B1 blogcsalád



Van már Colleen Bellünk, Szijjártó pedig tudja hogy mit beszél?

2015. január 23. - Ficsúrfi

A tegnapi nap során megérkezett hazánkba az a Colleen Bell, aki washingtoni magyar nagykövet státuszában nem felejtette el az anyanyelvünkön történő üdvözlésünket sem. (Kiválóak a PR-es kollégiái, na!) 

Üzenetében Bell beszélt a közel 250 éves közös történetünkről, amely leginkább tudomány, művészetek és üzleti élet területén gyökeredzett. A dicsőbb múltba való visszarévedés után kitért a céljaira is; ilyen "a Balkán stabilitása, az energiafüggetlenség, és a kelet-európai demokráciának az előremozdítása." (Mi a szösz? Én még úgy tanultam, hogy közép-európai vagyok.) 

Bell személyében tehát két év után ismét van amerikai magyar nagykövetünk, ami a diplomáciai képviselet legmagasabb szintjét jelenti. 

Talán emlékeznek: az új nagykövet korábbi munkássága közül a Gazdagok és szépek című szappanopera produceri teendőinek ellátása volt az, ami miatt kinevezését hazájában is bírálták. John McCain a következő szavakkal illette a högyet a szenátusi megválasztása előtt. 

"Nem a politikai kinevezésekkel van bajom. Nem azokkal van a bajom. Értem én, hogy hogy működik ez a dolog. De gondoljanak bele: egy nemzet a határán van annak, hogy feladja a szuverenitását egy újfasiszta diktátornak, lefeküdjön Vlagyimir Putyinnak, mi pedig a Gazdagok és szépek producerét küldjük oda nagykövetnek. Arra kérem kollégáimat, hogy vessenek véget ennek a komédiának. Szavazzanak nemmel!" 

A többi történelem. 

bell.png

Fotó: politics.hu

De! 

Szijjártó Péterünk pénteken, az M1 Ma reggel című műsorában Colleen Bell megérkezését és hivatalba állását fejtegette. "Azzal, hogy itt végre nagykövet képviseli az Egyesült Államokat, és az új magyar nagykövet is hivatalba léphet Washingtonban, a politikai együttműködésben új fejezet nyílhat, és innentől kezdve a jövőre kell összpontosítani" - mondta ő. Hozzáfűzte, "Colleen Bell kifejezetten készséget és nyitottságot mutatott arra, hogy jelentős mértékben javítsák a politikai együttműködést."

Persze! 

Hiszen az Amerikai Egyesült Államok nem egy véreskezű megoldóember kiküldetése mellett voksolt, hanem egy olyan személyt bízott meg az illiberális Magyarországon történő diplomáciai kapcsolattartással, aki személyiségéből, így nyitottságából adódóan talán képes lehet arra, hogy előremozdítsa, sajnos elképzelhetetlen esetben, de akár feloldja a "két szuperhatalom" közötti, régóta feszülő ellentéteket.  

Tipikusan szánalmas szájtépés

Elérkezettnek látom az időt arra, hogy emlékeztessem Szijjártót: melyik fél sorozatos maszatolása és köpködése vezetett oda, hogy ennyire elmérgesedett az amúgy hagyományosan jó, egymás közötti viszony.

Nem is tudom, melyik ország bújt bele egészen Vlagyimir Putyin popsijába, melyik országban nyugdíjazták idő előtt a tapasztalt bírákat, melyik országban tervezték a világon elsőként a netadót bevezetni - csodálkoznék, ha komolyan bevezették volna, legfeljebb Orbán látszólag engedhetett a nép haragjának.

komcsi.JPG

 Fotó: beamsworld.com

Nem is tudom, melyik országnak erősen megkérdőjelezhető a jogbiztonsága és a sajtószabadsága

Nem is tudom, melyik országnak az egyes üzletemberei, közszereplői  akartak amerikai cégeket korrumpálni, amelynek az USA területéről történő kitiltási botrány lett a vége...

Colleen. Majd te is megismered a magyar virtust, mint ahogyan André Goodfriend is tette. 

Colleen Bell! Üdv Magyarhonban! 

 

Forrás: Egyenlítő/MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr717100637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.23. 11:43:04

Tök mindegy, hogy a mosolygó Harang asszony a főnök, vagy a gyomorforgató, ordenáré André Badfriend, az USA agresszív politikája ugyanaz marad.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.01.23. 21:13:08

Meg is sajnáltam szegény Goodfriend ügynököt, hogy egy unatkozó középkorú háziasszonyt küldtek főnöknek a nyakára.

Méghogy producer :)))

A B&B sorozat a férje neve alatt fut, aki egy egy-sorozatos vállalkozásban tolja, a Gazdagok és szépek sorozaton kívül mást nem nagyon csinált.

A feleség - Mrs. Bell - meg egy sehol se jegyzett, gazdag családból való butácska szőke LÁNYOK számára fenntartott privat intézményben szerzett "college degree" végzettséget tud felmutatni.

Ennyike a véleményem dióhéjban.

sanyix 2015.01.23. 21:23:23

@beszélő majom: nem minden a papír, lásd orbán is oxfordban tanult vagy hol, és az állítólag jó hely. Még is egy bunkó paraszt maradt :)

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.01.23. 21:24:53

"Hiszen az Amerikai Egyesült Államok nem egy véreskezű megoldóember kiküldetése mellett voksolt, hanem egy olyan személyt bízott meg az illiberális Magyarországon történő diplomáciai kapcsolattartással, aki személyiségéből, így nyitottságából adódóan talán képes lehet arra, hogy előremozdítsa, sajnos elképzelhetetlen esetben, de akár feloldja a "két szuperhatalom" közötti, régóta feszülő ellentéteket. "

Lófaszt mama.

Azért küldtek egy buta MILF-et, mert azt hiszik, hogy egy szőke cicát nehezebb lesz betámadni az alapból macsó Magyarországon, mint egy 50+ hímnemű, löttyedt seggű zsidót.

Szerintem benézték, mert ehhez legalább egy Britney Spears kalibert kellett volna ideküldeni, hogy csont nélkül le tudják vele nyomni a szarházi húzásaikat a magyarok torkán.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.01.23. 21:25:54

@sanyix:

"Még is egy bunkó paraszt maradt"

még is = mégis

Bagoly mondja?

J.László 2015.01.23. 21:30:49

Nem is tudom, milyen hiszti lenne itt az indexen, ha a magyar követek pénzárt vásárolnák Orbánnál a hivatalukat.

sanyix 2015.01.23. 21:33:09

@beszélő majom: mivan nincsenek érvek akkor jön a szokásos helyesírásos kötekedés? Faszfejkém, ne akard hogy én is elkezdjem keresgélni(bár annyi nem kell keresgélni, mert ordít :) ) a hibáidat, és megköveteljem az irodalmi külalakot és helyesírást, egy szaros fórumon...

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.01.23. 21:35:47

@sanyix:

De! Akarom!

Éeplezd le a helyesírási hibáimat!

sanyix 2015.01.23. 21:38:36

@J.László: hát az itt nem menne, a NER-ben haveri alapon megy, vásárlásról esetleg a párttámogató oligarcháknál van szó (simicska, nyerges zsóti), akik ugye jogot vásárolnak maguknak a zsírosbödönhöz való hozzáférésért. A többi meg a seggnyalással vásárolt magának jogot, hogy lopkodhassa az adófizetők pénzét.

sanyix 2015.01.23. 21:46:24

@beszélő majom:
"Éeplezd" ezt hogy sikerült? Gondolom leplezd akart lenni.

"benézték" nincs ilyen szó hogy "benézték" maximum benézni lehet valahova.

"egy egy-sorozatos" így kéne "egy-egy sorozatos"

"Ennyike" mi az hogy ennyike? Ilyen szó nincs.

Örülsz fütyiszmajom? :)

gabors 2015.01.23. 22:14:59

@J.László: ez mar megvolt !!! mit gondolsz egy miert kovet a mostani olasz kovet ???

azert a fogado orszagot is meg kellene nezned Mo nem egy vasziszdasz !!! nem ugyanaz a ameriaki nagykovetnek lenni magyarorszagon mint magyar nagykovetnek lenni amerikaban ...

rozsomák 2015.01.23. 22:28:58

"Colleen Bell, aki washingtoni magyar nagykövet"
??
Ő a budapesti amerikai nagykövet..

A washingtoni magyar nagykövetet a magyar kormány nevezi ki és Washingtonban dolgozik, mint a magyar diplomácia képviselője.

Úgy látom, remekül értesz a témához..
Vagy mégsem ?:-))

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.01.23. 22:32:28

Egyes források szerint Bell asszony 2 millió dolcsit fizetett be a demokrata párt kasszájába (más források szerint 4-et)hogy Bp-en nagykövet lehessen..
Namármost kíváncs lennék, hogy a sok liberál droid mit rendezne itt, ha Szemerkényi Rékáról derülne ki, hogy becsengetett mondjuk 50-100 millió forintot a fidesz kasszájába a nagyköveti posztért..Hihi, lenne itt mutyikormányozás, meg korrupciós vád meg minden ;))

csak egy néző 2015.01.23. 22:43:33

@A megvalósult amerikai ólom..:
"Namármost kíváncs lennék, hogy a sok liberál droid mit rendezne itt, ha Szemerkényi Rékáról derülne ki, hogy becsengetett mondjuk 50-100 millió forintot a fidesz kasszájába a nagyköveti posztért..Hihi, lenne itt mutyikormányozás, meg korrupciós vád meg minden ;))"

Miért is kellett volna fizetnie, droidkám, hiszen kisem látszik a felcsuti seggéből.

"Washington sem könnyű falat, az Egyesült Államok és Magyarország viszonya egyáltalán nem rózsás, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy Orbán Viktornak évek óta esélye sincs arra, hogy Barack Obama amerikai elnök fogadja. Eddig Szapáry György képviselte Magyarországot Washingtonban, helyére ültetnék most Orbán egyik bizalmasát, Szemerkényi Rékát. Ismerői szerint Szemerkényi jól képzett pártkatona, aki ugyan meggyőződéses fideszes, de komoly felkészültségű szakember hírében áll. Az más kérdés, hogy mekkora mozgástere lesz. Mindenesetre Szemerkényiről mondta azt az egyik forrásunk, hogy ha őt küldik, az olyan, mintha Orbánt küldenék."

csak egy néző 2015.01.23. 22:46:42

@beszélő majom:
"Meg is sajnáltam szegény Goodfriend ügynököt, hogy egy unatkozó középkorú háziasszonyt küldtek főnöknek a nyakára."
Látod kis makákó, ebbe az országba elég egy unatkozó háziasszony is nagykövetnek.

micsoda? 2015.01.23. 22:48:53

Szerintem már kóstolót kapott a magyar virtusból, a Hősök terén megjelenése kapcsán. Hivatkozni a fázó katonákra, mert késett, nem éppen dicső a katonákra nézve. Akárhogy, van tapasztalata az üzleti életben, biztos vagyok benne, javára válik, ha nem cikizzük. - főleg, mert nő -

J.László 2015.01.23. 22:55:32

@sanyix:
Orbán nagy kezdőbetű, Oxford nagy kezdőbetű.

J.László 2015.01.23. 22:59:19

@beszélő majom:
Badfriend szerintem is kibaszott mérges most. A legutáltabb embert faragta magából Magyarországon, aztán még nagykövet sem lehet:)

Parasztlengő az imperialistáknak 2015.01.23. 23:06:23

'Hiszen az Amerikai Egyesült Államok nem egy véreskezű megoldóember kiküldetése mellett voksolt, hanem egy olyan személyt bízott meg az illiberális Magyarországon történő diplomáciai kapcsolattartással, aki személyiségéből, így nyitottságából adódóan talán képes lehet arra, hogy előremozdítsa, sajnos elképzelhetetlen esetben, de akár feloldja a "két szuperhatalom" közötti, régóta feszülő ellentéteket.'

Lehet. Látványos kudarccal végződött az USA számára a Jóbarát projekt. Most mmegpróbálkoznak vmi újjal.

Pl. építhetnének nekünk ingyen atomerőmüvet, vagy beengedhetnének az USAba 10.000 cigányt azt integrálhatnák őket.

Ilyen barátságos lépéseket várok a csinos ifju hölgytől.

Parasztlengő az imperialistáknak 2015.01.23. 23:17:03

Putyin hejébe én nem lennék rest, megvenném az egész Pusziket Dollsz lánycsapatot és aztat küldeném Butapestre követnek.

www.youtube.com/watch?v=S97MaG3kOMY

A tankokhoz képest a cici-diplomácia nekem egyértelmü előrelépésnek tünik.

a nemzet fogatlan provokátora 2015.01.23. 23:30:25

@csak egy néző: Mégis mit írnál ha esetleg kiderülne egy ilyen árukapcsolás ballerkám?
Vigyázz, mert ha mégis kiderül már nem visszakozhatsz :))

csak egy néző 2015.01.23. 23:35:01

@a nemzet fogatlan provokátora:
Ennek a felcsuti regnálása alatt annyi az esélye, mint mókusnak az erdőtűzben. Egyébként jobberkém nem is vagyok olyan biztos benne, hogy nem fizetett.

a nemzet fogatlan provokátora 2015.01.30. 11:51:05

@csak egy néző: Tehát akkor nem baj, vagy akkor Bell asszonynál is baj,

csak egy néző 2015.01.30. 12:09:25

@a nemzet fogatlan provokátora:
Szerintem nálunk is így megy.
1. Ha valaki fizet, akkor mehet,
2. Ha a fidesz valakitől meg akar szabadulni, akkor elküldik valami távoli országba.
3. Seggnyalásért, jutalomként.

medium size devil 2015.05.23. 09:52:11

@maxval bircaman szerkesztő:

10 eves gyerek szinvonala masok neven gunyolodni. Szerintem ez meg Bulgariaban is a tiszteletlen tahosag jele.

medium size devil 2015.05.23. 09:56:36

@J.László: Van valami hiteles adatod arrol, hogy AG volt a legutaltabb ember Mo-n? Mo. legutaltabb emberei a magyar politikus. Akiket meg en legjobban utalok azok feluletes, masok neveven felhatalmazas nelkul beszelo, itelkezo idiotak.

medium size devil 2015.05.23. 10:10:22

Ez egy magyar forum magyar temaval magyar kommenteloknek. Bulgariaban elo orosz kormanyugynoknek itt semmi keresnivaloja. Valahogy megtanultal magyarul de nem tartozol kozenk. Maradj tavol, ne trollkodj, Ivan Marinov.
süti beállítások módosítása