenne bele egy olimpia ugyanennek a családnak a zsebébe? Mondjuk munkahelyben, munkabérben, vagy vállalkozói díjban vagy bérleti díjban?
Javaslom, hogy Te sohase fektess semmibe. Legföljebb néha a pöcédet pucold ki, hogy legyen hova lehúzni a szarodat, amit előtte megrágsz.

slowMotion 2015.02.10. 18:49:55

Természetesen esélytelen megnyerni. A dolog lényegi értelme, hogy a bizottságok, szakértők, politikusok, stb. előkészitő munkák ürügyén egy-két évig remekül megéljenek.

Szvidrigajlov 2015.02.10. 18:55:25

Egyébként Budapest nem 1960-ra pályázott először, hanem 1916-ra, aztán 1920-ra, majd 1936-ra és 1940-re, utóbb pedig 1960-ra. Egyiket se kaptuk meg. De nem érdekes, hogy milyen dátumok ezek?
Három az ötből világháború idejére esett, egy közvetlen világháború és Trianon utánra, egy pedig az 56-os összeomlás utánra.
Ilyen alapon nem szeretnék olimpiát rendezni. Jobb a békesség!
De a békességhez hozzá tartozik, hogy műveletlen akolbarmok nem indítanak blogot és nem kezdenek minden alap nélkül rákosizni a nyilvánosság bármely szegmensében.

hanta boy 2015.02.10. 19:00:55

@vajdasagi:

Egyébként egy sport, vagy kulturális eseményt nem szabadna csak és kizárólagosan a "mennyibe kerül, és mennyi lesz a nyereség" elven megvizsgálni...pl. az összes budapesti színház alapjában véve veszteséges, csak az állami dotációnak köszönhető, hogy van előadás....vagy zárjuk be az összes színházat, mert veszteséges?

dr kíváncsivagyok 2015.02.10. 19:08:34

@$pi$:
"A szerző nem akar erőművet és nem akar olimpiát."

Én sem akarok Atomeromuvet és olimpiát...
Már ketten vgyunk...
Gondolod , hogy találunk egy harmadik embert is , hogy leulhessunk ultizni ?

dr kíváncsivagyok 2015.02.10. 19:11:47

@hanta boy:
"Egyébként egy sport, vagy kulturális eseményt nem szabadna csak és kizárólagosan a "mennyibe kerül, és mennyi lesz a nyereség" elven megvizsgálni...pl. az összes budapesti színház alapjában véve veszteséges, csak az állami dotációnak köszönhető, hogy van előadás....vagy zárjuk be az összes színházat, mert veszteséges?"
Ja, foleg a liberális színházakat kell bezárni...
Te kretén , egy olimpia annyba kerul , amibe egy 5 szor nagyobb ország is belerokkan !
Lásd a Gorogoket...

jet set 2015.02.10. 19:15:42

Elég gyenge írás jött ma ki az mszp pártközpontból.
2024-ben Bostonban lesz az olimpia.

hanta boy 2015.02.10. 19:15:43

@dr kíváncsivagyok:

Azért, mert a görögök belerokkantak nekünk nem muszáj őket követni...

Pl Atlanta meg nyereséges volt....

Arcade Macho 2015.02.10. 19:17:55

az olimpia nem lenne gond, csak nem egyedul kellene rendezni
egy 1 oras vasuttal Becsig szerintem vallalhato lenne, raadasul Szlotakia fovarosa is ott van egy kopesre, szoval 3 orszagos megrendezes meg szerintem bele is ferne

anyadmajma 2015.02.10. 19:19:34

@♔bаtyu♔: anyád picsája, te hazaáruló fideszgeci.
mocskos senkiházi bolsevik hazaárulók vagytok egytől egyig, többet ártotok az emberiségnek mint az összes pestis meg himlő együttvéve.
senkiházi hazaárulók vagytok, mocskos pedofil papimádók.

F-el kezdődik,. sz-re végződik és sok benne a geci. Mi az?

Ti csak ebből értetek, te batyufasz.
A gyurcsány hozzátok képest egy szent igazmondó juhász, pedig azt is fel kéne kötni az első fára.

dr kíváncsivagyok 2015.02.10. 19:34:34

@hanta boy:
"Azért, mert a görögök belerokkantak nekünk nem muszáj őket követni...

Pl Atlanta meg nyereséges volt.... "

Te faszkalap, a magyar gazdaságot hasonlítod ossze az USA - éval ????

dr kíváncsivagyok 2015.02.10. 19:36:04

@Arcade Macho:
"az olimpia nem lenne gond, csak nem egyedul kellene rendezni
egy 1 oras vasuttal Becsig szerintem vallalhato lenne, raadasul Szlotakia fovarosa is ott van egy kopesre, szoval 3 orszagos megrendezes meg szerintem bele is ferne "

Vagy rendezze egész Európa, ..Te kis Grétsy László

hanta boy 2015.02.10. 19:41:02

@anyadmajma:
Apád majma!

A gyűlölet-okádása közben azért néha vegyél levegőt is4

Nem venném szívedre, ha megfulladnál!
(na jó, ez vicc volt...)

hanta boy 2015.02.10. 19:45:55

@dr kíváncsivagyok:

Látom te nagyon drukkolsz a budapesti olimpia ellen!

Azért biztosan nagyon szorítasz, ha véletlenül Budapest nyerné a rendezés jogát, akkor az olimpia sikertelen legyen!!!!!!

(te kis magyargyűlölő szemétláda!!!)

Szelid sunmalac 2015.02.10. 20:35:13

Tiszta sor, hogy a GDP otodet nem lehet sajat penzbol kifizetni. Magyaran hiteleket kell hozza felvenni. Azt magunknak ugye nem tudunk adni, te4hat kvazi devizahitelt venne fel az orszag. Kell meg egy kurva nagy devizahitel?

hanta boy 2015.02.10. 20:51:26

@Tudományos libsizmus:

Apád majma a ballibsi kultúra forrása: gyűlölet, gyűlölet, gyűlölet!!!!

Mindegy mi a téma, gyűlölködik és kész!

Akkora gyűlölet van benne, hogy teszem azt, még téged is megfojtana egy kanál vízben.....csak azért, mert nem értesz vele egyet....

Mondom ballibsi.....

Darkhorse 2015.02.10. 21:19:52

Hmmmm.... Kishitű vagy!

Tudományos libsizmus 2015.02.10. 21:21:27

@hanta boy:
Ja, csak nézem itt, miket írogat ez a toleranciabajnok szürkeállomány:)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.02.10. 21:41:02

@$pi$: @hanta boy:

Olyan unalmas már. A jól ismert narancs nickek akarják az olimpiát, mint ahogy akarják Paks 2-t, meg a keleti nyitást, és nem ítélik el a rogán félék irreális vagyongyaraposását, "merazmszpislopott". Egyszerűen minden jó, ami fidesz és semmi, ami nem. Egyszerűség a köböt, és persze fizetett trollkodás.

Merlot 2015.02.10. 22:10:28

@hanta boy: Atlanta az USA-ban van, ami egy gazdasági világhatalom, egy olimpia ott annyinak számított, mint itt a BNV megrendezése egykor.
És mellékesen az az ország, ahová nem csak Vida Ildikó, de Orbán sem teheti be a lábát politikusként. :))

zobod 2015.02.10. 22:15:32

Vihar a biliben. Nem sok esély van rá, hogy egy kelet-európai kis országnak adnának egy Olimpiát. Egyrészt, az sem biztos, hogy Európában lesz. Ha mégis, olyan jelölteket kellene magunk mögé utasítani, mint Berlin, Párizs, Szentpétervár, Isztambul, Baku illetve Hamburg/Bréma/Koppenhága közös ajánlata.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2015.02.10. 22:19:29

A kiprivatizált államkapitalizmusban a politikust játszó újgazdag üzletemberek, azok klánjai és talpnyalóik hada jár jól az atomerőmű bővítésével és járna jól az olimpiával is. Teljesen átlagos polgárként egyikre sincs igényem. Persze én csak egy zsellér vagyok a nagyban játszó gecikhez mérten. Remélem, a rohadékok a birkáik éhen döglése után egymást zabálják fel!

Arcade Macho 2015.02.10. 22:29:07

@dr kíváncsivagyok: kis hazank kicsi, mig az egyuttes gazdasag osztrakokkal es szlotakokkal mar elegge nagy
az egyeduli hatrany az a 3 oras vasutazgatas, azt megcsinalni 1 orara azert massziv lenne, es az a beruhazas helyben maradna, nem kellene hogy szetrohadjon utana

Arcade Macho 2015.02.10. 22:44:47

@zobod: ah koszi ez megnyugtato volt :)

$pi$ 2015.02.10. 23:40:58

@Vállalhatatlan fordulat: "Olyan unalmas már. A jól ismert narancs nickek akarják az olimpiát,"

Nem mondtam, hogy támogatom az olimpiát, azt mondtam, hogy a szerző szerint a lakosság többsége támogatja. Egyébként nekem a hátam közepére sem kell.

"mint ahogy akarják Paks 2-t"

Az nem akarás kérdés, szükség van villanyra. Szakmai kérdés, nem lehet demokratikus módon eldönteni.

"meg a keleti nyitást"

Nem akarok keleti nyitást.

"és nem ítélik el a rogán félék irreális vagyongyaraposását, "

Nem érdekel a rogán, nem foglalkozom vele.

"merazmszpislopott"

Soha nem mondtam egy politikusra sem, hogy lopott. A sikkasztást, hűtlen kezelést, gondatlan kezelést nem keverem a lopással.

" Egyszerűen minden jó, ami fidesz"

Soha nem mondtam ilyet.

"és semmi, ami nem."

Hát mondjuk eddig még semmit nem találtam az mszp vagy az szdsz ténykedésébe, amit jónak tartanék.

"Egyszerűség a köböt, és persze fizetett trollkodás. "

Hát akkor most eléggé mellé lőttél, nem?

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2015.02.11. 00:14:32

@ nickgrabowszki:
Ez a magyar paraolimpia!
Paráztok az Olimpiától!
Miért sajnálod tőle, hogy lekocsizván a Várból, a felcsúti dácsa melletti Stadionban megnyithassa a ....-i nyári Olimpiai Játékokat!
A keleti Testvér is csak Téli Olimpiát nyitott meg!

göb 2015.02.11. 00:30:54

@$pi$: te vagy a többség? ... meg az rakás tolvaj geci? ... ja és persze a gondolkodásra alkalmatlan, agymosott birkák? ... kell nektek olimpia? OK, fizessétek ti, csak ti - én meg ígérem majd egy percet sem nézek belőle...

$pi$ 2015.02.11. 07:04:08

@göb: Nekem -- ahogyan azt világosan le is írtam -- semmi szükségem az olimpiára. A szerző írta, hogy a többség olimpiát akar.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.02.11. 09:30:39

@$pi$: Nem lőttem mellé, magyarázkodsz. Aranyos narancsvirág.
Paks 2 kapcsán pedig lenne alternatíva. De nekem nem csak az erőműbővítássel van bajom, hanem, hogy nincs rá pénzünk, és miután leszabadságharcoltuk az IMF-et, a szovjetektől veszünk fel hitelt, amivel még a gyerekeink is eladósodnak feléjük. És mindezt egy olyan kormány teszi, ami ha egy felmosást rábízol, akkor is el hűtlenkezeli a felmosófát.

$pi$ 2015.02.11. 09:58:11

@Vállalhatatlan fordulat: Össze vissza hazudoztál rólam. Ennyi.

"Paks 2 kapcsán pedig lenne alternatíva."

Persze. Te nem akarsz atomerőmű bővítést, Orbán akar, Gyurcsány akart, az ország nagy része akar.

"erőműbővítássel van bajom, hanem, hogy nincs rá pénzünk"

Senki sem épít úgy atomerőművet, hogy kiveszi a készpénzt a fiókból.

"És mindezt egy olyan kormány teszi, ami ha egy felmosást rábízol, akkor is el hűtlenkezeli a felmosófát. "

Ezt állítod, de bizonyítani nem nagyon tudod.

Arcade Macho 2015.02.11. 10:59:07

@Vállalhatatlan fordulat: elegge idiota dolog Pak2 -t egy olimpiahoz hasonlitani

Paks2 alternativaja az hogy nem kapcsolom fel a lampat, hat kossz de nem

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.02.11. 14:34:23

@Arcade Macho: Nehéz dolog olyan komoly energetikai szakmeberekkel vitázni, mint te vagy :-), de szerintem meg nem az atomot kéne nyomni, és pláne nem szovjet hitelből. Gondolom az én véleményem is nyom annyit a latban, min t a tiéd.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.02.11. 14:40:00

@$pi$: Milyen ország nagy része akar, te szutykos. Volt róla népszavazás, vagy akár nemzeti konzultáció? A legnagyobb hülyeségekről való kommunikációra költött Viktor milliárdokat, de egy több 10 évre az oroszok felé történő eladósodásról még véletlenül sem. Sőt még a feltételek is titkosak.

Az utolsó mondatoddal kpcsolatban meg szimplán hülye vagy. Egyes fideszes vezetők vajon nyomtatják a pénzt az egyre növekedő házaikra, birtokaikra? Ott a bizonyíték, csak ellenük gondolom nem lehet a megfelelő vizsgálatokat elindítani és főleg végigvinni. Hány fideszes ember ül a hatalmi ágakban, aki megakadályozhatja a számonkérést? Te meg játszod itt a hülyét. Kell arra bizonyíték, hogy kék az ég?

$pi$ 2015.02.11. 17:31:28

"Milyen ország nagy része akar, te szutykos."

A családtagjaiddal beszélj így!

"Volt róla népszavazás, vagy akár nemzeti konzultáció?"

Ezt meg kérd számon a Gyurcsány haverodon, mert az ő uralma idején szavazta meg a parlament, hogy legyen paks bővítve.

"hülyeségekről való kommunikációra költött Viktor milliárdokat, de egy több 10 évre az oroszok felé történő eladósodásról még véletlenül sem"

Költségvetési kérdésben nincs népszavazás. Ennyit azért tudhatnál a nagy eszeddel. Amúgy mit kérdezett volna meg? Tisztelt állampolgár, atomerőművet kell építeni, megépítessük hitelbe vagy keressünk valakit aki ingyen csinálja? Mégis mit? Tisztelt választók, nem tudnak véletlenül valakit akik jobb feltételekkel adnak hitelt?

A vérdemokrata mszp mennyi népszavazást csinált, amikor felvette az IMF hitelt? Akkor is szutykosnak neveztél mindenkit, aki akadt ki rajta?

"Ott a bizonyíték"

A fenét van! Van a nagy acsarkodás meg vádaskodás, hogy orbánnak ezermilliárdja van meg szigete az adrián. Állandóan csak a "közsimert" dolgokkal jöttök, amiről rövid úton kiderül, hogy csak politikai propaganda.

vajdasagi 2015.02.12. 15:09:38

@Szvidrigajlov: Először is mélységesen lenézlek. Másodszor legalább 100 millió forintomat fektetem be egy adott pillanatban a magyar gazdaságba. Csak hogy tisztábban láss.

Harmadszor meg az a fejenként 100.00 az úgy jön ki, hogy először befektetünk fejenként 500.000 forintot (a gyerekek és nyugdíjasok is, nemcsak Te meg én). Utána van belőle nagyon-nagyon jó eséllyel fejenként 400.000 forint haszon. így jön ki a 100.000 forintos veszteség. De ez egy nagyon optimista becslés. A korrupciót és lenyúlásokat is figyelembe véve lehet az a veszteség ennek többszöröse is (ha mondjuk a költségek megugranak 20%-al, a későbbi bevételek meg a becsült szinten maradnak). De persze ez Neked bonyolult.

Más módon elmondva: nem volt még a világon egy olyan olimpia sem, amely anyagilag közel nullszaldósra sikerült volna. De mi majd biztosan jobban fogjuk csinálni mindenkinél, és nálunk majd másként lesz: mert Magyarország jobban teljesít.
süti beállítások módosítása