B1 blogcsalád



Járdát tessék, eladó járda Rogántól!

2015. február 02. - ng.pontkukac
Érdekes hely az V. kerület, ha egy cégnek megtetszik egy járdaszakasz, azt is eladják. Érdekesség, hogy a Nyáry Pál utca 12. előtti járda 575 ezer forintos négyzetméteráron kelt el, sokszoros pénzért, mint amennyiért például a Váci utcai üzlethelyiségeket eladták.

eladojarda2.jpg

Még 2010. júliusában adott el 5 nagyértékű ingatlant a belvárosi önkormányzat. A konstrukció az volt, hogy egy gazdasági társaságba apportálták az ingatlanokat, és végül magát a céget adták el a Heim Péter Századvég-elnökhöz köthető offshore cégnek.

Az egyik ilyen értékes ingatlan egy Nyáry Pál utcai üres telek volt. Azt azonban néhány hónappal a megszerzést követően továbbpasszolták a LAM Építő Zrt-nek. Ez a cég a belvárosi önkormányzat kedvenc felújító cége, többek között ők újították fel Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó szaunatűzben leégett bérleményét ötvenmillióért, de ez a cég menedzselte az elhíresült Szerb utcai ház szigetelését is 107 millió forintért.

A LAM építő, miután megszerezte az azóta is üresen álló telket, beadta igényét az önkormányzathoz egy nyolc négyzetméteres járdaszakasz megvásárlására. Az önkormányzat pedig nem teketóriázott sokat, kivonta a járdát a forgalomképtelen ingatlanjai sorából, és eladhatóvá minősítette. Az eddig az üzlethelyiségeket rendre alulértékelő Város FM Kft. (Rubovszky György KDNP-s politikus érdekeltsége) most kitett magáért, és 575 ezer forintban állapította meg egyetlen négyzetméternyi járda árát, és még kedvezményt sem adott. Igaz, előtte nem bérelték a járdaszakaszt. Ezért a négyzetméterárért a belváros a Váci utca legforgalmasabb részein minimum 2 négyzetméternyi üzlethelyiséget szokott eladni.

Lehet, hogy át kellene állni a járdabizniszre?

eladojarda1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr27130135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

háténimmár 2015.02.02. 12:49:55

Most hogy az övék lett, mit csinálnak vele? Hazaviszik?

Girhes macska 2015.02.02. 12:52:28

Beépítik: annyival nagyobb lehet az akármi, amit oda fognak építeni.

2015.02.02. 14:08:07

Nem közterület???

conmorientes 2015.02.02. 16:30:56

@Girhes macska:

Tökéletesen látja. Valószínűleg arról lehet csak szó, hogy pont ennyi hiányzik a telek nagyságához a beépíthetőség szempontjából. Ez persze azt is jelenti, hogy eddig az a telek majdnem forgalomképtelen volt, vagyis értéke mint egy rákoscsabai teleknek, ettől a pillanattól pedig a sokszorosa, mert megvalósítható rajta egy beruházás. Ezzel nem is lenne baj, sok ilyen létezik okszerűen, itt a probléma megint az, hogy kinek a részére válik lehetővé egy ilyen bonyolult és egyedi döntés kiharcolása, és vajon miért pont neki ?
A közterületi törzsvagyonból történő átsorolás ugyanis a legbonyolultabb kérdések egyike, mert a köz kétszeresen védett érdekét sértheti.
Kérdezzetek meg olyanokat bárhol az országban akik saját telkük elötti közterületet kívántak bevonni, ha nagyritkán sikerül az hosszú évek küzdelme....

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2015.02.02. 21:48:08

Ez semmi, de amikor Vitéz Orbán Ellentengernagy a keszthelyi kikötőből támadást indít a Járda Szigetek ellen!

bonebear · http://cinca.blog.hu 2015.02.03. 00:11:15

Minden cég egyenlő, de egyes cégek egyenlőbbek a többinél.
süti beállítások módosítása