B1 blogcsalád



Fideszesként kell-e félned bárkitől is?

2015. január 15. - Ficsúrfi

Kell-e félnie az ügyészségtől a korrupcióval vádolt politikusnak? (SPOILER!) - tette fel a kérdést cikkében a 444.hu, amit rögtön utána a spoilerben meg is válaszolt. Fel is hoztak jó pár példát, ami bizonyítja, hogy tényleg közröhej az, amit ma ügyészi munkának nevezünk Magyarországon.

magicbox_0009_9.jpg

Nem indult ügyészségi eljárás az adóhatóság vezetőinek korrupciógyanús, sem Rogán Antal vagyongyarapodási ügyében. Igaz, nehézkesen de megindult az eljárás a trafikügyben, és a Horváth András által kirobbantott ezermilliárdos áfacsalás ügyében is. Ám nem kell aggódnia az érintetteknek. Lassan őrölnek a malmok

A Fidesz pedig már 2010-ben gondoskodott arról, hogy ne csak az Ügyészségen, hanem a többi fontos hatalmi pozícióba is a saját bizalmi embereit ültesse. Nézzük csak meg közelebbről azokat a pozícíókat, akik segítik a fideszes politikusok sötét ügyeinek eltusolását:

A legfőbb ügyész - Polt Péter

Még a Fidesz első kormányzása alatt lett legfőbb ügyésszé kinevezve. 2002-ben, mikor Orbánékat elküldték, megakadályozott minden nyomozást, ami fideszes bűncselekményeket deríthetett volna fel. Orbánék 2010-es újraválasztásakor pedig  kilenc évre betonozták be ebbe a pozícióba.

Országos Bírósági Hivatal elnöke - Handó Tünde

Handót már jelölésével kapcsolatban is sok kritika érte, hiszen az elvileg “politikailag független” hölgy nyíltan vállalja, hogy az Orbán család jó barátja, férje pedig a szintén fideszes Szájer József.

Alkotmánybíró - Szívós Mária

Ő sem véletlenül érdemelte ki kinevezését. A 2006-os zavargások során a Szívós által vezetett tanács helyezte szabadlábra az előzetes letartóztatásba helyezett személyeket. Mióta szakmai hibái ellenére alkotmánybíróvá választották Szívós minden, a demokrácia és a jogállamiság szempontjából fontos alkotmánybírósági döntéshez különvéleményt fűz, amelyben kifejti, miért is nem ért egyet az adott határozattal. És nyilván nem ellenzéki szemszögből adja a kritikáit.

Ám ezek az emberek nem csak akkor tudnak jól összedolgozni, ha egy fideszest kell kimosniuk, hanem akkor is, ha egy ellenzéki politikust kell elkaszálni:

A fent említett kérdésre - Kell-e félnie az ügyészségtől a korrupcióval vádolt politikusnak? - tehát a válasz tulajdonképpen az, hogy: “Igen, kell félnie - ha nem fideszes.” Hagyó Miklós volt főpolgármester és a BKV-per vádlottjai a saját bőrükön tapasztalták ezt.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr447075709

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mennyire korrupt disznó Ön lélekben? 2015.01.16. 11:33:40

10 gyakori helyzetről olvashat lentebb. Elítéli mind a tízet? Gratulálunk: Ön talpig becsületes, mehet tüntetni Vida Ildikó ellen! Ám amennyiben akár csak egy példaként hozott helyzetben is úgy döntene, hogy hülye lenne kihagyni, hogy jogtalan előnyhö...

Trackback: Amerikai zsoldosokkal erősítene a liberális baloldal a tüntetéseken? 2015.01.16. 11:31:05

Három busznyi civil ruhás, fegyveres amerikai katona érkezett december közepén az országba. Ukrán kísérőjük lelőtt két ukrán tisztet a Luzsanka-Beregsurány közúti határátkelőhöz vezető útszakasz egyik ellenőrzőpontján, mert nem akarták engedni a buszok...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lajos Csánó 2015.01.16. 05:54:33

Ez csak megerősíti a maffia működik állam formájában az országban!

Rudi Kató 2015.01.16. 06:18:09

Rossz a kérdés feltevés! Helyesen kell-e zsidónak félni az bírósági ítéletektől? Nem mert minden mocskos zsidót felmentenek minden vád alól hiába követ el bármilyen bűncselekményt!

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2015.01.16. 07:45:33

már 2006-ban sem kellett félniük, pedig akkor ellenzék voltak....

mojszipupi 2015.01.16. 07:45:40

Az olasz maffia sorra robbantotta fel és végezte ki az államügyészeket és bírókat. Abban az időben az olaszoknak nagy szerencséjük volt h akadtak olyanok, akik szembe mertek szállni a maffia mindent behálózó szervezetével. Látva a magyarországi viszonyokat az olasz bűnözők most forognak a sírjukban. Példátlan az, ahogy Mo.-on a pártállami maffia mindent az irányítása és ellenőrzése alá vont. Építőipar, mezőgazdaság, bankok, dohánykereskedelem, kiskereskedelem, szerencsejáték, gázkereskedelem a kezükben van. Csak h a legmeghatározóbb stratégiai területeket említsük. És egy magára valamit is adó maffia az alkoholkereskedelmet is felügyeli. Biztos h el jön az ideje. És mindezt zsarolással, megfélemlítéssel szerezték. Zsarolnak ők magánembereket, privát számlákat vesznek el, esetleg cégeket vagy komplett iparágakat, amik megtetszenek. Megdöbbentő, h ennyi agresszió mellett h lehet még ennyi fanatikus hívük. De arra kell felkészülni h ők a maffia katonái. Kitartóak, hűségesek és gátlástalanok, csak "enni" kapjanak. De hát erről szól a "cosa nostra"

A lófa szára 2015.01.16. 08:18:16

@Rudi Kató: Negro meg a száj esete. Hát a tiédben világít.

Rudi Kató 2015.01.16. 08:31:15

@A lófa szára:
Na mi van patkány? Csak nem te is érintett vagy?

igazi hős 2015.01.16. 08:48:33

Naiv a kérdés a poszt címe, Magyarországon senit nem fognak elíténi. Viktor nem áldoz be még gyalogokat sem, mert akkor összedől a "Viktor mindent el tud intézni és Viktor mindentől meg tud védeni, amíg engedelmes vagy" ideál. Horn még azt gondolta, hogy becsületesnek kell látszani és ehhez még zükség esetén egy minisztert is ki lehet rúgni, ma nem szabad becsületesnek lenni, de még csak annak sem kell látszani, hiszen a pártsajtó majd elkeni a balhékat és a pártügyészség jó eséllyel még nyomozni sem fog.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.01.16. 09:01:25

Blogger, a középső pontot nem értem, bár lehet, hogy ez az én tudatlanságom:

"Szívós kritika nélkül hagyja jóvá és hosszabbítja meg előzeteseket."

Egy alkotmánybírónak mi köze van az előzeteshez?

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2015.01.16. 09:21:35

Szegény Hagyó! Mindjárt megsajnálom.
A Kecskeméti Törvényszék kevésbé leterhelt. Megkockáztatom, hogy mindenkinek az az érdeke, hogy a perek hamar lezáruljanak.
Minden híresztelés ellenére a bíróság elnöke nem szólhat bele a kijelölt bíró döntésébe, mivel az önállóan és függetlenül dönt.
Ez a vergődés olyan, mint az "elcsalt" választás. Nem lett volna olyan bíróság, aki felmenti Hagyót.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.01.16. 09:25:54

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote:

"Minden híresztelés ellenére a bíróság elnöke nem szólhat bele a kijelölt bíró döntésébe, mivel az önállóan és függetlenül dönt. "

Ez így van. Ám:

1.: azért elég sok lehetősége van egy bíró "hozzáállását" alakítani. Ne feledjük, hogy a bírói kar vezetőjéről beszélünk.
2.: pont erről szól az ügyek áthelyezése. Nem kell befolyásolni senkit, ha tudjuk, hogy ki az a pár bíró, akihez az adott ügyet helyezni érdemes.
Nem "vergődés" van, hanem tények. És nem Hagyót védem, sőt. Számomra az mszp azzal írta le magát végképp, hogy az utolsó pillanatig védte a csávót.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2015.01.16. 10:09:33

@Simlicske: (Ez a blog is védi az utolsó pillanat után is)
Egy bíró hozzáállását csak a saját lelkiismerete alakítja, a "főnöke" nem tud ebbe beleszólni, még akkor sem ha akarna. A bírói kar vezetője ráadásul két szinttel feljebb van a bírónál, kötve hiszem, hogy személyesen ismerné.
Honnan lehetne előre tudni, hogy egy bíró hogy dönt? Szerintem ez belemagyarázás. Akárhova helyezték volna ugyanez a vége, max később.

Rudi Kató 2015.01.16. 10:13:12

@Simlicske:
Nem viselitek el az igazságot!
Arra nem gondoltatok még, hogy emberként kellene viselkednetek és nem utálnának benneteket az egész földön?

Rudi Kató 2015.01.16. 10:14:39

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote:
Ez már a bírók kiválasztásánál eldől! Tehát nem kell külön ukázt kiadni! Bírói karba eleve nem kerülhet tisztességes ember!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.01.16. 10:16:48

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Tévedsz. Vannak olyan bírók, akikről lehet tudni, hogy politikailag elfogultak, nem kell mást tenni, csak ehhez a bíróhoz rendelni az ügyet. Hadd ne magyarázzam már el többféleképpen.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.01.16. 10:18:10

@Rudi Kató: Totál összefüggéstelenül kommunikálsz. Olyan, mintha mérhetelenül buta lennél. De vajon mi lehet a célod ezzel?

Esetleg én is beszéljek hozzád többes számban? Úgy komfortosabb neked?

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2015.01.16. 10:44:57

@Rudi Kató: Nem értek veled egyet.
@Simlicske: Ezzel sem. Értem mire célzol. Működne is a dolog, de honnan derülne ki egy bíró politikai nézete? Politikai tisztséget nem viselhet. Nem politikai ügyekben dönt. Akkor honnan? Sokminden nem működik jól az országban, de a bírói függetlenség elve szerintem nem sérült.
Egy ballib politikus (jogos) elítélése nem azt jelenti, hogy az a bíró elfogult lenne.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.01.16. 11:58:44

Alkotmánybírónak Stumpf is jó példa aki meg se felelt a feltételeknek mégis megválasztotta a Fidesz.

deruyter 2015.01.16. 12:02:28

Az a nagy baj itten kérem, hogy em lehet valakit megbüntizni, ha
1. Az ügyészség fideszes
2. De ha nagyon kilóg a lóláb, és az ügyészség kénytelen lépni, akkor átírja a fidesz a törvényt, hogy ne kelljen lépnie
3. Ha a törvény átírása alkotmányos aggályokat szül, akkor
a) lecserélik az alkotmánybírókat fideszes csicskákra
b) átírják az alkotmányt
Hát erre használják a kétharmadot, amit elvileg arra kaptak, hogy rendbe tegyék az országot.
Ez a Rogán is... ha valaki nem totál hülye, láthatja, hogy mi volt az ingatlan policy az ötkerben. Rendszeresen úgy alakították a szabályokat, az eljárásokat, hogy a vége az legyen, hogy haverok, politikusok és cégek áron alul juthassanak ingatlanhoz. Nem ismerek sok részletet, de nagyon úgy tűnik, hogy itt több százmilliós kárról van szó. Következmény lesz???? Nemigen hiszem.

2015.01.16. 12:09:38

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: A bírói függetlenség sosem volt kategória. Már korábban sem mert a bíró döntést hozni, ezért volt annyi fellebbviteli ügy. A bírókat a döntésük után a szakmai kollégium vizsgálja, és ítéli meg.

sas70 2015.01.16. 12:12:06

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: A bíró politikai nézete hivatalosan nem derül ki. De vannak informális csatornák. Pl. xy bíró szabadidejében együtt teniszezik néhány fideszes funkcival, akik leadják a drótot. Ez a bíró kapja azt az ügyet amiben az ellenzék politikusa a vádlott. A büntető ügyben van két egymásnak ellentmondó bizonyíték és ezek súlyát a bíró értékeli, önállóan. Az egyiket kevésbé veszi figyelembe vagy kizárja, joga van hozzá. Persze majd egy másodfok 5 év múlva más határozatot hoz, de az már akkor kit érdekel. Mindenki arra fog emlékezni, hogy volt valami vaj a politikus fején, hiába mentették fel jogerősen. Na így működik ez a dolog.

csak egy néző 2015.01.16. 12:58:22

"Fideszesként kell-e félned bárkitől is?"
Válasz: NEM

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2015.01.16. 13:03:12

@Könnyen elkaptuk, uram!: Nem értem hogy függ össze a fellebbezett ügyek száma azzal, hogy a bírók nem mernek dönteni.
Ha egy bírónak több ítéletét fellebbezik meg, akkor inkább az jut eszébe, hogy jobban a jövőben megalapozza azokat. Amúgy meg teljesen független az első és a másodfok egymástól, nem lesz egy elsőfokú bírónak hátránya abból, ha a másodfok megváltoztatja a döntését. Max. annyi, hogy kisebb eséllyel lesz másodfokú bíró.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2015.01.16. 13:11:32

@sas70: Az informális csatornákat nem tudod kizárni, mert ennyi erővel egy ellenzékivel is teniszezhet. Két emberen is át kell mennie ilyen jellegű infónak, szerintem ennek nem sok esélye van, bár lehet, hogy naív vagyok.
Két ellentmondó bizonyítéknál kiegészítteti a bizonyítást a bíró.
Felesleges az ellenzékiek elítélését koncepciós pernek feltüntetni.

turista a saját országában 2015.01.16. 13:18:44

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Mit Hagyózol? Ebből látszik, hogy szart sem értettél meg a posztból. Hagyót még a kormányváltás előtt gyanúsította meg az ügyészség. Hogy a fideszes tolvajok a polt-féle főügyészség által való mentegetésére is csak ballibázásra vagy képes,. téged minősít. Kened a szart, magyarán.

the.man · http://rivercottagenyomaban.blogspot.com/ 2015.01.16. 13:34:29

Ha politikus vagy legyen bármilyen párt tagja nem kell félned semmitől. mert a mocskok összetartanak, ezért sem volt soha semmilyen elszámoltatás hiába ugattak róla innen is onnan is.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2015.01.16. 13:36:11

@turista a saját országában: Olvastad a cikket? Arra reagáltam. Konkrétan erre :"“Igen, kell félnie - ha nem fideszes.” Hagyó Miklós volt főpolgármester és a BKV-per vádlottjai a saját bőrükön tapasztalták ezt."

Rudi Kató 2015.01.16. 13:42:55

@Simlicske:
Teljesen reménytelen eset vagy! Vagy nem akarod megérteni vagy nem érted! fölösleges rád pazarolni egyetlen billentyűt is!
Eleve a kiválasztásnál már eldőlt, hogy milyen ítéleteket fog hozni, tisztességes embert a közelébe se engednek a bírói pulpitusnak!

sas70 2015.01.16. 13:48:30

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: A bizonyítékokat a bíró értékelheti így is, úgy is, ki is zárhatja.
Naiv vagy.
Nem azt mondtam, hogy bármelyik ellenzéki elítélése koncepciós per, sőt eddig jóval több ügyben született felmentő ítélet, mint nem. De a koncepciós ítéletek lehetőségét is ki kell zárni és most pont nem ebbe az irányba indultak a dolgok.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2015.01.16. 14:00:05

@sas70: Amit írtál az is a bírói függetlenség elvéhez tartozik.
Elég vékony jég egy ellenzékit büntetőügybe fogni, mert könnyű belelátni a politikai vonalat.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.01.16. 18:16:39

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Tegyük fel, hogy vannak bírók, akikről lehet tudni, hogy úgy ítélkeznek, ahogy az a fidesz szempontjából előnyös. És tegyük fel, hogy a főbíró pontosan tudja, hogy kik ezek a bírók. Nyilván csak szerintem... de azért tegyük fel, hogy én tudom, hogy ez igaz. Akkor?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.01.16. 18:18:53

@Rudi Kató: Nem is igényelem, hogy egyetlen billentyűt is pazarolj rám, te szutykos fideszes, te.

Rudi Kató 2015.01.17. 08:16:12

@Simlicske: Látszik mennyi eszed van! még az ellenségeim se vádolnak fidesz kötödéssel, de te elég nagy barom vagy hozzá!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.01.17. 09:53:36

@Rudi Kató: Még az ellenségeid is hülyék. Nyilvánvaló narancsszoponc troll vagy. Persze lehet, ahogy annyira hülye vagy, hogy még ezt sem veszed észre. Olyan buta vagy, mint egy tuja. Szevasz.

kolompa lole 1111 2017.11.05. 10:42:03

A rendszerváltás után a fideSSt bűnszervezetnek kell minősíteni, a tagjai ellen pedig úgy kell eljárni mint a szicíliai maffiával. Tényleges életfogyt (némi hadiállapot kihirdetésével lehetne akasztani is), teljes vagyonelkobzás - a pereputtytól is.

kolompa lole 1111 2017.11.05. 10:47:14

A papítrfecnikkel ("jog"szabályok, törvény(telenség)ek) bebetonozott pozíciókban ülő fidesznyik továrisokkal is el lehet bánni, ha nem tutyimutyi MSZP-s módon áll hozzá az ember. Nem lehet leváltani? Akkor meg kell kerülni! Ne kapjon fizetést, majd hazamegy. Ha muszáj neki adni, akkor 5000% különadóval kell sújtani. És a jogköreit is meg lehet nyirbálni, ha papíron mégse, kiegészítő törvényt kell mellé rakni, mondjuk minden intézkedése, előterjesztése mellé kap 20 év fegyházat. Aztán csinálja, ha jól esik neki...

kolompa lole 1111 2017.11.05. 10:49:41

De a legjobb a bűnszervezetté átminősítés (vagyis a tényleges nevükön nevezés), a 2010-es és 2014-es választási csalások miatti eredmény érvénytelenítése, így egyből törvénytelenné válik minden amit csináltak. Vagy legalábbis azzá tehető.
süti beállítások módosítása