B1 blogcsalád



Lajos háborúba megy - Kölcsönösen biztosított megsemmisítés

2015. február 06. - nickgrabowszki

Eddig valami nem stimmelt ezzel a háborúval. Csak közvetett jelekből lehetett rá következtetni, de mivel a nyílt összecsapás elmaradt, még a léte se volt teljességgel bizonyos.

Mint a világháború 1940. májusig.

Hát, most vége a furcsa háborúnak, és elkezdődött a blitzkrieg. Előbb Simicska támadott, de az ellenség által beszervezett tisztikara hátbaszúrta, aztán megint offenzívába lendült, nem is töltött, csak lőtt, és bár kapott sebeket, közben újjászervezte a seregét.

Ennyi interjút fél nap alatt nem adott még ember. Különösen nem egy remete, akinek korábban még a hangját se hallotta senki, és kb. másfél évtizeden át csak egy 1998-as fotó tudott róla megjelenni.

simicskasarvar.jpgItt még együtt a csapat: balra Liszkay, mögötte Csermely, jobbra Simicska (Kép: Magyar Narancs/Németh Dániel)

Most már nincs visszaút. Eddig bízhattak a felek valamilyen kompromisszumos megoldásban, de a médiatörténeti jelentőségű gecizés (maga a szóhasználat, meg hogy ezt Orbán volt barátja, szobatársa, pénzügyi guruja és a nehéz időkben megmentője, titkos szövetségese tette) olyan sokkoló kell legyen, hogy arcvesztés nélkül már se Orbán, se Simicska nem vonulhat vissza.

De ne legyen kétségünk, ez nemigen lesz állóháború. Nem olyan, mint az RTL Klub hadviselése, amelyik fél héttől 10 percig lőtte (vagy lövi) a kormányt, előtte azonban rendőrségi híreket, utána meg realityt, szappanoperát meg kommersz filmeket adott.

Simicska médiája politikacentrikus, ha ő támad, akkor címlapon támad és vezetőhírben. Nem csak puffogtatnak majd a lövészárokból, hanem vad rohamokra indulnak a zárótűz után. Jól fogunk szórakozni.

Tegyük meg tétjeinket. Vagy inkább csak nézzük a stratégiát.

A médiaháborúhoz elsősorban média kell nyilván, de hardver önmagában nem elég.

  • Simicska első feladványa, hogy pótolja a dezertált főtiszteket, lecserélje a hezitáló tisztikart, és esetleg új katonákat toborozzon. Majd meglátjuk, hogy oldja meg.
  • A második nehézség a finanszírozásé, mivel a Simicska-érdekeltségek számára nyártól elapadtak az állami források. De biztos van még tartalékban, kérdés, hogy mennyit hajlandó áldozni belőle. Most úgy tűnik, nem keveset, de egy anyagháborút nyilván elveszítene Orbánnal szemben.
  • A harmadik probléma a fogyasztóké. Ez nyilván nem érinti a Class FM-et és a Metropolt, de a Nemzetet, az MNO-t meg HírTv-t igen. Ezek közönsége erősen kötődött a orbánizmushoz, nem voltak azonban, illetve nincsenek olyan sokan, hogy ne lehetne pótolni őket. Az RTL Híradója átmenetileg veszített a nézettségéből, majd januárra - fél év alatt - megduplázta a közönségét a kiinduló állapothoz képest. Ez minta is lehet: akár üzletileg is megérheti a lázadó cézárnak, ha lecseréli a célcsoportot.

De gyors áttörés kell, hogy elkerülje Hodorkovszkij sorsát, mivel forrásai nem végtelenek. Néhány nap, esetleg hét újraszervezés után jöhet a zárótűz, meg a roham.

Mi lesz ennek a háborúnak a vége, elnök úr?

Hát azt nem tudom. Valaki elesik. (...) A háború az olyan, hogy vagy ez esik el, vagy az. A tököm tudja. Majd a végén valaki elhullik, nem? (...) Fizikai, persze, fizikai, én fizikailag gondoltam végig a dolgokat.

És ott van a wunderwaffe, a titkos fegyver, a taktikai csapásmérőerő: a Daróci utcai iroda páncélszekrényének aktagyűjteménye.

1990-től Simicska tartotta üzletileg életben a Fideszt, ő finanszírozta a nehéz időket és a politikusok életnívóját, az Orbánét is, igen. Ezért is volt valószínűtlen, hogy a miniszterelnök éppen vele kerülne konfliktusba, és veszélyeztetné nehezen visszaszerzett hatalmát.

A kettejük közötti háborút kizárta a MAD, a kölcsönösen biztosított megsemmisítés veszélye.

De hát vannak dolgok, amelyek egyszerűen elkerülhetetlenek.

Bár Orbán - már csak hatalmánál fogva is - jelenleg egyértelműen esélyesebbnek tűnik, nem írnánk le Simicskát sem: egy elszabadult hajóágyú komoly sérüléseket tud okozni. Hacsak nem történik valami szánkózás közben.

Apropos, csak nekünk tűnik úgy, hogy a médiacézár nem kizárólag a saját életéért aggódik, hanem kölcsönös fizikai megsemmisítést helyezett kilátásba?

Na, az nyitna csak igazán új távlatokat a magyar politikában.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr97146547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nickgrabowszki 2015.02.06. 19:25:50

Igen, igen, a chemtrailszóró gépeken küldik neki az utasításokat. Sátáni erők munkálkodnak itt, ez egészen biztos, másként nem is lehet. Szakorvosi segítséget javaslok

dr kíváncsivagyok 2015.02.06. 20:40:01

A Lajos jól tenné , ha biztonságba helyezné a kompromittáló aktahegyeket ! Mert tuzesetek és lopások mindenhol elofordulhatnak...

dr kíváncsivagyok 2015.02.06. 20:41:45

A szánkózás is lehet eztrém sport , ha sokat tudó ember muveli...

J.László 2015.02.06. 20:57:10

Bafriend után most Simicskát tolja az amerikai külügy? 5% miatt így kibukni költői túlzásnak tűnik. Más erők mozognak itt a háttérben.

Brix 2015.02.06. 21:10:36

@maxval bircaman szerkesztő: Te hülye vagy kiskomám! Orbán elárulta azt az embert, akinek a vagyonát köszönheti!
Olyan , hogy fidesz- székház eladás mond neked valamit? Mert az abból befolyt pénzeket konvertálták a Dolomit Kft-be, a Quality Investen keresztül...Orbán és a Fidesz sehol nem lenne ma Simicska nélkül!

nick papagiorgo 2015.02.06. 21:13:03

"csak nekünk tűnik úgy, hogy a médiacézár nem kizárólag a saját életéért aggódik, hanem kölcsönös fizikai megsemmisítést helyezett kilátásba?Na, az nyitna csak igazán új távlatokat a magyar politikában."

Nm kellene ebbe hírbe többet belelátni, mint amennyi benne van.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.02.06. 21:18:11

"Uraim, megtiszteltetés volt Önökkel játszani" - integetett Lajos a szerkesztőség után a média-naszád fedélzetéről.

zila5 2015.02.06. 21:27:22

@maxval bircaman szerkesztő:
Így van!
Amerika egy hónapos The Wall Street Journal előfizetést és Washington-i nyaralást ajánlott fel Vida Ildikónak, amennyiben Simicska lesz olyan szíves és legfeljebb 6 óra leforgása alatt az összes liberális sajtótermékben nyomatékosan legecizi Orbánt.

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2015.02.06. 21:27:29

Szerintem ezt a háborút Simicska nem nyerheti meg.

Nem úgy tűnik, hogy lennének terhelő dokumentumai Orbánék ellen, máskülönben Orbánék nem geciznének vele.

Ami pedig a kormánykritikus média létrehozását illeti, azokból már így is sok van, mégsem értek el eddig gyakorlatilag semmilyen hatást. A fideszhívők pedig nem a magyarnemzethez, hír TV-hez vagy lánchíd rádióhoz hűségesek, hanem Orbánhoz. Ha ők elmennek, nem fog más a helyükre jönni, hiszen az ellenzékieknek ott a népszabi, népszava, ATV stb.

peter götz 2015.02.06. 21:30:49

@maxval bircaman szerkesztő: kit érdekel,csak intézzék el egymást,mi meg majd szomorkodunk.!!!

csak egy néző 2015.02.06. 21:33:20

Bizony bizony Viktor, nem azt mondta a barátod, volt hálótársad, hogy zseni, hanem azt, hogy geci.

Tudod, az első pofon a legnagyobb,
Aztán a többit lassan megszokod,
Tudod, az első pofon a legnagyobb
Aztán a többit megszokod.
Ugye azért jó barátok vagyunk.

BiG74 Bodri 2015.02.06. 21:45:24

Szerintem kedves Lajos nemsokára szívrohamban fog elmúlni ebből a csúnya világból, mert olyan nincs, hogy ő nem tud a fityiszről, meg viktorról mindent.

J.László 2015.02.06. 21:46:54

@peter götz:
Ha külföldi politikusok után egy oligarchában kell bíznotok, akinek tegnap még az anyját kurváztátok, nos az maga a vég.

eloi 2015.02.06. 21:48:37

Most OV erősebb, mert min. elnök. Ez azonban csak pár évig biztos, utána... S-nek meg nem jár le a pozíciója, sem a vagyona... És OV is csak addig min. elnök, amíg valami nagyon terhelő elő nem kerül.

BiG74 Bodri 2015.02.06. 22:01:13

@J.László:
Nem bízunk benne, sőt nem is szeretjük. Sok helyen elhangzott, hogy ez olyan meccs ahol normális ember nem szurkol senkinek sem, esetleg bízik benne, hogy kölcsönösen kicsinálják egymást. Speciel én nem kurvaanyáztam, de a véleményem még most is ugyanaz, a helyzet változott.
Te azért csak védd a helyzetet. A szép az, hogy amíg a lajoska jól feküdt, addig egy jól menő nemzeti üzletember volt, most már csak egy oligarcha a számotokra, sőt nemsokára hazaáruló libsibolsi lesz a fityisz fenntartója, a vitya megmentője. Ha valakik forgatják a hányásos köpenyt azok a fityiszbirkák.

dr kíváncsivagyok 2015.02.06. 22:13:36

Az Origón talaltam , nekem tetszik :
"Imortal2015-02-06 16:54:07

Aha..meg amit tud róluk...csak nehogy elkezdjen dalolni..mert akkor nem 2/3 lesz hanem 23 év... "

dr kíváncsivagyok 2015.02.06. 22:15:21

@BiG74:

"Szerintem kedves Lajos nemsokára szívrohamban fog elmúlni ebből a csúnya világból, mert olyan nincs, hogy ő nem tud a fityiszről, meg viktorról mindent. "

vagy szánkózás kozben eluti egy repulo mozdony...

sanyix 2015.02.06. 22:35:51

@J.László: az ufók! A szíriusziak mozognak a háttérben, az ufózsidó hibrid faj egyedei!!!!!!4444!!!!!

J.László 2015.02.06. 22:37:53

@sanyix:
Már megint zsidózol, náci?

sanyix 2015.02.06. 22:59:00

@J.László: kibukott a ballibséged? :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.02.06. 23:03:49

@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!: "Nem úgy tűnik, hogy lennének terhelő dokumentumai Orbánék ellen, máskülönben Orbánék nem geciznének vele."

Orbánék elég sok előre láthatóan vesztes csatába belementek eddig is. Vityának lételeme a konfrontáció.

Maxvall a kloáka (törölt) 2015.02.06. 23:16:58

@maxval bircaman szerkesztő: ó hogy mindenre nyerítesz valami remek magyarázatot, bár ennyi erővel lehetne a rezsidémon, a zsidók vagy Gyurcsány is.

dr kíváncsivagyok 2015.02.06. 23:28:47

@Fedor:
"Orbánék elég sok előre láthatóan vesztes csatába belementek eddig is. Vityának lételeme a konfrontáció. "
Kopik is a SAVAZÓTÁBOR...

rockjano 2015.02.06. 23:39:28

Nagy tétekben most nem fogadnék Lajosra..viszont szórakoztató időknek nézünk elébe az biztos… sokan hitték hogy egy második 2/3 után nagy unalom lesz….hát nem így néz ki…..

totalnick 2015.02.06. 23:55:20

Ha nem akar Fenyő János sorsára jutni, jobban teszi ha Ő lő (lövet) előbb.

totalnick 2015.02.07. 00:00:25

@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!: Simicskának nem kell dokumentum. Ő forgatta vissza a fideszbe a pénzeket. Példul a Közgépen keresztül, vagy az állami hirdetések pénzéből, ami hivatalosan a HirTV-hez ment, de senki nem olyan hülye, hogy elhiggye, hogy a Paksi atomerőműnek életbevágóan fontos volt hirdetni, nehogy a konkurencia konnektorába dugjam a mosógépet. Ment vissza a lóvé ezerrel. A kis fideszcsírák meg elhitték, hogy mostantól dőzsölés van.

totalnick 2015.02.07. 00:12:14

A háború nem az öt százalék miatt van. A kormány félre akarta állítani a HírTV-t azzal, hogy saját hircsatornát csinál az MTV1-ből. Majd beszüntet minden állami hirdetést a HírTV-n, ráadásul most meg is adóztatná az egyéb cégektől befolyt hirdetési pénzt. -EZ persze a baráti médiát nem érinti, hisz napi kettő állami céghirdetéssel simán kompenzálja a kieső részt. Hiába is mondják, hogy mindenkit egyformán érint az adó. Be kéne szüntetni ezt a bújtatott költségvetési támogatást. Simicska legutóbbi nyilatkozata elég hihetően hangzott, miszerint annyira gyűlölte a posztkomcsikat, hogy sok gazemberségben benne volt, amivel végre kisöpörhetik őket a hatalomból, ezért segítette Viktorékat. De aztán 2014 áprilisában Orbán már olyan terveket vázolt neki, ami vállalhatatlanná tette számára az új diktatúra szolgálatát. És ekkoriban szakadt meg a kapcsolatuk is. És láthatjuk, hogy valóban 2014 tavasza óta a Fidesz mindenféle önkontroll nélkül halmozza a vagyont, és esik neki bárkinek, aki az útjába áll.
Simán kinézem belőlük, hogy kinyiratják Simicskát.De addig is, élvezet lesz HírTV-t nézni. Az ATV és a Népszabadság viszont nagyot bukhat azzal, hogy egyszeriben ennyi kormánykritizáló médiafelület lett.

Tudományos Iibsizmus 2015.02.07. 05:44:13

@maxval bircaman szerkesztő: Világos. Bárki aki Orbán ellen van az az USA csatlósa. Ritka gusztustalan bérnyalonc vagy!

Ј.László 2015.02.07. 05:46:46

Simicska pénzelte Goodfriendet is! Az USA Magyarország kilopott pénzeiből gazdagodott meg! Fáj nekik hogy a nemzetmentő kormány feje, a dicsőséges Orbán Viktor nem engedi ezt tovább!
Az olajár is emiatt csökkent!
Viktor! Veled vagyunk!!!!

Ј.László 2015.02.07. 05:50:13

@BiG74: Simicska áruló! Megvették a ballibek! Beépített ügynök volt, aki most felfedte magát!!!

Ј.László 2015.02.07. 05:52:22

Ez a háború a régi (Simicska) és az új (Lázár, Rogán) társaság között van. Orbán meg csak kapkodja a fejét.

igazi Ténytár 2015.02.07. 05:55:24

@maxval bircaman szerkesztő: A tieden meg Putyin farkának illata. Kinek a pap kinek a papné.

De a legszebb az bennetek, ahogy bárkiből - BÁRKIBŐL - azonnal zsido komcsi libsi lesz amint nem Orbán segget nyalja.

De ha majd 2 het múlva Orban nem áll Putyin mögé mehetsz sírni a "Putyin all nyeresre" blogba.

Lajos Csánó 2015.02.07. 06:38:08

@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!: Nem biztos,hogy igazad van! Csak Rogán nyilatkozata is bizonyítja! Azt mondta: még nem dőlt el semmi a reklám adó ügyében!

igazi Ténytár 2015.02.07. 07:01:19

@Ј.László: Csak nem BAYER ZSOLT árulóról beszelsz?

____
"Én igazán jókor váltottam"
nol.hu/archivum/archiv-58249-42371

Bayer Zsolt, a Fidesz egykori szóvivője, lapunk publicistája (1993 szeptemberétől 1994 decemberéig) az Adalékok a nagy Fidesz-leleplezéshez című cikke, 1994. október 21-én a Népszabadságban:

"Most biztosan nem kéne megszólalni. Mert hát kit érdekel az egész? Kaptak öt százalékot, éppenhogy becsúsztak a parlamentbe... Fidesz? Ugyan kérem!

Azután meg, én igazán jókor váltottam. Éppen jókor.

(...)
Most itt az idő az árulásra: igen, én, az alapító atyák egyike dr. Simicska Lajos és Tóth Béla miatt hagytam el a pártot.

Ugyanis nem szerettem őket. Nagyon nem. Dr. Simicska körül egyre több lett a fegyveres őr, s lassan kezdtünk úgy kinézni, mint valami kokainbáró rezidenciája Kolumbia-alsón. Meg a titok is egyre több lett, s a titkok számának emelkedésével párhuzamosan sűrűsödtek a fontos arcú fószerek, akikkel nem lehetett emberi szavakat váltani nőről, kajáról, piáról.
____

igazi Ténytár 2015.02.07. 07:08:15

@totalnick: Pontosan az ELÁRULÁSRÓL SZOL AZ EGÉSZ, hogy egész eletet a Fidesz szolgalatara tette (persze meggazdagodott ő is) aztan Orbán diktátor megőrült mint Sztálin es senkiben nem bízik így megtagadja azt aki miatt lehetett egyáltalán valaki belőle!

Ugye Bayer is ezzel kezdte az egesz Simicskas cikket, hogy nelkule mar 1994-ben nincs Fidesz.

Ilyen áruláson MINDENKI begurult volna! Akkor is ha semmi veszteni valója, de csakazert is bosszút állok, meg plane ha meg az anyagi háttered es belső infoid is megvannak a válaszcsapásra

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.02.07. 07:10:56

@igazi Ténytár:

Ha Orbán Putyin ellen fordul, akkor Orbánnak vége. Mi ebben a furcsa?

Darth_Vader 2015.02.07. 07:11:49

"Lajos háborúba megy"

Igazi katona forma ember..........

Rémbódess 2015.02.07. 08:07:38

Nem beszélve arról, hogy Lajosra lehet rosszakat mondani, de a demokráciafelfogásában nem forgatta a köpönyeget az elmúlt 25 évben. Lásd: "azért szövetkeztünk, Viktor, hogy megdöntsünk egy diktatúrát, nem azért, hogy másikat építsünk helyette..." (nem szó szerinti idézet)

igazi Ténytár 2015.02.07. 08:22:24

@Rémbódess: Nem ugy mint azok akik támadják. Nézzük csak Orban barátját!!

Ugyanis ezt a 4 dolgot hozta elő Simicskaval kapcsolatban:

1, nem véletlenül barátai az árulók (madarat tolláról)
2, az adó a baja Simicskanak és fuj,
3, mennyi pénz nem elég neki
4, illetve elment az esze.

Nezzuk akkor sorba hogy BAYER CSAK MAGÁBÓL INDULT KI!
_____________
1, "Én igazán jókor váltottam"
nol.hu/archivum/archiv-58249-42371

Bayer Zsolt, a Fidesz egykori szóvivője, lapunk publicistája (1993 szeptemberétől 1994 decemberéig) az Adalékok a nagy Fidesz-leleplezéshez című cikke, 1994. október 21-én a Népszabadságban:

"Most biztosan nem kéne megszólalni. Mert hát kit érdekel az egész? Kaptak öt százalékot, éppenhogy becsúsztak a parlamentbe... Fidesz? Ugyan kérem!

Azután meg, én igazán jókor váltottam. Éppen jókor.

_____________
2, "Elmentem, elmentünk. Szlovákiába. Ott alapítottam, alapítottunk céget, ott adózunk, 19 százalékot, egy percenttel sem többet. S szlovákiai cégünk nevére vettük az autónkat, mert bizony, így milliónyi forintot lehet megtakarítani."

valasz.hu/publi/roman-ciganyok-szlovak-magyar-dzsi

A két eset ugyanaz, a magyaré, aki drága kocsiját szlovák rendszámmal, és a román romáé, aki háznépét francia tájon futtatja.
______________
3, 2002. október 9., szerda 21:05

Ismeretlen tettes ellen gazdasági és pénzügyi visszaélések miatt feljelentést tett a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma (NKÖM), mert a Vagabunds Kft. a mai napig nem számolt el a tárcától folyósított 100 milliós támogatás felhasználásával. Bayer Zsolt cége kétszer is kért és kapott minisztériumi támogatást könyv, műsoros videó, CD és DVD készítésre, de a munkát nem végezték el.

Az NKÖM sajtóirodája szerdán tájékoztatta az MTI-t a tárcánál lefolytatott - az előző kormányzati ciklus idején született döntés - vizsgálatáról.

Ismertetésük szerint a szakértők megállapították, hogy a BLN (Bayer-Légrádi-Nemes) Vagabunds Kft. az NKÖM-től felvett, összesen 100 MILLIÓ FORINTTAL MAI NAPIG NEM SZÁMOLT EL jogszerűen, és a vállalt munkát nem végezte el.

______________
4, Bayer Zsolt kábulatra hivatkozik
(Népszabadság 2001)

A négy konzervatív újságíró beszélgetésén egyebek között „mocsadék utolsó állatoknak”, „gyilkos, hazaáruló, senkiházi rohadékoknak” neveztek politikusokat, akiknek az ’56-os megemlékezéseken történt kifütyülések miatt „nem megsértődni kell, hanem elmenni a büdös francba örökre, és nagyon örülni, hogy nem lógnak lámpavason”.

Az elhangzottak miatt az MSZP az ORTT Panaszbizottságához fordult. A tévé elnök-vezérigazgatója lapunknak elmondta: a panaszbizottsági döntésig a legdurvább kijelentéseket tevő Bayer Zsolt szereplését felfüggesztette a műsorban.

Mint mondta, Bayer azzal indokolta megjegyzéseit, hogy műtéten esett át, és még kába volt a műsorban.
_______________

felcsutisuttyo 2015.02.07. 09:06:46

ITTA NAGY ALKALOM....SIMICSKÁNAK VAN ANNYI FELESLEGES PÉNZE, HOGY EGY EGY SZABADNAPOS ARAB TERRORISTÁT FELBÉREL AKI PROFI MÓDON A MÁSVILÁGRA KÜLDI A CSUTI SUTTYÓT! ...és jó pár seggnyalóját..... Hajrá Lajos, mentsd meg Magyarországot!

igazi Ténytár 2015.02.07. 09:15:59

@maxval bircaman szerkesztő: Attol függ konkrétan mire gondolsz, hoogy vege?

Mert ha az EU ellen fordul akkor vege biztosan...

Az USA-val a mostani kijev targyalas utan nem lesz mas. Kulonben a Templeton kap egy kis utalast es megyunk a levesbe.

Putyinra meg varhatsz, apenze eppen hogy enkik sincs most

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.02.07. 09:26:10

@igazi Ténytár:

Orbán eddigi politikai fejlődési vonala koherens. Ha azonban visszatér valamelyik korábbi énjéhez, erre nem lesz kiejégítő magyarázat.

Egy dolog taktikázni, más dolog változtatni az értékrenden.

Most fog kiderülni, Orbán valódi államférfi-e vagy csak egy átlag, ballib típusú korrupt politikus.

Szakítani az EU-val senki nem akar, az idióta Jobbikon és pár szélsőbaloson kívül, ez nem érdeke az országnak.

Mai cikkem részben erről szól.

Karipapa01 2015.02.07. 10:16:18

"Most már nincs visszaút... "
Van visszaút! És egyszerű is.
Orbán kijelenti, hogy Simicska, az ifúkori barátja mindig is dinamikus hirtelen haragú volt és ha dühös, soha nem válogatta meg a szavait. Ettől még jó barát volt és ezután is az lesz, nincs harag. Ő pedig revideálni fogja az elképzeléseit, mert elfogadja Simicska álláspontját, hogy hirtelen nem lehet megtenni ekkora lépést tenni a NER-ben, fokozatosan kell végrehajtani a szükséges lépéseket ezért megpróbálja kissé lassítani a kormányzat dinamizmusát.

Simicska pedig kijelenti: persze, hogy megnőtt benne az indulat, mivel Orbán egyik napról a másikra akart bevezetni egy egyébként szükséges lépést, ami őt hirtelen sarokba szorítja. Egyébként is megmondta, hogy csak az indulatai vezérelték a nyilatkozataiban és miután lenyugodott, természetesen másképpem fog kommunikálni. Egyébként nincs harag, barátság van, ő eddig is, ezután is a Fidesz irányvonalát tartja az egyetlen épkézláb alternatívának, csak a média fújt fel egy párton belüli baráti civódást.

Összegezve: Orbán majd kárpótolja Simicskát, ő meg majd lecsendesedik. Mindenki mindenkinek megbocsájt és minden halad tovább a régi kerékvágásban...

Netuddki. 2015.02.07. 10:50:11

@Karipapa01: A világ folyamatosan változik. Sose fogsz tudni ugyanabba a folyóba lépni...

Karipapa01 2015.02.07. 11:37:51

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Ugyanabba tényleg nem, de a folyón lefolyó víz ugyanúgy forgatja a turbinát, mint ahogyan az eddig lefolyó víz forgatta :) És itt ez a lényeg.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.02.07. 12:14:14

A balos bloggerek nem értik, miről van szó.

Piszkálgatják ezt a Simicskát, mint valami tányérjukba hullott szardarabot :)

Arról van szó, hogy a köztudottan beárazott és a piaci licit során bármikor, bárki által a legmagasabb felajánlott áron megvásárolható Simicskát most megvette az USA.

A pénzen, amit adnak érte, azt vették meg, hogy Simicska médiabirodalma NE támogassa az Orbán-kormányt.

Ha ez megtorténik, az USA már a pénzénél van.

Nyeresége akkor lesz az ügyleten az USA-nak, ha a 180 fokot fordult Simicska-birodalom mozgósítani tudja és az utcára tudja vinni azokat, akiket a "civilek" fél éven át nem tudtak - a potenciális balos szavazókat.

Erre ugyan kicsi az esély, de ha ezt is megkapná az USA, az már grátisz ajándék lenne amellé a szolgáltatás mellé, amit megvásárolt.

Maxvall a kloáka (törölt) 2015.02.07. 12:19:10

@beszélő majom: inkább hallgassál, malyom! Látom, egy bírka százat csinál.

sanyix 2015.02.07. 12:21:01

@Maxvall a kloáka: és most ezt bemásolgatja mindenhova a retardált malyom :)

zobod 2015.02.07. 12:34:53

A kommenteket elnézve, Simicska Lajos lesz rövidesen a baloldal reménye...

2015.02.07. 12:50:18

Na aztért nem kell úgy alulpontozni az RTL klub "tevékenységét". Rengeteg emberhez jut el, rengeteg ember nézi, és megtalálja azon keveseket is, akiket eddig nem érdekeltm, vagy egyenesen kerülték a politikát. A kereskedelmi tévé azért alamuszibb, veszélyesebb bárminél, mert ez alanyi jogon ottvan a hálószobában, és 7/24-ben ontja magából a kultúrát. Nem mellesleg Orbán és csapata rászolgált a közutálatra....

Rákász Béla 2015.02.07. 16:17:14

Simicska csütörtökön összehívta az embereit, és bejelentette nekik, hogy száznyolcvan fokos fordulatot vesz a médiabirodalma, innentől kezdve "Orbán Viktor személyét, a gyerekeit, a feleségét és az egész családját kell személyesen támadni".

Itt mindenki hülye? Egy normális ember sincs, aki az igazat írná. Jaj, hol vagyok? Az MSZP-SZDSZ fórumon?
Simicska lopott ezért már a nyáron megvonták tőle (a cégeitől) az állami pénzeket. Tolvajnak nem adnak Orbánék. (A székház eladás nem lopás. ) Ezért Orbán leváltotta Simi babát azzal, hogy egy új médiabirodalmat épít. És az emberek vele fognak menni az új csatornára, mert Simi babát senki se szereti. Rá senki sem szavazna. (Rájött erre gyorsan a szerencsétlen Lajos is, amikor felmérték mekkora esélye van Veszprémben a FIDESZ ellen! (Nulla, még egy DK-s is megverné…bármelyik, még a Fletó is.)
Úgyhogy mehet a csudába az üres médiabirodalmával, mert az emberek,a nézők a tábornokokkla és Orbánnal mennek át az új BBC mintára készülő csatornára (Az M1 helyén indul március 15.-én!!!) . Senki nem fogja nézni és olvasni Simicska geczizéseit (ha csak a Jobbik és ti nem) a maradék médiabirodalmába ami egy üres hordóként fogja kongatni folyamatosan: Hogy Orbán geci!
Nektek ez egy színvonal? :-(

Rákász Béla 2015.02.07. 16:31:42

@zobod: Igeeen. Simi a baloldal ÚJ REMÉNYE! HÚÚ SZEGÉNYEK, AKKOR TÉNYLEG NAGYON NAGY A BAJ! :-)
És ez már viccnek is vicc! Eddig Simi baba volt a főellenség! Jaj, de nagy bajban is vannak, most hallgatom a Klub Rádiót, iszonyú dadogás van, hogy akkor ezt most hogy?
Nem értik...pedig egyszerű: megkezdődött a rendcsinálás itt is. És először a saját portát kell rendbe tenni és aztán (Simi után) ti jöttök, kedves balos tolvajok. Nem ti, kedves fórumozók!
És ennyi káromkodás után Simi azt írhat a médiájában amit csak akar....már senki se veszi komolyan.
Pont olyan hülye a politizáláshoz ez is, mint a Fletó!
Lehet, hogy a végén még belép a DK-ba is a Lajos! De szép is lenne! :-)

csak egy néző 2015.02.07. 16:41:59

@Rákász Béla:
Béluska, inkább maradj meg a lemezeid és a pultod mögött.

Maxvall a kloáka (törölt) 2015.02.07. 20:30:19

@beszélő majom: anyád lajosa, nem az enyém

ilyen az igazi egybites, feketefehér ősfideszes logika, ha nem barát, akkor ellenség, ha nem bigott fideszes, akkor ballib, úgylehet még a Jobbik is az, és nyilván amerikából fizetik

ez kb. olyan, mintha ha azt mondanád, hogy aki nem azonosul Hitlerrel az nyilván sztalinista

igazi Ténytár 2015.02.08. 05:56:16

@beszélő majom: Jol van segghulye majom. Zsidozd le - ahogy tobb blogban teszed mindenki massal -nyugodtan Simicskat tudjuk nacifajtáknál az a következő lépes.

Orban meg reg megvettek, hisz mai napig buszke a Sors tamogatasaval, feleves oxfordi utjaval mindenutt!

(hiába a műveletlen, felkapaszkodott elsogeneracios parasztoknal termeszestes, ha ilyennel villog, hogy ő ott lehetett...)

Csak pofa ne ess ha amcsi helikoptereket is vesz Orbán nem németet, mert akkor ugye... ;-))

mno.hu/belfold/hende-tobb-jut-honvedelemre-1269832
süti beállítások módosítása